מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעד בשפתייםשרון21/05/2014
שלום יש לי תינוק בן כמעט 3 חודשיים שיש לו לפעמיים רעד בשפה התחתונה (סנטר)בגיל שבוע עבר פירכוס 1 שמאז נשלט על ידי לומינל השאלה שלי עם יש קשר בין השניים או שתופעה זאת תחלוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בשפתיים - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב26/05/2014רעד בשפתיים בגיל זה לרוב אינו תופעה חריגה ולא נראה לי קשור לפרכוס אבל רצוי שתראי את התופעה לרופא הילדים בגלל הפרכוס של גיל שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי לקשב וריכוזרז13/05/2014
שלום, בני, כמעט בן 9, עם הפרעת קשב וריכוז, מקבל כעת קונצרטה 27 שלא ממש עוזר לו, קיבל בעבר ריטלין10 מ״ג ואחר כך 20,רציתי לקבל המלצה מה לעשות כעת, על מנת שהטיפול יהיה יעיל( להעלות את מינון הקונצרטה? אדרל? משהו אחר? )תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי לקשב וריכוז - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג13/05/2014יש להתייחס למשקלו של הילד ולעוד גורמים. נא להיוועץ בנוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה בהיקף ראש - תינוק בן חמישה חואריק12/05/2014
שלום
בני בן חמישה חודשים. בעקבות קפיצה בהיקף הראש (אחוזון מעל 97) נשלחנו לביצוע US.
התוצאה שהתקבלה היתה:
קרניים פרונטאליות מעט מודגשות, ללא עדות להדרוצפאלוס.
רקמת המח הפריוונטריקולרית תקינה
כמות הנוזל האקסטרא - אקסיאלי מעט מוגברת, רוחב המקווח הקורטיקוקרניאלי הינו כ - 7.5 מ"מ.
לסיכום: ריבוי קל בנוזל האקסטרה אקסיאלי עם הדגשה של קרניים פרונטליות.
הממצאים יכתן כביטוי להידרוצפלוס חיצוני. לקורצליה קלינית, מעקב הקפי ראש וביקורת או המשך ברור הדמייתי לפי צורך קליני.
מה זה אומר ???? האם להיות מודאג ?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצה בהיקף ראש - תינוק בן חמישה חו - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג13/05/2014ע"פ הנתונים לא נראה שצריך להיות מודאגים שכן מדובר כפי הנראה בתופעה שפירה הקרויה EVOH. יחד עם זאת, יש להיוועץ בנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה בהתלבטות שמלווה אותיאני11/05/2014
שלום , הנני מתכננת להכנס להריון לאחר שבני אובחן כאפלפטי ללא כל ממצא גנטי או בעיה במבנה המוח . האם ישנם בדיקות נוספות שעלי לעשות בהריון זה ? האם עלי לעשות מי שפיר ?ושאלה אחרונה האם ישנם רופאים שאת יכולה להמליץ לסקירות השונות בעלי "עין מיומנת יותר "?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרה בהתלבטות שמלווה אותי - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג18/05/2014אני מציעה שאת ובעלך תיגשו לייעוץ גנטי מסודר בביה"ח הקרוב למקום מגורייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות שעשינו לו רול אקסום ולא נמצאה
אני28/05/2014סיבה גנטית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות שעשינו לו רול אקסום ולא נמצאה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג04/06/2014בכל אופן כדאי לפנות לייעוץ מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראששירי10/05/2014
שלום בני בן חודשיים וחצי נולד בלידת וואקום שבוע 36 (פג)נולד עם מצוקה נשימתית היינו בפגיה חודש ימים בגיל שבוע נצפה רעד לא רצוני ביד ימין מאז מטופל בלומינל ולא
ניפצו פי רכוסים נוספים עבר בדיקות נרחבות(MRI ct בדיקות מטבוליות בדיקות דם ושתן)כולם יצאו תקינות ..הוא נולד עם היקף ראש 34 וכיום היקף ראש 37.1 מתחת לאחוזון 3 מבחינה התפתחותית הילד עולה במשקל ובגובה יפה מאוד ..הוא מחייך מרים את הראש מאוד יפה עוקב מכניס אצבעות לפה ואפילו מנסה להתהפך ..חשוב לציין שמהלך ההריון שלי לא היה כל כך תקין יאשפזו של חודשיים עם כולסטזיס שבסופו של דבר הובילה ללידה המוקדמת ..רופאת הילדים ראתה אותו ואמרה שהמרפס פתוח בערך 2 ס״מ ושהילד ניראה לה סימטרי ושהיא לא חושבת שיש סיבה לדאגה כי גם לבעלי ואמא שלו יש היקף ראש קטן אך אני נורא מודאגת אנחנו במעקב נוירולוגיה ומהבדיקה האחרונה בגיל חודש הייתה תקינה למעט טוניס טיפה מוגב שאני מטפלת בזה האם יש קשר בין כל הסיפור להיקף ראש ??והאם יכול להיות שזה גנטי ואין בעייה ספציפיים?ולאן אני אמורה להמשיך מכאן אשמח לתשובות ולייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג18/05/2014נראה שאם הילד במעקב נוירולוגי מסודר והרופא לא אמר שיש סיבה לדאגה - סימן שהכל בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Pantogam לטיפול בילדיםאלונה07/05/2014
שלום רב,
יש לי ילד בן 4 שאובחן כאוטיסט עם חשד לפיגור, לאחר המון התייעצויות בארץ ובעולם המליצו לנו על תרופה שלא קיימת בארץ, אך התרופה נמצאת בשוק ברוסיה משנת 1980, וידועה כתרופה הומאופטית ועוזרת רבות לילדים עם סכיזופרניה , אפילפסיה, cp, אוטיזם ובעיות התפתחויות נוספות .
הילד שלי לא דיבר בכלל עד גיל 3, ורוב המילים הבודדות שהיה אומר היה בג׳יבריש, לא היה לא קשר או הבנה בין מילים או שאלות שהינו שואלים אותו לא היה מתייחס אלינו בהתאם לגילו .
למרות החששות התחלנו לתת לו טיפול בפנטוגם סירופ וכבר ביום הראשון של הטיפול התחיל לומר מילה אחת בצורה נכונה - סבא, במהלך הטיפול הראשון של 3 חודשים כל המטפלים שלו כולל קלינאי תקשורת, מרפא בעיסוק, הידרוטרפיה ומעון יום שיקומי כולם אמרו שהילד נתן קפיצה במיוחד בתחום הורבלי .
לפני הטיפול לילד שלי יצא dq מתחת ל 53. חצי שנה לאחר הטיפול בתרופה הילד נתן קפיצה בדיבור, הבנה, תקשורת, משחק וקיבל ציון מחודש בין 60 ל 78 במבחן של פסיכולוגית בהתפתחות הילד...
ולמה אני כותבת את כל זה, כי לאחר אבחונײַם רבים אצל מומחים בארץ שהלכנו באופן פרטי , כל הרופאים מתעצבנים עלינו כששואלים כל מידע על תרופה הזאת, כאילו יש מין חרם על התרופה הזאת מבלי למסור לנו כל מידע אם הם מכירים או יודעים משהו טוב או משהו רע על הטיפול בפנטוגם.
אותי זה מקומם ומרתיח איך רופאים בכירים בתחום הנרולוגיה בארץ לא מבינים או לא רוצים להתייחס לתרופה שיכולה לעזור לעשרות אלפי ילדים בארץ, ואם הם יודעים משהו רע על התרופה למה לא אומרים לנו.
אבקש לקבל כל מידע או הסבר על מה הסיבה לסירוב של כל המומחים בארץ לדבר על התרופה שעוזרת לילדי ומקדמת אותו בהצלחה רבה ...
תודה מראש,
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Pantogam לטיפול בילדים - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב05/06/2014איני יכולה לענות בשם רופאים אחרים אבל התרופות ההומאופטיות וכאלה שמגיעות ממקורות לא ברורים אינן מוכרות לרופאים בארץ ואין לנו גם כל מקור מקצועי ללמוד עליהם (אין ספרות מקצועית ) ולכן אין אפשרות לתת לך אינפורמציה עליה או להמליץ להשתמש בה. אם אכן גרמה לשיפור (|ולא רק הטיפולים והמהלך עצמו) הרופאים שנתנו אותה צריכים לנהל מחקר מסודר בשיטות מקובלות להוכיח את יעילותה ואז תהיה מוכרת גם בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן ארבעה חודשים עם היקף ראש של 38.2ד``ר שי מנשקו30/04/2014
בני נולד בשבוע 37 עם iugr חמור מתחת לאחוזון שלוש. היקף הראש בלידה היה 30 ס"מ
כיום בן ארבעה חודשים עם היקף ראש של 38.2.
האם הכרח ישנה בעיה? יתכן שישלים את הפער?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
בובי30/04/2014רציתי להוסיף מספר נתונים-
ההתפתחות התקשורתית של בני תקינה למיטב הבנתי- הוא מחייך וצוחק, עוקב במבט ויוצר קשר עין, משמיע מגוון קולות.
מבחינה מוטורית ישנו עיכוב, הוא סובל מהיפוטוניה של חגורת הכתפיים ואינו מרים את הראש עדיין (רק לשנייה). מטופלים אצל פיזיותרפיסטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג04/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג04/05/2014כפי שכתבתי - עדיין נדרשת בדיקת נוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג13/05/2014זה כמובן מאוד מעודד. בכ"ז יש להיבדק ע"י נוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף ראש קטן - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג01/05/2014כמובן ייתכן כי ישלים את הפער. בכל מקרה זקוק להערכת נוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי במינון של קונצרטה ואוספלוטמאיה28/04/2014
שלום,
בני בן 8.5 לומד בכיתה ב' בכיתה קטנה הינו פג שנולד בשבוע ה-28 סבל מדימום בדרגה 4 ומוגדר כ- CP המפלגי שמאל.
בני נוטל קונצרטה ואוספלוט.
עד לפני חודש נטל קונצרטה במינון של 36 מ"ג ואוספלוט במינון של רבע כדור בבוקר וחצי בערב. לפני כחודש העלינו לו את המינון ל- 45 מ"ג בקונצרטה ואוספלוט לכדור בבוקר וכדור בערב (נעשה בהדרגה). המינון של האוספלוט עלה בעקבות בדיקה EEG שעשה.והמינון של הקונצרטה עלה מאחר והמורה דיווחה עדיין על קשיים בריכוז בכיתה.
מאז אנחנו חשים ו(זה גם מגיע לנו מעוד כיוונים) שהוא הרבה יותר מראה התנגדויות, פחות נשמע לכללים, לא רוצה ללמוד, לא משתף פעולה וכו'.
שאלתי היא האם זה קשור למינון שהשתנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי במינון של קונצרטה ואוספלוט - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג29/04/2014אנא כתבי את משקלו של הילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד חדרי מחמיכל28/04/2014
שלום רב
כאשר בתי נולדה שתהיה בריאה , היה לה כתם אדום במצח ולכן אמרו לי לבצע לה אולטראסאונד חדרי מח, התשובה שאין דימום אבל יש שתי ציסטות קטנות של כוריד פלקסוס בחדר הצדדי משמאל בקוטר עד 0.14 ס"מ. הרופא ילדים הרגיע ואמר שכנראה אם לכולם היו עושים אולטראסאונד כזה היו מוצאים את המימצא הזה, הוא שלח לנוירולג לבדיקה ולאחר שנה עוד בדיקה, שני הנוירולוגים אישרו שהכל בסדר והילדה מתפתחת כפי שצריך. היום היא בת 4 ואני בהריון שני ושוב נתקלתי בנושא שקראתי על סקירה שלישית ששם נאמר שמי שהיה לה בהריון הראשון ילד עם ציסטות במוח צריכה לעשות סקירה שלישית שזה מום!!!, הפסקתי לנשום לדקה ומנסה מאז להרגיע את הלחץ, האם אני צריכה לעשות עוד בדיקות לבתי לראות מה קורה שם? ואיך אפשר לבדוק בכלל בMRI ? אני אשלם אפילו פרטי רק שאדע שהכל בסדר , כי זה פתאום נשמע ממש גרוע. מה עליי לעשות??? תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד חדרי מח - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג28/04/2014את לא צריכה לדאוג, הציסטות שנמצאו אצל בתך הבכורה הן שפירות ועובדה שלא גילו אותן גם בהריון הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי המוח הלטרלים ברוחב כ 20 מ"מ...נוני24/04/2014
שלום רב.בתי בת 9 עכב האצה בגדילה שלה,נשלחה לבצע בדיקת MRI על מנת לשלול סיבות להאצה בגדילה.בבדיקת ה MRI שבוצעה ב 9/13 נמצא כיחדרי המוח הלטרלים בולטים במידה קלה ונמדדים ברוחב מקסימלי כ-21 מ"מ.
חדר שלישי תקין חדר רביעי בולט במקצת.
מודגם ממצא המתאים לציסטה ארכנואידית בגומה האחורית-כ 19 מ"מ.הממצא הנ"ל יציב.
אין ממצא מוחי פוקלי ואין האדרה פתולוגית.
רופא המטפל והנרולוג ראו את הבדיקה ואמרו הכל תקין שזה נורמאלי ובענין הציסטה הארכנואידית -שאין שום סיבה להלחץ כי זו ציסטה מולדת ואין שום צורך להתייחסות.והלוואי וזה כך.הענין הוא שקראתי מאמרים באינטרנט של רופאים בענין,ובמאמרים אלו נרשם שבגודל זה שמצויין בבדיקה של בתי זו כבר התרחבות מירבית וכן יכולים להיות השפעותבעתיד.לכן אני לא רגועה.
עשו לה עוד MRI אתמול והייתירוצה בהיזדמנות הזו לדעת האם יש להתייחס לממצאים במידה ויהיה התרחבותגדולה יותר ולו במעט או שוב לא להתייחס??
בענין הציסטה האם אין צורךבבדיקה נוספת או שמספיקה דעתם של הנרולוג שזו ציסטה מולדת???
אשמח לחוות דעת מוקדמת.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרי המוח הלטרלים ברוחב כ 20 מ"מ... - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג28/04/2014חדרי המוח הם אכן מורחבים במקצת ולכן כדאי לך לגשת עם תשובת ה MRI לנוירולוג ילדים המתמקצע בנוירולוגיה טרום- לידתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' שטראוסברג תודה על המענה ו
נוני28/04/2014בייתי אצל נרולוג בבית החולים שניידר עם תוצאות MRI והוא טען שהתרחבות החדרים בגודל זה הינם בסדר.
בנוסף הייתי שמחה להתייחסותך בענין הציסטה הארכואידלית שנמצאה בבדיקה.
עוד אשמח לדעת אילו השלכות עתידיות יש הן בהתרחבות החדרים הלטרליים במח והאם יש איזשהם השלכת לציסטה?
אשמח ואודה על חוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בידיים ומתיחות ללא הפסקה אצל תינטע17/04/2014
תינוק
שלום
בני בן כמעט 6 חודשים, לפני כחודש התחילו להופיע מתיחות של יד שמאל ברעד מעין פרכום כל כמה ימים, אמרו לי בטיפת חלב שיעבור. לפני שבוע התדירות עלתה לעשרות פעמים ביום ולא יורדת מזה. הראתי לנוירולוג שבדק את התינוק, עשו אי אי גי שנראה תקין ואמרו לחזור לנוירולוג למעקב.
מה זה יכול להיות?? אני מאוד דואגת- לוקחת תרופה נגד דכאון והנקתי עד לפני שבועיים בערך האם יש קשר?
הילד מתפתח בהתאם לגילו מתקשר שמח והכל טוב
אני מאוד דואגת מה זה יכול להיות? איזה עוד בדיקות מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בידיים ומתיחות ללא הפסקה אצל תי - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי18/04/2014לא ברור מה התופעה מתיחות או רעד?
האם הרעד הוא בלתי רצוני או ניתן לעצר אותו במגע?
האם הוא חד צדדי תמיד באותה יד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נטע18/04/2014זה מתיחת היד ורעד בו זמנית.רוב הפעמים בימין.מעט בשמאל או בשתי ידיים.אם אני מחזיקה אותו זה נעצר.אני יכולה לשלוח לך סרטון במייל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד בידיים ומתיחות ללא הפסקה אצל תי - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי18/04/2014לא ברור מה התופעה מתיחות או רעד?
האם הרעד הוא בלתי רצוני או ניתן לעצר אותו במגע?
האם הוא חד צדדי תמיד באותה יד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריהסנדרה14/04/2014
שלום
ילד בן 10 di מרכזי, LCH רב מערכתי
עור , ציפורניים , נגע בחיך , ונגע בגבעול בלוטת יותרת
המוח.
טופל בסיטוזר וינקרסטין mtxi וסטרואידים
הילד במעקב mri
Mri אחרון הראה אסימטריה של החדרים הלטרליים
מה זה אסימטריה? וממה היא יכולה לנבוע?
והאם יש לה משמעות קלינית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי18/04/2014קשה לענות בלי לראות את הצילום ולהעריך את מידת האסימטריה. חשוב להשוות לקודם לראות אם זה ממצא חדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה והפרעת קשראורית13/04/2014
שלום רב,
בני בן 7.5 , בכיתה ב' , החל לקחת קונצרטה 36 מ"ג (בהדרגה) עקב בעיות התנהגות בעיקר . בלימודים היה תלמיד מצויין עד סוף כיתה א (ללא ריטלין) . המוזר הוא שחלה ירידה משמעותית בלימודים מהרגע שהחל לקחת קונצרטה אך בהתנהגות חל שינוי קיצוני לטובה !!! בהתחלה , שאלתי את הרופא ילדים אם יתכן מצב כזה והוא אמר שאין כל קשר, כנראה שיש עומס בלימודים . לאחרונה עשיתי לו מבחן מוקסו עם התרופה ובלי התרופה והמבחן מראה שהקונצרטה כמעט ולא משפיעה על הקשב !!! והתחושה שלי היא שלא רק שהיא לא משפיעה עליו אליו אלא מקשה עליו בלימודים ( מכבה לו את יכולת החשיבה ) . מבחינת אינטיליגנציה , המבדקים מראים שהוא ילד פיקח וחכם בהרבה מעל הממוצע ולא סתם הוא היה תלמיד מצויין בכיתה א' . השאלה היא, האם אני צריכה לבחור בין התנהגות טובה להצלחה בלימודים??
אודה לעזרתכם כי אני ממש אובדת עצות,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה והפרעת קשר - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי19/04/2014הדבר הנכון הוא להתייעץ עם מי שהמליץ על הקונצרטה ומכיר את הילד.
ייתכן שיש מקום לנסות להפחית את המינון בשלב ראשון ולראות מה יקרה עם בעיות ההתנהגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקע מוזר אצל תינוקאורלי08/04/2014
שלום רב,
יש לי תינוק בן 5.5 חודשים. יש לציין שיש לו בעיות נשימה מגיל חודש וחצי וכרגע יש לו התקף אסטמה קל.
היום הוא נרדם בעגלה וכשהתעורר אחרי חצי שעה, הוא הזיז את הראש מצד לצד במהירות באופן מוזר. קראתי לו והוא לא הגיב או הפסיק אז הרמתי אותו וזה פסק. לא יודעת להגיד בכמה זמן מדובר אבל נראה לי שכמה שניות בודדות עד שניגשתי אליו.
ראיתי שהוא הזיע והיה לו חם (הוא באמת לבש קצת יותר מדי למזג האויר הנוכחי)אז הורדתי לו את הבגדים ואז אחרי כמה דקות היתה לו מין רעד פצפון ושונה בשפתיים שנראה לי שהיה צמרמורת, משהו שדווקא קורה לו לא מעט ולא נראה בעייתי.
יש לציין שאחרי הארוע הזה הוא התנהג כרגיל ואין לו חום.
מה זה יכול להיות?
האם נדרש בירור בנושא? ובמידה וכן איזה? אצל איזה רופא?
תודה רבה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקע מוזר אצל תינוק - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג09/04/2014כדאי שיעבור הערכה אצל נוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח ניקוז ציסטה במוח..ליעד07/04/2014
ביתי בת שנה לאחר ניתוח ניקוז ציסטה ארכנואידלית גדולה במוח
על ידי סיב אופטי ללא שאנט עי פרופסור קונסטנטיני..
כרגע מימצאי mri טובים, ירידה בגודל הציסטה וירידה בicp..
ישנו המיפרזיס צד ימין ואיחור היתפתחותי מוטורי עקב החולשה...
לא זוחלת ולא עומדת, רק יושבת ומפעילה יד שמאל בלבד..
עושים פיזיוטרפיה והידרוטרפיה..
רצינו לשמוע את דעתך וניסיונך האם במצב זה "מיסתדרים" וכן הילדה תלך ומתי בערך?? יש לציין שהילדה פיקחית וחכמה ושמחה...
מטופלית נאורולוגית ונאורוכירורגית בביהח דנה...
אשמח לפירוט.. תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח ניקוז ציסטה במוח.. - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי18/04/2014אני אראה אותה כאשר תגיעו לביקורת אצלנו ואז אוכל לענות לך יותר טוב לגבי הפרוגנוזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, האם אפשר יהיה לבקש..
ליעד18/04/2014לראות אותך באותו יום של הביקורת שלנו?
תודה שוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, האם אפשר יהיה לבקש.. - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי19/04/2014כמובן. רק תבררו לפני כן שאני בארץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)