מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיפוי לב אחרי אוטםיריב26/05/2011
שלום
רקע - לפני 3 שנים אוטם. שוקל 92 בכושר טוב (רץ 10 ק"מ פעמיים בשבוע ורוכב על אופנים)
קבלתי תוצאות מיפוי לב.
הבדיקה הראתה:
אנטרולטרלי אנטרואפיקלי פוסטרולטרלי אנפרואפיקלי איפרוספטלי ופוסטרובזלי - פגם מילוי קטן הפיך בכולם.
שאר דפנות תקין.
חדר שמאלי מורחב במידה קלה. ריאות קליטה תקינה.
לאחר 10 דקות שלב 4. - צניחה ST 2 מ"מ. דופק 155 בן 41.
סיכום: מיפוי מצביע על איסכמיה בחומרה קלה ובגודל בינוני בדופן אפיקלי אינפרואפיקלי אחורי וצדדי במאמץ ניכר ובדופק תת מירבי לגילו.
אין עדות לאוטם ישן.
אני מוטרד ואראה את הרופא רק בעוד למעלה משבוע. אפשר התייחסות לבדיקות? האם מותר להמשיך בפעילות - ריצה? האם מחייב צנתור?
אגב לא הרגשתי כאבים או משהו דומה בבדיקה. (גם לא עייפות למרות שנכתב שסיבת ההפסקה הייתה עייפות)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים
יריב27/05/2011שוב שלום
ספור מחלה: sp pci bms rca 6/08
דופק מנוחה 74 לדקה לחץ דם 120/80
לחץ דם במאמץ היה 90/190.
נתונים אקו דופלר:
פרוזדור שמאלי 43 מ"מ
חדר שמאל בגודל ועובי דפנות תקינים תפקוד סיגמנטאלי וגלובאלי תקינים.
lvef = 65%.
פרוזדור שמאלי בגודל תקין שורש האאורטה העולה ברוחב תקין מסתמים מיטראלי וטריקופידאלי במבנה תקין דולפים במידה מינימאלית. תיפקוד תקין של חדר ימין ללא עדות ליתר לחץ ריאתי מוגבר. אין עדות ל SOL או נוזך פריקרדיאלי
הערה: הופניתי לבדיקה עקב בדיקת ארגומטריה שבה נראו צניחות ST של עד 2 ממ. בארגומטריה זו הושג דופק מטרה של 171 והייתה 12.5 דקות.
שוב תודה
יריב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין31/05/2011כפי שכבר התייחסתי, צור עימי קשר ואם ניתן לראות את סרט הצנתור הקודם שלך, ההתייחסות תהייה מדוייקת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים - תגובה
ד''ר טובי רסין05/06/2011ליריב
מהפרטים שאתה מציין אני משוכנע כי אתה לא זקוק לצנתור ויכול להמשיך בפעילות גופנית סדירה אם כי אני אישית ( לא כקרדיולוג) חושב שריצה היא לא ספורט בריא ( ד''ר פינקלשטיין למשל חברי ורעי לעבודה חושב להיפך) .
מדוע אני חושב שאתה לא זקוק לצנתור? במחקרים שונים נמצא כי צנתור הציל חיים באותם חולים להם היתה מחלה המערבת את העורק המזין את הדופן הקדמית ואת חוד הלב. בשאר החולים בהם הבעיה אינה בדופן הקדמית או חוד הלב ( הדפנות הגדולות ) הצנתור היה מוצדק רק שליפור איכות החיים כלומר להקל על התעוקה.
במחקרים אחרים נמצא כי חולים שהיו מסוגלים בבדיקות מאמץ לעומס מאמץ של יותר מ-9 דקו לפי הפרוטוקול שציינת ללא כאבי חזה או שינויים בלחצי הדם וכו הפרוגנוזה שלהם לטווח הארוך היתה מצוינת גם ללא צנתור.
היות והיית מסוגל בבדיקת מאמץ למאמץ של מעל 12 דקות עד קצב לב 171 והיות ובמיפוי היתה איסכמיה קלה בלבד ובאזור קטן בלבד בדופן תחתונה ללא פגיעה בדופן תחתונה אחורית וכל זאת ללא תעוקה או כאבי חזה אתה לא זקוק לצנתור. כלומר הצנתור לא ישפר לא את איכות חייך ולא את תוחלת חייך.
טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יריב05/06/2011האמת שפעמיים תודה
פעם אחת כמובן בגלל התשובה המקצועים המלאה לגמרי (לא רק לצאת ידי חובה) ועם זאת בגובה העיניים כך שגם אני אבין.
ופעם שניהבגלל התשובה האופטימית !!!
המשיכו כך - ישר כח
יריב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי לב - תגובה
ד''ר אריאל פינקלשטיין31/05/2011יריב שלום.
קשה לי להתייחס לשאלתך בלי לדעת פרטים לגבי הצנתור שאותו עברת. אם אתה מעוניין בהתייחסותי, צור עימי קשר 052-4266855* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יריב31/05/2011שלום לך
תודה רבה על התגובה.
הקובץ של סרטון הצנתור (לפני 3 שנים) מאוד גדול ( 100MB) ובמייל אי אפשר לשלוח... (אולי רק ב big-mail) - אבל מבין ממך שרצוי שאביא את הקובץ גם לקרדיולוג שלי.
אראה את הקרדיולוג שלי בקרוב - ובמידה ויהיה צורך אציק גם לך :-)
שוב תודה רבה
יריב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)