lipitor

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• lipitor
    אירה
    08/06/2011

שלום ד"ר.

אני סובל מכאבי שרירים עקב לקיחת תרופה בשם ליפיטור .
    את התרופה אני לוקח בשעות הערב ואת הכאבים אני מרגיש בשעות הבוקר שלמחרת , התחושה היא ששרירי הרגלם שורפים , מתוחים , קשים וכואבים . התחושה עוברת במשך היום .
    התרופה מביאה אותי לערכים טובים בבדיקות הדם .
    האם חובה לקחת את התרופה בשעות הערב או שניתן לקחת גם בשעות היום על מנת שכאבי השרירים יהיו במשך היום בעבודה ופחות מורגשים .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    lipitor

הוספת תגובה

• lipitor - תגובה

ד''ר טובי רסין
    09/06/2011

ליוסי.
    לתרופה השפעה בולטת יותר בצום ולכן נלקחת לפני השינה. קיימות תרו]פות נוספות מאותה קבוצה שהן אפילו אפקטיביות יותר כמו הקרסטור או הסטטור בשמה המסחרי.. ראשית אתה צריך להפסיק את התרופה לשבועיים ולראות אם כאבי הרירים התפוגגו ( השינוי והעליה ברמת הקולסטרול עקב הפסקה זו לא יגרמו שינויים משמעותיים בבריאותך שכן הטיפול נמיועד לטווח ארוך) . אם אכן המצב כך יש וכדאי לנסות תרופה אחרת מאותה משפחה כפי שציינתי. אם אין כל אפשרות כזו עדיך לעבור לנטילת התרופה בבוקר מאשר לסבול כפי שאתה סובל.
    טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיפה אתה מוציא את השטויות האלה?

סטניסלב
    17/06/2011

טובי'לה
    את הליפיטור ניתן לקחת בכל שעה כי בניגוד לסימבסטטין הוא long acting. המטבוליזם של הכולסטרול בלילה ואין כל קשר לצום, אפשר להיות בצום גם בבוקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפיטור

גל
    17/06/2011

סטניסלב , אז מתי לקחת בבוקר , בלילה ,, בצום או לא בצום ??????????
    תודה
    אריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפיטור

סטניסלב
    18/06/2011

לא משנה מתי, אם נוטלים בבוקר, חברת פייזר טוענת שיכולים להיות פחות כאבי שרירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו