מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דפלפט כרונו ורעידותאמא17/03/2009
בני שותה דפלפט כרונו ובדם 117 בבוקר כשקר לו לפעמים ישנן רעידות גם בלחי נמצא בהכרה מלאה. איך אפשר להבדיל בין רעידות אפילפטיות לרעידות קור? למה יש לשים לב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט כרונו ורעידות
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב20/03/2009דפלפט שלעצמו ובעיקר במינונים גבוהים יכול לגרום לרעד. התופעה האפילפטיתהיא לרוב "קפיצות" בעוצמה גבוהה יותר ולא רעד חשוב לראות אם ניתן לרסן את הרעידות, אם ההכרה מלאה לחלוטין, האם קורות רק בשעה מסוימת (כי באפילפסיה מיוקלונית הקפיצות הן בעיקר בבוקר או בעייפות ניכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pddחן16/03/2009
שלום אני אמא לילד עם pdd קל .כעת בהריון עם עוד בן.מה הסיכויים שגם הוא יהיה pdd ?,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PDD
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב20/03/2009שאלה מורכבת .יש נטיה משפחתית ל-PDD אבל אחוזי החזרה נמוכים ונמוכים עוד יותר אם ההסתמנות קלה. מדובר על כ-5% סיכוי לחזרה.כל זה אם הילד עבר בירור ונשללו תסמונות ספציפיות כמו X שביר ואחרות שלהם סיכויי חזרה גבוהים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מממנירה16/03/2009
תת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כתבתם אז גם אין תשוןבה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב20/03/2009אין תשוןבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפלפסיהרוחמה מן15/03/2009
לפני שלושה שבועות התגלה אצל בני בן 4 אפלפסיה בעקבות זה שהילד בוהה ומתנתק לכמה שניות היינו בבית החולים ואובחנה קצר במוח הילד נוטל תרופה בימים הריאשונים היתה ירידה בבהיות שלו ועכשיו הילד חזר לבהות וזה קורה לו לפחות 4 פעמים בעשרים דקות מה אפשר לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב20/03/2009לחזור לנוירולוג.נוירולוגית שאיבחנו ולבדוק איתם. יתכן שלא ננבנתה רמה מספקת של תרופה ויש צורך לעלות במינון .או שהתרופה אינה מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיוקלוניתנירה15/03/2009
ברצוני לברר לגבי סוג זה של אפילפסיה שהתחילה בהתקפים כללים ןללא קפיצות בידיים למשך שנתיים ומיד הגיבה לתרופה למיקטל ולדפלפט מצויין ואחרי שנתיים התחילו קפיצות בידים עם התקפים כללים מה קרה פתאום? ביתי היתה בת 9 כשזה קרה ובגיל 11 פתאום התחילו הקפיצות האם גם ב אפילפסיה כזאת אם אין התקפים שנתיים אפשר לנסות להפסיק טיפול ? האם יש סיכוי להחלים מזה מתי? תודה מאוד דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיוקלונית
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב20/03/2009הופעת הקפיצות באיחור אינה סותרת את האבחנה של אפילפסיה מיוקלונית שפירה של הילדות .לעתים ללמיקטל יש נטייה להחמיר את הקפיצות אז כדאי לבדוק עם הרופא המטפל. אם אכן זו האבחנה (לא יכולה לקבוע אותה באינטרנט סיכוי ה"החלמה " המלאה הם קטנים יחסית ולרוב נשארת לתוך הבגרות למרות שליטה טובה בתרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית ראיההילה15/03/2009
שלום רב, במשך שנה קורה לי פעם בחודש -חודשיים שאני לא רואה כמעט כלום בעין שמאל. אני מרגישה שאני לא רואה טוב ואז אני עוצמת את עין ימין ובעין שמאל אני רואה כמו מסך אפור-שחור ואני רואה אנשים כמו צללים, (קצת קשה להסביר). כשזה קורה זה עובר בהדרגתיות עד שאני חוזרת לראות לגמרי. עד עכשיו דיי הדחקתי את זה כי זה קרה כל פעם לחצי דקה בערך לאחר מכן לא כאבה לי העין והכל היה כרגיל, פשוט חיכיתי שזה יעבור.. שבוע שעבר קמתי בוקר אחד עם כאבים חזקים בעין. הרגשתי שכואב לי מאחורי העין, כמו לחץ כזה. באותו יום בערב זה קרה לי שוב ולא ראיתי בערך 2 דקות, שזה הרבה יחסית, וממש נלחצתי. הייתי אצל רופא עיניים רק שבוע שעבר והוא לא ראה בעיה. הוא נתן לי הפניה לנוירולוג ולבדיקת שדה ראיה. שאלתי היא האם זאת באמת יכולה להיות בעיה נוירולוגית? ואם כן, סביר שהיא חמורה לפי הסימפטומים? אודה מאוד לתגובתך, הילה (17.5)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
הילה19/03/2009בדיקת שדה ראיה תקינה לגמרי. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית ראיה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב20/03/2009חשוב ביותר שתיבדקי ולאור הופעת הכאב בנוסף לאיבוד בראיה סביר שתשלחי להדמיה של ארובות עיניים אם במקרה לא תשלחי על ידי הנוירולוג ל-MRI תבקשי הפניה לנוירואופטלמולוג .הדבר מחייב בדיקה במיוחד אם מדובר בתופעה שקורית רק בעין אחת ותמיד באותה עין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- kepraפרנק13/03/2009
שלום ביתי נוטלת כדורי קפרה כתוצאה מכך יש לה איזה תופעת לוואי שהלשון שלה מלאה נקודות לבנות כמו אפסס זה גורם לה לרייר המון ולפצוע את הלשון ע"י חיכוך בשיניים כיצד ניתן לטפל בזה והאם קיימים כדורים אחרים חוץ מקפרה וטופמקס למיניהם. תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפרה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב13/03/2009התופעה לא שכיחה ולמעשה לא מצויינת כתופעת לוואי אך ככל הנראה קיימת. כמובן שיש תרופות מלבד טופמקס וקפרה והרשימה ארוכה בתלות באופי ההפרעה האפילפטית ותמונת ה-EEG
ולא מדובר ב"למיניהם " אלא כל תרופה היא כשלעצמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- breath holding spellsמאיה13/03/2009
בני בן 9 חודשים בוכה ,מפסיק לנשום ומאבד את ההכרה לפעמים זה הגיע גם לפירכוסים בשבוע האחרון הדפוס של ההתקף השתנה הוא בוכה , העניים לא מתגלגלות אבל באיזהשהו שלב כאילו קופאות ואז נראה שהוא נושם אבל לא מגיב למשך די הרבה זמן זה כבר פעם שניה שהוא עושה את זה השבוע., פעם אחת היה לו קפיצה אחת כאילו הוא נבהל, ואז הוא כנראה הוא התחיל לחזור לעצמו, היום זה לא היה, הייתי בחוץ והוא לא רצה לחזור לעגלה אז הוא עשה את זה וזה היה ממש ארוך, שוב, הוא נשם אבל לא היה איתי איזה כמה דקות הרמתי לו את הרגליים למעלה הוא עצם עיניים וכאילו הלך לישון בלי שום בכי שבד"כ ליווה את החזרה לעצמו, הפעם הוא לא בכה בכלל , זה ממש מלחיץ אותי הסיפור הזה ואני לא יודעת מה לעשות , אני כמובן משתדלת לא להראות לו שאני בלחץ אבל לפעמים זה בלתי אפשרי :-( זה שהוא שינה את הדפוס של ההתקף בשבוע האחרון זה עוד הפעם מפחיד אותי מחדש האם זה אופייני ? יש לציין שלפני שבוע פניתי לרפואה משלימה ועשו לו דיקור - אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני ממש בלחץ..... מה עליי לעשות ? האם יש מה לעשות במצב כזה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Breath holding
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב13/03/2009את מתארת ארועים די דרמטיים ולכן אם הם תכופים אולי כדאי כן לרשום אותם בוידאו EEG אם מדובר רק בעצירות נשימה והתגובות בסופן רצוי לדון על אפשרויות טיפול כגון תוספת ברזל, פירצטם וכן לבדוק אם אובדן ההכרה ממושך מה חומרת הירידה בדופק עם הארוע.
לא חושבת שהשינוי הוא בעקבות הדיקור. בארועים קשים חייבים שיהיה קשר עם נוירולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהדבורה12/03/2009
בתי בת 6.5 עם cp קל.לקויית שמיעה.עם 2 vp shunt. לחץ מוגבר בחדרים ב- mri האחרון) כל זאת כתוצאה מדלקת קרום המח שגרמה להידרוצפיליס. קיבלה 4 התקפי אפילפסיה ב3 שנים האחרונות במרווחים של התקף בשנה כאשר 2 האחרונים במרווחים של חודשיים. כל ההתקפים בשינה - מלווים בחם גבוה ואיבוד הכרה ןהתכוצויות בכל הגפיים. לא תמיד עוזר הסטזוליד ,רק לאחר מתן תרופות נוספות בבי"ח. החם נעלם אחרי ההתקף ובבדיקות דם למינהן לא מוצאים סיבה לחם. eeg בחסך שינה הראה פעילות איטית משמאל ופעילות אקטיבית באיזור ימין. קיבלה עד עכשיו דפלפט סירופ 480 מג פעמיים ביום ועכשיו הוחלף בהדרגתיות ל טגרטול סירום 100 מג 3 פעמים ביום. שאלתי היא - מה הסיבה לחום- האם הוא הטריגר לפירכוסים או להיפך? והאם יש קשר בין הלחץ המוגבר בחדרי המח להתקף האחרון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב13/03/20091. לגבי החום לאור עובדה שככל הנראה מדובר באפילפסיה משנית ל-CP לא סביר שהחום הוא תוצר של הפרכוסים אלא יותר סביר שהחום הוא הטריגר לפרכוסים כפי שציינת (ואז אמנם קשה קצת להסביר איך נעלם מיד עם חלוף הפרכוס .? האם מדויק?
גם כשיש אפילפסיה בילדים הרבה פעמים נוכחות חום מעלה את הסיכוי לפרכוס.
2. לגבי הלחץ בחדרים - לחץ מוגבר (כלומר חוסר תפקוד של שנט) יכול בהחלט להיות סיבה לפרכוס אבל אני מניחה שהנוירוכרורג המטפל בביתך לא יתן לה ל"הסתובב" עם לחץ מוגבר עכשוי. אם אין לחץ מוגבר עצם העובדה שישנו שנט ובמיוחד על רקע של נזק של .דלקת קרום מוח הוא סיבה טובה להתפתחות פרכוסים גם במרחק זמן מהארוע החריף.
אני מניחה שדיינתם עם הנוירוכרורג המטפל את תוצאות ה-MRI האחרון.
עצה נוספת אם אתם עוברים לטגרטול בקשי מנוירולוג הילדים שיפנה אותכם ל-EEG בשינה מספר חודשים לאחר התחלת הטיפול בגלל הנטיה של טגרטול להביא להכללות ב-EEG במיוחד בנוכחות הידרוצפלוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ברמת דפלפטאמא11/03/2009
האם ספירת דם וירלית בילד במצב של צינון שיעול יכולה להוריד גם רמת דפלפט במעט ? יש קשר ? או שהרמה צריכה להישאר ללא כל קשר לספירה בזמן מחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/03/2009ס"ד וצינון אינם מורידים רמת דפלפט,,שלשולים והקאות כן.ן שינויים קליםברמה בד"כ אינם משמעותיים .נובעים מזמן הלקיחה של הבדיקה ואם איזה אוכל קיבל את התרופה י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסביר עצמי
אמא12/03/2009הספירה מראה שיש דלקת, האם במידה ויש מצב חולי בגוף רמת הדפלפט יורדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף הראשמיקו11/03/2009
שלום!תינוקת בן 3 חודשים נולד בשבוע 34.ראש גדול ב22.02.09היה 42.2.נישלח לus.מוח.תשובה היא יש הרחבת חדרים גם צד שמול גם ימין.העם זה ביעה ויכול להיות שזה יסתדר.העם צריך טיפול ביכלל?בעצם מה אומר התשובה על מה משפיה?תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקף ראש
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/03/2009ה.ר. 42 בגיל זה הוא גדול רצוי שנוירולוג ילדים .נוירוכרורג ילדים יראה אותו ואת בדיקת ה-US
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטיזם ואפילפסיהאורה10/03/2009
שלום רב, בני בן ה5.5 מאובחן כאוטיסט. בבדיקת הEEG האחרונה שעשינו לו (שעתיים) בשינה נצפתה פעילות אפילפטיפורמית של יז גל איטי נמוכת אמפליטודה באיזור פרונטוטמפורלי ימיני ללא קורלציה קלינית. (הEEG הקודם היה בגיל שנתיים לזמן קצר ולא נמצא כלום) הבנתי שאין ארועים אפילפטים ורק סוג של פעילות.. האם טיפול תרופתי יוכל לעזור לבני בשיפור יכולות קוגנטיביות ושפתיוית? האם יש קשר בין הדברים? (אנחנו רואים רק התנתקויות מדי פעם ובעיות בשינה) אך היכולת הקוגנטיבית והשפתיתי שלו מאד נמוכה. תודה רבה- אורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטיזם ואפילפסיה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב10/03/2009נושא מאוד מורכב א. חשוב לדעת אם הנתקים אפילפטיים וזה צריך להעשות בעזרת וידאו EEG.2. חשוב להעריך מה תדירות הפעילות האפילפטיפורמית אם מאוד נמוכה והנתקים אינם אפילפטיים סביר להניח שאין לה השפעה על תפקודו אם פעיל מרוד צריך לשקול. יש טעם בהתייעצות אצל נוירולוג ילדים שתחום התמחותו העיקרי אפילפסיה כדי לדון בדרכים נוספות להערכת משקל ההפרעה האפילפטית ושיקול של טיפול תרופתי. לא כל הפרעה אפילפטיפורמית ב-EEG בילד עם אוטיזם מחייבת טיפול תרופתיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri לעובר עם cmv שמעתי לאחרונה שאיןדנה08/03/2009
בישראל אף מומחה שיודע לפענח בדיקה כזאת, למרות שמבצעים אותה. האם זה נכון? עד כמה היא אמינה, כלומר עד כמה בדיקת mri לעובר שנמצא עם cmv בבדיקת מי שפיר, היוצאת תקינה, יכולה להבטיח שהעובר יוולד ללא פיגור שיכלי, עיוורון או חרשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI לעובר
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב08/03/2009האינפורמציה שיש בידיך אינה נכונה. גם בשיבא וגם באיכילוב (אני פחות בקיאה במתרחש בירושלים. יודעים הנוירורדיולוגים לזהות נזקים הקשורים ב-CMV כמובן שיכולות להיות מחלוקות ופרושים שונים אך לדעתי הנוירורדיולוגים בארץ פיצחו מיומנות גבוהה בפענוחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי מידת האמינות של התוצאות או
הריון09/03/2009מידת הדיוק באבחון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב10/03/2009אם ישנה עליה בטיטרים של הנוגדנים והממצאים בהדמיה בולטים הרי זה אמין אם הממצאים הינם טמפורלים בלבד של שינוי סיגנל יש לגבי נושא זה ויכוח. לדעת אם השאלה עולה יש טעם לבצע את ה-MRI ואח"כ להתיעץ עם הגורמים המומחים ויותר מיועץ אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"נדנוד" אחרון: ואם הכל תקין אז מה
הריון11/03/2009אחוז הסיכוי שבכל זאת יש לעובר פגיעה מוחית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/03/2009לא אתחייב אין בידי הסטטיסטיקה כמובן שגבוה יותר , לא מבטיח שאין חרשות למשל וכן צריך לעקוב אחר הקפי ראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
הריון12/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח בגידי אכילסמאיה08/03/2009
שלום, ביתי בת שנה וחודשיים לא "דוחפת" עם הרגליים, לא מניחה רגליים לנשיאת משקל ולכן גם לא נעמדת ולא עומדת כשמעמידים אותה. אורתופד מצא אצלה מתח בגידי אכילס (DF מלא) . ההתפתחות המוטורית עד כה היתה תקינה (זחילת גחון, זחילה על 6, ישיבה). מוטוריקה עדינה טובה, עירנית מאוד לסביבה, עושה רושם שגם מבינה הרבה. הופנינו לנוירולוג ויש לנו תור לחודש מאי. ברור שלא ניתן לאבחן דרך האינטרנט, אך רציתי לדעת אם בכל זאת, על סמך ממצאים אלו ניתן להסיק משהו? איזו בעיה נוירולוגית עלולה להיות? האם יכול להיות שמדובר בבעיה מקומית בלבד שניתנת לפתירה ע"י פיזיוטרפיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח בגידי אכילס
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב09/03/2009האפשרויות הינן רבות ואני לא חושבת שיהיה הוגן ומקצועי מצדי לדון בהן ללא בדיקת הילדה כיוון שהטווח הוא בין איחור מוטורי מתון ו"הגזמה בממצאי הבדיקה בגלל התנגדותה של הילדה ובין מצבים נוירולוגים בעלי משמעות רבה. לכן חשוב שתבדקו על ידי נוירולוג ילדים והמתנה של חודש-חודשיים היא סבירה ואז תידון האבחנה המבדלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט כרונונירה08/03/2009
ביתי בגיל ההתבגרות התחילה טיפול בדפלפט כרונו 750 מ"ג ליום האם חייבת להיות נשירת שיער האם יכול להיות שלא תהיה לה נשירה ידוע לך על מקרים שלא היתה נשירה אני מאוד חוששת מתגובת הילדה ומהנשירה עצמה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט כרונו
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב08/03/2009ממש לא חייבת להיות נשירת ש יער בטיפול בדפלפט ואם יש היא לרוב חולפת לאחר מספר שבועות. רצוי שיהיה ברור שרמת ברזל בדם תקינה כי גם חסר ברזל מחריף נשירה.
ישנם נושאים אחרים הקשורים בדפלפט בתקופת ההתבגרות ויש לעקוב אחר סדירות הווסת ולבצע אחת לתקופה אולטרסאונד של השחלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)