אספרין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אספרין
    קובי
    05/04/2011

שלום בהמשך לשאלה הקודמת
    אני שומע שהרבה אנשים מעל גיל 40 פלוס לוקחים אספרין
    אני 50 בן
    והרופא משפחה אומר שאני לא צריך ?
    דעתך ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אספרין

הוספת תגובה

• אספרין - תגובה

ד''ר טובי רסין
    05/04/2011

לא יכול בלי הערה על התנצלותך לפיה אתה חופר. תזכור שתמיד טוב לחפור בראש ולא באדמה.

במחקרים שונים נבדקה יעילות אספירין במינון נמוך במניעת אירועים טרומבואמבוליים ( התקפי לב ואירועים מוחיים). במיניון נמוך של כ-100 מ''ג ליממה התרופה נמצאה יעילה מאד במניעת אירועים כאלה גם באנשים בריאים על אחת כמה וכמה באנשים עם גורמי סיכון רבים. הסיכון בנטילת אספירין הוא בנטייה לדמם ולכיבים במערכת העיכול.

לאור גורמי הסיכון הרבים שאתה מציין הייתי שוקל ברצינות את נטילת התרופה (אספירין) ובמידה ויופיעו תופעות לואי שהן בכל מקרה לא מסכנות חיים תשקל אפשרות להחליפה לתרופה אחרת ללא סכנה של כיבים במערכת העיכול.

לעניין הסכנה להתקף לב. אין דבר שאתה יכול לעשות כדי לשנות את הרקע המשפחתי שלך( אתה לא יכול להחליף משפחה) אבל אתה בהחלט כן יכול לעשות גם לגבי המשקל העודף וגם לגבי שאר גורמי הסיכון אם קיימים ובראש ובראשונה להתחיל בפעילות גופנית במקביל לירידה במשקל .

צריך לזכור שהסיכון לאירוע לבבי או מוחי עולה משמעותית בסדרי גודל ככל שיש יותר גורמי סיכון ולכן חשוב לטפל ולתקן כל גורם סיכון. אם תשאר עם סיפור משפחתי בלבד הסיכון לאירוע לבבי או מוחי יהיה נמוך ביותר.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו