מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמזר המשךרחלי07/11/2011
אני רוצה להוסיף שכל בדיקות הדם שלי מצוינות פרט למרקר שהוא 240
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמזר המשך - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר07/11/2011אין לי מה להוסיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת לגבי טיפולהילי07/11/2011
בגמזר לסרטן שחלות מפושט. הניתוח היה לפני כ 3 שנים ומאז עברתי את כל הסדרות הידועות בכימו ועכשיו ממליצים לי גמזר. קראתי שהוא מטפל בסימפטומים אבל לא מאריך חיים. עכשיו יש לי חיים טובים מאד, לא כואב לי כלום ואני עצמאית ועושה הכל. אני פעילה וחיי מלאים כל טוב. אני באמצע שנות ה 80 ונהנית מכל רגע. בסיטי האחרון יש טיפונת החמרה בגודל הגידולים הקיימים וגידול קטן חדש בכבד. אם גמזר לא מאריך חיים ולא כואב לי האם היית ממליץ לי לא לטפל עכשיו אלא להנות מהחיים שזו הנטייה שלי או לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבטת לגבי טיפול - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר07/11/2011שלום רב,
את שואלת שאלה חשובה ביותר. אך ההחלטה צריכה להיות שלך. אנו כרופאים ממליצים תמידעל טיפול.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AGUS77727/10/2011
שלום, אני בת 27 בלי ילדים, לפני שנתיים עשיתי בדיקת פאפ והממצא :AGUS, עשיתי קולפו והתשובה תקינה. בבדיקת פאפ לפני כחודשיים - תקין לחולטין אך בהמלצת רופא קולפו בבדיקה הקודמת הלכתי שוב לעשות קולפו. היה ממצא קטן (שעה 12) נלקחו 3 ביופסיות, צוור הרחם, תעלה ורחם. כרגע ממתינה לתשובות ואני מאוד לחוצה (בלשון מעטה). הדברים שמדאיגים אותי בעיקר הם:
1. אלו תשובות אני צפויה לקבל בעקבות AGUS, שמעתי שתוצאה זו בפאפ נדירה במיוחד האם נכון?
2. האם יש אפשרות שהתשובה עלולה לפגום בסיכויים שלי להיכנס להריון? קראתי שטיפולים לממצאים טרום-סרטניים (באם יש כאלה) הם פולשניים במיוחד ועלולים לגרום אף לעקרות.
אנא, השיבו לי בהקדם, אני לא מצליחה לתפקד, חייבת לקבל איזו שהיא הכוונה לאופציות שיכולות לקרות כיוון שאני לא בטוחה שאוכל לשאת בהפתעה בזמן קבלת התשובות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AGUS - תגובה
פרופ' עמי פישמן30/10/2011שלום רב,
בדיקת פאפ נועדה לסקירה בלבד ולא קובעים אבחנה לפי התשובות שלה. אם התשובה של בדיקת הפאפ לא תקינה יש להמשיך את הברור באמצעות בדיקת קולפוסקופיה ולפי הצורך ביופסיות. כל הבדיקות נועדו לאבחן ממצאים טרום-סרטניים. הצורך בטיפול נקבע לפי תשובת הביופסיה ורק בחלק מהמקרים יש צורך בטיפול עם התערבות פולשנית. הטיפול לא גורם לעקרות.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןאייל24/10/2011
שלום
לי יש זן 62 לפי בדיקת ה PCR האחרונה שעשיתי
אני מתחתן בשנה הבאה
חברה שלי עדין בתולה
הבנתי ששני החיסונים אינם מגנים מזן 62 בגלל שהוא לא מסרטן/מסוכן.
שאלות :
1) אין צורך שהיא תיקח את החיסון?
2) האם זה יכול לגרום לנו בעיות בהמשך?...
3) האם אתה יכול להמליץ על תוסף צמחי או על וויטמין שמחזק או מעורר את מערכת החיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר24/10/2011שלום רב,
כיום מומלץ שכל אישה תקבל את החיסון.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת בתשובהמיכל15/10/2011
שלום רב לכולכם
שמי מיכל אני מהרי הגליל . . עברתי כריתת רחם ושחלות כשהייתי בת 44 . עכשיו אני בת 54 . הבן שלי מציע לי להגיש בקשת נכות לביטוח לאומי.. ? האם זה אפשרי ? ומה הם אחוזי הנכות שאני מקבלת ??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת בתשובה - תגובה
פרופ' עמי פישמן15/10/2011שלום רב,
זה לא המקום לשאול בנושאים אלה.
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה פתולוגית לאחר גרידה של ריריתמאיה13/10/2011
לפני כשבוע עברתי גרידה בשל רירית מעובה ברחם.
התשובה הפתולוגית אומרת: קטעי רירית צוואר מראה סקוואמוס מטפלזיה.
מוקדים של המיקרוגלנדולר היפרפלזיה.
קטע של רירית הרחם פוליפ אנדומטריאלי.
האם אפשר לקבל הסבר לתשובה זו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה פתולוגית לאחר גרידה של רירית - תגובה
פרופ' עמי פישמן14/10/2011שלום רב,
כללית - התשובה תקינה
כמובן שתקבלי פירוט מלא מהרופא המטפל שמכיר את כל הפרטים אודותיך (גיל, רקע גינקולוגי ורקע רפואי כללי, רקע מיילדותי, סיפור משפחתי, תרופות וכו')
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת ctגלית11/10/2011
בת 38 הגעתי למיון בחשד לדלקת בתוספתן בעקבות אולטרא סאונד שעברתי הופנתי לבדיקת ct ואלו התוצאות של שתי הבדיקות
ממצאים
מעבר חזה בטן - בסיסי הראות ללא תסנין , תפליט או תהליך מוקדי.
הכבד תקין בגודל ובמרקם לא הודגם תהליך מוקדי .
לא הודגמה הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות .
כיס מרה ללא ממצא פותלוגי .
טחול תקין בגודל ובמרקם .
אדרנלים - ללא ממצא פתולוגי .
לבלב תקין במרקמו ובמבנהו לא הודגמה הרחבת צינור הלבלב
כליות תקינות בגודל ובמיקום ,מרכזות סימטרית ,ללא הידרונופוזיס
שופכנים תקינים.
רטופריטונאום ללא הגדלת קשריות לימפה
אאורטה בטנית אינה מורחבת ,פתולי המעי ללא ממצא חריג התוספתן אינו מתמלא בחומר ניגוד אך בעל מבנה תקין
לא הודגמו נוזל או אוויר חופשי בבטן או באגן
שלפוחית השתן ריקה כמעט לגמרי,לא הוגדם גוש אגני.
בשחלה הימנית תהליך ציסטי בגודל 17*26 מ"מ בעל דופן דקה העוברת האדרה-לקולרציה גינקולוגית . מוקד ציסטי נוסף בשחלה בקוטר 12 מ"מ יתכן זקיק.
תהליך עגול בעל צפיפות הטרוגנית בקוטר 6.5 ס"מ בדופן הרחם מימין ,יתכן מיומה ,
לקורלציה גניקולוגית תוכן היפודנסי בחלל הרחם
לסיכום
התוספתן בגדר התקין ,מוקד ציסטי בשחלה הימנית ותהליך בדופן הרחם
לקורלציה גניקולוגית .
בדיקת אולטרסאונד
הכבד כיס מרה לבלב וטחול תקינים
אגן קטן -שלפוחית השתן תקינה
הודגם עיבוי דופן של פיתולי מעי דק בבטן ימנית תחתונה ופריסטליטיקה ערה.
האפנדיקס לא זוהה בבירור .רגישות ניכרת באזור בטן התחתונה .נוזל חופשי בכמות מיזערית .
אין לשלול אפנדיקס בבדיקת ct קודמת הוא במנח רטוצקאלי ועל כן מומלץ המשך בירור בct
ממצא לוואי מיומה גדולה ברחם משמאל
יום לאחר שיחרורי מהמיון הופיע דמם רקטלי רב
שאלותיי האם העיבוי במעי דק שהודגם באולטרא סאונד קשור ? ואיך לא הופיע ב ct מה מדייק יותר כי הרופא באולטרא סאונד אמר לי שהוא מזהה דלקת
השאלה השנייה בנוגע לממצאים הגינקולגים מה זה האדרה? והאם יש סיכוי שזה סרטני
לציין אובחן לאחרונה אצל כירוג גוש בשד ימין
מדוע לא כתוב דבר על המעי גס ?
מבחינה גנטית אימי חלתה בסרטן שד ואבי במעי
מחכה לתשובה
תודה ובכבוד רב
גלי גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר11/10/2011שלום רב,
האינפורמציה הקלינית לגביך לא שלמהב. עקרונית בדיקת אולטראסאונד תקינה. לציסטות הקטנות אין למעשה שום חשיבות. אך כמובן את צריכה לפנות לגינקולוג שלך על מנת להשלים נתונים קליניים ומעבדתיים.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי ביופסיה לאחר שהתגלו תאים לא נgafal09/10/2011
נורמלים בבדיקת הפאפ ונימצא שזה בין בינוני לחמור. [medum- sevir]
הבדיקה מהמעבדה תגיע רק בעוד שבוע מה זה אומר. הרופא אמר שאעבור ניתוח בלייזר איך אפשר לדעת אם סרטן צוואר הרחם לא שלח גרורות לרחם או לכבד. הרופא אמר ש -95 אחוז הלייזר יכול ליפתור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברתי ביופסיה לאחר שהתגלו תאים לא נ - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר09/10/2011שלום רב,
הפאפ אינו קובע אבחנה. האבחנה נקבעת על סמך ביופסיה. יש להמתין לתשובת הביופסיה לפני החלטה על סוג הטיפול.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס הפפלומהנעמה06/10/2011
תוצאת בדיקת ביופסיה שנלקחה לי מצוואר הרחם הראתה על דלקת, וסימנים קלים להידבקות בווירוס.הרופא אמר לי שאין טיפול לדלקת הזו , רק מעקב בעוד 4-6 חודשים.
ולפעמים הגוף מתגבר מעצמו והדלקת נעלמת.שאלותי הן:
1.היא האם דלקת זו נקראת מצב טרום סרטני בשפה המקצועית?
2. הרופא אמר לי להתחסן בכל זאת. מה יועיל החיסון כשכבר קיים הווירוס? האם הווירוס יכול להעלם?
3.האם בהכרח שכל מי ששכב איתי נדבק, וצריך להיבדק?
4. האם אני צריכה לספר לגבר הבא שיהיה איתי שיש לי את הווירוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס הפפלומה - תגובה
פרופ' עמי פישמן07/10/2011שלום רב,
1. הידבקות בוירוס היא שכיחה. לא, התשובה שציטטת לא מרה מצב טרום-ברטני.
2. ברוב המקרים נדבקים בוירוס מזן אחד מתוך רבים. החיסון יעיל כנגד 2 או 4 זנים. לכן, עדיין נשמרת יעילות החיסון כנגד ההזנים האחרים.
3. הוירוס יכול לסגת ספונטנית.
4. הגנה טובה בפני הדבקה - שימוש בקונדומים. ההחלטה על העברת המידע לבני הזוג - היא אישית ולא רפואית
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד סרטן צואר הרחם וטיסהאביבה04/10/2011
שלום רב
עלי לקבל ביום רביעי5 לאוקטובר חיסון שלישי של גרדיוסיל ,כמו כן אני משתמשת בגלולות דיאנה , אני עומדת לטוס לארהב ב10 לאוקטובר ושאלתי האם מותר לקבל החיסון ולטוס ארבעה ימים לאחר מכן בטיסה ארוכה בשל החשש לקרישיות וכו
תודה מראש אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד סרטן צואר הרחם וטיסה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר04/10/2011אפשר לטוס. איןקשר בין החיסון לקרישיות יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד סרטן צוואר הרחםמרינה27/09/2011
שלום רב, אני אני בעוד שבוע אהיה בת 27. אני רוצה לעשות את החיסון מחר בבוקר(זריקה ראשונה), האם בגיל הזה מותר לעשות חיסון נגד 4 ווירוסים (כי שמעתי אחרי גיל 26 עושים רק נגד 2 ווירוסים)?
המון תודה מראש
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד סרטן צוואר הרחם - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר28/09/2011שלום רב,
גם אחרי גיל 26 אפשר לקבל את החיסון גרדסיל שהוא נגד 4 זנים של הווירוס.
כל טוב,
פרופ]' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון נגד סרטן צוואר הרחם - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר04/10/2011בהחלט כן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניניית בתשובהניקול26/09/2011
אני בת 35 + 3 עבר קצת עשיר בPID חוזרים, כאבים חזקים ומחזור, בעבר אבלציה עקב דימומים, BTL דלקות חוזרות באגן וסובלת מכאבי בטן כרונים. עשיתי קולפוסקופיה ואני מופנת לקוניזציה עקב CIN 2 על רקע HPV 16 . אני אשמח עם תוכלו לתת לי מידע על מה יש לי בבקשה זה מאוד חשוב לי. תודה רבה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניניית בתשובה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר26/09/2011שלום רב,
CIN2 נחשב למצב טרום סרטני בעל חומרה בינונית. אני מניח שהאבחנה נקבע על סמך ביופסיה. אם כך מטרת הקוניזציה (כריתת קטע מצוור הרחם בצורת יתד) היא לקבוע שאין מצב חמור יותר. ואם אין - אז הקוניזציה משמשת לריפוי, למעשה, מלא של המצב.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר בצוואר הרחם - מודאגת מאוד !!!מיטל20/09/2011
שלום רב עדה
לפני כחודשיים ביצעתי פאפ שלא יצאה תקינה - שלחו אותילקולפוסקופיה - התוצאה שהגיעה הייתה עם המלצת הרופא לבצע לייזר מאחר ויש כמה נגעים בצוואר הרחם ( יש לי היסטוריה של קונדילומות שהסרתי בלייזר)
אני מאוד לחוצה ולא מפסיקה לחשוב על זה עד כדי שזה פוגע בתפקודי בעבודה
מה ההשלכות ?
האם אוכל להיכנס להריון ? - אני בת 27
האם זה יכול לחזור ??
האם זה סרטני ?
תודה !
עשיתי כבר 2 חיסונים של סרוריקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר בצוואר הרחם - מודאגת מאוד !!! - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר21/09/2011שאלתך כבר נענתה בפורום אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צוואר הרחםמירי19/09/2011
לאמא שלי בת 75 גילו סרטן צוואר הרחם ממאיר נאמר לה שהיא צריכה הקרנות בשילוב כימו
מדוע לא עושים ניתוח להסרת הגידול?
האם דרך ההקרנות בשילוב כימו ניתן לחסל את הגידול?
האם כדאי לגשת לרופא ממוחה לייעוץ נוסף ?
לתשובה מהירה אודה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן צוואר הרחם - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר20/09/2011שלום רב,
הטיפול בסרטן צוואר הרחם הוא בהתאם לשלב המחלה. ישנם שלבים בהם הטיפול שהוצע לאימך נותן תוצאות טובות יותר מאשר ניתוח.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על מחלת ליכןשקדנית19/09/2011
לפרופ' הנכבד שלום,
אני בת 62. היום נבדקתי ע"י הגנקולוג בעקבות גרוד בפות והוא שלל הדבקה בוירוס הפפילומה . יחד עם זאת הוא אבחן אצלי מחלת ליכן. ברצוני לשאול:
1. מהי המחלה הזאת?
2. מהו הפוטנציאל שלה להיות ממאירה בטווח הקצר והארוך?
3. הרופא רשם לי משחת דרמובט למשך 10 ימים. האם קיים טיפול אחר , משחה או תכשיר ללא סטרואידים ? אני חוששת מהנזקים לטווח הרחוק.
4. האם זו מחלה הנתנת לריפוי מלא? כיצד ניתן למתן את החמרתה?
5. בבדיקה הרופא הסיר פוליפ מצוואר הרחם. לפי הסטטיסטיקה האם מדובר בפוליפ שפיר? התוצאה תגיע רק בעוד חודש ואני במתח נוראי.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על מחלת ליכן - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר19/09/2011זו מחלת עור שפירה כרונית. הטיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)