מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cin 2שיר05/08/2011
שלום אני בת 21 ולאחר ששתי בדיוקת פאפ יצאו לי דלקתי בלתי מספק שלחו אותי לקלופוסקופיה
ולקחו לי ביופסיה והתשובות הראו CIN2 שלפי מה שהבנתי שזה קורה מתוצאה של הידבקות בוירוס ושלחו אותי לעשות loop cone שעדיין לא עשיתי
יש לי כמה שאלות?
1. אם יכול להיות שנדבקתי בוירוס לפני שנתיים שלוש?
2. כרגע יש לי חבר קבוע אם לו יש את הוירוס הוא יכול להדביק אותי שוב? הוא צריך להיבדק?
3.אני יכולה לקיים יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cin 2 - תגובה
פרופ' עמי פישמן18/08/2011שלום רב,
רוב המקרים של CIN נגרמים מוירוס הפפילומה.
ההדבקה קשורה ביחסי מין ויכולה להיות גם לפני שנים.
מותר לקיים יחסי מין. אפשר להפחית את הסיכון להידבקות ל ידי שימוש בקונדומים.
הנגעים אצל הבנים מופיעים על אבר המין. אם יש חשד לנגעים - רצוי להיבדק.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלמונית04/08/2011
אימי חלתה לפני כיותר מחצי שנה בסרטן השחלות דרגה C3- נערך ניתוח (שלאחריו נאמר כי היא נקייה מבחינת גרורות) ולאחריו כימו' של 6 טיפולים.
כיום נותרו לה עוד 2 טיפולים. הבדיקות מראות על העלמות החלבון שמורה על סרטן ובנוסף הרופא אמר לי כי זה מאחוריה- היא יצאה מזה.
מה הסיכוי לחזרתה של המחלה? יא תמיד היא חוזרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' עמי פישמן18/08/2011שלום רב,
הסיכון להישנות בסרטן שחלה שאובחן בשלב 3 הוא גבוה. הישנות מופיעה ב- 70-80% מהמטופלות שאובחנו בשלב זה.
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולפוסקופיהליאת26/07/2011
בעקבות משטח פאפ לא תקין הופניתי לבדיקת קולפוסקופיה. הרופא כתב כי נמצא: "צוואר לא עבה, בשפה העליונה והתחתונה מוקדים של מוזאיקה עדינה, טיפוסיים לזיהום נגיפי ודיספלזיה קלה, נלקחו ביופסיות משעה 1-12, 5-6" נקבעה לי ביקורת לעוד 4 שבועות. אציין שאני סובלת מדימומים בין המחזורים למעלה משנה וכן כאבים בגב התחתון ונמלול ברגליים (בדיקות אורטופדיות נמצאו תקינות כולן), בנוסף לאחרונה החל דימום בעת יחסי מין. אבקש את עזרתכם בהסבר אודות התוצאות והתסמינים, לחכות 4 שבועות נראה לי כמעט בלתי אפשרי בנסיבות הללו. אציין שאני בת 30.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולפוסקופיה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר27/07/2011שלום רב,
אבחנה נקבעת רק על סמך הביופסיה. אין ברירה אלא להמתין לתוצאות.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת 125C בזמן מחזוראמא20/07/2011
שלום רב,
בעקבות שינוי c בגודל ציסטה אנדו מאטריוס נשלחתי ע.,י רופא הנשים אותו אני מכירה 20 שנה לבדיקת 5 c12
שאלתי היא האם מחזור( וסת )משפיע על תוצאות הבדיקה והאם אפשרי לבצעה בימי המחזור?
בברכה,
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת 125C בזמן מחזור - תגובה
פרופ' עמי פישמן20/07/2011שלום רב,
אמנם רמת CA-125 מושפעת מהזמן במחזור החודשי, אבל השינוי לא מהותי.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודהרבה כמה זמן לוקח לקבל תשובה?
אמא21/07/2011כמה זמן לוקח בד,כ לקבל תשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה של קולפוסקופיהתמר19/07/2011
עשיתי לפני שבועיים וחצי קולפוסקופיה.נלקחה ביופסיה מפצע.התקשרתי היום לדעת אם יש תשובה.אמרו שהגיעה היום אך לא עונים בטל.שאלתי;
האם גם כשהכל תקין תתכן תשובה בזמן כה קצר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה של קולפוסקופיה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר19/07/2011שלום רב,
התשובה היא - כן.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדתיוליה18/07/2011
שלום דר'
אני בת 24
לפני 4 חודשים עברתי אולטרא סאונד +פאפ תקינים.
בשנה האחרונה לא היה לי ביוץ 4-5 פעמים ובהתאם המחזור איחר כל פעם בשבועיים.
מזה כשבועיים יש לי כאב בטן עמום בבטן תחתונה כמו כאב מחזור ממש חלש. אבל הכאב הזה התחיל מכאבים חלשים בצדדי הבטן התחתונה.
היום התחיל לי בחילות ולחץ בבטן עליונה אבל לא מקיאה.
אני קראתי שאלה תסמינים של סרטן השחלה אני מאוד מפחדת.
אתה יכול להסביר לי יותר טוב מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר19/07/2011שלום רב,
לא צריך לחשוב על נדבר הגרוע ביותר. סרטן שחלות נדיר מאד בגיל שלך. אני ממליץ שתפני לבדיקה גינקולוגית.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפ לא תקינה דחוף אני בחרדות!מיטל17/07/2011
שלום
בת 27 עם עבר של קונדילומות שאני מסירה בלייזר . כל בדיקות הפאפ עד כה יצאו תקינות . עשיתי בדיקה לפני שבוע וחצי והיום קיבלתי את התשובה שהיא לא תקינה - מצחיק שבדיוק היום עשיתי את החיסון הראשון של הסרווריקס.
אלו הממצאים:
Epithelial cell abnormality low grade squamous intraepithelial lesion LSIL
67014
83000
הרופא אמר לי שזו הדרגה הנמוכה ביותר.
אני לא הבנתי אותו ! הוא הפחיד אותי מאוד !
הוא נתן לי הפנייה לקולפוסקופיה
1 - אני בחרדות ואני לא מפסיקה לבכות בבקשה הרגיעו אותי
2 - יש לי בן זוג ויספרתי לו ואנחנו לא יודעים כיצד להתנהג כרגע - מותר לקיים יחסי מין אסור??? הוא יכול להידבק ממני במשהו? זה מסוכן לו ???
3 - האם הממצא אומר בוודאות שיש לי סרטן ???
4 - הרופא אמר לי שלא תמיד בדיקות הפאפ הן נכונות וכי יש טעויות ולכן שולח אותי לקולפוסקופיה
אני מאוד חרדה ויש לי סחרחורות כי לקחתי את זה מאוד קשה
אני לא יודעת מה ההשלכות של זה והיותר גרוע הוא שהבדיקת קולפוסקופיה הכי קרובה היא בדצמבר!! המצב לא יכול להחמיר עד אז??
מתנצלת על כל השאלות המרובות
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ לא תקינה דחוף אני בחרדות! - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר18/07/2011שלום רב,
בדיקת הפאפ אינה קובעת אבחנה. גם מה שראו אינו אומר שיש סרטן. עךליך אמנם לעבור קולפוסקופיה ובהתאם למה שיראו אולי גם ביופסיה ואז תהיה אבחנה. אין שום סיבה לחרדה ואין סיבה לא לקיים יחסים. אפשר לעבור קולפוסקופיה גם באופן פרטי תוך זמן קצר.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת ביופסיה והריוןאתי17/07/2011
בבדיקת פאפס שבוצעה לפני כחודשיים התקבלה האבחנה הבאה:hpv-low grade sil cin 1,כמובן שבעקבות הממצא נשלחתי לבדיקת קולפוסקופיה לפני כשבועיים בה הרופא אמר שאינו רואה ממצא חריג תחת הקולוסקופ אך למען הסר ספק לקח ביופסיה משני איזורים,הבוקר הגיע התוצאה שכתובה באופן הבא:metaplastic cervical mucosa.....
שאלותיי:
1.מה משמעות התוצאה? (קראתי בכלליות שמדובר ככל הנראה בדלקת,אך אין לי כל תופעה לא של גרד,עקצוץ,הפרשה חריגה ותסמינים שמעידים על דלקת) במידה ולא כך הדבר ובכל מקרה אנא הסבר לי את משמעות התוצאה!
2.עפ"י תאור הממצא של הביופסיה ותוצאותיה כמוזכר לעיל,האם hpv קיים?? אין כל התייחסות לכך בתשובה הכתובה,מה זה אומר אם כך? יש? אין?
3.מה הטיפול המקובל לנוכח ממצא זה והאם ממצא זה אמור לעכב טיפולים לקראת הריון???
4. האם ישנן בדיקות נוספות שעליי לעשות כדי לאשש או לשלול את נושא ה-hpv?
אני מוזמנת לפתיחת תיק להפריה חוץ גופית (ישנם בעיות נוספות אך לא בכך עסקינן),האם לנוכח ממצא זה הטיפול יידחה או יעוכב???
מיואשת,אנא תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת ביופסיה והריון - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר18/07/2011שלום רב,
הבדיקה תקינה ואין צורך בשום בדיקה נוספת.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עליי לעשות .עשיתי בדיקת של קולוNHRHFVI16/07/2011
אני בת 49 לפני טיפול כימוטרפי פתאום היתגלה לי גולה בגודל גרגיר קטן.
האמת לפני שנה אמרתי לורפא נשים בדק ואמר שזה כלום .
ועכשיו פתאום כאשר גיליתי מידי דאגתי לטפל כי אחר כך אין אפשרות לטפל בזמן כימוטרפיה .
אני מחכה לתשובה לבדיקה .זה נימצא בוואלה בספה חיצונית .
ופתאום הרופא אמר לי שי שלי עוד אחד להוריד הרופא שמבצע את הבדיקה קולונוסקופיה משהו כזה.
אומנם היתגלה אצלי סרטן שד פולשני ומעורבת בלוטת לימפה בבית השחי.
האים אני צריכה לעשות איזה חיסון .
כאשר שאלתי את הרופא איהז וירוס לא רצה להגיד .עד ששאלתי כמה פעמים ואמר לי שזה וירוס הפפילומה ואמר לי שאין לי מה לדאוג.
אשמח לשמוע מה אתה מציע לי לעשות .
אני דואגת כי גם ככה לגבי הסרטן אני בשלב מתקדם 3 .כי גיליתי מאוחר
לכן רוצה לדעת .האם יתכן פתאום שבעוד כמה חודשים זה יהיה סרטני .
כאן כשהגעתי כבר להוריד זה אחרי שהפריע לי מאוד בוואלה וכאב לי להליכה עד כדי כך .
אודה לך מאוד עם תדריך אותי מה להמשיך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עליי לעשות .עשיתי בדיקת של קולו - תגובה
פרופ' עמי פישמן20/07/2011שלום רב,
קשה להבין מהדברים ממה את סובלת
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיו כמה בעיות לא קשות
NHRHFVI20/07/2011היו לי הרבה דלקות וטריכומונאס .האם בגלל מערכת חיסון חלשה .
היו גרד היו דלקקות פיטריות כל חודשים שלוש עקב תרופה בשם מטטרוקקסאט.
וזהו שום דבר .
ופתאום היתגלחה לי גולה בגודל גרגיר חומוס קטן .לוואלה שלח השפה בתחום השפה נשים .
טובדיוק בו זמנית לפני 3 חודשים היתגלה לי סרטן השד ובלוטות לימפה בבית השחי .
בשם קרצינומה פולשנית .שלב מחלה 3 .
לכן אני מתעינית מה עליי לעשות בקשר לבדיקה שלקחו ביופסיה בוואלה הפה חיצונית.
וזה היתה בדיקה קולופוסקופיה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צוואר הרחםטולי13/07/2011
שלום,
הייתי אצל רופא נשים לבדיקה שיגרתית ויצא לי בתוצאות של בדיקת פאפ LGSIL.
הלכתי לרופא מומחה והוא רשם לי מראה שכל האזור עם אקטרופיון ומטפלסיה.
הרופא הזמין אותי לבדיקה נוספת בעוד 3 חודשים.
רציתי לדעת מה זה אומר? האם ישנה אפשרות עדין לעשות זריקת חיסון....
מימה נדבקים בוירוס הזה?
אשמח אם תחזרו אלי אני במאוד בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן צוואר הרחם - תגובה
פרופ' עמי פישמן15/07/2011שלום רב,
בדיקת פאפ היא בדיקת סריקה ולא בדיקה אבחנתית. לפי התאור שמסרת, הרופא שבדק אותך (קולפוסקופיה?) לא זיהה ממצא חריג ולכן ביקש בדיקת ביקורת ומעקב.
אפשר לבצע זריקת חיסון.
וירוס הפפילומה מועבר בעיקר ביחסי מין.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מיןאביטל10/07/2011
שלום קוראים לי אביטל ורציתי לדעת אם אפשר לקיים יחסי מין באמצע הזמן המתנה בין הזריקות ... אני כרגע מחכה לזריקה ה3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסי מין - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר10/07/2011שלום רב,
רק השלמת הטיפול (3 זריקות) נותנת הגנה מלאה בפני הידבקות בנגיף ה- HPV.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיום יחסי מין - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר10/07/2011שלום רב,
רק השלמת הטיפול (3 זריקות) נותנת הגנה מלאה בפני הידבקות בנגיף ה- HPV.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן רירית הרחםאלי גלית08/07/2011
לפני כשבוע נמצא אצל אחותי סרטן רירית הרחם, יש לציין כי אחותי בת 44 (קראתי שזה נדיר בגיל זה), הרופא הודיע לה שעל פי הממצאים, יש צורך להסיר את הרחם והשחלות ואין צורך בהקרנות, שאלתי היא האם לא כדאי לבצע סי.טי כדי לבדוק שאין נגעים נוספים, והאם לא מומלץ לעשות הקרנות כדי למנוע חזרה של הסרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן רירית הרחם - תגובה
פרופ' עמי פישמן11/07/2011שלום רב,
התשובה חלקית כי חסרים הרבה פרטים.
בכל מקרה, CT מבצעים לפני הניתוח כדי לסייע בתכנונו.
ההחלטה על קרינה היא רק אחרי הניתוח וקבלת תשובה פתולוגית סופית.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישוש גוש קטן בקצה של צוואר הרחםג'וליאן07/07/2011
אני מרגישה במישוש גוש קטן בקצה של צוואר הרחם, בנוסף יש לי דימום והכתמות מעבר לימים של המחזור, לפני שנה התקנתי התקן מירנה , האם ההתקן יכול לגרום לכך, על מה זה יכול להעיד עוד, אני גם ילדתי לפני שנה ו- 3 חודשים בפעם השלישית, על מה יכול להעיד הממצא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישוש גוש קטן בקצה של צוואר הרחם - תגובה
פרופ' עמי פישמן11/07/2011שלום רב,
אני ממליץ לעבור בדיקה גינקולוגית מסודרת.
אין אפשרות לענות על פניתך ללא בדיקה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיאני05/07/2011
בת 51, לאחר טיפול קו שני בסרטן השחלה בטקסול+קרבו. כבר חצי שני מאז הטיפול האחרון וסובלת מתופעות לוואי רבות, כאבי פרקים, גירוד של העור וצפורניים שבירות ורכות. שאלתי היא האם התופעות הן הפיכות ואם כן מה ניתן לעשות כדי לרכך את הסבל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר06/07/2011שלום רב,
נגד כאבים אפשר כמובן לקחת תרופות מתאימות. בקשר ליתר התופעות כדאי אולי גם להתיעץ עם רופא עור.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CARCINOSARCOMA של הרחםיולי04/07/2011
שלום,
אמא שלי עברה ניתוח לכריתת רחם בעקבות קרצינוסרקומה לפני כחצי שנה, עברה קורס כמותרפיה עם טקסול וקרבופלטין ואחרי חודשיים התגלו עוד שני גידולים באגן ואחד מתחת לכבד. היא התחילה קורס כמותרפיה נוסף עם אייפוספמיד ואדריאמיצין.
האם ידוע על תרופות/טיפולים נוספים היעילים במיוחד במקרה זה או מחקרים קליניים לסוג זה של סרטן?
האם ידוע לך על רופאים או חוקרים המתמחים ספציפית בקרצינוסרקומה של הרחם?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CARCINOSARCOMA של הרחם - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר05/07/2011שלום רב,
אין תרופות ספציפיות היעילות מאד לאחר הופעת הישנות. כל גינקולוג אונקולוגי מיומן לטפל בסרטן נדיר זה.
כל טוב, פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)