מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות עם המחזור החודשיענבל07/12/2011
אני בת 24 וכבר זמן מה יש לי כמה בעיות במחזור: יש תקופות שהמחזור שלי נמשך יותר משבוע. זה מתחיל מדימום קל מאוד במשך יומיים-שלושה וממשיך לדימום חזק שנמשך 4-5 ימים.
הבעיה השנייה היא שבין מחזור למחזור יוצאות לי הפרשות מדממות (הפרשות אדומות).
האם כל אלה מצביעים על כך שעלי לחשוש מסרטן צוואר הרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם המחזור החודשי - תגובה
פרופ' עמי פישמן10/12/2011שלום רב,
לא נראה שייך לסרטן צוואר הרחם.
הסימפטומים כן מצדיקים בדיקה אצל הגינקולוג כדי להסדיר את המחזור החודשי
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה בסדר???מודאגת03/12/2011
שלום, בת 31 ללא ילדים. ביצעתי היסטרוסקופיה כחלק מבירור אי פוריות. נלקחה ביופסיה והתוצאות הינן:
מיקרו: polypoid lesion with early secretory endometrium
האם זה בסדר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה בסדר??? - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר04/12/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של ביופסיהכנף01/12/2011
שלום,
קיבלתי תשובה של ביופסיה הפנו אותי לקוניזציה
squamous epithelium strips showing high grade sil (cin 2-3)
תוכל להסביר לי מה אומרת האבחנה הזו?
האם הדבר יפגע בהריונות הבאים ומתי אוכל להיכנס להריון?
תודה מראש על ההתייחסות
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של ביופסיה - תגובה
פרופ' עמי פישמן01/12/2011שלום רב,
CIN-3 - מצב טרום-סרטני שמחייב טיפול.
קוניזציה יכולה להעלות את הסיכון לאי ספיקת צואר הרחם במהלך ההריון העתידי. יחייב מעקב במהלך ההריון.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
כנף01/12/2011תודה רבה על התשובה.
יש לי קרישיות LAC חיובי, האם זה משפיע על הקוניזציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ' עמי פישמן01/12/2011כמובן שיש לעדכן את המנתח
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cin3 צוואר הרחם בהריון 32wמירי לי30/11/2011
ערב טוב, אני בשבוע 32 להריון עברתי ביופסיה בצוואר הרחם והתוצאה היתה cin 3 בשעה 11 ובשעה 6 ללא נגע חודר. שאלתי היא האם זה תקין לטפל בבעיה לאחר ההריון? או לחילופין האם במצב כזה יש צורך בהקדמת הלידה? אשמח ואודה על תשובה מהירה ודחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cin3 צוואר הרחם בהריון 32w - תגובה
בדרך כלל ניתן לדחות את הטיפול לאחר הלידה.
אבל, ההחלטה על מועד הטיפול חייבת להיות עם הרופא המטפל שביצע את הביופסיה וראה את צוואר הרחם.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות PAP LBCשרון30/11/2011
שלום,
אני בת 39 לאחר לידה ביוני 2011. להלן תוצאות PAP LBC.
הרופא קבע לי colposcopy לעוד 3 חודשים.
מה עליי לעשות? האם זה מסוכן? אפשר לחכות 3 חודשים?
תודה מראש,
שרון
Transformation zone component present
(endocervical/metaplastic cells).
Atypical squamous cells of undetermined significance. (ASC-US).
Remarks: Few cells suspicious LSIL
Refer for colposcopy.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות PAP LBC - תגובה
אם הפאפ בוצע במסגרת בדיקה שגרתית, ללא סימפטומים חריגים - זמן ההמתנה לקולפוסקופיה - ארוך אבל לא נורא.
אם יש לך סימפטומים חריגים (דימום, הפרשות, וכו') או אם בדיקת הפאפ הקודמת לא היתה תקינה - מומלץ להקדים את המועד.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בערכי ה בש125עידית23/11/2011
שלום, פעם בתקופה אני עושה בדיקת ca125 כיוון שיש לי צ'יסטה ברחם.
בבדיקה האחרונה ערכי ה ca125 ירדו ל 15.7.
מה זה אומר?
בברכה,
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בערכי ה בש125 - תגובה
התשובה בגדר הנורמה
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפ לא יצא תקינהרז22/11/2011
שלום רב,
אני אישה בת 49 וסובלת מאנדומטריזיס גודל השרירנים הם (70מ"מX 70 מ"מ) ושרירן השני הוא (23מ"מX 20 מ"מ). לפני חודש התחלתי לקבל דימום חזק וטופלתי בכדורים בקסקפטרון מדרוקסיופרוגסטרון וכבר הדימום הפסיק. בעקבות כך הרופא שלי עשה בדיקת פאפ שהיום הגיעו התשובות:
יש לציין שבעת לקיחת משטח הרופא אמר שהרחם מלא בדם.
SATISFACTORY FOR EVALUATION ENDOCERVIVAL CELLS PRESENT
Epithelial cell abnormality
ATYPICAL SQUAMOUS CELLS OF UNDETERMINED SIGNIFICANCE
יש כמה שאלות שממש מדאיגות אותנו ?
1. האם זה מעיד על מצב טרום סרטני או סרטני?
2. עד כמה זה חמור?
3. האם התוצאות יכול להיות בגלל האנדומטריזיס שיש לי
4. האם התוצאות יכול להיות בגלל הכדורים שלקחתי
5. האם זה אומר שיש לי את הוירוס
בבקשה תענו לי בהקדם
תודה
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ לא יצא תקינה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר23/11/2011שלום רב,
בתשובה לשאלותיך:
1. לא
2. לא חמור בכלל
3. לא
4. לא
5. לא
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומה שלב 1?ירדנה19/11/2011
אני בת 35, עשיתי בדיקת PAP שיצאה לא תקינה, גם הביופסיה העידה על כך, הרופאה אמרה לי שיש לי פפילומה שלב 1 ועלי לבצע ניתוח LOOP במהירות, תוך שלושה שבועות ביצעתי את הניתוח, כרגע לאחר ניתוח מחכה לתוצאות, מה הסיכוי שאצטרך לעשות ניתוח שני ומה עוד יכול להשתבש לפני שאוכל להיכנס להריון?
אין לי ילדים אך בעבר היתה לי הפלה טבעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה שלב 1? - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר20/11/2011שלום רב,
צריך להמתין לתשובה הפתולוגית.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומהאיילת16/11/2011
שלום
נדבקתי בפפילומה מחבר שלי . עשיתי בדיקת HPV TYPING תשובה חיובית לזן 62
האם זה זן מסוכן?
האם זה עובר מתישהו?
אני ממש מודאגת...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה - תגובה
פרופ' עמי פישמן18/11/2011HPV TYPE 62 שייך לקבוצה המכונה "סיכון נמוך"
40-50% נסוגים ספונטנית, בעיקר בנערות ונשים צעירות
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן צוואר הרחםשירי16/11/2011
שלום רב,
לעבודה שאני עושה בנושא ברצוני לדעת מתי נודע שוירוס הפפילומה הוא אחראי לסרטן צוואר הרחם.
האם באמצע שנות השבעים זה היה ידוע?
אודה מקרב לב על תשובתכם.
רוזי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן צוואר הרחם - תגובה
פרופ' עמי פישמן18/11/2011העבודות המשמעתיות והחשובות בנושא הופיעו בתחילת שנות השמונים
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן צוואר הרחם - עוד 2 שאלות
שירי18/11/2011האם בשנת 76 כבר ידעו כי נגיף הפפילומה הוא גורם משמעותי להיווצרות הסרטן הזה?
האם סרטן צוואר הרחם יכול להתפתח גם בבתולה בשנות ה-20 לחייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה פתלוגית המשך לשאלתיהילה15/11/2011
שלום רב ותודה על תשובתך המהירה.
הכוונה לחשיפה עקיפה מה הכוונה?
איך מטפלים במצב כזה?
עברתי הפלה לאחר IVF בשבוע 15 האם זה יכול לגרום לזה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה פתלוגית המשך לשאלתי - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר15/11/2011כתבתי עדות עקיפה ולא חשיפה עקיפה. ההידבקות היא ביחסי מין. אין קשר ל-IVF. אין טיפול לווירוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה פתלוגיתהילה14/11/2011
שלום רב,
בצעתי בדיקה פתלוגית לפני מספר ימים אשמח לעזרתך בהבנת התשובות:
polyp 4 o'clock:
endocervical polyp
12 and 9 oclock:
squamous cell metaplasia
koilocytes present
ecc:
mucus blood and few desquamative columnar cells.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה פתלוגית - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר15/11/2011שלום רב,
הבדיקה בעצם תקינה אם כי נמצאה עדות עקיפה להידבקות בנגיף ה-HPV.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהתמי14/11/2011
בבדיקה פתולוגית שנלקחה התקבלה התשובה הבאה
אבחנה ופרטים קליניים - dimple gch
חומר לבדיקה - pipelle
תיאור מאקרוסקופי - חומר גרידה בנפח 1.2 סמק
תיאור מיקרוסקופי ואבחנה-
secretory endometrium corresponding to day 21-22 of cycle
רציתי לדעת מה הכוונה והאם הבדיקה תקינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר14/11/2011שלום רב,
התשובה תקינה.
בברכה,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה של בדיקת קולפוסקופיה - דחוף!!יפית10/11/2011
שלום,
בדיקת הפאפ שלי אינן יוצאות תקינות ולכן אני מופנית לבדיקות קולפוסקופיה.
כמו כן, הספקתי לבצע את חיסון הפפילומה.
בבדיקה האחרונה של קולפוסקופיה נאמר לי שצוואר הרחם גדוש, מדמם למגע עם אזורים ארוזיבים. נלקחו 3 דגימות של ביופסיה מאזורים שונים.
אשמח לדעת מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה של בדיקת קולפוסקופיה - דחוף!! - תגובה
פרופ' עמי פישמן10/11/2011שלום רב,
תיאור הבדיקה - לא קובע אבחנה.
תוצאות הביופסיה - כן. אני ממליץ להמתין לתשובות.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לקולפוסקפיהla07/11/2011
שלום רב.אני בת 23 לאחר בדיקת פאפ שגרתית ובפעם הראשונה בחיי קיבלתי טלפון מהגנקלוגית שלי שהבדיקה יצאה לא ברורה-לא טובה עקב דלקת בצוואר הרחם וכעת עלי לטפל בדלקת זאת ע"י נרות ולחזור לבדיקת קולפוסקופיה.
לאחר שבאתי לקחת את המרשם וההפניה ראיתי בהפניה שבאפייון כתוב :ascus ובאבחנה pap smear abnormal .
בתלונות כתוב:בבדיקת ascus severe inflamtion מופנת לקולפוסקפיה לפני בדיקה טיפול מקומי.
רציתי בבקשה לדעת מה אומרות תשובות אלו ,מדוע לדעתך בחרה הרופאה לא לשלוח אותי לפאפ נוסף לאחר טיפול בדלקת וישר לקולסקופיה? והאם יש מקום לדאגה שלא מניחה אותי ביומיים האחרונים.
חשוב לי עם זאת לציין שההפרשות שלי בערך מאז קבלתי מחזור הם צהבהבות ורבות.
בדיקת הקולסקופיה נקבעה לצערי רק לעוד חודש וחצי ולכן אשמח מאוד לתשובתך על מנת אולי להרגע כי אני מאוד מודאגת ומבולבלת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לקולפוסקפיה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר07/11/2011שלום רב,
אסקוס פירושו שנראו תאים לא רגילים שמשמעותם לא ברורה. יתכן וזה על רקע הדלקת. זה איננו מצב חרום ומלבד המתח שלך, קרוב לוודאי שלא יקרה דבר עד מועד ביצוע הקולפוסקופיה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשותבך
la07/11/2011האם יש מקום לדאגה שהגינקולוגית בחרה לשלוח אתי לקולפסקופיה במקום לפאפ חוזר לאחר הטיפול בדלקת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשותבך - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר08/11/2011בהחלט לא, היות והבדיקה בישראל "חינם" רבים נוהגים לשלוח אסקוס לקולפוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)