מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשר בין הזעות לילה וסרטן רירית הרחםזהר10/03/2012
שלום רב,
אמי בת 66 , לאחר שבוע וחצי של ניתוח להוצאת הרחם + השחלות + צוואר הרחם לאחר שהתגלה גידול ברירית הרחם.
יש לציין שהסרטן שלח גרורה בגודל 5 מ"מ לנרתיק, חלל בטן נקי אך הגידול מוגדר אגרסיבי.
במקביל, היא סובלת מאד מהזעות לילה שנמשכות כבר חודשיים וכוללות החלפת בגדים ומצעים 3 עד 4 פעמים בלילה . בנוסף, עוד טרם האיבחון , סובלת מירידת תאבון משמעותית וכמובן ירידה במשקל.
הרופאים מתעלמים כרגע מהזעות הלילה וטוענים שאין קשר אולם הדבר חמור ביותר וגורם לה תשישות ייתר.
אנחנו עדין ממתינים לפתולוגיה של הגרורה לצורך התאמת טיפול אולם מעניין אותנו לדעת ממה נובעת הזעת הלילה החמורה והאם, חלילה, יש קשר למחלת ההוג'קינס או משהו דומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין הזעות לילה וסרטן רירית הרחם - תגובה
פרופ' עמי פישמן10/03/2012שלום רב,
הזעות לילה אינן תסמין מוכר דווקא בסרטן רירית הרחם.
הזעות לילה יכולות להיות חלק מתסמינים פארא-נאופלסטיים (מלווים סרטן בכלל) או קשורות במחלות אחרות.
מומלץ לקבל את התשובוה הפתולוגית הסופית ואז לבחון עם הצוות המטפל אם יש מקום להמשך ברור של התסמין הזה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציהאורלי07/03/2012
שלום,
אני בת 33 גיליתי שבאיזור ווגינלי בשפתיים הגדולות קיימת פיגמנטציה ונק' חן חדשה שהופיעה בשפתיים הקטנות. האם באיזור זה יש סיכוי למלנומה? האם יש צוך בבירור מקיף, נבדקתי על ידי רופאת נשים שהפנתה אותי לוולוסקופיה שאליה אני לא הגעתי.
אשמח לקבל יעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה - תגובה
פרופ' עמי פישמן07/03/2012שלום רב,
מלנומה יכולה להיות בכל אתר בגוף כולל על העור של השפתיים.
וולווסקופיה זו הבדיקה הנכונה להמשך הברור.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותקרן07/03/2012
שלום
האם יש איזה שהוא סיכון הכי קטן שיכול להיות לקשר
בין גלולות יסמין לסרטן צואר הרחם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
פרופ' עמי פישמן07/03/2012שלום רב,
גלולות יסמין לא מעלות את הסיכון לסרטן צוואר הרחם
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לעצה דחופהסולי25/02/2012
חותי בת 56 פעם שלישית חולת סרטן ,שד בלוטות למפה וכעת התגלה בשחלות ,עם הוצאת השחלות לפני כשבועיים התגלו גידולים רבים נוספים בחלל הבטן:בכבד סרעפת מעיים דוגלס דופן הבטן פריטונאום.
תוצאות הבדיקה הציטולוגית : דגימה 1:ADENOCARCINOMA.NOS דגימה 2METASTATIC INVASIVE SERROUS ADENOCARCINOMA דגימה נוספת: MODERATELY DIFFERENTIATED SEROUS ADENOCARCINOMA WITH PARAMETRIUM INVASION ,הוצע לה טיפול של קרבופלטין עם טקסול ,האם זה הטיפול המתאים ביותר עבורה ? האם יש טיפול שאינו בסל הבריאות וניתן לקבלו תמורת תשלום ? בגלל העבר הקשה שלה היא מסרבת לקבל את הטיפול ואנו מנסים לשכנעה שזה הטיפול הטוב ביותר ,האם זה נכון ?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה לעצה דחופה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר26/02/2012שלום רב,
זה בהחלט הטיפול המקובל.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורט כימוטרפי לחולת סרטן וסוכרתמיה20/02/2012
לאחרונה חזרו לי גרורות של סרטן צוואר הרחם בעצמות ובריאה, המליצו לי לעשות השתלת פורט על מנת להקל על הורידים בטיפול הכימוטרפי, אך מכיוון שאני חולת סוכרת type 2 יש לי חששות רבות בנוגע לזיהומים וכו', אודה לחוות דעתכם המקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורט כימוטרפי לחולת סרטן וסוכרת - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר20/02/2012שלום רב,
סיכרת אינה מהווה הורית- נגד (COTRAINDICATION) להכנסת פורט.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Endometrial cancer- high gradekim16/02/2012
שלום רב, למנהלי הפורום.
אני פונה אליכם בשם קרובת משפחה שמתגוררת ב N.Y היא אובחנה בסרטן השד בדצמבר 1999, וטופלה. בספטמבר 2011 אובחנה שוב בסרטן - הפעם בסרטן רירית הרחם - "Endometrial cancer- high grade, clear cell, serous cell " היא
עברה ניתוח באוקטובר 2011 ומטופלת בכימופתרפיה בביה"ח בניו יורק Memorial Sloan-Kettering cencer center .
בימיים הקרובים תעבור ביופסיה בריאה השמאלית, כי התגלה גידול.
לדבריה, המחקר והניסויים הקליינים בארה"ב ישנים ומועטים, ואילו בארץ קימיים מחקרים נרחבים בנושא. בעיקר בנושא הקשר שבין "הגן היהודי" לבין סרטן השד וסרטן רירית הרחם. (כאשר קיים קשר בין מחזור מאוחר -ולא סדיר- לבין סרטן השד וסרטן רירית הרחם.)
היא מעוניינת להגיע לארץ לטיפול. האם ניתן לסייע לה יותר בארץ ?
אודה לעזרתכם, באם תפנו אותי לגורם / לרופא שבקיא בסוג זה של סרטן ובמחקרים העדכניים ביותר. (בעיקר בנושא "הגן היהודי") ? אם בארץ ואם בארה"ב.
בברכה, KIM* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Endometrial cancer- high grade - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר20/02/2012שלום רב,
היא מקבלת טיפול באחד המרכזים הטובים ביותר בעולם.
אינני סבור שתקבל טיפול טוב יותר בישראל.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותמיכל16/02/2012
שלום לכם
גלולות יסמין וטיפולי כימו זה משהו שעלול להיות בעייתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר20/02/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צוואר הרחםלירון03/02/2012
הי, אני בת 32 ללא ילדים ועברתי לפני כמה חודשים קוניזציה כי נמצא אצלי CIN3.
בתשובה הסטולוגית נמצא גם ADENOCARCINOMA IN SITU, ולכן עשו לי ECC עמוק והתוצאות יצאו נקיות. לפני כחודש עשיתי בדיקת HPV ונמצא שם וירוס מזן 70, ליד זה היה רשום high risk snr 2160. הבנתי שזה מגדיל את הסיכויים שהסרטן יחזור. האם ידוע מהם האחוזים שיחזור? ואם יחזור מה הפעולה שצריך לנקוט?האם מומלץ לי להיכנס במיידי להריון? זו חוויה שאני לא ארצה לפספס... :-)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן צוואר הרחם - תגובה
פרופ' עמי פישמן07/02/2012שלום רב,
אין נתון ברור לגבי שיעור החזרות לפי זני ה- HPV.
ההחלטה על מועד ההריון חייבת להיות נדונה עם הרופא המטפל
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CT לאחר כימוטרפיהמומי01/02/2012
אצל אימי בת 73 התגלה סרטן שחלה, עברה כריתה של שחלות חצוצרות רחם אומנטום,
כעת סיימה 6 מחזורי טיפול כימוטרפי, בטיפול הלפני אחרון שאלנו את הרופא ואמר שבטיפול הבא נופנה ל בדיקת CT אותה יש לעשות כ 3 שבועות לאחר הטיפול, בפועל כעשינו את הטיפול האחרון היה רופא אחר וזה לא שלח כעת לבדיקה אלא ביקש שנחזור בעוד 3 חודשים ויחליטו לגבי הצורך בCT בהתאם לסמנים (הסמן לא רלוונטי אצלה היה 41 לפני הנתוח כאשר הסרטן היה בשלב 3).
אנו מבולבלים ומוטרדים לחוות דעתך מתי נכון לעשות את ה PET CT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CT לאחר כימוטרפיה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר06/02/2012יש גישות שונות.
שתי ההמלצות אינן שגויות.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בצוואר הרחםאבישג01/02/2012
שלום,
אני בת 41.סובלת מדימומים ואגינלייים חזקים גם בעת קיום יחסי מין וגם באופן ספונטני.
בבדיקה התגלו מספר נגעים היפואקוגניים שהגדול ביניהם הוא בקוטר 11.5 מ"מ.
נשלחתי לביופסיה שתערך שבוע הבא.מה זה אומר?האם יש לי סרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בצוואר הרחם - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר06/02/2012באיזה איבר הממצאים האלה? בצוואר הרחם? האם נעשה PAP. ? האם נעשתה קולפוקופיה?
כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולופוסקופיהמיכל31/01/2012
אתמול עברתי בדיקת קולוסקופיה לאחר שהרופא נשים שלי שלח אותי
ממצאים :
קולפוסקופיה הייתה INADEQUATE נראה TZ מסוג 2 רק בחלקו ממצא פתולוגי : שעה 12 ארוזיה מדממת נלקחה ביופסיה
האם זה חמור ? מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולופוסקופיה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר31/01/2012שלום רב,
קולפוסקופיה היא בדיקת סריקה ולא בדיקה אבחנתית. האבחנה ניקבעת על ידי הביופסיה. יש להמתין לתשובה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנוקציומה ו- HPV 70לירון30/01/2012
הי,
מצאו אצלי סרטן צוואר הרחם במצבו ההתחלתי עברתי טיפול של צריבה וכו'. בבדיקת קולוסקופיה ופאפ הרופא ראה כי הסרטן לא חזר אך בבדיקה של וירוסים נמצא אצלי וירוס HPV 70 SNR 2162.3.
הבדיקה החוזרת שלי היא רק בעוד 4 חודשים ולכן אשמח לדעת מה הסכוי שהסרטן יחזור? אני בת 32 רווקה ושוקלת צעדי בהיבט של כניסה להריון. ואם הסרטן חוזר מה הפעולה שצריך לנקוט? הוצאת הרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנוקציומה ו- HPV 70 - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר31/01/2012שלום רב,
הפרטים הרפואיים שמסרת אינם מדוייקים. האם אובחן אצלך סרטן או מצב טרום סרטני? HPV 70 אינו ברשימת הזנים המסוכנים של הנגיף.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בשחלה בגודל 8ס"מ-10ס"מ - דחוףדוד27/01/2012
שלום,
לאחר בדיקת סיטי, התגלה גידול בשחלה של אימי. הגידול הוא בגודל 8-10 ס"מ.
היום (יום שישי) הודיעו לה על כך בבית החולים והיא זומנה לניתוח להסרה ביום ראשון.
הייתי רוצה לקבל חוות דעת ומידע כללי מה זה אומר בעצם גידול בגודל שכזה, האם גודלו יכול להעיד על שלב הגילוי ובעצם להבין איפה אנחנו עומדים.
אודה מאד מאד על תגובה מהירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בשחלה בגודל 8ס"מ-10ס"מ - דחוף - תגובה
פרופ' עמי פישמן28/01/2012שלום רב,
כמו בכל אבר אחר, גם בשחלה הגידול יכול להיות שפיר או ממאיר.
האבחנה נקבעת על ידי בדיקה פתולוגית של הגידול (אחרי כריתתו) ולא לפי מימדיו.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכום לאחר ביצוע קולפוסקופיהפרופ' עמי פישמן22/01/2012
שלום,
סיכום לאחר ביצוע קולפוסקופיה (אליה הופניתי לאחר פאפ - בו נמצאו ASCUS):
צוואר עבה, אקטרופיון מפושט עם תבניות מטאפלזיה קשקשית פעילה, מוקדים ארוזיביים עדינים בשולי איזור ההישתנות - מדממים קלות למגע. תעלת הצוואר בחלקה הנצפה תקינה. אין תבניות החשודות לדיספלזיה או לזיהום נגיפי.
אשמח לקבל הסבר ביחס למונחים הרפואיים הנ"ל (כולם). למה זה קורה (הדימום הקל במגע)? מזה מטפלזיה קשישית פעילה (ולמה הדגיש את ה"פעילה")?
מהי אבחנה - Cervical Erosion? והאם יש צורך לטפל?
האם עליי לשים לב למשהו מיוחד? הפרשות? דימום אחרי יחסי מין?
(אציין שאני בריאה בדר"כ. שנה וחודשיים אחרי הריון. לא מקיימת הרבה יחסי מין)
כמה ימים לפני הפאפ היו לי כאבי בטן מאוד חזקים במרכז הבטן (איזור הטבור) וקצת לכיוון ימין.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות קולפוסקופיה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר22/01/2012שלום רב,
מטפלזיה ואקטרופיון הם ממצאים פיזיולוגיים. התשובה בעצם תקינה ואין מקום לחששות.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אני23/01/2012האם התוצאות מצביעות ממה נובעת תוצאת בדיקת המעבדה בעניין הפאפ - ASCUS?
האם יש / הייתה דלקת?
אם הייתה לי דלקת הרופא היה אומר לי ומודיע לי כי עליי לטפל בה?
דבר אחרון - היום (יום 1 אחרי) הייתה לי הפרשה שקופה ודימום קל (אדום להבדיל מהמחזור למשל). האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר23/01/2012ASCUS אין לו משמעות אם הקולפוסקופיה תקינה. ההפרשה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ודימום ביחסי מיןאמירה19/01/2012
שלום,בת 28,לפני כשנה וחצי עקב דימום אחרי יחסי מין עברתי בירור מקיף שכלל פאפ קולפוסקופיה וסונר,וכל הבדיקות היו תקינות.מאז ועד לאחרונה לא קיימתי יחסי מין.כעת עם בן זוג חדש שוב הופיע לי דימום קל אחרי הסקס וגם כאב בחדירה,אני מאד מבוהלת מהתופעה וחוששת שמא מדובר בסרטן,כי קראתי באינטרנט שזה אחד הסימנים.בכל שנותי הבוגרים קיימתי יחסים מעט מאד,ואין לי ניסיון מיני,כמו כן קיבלתי חיסון סרווריקס לפני שנה.האם יש סיבה לחששות שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ודימום ביחסי מין - תגובה
פרופ' עמי פישמן21/01/2012שלום רב,
הדבר החשוב ביותר בשבילך הוא לעבור בדיקה גינקולוגית.
רופא הנשים יוכל להפיג את החשש אחרי הבדיקה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)