מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון גרסדילנירית17/01/2012
שלום רב, בתי ,בת 15 , קיבלה ב 1.1.12 את החיסון הראשון. כשרכשתי את החיסון נאמר לי שהשלב הבא אמור להינתן לאחר 8 שבועות-כחודשיים , והשלישי לאחר עוד 4 שבועות כלומר כל התהליך כולו 3 חודשים.. ברצוני לוודא האם זהו לוח הזמנים הנכון? (שכן מקריאה חילופי שאלות ותשובות כאן בפורום ראיתי שיש גם לוחות זמנים אחרים)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון גרסדיל - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר18/01/2012שלום רב,
הזריקה השניה ניתנת חודשיים אחרי הראשונה והשלישית 6 חודשים אחרי הראשונה (או 4 חודשים אחרי השניה). זאת אומרת שתהליך החיסון הוא משך 6 חודשים (ולא 3 כפי שכתבת).
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהנונה16/01/2012
שלום אמי בת 49 לפני יותר מחצי שנה התגלה אצלה סרטן בצוואר הרחם. מכיוון שהגידול היה גדול מאוד הוחלט שלא תעבור ניתוח ותעבור סדרה של טיפולי קרינה וכימותרפיה כולל קרינה פנימית. לאחר הטיפולים התבשרנו כי אנחנו אחרי המחלה.... כיום אימי מתפקדת בקושי רב ומתלוננת לעיתים תכופות על כאבים חזקים בעצמות, כאשר היא פונה לרופא המטפל הוא אומר שזה כתוצאה מטיפולי הקרינה והכימותרפיה ומדובר בשלב טבעי מבלי לבדוק גופנית אם אכן אין דבר מאחורי טענותיה של אימי.רציתי לדעת אם אכן זו תשובה מקובלת ונכונה לאחר טיפולי קרינה? (עברו למעלה מ5 חודשים מאז הטיפול האחרון) והאם רצוי שנלך לחוות דעת נוספת. אשמח לתשובה בהקדם חוששת ומודאגת כי מדובר בהישנות המחלה ואנו "נחים על זרי דפנה" ומקבלים את תשובתו של הד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר17/01/2012שלום רב,
רצוי שתפנה לבדיקה על ידי גינקולוג אונקולוגי.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מוזרמאיה16/01/2012
אני בת 41.
לפני כחודשיים היה לי מחזור שנמשך 17 יום. מאז המחזור מאחר לי במשך כחודש. היו לי הפרשות רגילות וגם הפרשות שקופות מרובות כמו מים.
ביום שבת לאחר קיום יחסי מין היו לי גם הפרשות שקופות. לאחר 6 שעות היתה לי הפרשה ורדרדה לאחר מכן חומה ולבסוף דימום רגיל לא חזק.
במשך הלילה לא היה לי דימום גם במאמץ , לאחר מכןהיתה לי מעט הפרשה שקופה מהולה בדם.ומאז יש לי הפרשות חומות כמו בסיום מחזור או הפרשות עם מעט דם. כמו כן מהיום יש לי גם כאב בטן כמו לפני מחזור
לפני שנה היה לי מחזור ארוך מהרגיל, לאחריו ביצעתי אולטרהסאונד ,בדיקה אצל רופא, ופאפ והכל יצא תקין.
יש לי שרירן שגודלו לפני שנה היה 3 ס"מ ועוד מספר שרירנים קטנים.
האם הדימום קשור ליחסי המין או שזהו מחזור?(המחזור מאחר בחודש)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מוזר - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר17/01/2012שלום רב,
אני מציע שתפני לבדיקה אצל רופא הנשים שלך.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אחרון לסרטן צוואר הרחםמעין15/01/2012
היי,
את החיסון הראשון קבלתי בתאריך ה- 12/6/11
את החיסון השני קבלתי בתאריך ה- 13/7/11
האם אני יכולה עכשיו לקבל את החיסון האחרון ובכך לסיים עם החיסונים או שבגלל שעברו 7 חודשים מהחיסון הראשון אני אצטרך להתחיל את החיסונים מההתחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון אחרון לסרטן צוואר הרחם - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר16/01/2012לום רב,
אין צורך להתחיל מחדש. את יכולה עכשיו לקבל את השלישי.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהיעל11/01/2012
הופניתי לקולוסקופיה בגלל קונדילומה חיצונית. הרופא לקח ביופסיה, עדיין אין תשובה. הוא טען שאין חשיבות להסרת הקונדילומה החיצונית. האם תעבור מעצמה? האמנם אין לכך חשיבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה - תגובה
פרופ' עמי פישמן14/01/2012שלום רב,
חלק מהקונדילומות יעברו נסיגה ספונטנית.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוניזציה שניהאור09/01/2012
לפני כחצי שנה עברתי קוניזציה בשל CIN3 בין השעות 6-2 בחודש האחרון עברתי בדיקת פאפ שייצאה תקינה ובדיקת קולפוסקופיה -נלקחה ביופסיה בשעה 12,איזור של ניקוד בינוני בביופסיה :SMALL PRAGMENT OF EXOCERVICAL MUCOSA ANDTINY SEPARATE OF HIGH SIL(CIN3) THIS FRAGMENT IS POSITIVE FOR P16 AND KI 67 (100%) ההמלצה של הרופאה קוניזציה חוזרת
שאלתי האם לפי הדגימה אפשר לדעת מה גודלו ואם זה סרטני?
אם זה חזר במקום אחר האם יש אפשרות שזה חזור חלילה כל פעם שוב?
האם אני יכולה להכנס להריון אחרי קוניזציה שניה?
והאם הוצאה של הרחם תמגר את התופעה של גדילת התאים אצלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוניזציה שניה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר10/01/2012שלום רב,
1. אי אפשר לדעת את הגודל זה לא סרטני אלא תרום סרטמי.
2. כן.
3. עקרונית כן. אם הקוניזציה עמוקה מאד יכול להיות קושי.
4. כן
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומהמיכל05/01/2012
רציתי לשאול, מיהן קהל היעד של חיסון הפפילומה?
שמעתי שנשים שהן פעילות מינית עם כמה פרטנרים, אין להן כל כך למה להתחסן, זה נכון?
וגם האם זה מכוסה על ידי הקופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה - תגובה
פרופ' עמי פישמן10/01/2012שלום רב,
החיסון מאושר בישראל לנשים מגיל 12 עד 45. גם נשים פעילות מינית יכולות לקבל יתרון מהחיסון. לא בסל, אבל יש השתתפפות של הביטוח המשלים
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון אחרי חשיפה - תגובה
פרופ' עמי פישמן26/01/2012נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום טמוקסיפןורד גולד29/12/2011
חולת סרטן השחלות, חופשיה מטיפולים כימיים מאז שנה. הגרורות גדלות בטווחים קטנים, ועכשיו מוצע לי טיפול ביולוגי, טמוקסיפן. נאמר לי וגם קראתי שתופעות הלוואי העיקריות הם גלי חום קשים. מה ניתן לעשות כדי למנוע גלי חום? איך מקלים על התחושה? הם זכורים לי מתקופת המעבר אבל אז היתה לי אופציה לקחת הורמונית אשר סילקו על גלי החום לגמרי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום טמוקסיפן - תגובה
הטמוקסיפן עלול לגרום לגלי חום. אבל לא בכל המקרים.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עלי להזהיר את הפרטנרים שליא24/12/2011
שלום רב, אני שנה לאחר ניתוח כריתת רחם לאחר שאבחנתי בגידול ממאיר בצוואר הרחם. כשנכנסים לגוגל לדעת מידע על זה המשפט הראשון שמופיע הוא למרות שמקרה שלי זה לא ממש נכון "ריבוי גברים", אם זה סוג של מחלת מין? האם עלי להזהיר פרטנר חדש על כך שיש לי את הוירוס הזה? האם הוירוס הזה יכול להזיק באזור הפה במקרה של מין אוראלי? אני מרגישה פחד לקיים יחסי מין, מרגישה שאולי זה חוסר אחריות ובגדול החשק המיני שלי מאוד ירד האם תופעות אלה נורמאליות? אני בת 34 ומרגישה שחיי המיניים נהרסו ומאוד קשה לי עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם עלי להזהיר את הפרטנרים שלי - תגובה
וירוס הפפילומה נחשב לגורם עיקרי בהתפתחות סרטן צוואר הרחם ולכן סביר שאת נשאית של הוירוס. הוירוס עובר במגע מיני (כולל אורלי) והדרך למנוע הדבקה היא בשימוש בקונדומים.
ההחלטה על העברת המידע לבן הזוג היא שלך.
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהמיכל23/12/2011
בבדיקה ידנית שעשיתי מצאתי נגע, רופא הנשים שלי אבחן את זה כקונדילומה
בדיקת פאפ שעשיתי לפני 4 חודשים יצאה תקינה
עשיתי בדיקת קולפוסקופיה, לא נמצאו קונדילומות נוספות
הרופא נשים שלי המליץ (והתעקש) על טיפול בלייזר
הרופא נשים שעשה לי את הקולופוסקופיה, אמר שיש תוצאות טובות גם בלייזר וגם במריחת משחות, כאשר ההבדל הוא שהטיפול במשחות לוקח יותר זמן, והטיפול בלייזר הוא טיפול אחד או שניים לכל היותר.
קיבלתי מהרופא שלי מרשם לאלדרה
חיפשתי על זה מידע באינטרנט וראיתי שיש לזה רק 62% אחוזי הצלחה, וב25% מהמקרים היבלת חוזרת
מה גם שהאלדרה לא נמצאת בסל הבריאות ועלותה לא זולה במיוחד
הטיפול בלייזר דיי מפחיד אותי, זה רק עם הרדמה מקומית (בתור אישה קשה לי לחשוב על זריקות באיזור כזה רגיש), וגם עלול להשאיר צלקות.
האם אתה ממליץ להשתמש באלדרה או בטיפול בלייזר?
כמה באמת הטיפול באלדרה יעיל? וכמה יעיל הטיפול בלייזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה - תגובה
פרטת נכון את היתרונות והחסרונות של 2 הטיפולים.
אם מדובר בנגע או נגעים בודדים - אני ממליץ על הסרה בלייזר
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באראבוליןיעלב21/12/2011
נמצאתי כשירה לעבור טיפול באראבולין , האם מישהי שמעה על הטיפול? האם הצליח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני..
רבקה25/12/2011שלום לך , אני נמצאת במהלך הטיפול באראבולין כרגע , את התוצאות הסטטיסטיות ואחוזי ההצלחה אני יודעת מבעוד מועד כי עשיתי את השעורי בית שלי עם אונקו-אינטגרטיב , ששם הצוות אסף בשבילי את המידע לאראבולין שמותאם למקרה שלי ואחוזי ההצלחה מאותו טיפול. בהצלחה בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולפוסקופיהאור19/12/2011
עברתי לפני חצי שנה קוניזציה בגלל חשד לCIN3 תוצאות הביופסיה
sections show the presence of small cervix cone biopsy.At the transitional zone,around the entire cervical circumference , fill thickness, intra-epithelial squamous cell dysplasia-consistent with cin 3(servere dysplasia) Admixed kollocytosis of hpv infection are present too.The dysplasis is confined to the transitional zone and shows an abrupt transition to normal.ectocervical squamous epithelium externally and mucous secreting endocervical mucosa intemally .These intemal (endocervical) and(extemal) ectocervical margins of the cone biopsy are free of dysplasia.
There is no evidence of invasive malignancy.
היום עברתי בדיקת קולפוסקופיה -הרופאהרשמה קולפוסקופיה אינה מספקת-בשעה 12 איזור של ניקוד בינוני (ונלקחה ביופסיה) מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולפוסקופיה - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר20/12/2011ניצפה איזור שקולפוסקופית הוא לא תקין. אבחנה אינה נעשית על ידי הקולפוסקופיה אלא באמצעות הביופסיה שנילקחה. יש להמתין לתשובה.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון למניעת סרטן צוואר הרחםענת16/12/2011
שלום,
אני בת 33 רווקה כרגע, הומלץ לי ע"י רופא הנשים לעשות חיסון זה.
לא הצלחתי למצוא מידע עדכני באינטרנט בנושא.
אשמח לדעת:
1. מהם הסיכונים בביצוע החיסון?
3. מהם אחוזי ההצלחה של החיסון?
4. האם מומלץ לי לעשות את החיסון במידה ואני לא מחליפה לעיתים קרובות בני זוג?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון למניעת סרטן צוואר הרחם - תגובה
פרופ' עמי פישמן17/12/2011שלום רב,
מידע עדכני ומהימן ביותר תוכלי למצוא ב-
http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/prevention/HPV-vaccine
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באווסטיןאני13/12/2011
בת 54, חליתי בסרטן השחלה לפני כ5 שנים. טיפול בקרבו+טקסול. לא נשאית. לאחר שנתיים המחלה חזרה במעי הגס ושוב קיבלתי טיפול טקסוטר+קרבו. כרגע בהפוגה. שאלתי לגבי תרופת האווסטין שאותה אני לא מקבלת אבל נודע לי על יעילותה הרבה. למי מומלצת תרופה זו והאם היא נמצאת בפרוטוקול או כרגע בניסוי? אשמח לעוד פרטים על התרופה.
יישר כוח על הפורום. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באווסטין - תגובה
פרופ` יוסף מנצ`ר13/12/2011שלום רב,
התרופה משמשת גם בטיפול בסרטן השחלות. אך את צריכה לדבר עם הרופא המטפל יכ קיימות גם תרופות נוספות. בזמן הפוגה לא נהוג לתת טיפול.
כל טוב,
פרופ' יוסף מנצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פירוש התאים שנמצאו?פרופ' עמי פישמן08/12/2011
רציתי לדעת אם תוצאת בדיקת פאפ תקינה. פה פירוש התאים שנמצאו? המון תודה
Satisfactory for evaluation.
Transformation zone component present
(endocervical/metaplastic cells).
Specimen Adequacy
Negative for intraepithelial lesion or malignancy.
Interpetation/Result
Routine follow up.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ - תגובה
פרופ' עמי פישמן10/12/2011שלום רב,
תאור מפורט של בדיקה תקינה
בברכה,
פרופ' עמי פישמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)