מידע רפואי
פורומים
- אנדוקרינולוגיה ילדים
- בחירת שם לתינוק, שמות לתינוקות, נומרולוגיה
- בנות, העצמה נשית
- הומאופתיה
- פרידות, גירושין, בגידות
- צמחי מרפא
- תרומת ביציות
- הריון ולידה - התפתחות עוברית
- NLP דמיון מודרך
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
- שרירנים ברחם - מיומה
- הורות טבעית
- נוירופידבק - טיפול לא תרופתי
- פסיכותרפיה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרךד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- MRI פרטיםעילם21/09/2014
שלום דוקטור,
לתינוק בן שבעה חודשים בוצע MRI הרדמה מלאה בגלל עיכוב התפתחותי (אינו מעביר חפץ מיד אל יד, אינו מושיט ידיו לחפצים, אינו עוקב במבט אחרי חפצים ואנשים. )
לציין כי שללו בעיית ראיה / שמיעה. מגיב היטב למגע ולקול, צוחק ומפנה ראשו כששומע אנשים.
ב MRI חשבו שיראו גידול במוחון הקטן או על עצבי הראייה. מצ"ב סיכום התוצאה:
"רושם לעיכוב קל במיאלניזציה אשר מתאימה לגיל 4-5 חודשים.
לא הודגמה נקודה בוהקת אחורית בבלוטת ההיפופיזה.
פרט לכך, ללא ממצא פתולוגי."
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI פרטים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג29/09/2014כאמור, צריך לבדוק את התינוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI תינוק בן שבעה חודשיםעילם18/09/2014
שלום,
מה זה אומר?
"רושם לעיכוב קל במיאלניזציה אשר מתאימה לגיל 4-5 חודשים.
לא הודגמה נקודה בוהקת אחורית בבלוטת ההיפופיזה.
פרט לכך, ללא ממצא פתולוגי."
בברכה, אמא מודאגת. מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI תינוק בן שבעה חודשים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג29/09/2014לא נשמע נורא כל כך. צריך לבדוק את התינוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' שטראוסברג - microcephalymic22/09/2014
Hi,
My daughter is 8 years old (third grade), -6 SD head circumference, very mild dimorphism, hypotonic as baby, severe GHD (treated), very healthy except this.
Normal development, good student.
Do you think we should be tested for the newly discovered mutation I heard about?
Thanks!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מה התשובות אומרות?גילה11/09/2014
בני עבר בדיקת MRI במוח ואלו התוצאות מה זה אומר בבקשה? מקווה שהכל תקין.תודה מראש על תשובתכם.
התוויה: בן 12 שנים, כאבי ראש.
הסריקה מוגבלת במקצת עקב תזוזות.
מעבר קרניו צרביקלי תקין.
מבנים של קו האמצע שמורים.
החדרים, החריצים, הציסטרנות ללא סטייה.
ללא ממצא תופס מקום או האדרה פתולוגית לאחר הזרקת גדוליניום לוריד.
ציסטה קטנה מרטנציה בסינוס מקסילרי שמאלי, פרט לכך מערות הפנים שנסרקו ללא
ממצא.
לציין מלאות בחלק מתאי המסטואיד מימין .
בסיכום:
ללא ממצא פתולוגי תוך גולגולתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה התשובות אומרות? - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי16/09/2014MRI תקין מבחינת המוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גילה17/09/2014תודה רבה לך ד"ר ושנה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בשינה - ילד בן שלוש וחצי שניםמאיה04/09/2014
שלום רב,
בני בן 3.5, ללא מחלות רקע.
בחודש האחרון, בזמן שינה, משמיע קולות של יניקה (מציצה), ואף עושה עם השפתיים תנועות כאילו יונק. קורה לפנות בוקר כשהשינה פחות עמוקה.
חשוב לציין שעד לפני שנה וחצי היה יונק, והוא עדיין מדבר על הנושא.
האם לדעתך מדובר בהפרעה נוירולוגית וכיצד ניתן לבדוק זאת?
תודה ויום נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בשינה - ילד בן שלוש וחצי שנים - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/09/2014אם אין התנהגות חריגה אחרת ואם האוריעם קצרצרים יכול להיות שחום אם יש קולות השתנקות או ריור יש לפנות לנוירולוג ילדים או לפחות לבקש איאיגי מרפא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בכפות ידיים של בן 5.5 חודשיםמיכל03/09/2014
שלום
בני בן 5.5 חודשים, טונוס שרירי רגליים וזרועות היה מעט מוגבר אבל בגדר הנורמה (אושר עי 2 רופאי ילדים ועי פיזיותרפיסטית ילדים וגם השתפר מאוד מאז שהיה בן 3 חודשים ועד היום בעזרת תרגול מתאים וכיום כמעט ולא מורגש).
לעיתים במצבים שנראה שהוא מתרגש (משמיע קולות התלהבות, צוחק וכו') פתאום לשניה רועדות לו כפות הידיים, קפוצות ומעט רועדות, ממש לשניה.
האם זה משהו שמצריך בירור נוירולוגי ?
במידה ויש קשר - מוסיפה מידע רקע: ילד עם ריפלוקס (מטופל), לידה שהסתיימה בואקום שבוע 40+2. כשנולד היה ג'יטרינג בידיים שנעלם בגיל שבוע בערך.
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות בכפות ידיים של בן 5.5 חודשים - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/09/2014נשמע כתופעה לא חריגה וקשורה להתרגשות אבל את יכולה לקבוע תור בהמתנה ללא חשש לנוירולוג ילדים בקהילה שיראה פעם את התופעה אין סיבה לרוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי נוזליםאוקסנה31/08/2014
שלום,
יש לבן 8 חודשים עם היקף ראש של 47 ס"מ. עקומה מאוד לא עקבית. במשפחה אין לאף אחד היקפי ראש גדולים. באולסטרסאונד גילו ריבוי נוזל אקסטרה אקסיאלי והרחבה קלה של קרניים הפרונטליים. נוירוכירורג הפנה אותנו לעשות CT. אני מאוד דואגת למה זה יכול לגרום?
לדעתי הוא מתפתח בסדר. האם יש טיפול לכך? ומה עושים עם נוזלים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי נוזלים - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/09/2014בדכ נוזלים אקסטראקסיילים אינם משמעותיים וניתן להסתפק במעקב בלבד. מציעה שתבקשי הפניה לנוירולוג ילדים בקופה אעו מקום לביצוע CT בשלב זה אנחנו נמנעים מCT ומבצעים אותו רק במקרים חריגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרלגיא02/09/2014
שלום רב,שמי גיא ואני בן 26.
אני מטופל כבר זמן מה בריטלין וקונצרטה וברצוני להתחיל טיפול חלופי באדרל. הרופא המטפל (נוירולוג) אמר לי כי על מנת לעשות כן אצטרך לקבוע תור לפסיכיאטר שימלא עבורי טופס 29 ג'.
שאלתי היא האם נוירולוגים לא מוסמכים למלא טופס זה עבור אדרל?..אני מעדיף מאוד שלא ללכת לפסיכיאטר,חרף הסודיות הרפואית,מסיבות כלכליות ואישיות אחרות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרל - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/09/2014איני יודעת יכול להיות שמעל גיל 21 האישור הוא על ידי פסיכיאטרים. תפנה לנוירולוג מבוגרים בקופה ותבדוק מולו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוק בן שנהאמא02/09/2014
התינוק שלי בן שנה בדיוק ואני מודאגת מהתפתחותו.
הוא מגיב לשמו אך לא תמיד (כשעסוק מתעלם), נראה כי מבין את משמעות ה"לא" ו"אסור" אך לא ממש מתייחס, פעם היה מפסיק פעילות אך לאחרונה מתעלם וממשיך בעיסוקו למרות שאומרים לו "אסור"
לא עושה כפיים ולא ביי ביי, כן עושה שלום כשפוגש אנשים (לא לכולם) לא עושה כשאני מבקשת ממנו לעשות.
לא מצביע וגם לא משתמש באצבע המורה על מנת ללחוץ על כפתורים (משתמש בבוהן). יודע איפה אבא, סבתא, דובי, לאחרונה התחיל להרים מבט למעלה כששואלים איפה אור - אבל כל זה לא עקבי
מושיט ידים שירימו אותו וכשנמצא על ידים של מישהו אחר כשמושיטים אליו ידיים הוא בא. אבל כשאני אומרת לו בוא אליי הוא לא בא.
אומר אבא/אבו לאבא שלו, אמא- אבל לדעתי לא מתכוון לאמא, את זה - לחפצים שלוקח או רוצה לקחת והם - כשאוכל.
מקשקש הרבה בג'יבריש ונראה שמנסה לדבר אבל בגלל שלא מצליח - צועק
יודע להוציא טבעות ממגדל אבל לא להכניס. אותו דבר לגבי מגדל -יודע להרוס אבל לא להניח קוביה על קוביה - נראה שאין לו סבלנות וזה בכלל לא מעניין אותו, פשוט זורק על הרצפה (לפעמים בעצבים)
מציג חפץ שלוקח או מחזיק ביד, יודע קח אבל לא תן (לפחות לא נותן אף פעם)
מנסה לחקות אותי כשאני עושה צליל מסוים (למשל נקישות עם הלשון) אך לא תמיד
באופן כללי הוא מאוד חברותי וחייכן, אוהב ילדים. אבל פוחד מדברים חדשים,למשל נצמד אליי במקום חדש ולוקח לו זמן להפתח. כשלא מקבל מה שרוצה או כשלוקחים לו חפץ צועק ובוכה מאוד חזק. הוא אוהב מאוד ידיים ומתרגז בקלות
מבחינה מוטורית הוא נראה לי בסדר: זוחל, יושב, נעמד עם תמיכה, הולך סביב חפצים ולאחרונה התחיל לעזוב ידיים ולעמוד בלי תמיכה למסר שניות.
למד מהר מאוד לנסוע על הבימבה.
אשמח לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות תינוק בן שנה - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/09/2014רופא הילדים צריך להפנות אותכם לבדיקת שמיעה ולהתפתחות הילד בהמשך כדיל העיריך את התפתחותו מקרוב..מטרת האתר אינה חוות דעת רפואיות אלא מענה קצר לשאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות ריתמיות וחבטות ראש אצל פעוטאמא02/09/2014
שלום,
בני בן שנה וחצי. מסביבות גיל 9 חודשים לערך מתנדנד על שש בכל מיני סיטואציות: לפני הירדמות (לפעמים זה יכול לארוך דקות ארוכות, ממש כאילו נמצא בטראנס) ומייד עם הקימה משינה עד שניגשים אליו, לעיתים מלווה גם בחבטות של הראש על המזרון תוך כדי שכיבה על הבטן, במהלך היום- כשמשחק בצעצועים מסוימים, לרוב כאלה שמנגנים, או כשחווה תסכול- למשל, אם מישהו יוצא מהבית וסוגר אחריו את הדלת, יכול להתנדנד ליד הדלת, ולעיתים אף לחבוט את ראשו בדלת תוך כדי בכי. לעיתים מתנדנד גם בישיבה, או מצד לצד במהלך היום. מעבר לכך התפתחות נראית תקינה. לא מהזריזים שבתינוקות, אך מתקשר עם הסביבה במגוון דרכים, החל ללכת לאחרונה, מקשקש מעט. האם התופעה מוכרת? האם מצריך בדיקה מקיפה יותר? האם יש מקום לדאגה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות ריתמיות וחבטות ראש אצל פעוט - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/09/2014מהתיאור שלך נראה שהנטיה הזו די דומיננטית ולכן לדעתי כדאי שרופא הילדים יפנה אותך להתפתחות הילד להערכה במיוחד בתחום התקשורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצי שנה מתנהגת מוזר כשמתרגשתאולה21/08/2014
שלום רב,
בתי בת חצי שנה ומזה כחודשיים היא עושה תנועות מוזרות כשמתרגשת או לחוצה:
היא מקערת את הגב, ידיים בצדדים ( כמו כשמישהו מכוון אקדח ואתם מרימים ידיים),פנים מתוחות וקפואות, לא נושמת כמה שניות ואחרי זה מתנשמת מהר, רגליים נוחתות חזק על. קרקע ואז נמתחות באוויר.
זה קורה כשהיא שמחה ״ מידיי״ או מתרגשת או נבהלת ממשהו. זה קורה כל פעם שאני מניחה אותה במיטה ואני מצליחה להרגיעה רק לאחר החזקת הרגליים שלה או הנחת ידיים על הבטן ולחישות שששש ( אחרי שש עד עשר התקפים בערך)
יש לציין שהיא שומרת על קשר עיין בזמן ״ ההתקף״ אבל כל פעם שזה קורה רואים שזה בלתי נשלט ומפריע לה ( היא מקטרת אחרי זה ולעיתים אף הוכה)
לפעמים זה כל כל חד וחזק שהיא ממש מנחיתה בכוח את הרגליים ומתפתלת עם הגב... החזה יוצא ממש קדימה ( למעלה כשהיא שוכהת על הגב)
אני יודעת שצריך אבחון מסודר אבל אולי בכל זאת תוכלו לעזור לי כאן? לפחות מה זה יכול להיות? אני ממש לא רוצה להציק לילדה עם בדיקות מיותרות אבל מפחדת שבמקרה ויש משהו נחמיץ את הטיפול המוקדם...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה ענו לי... אני מודאגת.. כמו כן
אולה23/08/2014כמו כן מגיל חודשיים בערך שמתי לב שהאישון הימני שלה יותר רחב, זה יותר בולט כשהיא מתרגשת או לחוצה ( היינו אצל רופא עיניים שאמר שהוא לא רואה בעיה וזה קורה בתינוקות ויכול להסתדר לבד, וקבע ביקורת לגיל חצי שנה)
בבקשה אנא דעתכן בעיניין כי בעלי חושב שאני סתם ממציאה לה מחלות ואני לא ישנה בלילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת חצי שנה מתנהגת מוזר כשמתרגשת - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/08/2014על פי תיאורך המפורט נשמע לי כמו תגובת התרגשות מעט מוגזמת לגיל אך לא "חולנית" וישנם תינוקות וילדים צעירים שמגיבים בצורה מופרזת למצבי מתח התרגשות וציפיה. עם כל יתר מרכיבי ההתפתחות תקינים וההתנהגות קיימת רק בסיטואציות צפויות נראה לי שאת בסהכ יכולה להרגע אחרי בדיקה קצרה שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידות במוח אצל תינוק בן חודשמאיה21/08/2014
שלום רב, תינוק בן חודש עבר השבוע אולטרסאונד חדרי מוח ובבדיקה התגלה הסתיידות קטנה בסמוך לחדר הלטרלי השמאלי. מהן השלכות ממצא זה ומשמעותו?
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידות במוח אצל תינוק בן חודש - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/08/2014למה בוצע הUS ?
מציעה שתחזרי עם תוצאות הבדיקה לרופא שהפנה אותך לבדיקה כדי לשמוע את דעתו. משמעות ההסתיידות תלויה בסיבה להפניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהנטלי17/08/2014
היי...יש לי ילד בן 11 שאובחן לפני כשנתיים עם בעיית קשב וריכוז.
בשנה האחרונה שמנו לב שיש שינוי בהתנהגות של הילד לרעה..הילד במקום להתבגר מתנהג ומדבר כמו תינוק..מדבר ועושה שטויות...יש לו מין דיבור אדיש וילדותי ...הילד מאד חכם אבל לאחרונה נראה גם שהוא כאילו איבד או שכח את כל מה שיודע ופתאום הוא לא יודע כלום...אם הוא נשאל לגבי משהו תשובתו " שכחתי " .
אנחנו מאד לחוצים מההתנהגות הזו ומהשינוי ולא יודעים מה לעשות .
מה יכולה להיות הבעיה ? ומהיכן להתחיל לבדוק ? איזה בדיקות ? האם זו מחלה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי17/08/2014תתחילו עם בדיקת נוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה של הכוראידאמא מודאגת07/08/2014
היי יש לי נסיכה בת 10 חודשים היום נבדקה וקיבלה הפנייה לאולטרסאונד מוח בממצא כתוב אקוגניות פריוונטריקולארית מוגברת במידה קלה ציסטה של הכוראיד פלקסוס בחדר הצדדי מימין אשמח להסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה של הכוראיד - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי15/08/2014האקוגניות הפריונטריקולרית קשורה ככל הנראה לפגות. מה שקובע הוא הבדיקה הנוירולוית וההתפתחות.
הציסטה בחדר הימני אינה קשורה לפגות. לא כתבת מה הגדל שלה. גם זה דורש מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפרויטל11/08/2014
שלום רב
בני בן שלוש וחמישה חודשים
עם סיכוי סביר לNF1
שאלתי היא האם המחלה הזאת להבנתי יכולה להיות גם קלה
האם ישנם אנשים שיש להם NF ואפילו לא יודעים על כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפ - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג12/08/2014המחלה בהחלט יכולה להיות קלה ואפילו יש אנשים חולים שלא מודעים לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רויטל14/08/2014תודה רבה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?