פורום נוירולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התבוננות בכפות ידיים
    לי
    08/09/2008

שלום. האם התבוננות בכפות הידיים בגיל שנה מרמזת על עיכוב בהתפתחות? בתי מתבוננת לעיתים בכפות הידיים, מסובבת אותם ונראית מוקסמת. יש לציין כי היא מתעכבת מוטורית (גמישות יתר, היפוטוניה) אך שכלית היא כבני גילה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התבוננות בכפות ידיים

הוספת תגובה

• התבוננות בידים

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    15/09/2008

אם היא סקרנית גם לדברים אחרים. משתמשת יפה בידים, בודקת חפצים, יש לה אחיזת פינצטה ותקשורתית והיא פרט לעיכוב המוטרי הקל תקינה לכל דבר איני רואה בעיה בכך שהיא מידי פעם מסתכלת בידים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטומה בראש
    ענת
    07/09/2008

שלום, ביתי בת השנתיים נפלה על ראשה (כשנפלה מכתפיי), היא נשארה עירנית וחיונית, ללא תסמינים. לאחר כשבוע הופיעה המטומה בראשה - בצד שלא קיבל מכה. מהם הסיכונים של קיום ההמטומה בראש והאם המצב מחייב אולטראסאונד / CT וכד'? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    המטומה בראש

הוספת תגובה

• המטומה בראש

15/09/2008

איני מבינה איך התפתחתה המטומה בצד שלא קיבל מכה אלא אם גם הוא "קיבל מכה " בסיטואציה אחרת . רצוי שתראי את הממצא לרופא הילדים .אם אין שבר (וגם אם יש שבר קוי קטן9 ההמטומה צריכה להספג עם הזמן ולהעלם ללא סימנים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנדנדות
    לי
    06/09/2008

ראשית כל תודה רבה על תשובתך. אין ספק כי אנו ממשיכים את הבירור מול נוירולוג ילדים אך לפעמים יש לי תהיות או חששות והתור עדיין רחוק ולכן מאוד עוזר לי להתייעץ עם רופאים נוספים בתחום. ברשותך 2 שאלות: 1) האם התנדנדות הילדה קדימה ואחורה מעידה על משהו? (בעיקר כשמושמעים שירים אך לא רק) 2) יש לציין כי בני בן ה-5 נולד עם היקף ראש 32.5 והכל בסדר תודה לאל. האם בתי במידה ותדביק את הפער תיראה ותתנהג כמו כל ילד אחר? תודה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    התנדנדות

הוספת תגובה

• התנדנדות

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    06/09/2008

התנדנדות כשלעצמה בילד ללא הפרעה בתקשורת אינה מעידה על בעיה.
    קיימת אפשרות שהיקף הראש הנמוך של הילדה הוא על רקע משפחתי אך לצרך זה יש לעקב אחר הגדילה של הראש ואחר ההתפתחות של הילדה. במדה ואלו תקינים כנראה מדובר בתופעה משפחתית ולא בעיה נוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוית בפנים
    חן
    04/09/2008

ד"ר שלום, באחרונה בתי בת ה- 6 מחייכת ללא כל הקשר רלוונטי. כך למשל היא יכולה לשבת לצפות בטלוויזיה ולפתע היא מחייכת מאוזן לאוזן למספר שניות והיא מפסיקה או בחלוף זמן קצר או כאשר מעירים לה על כך. האם התופעה מוכרת ומה ניתן לעשות. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עוית בפנים

הוספת תגובה

• עוית בפנים

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    06/09/2008

אם התופעה נמשכת רצוי להפנות אותה לבדיקה אצל נוירולוג.
    קרוב לודאי שמדובר ב"טיק" ואין סבה לדאגה אך יש לשלל סיבות אחרות באמעות הבדיקה הנוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיוך חברותי או מכוון
    nhfk
    04/09/2008

בני בן 8 שבועות הוא החל לחייך חיוך מכוון וחברותי כבר כשלושה שבועות אך שמתי לב שתמיד הוא עושה זאת בפינת ההחתלה. אז הוא נראה מאוד מאושר , וכשהוא מסתכל עליי , אז לעיתים נותן חיוך אפילו תוך הבעת קול ונראה שהוא ממש מתרגש גם לבעלי הוא מחייך שם במקומות אחרים כמו על הידיים, לא נראה שהוא ממש מחייך, למרות שבהחלט ממקד מבט ומסתכל עלינו היטב. אז הוא גם נשאר רציני למרות שאנו מחייכים אליו. שאלותיי הן: 1. מהו חיוך חברותי?. האם חיוך שכזה שהוא כמעט תמיד בפינת החחתלה נחשב שכזה? 2. האם זה שהוא מחייך כפעם-פעמיים ביום בלבד נחשב תקין או שתינוק צריך לחייך הרבה? 3. האם מבחינה התפתחותית מה שתיארתי תקין או שהוא צריך לחחיך אליי במצבים שונים והרבה יותר? כפי שציינתי הוא ערני, עוקב במבט 180 מעלות. עוקב אחרי חפציפ נעים וממקד מבט היטב.

לקביעת תור
    סגירה
    חיוך חברותי או מכוון

הוספת תגובה

• חיוך חברותי או מכוון

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    06/09/2008

חיוך חברתי הוא חיוך בתגובה לחיוך של מבוגר או לאינטרקציה אתו.
    חיוך חברתי מופיע לרוב בין גיל 6-8 שבועות.
    קרוב לודאי שבנך מחייך יותר בפינת ההחתלה כי שם הוא רואה מקרוב את פנייך.
    אין חשיבות למספר הפעמים ביום שהוא מחייך אלא ליכולת שלו לחייך חיוך תגובתי.
    העובדה שהוא ממקד מבט ועוקב 180 מעלות מצביעה על התפתחות תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור התפתחותי
    לי
    03/09/2008

בתי בת שנה וחודשיים, מטופלת בפיזיוטרפיה עקב עיכוב בהתפתחות, שם נאמר לי כי יש לה טונוס שרירים נמוך וגמישות יתר. כיום היא מתיישבת לבד יורדת לזחילה ומזחילה לישיבה. יש לציין כי היא זוחלת גחון ומידי פעם נעמדת על ארבע ומעט מתנדנדת אך אינה עומדת עדיין. מבחינה קוגניטיבית היא מוחה כפיים, עושה 10 אצבעות, סבתא בישלה דייסה, קו-קו, צוחקת בקול , צועקת כשרוצה משהו(למשל לפתוח את מכסה הבקבוק), מניחה את הטלפון באוזנה, ומצביעה לעבר דברים. אינה אומרת עדיין אבא ואמא (אומרת וה וה ) אומרת אור, פה (פרפר) טטה (סבתא). נולדה עם היקף ראש קטן ומידי פעם אנחנו מבקרים אצל נוירולוג ילדים. ילדה חייכנית ושמחה. מיותר לציין כי אני נורא מודאגת ככל שעובר הזמן בפרט שהביקור אצל הנוירולוג הוא כל כמה חודשים. שאלתי היא: האם יש סיכוי שהילדה תדביק את הפער ותחייה חיים נורמליים (יש לי ילד בן 5 שהתפתח בצורה תקינה)? הילדה מרבה להתנדנד קדימה ואחורה בעת שיושבת האם זה מדאיג? הילדה מזיזה את 4 הגפיים בחופשיות ובמהירות כשהיא מתלהבת האם בהיפוטוניה זה קורה? אני מתנצלת מראש על המכתב הארוך . תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    איחור התפתחותי

הוספת תגובה

• איחור התפתחותי

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    06/09/2008

בראשית דברי אדגיש שאין בתשובתי תחליף לבדיקה של הילדה ע"י הנוירולוג.
    מתוך תאורך נראה שמדובר באיחור מוטורי ללא איחור קוגניטיבי או שפתי. איחור זה בהחלט יכול להיות קשור להיפוטוניה וגמישות יתר של הילדה. ולרוב הילדים מדביקים את הפער.
    בכל זאת לאור היקף הראש הקטן הייתי מציעה להשלים את הבירור ולהמשיך את המעקב הנוירולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI ממצאים מוח
    אמא
    03/09/2008

תשובות MRI מוח בעקבות המשך בירור למחלת האפילפסיה: שני מוקדי הארכת זמני הרפיה בחומר הלבן סביב חדר אחורי אחד תת קורטיקלי אוקסיפטלי ימני המוקדים ללא צביעה האם יכול להסביר את האפילפסיה שיש לבני ? מה המהוות וההסבר של ממצא זה? מודה לך מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    MRI ממצאים מוח

הוספת תגובה

• MRI ממצאים מוח

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    06/09/2008

לא אוכל לענות כי חסרים לי פרטים על גיל הילד, האם היה פג והאם היו בעיות סביב הלידה.
    לגבי הקשר עם האפילפסיה יש צורך לבדק אם יש מוקד אפילפטי ב-EEG במקום שנראו הממצאים ב-MRI
    רצוי לפנות לרופא המטפל שיענה על שאלות אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI
    חן
    02/09/2008

33 שבוע התקבל: הרחבה אסימטרית של החדר הלטרלי השמאלי לכדי 11.3 והימני 9.3 מ"מ, הרחבה אסימטרית של הקרנים הפרונטליות שמורחב מצד שמאל. קבוס מורחב מאוד שנמשך לתוך קבום אינטרפוורם רחב. ציסטה זעירה באזור קאודו-תלמי. נ.ב. במשפחה קיימת אפילפסיה מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    MRI

הוספת תגובה

• MRI

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    06/09/2008

הרחבה חד צדדית של חדרי המוח מוגדרת מעל 12 ממ'. בין 10-12 ממ' מדובר בממצא גבולי.
    קבום הינו הרחבת החלל שבתוך הקרום שמפריד בין החדרים (ספטום). מעבר לכך לא אוכל ליעץ כי חסרים לי פרטים רבים ובראש וראשונה מדוע בוצע MRI עוברי.
    לא נראה שיש קשר עם האפילפסיה.
    יש צורך להמשיך לעקב אחר הממצא ולהתייעץ עם מומחה לנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש (מעל הגבות)
    אמא
    01/09/2008

שלום רב, ביתי בת 18וחצי (חיילת טריה) מתלוננת לאחרונה על כאבים במקום הנ"ל. מרכיבי (לקריאה) משקפי ראייה לאחרונה בדיקות עיניים - תקינות. נמצאת לאחר מחזור כמו כן מס' ימים לאחר חיסון אחרון גרדסיל-(נראה שלא קשור) לפני פחות משנה בדיקות דם תקינות. כאשר נוטלת משכך כאבים- התופעה חולפת. אשמח למתן הבהרה בענין. תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש (מעל הגבות)

הוספת תגובה

• כאבי ראש (מעל הגבות)

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    02/09/2008

כל כאבי ראש בילדים דורשים בדיקה נוירולוגית ולקיחת ספור המחלה. יש חשיבות לכך אם הכאבים מופיעים בשינה, אם מלויים בהקאות, אם מוקלים בשינה ואם מוחמרים ע"י אור או רעש והאם יש ספור משפחתי של מיגרנות. חשוב לבצע בדיקת קרקעית העיניים שבמקרה זה אני מבינה שהיתה תקינה ובדיקת לחץ דם. על פי ממצאי הבדיקה הנוירולוגית יוחלט אם יש צורך בהדמיה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיוות / מתיחת הפה
    דנה
    30/08/2008

לבני ,כיום בן 8 שנים לפני שנה בערך היה ממצמץ בעיניו ומצטמרר למשך שניות עם הכתפיים מעין סוג של רעידות.עד שפנינו לניאורולית חלפו המצמוצים והרעידות כנראה טיקים שחלפו. לפני כשבועיים ראיתי שבני מעוות את הפה על ידי מתיחת הפה וממקד את עיניו כלפי מעלה למשך שניות.שאלתי את בני אם מפריע לו משהו,אמר שכואב לו הגרון. אגב,העיוות בפה נעשה גם בזמן משחק במחשב ,צפייה בטלויזיה או בזמן אכילה. אשמח לשמוע מה דעתך בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    עיוות / מתיחת הפה

הוספת תגובה

• עיוות / מתיחת הפה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    02/09/2008

התופעות של בנך יכולות בהחלט להתאים לטיקים לאור התאור של התופעות וכן המודעות שלו לגביהן. למרות זאת יהיה זה לא אחראי לתת אבחנה ללא בדיקה ואני מציעה לך לפנות לבדיקת נוירולוג.במדה ותאושר האבחנה מדובר בתופעה שפירה שעשויה לחלוף מעצמה (כפי שקרה בעבר) ומופיעה ומתגברת בזמן stress ברוב המקרים אנו לא ממליצים על טיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה!
    אושר מוצפי
    26/08/2008

שלום! לבת דודה שלי יש תינוק בן חצי שנה שנולד עם הקף ראש גדול הראש שלו זה בערך של בן שנה..עשו לו בדיקת mri וגילו בבדיקה שיש לו חוסר בחומר הלבן במוח,רציתי לדעת מה זה החוסר הזה והאם זה יכול לפגוע בהתפחותו? בתודה, אושר.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה!

הוספת תגובה

• הקף ראש גדול

28/08/2008

התשובה מורכבת מידי בנתונים שנתת וכדי לתת תשובה מדויקת ובעלת משמעות צריך לשמוע אותה מפי הרופאים המטפלים בתינוק ושראו אותו ואת הMRI .אני מניחה שהתינוק במעקב נוירולוגי והשאלות לגבי אופי ההפרעה והשפעתה על התפתחותו צריכות להשאל שם. באופן כללי איחור בהבשלת חומר לבן יכול להיות קשור באיחור התפתחותי אבל לעתים זהו מצב אף קשה יותר עם ביטויים נוירולוגים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר שבין זחילה וליקויי למידה
    yuli
    26/08/2008

שלום. רציתי לדעת האם יש קשר בין זחילה על 6 ובין ליקויי למידה,היפרקטיביות ובעיות קשב וריכוז. בני בן 11 חודש- זוחל על גחון, יושב יציב וגם מתישב לבד, נעמד עם חפצים וגם עושה כמה צעדים לאורף מעקה של מיטה\ ספה. מוטוריקה עדינה טובה- שם צורות לתוך דלי, מאכיל את עצמו, עושה ביי ביי , כפיים ויודע איפה אור אבל מסרב בתוקף לזחול על 6. אנחנו הולכים לפיזיוטרפיה כבר חודשים אבל הוא פשוט לא רוצה. האם זה באמת כל כך נורא שהוא ידלג על זה? נורא מפחידים אותנו שיכולילה להיות השפעה ארוכת טווח על התפתחותו- ליקויי למידה דיסלקציה או בעיות קשב . האם אתה מכיר מחקרים שמקשרים בין שני הדברים?

הוספת תגובה

• הקשר שבין זחילה וליקויי למידה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    02/09/2008

זחילה הינה אחד מאבני הדרך המוטורים. מכיון שהילד כבר עושה אבני דרך מתקדמים יותר כמו הליכה וישיבה אין חשיבות לזחילה. עם זאת יש לבדק את הילד ולהתרשם מכוח השרירים שלו וכן מטונוס השרירים. במדה ואלו תקינים הרי שאין קשר בין הזחילה על הגחון ובין התופעות שמנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vertigo.
    שלום!
    26/08/2008

שלום! אני בת 15 וחצי ולפני כשנה וחצי הייתה לי סחרחורת. היגעתי לבית החולים ביגלל זה והיה לי וירוס שניקרא vertigo. הייתי מאושפזת שבוע בבית חולים. היה לי מצב שכאילו העולם היסתובב ואני זאתי ששולטת בו. עם אני מיסתובבת אז העולם מיסתובב איתי. עשו לי M.R.I והכל תקין ברוך ה'. ועכשיו פיתאום ליפני שבוע חפפתי את הראש,ואז כאאשר ניגבתי את הראש אז הראש היה כלפי מטה,וכשהרמתי אותו אז הכל התחיל להיסתובב לאט . וזה עבר כשנירדמתי אחרי משהו כמו שעתיים. ועכשיו עבר כבר משהו כמו שבוע ומיתוך שינה הכל התחיל להיסתובב,ככה שכשהיתעוררתי עם עיניין עצומות אז גם הרגשתי שהמיטה מיסתובבת,ואז פקחתי את העיניים וכל העולם מיסתובב. זה נימשך דקה בערך,אבל אז היה עוד הפעם מצב שלא יכולתי ללכת כי העולם הלך איתי ולא יכולת להיסתובב. ניסיתי להירדם אבל היה קשה. אז לא ישנתי,חיכיתי שזה יעבור וברוך ה' הכל עבר. רציתי לישאול אותך ממה זה יכול ליהיות?? מה קרה שפיתאום הכל התחיל להיסתובב<??? יש לציין שאני בלחץ ועצבנית החודש הזה. אולי זה גרם לזה???? ובפעם הקודמת שזה היה לי אז נגעתי בחתולת רחוב שהיה על פח. אולי ביגלל שנשמתי אותה זה גרם לאלרגיה ולזה שהכל היסתובב???? בבקשה תענה לייי! האם זה לא גידול???? ומה יש לעשות במצב כזה???

לקביעת תור
    סגירה
    vertigo.

הוספת תגובה

• VERTIGO

26/08/2008

קודם כל אין וירוס הנקרא ורטיגו אך לתופעת הסחרחורת קוראים ורטיגו לעתים היא נגרמת על ידי וירוס שתוקף את העצב האחראי על שיווי משקל. מכיוון שהתופעות חוזרות כנראה שלא מדובר בוירוס (או שהיה אז וירוס ומאז העצב רגיש יותר) ומדובר בתופעה המצריכה בירור שכולל בדיקה נוירולוגית ובדיקה של אף אוזן גרון ואני מציעה שתבקשי מההורים לתאם לך בדיקות אלה כדי שהרופאים שיראו אותך יחליטו אם יש צורך בבדיקות נוספות כולל MRI ,EEG וכו'. לאור שקט שנמשך למעלה משנה וארוע ראשון דרמטי במיוחד וגילך סביר מאוד שלא מדובר בגידול אך אסור להזניח וצריך להבדק.
    לחתול אין כל קשר לעניין ללחץ שלך אולי במידה מסויימת כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב.
    אודליה
    23/08/2008

רציתי לדעת מה השכיחות של מחלת המיוטוניה. האם כאשר מדובר במחלה גנטית בילד עולה הסבירות לאבחון אצל שאר האחים? בני דודים? האם יש קשר למוצא? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב.

הוספת תגובה

• שלום רב

24/08/2008

מיוטוניה אינה מחלה אחת אלא קבוצה של מחלות. כולן תורש,תיות , , חלקן בהורשה דומיננטית כך שאם הורה חולה 50% מהילדים מעורבים וחלקן בהורשה רצסיבית כך שאם ילד ולה יש סיכוי של 25% לחזרה.
    הגדרת מיוטוניה הינו קושי בהרפיית השריר במנוחה ובמעבר למנוחה .בחלקן מלווה בשרירים "מוגדלים" היפרטרופים" והתפסויות שרירים ובחלקם בחולשה (למשל ב-MYOTONIC DYSTROPHY -למחלה זו אם אליה כוונתך תורשה דומיננטית עם הגברה מדור לדור אם התורשה באה מצד האם ומלווה בהפרעות אחרות לאורך השנים כולל סכרת, בעיות בבלוטת התריס, ,הפרעות קצב הלב קטרקט וקשיי למידה.
    MYOTONIC DYSTRIOPHY קשור למוצא האחרות פחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהות
    Elena
    21/08/2008

שלום, בתי בת שנה וקצת ולאחרונה, כבר כמס' פעמים, בזמן כל דבר שיגרתי כמו משחק האכלה וכו' היא מקפיא את מבטה ובוהה למס' שניות בנקודה מסויימת. לאחר מכן אין התנהגות חריגה כל שהי. האם יש צורך להתייחס להתנהגות זו? תודה רבה אלנה

לקביעת תור
    סגירה
    בהות

הוספת תגובה

• בהות

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    22/08/2008

התופעה יכולה להיות תופעה של חולמנות אך מאידך יתכן גם שמדובר בניתוקים אפילפטים.
    אחת הדרכים להבדיל היא לראות אם את יכולה להפסיק את התופעה ע"י דיבור או מגע.
    בכל מקרה אם התופעה נמשכת אני מציעה לפנות לרופא ולבצע בדיקה EEG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה