מיפוי לב אחרי אוטם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיפוי לב אחרי אוטם
    יריב
    26/05/2011

שלום

רקע - לפני 3 שנים אוטם. שוקל 92 בכושר טוב (רץ 10 ק"מ פעמיים בשבוע ורוכב על אופנים)
    קבלתי תוצאות מיפוי לב.

הבדיקה הראתה:
    אנטרולטרלי אנטרואפיקלי פוסטרולטרלי אנפרואפיקלי איפרוספטלי ופוסטרובזלי - פגם מילוי קטן הפיך בכולם.
    שאר דפנות תקין.
    חדר שמאלי מורחב במידה קלה. ריאות קליטה תקינה.
    לאחר 10 דקות שלב 4. - צניחה ST 2 מ"מ. דופק 155 בן 41.
    סיכום: מיפוי מצביע על איסכמיה בחומרה קלה ובגודל בינוני בדופן אפיקלי אינפרואפיקלי אחורי וצדדי במאמץ ניכר ובדופק תת מירבי לגילו.
    אין עדות לאוטם ישן.
    אני מוטרד ואראה את הרופא רק בעוד למעלה משבוע. אפשר התייחסות לבדיקות? האם מותר להמשיך בפעילות - ריצה? האם מחייב צנתור?

אגב לא הרגשתי כאבים או משהו דומה בבדיקה. (גם לא עייפות למרות שנכתב שסיבת ההפסקה הייתה עייפות)

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי לב אחרי אוטם

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

יריב
    27/05/2011

שוב שלום
    ספור מחלה: sp pci bms rca 6/08
    דופק מנוחה 74 לדקה לחץ דם 120/80
    לחץ דם במאמץ היה 90/190.
    נתונים אקו דופלר:
    פרוזדור שמאלי 43 מ"מ
    חדר שמאל בגודל ועובי דפנות תקינים תפקוד סיגמנטאלי וגלובאלי תקינים.
    lvef = 65%.
    פרוזדור שמאלי בגודל תקין שורש האאורטה העולה ברוחב תקין מסתמים מיטראלי וטריקופידאלי במבנה תקין דולפים במידה מינימאלית. תיפקוד תקין של חדר ימין ללא עדות ליתר לחץ ריאתי מוגבר. אין עדות ל SOL או נוזך פריקרדיאלי
    הערה: הופניתי לבדיקה עקב בדיקת ארגומטריה שבה נראו צניחות ST של עד 2 ממ. בארגומטריה זו הושג דופק מטרה של 171 והייתה 12.5 דקות.
    שוב תודה
    יריב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    31/05/2011

כפי שכבר התייחסתי, צור עימי קשר ואם ניתן לראות את סרט הצנתור הקודם שלך, ההתייחסות תהייה מדוייקת יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים - תגובה

ד''ר טובי רסין
    05/06/2011

ליריב

מהפרטים שאתה מציין אני משוכנע כי אתה לא זקוק לצנתור ויכול להמשיך בפעילות גופנית סדירה אם כי אני אישית ( לא כקרדיולוג) חושב שריצה היא לא ספורט בריא ( ד''ר פינקלשטיין למשל חברי ורעי לעבודה חושב להיפך) .

מדוע אני חושב שאתה לא זקוק לצנתור? במחקרים שונים נמצא כי צנתור הציל חיים באותם חולים להם היתה מחלה המערבת את העורק המזין את הדופן הקדמית ואת חוד הלב. בשאר החולים בהם הבעיה אינה בדופן הקדמית או חוד הלב ( הדפנות הגדולות ) הצנתור היה מוצדק רק שליפור איכות החיים כלומר להקל על התעוקה.

במחקרים אחרים נמצא כי חולים שהיו מסוגלים בבדיקות מאמץ לעומס מאמץ של יותר מ-9 דקו לפי הפרוטוקול שציינת ללא כאבי חזה או שינויים בלחצי הדם וכו הפרוגנוזה שלהם לטווח הארוך היתה מצוינת גם ללא צנתור.

היות והיית מסוגל בבדיקת מאמץ למאמץ של מעל 12 דקות עד קצב לב 171 והיות ובמיפוי היתה איסכמיה קלה בלבד ובאזור קטן בלבד בדופן תחתונה ללא פגיעה בדופן תחתונה אחורית וכל זאת ללא תעוקה או כאבי חזה אתה לא זקוק לצנתור. כלומר הצנתור לא ישפר לא את איכות חייך ולא את תוחלת חייך.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יריב
    05/06/2011

האמת שפעמיים תודה
    פעם אחת כמובן בגלל התשובה המקצועים המלאה לגמרי (לא רק לצאת ידי חובה) ועם זאת בגובה העיניים כך שגם אני אבין.
    ופעם שניהבגלל התשובה האופטימית !!!
    המשיכו כך - ישר כח
    יריב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי לב - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    31/05/2011

יריב שלום.
    קשה לי להתייחס לשאלתך בלי לדעת פרטים לגבי הצנתור שאותו עברת. אם אתה מעוניין בהתייחסותי, צור עימי קשר 052-4266855

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יריב
    31/05/2011

שלום לך
    תודה רבה על התגובה.

הקובץ של סרטון הצנתור (לפני 3 שנים) מאוד גדול ( 100MB) ובמייל אי אפשר לשלוח... (אולי רק ב big-mail) - אבל מבין ממך שרצוי שאביא את הקובץ גם לקרדיולוג שלי.

אראה את הקרדיולוג שלי בקרוב - ובמידה ויהיה צורך אציק גם לך :-)

שוב תודה רבה
    יריב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו