מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונדילומהענתי10/08/2013
שלום,
אני בת 55
לפני כ-4 שנים נדבקתי מהבן זוג שלי בקונדילומה שהייתה מלווה בפטריה. קיבלתי טיפול באלדרה וזה חלף.
מהפטריה היה קשה להתפטר אבל באמצעות דיאטה מתאימה- זה חלף. מאז, החלטנו להשתמש בקונדום והכל היה בסדר.
בפעם האחרונה אני חוששת שהבן זוג לא שם את הקונדום למרות שהוא טוען שכן...ואני שוב עם פטריה ומניסיון קודם זה אות אזהרה שבעקבותיה יגיעו הנגעים ואני חוששת מזה מאוד.
האם יש קשר בין הפטריה שחזרה( קנדידה) לבין הגעת ההנגעים?
האם נותנים אלדרה שוב גם בפעם השנייה כיוון שהיא עזרה מאוד להעלמתם?
האם כל פעם נדקים מחדש מאותו אדם גם אם אני כביכול נשא של הנגיף? תודה,
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה - תגובה
פרופ' עמי פישמן11/08/2013שלום רב,
לא ניתן לצפות את סיכוי ההדבקה.
בעת הצורך, ניתן יהיה לטפל שוב באלדרה.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפ בנוכחות פטריהגלית10/08/2013
האם ניתן לבצע בדיקת פאפ בעת שקיימת בנרתיק פטריה (מהסוג שמטופל בג'ינו דקטרין או אגיסטן) או שזה עלול להשפיע על התוצאות?
בנוסף - הסתכלתי על הבדיקות שעשיתי לפני שנים - בראשונה היה כתוב PAP SMEAR ובשניה PAP LBC. האם יש הבדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ בנוכחות פטריה - תגובה
פרופ' עמי פישמן11/08/2013שלום רב,
1. רצוי לבצע את בדיקת הפאפ לאחר סיום טיפול בדלקת נרתיקית ולא בשיאה.
2. מדובר ב- 2 טכניקות של הבדיקה: הראשונה - בדיקת פאפ רגילה והשניה - בדיקת פאפ על בסיס איסוף בנוזל. שתי הטכניקות מקובלות.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתנה לניתוח כריתת רחם ושחלותיערה02/08/2013
שלום רב,
אמא שלי אובחנה בסרטן צוואר הרחם באחד משלביו הראשוניים. הניתוח נקבע לעוד כחודש וחצי ורציתי לבדוק איתכם האם ישנה אפשרות שהזמן עד הניתוח הינו קריטי ובמהלך חודש וחצי יכולה להיות החמרה מסכנת חיים במצב?
!תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המתנה לניתוח כריתת רחם ושחלות - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר05/08/2013שלום רב,
עיכוב של חודש וחצי בטיפול אינו נחשב כקריטי.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופוטקאן טיפולחיותה16/07/2013
שלום,
במשך 3 שנים טופלתי בדוקסיל ומיד הוסיפו לטיפול גם קרבופלטין.
לאחרונה קבלתי התקף לב. והיום מומלץ להעביר אותי לטיפול בטופוטקאן.
שאלותי : האם דוקסיל גורם להתקף לב?
מה ידוע על הטופוטקאן - תופעות הרסניות?
האם אתם ממליצים על טיפול שונה? אולי שמוש תרופתי במטפורמין?
תודה, חיותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופוטקאן טיפול - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר16/07/2013שלום רב, אינני מכיר מספיק את המקרה שלך על מנת לעץ לך ספציפית. כללית: 1. ספק רב אם התקף הלב קשור לדוקסיל 2. תופטקן זה אחת התרופות הכימיות לטיפול בסרטן השחלות. תופעות הלוואי השכיחות הן דיכוי מיח העצם, עייפות נשירת שיער וכו'
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהל.10/07/2013
שלום רב
לאמי, בבדיקת קולופוסקופיה וביופסיה נתגלה סרטן צוואר הרחם מסוג קרצינומה אין סיטו.
הרופא המטפל שלח אותה גם לבדיקת CT PET.
אמי ערכה את הבדיקה וקיבלה לידיה את הדיסק. אנו ממתינים לשיחה בשבוע הבא עם הרופא המטפל אך בינתיים הספקתי להציץ בדיסק במחשב הביתי ושמתי לב שאין בו שום דבר מלבד 4 שקופיות כאשר כולן(!!) מתמקדות בחזה - רשום CHEST- ובכולן רואים גוש, אני לא יודע אם זה אותו אחד או שבזויות שונות. אני מאוד מודאג שמא יש לה גם משהו בחזה?
יש לציין כי אמי מתלוננת על כאבים בחזה. מה זה אומר שבעצם הדיסק מראה תמונות מהחזה בלבד? הרי מדובר בבדיקת CT PET שאמורה לשקף את הגוף כולו. האם זה בגלל שמצאו בחזה משהו? ראוי לציין כי לאמי, ידוע שיש לה מבנה של צ'יסטות בחזה, אז אולי בגלל זה?
דבר נוסף, למה אני לא יכול לראות בדיסק את הצילום מצוואר הרחם? שכן אחת ממטרות הצילום זה לראות את מצב הגידול בצוואר הרחם ואילו בדיסק מראים כאמור רק את החזה.
עזרתכם, תודה גדולה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר16/07/2013אם אמנם מדובר בקצינומה אין סיטו - אין לדעתי צורך לבצע פט/סיטי. אלא אם כן זה בוצע מסיבה אחרת.
כל טובפרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח רדיקלי צוואר הרחםדפנה10/07/2013
שלום
אצלי גילו סרטן בצוואר הרחם (ללא נגיעה בבלוטות הלימפה) 4 ס"מ רמת התמיינות נמוכה,
עברתי טיפול כימותרפי עם תגובה טובה ,
עברתי ניתוח רדיקלי בצוואר הרחם ניתוח משמר פריון שעבר בהצלחה (הרחם במצב תקין ומחזור סדיר).
הגיעו תשובות הפתולוגיות כי נמצאה שארית גידולית בצוואר הרחם אשר מגיעה כ3 מ"מ משולי החתך הניתוחי
כמה רופאים ממליצים לעשות מעקב וטוענים כי ניתן לעקוב אחרי המקום,
רופא אחד ממליץ לעשות ניתוח של כל הרחם עצמו עקב הסיכון הרב
אני לא יודעת מה לעשות מאוד מבולבלת ?
לאיזה רופאים עוד עליי לגשת?
מה הסיכון לחזרה אם אני רק עוקבת ומה הסיכון לחזרה אם אני מוציאה את הרחם?
(אני שנה נשואה ללא ילדים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח רדיקלי צוואר הרחם - תגובה
פרופ' עמי פישמן10/07/2013שלום רב,
אין בספרות הרפואית קביעה חד-משמעית לגבי המרחק המינימלי הרצוי משולי החתך.
לכן, את מקבלת דעות שונות.
ככלל, הסיכון להישנות נמוך יותר אחרי כריתת רחם
בברכה,
פרופ' עמי פישמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול טקסוטר שבועי-בבקשה הסברחגית19/06/2013
1.מה פירוש טקסוטר שבועי? האם הכוונה שהוא ניתן באופן קבוע אחת לשבוע?
2.וגם מה נוסחת המינון ?
3.מתי בודקים סמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול טקסוטר שבועי-בבקשה הסבר - תגובה
פרופ' עמי פישמן23/06/2013שלום רב,
הטיפול ניתן אחת לשבוע.
המינון מחושב לפי שטח הגוף.
בדיקת הסמנים - לפי החלטת הרופא המטפל. בדרך כלל הבדיקה תבוצע אחרי מספר טיפולים.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שחלות נא שתפו במידה ויצאתם מזהרז18/06/2013
שלום,
IRON ׁ,ברזל גבוה 292 מה משמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שחלות נא שתפו במידה ויצאתם מזה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר18/06/2013תתיעצי עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאפ לקראת הריוןענת17/06/2013
שלום רב,
לקראת הריון מתוכנן עשיתי בדיקת פאפ, הבדיקה חזרה עם ממצאים של דלקת אך ללא תאים סרטניים.
לפני מספר שנים הייתה לי דלקת שעברה מעצמה, נשלל HPV.
1. האם ניתן להיכנס להריון במצב כזה?
2. קבעתי בדיקת קולפוסקופיה לעוד חודש, האם כדאי עד אז לקחת אנטיביוטיקה או לטפל בדרך כלשהי בדלקת?
תודה מראש,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאפ לקראת הריון - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר18/06/2013אם אין תסמינים (סיפטומים) אין לדעתי צורך בשום טיפול ואין גם לדחות הריון.וגם לא בקולפוסקופיה.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומה בהריוןהילה14/06/2013
שלום רב,
אני בהריון שבוע 24. לפני כחודש התחלתי טיפול בחנקן , כבר מספר פעמים עקב וירוס פפילומה (ככול הנראה) שתקף אותי, התפשט גם לאזור פתח הנרתיק,. רופא הנשים שלח אותי לעשות בדיקת וולסקופיה. יתכן כדי לשלול בעיות בצוואר הרחם(גם סרטני..) . האם הכרחי לעבור בדיקה זו בהריון? לא כדאי שאמתין לאחר הלידה? לא איכפת לי לעבור ניתוח קיסרי אם הוירוס עלול לסכן את הועבר. למען האמת, אני מעדיפה כרגע במצבי לא לדעת.. אני מאוד חוששת וחשה שלמען עצמי , הריוני וילדי עדיף לי להבדק רק לאחר הלידה. מה דעתך? אני חוששת מהבדיקה בזמן הריון ועוד יותר מתוצאותיה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה בהריון - תגובה
אין לבדיקת הוולווסקופיה והקולפוסקופיה במהלך ההריון כל סיכון.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כירורג שדמיכל11/06/2013
מחפשת המלצה על כירורג שד באזור הצפון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כירורג שד - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר12/06/2013פורום זה אינו המקום המתאים לשאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנהרונית07/06/2013
יש לי התקן מירנה מחודש אוגוסט האחרון בעקבות אנמיה מדימומים קשים. כאשר אני מקבלת מחזור הוא נמשך שבועות רבים, אומנם הדימום מזערי אך לא פוסק זמן רב. האם זה מצב תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה - תגובה
בחודשים הראשונים של מירנה יכולים להיות דימומים לא סדירים. עכשיו, 10 חודשים אחרי התקנת ההתקן - רצוי להיבדק שוב על ידי הרופא המטפל.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הרחםאנונימי02/06/2013
שלום, לגיסתי גילו גידול סרטני ברחם, הגידול גדול מאוד בשלב 3 ויש לה גם גרורות כרגע ידוע על בלוטות הלימפה היא הולכת להתחיל לעבור כימו והקרנות.... רציתי לדעת האם יש תקווה? והאם אפשר להירפא או לפחות לחיות עם זה? מה הסיכויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן הרחם - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר02/06/2013שלום רב,
אם לא היה סיכוי לא היו מנסים לטפל. השאלות שלך במקום אך יש להפנותם לרופא המטפל בגיסתך. אני אפילו לא יודע איזה סוג של סרטן הרחם יש לאחותך. זה בצוואר הרחם? ברירית הרחם? בשריר הרחם?
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לפרופסור ועוד שאלהשולה27/05/2013
היום עשיתי סי טי חזה שאלתי אם חס וחלילה יש גידול בשד ניתן על פי סי טי להבחין או רק בממוגרפיה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לפרופסור ועוד שאלה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר27/05/2013הבדיקה אינה מיועדת לכך אך לעיתים אפשר להבחין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הרחםשולה26/05/2013
אני מוזמנת לניתוח הוצאת רחם ושחלות וכנראה גם לימפות קיבלתי הזמנה לניתוח ורשום
tah+bso+staging מה זה אומר? תו דה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן הרחם - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר27/05/2013שלום רב: כתוב כריתת רחם וטפולות (שחלות וחצוצרות) וקביעת שלב המחלה (הכוללת כרית בלוטות).
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)