מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה באחוזון הקף הראששרון12/01/2014
שלום רב,
בני בן השנה וחצי "קפץ" בבדיקה האחרונה בטיפת חלב (בגיל שנה וחצי) לאחוזון 56 בהקף הראש, בעוד היה עד המדידה האחרונה (בגיל שנה ו-3 חודשים) עקבי על אחוזון 35-40.
מה הנ"ל עלול להביע? האם זה תקין? האם צריך לבדוק?
מציינת כי בחודש וחצי האחרון, השינה שלו נעשתה קלילה יותר, הוא מרבה להתעורר בלילה ובגן אף סיפרו לי כי לעיתים הולך מתוך שינת הצהריים (בעיניים עצומות). האם עלול להצביע על קשר?
אודה לתשובתך, מאוד מודאגת, בעיקר מהקפיצה באחוזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה באחוזון הקף הראש - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב13/01/2014קפיצה כזו באחוזון בגיל זה בד"כ חסרת משמעות בעיני לעיתים פונקציה של הבדלי מדידה בלבד
הליכה משינה אינה נוירולוגית אלא בד"כ הפרעת שינה ומשינה בגן אולי בכלל מתעורר כי בד"כ קורית משנת לילה.
בשלב זה רק תעקבו אחר הקפי הראש ואם יופיעו תלונות חדשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוסיםתומר07/01/2014
שלום,
בני בן שנה וחצי, בימים האחרונים שמתי לב שלעיתים הוא מחייך בחיוך מעט שונה (זויות הפה הולכות לצדדים ולמטה במקום לכיוון למעלה) ונראה שלא רצוני, החיוך נמשך ברוב הפעמים כשניה עד שתי שניות אך לפעמים נראה כמו טיק.
רקע: לבני יש כתם קפה בחלב אחד, פזילה לכיוון חוץ והיפוטוניה קלה.
אשמח לדעת האם להערכתך מדובר בפרכוסים?
כמו כן, התור הקרוב ביותר דרך קופת חולים לנוירולוג ילדים הוא לעוד חודש, האם כדאי לקחת למיון לצורך בדיקות או ניתן לחכות חודש.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוסים - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב08/01/2014איני בטוחה שמדובר ברפכסו כי התופעה שאת מתארת עדינה ביותר. בקשי מרופא הילדים שישלח אותכם לאיאיגי בערנות ושינה ותנסי לקדם את בדיקת הנוירולוג באם פענוח הבדיקה יהיה לא תקין רצוי שתגיעי לנוירולוג הקופה עם בדיקת EEG זה יחסוך זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחצי נפל ממיטת תינוקשרון06/01/2014
שלום רב,
בני בן השנה וחצי נפל / קפץ הלילה ממיטת התינוק שלו (השלב הנמוך ביותר).
שמנו אותו בלילה אחרי שהתעורר ותוך כדי בכי נפל. לאחר הנפילה, המשיך לבכות עד שהשכבנו אותו במיטתנו ואז נרדם (השעה היתה 3:00 בלילה).
בבוקר, קם עם מצב רוח והתנהג כתמול שלשום. בנוסף אכל בקבוק תחילף חלב.
כרגע הוא בגן ונאמר לי שהוא מתנהג כרגיל.
שאלתי- האם יכול להיות שנגרם נזק לטווח הארוך כתוצאה מהנפילה?
או האם יש צורך לבדוק זאת ע"י נוירולוג ילדים או בחדר מיון?
האם למרות שאין סימפטומים לזעזוע מח או נזק נוירולוגי כזה או אחר, עשוי להתפתח בעתיד כזה כתוצאה מהנפילה?
יש לציין, כי איני יודעת כיצד נפל ועל איזה איבר, אך היה "בום" רציני ומגובה של מעל מטר.
אודה לשתובותייך.
יום טוב, שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחצי נפל ממיטת תינוק - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/01/2014נשמע שלא קרה דבר ,כמובן שאם ישנה מכה יבשה תראו אותה. נזק מוחי לא יכול להגרם מנפילה בעקבותיה אין איבוד הכרה או תופעות נוירולוגיות מיידיות אחרות. עדיין שימו לב אליו עד מחר ותשתדלו שלא יפול שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lsvשרית05/01/2014
שלום רב.
בני נולד בשבוע 34 בדיוק.
באולט' ראש שנעשה לו בפגייה נאמר כי יש לו LSV. שללו את ההדבקות בcmv וביקשו להיות מבעקב לאחר חודשיים.
בבדיקה לאחר חודשיים עדיין נשאר הLSV (הדימום דרגה 1 שהיה לו נספג).
מה ההשלכות של הדבר? האם צריך להיות במעקב כלשהו? הדבר יכול להעדי חלילה על פיגור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lsv - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/01/2014משמעות LSV לא לגמרי ברורה ובהרבה מקרים זהו ממצא אקראי חסר משמעות שמצריך אמנם מעקב נוירולוגי עד גיל מספר חודשים אבל אם המהלך ההתפתחותי תקין אפשר "לשכוח" מן הממצא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה מוטוריתאלה25/12/2013
שלום רב
ביתי בת 8 חודשים עוד מעט
מראה אסימטרה ברורה מגיל מאוד צעיר.. התחילה בהיפוך לבטן שהיה כחודשיים לצד שמאל בלבד עד שהתחילה להתהפך לימין. עדיין הנטייה היא להתהפך לשמאל.
התחילה זחילת גחון לפני כחודש- בצורה של גרירה כאשר יד ימין בעיקר זו שעובדת ויש הישענות על יד שמאל.
גם במשחק רגיל על הבטן תמיד נשענת על אמת שמאל, ברגע שאני מגרה אותה עם צעצוע כדי שתשען על אמה ימנית הרבה פעמים פשוט תאבד שיווי משקל ותתהפך לגב.
עדיין לא מרימה את עצמה על כפות הידיים, כשאני עושה לה תרגילים ניכר שזה נורא קשה לה והיא לא מצליחה לשאת את המשקל שלה כלל..
בנוסף מגיל מאוד צעיר כשהיא על הבטן היא כל הזמן מזיזה רק את רגל ימין (כאילו דופקת אותה בריצפה, ולא עושה את אותו הדבר עם רגל שמאל).
זה נראה שהאסימטריה שלה רק מתגברת במקום להתאזן.
חשוב לציין שכשהיא לא על הבטן היא משתמשת מצויין בשתי הרגליים ובשתי הידיים, מושיטה את שתי הידיים לצעצועים, מעבירה וחוקרת צעצועים מיד ליד. חייכנית, תקשורתית, אומרת הברות אבאבא, קשר עין מגיל מאוד צעיר, מזהה שאנחנו ההורים ומבדילה מזרים(מאוד תלותית) כך שאני נוטה לשלול אוטיזם למרות שקראתי על הקשר בין האסימטריה לאוטיזם. מה עוד יכול להיות? האם כדאי לראות נוירולוג כבר בשלב זה? על פי הפיזיותרפיסטית שהיינו אצלה הכל תקין ויש הרבה ילדים אסימטרים אך על פי מה שאני קוראת ברשת זה נראה שהמצב לא אופטימי. תודה רבה רבה וסליחה על האורך.
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה מוטורית - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב28/12/2013לאור תאורך אם אינו מוגזם כתוצאה מרגישות יתר שלך יש מקום לראות ולהבדק על ידי נוירולוג ילדים
פרופ בן זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר לאחר הקאה אפטלגין בשתיהמיקי24/12/2013
במינון של 42 טיפות לתת נורופן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר לאחר הקאה אפטלגין בשתיה - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב28/12/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה כללית לפעוטמורכב22/12/2013
שלום רב,
האם ידוע על סיכון לנזק מוחי בטווח הארוך בהרדמה כללית לפני גיל 3?? (שמענו על כך דעות סותרות) אם אכן קיים סיכון כזה האם ישנו סף גיל "בטוח" יותר יחסית? הילד צריך לעבור ניתוח שאינו מציל חיים אך יכול מאוד מאוד לעזור לו. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה כללית לפעוט - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב23/12/2013הסיכון בהרדמה גם לפעוטות במרכז רציני עם מרדימים העוסקים בהרדמת ילדים אינו גבוה במיוחד ואם ילדך נזקק לניתוח לא הייתי נמנעת מלבצעו במרכז מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
מורכב25/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות פנים לא רצוניותאיתי21/12/2013
שלום, בתי בת 10 ולאחרונה התחילו להופיע על פניה טיקים כגון פתיחת פה גדול, שפשוף שפתיים עם הלשון בתדירות של כל כמה שניות. הדבר מתסכל אותה מאד וכמו כן גורם יובש ואדמומיות באיזור השפתיים. אנחנו מוטרדים מאד מהמצב של הטיקים (בעיקר מפתיחת הפה), נרא שאין שיפור כלל מאז שהתופעה החלה לפני מספר שבועות. האם ישנו טיפול לתופעה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות פנים לא רצוניות - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב23/12/2013למרות העובדה שהיא מוטרדת לא הייתי מתחילה תרופה יש אפשרות לטפל בגישת CBT טיפול התנהגותי יש מרפאות לנושא בשניידר, מרפאה פסיכיאטרית לדים שיבא וגורמים פרטיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים אצל בן 8.5רבקה03/12/2013
בני, בן 8.5 החל בחודש האחרון לעשות תנועות בלתי רצוניות עם אצבעות הידיים: כפיפה, מתיחה, חיבור בינהן וכדו'. הוא ילד מוכשר מאד, מצטיין בלימודים,קיים קושי חברתי ורגשי מסוים, אך לא טופל עד כה עקב היותו מינורי. סובל מעט מבעיות תחושה. ניסינו לשוחח איתו, אך לשווא... האם להתעלם? לגשת לטיפול? אם כן , למי??? רב תודות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים אצל בן 8.5 - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג08/12/2013נראה כי מדובר בטיקים מוטוריים ויש להיוועץ בנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי בן שנה וחודשדנה02/12/2013
הי,
הבן שלי בן שנה וחודש.
לא מדבר בכלל - בעיקר צועק, אין לו הברות קבועות שאומר, לא חוזר אחרינו כשמדברים אליו, לא אומר הברות כפולות.
מבחינה מוטורית הוא פחות או יותר מתאים לגילו הוא עומד כמעט ללא עזרה והולך מאוד יציב סביב רהיטים.
כן מבצע פעולות פשוטות כמו להרים ידיים כששרים לו "ידיים למעלה" ולהסתכל על האור (בלי להצביע) כששואלים אותו איפה אור - אבל לא תמיד.
הוא חייכן ומקבל אותנו בהתלהבות כשבאים לקחת אותו מהגן ולעיתים גם קשה לו להיפרד בבוקר.
אבל אני מרגישה שהוא עדין לא ממש מתקשר איתנו ויודע להסביר לי את הרצונות שלו (כמו אוכל או צעצוע מסוים), לא מצביע על דברים. הוא יגש לקחת פשוט בעצמו.
הוא כן משחק יפה עם הצעצועים ומגלה ענין.
וגם לא תמיד מתייחס כאשר קוראים לו.
עשינו בדיקת שמיעה שיצאה תקינה.
כאשר אנחנו פותחים לילד טלויזיה בערוץ "הופ ילדות ישראלית" שבו יש בעיקר שירי תינוקות.
הוא ממש נשאב לתוכה לא מסתכל על שום דבר אחר - גם אם הבית מלא באנשים ורעש כלום לא מעניין אותו באותו רגע חוץ מהטלויזיה.
הוא ממש מחייך לטלויזיה וצוחק.
זה נשמע לך תקין?
מאוד מודאגת.
מה דעתך?
מה אתה ממליץ?
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי בן שנה וחודש - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג08/12/2013כדאי שנוירולוג ילדים מנוסה יעריך אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטקסיהטל02/12/2013
יש לי ילד עם אטקסיה ועלינו לברר את הסיבה לאטקסיה (לא מהסוג התורשתי).
נאמר לי שעלי לחפש נוירולוג שמתמחה באטקסיה אבל איני מוצאת כזה.
האם תוכלו להפנות אותי לשם של נוירולוג המתמחה באטקסיה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטקסיה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג08/12/2013רוב הנוירולוגים ילדים מתמחים באטקסיה. יש נוירולוגים המתמקצעים בהפרעות תנועה שאליה שייכת האטקסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא טיקיםשלום אלון01/12/2013
בני בן 8(סובל מטיקים מגיל 3)
בגיל שנתיים, היה חולה בדלקת גרון סטרפטוקוק-A ומאז לא הייתה דלקת גרון.
בגיל 3 החלו טיקים תנועות כתפיים וצוואר וכיחכוך בגרון.
**בדיקת נוגדנים מראה מאז ועד היום - אנטיסטרפטוליזין- 1300.
**האם הנוגדנים הרבים הם הפוגעים במוח ומביאים לבעיית ה"טיקים" ?
** אילו בדיקות רצוי לבצע? האם MRI EEG יכולים לענות על שאלות בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בנושא טיקים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג08/12/2013רוב הנוירולוגים ילדים לא מאמינים כיום בקשר בין סטרפטוקוק וטיקים - פאנדאס. יש להביאו להערכה עכשוית אצל נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות - תפקודי שפה בת 11 חודשיםקרן28/11/2013
שלום רב,
בת 11 חודשים בדיוק. מה שמטריד אותי הוא היעדר מגוון קולות בדיבור.
ביתר התחומים הכל טוב. אפרט:
מוטורית – מדהימה, מאורגנת יפה במרחב, עומדת וכבר הולכת סביב רהיטים, משתמשת יפה גם בידיים ובאצבעות.
תקשורתית – מביעה רגשות כלפיי וכלפי אחרים, יוזמת תקשורת ומגיבה. למשל - עושה כפיים, מצביעה על כל דבר כדי להסב את תשומת ליבי או לבקש אותו, מראה לי צעצועים במהלך המשחק שלה, משחקת איתי משחקים ("אני אתפוס אותך" – אני זוחלת אחריה והיא בורחת וצוחקת), עושה טובה לאמא, מרימה ידיים למעלה ועל הראש לפי השיר, אוהבת לנענע את הידיים באוויר כששומעת שירים שהיא אוהבת, באה אליי כשאני קוראת לה "בואי לאמא", בחוגים כשהיא מרגישה שיש זרים באזור זוחלת אליי כדי להתנחם ועוד.
הבנה – מבינה מאוד יפה מילים והוראות (יודעת לזהות חפצים – איפה האריה, המשקפיים, הדג, התפוח, הבננה, האף, אבא, אמא ועוד ועוד).
הבעיות בדיבור: עד גיל 10 חודשים היא לא השמיעה עיצורים שפתיים (לא היו בה או מה) היו קולות שונים (אה, או ואותיות גרוניות).
בגיל 10 חודשים היא מלמלה והוציאה עיצורים שפתיים במקביל, היו הרבה (בהבה, בהבהבה, מהמהמה, מהמה, גהגה, אבא, את זה ועוד).
מה שמטריד אותי שתקופת המלמול הזו נמשכה שבועיים וחצי ועכשיו היא הפסיקה למלמל. כבר כחודש שהיא בעיקר שקטה, אין לי בכלל עיצורים במהלך היום (לעיתים "בה" אחד או "מאמ"). יש עדיין הפקת קולות אבל בעיקר "אה" "או" וגם "המממממ" בתוספת הצבעה.
אדגיש כי אין כל נסיגה בתחום כלשהו בתקופה הזו, ועדיין תקשורתית מאוד, כל הזמן מצביעה, משחקת עם אמא/אבא/סבא/מטפלת ועוד.
היא התחילה לעמוד עצמאית וללכת סביב רהיטים לאחרונה.
כמו כן, אציין היא ממש לא חזקה בחיקוי קולות – אם אני עושה "בה", נראה לי שקשה לה לחזור על זה.
בגיל 8 חודשים עשיתי בדיקת שמיעה שהייתה תקינה.
אם אני אסכם- מה שמטריד אותי זה שהיא לא מתקדמת בשפה לפי מה שכתוב בספרים – אין מלמול גיבריש, אין עיצורים או הברות שונות. יש קולות אבל אין מגוון של קולות וכאמור המלמול נפסק בשבועות האחרונים.
קלינאית תקשורת אמרה לי כי כדאי לחכות עוד כחודש ולראות לאן מתפתח. כמו כן, ציינה כי היא מאוד תקשורתית.
ברור לי שלא ניתן לתת חוות דעת בלתי כתובה, אבל אשמח לשמוע איזושהי דעה ראשונית בעניין-
1. האם יש בעיה נוירולוגית שנוגעת לתפקודי השפה בלבד ומהו שמה? כיצד ניתן לבדוק זאת - MRI?
2. האם ייתכן שיש בעייה נוירולוגית כזו אם אין ספק שהילדה מבינה והבעיה היא בהפקת קול בלבד, או שאם יש בעיה נוירולוגית שנוגעת לתפקודי שפה הציפיה היא שגם ההבנה לא תהיה תקינה?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שלישית - ברשותכן
קרן28/11/2013שאלה נוספת ברשותכן - עשיתי חיפוש בגוגל וראיתי שיש תופעה כזו שמכונה אפזיה.
האם זו תופעה שיכולה להופיע אצל תינוקות? האם אפזיה יכולה להיות אם יש הבנה?
משלימה פרטים לגבי תקינות ההריון והלידה - תקין עד שבוע 33 אז התגלה כולסטזיס - עליה בערכי כבד. אושפזתי למעקב במחלקה להריון בסיכון ונתנו לי כדור בשם אורסוליט (מפחית סימפטומים כמו גרד).
קיבלתי זירוז לידה וילדתי בשבוע 38+2.
לידה רגילה ותקינה לחלוטין, הילדה קיבלה אפגר 9/10.
המון תודה על תשובותיכן ועצתכן הטובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתאלונה27/11/2013
שלום
בתי בת שבעה וחצי חודשים. החלה להתהפך מהבטן לגב בגיל שלושה וחצי חודשים ומהגב לבטן בערך בארבעה וחצי חודשים. החלה לזחול על גחונה בערך בגיל חצי שנה ומאז היא שכללה זחילה זו ומבצעת אותה בצורה סימטרית ויעילה כך שהיא זזה הרבה במרחב ומגיעה לאן שרוצה. היא יכולה למשוך את עצמה לישיבה על כיסא אוכל למשל ולהחזיק כך זמן קצר, אך לא יציב ולא מתיישבת בעצמה. כמו כן היא לא עולה עדיין לעמידת שש וכמובן לא זוחלת שש.
יש לי רושם שידיה חלשות כיוון שהיא לא מיישרת אותם בשכיבה על הבטן דבר שהבנתי שאמור לקרות כבר בגיל חמישה חודשים. היא מעבירה הרבה משקל מיד ליד ולמשל כשרוצה להגיע למשהו גבוה מרימה גבוה את היד אך היד השנייה נשענת על האמה והמרפק ולא מיישרת... כמו כן כשמרימה מעט את הגחון (מה שלא קורה הרבה) לא מיישרת את הידיים ונשארת על המרפקים..בנוסף שמתי לב שלעיתים ידיה מאוגרפות במידת מה (למשל תוך כדי זחילת הגחון), וכן לעיתים היא נשענת על גב כף היד... את הברכיים והטוסיק היא דווקא מעלה בקלות ונראה שרגליה חזקות.
גם כשאני שמה לה מכשולים היא מצליחה לעבור מעליהם, אך בד"כ בירידה מהמכשול היא לא מיישרת את ידיה אלא ישר יורדת חזרה לגחון. כמו כן, עם או בלי קשר, שמתי לב שלפעמים היא מנסה להכניס את רגלה לפיה (מנסה זאת רק בצד אחד) ולא מצליחה להגיע... חשבתי שזה בגלל שהיא שמנמנה יחסית לגילה (אחוזון 90) אך אולי זה גם מעיד על בעיה כלשהי?
אציין שסהכ היא משתמשת בידיה יפה לשם משחק מיישרת את ידיה כששוכבת על הגב ומעבירה חפצים מיד ליד. מתחילה עכשיו לנופף מעט לשלום (בלי כוונה אך מתחילה לחקות את התנועה).
אני מאוד חרדתית באופן כללי וחרדה גם כעת.... האם המצב שתיארתי עשוי להתאים להפרעה נוירולוגית כלשהי כמו שיתוק מוחין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב28/11/2013למרות התיאורים המפורטים שלך הדרך היחידה לאמר לך אם התנהגותה המוטורית של בתך תקינה היא בבדיקת רופא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mri עוברינועה25/11/2013
שלום אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון אבל ארשום בכל זאת ואולי תוכלו לתת לי מענה.
בת 28 בהריון ראשון שבוע 33, לאחר טיפולי פוריות.
נדבקתי ב-cmv בשליש השני. ביצעתי כבר 2 סקירות מכוונות מוח שיצאו תקינות והיום
ביצעתי mri לבקשת הרופא המטפל.
בממצאים רשום: חדרי מוח וחלליו קטנים מאוד בקושי נמדדים במדידות של - מימין 3 מ״מ משמאל 3 מ״מ בגובה הארטיום.
רושם לשינוי אות היפראנטנסים בT2, מעט יותר מודגשים מהרגיל במײַוחד באיסורים טמפורלים אך אינני רואה ציסטות ברורות.
ללא הרחבה של החדר שלישי או הרביעי.
ללא סטיית קו האמצע.
סולקציה סימטרית ומתאימה לגיל ההריון ללא הטרוטופיות.
לציין כי ישנו קבום בפטום פלוצידום מודגש מהרגיל, המשכי עם קבום וורגה אשר רוחב פרסיי סטנלי המגיע לרוחב 9 מ״מ אך שאר מבנה קו האמצע שמורים כולל עצבי ראייה, עלי הקבום של ההפופיזה.
הדגשה של חללי הנוזל האקסטראקסיאלים. לקורלציה עם הקפי ראש אם הם יותר גדולים מהרגיל.
פוסה אחריות אינה מורחבת עם festigium וכן פיסורה ראשונית תקינים. הורמיס במבנה תקין. פונס, גזע המוח ומעבר קרניו-צרב קבילי תקינים. ללא עדות להסתיידויות ברורות או דמם מוחי או הפרעה רסטריקטיבית.
לסיכום: mri מח בטווח תקין למעט הדגשת חללי הנוזל. קבום מעט יותר בולט מהרגיל. אות t2 היפראנטנסי בולט באיזורים סבקורטבילים. להמשך מעסק נוירוסנוגרפי הדוק ודיון משותף.
יצא קצת ארוך אך העתקתי כל מה שהיא רשמה.
האם הבדיקה תקינה? או שיש מקום לדאגה? כמובן שאלך שוב לרופא אך בינתיים רציתי לדעת אם הממצאים הם בטווח הנורמלי גם מה שנמצא לכאורה קצת חריג.
תודה וסליחה על האורך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Mri עוברי - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב28/11/2013שנם חלקים רבים לחלוטין תקינים אבל עולה שאלה של משמעות ממצאים מסוימים ולכן אי מקום לדיין אותם מולך כאן ואני בטוחה שהגניקולוג המפנה יכוון ויסביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)