צינתור טאבי להחלפת מסתם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צינתור טאבי להחלפת מסתם
    ירון
    23/04/2011

שלום רב,
    אבי, יעקוב בן 83 סובל מדימנסיה ובנוסף נמצא לאחרונה שצריך להחליף לו את המסתם האאורטלי. בצינתור שנערך לו נמצא שלא ניתן להחליף את המסתם דרך המפשעה (טאבי), אלא רק דרך טאבי מבית החזה. אני מבין שקיימות שתי אפשרויות להחלפת מסתם. הראשונה דרך חוד הלב והשנייה דרך בית החזה. יש לי מספר שאלות לגבי הניתוח.
    האם הניתוח וההרדמה עלולים להגביר את הדימנסיה?
    במידה וכן, האם קיימות עוד דרכים שלא יחריפו את הדימנסיה?
    מהם הסיכונים בניתוח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צינתור טאבי להחלפת מסתם

הוספת תגובה

• צינתור טאבי להחלפת מסתם - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    26/04/2011

ירון שלום.
    לשאלתך, אכן כן, הרדמה עלולה להחמיר מצב דמנציה אצל חולים מבוגרים. לא ברור עד כמה כדאית הפעולה בגישה טרנס אפיקלית או ישירה לאבי העורקים אצל חולה דמנטי. אני אישית, לא הייתי ממליץ לאבי לעבור את הפעולה בגישה זו במידה והוא היה דמנטי. אגב הסיכון בפעולה זו הינו גבוה בצורה משמעותית יותר מאשר בגישה טרנס פמורלית (דרך עורק הרגל). בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מסתם אאורטאלי אצל אישה בת 88

מלובני אסתר
    13/09/2014

אמא שלי , בת 88 .לפני כחודש אובחן אצלה גידול ממאיר במעי הגס הרוחבי, ולפני כשבועיים אובחן אצלה הסתיידות במסתם האורטלי, שמצריך תיקון או החלפה.
    מאחר והיא נמצאת בסיכון ניתוחי גבוה,בגלל הגיל,
    מה השיטה המומלצת להחלפת המסתם, אני חוששת מפתיחת חזה לביצוע הפעולה,
    כמו כן הכירורגים ממליצים לביצוע כריתת הגידול במעי דרך פתיחת בטן ולא דרך לפרסקופי.
    כריתת הגידול תתבצע לאחר פיתרון הבעיה הקרדיאלית
    השאלה, האם בגיל כזה, לא עדיף להניח למצב, במקום להכניס את החולה בגיל כזה לניתוחים גדולים, כאבים , סיבוכים וסבל מיותר
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מסתם אאורטאלי אצל אישה בת 88 - תגובה

ד''ר טובי רסין
    01/10/2014

בגילאים אלה ולאור מצבה של אימך בהנחה שאין התוויות נגד אחרות שלא ציינת שיטת הטיפול העדיפה להחלפה של המסתם האורטלי היא TAVI כלומר החלפה של המסתם בצנתור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו