מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעד בידייםשירי ידיד28/09/2008
אני אמא לתינוק בן 4 חודשים שמתי לב לאחרונה לתופעת רעד בידיים אצלו, אומנם זה קורה לו בד"כ לתגובה של רעב בכי או פעילות מסויימת כגון התרגשות התיעצתי לגבי העניין עם רופאת הילדים היא לא חושבת שזה משהו רציני, אך בכל זאת רוצה שאני אפנה לנוירולוג אשמח לקבל תשובה לגבי התופעה.(אשמח לתשובה מד"ר אביבה פטאל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בידים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב29/09/2008מכיוון שד"ר פטאל עבד קשה בהעדרי אני אענה על שאלתך
סביר שמדובר בתופעה נורמטיבית הקשורה בהבשלת מערכת העצבים תינוקות צעירים יכולים לרעוד בהתרגשות, קור, רעב בידים או בסנטר אם תפיסתו יציבה, אם אין "קפיצות של אברים אחרים ,קפיצות עינים וכו אין מה לדאוג רוב הסיכויים שהתופעה חולפת וחסרת משמעות. רצוי שרופאת הייים תראה אותכם שוב בעוד כחודש חודשיים ואם תמשיך להיות רגיעה את יכולהלהרגע אלא אם התופעה תחריף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקס+זומינגיבגני28/09/2008
שלום לכם אני יודע אולי אני לא יכול לקבל את תשובה פה אבל אני רוצה לנסות כי בשביל זה די חשוב וגם דחוף אני בן 24+ כבר בערך שנה שלמה אני לוקח ריטלין בזמן אחרון 20SR ואני גם מקבל ויאפקס נגד דיכאון וגם חרדות וגם לפני טיפול בריטלין אני הייתי מקבל זומינג 2.5 מ"ג ועכשיו אני מקבל ויאפקס 75 מ"ג עכשיו אני הבנתי מרוקח וגם מרופא מישפחה שאני לא יכול לקחת אותם במקביל בגלל יכול להיות תופעות לוואי של כעס וזעם וזה מאוד לא טוב מיכבן יש לי גם כך תופעות כאלו אזה שאלה היא האם אני יכול להמשיך לקבל ויאפקס וגם זומינג ביחיד או לא אני שאול דחוף מיכבן אתמול הייה לי התקף מגרינה מאוד כבד תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאפקס וריטלין
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב29/09/2008את שאלתך צריך להפנות לפסיכיאטר מבוגרים ולא לנוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו
יבגני29/09/2008שאני לא אוכל להפנות את שאלה אל פסיכיאטר מיכבן שאני לא מטופל אצלו אלא אני מקבל את ריטלין ואת ויאפקס אצל ניורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמא28/09/2008
תוספת אבץ לחולה אפילפסיה? לשם מה? קראתי שאבץ מגביר תופעות פירכוסיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבץ
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב29/09/2008תוספת אבץ לילד עם פרכוסים אינו טיפול שגרתי , בתנאי מעבדה הננצאים אינם חד משמעיים ישנם מודלים בהם הוא מגביר וישנם מודליםפ בהם מרגיע. ככלל איננו ממליצים על תופסת אבץ כחלק מהטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה לילד בן 6 עם פיגור קלאור25/09/2008
בני בן ה-6 אשר לוקה בפיגור קל .עדיין אינו גמול. בדקנו את המצב הפיזיולוגי ונמצא תקין. בגן קיבלו אותו כך והחליפו לו מעת לעת ,אך עתה, משעלה לכיתה א בבית ספר לחינוך מיוחד , לא מקבלם את התופעה וביקשו שאטפל בכלך מיד. בכל פעם שאני לוקחת אותו לשירותים ,הוא לא עושה כלום ומשהוא עוזב ,בורח לו בתחתונים. אני ממש אובדת עיצות ומבקשת עיצה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה לילד בן 6 עם פיגור קל
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/09/2008האחור בגמילה קשור לאחור הקוגניטיבי של הילד.
בכל זאת כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית כי לעיתים יש גם גורמים רגשיים שמעכבים את הגמילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו לא ברור...אני23/09/2008
שלום אני בן 23 וסובל ממספר בעיות. 1. ראיה מטושטשת למרות שאני מרכיב משקפיים או עדשות במידה שלי 2. ירידה במסת שרירית משמעותית בשנים האחרונות 3. אפתיה, חוסר רגש ואנרגיה קצת נמוכה 4. בעיות בחשק ובתפקוד המיני מאוד משמעותיות 5. נשירת שיער. גם משמעותית מאוד למרות שתמיד היה לי שיער מלא מאוד ולכל המשפחה לאחרונה ניסתי ליטול רמוטיב כחודש. הוא שיפר לי קצת את ההרגשה והעלה לי את המצב רוח אבל עדיין הוא היה חלש. בנוסף שמתי לב שבזמן שלקחתי אותו הראיה שלי השתפרה משמעותית והתחלתי פתאום לראות חלק ולמרחקים. הבנתי שיש לי בעיה אחרת מלבד מצב נפשי (אולי במוח או במערכת העצבים... אין לי מושג כי אני לא רופא). חיפשתי גם קצת באינטרנט וראיתי על טרשת נפוצה שחלק מהסימפטומים שלהם קיימים אצלי כמו קושי בראיה וראיה מטושטשתף פגיעה בתפקוד המיני, ניוון שרירים, קושי בריכוז ובחשיבה. עשיתי בדיקת הורמונים שיצאה דיי תקינה. רציתי לבקש את המלצתך מה עלי לעשות, לאיזה רופא לפנות, והאם את מזהה כאן מחלה או בעיה מוכרת? אודה לך מאוד על תשובה בעניין... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו לא ברור...
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/09/2008היות והפורום מיועד לנוירולוגיה ילדים אנסה לעזר לך רק בקצרה.
בראשונה עליך לעבר בדיקה נוירולוגית מלאה לבדק האם מדובר בחולשת שרירים. כמו כן בדיקת עיניים וקרקעית העיניים ע"י רופא עיניים.
לפי הממצאים יהיה מקום לשקל בצוע בדיקות נוספות כגון ברור מטבולי או צילום MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות,סחרחורת,זיעה קרה,וטשטוש חזקהילה***22/09/2008
שלום אני הילה אני בת 27 הייתי בסידורים היום בחוץ סיימתי את הסידורים ופתאום תקף אותי סחרחורת רצינית רעד בכל הגוף טישטוש ראייה בצבע צהוב חזק מצהוב לשחור עד כדי כך שדמויות האנשים נעלמו מעיניי נכנסתי ללחץ כאילו אני מאבדת את עצמי לא הבנתי מה קרה לי התפללתי כבר להגיע הבית בשלום אשמח לקבל תשובה ..........שיהיה לך יום טוב:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות,סחרחורת,זיעה קרה,וטשטוש חזק
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/09/2008להילה שלום
אני מציעה שתפני לפורום המיועד לנוירולוגית מבוגרים. הפורום הזה מיועד לבעיות של ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות סטריאוטיפיות בילד נורמטיבישרונה21/09/2008
בן 9 וחצי. אינו משתייך לספקטרום האוטיסטי, אולי לוקה ב-ADD.
האם את מכירה את התופעה?
האם תוכלי להוסיף בנוגע לפרוגנוזה (החל הגיל 2-3 בערך), ויותר חשוב מכך - טיפול אפשרי???
אני מודה לך מאוד על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות סטריאוטיפיות בילד נורמטיבי
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/09/2008יש צורך קודם באבחנה מבדלת של התנועות. האם אין מדובר בטיקים או הפרעות תנועה אחרות. תנועות סטראוטיפיות משתפרות עם הגיל.
אין טיפול בתחום התרופתי לתנועות סטראוטיפיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת אטקינס לגיל 4אמא21/09/2008
בני בן 4 עושה דיאטת אטקינס ומגיב אליה ברוך השם טוב (לא הצליח עם הדיאטה הקלאסית) מה עלול לקרוא שעושים את האטקינס בגיל צעיר כזה מה הסיכונים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת אטקינס לגיל 4
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/09/2008מה האינדיקציה לדיאטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברורה השאלה שלך
אמא28/09/2008למה התכוונת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנסיון להבין את שאלתך
אמא28/09/2008הדיאטה הקטוגנית גרמה להקאות בשלב ראשון עזרה מאוד שלושה וחצי שבועות ולאחריהם הפירכוסים חזרו למרות הקטונים הגבוהים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילולאטשטיין נעמי20/09/2008
לבתי בת ה-16 יש כבר שבוע בחילות, הלכתי איתה פעמיים לרופא, אך לטענתו זה וירוס או בעיה אחרת בקיבה. זה לא עובר לה, הלכתי למיון שם עברה בדיקות דם שונות שכולן היו תקינות, במקום מסויים קראתי שבחילות קשות יכולות להעיד על בעיה נוירולוגית, האם כך גם אצל ילדים. מדובר רק על בחילות? אני חרדה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/09/2008בחילות אינן מעידות על בעיה נוירולוגית אלא אם כן יש הקאות או סחרחורת קשה (ורטיגו)
כדאי לשוב לבדיקה אצל רופא הילדים ואם יש לו ספק יש לפנות לבדיקה נוירולוגית ובדיקת קרקעית העיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר בן זאבליבי19/09/2008
ד"ר שלום, הבן שלי בן 11 C.P נוטל באופן קבוע בקלוסל 25 מ"ג בבוקר ו-20 מ"ג בערב, האם ניתן באופן חד פעמי לפסוח על מתן התרופות ליום אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקלוסל
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/09/2008לתרופה הזאת יש tolerance כלומר התרגלות לכן אסור להפסיקה בבת אחת.
אם שכחת מנה אחת זה לא נורא אך לא הייתי מציעה לעשות זאת באופן יזום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה חדשה שמטרידה מאוד
אורית13/04/2011שלום רב,
בתי בת חודשיים וחצי ומלפני ארבעה ימים היא החלה לפזול ולהכנס למין בועה למס' שניות. זה קורה בעיקר באמבטיה ולפני האמבטיה במהלך הזמן שאנו מפשיטים אותה.זה קרה גם פעם אחת גם ללא קשר לאמבטיה. היא גם החלה לבכות בהיסטריה באמבטיה מה שלא היה לפני כשבוע.
ראוי לציין שזה התחיל בדיוק כשחזרנו מסופ"ש באשקלון שם הקפצנו אותה לא פעם בגלל האזעקות ורצנו איתה למקלט, פעם באמצע הלילה ופעם באמצע יניקה, היא נבהלה והחלה לבכות.
האם יש קשר בין השניים?
מה עלינו לעשות?
אודה על תשובתכם המהירה, אנו די מודאגים.
בברכה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה חדשה שמטרידה מאוד - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג15/04/2011יש לבצע EEG בשינה במהירות רבה ולפףנות להערכה לנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים לתינוקת בת חודשיים וחצירחלי18/09/2008
שלום, ביתי בת החודשיים וחצי עברה מנה שניה של חיסון רוטה. כעבור חמישה ימים התחילו להופיע בפניה תנועות לא רצוניות מין "טיקים" כאלו,קריצות לא מכוונות גם תוך כדי אוכל מבקבוק. הייתי אצל רופאת הילדים הכללית :בדקה ואמרה שהיא נראית לה בסדר.(עירנית,עןקבת,טונוס בסדר) התופעה לא נעלמה כמובן. לא יודעת מה לעשות...מודאגת לגמרי. בבקשה ייעצו לי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים לתינוקת בת חודשיים וחצי
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/09/2008לא מוכרת תופעה כזאת לאחר חיסון רוטה.
אם התופעה לא תחלוף יש להפנותה לבדיקת נוירולוג על מנת להבדיל בין תופעה נוירולוגית לתופעה התנהגותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותלי18/09/2008
שלום. בתי בת שנה וחודשיים עם עיכוב מוטורי- היא מתיישבת בכוחות עצמה, זוחלת גחון,נעמדת על 4 אך לא זוחלת כך. אנחנו בטיפול אצל נוירולוג, ובאים למעקב כל 3 חודשים (בפעם האחרונה היינו אצלו לפני שבוע והוא אמר שהטונוס תקין אך בברך שמאל מעט מופחת) הילדה נולדה עם היקף ראש 31.5 ס"מ (אחיה בן ה-5 נולד עם 32.5 ס"מ והוא ילד נבון ומפותח מאוד). כיום היקף ראשה הוא 41.7 ס"מ (הנוירולוג מדד לה). אתמול הייתי בטיפת חלב והאחות אמרה לי שהיא נורא מודאגת שכן היא הציבה את נתוני הילדה על הגרף וראתה השטחה של היקף הראש (מגיל 11 חודשים היקף הראש היה 41 ס"מ במשך כחודשיים ואז עלה מעט ל41.7 ס"מ.) היא הפנתה אותי דחוף לרופא והוא אמר שישנם ילדים שזה נורמלי אצלם וישנם כאילו שזה מעיד על בעייה. הוא הציע שנתייעץ עם הנוירולוג בעוד 3 חודשים ואז יוחלט אם לשלוח ל- CT מוח (טען שלא צריך כרגע כי יש הרבה קרינה ). מבחינה קוגניטיבית הילדה מתפתחת יפה אם כי ממדי גופה מעט קטנים בהשוואה לילדים אחרים. היא צוחקת, ממלמלת, אומרת וה וה (אבא) אור (מצביעה גם לכיוונו) טה טה (סבתא). לפתע היום הילדה תפסה ארגז של שתייה והתרוממה על רגליה כשהיא נתמכת בו, בכתה מעט מבהלה, רצתה שאוריד אותה שאלתי היא: האם זהו סימן חיובי לגבי ההתפתחות שלה כי עשתה את זה רק פעם אחת? תודה וסליחה על המכתב הארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
לי21/09/2008כשבתי שוכבת על גבה היא מזיזה את הידיים והרגליים במהירות (בד"כ כששמחה). כשיושבת היא מתנדנדת במיוחד כששומעת שירים אך לא רק אך יוצרת קשר עין טוב ומשחקת יפה.כשרוצה משהו אז היא צועקת. היא גם מוחה כפיים הרבה, היא ישנה טוב (כל הלילה) מבלי להתעורר, האם יש מצב שהיא סובלת מתסמונת רט?! (מדאיגה אותי ההשטחה בהיקף הראש אף שהנוירולוג לא אמר לי כלום בקשר לכך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/09/2008כמובן התאור שלך מצביע על ניסיון לעמידה בתמיכה שהוא שלב התפתחותי נוסף המצביע על התקדמות ולא נסיגה התפתתחותית.
עם זאת מדובר בשילוב של איחור מוטורי והיקף ראש קטן עם רשם להתפתחות קוגניטיבית תקינה. במקרים כאלו יש צורך בברור נוירולוגי אשר כולל גם את ההיסטוריה משפחתית וההיסטוריה סב לידתית ויש מקום לשקל בדיקות נוספות. מכיון שאת נמצאת במעקב נוירולוגי חזקה על הנוירולוג שלך שידע כיצד ומתי להעמיק את הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוךשרון17/09/2008
הבן שלי בן 7 וחצי שבועות. עוקב בעיניים ומתבונן ממקד מבט אך לא מחייך. יש חצאי חיוך. האם יש לו בעיה בחיקוי? האם זה נחשב לחיוך?עד מתי לחכות?ומה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוך
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/09/2008חיוך חברתי מופיע בגיל 6-8 שבועות.
אני מציעה לחכות עוד שבוע ולראות אם מופיע חיוך חברתי לפני הסקת מסקנות נמהרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מתעתעשרונה16/09/2008
לילד שלי (בן 9) יש תנועות מוזרות: קפיצות, מחיאות כפיים, טפיחות על הירכיים, דילוגים, חלק ניכר מהזמן חוזר על דברי עצמו פעמיים (ואף יותר כשמתלהב) ויש קצת 'משיכות' באף ופתיחת פה מוזרה ולפעמים "עושה קולות". יותר כשהוא משחק במחשב או אומר משהו או מתלהב. הוא מסוגל להתאפק בחברה (חלקית). לפעמים שאנחנו בחברת אנשים, נדמה לי שהוא מנסה לעצור את התנועה ואז עובר לו רעד בגוף, כמו "זרם חשמלי" כזה... כשהילד היה צעיר(זה התחיל בגיל 2-3), חששתי שמדובר ב-PDD, כי התנועות אז היו ניפנופים בידיים, רעד בגוף ועמידה על קצות האצבעות כשהוא מתלהב. בנוסף לאיחור וליקויים ברכישת שפה ובשימוש בה. לשמחתי, התבדינו. בינתיים הילד אובחן כADHD והתנועות הוגדרו כתנועתיות-יתר. ניסיונות טיפול בריטלין לא צלחו (הילד נהיה זומבי ומפוחד גם בשינויי מינונים ותכשירים). טיפול בסטרטרה עזר, אך באופן חלקי ביותר. יש גם תופעה מטרידה ביותר של "התנתקויות" ובהייה בחלל או ישר אלינו - אבל כאילו "דרכנו", וברגעים הללו הילד לא עונה לנו - גם את זה ייחסתי להפרעת הקשב ("חולם"). אח"כ הוא שואל "מה?, מה?" כאילו לא שמע כלום... לפעמים באמצע שיחה הוא פתאום רץ לפה ולשם או שהוא מתחיל ללכת לאט כמה צעדים בלי מטרה ולא ניתן לקבל ממנו תשובה לאן הוא הולך ולמה... הרבה פעמים הוא נראה ממש מבולבל (disoriented)... יש גם ליקוי למידה שפתי וליקוי גרפו-מוטורי חמור. אני לא משתחררת מהתחושה המעיקה שיש פה משהו "מעבר" לADHD וללקויות הלמידה. טורט? ADHD? סוג של אפילפסיה? הכל ביחד???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
שרונה16/09/2008הילד מצליח יפה בביה"ס אך מתקשה בכתיבה (בשנתיים האחרונות היה עם סטרטרה - אני לא יודעת מה יהיה עכשיו כי כרגע לא מטופל תרופתית), מאוד מודע לעצמו ולאיך שהוא נראה - חשוב לו איך הוא לבוש ושה"קוצים" בשיער ייראו טוב, בעל המון דמיון וחוש הומור מפותח, מאוד אמפתי, אוהב לשחק עם חברים/ות (כל יום מבקש להזמין אלינו חבר/ה) - אך עם זאת מתקשה חברתית; לא מסתדר עם הבנים במשחקי כדור וכד', לא מהיר-תגובה כמוהם, מעייף את הסביבה עם הדברנות הבלתי פוסקת והחזרתיות על משפטים, שלא לדבר על תנועות וקפיצות/דילוגים/פרצי ריצה קצרים ש"בורחים" לו, או ההתנתקויות (פתאום לא עונה כשמדברים אליו באמצע משחק).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד מתעתע
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/09/2008התופעות שתארת מתאימות לטיקים.
כפי שציינת טיקים יכולים להיות כתופעה מבודדת או כחלק מתסמונת (כגון טורט או אספרגר).
לכן אני מציעה שיעבור אבחון נוירולוגי מקיף, ובינתיים כדאי לבצע בדיקת EEG ערות ושינה עקב התופעות של הבהיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקוד מבט בפנים- המשךnhfk16/09/2008
תודה על תשובתך אך היא אינה ברורה לי דיה התינוק - יודע למקד מבט. הוא עושה זאת גם בפנים - ואפילו מגיב בקולות, הבעות פנים וחיוך ומזיז עיניו אם אני מזיזה את הראש הוא אף ממקד מבט בחפצים - מסתכל עליהם ועוקב בראשו אחריהם לכל הכיוונים שאלתי הייתה - מדוע יש פעמים שונות בהם קשה לתפוס את מבטו והוא מסתכל לכל עבר ולא נראה שמתעניין בפנייואילו לפעמים מבטו ממוקד והוא בוחן את פניי? האם לגילו זה תקין( שוב, בן חודשיים וחצי) האם בגיל זה מה שקובע זה היכולת לבצע מיקוד, מעקב ואף חיוך ולא המינון או שאני טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
nhfk16/09/2008נתון נוסף: בעת החתלה כשפניי מעליו או כשהוא שוכב על הספה ופניי מעליו הוא נוטה פעמים רבות למקד מבט ולהזיז עיניו אחריי. אז גם הוא ממש מגיב לפניי ופרצופי בקולות ואף חיוכים. כאשר הוא על ידי בעלי או על ידיי, נראה כי פעמים רבות הוא מסתכל לכל הכיוונים (אך לעיתים גם כמובן מסתכל עלינו). מקווה שנתונים אלו מפורטים. שוב, האם זה תקין לגילו- 11 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי26/09/2008לא ברור האם הכוונה שהוא עוקב אך לא באופן רציף
אנו לרוב מתייחסים לתפקוד המקסימלי של הילד ואם הוא מסוגל להתמקד ולעקב 180 מעלות ולחייך בתגובה זה תקין. בהמשך בעוד כחודש נוכל לבדק האם מושיט יד לצעצועים ואוחז.
אם את לא שקטה כדאי להפנותו לבדיקה נוירולוגית או התפתחותית וזאת בנוסף לבדיקת רופא עיניים לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)