מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת חודשיים מזיזה את הראש מצד לצדורד25/11/2013
בתי בת חודשיים וחצי, מרימה יפה את הראש , מחייכת ועוקבת אחר האצבע מצד לצד. כשאני משכיבה אותה על הגב (בטרמפולינה, סלקל וכו) היא מזיזה את הראש מצד לצד (בצורה של אוזן לכתף), בהתחלה חשבתי שהיא מסוקרנת , ומנסה להסתכל על גירויים אבל זה נראה מוגזם. רופאת עיניים שללה בעיית ראיה. האם מכירה את התופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה לגבי שאלתי
ורד28/11/2013שמתי לב שזה לא רק בשכיבה על הגב, אלא גם על הבטן. בנוסף, אני חושבת שזה קורה כשהיא מתמקדת על חפץ כלשהו, ואז בראש מתחיל לזוז..
אודה לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת חודשיים מזיזה את הראש מצד לצד - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג08/12/2013קרוב לודאי שמדובר בתנועות סטראוטיפיות של הראש, אך יש לבדוק אותה אצל נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים אצל ילד בן 8שרית21/11/2013
שלום רב בני בן ה8 כבר מספר שבועות מידי פעם מרים את הכתף ללא שליטה וכשאני שואלת אותו מדוע הוא עושה את זה הוא אומר שהוא מרגיש שיש לו קליקים( כמו שעושים עם האצבעות) לפני שהתופעה הזאת החלה הוא היה משחק עם העניים ופתאום מסתכל כפוזל . בשבוע האחרון הוא מתלונן שהוא רואה את הלוח זז מצד לצד .
היום הייתי איתו אצל רופא עיניים והרופא אמר שהראיה שלו תקינה לחלוטין שהוא מציע לפנות לרופא המשפחה שיפנה לנוירולוג . אני מאוד מאוד מודאגת קבעתי תור לרופאת המשפחה אך מנסיוני התורים לנוירולוגים מאוד רחוקים.
אני מבקשת כי תסבירו לי על מה נתופעות שציינתי יכולות להעיד ? ברור לי שנצטרך לעשות בדיקות על מנת להבהיר את התמונה אבל אשמח להבין מה זה יכול להיות?
רוב תודות וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים אצל ילד בן 8 - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/11/2013נשמע כמו טיק'ים פשוטים שזו תופעה שכיחה אצל ילדים אצל חלק חולפת ואצל חלק מתחלפת מסוג לסוג אם לא מאוד פעיל וזה לא מפריע לו אין תורך בבדיקה נוירולוגית וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טומאטיסאושרת18/11/2013
שלום רב,
הייתי מעוניינת לקבל את חוות דעתכם המקצועית בנוגע לשיטת טומאטיס.
האם יש לכם היכרות מקצועית עם השיטה?
האם נערכו מחקרים מדעיים אוביקטיביים, בארץ או בעולם, אודות שיטת טיפול זו?
האם יש לשיטה יעילות מוכחת?
בתודה מראש על התגובה וההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טומאטיס - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב22/11/2013כנוירולוגית אני מכירה את השיטה רק מסיפורי הורים ואין לי חוות דעת מסודרת עליה יש הורים שחשבו שמאוד הועילה לקש של ילדם ויש כאלה שלא קרה כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת עם התקף עצביםאלה13/11/2013
יש לי תינוקת בת חצי שנה, סובלת מריפלוקס ומטופלת אך האוכל עדיין אוכל וכמובן מציק ומפריע- אם כי כבר לא אמור לכאוב.
לפעמים - בעיקר כשהיא על הידיים, יש לי כמו התקף כזה שבו היא מותחת את הידיים לצדדים, מתכווצת ומאדימה כאילו כועסת ועצבנית.. זה לפעמים חוזר על עצמו כמה פעמים ולפעמים לא. זה בעיקר בתנוחה של הידיים וכמעט ולא שמנו לב לכך בשכיבה.
שמנו לב לתופעה הזו ממש מגיל מאוד צעיר אצלה, אבל כבר תקופה ארוכה זה לא היה ועכשיו חזר.. הפחד העיקר שלנו זה מתסמונת ווסט כי זה דומה לזה במראה אבל היא נראית מפוקסת כשזה קורה וגם לפעמים עושה קול עצבני תוך כדי. אשמח אם תרגיע אותי שזה רוב הסיכויים לא זה.. או שיש לבדוק את הנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת עם התקף עצבים - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב08/12/2013יש לבדוק את הנושא עליך לבקש מרופא הילדים איאיגי דחוף בשינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטקסיהטל13/11/2013
לבני בן ה 6 יש תופעות שנראות כמו אטקסיה (נראה שאין לו שליטה טובה על הגפיים, בעיות בשיווי המשקל, מתלונן על סחרוחורות לפעמים, שפה עילגת במקצת למרות אינטליגנציה תקינה, תנועות לא רוצוניות בגב שהחלו בחודשים האחרונים, קושי מסויים בשליטה על הסוגרים, אוכל לאט מאוד).
האם יש סוגים של אטאקסיה הניתנים לטיפול? (התור לנוירולוג הוא רק עוד 4 חודשים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה:
טל13/11/2013ייתכן והתופעות שתיארת לי נגרמו מנפילה שהיתה לילד בגיל שנה וחצי.
האם נזק כזה יכול להיות הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין שהנפילה היתה על הראש
טל13/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרניטין עם ואלפורלאיריס12/11/2013
שלום רב,
בתי ילדה בת 3.5 שנים הנמצאת על הרצף האוטיסטי עברה פירכוסי חום (לפי הרופאים ארוכים ולא שיגרתיים לפירכוסי חום - אחד נמשך כ 45 דקות ואחריו באו עוד כמה קצרים יותר) החלה בטיפול בוארפורל CC 0.9 * פעמיים ביום ועפ"י המלצת הנירולוג צריך להוסיף לה 3 CC פעמיים ביום של קרניטין 30%. בעלון קראתי כי אחד מתופעות הלוואי " דווחו מקרים של התקפי פירכוסים בחולים שסבלו או לא סבלו בעבר מפעילות פרכוסים". ולכן אני חוששת מה דעתכן?
תודה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרניטין עם ואלפורל - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי12/11/2013אני מציעה קודם לבדק את רמת הקרניטין בדם לפני מתן תוספת קרניטין.
המינון של 900*2 (100 מג לקג) הוא גבוה וניתן במקרים שיש סימפטומטולוגיה קלינית.
אני מציעה להתחיל עם מינון קטן יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה....
איריס13/11/2013תודה רבה על תשובתך המהירה.
משקל הילדה 11 קג".
וסליחה על הבורות מה אומר: סימפטומטולוגיה קלינית, ניסיתי לחפש ולא מצאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה.... - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי14/11/2013אם כן המינון מאד גבוה (170 לקג').
סימפטומטולוגיה הכונה שלילד יש תופעות קליניות כגון הקאות אפטיה וכו' במקרה כזה נותנים 100 מג לקג קרניטין. במקרה של טיפול מונע (כמו במקרה זה ) המינון יותר קטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרניטין עם ואלפורל - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי13/11/2013אני מציעה קודם לבדק את רמת הקרניטין בדם לפני מתן תוספת קרניטין.
המינון של 900*2 (100 מג לקג) הוא גבוה וניתן במקרים שיש סימפטומטולוגיה קלינית.
אני מציעה להתחיל עם מינון קטן יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בראשנטלי06/11/2013
היי...רציתי לדעת..האם חבלה מכל סוג בראש גורמת בעתיד לבעית קשב וריכוז ?
או בעיה לימודית כלשהי המצריכה שימוש בריטלין ?
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה בראש - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב11/11/2013לא
לעיתים חבלה בראש חולפת ללא כל שארית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שמסתכל הרבה למעלהאורה05/11/2013
שלום,
יש לי תינוק בן 7 חודשים. גם כשהוא בשכיבה וגם כשאני מחזיקה על הידיים - הוא מסתכל מלמעלה, כלומר הוא מטה את הצוואר קצת אחורה וכאילו מסתכל מלמטה למעלה. כשהוא על הריצפה זה הגיוני אבל גם כשהוא בגובה העיינים כלומר אין לו שום סיבה להטות את הראש אחורה - הוא עדיין עושה את זה. זה נראה קצת מוזר. הוא מתפתח יפה זוחל על הגחון מתהפך לכל הצדדים כמעט מתישב.
האם יש צורך לפנות לבדיקה? אם כן אצל מי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שמסתכל הרבה למעלה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג05/11/2013בהחלט יש צורך לפנות לבדיקה ואפילו בהקדם - לנוירולוג ילדים ולנוירואופטלמולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת eegאסתר03/11/2013
בני נשלח לבדיקת eeg בעקבות גדילת היקף ראש
הוא בן 4.4 עם היקף ראש של 51.5
בבדיקה רשום: לסיכום האטה טמפורו-אוקציפוטלית דו צדדית בנשימת יתר
מה הפירוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת eeg - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי05/11/2013בנישום יתר באופן רגיל יש האטה.
ההחלטה אם לעשות הדמיה במקרה זה היא קלינית וה EEG לא תורם להחלטה במקרה כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירות עובראיציק03/11/2013
שלום רב
בסקירה המוקדמת המוחון נמדד 16.2 מ"מ בעובר אחד ואילו בעובר השני נמדד 17.6 מ"מ אך עובר זה היה גדול בממוצע בשלושה ימים מאחיו. המדידות התאימו פחות או יותר לגיל ההריון!!
גם בסקירה המאוחרת המוחון והגומה האחרוית נבדקו ודווחו כתקינים. אולם בסקירה זו קוטר המוחון לא נמדד.
האם היה הכרחי למדוד את הקוטר גם בסקירה המאוחרת ?
הילדה בת 3 מאובחנת C.P (היה לה דימום המוח , סובלת ממיפלגיה ימינית ואטקסיה בגוף )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירות עובר - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי05/11/2013השאלה אינה ברורה וחסרים נתונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת טורטאורית02/11/2013
שלום רב,
בני בן 10 עם טורט מזה 4 שנים, לאחרונה משיכות אף נורא חזקות בתדירות של כל שנייה, הוא לוקח ריטלין קרוב לשנתיים להפרעת קשב וריכוז, השאלה שלי האם ניתן להוסיף תרופה לריטלין על מנת להרגיע את הטיקים? האם תקופה זו תחלוף או שיכול להישאר המון זמן? אני פשוט נואשת מזה....תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת טורט - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב02/11/2013יש אפשו לשלב תרופה לטיקים עם ריטלין כולל רספרידל .התיעצי עם הנוירולוג המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת טורט - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב02/11/2013יש אפשו לשלב תרופה לטיקים עם ריטלין כולל רספרידל .התיעצי עם הנוירולוג המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EEG בעקבות אבחון אוטיזםדנה31/10/2013
שלום
בדיקת EEG
תרשים שינה טבעית
במהלך התרשים בשינה נרשמת פעילות רקע אחורית בלתי סדירה וסימטרית המורכבת מגלי תטא בתדירות 5-6 מ/ש מעורבים בגלי דלתא במשרעת בינונית או נמוכה. באזורים הקדמיים נרשמת בעיקר פעילות דומה במשרעת נמוכה יותר כמו כן נרשמו גלי ורטקס וכישורי שינה באזורים הקדמיים והמרכזיים. בגירוי אור אין שינוי בתרשים.
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת EEG בעקבות אבחון אוטיזם - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי31/10/2013זה תקין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' תודה - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי05/11/2013אני נוטה לחשב שתרשים השינה הוא תקין והפעילות היא פעילות של שינה שלעיתים נראית כמו פעילות אפילפטית.
מכיון שלילד אין פרכוסים ממילא אין כל השלכה טיפולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אולטרה סאונד מוח מסוכן לתינוק ?איציק29/10/2013
בזמן שיחרור מבית החולים התבקשתי לבצע לתינוק בדיקת אולטרה סאונד למוח לעוד חודש מיום השיחרור
תקציר - לבן שלי היו פירכוסים (כנראה) והפסקות נשימה
הוא עבר את כל הבדיקות
דם ,נוזל עמוד שידרה, MRI ,EEG וכו"ו ולא מצאו כלום
כיום הוא בן חודש וחצי כבר שלשה שבועות שאין לו פירכוסים
בוצע לפני שבוע EEG תקין
מחרתיים אני אמור לבצע לו בדיקת אולטרה סאונד
הבעיה שבדקתי באינטרנט ומצאתי משהו מאד מדאיג לבדיקה זאת
ציטוט :
" מתואר בדרך כלל "מבחן בטוח" כי הוא לא משתמש מייננת מומים, אשר עשוי להוות סכנה כגון השבירה כרומוזום ופיתוח סרטן. עם זאת, אולטראסוניות אנרגיה יש שני אפקטים פיזיולוגית פוטנציאליים: מגבירה את התגובה דלקתיות; היא לחמם רקמות רכות. אולטרסאונד האנרגיה מפיקה גל ללחץ מכני דרך רקמות רכות. גל הלחץ זה עלול לגרום בועות מיקרוסקופיים רקמות חיים, עיוות של קרום התא, המשפיעים על יון fluxes ופעילות intracellular "
אני גם מפחד שזה פתאום יעורר לו את הפירכוסים שנעלמו
את הנורולוג שלי אני לא מצליח לתפוס ואין לי עם מי להתייעץ
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אולטרה סאונד מוח מסוכן לתינוק ? - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב30/10/2013אין כל סכנה בבדיקת US ראש!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3.5 - פעירת פהטל27/10/2013
שלום , בני בן ה3.5 פוער את פיו לעיתים , התופעה החלה כבר מזמן אך היתה הפוגה ולכן שכחתי מזה, אך לאחרונה הוא התחיל ביתר שאת לפעור את פיו ולרוב שמתי לב שזה קורה בעת שמקשיב לאנשים כאשר מדברים אליו. אמרו לי שזו תופעה מוכרת בעבר כאשר עוד טרם דיבר אך היום הוא אמנם עם שיבושי שפה אך מתקשר ושובב ומקסים את כל הסובבים אותו. אזיי מדוע זה קורה ונראה גם שזה לא בשליטה?. והאם זה מצביע שהילד בסטרס מסויים ? יש סיכוי שהתופעה תחלוף? סליחה על האורך ותודה על המענה! עליי לציין שאין שום תופעה מוזרה אחרת
h* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3.5 - פעירת פה - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי28/10/2013זה נשמע כמו טיק.
טיק הוא בשליטה חלקית.
טיק יכול להתגבר במצבי סטרס.
אם זה נמשך רצוי להפנותו לבדיקת נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ריטלין sr 20 מ"ג מותר להמיס?שיר25/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם ריטלין sr 20 מ"ג מותר להמיס? - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי25/10/2013לא, מכיון שזה פוגע בשחרור האיטי שלו (SR=slow release)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)