מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכה על קצה האצבעות.בעל21/08/2008
נכדי בן ה- שלוש וחצי תקופה ארוכה הולך רוב הזמן על קצה האצבעות. עכשיו אחיו בן השנתיים וחצי גם התחיל להתהלך מידי פעם על קצה האצבעות. גם להעיר להם לא עוזר. הפסקתי להעיר. הם מדברים שוטף ונבונים. מה עושים.? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה על קצות האצבעות
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי22/08/2008הליכה על קצות האצבעות toe walking הינה תופעה שכיחה בילדים בראשית הליכה ולרוב חולפת עד גיל 3 שנים. מעבר לגיל זה על הילד להבדק ע"י רופא לצורך בדיקה נוירולוגית והתפתחותית.
יש לציין כי גם בגיל זה מדובר ברוב המקרים בתופעה התנהגותית, בעיקר בילד בעל התפתחות תקינה כפי שתארת, אך לעיתים הליכה זו מתלווה למחלות נוירולוגיות כגון שיתוק מוחין ואוטיזם ולכן מטרת הבדיקה הנוירולוגית היא לשלל סימנים למחלות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמר19/08/2008
עברתי ניתוח ראש לפני 5 שנים ( לקחתי את הכדורים בעקבות גידול) . אני ללא התקף אפילפסיה מאז ומטופלת בטגרטול 800 mg ליום . נירולוג אמר לי שאני יכולה לנסות ולהוריד במינון במטרה להפסיק עם הכדורים אחת לשבועיים ב 200 mg . מאחר ואני חוששת אני מעונינת לרדת 200 mg לתקופה ארוכה ולהישאר במינון 600 mg 1. האם זה נכון לבצע ירידה איטית ביותר או שיש לרדת במקצבים של אחת לשבועייים 200 mg ? 2. האם ממולץ לבצע EEG תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב19/08/2008קודם כל סביר להניח שאת מבוגרת והאתר הוא לנוירולוגיה ילדים. במקרה שלך למרות שיש מקום לנסות ולהפסיק טיפול לאור העובדה שאת חופשית מהתקפים למעלה מחמש שנים רצוי שאת ההחלטה כולל קצב ההורדה תקבלי עם נוירולוג המכיר אותך היטב ואת אופי הפרכוסים ותמונת ה-EEG לפני הניתוח ותוך מעקב .זה לא סביר לקבל על כך יעוץ באינטרנט ויהיה לא אחראי לתת עצות חד משמעיות בערוץ אינטרנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידותיוני17/08/2008
בני בן ה-4 מנפנף בידיו וגופו רועד רעד קל בזמן התרגשות והתלהבות. תופעה זו החלה לפני כשנתיים שלוש, כאשר לפני כן עוד טרם הלך היה דופק עם רגליו על הרצפה כשהוא בשכיבה. תופעה זו נעלמה והחל הנפנוף והרעד בידיו. לאחר התייעצות עם רופא הילדים נאמר כי תופעה זו תחלוף עם הזמן. שאלתי: האם אכן זו תופעה נורמלית ושכיחה? האם מומלץ להעיר לו על העניין או שעדיף להתעלם? האם הערה עלולה להחמיר את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב17/08/2008על פניו נראה שלילדך התנהגות סטראוטיפית שאינה מאוד שכיחה אך קיימת בילדים ובתבנית שאת מתארת כולל נפנופי ידים ומתיחת ורקיעת רגליים בעיקר בעת התרגשות ,התלהבות וציפיה למשהו שעומד לקרות (חיובי לרוב) למרות שלא מדובר בתופעה מאוד שכיחה היאאינה מעידה על מחלה, אלא על דרך תגובה יחודית, בחלק מהמקרים חולפת עם הזמן בחלק מתמתנת, בחלק משנה עוצמות ובחלק מתחלפת בטיקים. אין טיפול תרופתי יעיל למצב זה ואין מקום להעיר לו כיוון שזהרק יגביר מתח עם הגיל ילמד דרכים לבלום את התופעה אם מוגזמת בעיקר בחברה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםאלין13/08/2008
בתי היא תאומה בת 5. לפני כ-10 חודשים החלו להופיע אצלה טיקים לא רצוניים כדוגמת: משיכת אף, משיכת בגד תחתון באזור הפות. בעת לחץ או התרגשות התנהגות זו הופכת לתכופה יותר. אוסיף כי השנה עברה על בתי שנה קשה מאד בגן הילדים כאשר הופרדה מאחותה. חברתית היא היתה סגורה והשתנתה לבל היכר. רופא המשפחה שלנו ביקש מאיתנו לחכות עד עתה והיום הפנה אותנו לנוירולוג ילדים. האם תיאור זה נשמע כתסמונת טורט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב13/08/2008תסמונת טורט הינה שילוב של טיקים מוטוריים וקוליים מסוגים שונים ומתחלפים המופיעים בילד ונמשכים ברצף או לסרוגין מעל שנה כאשר גיל ההופעה מתחת לגיל 10 שנים. את מתארת רק טיקים מוטוריים ומשיכת החולצה אינה אפילו ממש טיק אלא איזהי התנהגות חזרתית, שנמשכת כ-10 חודשים כך שהגדרה זו אינה תואמת את ביתך בשלב זה. לגבי הפנייה לנוירולוג זה לשיקול דעתך על פי התאור רוב הסיכויים שאין כאן ופעה חולנית משמעותית ולא יוצא טיפול תרופתי אבל לעתים הפניה לנוירולוג מרגיעה ועוזרת לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרקפת רגישההילה11/08/2008
שלום ד"ר, יש לי שני אזורים בקרקפת שתמיד מגרדים לי תמיד תמיד! וזה נורא מציק לי..זה התחיל לפני חצי שנה וזה לא מפסיק וזה תמיד אותם שני אזורים..! הגירוד הוא ברמה גבוהה מאד ובלתי נסבל לפעמים. בשניי האזורים אין לי שום דבר,לא אדמומיות או משהו שמעיד על סיבה לגירודים האלו.. נוסף על כך, כל הקרקפת שלי ממש עדינה ואני מרגישה לפעמים כאילו מושכים לי בשערות בחוזקה! אשמח אם תייעץ לי מה לעשות.. יום טוב, הילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי11/08/2008להילה שלום
הפורום מיועד לפניות בתחום נוירולוגית ילדים
אני מציעה לך לפנות לנוירולוג מבוגרים ורופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשלי10/08/2008
דר שלום בני בן 5.5 לאחר בידקת כירוג נמצא פוליפ ברקטום נקבע סיגמוסקופיה או קולונסקופיה שאלות... לפני כשבוע לבני היה כאב ראש שהתעורר מימנו בלילה ולאחר הקאה נרגע ונרדם קם כמו חדש אכל לפני שישן הרבה היו תלונות בעבר ובזמנו עשינו בדיקת עיניים בדיקת דם ובדיקת נוירולוג הכל תקין האם יש איזשהו סיכון בהרדמה או בבדיקה בגלל כאבי הראש האם יש לעשות איזשהו בירור לפני כן?? דבר נוסף אני לא יודעת איך להתייחס לזה כי מאז אין יותר תלונות קצת נלחצתי בגלל הקאה ... איך זה קורה שבגלל הקאה הכאב ראש מפסיק???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי11/08/2008כאבי ראש שמעירים משינה ומלווים בהקאה דורשים בדיקת נוירולוג ילדים.
אני מציע שתפנה שוב לנוירולוג שלך שיבדק את הילד שנית ויקבע את האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוריה שכחת אותי...רותם שמעוני08/08/2008
האם יש כדורים למיגרנה שאני יכול לנסות לקחת רק בשביל לראות אם זה עוזר לי ואם זאת הבעיה? ואיך קוראים להם אשמח לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב08/08/2008כבר עניתי. הפורום הועד לנוירולוגיה ילדים ולא לטפל בבעיות של מבוגרים .כדורים יש לקבל רק מרופא מטפל ולא דרך הפורום .
ד"ר בן זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אי אי גישרית08/08/2008
הילדה בת 5 יש לה ניתוקים של מס' שניות שמתבטא בעיניים בערך שחודש האחרון. לא קורה הרבה יש ימים שאין בכלל ויש ימים שיכול להיות עד 4 פעמים ביון. בימים האחרונים נתקלנו בפופעה של בריחת שתן בערנות פעמיים - ילדה שאף פעם גם בגמילה לא הייתה מגיעה לבריחה שתן עשינו אי אי גי אשמח לקבל איזושהי התייחסות לאי אי גי שכן התור לנוירולוג מאוד ארוך והשאלה אם יש להילחץ או שאפשר ךהמתין קצת "רקע כליי מכיא פעילות תטא מעורבת בדלתא, ביטא ואלפא אחורית. ניצפו שתי התפרקויות כלליות זיז גל שלושה בשניה נישום יתר והבהובי אור לא גרמו להפרעות נוספעות הפרעה אפילפטית כללית מסוג זיז גל שלושה בשניה" אשמח לרקבל התייחסות לבדיקה ת ו ד ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות איאיגי
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב08/08/2008גם התאור של הארועים וגם תאור האיאיגי מתאים לכך שיש לילדה ככל הנראה אפילפסיה מסוג אבסנס כלומר בארועים שבהם בוהה, מתנתקת וכו וככל הנראה גם בארועי ההרטבה ישנו ניתוק אפילפטי. הארועים עצמם אינם מסוכנים אלא אם קרים בסיטואציה שמסכנת אותה(על סולם גבוה) אך רצוי לטפל בהם בטיפול תרופתי שניתן רק עלי ידי נוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד...
שרית08/08/2008תודה רבה כן זה מה שתארנו לעצמנו האם מכונות השמועות שיש סיכוי שזה סוג שיכול לחלוף לצמיתות או לחילופין האם זה יכול להתפתח לתופעות של פרכוסים שונים מלבד העיניים הבוהות שיש לה כיום ושוב תודה עעל המענה המהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEEG
ד"ר ברוריה בן09/08/2008אבסנס אפילפסי של הגיל הצעיר (פיקנולפסיה) אכן לעתים קרובות (מעל 50% ) חולפת עם הגיל (אבל יכול להמשך מספר שנים) ולרוב לא מלווה בפרכוסים אחרים למרות שהסיכוי לפרכוסים כלליים "גדולים" גבוה מהאוכלוסיה הרגילה והם יכולים להופיע גם שנים אחר העלמות הניתוקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת לונקס גסטואמא06/08/2008
על פי מה נעשה האיבחון של תסמונת לונקס גסטו ? במידה וכן , מה סיכויי ההחלמה. שיפור במצב ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוקס גסטו
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/08/2008תסמונת לנוקס גסטו היא תסמונת אפילפטית כלומר מוגדרת על פי סוג ההתקפים , אופי ה-EEG שבין ההתקפים והתמונה הכללית של הילד. במקרה זה כוללת התקפים כלליים טונים קלוניים, התקפי ניתוק לא טיפוסיים והתקפים טוניים בשינה (אבל יכולה לכלול גם התקפים אחרים. ) EEG אופייני וירידה קוגניטיבית אצל הילד.יכולה להתחיל מסביבות השנה השניה -שלישית לחיים אל לעתים מאוחר יותר (עד סוף עשור ראשון). התסמונת אינה תסמונת במובן ה"גנטי" למרות שהגורמים לה יכולים להיות גנטים כגון טוברוס סקלרוזיס, תסמונת אנגלמן אך גם גורמים אחרים.
זוהי תסמונת אפילפטית קשה יחסית ומורכבת לטיפול אך יש ילדים שמגיבים לפחות זמנית לשילובים תרופתיים מסויימים כולל תרופות חדשות, בחלק מהמקרים תגובה טובה לדיאטה קטוגנית, קוצב וגלי. רק במקרים שיש מקור יחיד לפרכוסים ניתן לטפל ניתוחית. יכול להיות שיפור בשליטה בהתקפים עם התקדמות הילד תפקדוית אבל חלק ניכר מהילדים סובלים מלקות התפתחותית. דווקא במקרים שהתסמונת מופיעה מאוחר יותר הפרוגנוזה טובה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא07/08/2008תודה על תשובתך המפורטת. יכול להיות שלבני בן ה-15 עם פיגור קשה תאובחן רק עכשיו כלומר האפילפסיה החלה התפרצה רק בגיל 14 בערך. אילו תרופות לדעתך כן מגיבות היטב ל"מצב זה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנוקס גסטו
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב08/08/2008קצת מוזר שתמונת לנוקס גסטו תתחיל בגיל 4 (מאוד חריג) סביר שאו שהתחילה קודם או שהמחלה האפילפטית הינה ואריציה על הנושא. .לאור זאת התרופות שמתאימות תלויות בסוג הפרכוסים ובאופי ה-EEG ולכן איני יכולה לענות תשובה מפורשת.
האם נמצאה סיבה ברורה לפיגור אצל בנך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה לך
אמא13/08/2008בני לא מאובחן לגבי הפיגור. ברשותך רק עוד שאלה : כתבת שיש ילדים עם תסמונת זו שמגיבים לפחות זמנית לשילובים תרופתיים, האם יש מצב שנגיע לתרופה מתאימה ויהיה "שקט" מפירכוסים ואח"כ שוב נתחיל מסכת מההתחלה? למה כוונתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנוקס גסטו
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב13/08/2008אכן כך בהחלט יכולה להיות תקופת רגיעה אורכה יכול להיות שונה בין מקרה למקרה והרבה פעמים לאחר תקופת רגיעה ישנן התלקחויות נוספות. לגבי בנך מכיוון שהבנתי שהפרכוסים החלו רק בגיל 14 (אם הבנתי נכון) האבחנה קצת שונה לדעתי ואולי גם המהלך ואני חושבת שבמקרה זה חשוב להבין מהי סיבת הפיגור אם לא נעשו עדיין כל הבדיקות כדי לבדוק אם ישנו קשר ישיר בין סיבת הפיגור למחלה האפילפטית.י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום חייב את העצה שלכם בבקשה.רותם שמעוני03/08/2008
יש לי מין כאב בעיניים שהוא מין עייפות אני בוהה הרבה יש לי פיעוק יתר המלווה בדמעות יש לי גם רגישות לאור מאוד חזקה הייתי אצל רופא עיניים היה לי אלרגיה בעיניים ויובש וכנראה שזה עבר עם טיפות ששמתי הגעתי לרופא והוא אמר לי שרגישות לאור וכל השאר יכולים לסמן על מיגרנה הבעיה הייתי אצל נוירולוג שאמר כי הוא לא חושב שזה נוירולוגי קבעתי תור לרופא עיניים גדול בשערי צדק ירושלים לשבוע הבא השאלה שלי האם אני יכול לנסות לקחת כדור למיגרנה ולראות אם מצבי משתפר או שאני חייב להגיע לנוירולוג שיתן לי מירשם ויבדוק אותי שוב? מה אני עושה מי פה אני חייב את העצות שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב03/08/2008לפי אופי הפניה נראה לי שלא מדובר בגיל הילדות. בן כמה אתה/את?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רותם שמעוני04/08/2008אני לא ילד אני בן 18 אשמח אם תפנו אותי לפורום המתאים או שתוכלו להתת לי עצה בלי קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוריה מה נסגר?
רותם שמעוני08/08/2008שכחת אותי ;
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם מוזיקה לתינוקפולספגן03/08/2008
האם במוח צריך שקט בשינה? קרי, האם מוזיקה בשינה יכולה להפריע לתפקוד המוח? אנחנו מרדימים את התינוק עם מוזיקה קלאסית והיא מתנגנת כל הלילה. האם זה יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיקה בשינה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב03/08/2008אין כל סיבה שמוסיקה שקטה וללא "הפתעות"מקפיצות כגון קטעי חצוצרה ותופים מפתיעים היכולים לעורר באופן פתאומי יזיקו לשנת התינוקכגון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חך שסוע ועודנתושה02/08/2008
בתי בת חודשיים וחצי, נולדה בשבוע 39 במשקל 2200 בניתוח קיסרי חרום עקב טכיקרדיה עוברית ומים מקוניאליים. נולדה עם חך שסוע (לא נצפה בסקירת מערכות). מדובר ככל הנראה על פייר רובין כי יש מיקרוגנציה ורטרוגנציה. כמו כן בבדיקת א.א.ג אצל פרופסור מומחה נמצא גם לרינגומלציה (בבדיקת אנדוסקופיה). בגיל 3 שבועות עשתה אספירציה שבעקבותיה הייתה מאושפזת שבועיים, חלק מהזמן עם חום גבוה. בנוסף לזה יש לה גם אוושה בלב, בקע טבורי והמנגיומה באיזור איבר המין. (לא נצפו המנגיומות בקנה הנשימה) מאז שנולדה עשתה מספר פעמים סונר מח (לא נצפתה בעיה בסקירת מערכות)- בגלל בצקת (אין כבר ), חדרים צרים (כבר תקין) ועכשיו בסונר האחרון התגלו נוזלים במח (אך לא בחדרים). כמו כן, היקף הראש גדל מאז הלידה מאחוזון 3 לאחוזון 59 ששאר הגוף, מבחינת גובה ומשקל, היא עדיין באחוזון 3. אמרו לנו שעדיין מוקדם להגיד אם זה יפגע לה באינטליגנציה. מה הסיכויים לכך? בנוסף, שמתי לב שהיא אינה מגיבה לקולות ורעשים, אבל כן עוקבת במבט, מחייכת, רפלקסים תקינים. אינה מרימה את הראש (קיבלנו הפניה לפיזיותרפיה). כשהיתה בפגיה עשתה בדיקת BERA שיצאה תקינה, האם ייתכן שמשהו השתנה או שזה בגלל הנוזלים במח? כעת קיבלנו אישור לעשות את החיסון המחומש, אך אני מתלבטת אם כדאי לעשות גם את הפרבנר והרוטה לאור העובדה שגם ככה היא כ"כ רגישה. כל הממצאים הנ"ל מאד מדאיגים אותי, אשמח להבהרה לגבי הנתונים שהצגתי. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חך שסוע
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב03/08/2008התמונה נשמעת מורכבת ולא ניתן לחוות דיעה לגבי הפגיעה הנוירולוגית אם בכלל ישנה כזו. וזה יהיה לא הוגן לענות לשאלותיך באתר ללא בדיקתה של הילדה. את צריכה לקבל יעוץ של גנטיקאי ונוירולוג ילדים על מצבה של ילדתך. נוירולוג גם יצטרך להחליט אלו בדיקות נוספות לבצע כדי לקבל תמונה טובה יותר לגבי האם ומהי המעורבות הנוירולוגית (EEG,MRI) . גם ההחלטה לגבי בטיחות החיסונים צריכה להעשות בתאום עם רופא ילדים או נוירולוג ילדים המכירים את התינוקת.אם את מתרשמת שאינה שומעת בקשי בדיקת BERA נוספת לאחר בדיקת רופא הילדים את הילדה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנהלילי31/07/2008
בתי בת 16. היא סובלת ממיגרנה כ-4 שנים הפרעות בראיה ולאחר מכן כאבי ראש המלווים בבחילה.. עדיין לא ביקרה אצל נוירולוג. האם כדי לאבחן מיגרנה היא תידרש לעשות צילום או סי. ט י? כיצד בד"כ מאבחנים מיגרנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב01/08/2008מיגרנה הינה "מחלה " (אינה ממש מחלה בעיני) המאופיינת בארועים חוזרים של כאבי ראש שלהם מתווספים תסמינים שונים שאופיים קובע את סוג המיגרנה כולל בחילות, הקאות, טשטוש ראיה, ראיית פסית וצבעים, ראיה כפולה קושי לשאת אור או רעש בזמן הכאב. (ולעתים תופעות מורכבות יותר) כל התופעות הינן תופעות חולפות הנעלמות לאחר מספר שעות (נדיר ימים) ויכולות להשנות ממספר פעמים בשבוע עד מספר פעמים בחיים בכלל.
כדי לאבחן מיגרנה צריך הילד /ה להבדק רפואית על ידי רופא הילדים או נוירולוג ולהיות רגועים שהבדיקה הנוירולוגית תקינה לחלוטין, צריך שיהיה סיפור חוזר של כאבי ראש שלא השתנה בתקופה האחרונה, הרבה פעמים יש סיפור משפחתי דומה אצל הורים וכו'. וצריך שבין כאבי הראש הילד/ילדה יהיו חופשיים מתלונות.
במצב זה סיפור ובדיקה נוירולוגית בלבד מספיקים לצורך האבחנה ולא נדרש ביצוע כל בדיקות אחרות כיוון שאין כל בדיקה המוכיחה מיגרנה אלא רק בדיקות השוללות גורם אחר לכאבי הראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאפרת30/07/2008
בני אובחן בעל הפרעה מוחית -לאחר ברורים רבים...FROUTAL BAUD HETEROTOPIC הועלתה אבחנה של DCX אני מעוניינת לדעת קצת על העניין מעבר למה שקבלנו הסבר האם ישנו חומר בעברית-אנני שולטת בשפה האנגלית ? האם אפשר להרחיב לי מעט בעניין ומה הסיכויים להשנות בהריונות הבאים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BAND HETEROTOPIA
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב01/08/2008FRONTAL BAND HETEROTOPIA הינה הפרעה מולדת במבנה המוח הגדול שבה חלק מהנוירונים בשלב התפתחותי מוקדם של המוח לא נדדו מאזור חדרי המוח לכיוון קליפת המוח באופן מלא אלא "נתקעו" כרצועה בתוך החומר הלבן (סיבי הנוירונים) וזאת בגלל הפרעה גנטית שהביאה לכך שאחד החלבונים האחראים לנדידה זו אינו תקין. הביטויים הקליניים הם בד"כ איחור התפתחותי מוטורי וקוגניטיבי בחומרות שונות (בבנים) ולרוב מחלה אפילפטית שוב בחומרות שונות. הגן העיקרי האחראי לתמונה זו הינו גן הנקרא DCX או DOUBLE CORTIN הנמצא על כרומוזום ה-X ובד"כ מורש מאם לילדיה כך שהבנים פגועים הרבה יותר מהבנות והאמהות יכולות להיות לחלוטין ללא סימפטומים למרות שבחלקן ניתן לזהות ב-MRI רצועה דומה צרה בהרבה. (יש נשים עם בעיות כתוצאה מפגיעה בגן זה) מכיוון שזהו גן המורש מאם לילדיה והינו גן "דומיננטי" על כרומוזום ה-X הסיכוי לחזרה בבנים ובנות הינו 50% י(כשבנות יכולות להיות לחלוטין לא סימפוטומטיות) ולכן יש חשיבות בביצוע הבדיקה. הבדיקה אינה מבוצעת בארץ ועל פי הידוע לי מבוצעת בחו"ל רק בתשלום (ישנה אולי מעבדת מחקר באיטליה שתעשה זאת ללא תשלום אך זמן התשובה שלהם איטי עד בלתי נסבל) אני מניחה שהנוירולוג או הגנטיקאי שהעלו את האבחנה יוכלו לסייע לכם במשלוח הבדיקה אם תתחייבו לשלמה.
)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים "נתקעות"שרית27/07/2008
לביתי בת ה 5 החלה לאחרונה תופעה מוזרה שבה רק העיניים תוך כדי כל פעולה - בן אם דיבור שירה - פשוט מתגלגלות לכן שמאל בקצה נראה כמו חולמנות/כאילו בוהה אבל נראה מאוד מפחיד ומעורר חשד. היא יכולה לשיר ופתאום להפסיק העיניים עולות שמאלהלמס' שניות אם אני מזיזה אותה מיד היא "חוזרת לעצמה" וזה לא המצב הרגיל שהמבט הופך קפוא כשאנחנו בוהים במשהו האם ניתן לומר לי משהו על התופעה אני מתחילה לחשוש שכן התופעה נראת לי חריגה אשמח לכל מידע אם יש מה לומר והתופעה מוכרת ת ו ד ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינים נתקעות
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב30/07/2008את מתארת תופעה המצריכה בירור ורצוי בטווח הימים-שבועות קרובים.ייש אבחנה מבדלת למה שאת מתארת ולדעתי הדבר דורש בהחלט בדיקה של נוירולוג ילדים. אם התופעה מאוד תכופה סביר שהוא/היא יראו אותה בעת הביקור במרפאה ויוכלו להיות יותר מדויקים לגבי האבחנה .אם הארועים פחות תכופים והסיכוי לראות אותם במרפאה נמוך רצוי שתצלמו בוידאו את הארועים. אפשרות נוספת אם התור לנוירולוג מתעכב שתבקשו מרופא המשפחה שיפנה אותכם ל-EEG בערנות (אין צורך בתרשים בשינה) ותגיעו איתו אל הנוירולוג כיוון שיכול להיות שמדובר בנתקים" חשמליים" אך גם בטיקים או הפרעת תנועה אחרת. לא נראה שמדובר במשהו הרגלי או התנהגותי בלבד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)