מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות אחרי צנתור שניענת09/02/2011
לפני כחודש עברתי אירוע לב שהוגדר לי כקשה. הגעתי למיון כמעט 24 שעות לאחר האירוע, ונמסר לי כי בשל כך יש פגיעה בלב, כ-35%. מה שעוד הסבירו לי שלא מדובר על 35% מתוך 100% אלא מתוך 60%. בסופו של דבר לא הבנתי דבר ממהות התשובה. האם תוכל להסביר מה בעצם ניסו להסביר לי?
נערך לי צינתור במהלך האישפוז ושמו לי סטנט בעורק השמאלי.(היתה חסימה של מעל 90% בעורק). הופניתי לצינתור נוסף כעבור חודש בעורק הימני - מבלי שהוסבר לי מדוע יש צורך בשני צינתורים נפרדים.
לפני כשלושה ימים, בצינתור השני היו לי אירועים חוזרים של ספזם במוצא העורק הימני (כך נכתב בדוח הצינתור), שהגיבו לנניטרוגליצרין תוך כללי. תוך כדי מהלך הצינתור חשתי ממש כאילו התקפף הלב חוזר על עצמו בכל פעם שהיה ספזם בעורק. גם לאחר שחרור מבית החולים עדיין יש לי אותן תחושות, בעוצמות קשות למדי. הרופא לא רצה לתת תרופה בגלל שהיא מורידה לחץ דם ויש לי לחץ דם נמוך במיוחד גם כך. האם קיימת תרופה אחרת שיכולה לעצור את ההתכווצויות הללו, ומה תופעות ללאי שלהן?
בדוח הצינתור גם נכתב כי ב-RCA היתה היצרות קשה מכוייבת בחלק פרוקסימלי. מה משמעות הדבר, ומה ההשלכות העתידיות שלו על בריאותי וכדומה.
יש לי מאז האישפוז הראשון דופק מהיר, עד 109 בשעת מנוחה. מה משמעות הדבר מבחינת תפקוד הלב שלי, וההשלכות על הבריאות והחזרה לפעילות רגילה ביומיום.
תודה על כל התשובות - אין לי את מי לשאול עד לביקורת שתהיה בעוד חודש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות אחרי צנתור שני - תגובה
ד''ר טובי רסין10/02/2011אנסה להסביר כמיטב יכולתי.
לענין הפגיעה בלב- תפקוד הלב התקין מוערך בין היתר על ידי פרמטר הקרוי ''מקטע פליטה'' שהוא האחוז מנפח הלב שמוזרק בכל פעימה. ערך תקין הוא מעל 55%. באוטם יש פגיעה ביכולת זו. במקרה שלך מקטע הפליטה ירד ל-35 שנחשב פגיעה בינונית עד קשה. מאידך יש סיכוי טוב שכעת לאחר שני צנתורים טיפוליים ( לעורק קדמי יורד ועורק ימני ) משהלב מקבל זרימת דם טובה יותר התפקוד ישתפר. תקופת ההחלמה והשיפור יכולים להארך עד 6 חודשים.
בחולה עם אוטם חש , גם 24 שעות לאחר האוטם מערכת הקרישה אינה יציבה. בנסיבות אלה לא מומלץ לבצע צנתור של יותר מהעורק שחסימה שלו גרמה לאוטם ולכן טופלת על ידי הרחבה של עורק קדמי יורד ואילו ההרחבה של העורק הימני נדחתה בחודש כדי לאפשר לך התאוששות מסוימת ולהקטין את הסיכון לנזק עקב הצנתור ( נזק ללב וגם לכליות בשל חומר הניגוד המוזרק במהלך הצנתור).
במהלך הצנתור השני לעורק הימני, עקב ניפוח הבאלון נגרמת לעיתים התכווצות של העורק וחסימה חולפת שלו. הדבר בא לדיי ביטוי בתחושת תעוקה חולפת כמו במהלך האוטם אלא שכאן התחושה זמנית וחולפת לאחר הוצאת הבאלון. זו הסיבה בעטיה סבלת מכאב במהלך הצנתור ( שכיח וחסר משמעות לטווח אורך). בשל השתלת תומכון יתכן והכאב ימשך עוד מספר ימים ואפילו שבועות .
נגע מכויב הוא נגע שעלול להתפתח לאוטם ובענין זה טוב שטופלת על ידי באלון וסליל תומך.
העובדה כי קצב הלב שלך מהיר ואתה סובל מקוצר נשימה מעידה כי עדין לא מוצא פוטנציאל הטיפול התרופתי בך ואלה סמני הפגיעה בתפקוד הלב. אתה בהחלט זקוק להמשך מעקב קרדיולוגי.
בברכה
ואיחולי החלמה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)