מידע רפואי
פורומים
- השתלת שיער
- פסיכיאטריה
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- הרטבת לילה
- רשלנות רפואית
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- אורתופדיה - כירורגית כף יד
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
- הסרת משקפיים בלייזר
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
- הפרעות אכילה - תמיכה
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- אלימות במשפחה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החיילד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
- טיקים בגלגל העין לילד בן 5.5עירית13/07/2017
שלום,
בני בן 5.5, ילד בריא.
לפני כחודש לאחר טיפול בדלקת עיניים על רקע אלרגי, התחילו לו טיקים של מצמוץ ופתיחת העפעפיים. ביוניים האחרונים הטיקים החמירו , במיוחד בשעות אחהצ ומול צפייה בטלויזיה והפכו להיות ממש גלגולי עיניים, חלקם ברצף. העיניים כאילו "בורחות" לצד ימין וחוזרות לסרוגין.
מה זה? האם ניתן לעזור? האם למנוע צפייה בטלויזיה עד שיחלוף?
תודה, מודאגת מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו03/08/2017הטיקים כמתואר - נחשבים " טיקים מוטורים פשוטים " ובהחלט ניתנים לטיפול , פנו להערכה נוירולוגית .
מבחינת הטלוויזה ואמצעי מדיה נוספים -אין צורך למנוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורת אצל תינוקת בת 5.5רותם17/07/2017
שלום רב
שמתי לב לאחרונה שמדי פעם , לא לעיתים קרובות לנכדתי בת חמישה וחצי חודשים לפי גיל כרונולוגי (נולדה בשבוע 34+1), יש צמרמורת לשבריר שניה. מה יכולה להיות הסיבה?
נבדקה על ידי רופאת ילדים נראית חיונית לגמרי הכל תקין
אודה על תשובתכם
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו03/08/2017בהחלט נישמע כמו " רעד " שפיר
ממליץ על מעקב בלבד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית רגרסיה לא ידועה קיצוניתאלון24/07/2017
היי
בננו בן 5 וחצי לקה לפני כשללושה חודשים ברגקסיה קיצונית ביותר . מאז הוא "מנותק" לחלוטין אמנם באופן ראשוני אובחן בפסיכוזת ילדים אך לא הכל חופף בדיוק ויש לו גם את כלל המאיפיינים של ADHD בתוספת חרדה ( קשה להירדם בלילה ופחד להיות לבד).
בכל אופן תוצאות בולטות של בדיקות דם ושתן הראו על קיראטין נמוך מתחת לתחום TSH נמוך מאוד אבל צמוד לתחום וכן פרולקטין נמוך מחוץ לתחום.
בנוסף מבדיקת שתן - קטכולאמינים יש דופמין גבוה ( 600 ומשהו ) אך בתחום הגיל שלו וכן אדרנלין נמוך טיפה מעל התחום ( ערך של 10 - מאוד נמוך ) .
האם ניתן ללמוד מבדיקות אלו או שיש להוסיף עוד בדיקות כדי לדעת מקרה כללי .
בדיקות של חומצות אמינו צריכות להגיע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו03/08/2017בהתאם לתאור שציינת - ממליץ לקבוע להערכה נוירולוגת בהקדם, הפורום הזה "צר " מכדי להכיל דיון על הסיבות אפשריות למימצאים האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורת בתינוק בן 3 חודשים האם זה פרכוסליטל25/07/2017
שלום בני בן 3 חודשים ושבוע , שמתי לב מדי פעם חווה צמרמורת בלי קשר למזג אויר או חום דבר זה נפסק כאשר אני נוגעת בו, בנוסף מאז שנוחד אני שמה לב כשאני עומדת מולו לפעמים מסתכל למטה עד כדי כל שאינני רואה את האישונים שלו, השאלה אם זה נחשב כפירכוס? או המע הנוירולוגית שלו עדיין אינה שלמה והאם להתעקש על eeg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו03/08/2017בהתאם לתאור הקצר שציינת
לא בהכרח מדובר בפירכוס - אלה אכן ברעד "שפיר ".
ממליץ לבצע EEG , כולל הערכה נוירולוגית בהמשך.
כמו כן ממליץ לצלם אירועים חוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא מחלת שריריםיפתח07/06/2017
שלום רב,
בני בן החמש מתלונן כבר חצי שנה על כאב רגליים, לקחנו אותו לרופא משפחה והוא הפנה אותנו לנוירולוג לבדיקה קיומה של מחלת שרירים, התור שנקבע לנו זה לעוד חודש, מכיוון שנכנסנו ללחץ הסתכלנו קצת באינטרנט וחשכו עינינו (ניוון שרירים).
להלן ממצאים נוספים שנמצאו על ידנו:
א. הילד רזה אך נראה ששרירי השוקיים גדולים (בתמונות שהסתכלתי ראיתי שגם לפני שנתיים שרירי השוקיים היו גדולים), יש לציין כי שאני נוגע בשריר בשוק יש הרגשה של שריר ולא של שומן.
ב. בדיקות ALT ו- AST שבוצעו לפני חודש (במקרה) יצאו תקינות.
ג. הילד פעיל מאוד ומתחזק ואין שום סממן גופני לחולשה (אין גוואר, אין הליכה על קצות אצבעות, אין הליכת ברווז וכו', הילד רץ מרחקים ועולה במדרגות בריצה) ונראה שהילד התחזק מאוד בחודשים האחרונים.
מספר שאלות:
א. כרונולוגית, האם הגידול בשרירי השוקיים הוא במקביל או הסימנים לחולשה שצוינו לעיל?
ב. הבנתי שיש קשר בין בדיקות ALT ו- AST מעיד על כך ש- CK תקין?
ג. האם ההרגשה של שריר בשוק מעיד על כך שמדובר על שריר ולא על שומן או שלא ניתן לבדוק זאת?
ד. אשמח לדעת באפן כללי מה דעתך על כלל הממצאים?
יש לציין, שבכל מקרה אנו נלך לנוירולוג, אך מכיוון שהתור הוא בעוד חודש רצינו לקבל כיוון.
תודה רבה
יפתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו03/08/2017יפתח שלום
אכן בתאור שכתבת יש חדש למחלת שריר ,ודרוש ברור נוירולוגי בהקדם. אציין כי טווח המחלות בתחום הנ"ל רחב מאוד ,אם התקדמות ע"פ הבעיה גנטית מטבולית שמאפיינת אותה - ולכן חשיבות הברור בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בילדה בת 10דני08/05/2016
שלום
הבת שלי בת 10. גובה ומשקל תקינים.
לפני כמעט שנה החלה לסבול מכאבי ראש.
הרופאת ילדים ביצעה לה לפני שנה ספירת דם שיצאה תקינה ואמרה שאין צורך לבדוק מעבר לזה, ושאמנם יש לה מדי פעם כאבי ראש ולא להתרגש מזה.
מאז אין שיפור אלא אפילו עלייה בתדירות. בהתחלה היה לה כאבי ראש בערך אחת לחודש חודש וחצי ובאחרונה אחת לכשבועיים שלושה.
הכאב ראש מתפתח בדרך כלל בשעות אחר הצהריים או הערב ומלווה לעתים בקצת בחילה
( עד כה לא הקיאה מזה ) ורגישות לאור ורעש.
הכאב ראש בדרך כלל מקדימה במצח ו/או בצדדים באחת או בשתי הרכות.
אנחנו נותנים לה 250 מ"ג אקמול לילדים, היא שוכבת בחושך ונחה והכאב ראש נרגע ומוקל לאחר שעה שעתיים בד"כ.
לעתים הולכת לישון.
בדקנו לה את הראייה - תקינה.
היא רוקדת פעמיים בשבוע, פעילה גופנית ולא נמצאת הרבה מדי מול סמארטפון או טלוויזיה.
ברצוננו לשאול האם כאב ראש מסוג זה דורש בירור רפואי? אם כן איזה?
ומה כדאי לעשות כדי שלא יילך ויחמיר לה לטווח רחוק
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצל הבת שלי בת ה 9 ישנם אותם תופעות
ליאת13/10/2016שלום דני . הבת שלי בת 9 . החלה לסבול מאותן תופעות בדיוק .
רציתי לדעת אם חל שיפור במצב ואם מצאו מה הבעיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- polymicrogyniaרוני21/03/2012
שלום רב
לביתי בת ה 7 חודשים התגלה UNILATERAL PMG בצד שמאל של המוח, לאחר צילום אמאראיי.
ראשית ברצוני לדעת את שם המום בעברית, אם יש כזה, ובנוסף אם אפשר מידע והפניות למאמרים בעברית בנושא.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר polymicrogynia - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג21/03/2012אני יודעת על מאמרים באנגלית באתר PUBMED
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpolymicrogynia - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב25/03/2012פולימיקרוגיריה הוא מצב שבו יש חלוקה לא תקינה של קליפת המוח באזור מסויים והקיפולים צפופים וקטנים (מיקרו)מהרגיל ולכן נראים מרובים (פולי) הביטוי העיקרי יכול להיות מחלה אפילפטית ולעיתים עיכוב התפתחותי.
יש מקרים בהם לפולימיקרוגיריה חד צדדית או מאוד אסימטרית יש בסיס גנטי הניתן לבדיקה.
אני מניחה שהרופא המפנה ידע לכוון אותכם בהתאם
לא מכירה מאמרים בעברית בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפולימיקרוגיריה פריאטלית גבוהה מימין
לילך08/07/2016פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב שלום,
בני בן 8 חודשים ולפני כשבוע הוא ביצע בדיקת MRI שבה נכתב ש"מודגם אזור של עיבוי קורטיקלי פריאטלי גבוה מימין המתאים לפולימיקרוגיריה" ובסיכום נאמר " פולימיקרוגיריה פריאטלית גבוהה מימין כמתואר" ורציתי לדעת כמה דברים
1. בהמשך להודעה שכתבת בשנת 2012 לגבי כך שיכול להיות בסיס גנטי לפולימיקרוגיריה חד צדדית או מאוד אסימטרית, איך ניתן לברר האם מדובר על בסיס גנטי? ומהן ההשלכות לכך מבחינת ההריונות הבאים שלי? האם ניתן לעשות משהו על מנת למנוע זאת?
2. לפני שבני נשלח לעשות MRI בהתפתחות הילד הרופאה רשמה שיש לו המיפרזיס בצד שמאל. מהו הקשר בין הפולימיקרוגיריה לבין ההמיפרזיס?
3. מלבד טיפולי פיזיוטרפיה שבני מקבל היום, וטיפולי ריפוי בעיסוק שאנחנו ממתינים להם האם קיימים טיפולים נוספים שיכולים לשפר את מצבו של בני.
בתודה מראש,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטקוקוס טיקים !!חגית23/01/2011
שלום ,
לבתי יש טיקים כבר 5 חודשים , פנים , צוואר , כתפיים והיו גם קולות , כרגע חלקם נעלמו , אך יש כרגע כחכוח בגרון ומצמוץ , יש גם תנועות יידים ורגליים - אבל לא כל הזמן, במצבים מסויימים .
אני ממש ממש מודאגת, היינו אצל כמה נורולוגים והתשובה היא תופעה שפירה , יחלוף עם הזמן
אך מאחר ומדובר גם בטיק קולי (אני חושבת שזה טיק ) זה מדאיג אותי מאוד ,
והאם יש קשר לחיידק הסטרפטקוקוס שהיה לה לפני 5 חודשים , ויש גם עכשיו !, אך ללא חום ודלקת , קיבלנו אנטיביוטיקה .
הילדה סה"כ שמחה ועליזה ומתפקדת רגיל.
אני יודעת שיש מרפאות טיקים בשניידר , האם זה הזמן לפנות לשם או להמתין ?
אודה מאוד על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטקוקוס טיקים !! - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג23/01/2011הקשר בין טיקים וסטרפטוקוקים הוא לא מוכח ורוב הנוירולוגים לא מאמינים בקיומו.
כפי שאני קוראת בין השורות אני מבינה שאת מוטרדת מאפשרות לקיום תסמונת טורט. יש קריטריונים ברורים לאבחנת התסמונת. הילדה צריכה להיבדק ע"י נוירולוג ילדים שבקיא בפרטים אלה ולאחר הבדיקה לשקול אם להפנותה למרפאת טיקים בשניידר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיקים + סטרפטוקוקוס = פנדס PANDAS
שרי05/02/2011הקשר בין סטרפטוקוקוס לטיקים בילדים מתחת לגיל 10 מוכח ביותר ויש לו גם שם - פנדס. בתנו בת 8 מטופלת מזה 3 חודשים באנטיביוטיקה וב IBUPROFEN, שמן דגים וויטמין INOSITOL. הילדה נמצאת על מסלול החלמה, מצבה היום מזהיר לעומת המצב כשהסיפור התחיל.
פנדס עפ"י רוב הוא סיפור משפחתי, מדובר ב"נשאות" של סטרפ, ענין גנטי. יש 3 פרמטרים ברורים המאשרים קיומה של תסמונת פנדס - בצעו לילדה ולהורים ואף לאחים בדיקת נוגדני סטרפ בדם - ASO, Anti - DNAaseB , ובדיקת Streptozyme. במקרה שלנו - גם ההורים וגם האח לקחו אנטיביוטיקה. כמו כן - עברנו לתזונה נטולת גלוטן מאחר ובדיקת הדם של הילדה דרשה את זה. עשו בדיקה לציליאק - יש קשר. וגם בדיקה של תפקודי בלוטת התריס. בסופו של דבר מדובר במחלה אוטואימונית - סליחה - תסמונת אוטואימונית שנובעת מזיהום חיידקי של מערכת הדם ומערכת העצבים - מן הסתם - גם אלה שבמוח אשר "אחראים" על התנועות הלא רצוניות - שמוגדרות כתנועות כפיתיות ולא כטיקים (OCD), אגב.
פנדס יכול לבוא ברמות שונות - כאשר ברמה הקשה ביותר צריך לעשות פלאסמה פרסיס - החלפת - ניקוי פלסמה. אבל על פי רוב - אנטיביוטיקה ותרופה כנגד הזיהום בדם - עוזרים. זה יכול לקחת חודשים רבים - אבל זה אמור להיגמר.
אני ממליצה לבדוק PANDAS ביו-טיוב - יש רופאת ילדים אמריקאית בשם ד"ר שולמן, שדווקא סבורה שיש קשר מוכח (בדיקות דם אינן משקרות) בין טיקים לסטרפטוקוקוס - ויש לה שם כמה סרטונים - וכן רופאים אמריקאים אחרים. יש רופא נהדר בניו ג'רסי בשם Dr. Rosario Trifiletti - הוא מטפל במקרים ממש קשים של ילדים עם פנדס.
אני ממליצה גם להעזר ברשת של הורים שילדיהם סבלו וסובלים מפנדס - לנו הם עזרו מאוד
צריך לפעול מהר, מהרגע שמתחילות התנועות - מיד לעשות את בדיקת הדם לילד ולהתחיל עוד לפני התוצאות באנטיביוטיקה. ככל שמתמהמהים עם האנטיביוטיקה - התנועות מתקבעות ומחריםות והופכות מורכבות ואז קשה יותר להיפטר מהן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה והמלצות
אורלי22/05/2013בני בן 7 . מגיל 4.5 סובל מהתסמונת ועד כה אנו מטופלים באנטיביטירה למניעה . שאצלנו לא במיוחד עוזרת . אשמח לדעת אצל איזה רופא טופלתם ואם יש לך המלצות להתמודדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיחה
קרן23/05/2016האם אוכל לשוחח עמך טלפונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות ברגליים לתינוקמירב15/05/2011
שלום, בני בן כמעט 4 חודשים. הריון עם סכרת הריון ובדיקת חלבון עוברי הכוללת רמת חלבון עוברי בדם 2.49. מי שפיר תקינים ובעקבות בדיקת חלבון עוברי הופניתי לסקירת מערכות מורחבת הכוללת בדיקה שאין מום פתוח במערכת העצבים- הבדיקה יצאה תקינה.
לידה תקינה. מהלידה הוא מתפתח היטב לגילו: מרים ראש בשכיבה על הבטן, מחייך, צוחק, מושיט יד לצעצוע, עוקב אחר מובייל, עובר משכיבה על הגב לשכיבה על הצד ופעם אחת אף הצליח להתהפך מהגב לבטן (קרה פעם אחת ומאז מתהפך רק לצד).
הבעיה היחידה היא שיש לו רעידות ברגליים (כל פעם ברגל אחרת). בחודשים הראשונים זה קרה בתדירות נמוכה אבל בחודש האחרון התדירות גדלה זה קורה כמעט בכל הנקה הרגל שנמצאת למעלה רועדת וגם כאשר מרימים אותו על הידיים (והרגליים באויר). כאשר אני מחזיקה לו את הרגל הרעד נרגע (בשבוע שעבר בזמן הנקה כאשר הרגל רעדה הזזתי אותה והיא הפסיקה לרעוד וכאשר החזרתי אותה למקומה היא רעדה שוב וכן הלאה).
רופא הילדים טוען כי זה יכול לנבוע מחוסר סידן או סוכר אבל בגלל שזה קורה בהנקה זאת לא נראית לו הבעיה. הוא לא מוצא סיבה למה לבצע לילד בדיקת דם (שנלקחת מהצוואר בשל גילו הצעיר) וגם לא התלהב לתת לי הפניה לנוירולוג (בסוף נתן לי אבל תור יש רק בספטמבר).
האם מדובר בתופעה מוכרת? והאם תדירות גבוהה צריכה להדאיג אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות ברגליים לתינוק - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג16/05/2011כמובן שהילד צריך לעבור בדיקה נוירולוגית אך לפי התיאור שלך שבו הרעידות נפסקות כאשר נוגעים בגפה- נראה שלא צריך לחשוש שהמדובר בפרכוסים אלא בתופעה שנקראת JITTERINESS שהיא שכיחה מאוד וחולפת עם הגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד ברגליים
מירב16/05/2011האם הבדיקה של רופא הילדים מספיקה או שלבצע בדיקה אצל נוירולוג? הבעיה היא שתור לנוירולוג יש רק בעוד מס' חודשים.
והאם העובדה שמדי שבוע התדירות משתנה (לעיתים לטובה ולעיתים לרעה) זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד ברגליים - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג19/05/2011ניתן לחכות לתור לנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לדעת
רונה12/05/2016מכיוון שאני נמצאת במצבך תינוקת בת שמונה חודשים אשמח לדעת מה העלתה בדיקת הנוירולוג לנו יש תור בעוד כחודש ואני די בלחץ
ממש תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- us מוח לפגיתאמא מודאגת25/01/2016
שלום רב
קיבלנו תוצאות us מוח לפגית שנולדה בשבוע 27+4
התוצאות אומרות כך: "התפתחות מוקדים ציסטים פריוונטריקולריים קטנים ורבים דו"צ-pvl
רוחב של החדרים הלטרליים תקין"
בנוסף אציין תוצאות us קודם: א-סימטרית של חדרי המוח עם הרחבה קלה של הקרן הפרונטלית מימין: מימין ברוחב 4 מ"מ, משמאל 3 מ"מ.
דיברו איתנו על pvl אך אשמח לשמוע דעה נוספת על חומרת הפגיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין
אמא מודאגת26/01/2016כי התינוקת הוגדרה כiugr עם היקף ראש קטן ומשקל קטן אך לפי מדידות מתחילה להיכנס לאחוזונים של פגים
מזיזה גפיים וראש לשני הצדדים, סקרנית, ועברה בדיקות עיניים בהצלחה
נעשתה בדיקת מי שפיר כולל צ'יפ גנטי וfish והבדיקה יצאה תקינה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש אצל ילדה בת 6דנה27/12/2015
ערב טוב
בת שלי בת 6 לפני 6 ימים קיבלה מכה בקיר בבית כשרצה.לא היה לה כלום. על הראש
למחרת התחילה להתלונן על כאבי ראש לא חזקים אבל בכל אופן היו כאבים. למשך 3 ימים התקשרו אלי מהגן אמרו שהיא מתלוננת על כאבי ראש.כשהבאתי רותה הביתה היא הפסיקה להתללונן.יומיים האחרונים היא כבר לא מתלוננת.
הכאב שהיא הצביעה ממש במקום שקיבלה מכה ,מעל העין שמאלית איפה שמצח.
חוץ מזה היה לה לפני שבוע. גם נזלת ושיעול ,השיעול כבר עבר אבל הנזלת שבועיים לא עוברת אבל אין נזלת מוגלתית ,קצת נזלת...התלונות שלה שהיו זה היה באותה שעה בערך 3 ימים ברציפות ב 12 בערך ואחרי שנתנו לה נורופן זה עבר
התור לנוירולוג רק עוד שבועים ורציתי פשוט לשאול מה זה יכול להיות .האם זה יכול להיות ש3 ימים היומכאבים באותה שעה ?הכאבים לא חזקים היא המשיכה לתפקד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש אצל ילדה בת 6 - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/01/2016לא נשמע מדאיג בכלל ולדעתי רופא הילדים היה צריך להתמודד עם התלונה ולא להפנות לנוירולוג .אבל אם אין תלונות בלתי פוסקות את יכולה לחכות שבועיים בשקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בהיקף ראש גדולהורה מודאג27/12/2015
שלום רב
בתי בת כ-4 חודשים ולפני מספר ימים במסגרת בדיקת טיפת חלב שגרתית נמדדו עבורה המדדים הבאים:
משקל לידה 3.3 - משקל נוכחי 7.40 (אחוזון 90)
גובה לידה 48.5 - גובה נוכחי 65.7 (אחוזון 92)
היקף ראש לידה 35.5 - היקף ראש נוכחי 43.5 (אחוזון 94)
היום פנינו לרופא הילדים בשל שיעול, במסגרת הבדיקה מדד הרופא את היקף ראשה של הילדה (ללא ביצוע מדידות נוספות וללא היכרות עם נתוני טיפת חלב) ומסר לנו שהיקף הראש גדול מאד יחס לגיל והפנה אותנו לUS חדרי מוח ולנוירוכירורג (מיותר לציין שנלחצנו מכך).
שאלותיי בהתאם לנתונים שתוארו הן:
- האם היקף ראשה של בתי אכן מעיד על בעיה (האם הימצאותה במסגרת האחוזון ה-90+ בכל אחד מהמדדים לא מתיישב עם היקף הראש) ?
- האם קיים חשש כלשהו ביצוע בדיקת US למוח והאם יש בכך צורך לאור התוצאות שתוארו ?
חשוב לציין כי נראה שהתפתחותה של בתי תואמת את בני גילה (מתהפכת מהבטן לגב, יוצרת קשר עין וממלמלת רבות, תופסת חפצים קרובים בשתי הידיים).
בנוסף חשוב לציין שאותו הרופא הביע בעבר חששות מסוגים שונים לגבי בננו הבכור אשר כולם הסתברו כחששות שווא לאחר בדיקה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מדובר בהיקף ראש גדול - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/01/2016אין כל סכנה בUS
כל מדדי הגוף גדולים וגם נולדה עם ראש גדול יחסית
אולי תואם ממדים שלכם (אחד ההורים או שניהם
אם הUS תקין והתפתחותה תקינה אין צורך בבדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שקט תינוק בן 8 חודשיםצדוק09/01/2016
שלום,
בני בן 8 חודשים מהיום שנולד פעיל וסקרן מאוד. בהתחלה היה מעיף כל הזמן ידיים רגליים ונושם בקצב מהיר, גם היום הוא עושה זאת אבל גם זוחל כל הזמן, נעמד, לא אוהב להיות על הידיים, חייב תנועה. מתקשה מאוד לישון במהלך היום ומתעורר 5-6 פעמים בלילה.
נרדם רק בנדנוד על הידיים כי כך יכולת התנועה מוגבלת. ניסיתי ללמד אותו להרדם אחרת אך זה מלווה בהמון בכי קורע לב.
מהיום שנולד היה מתקשה לישון והיו עוברות המון שעות ללא שינה עד שהיה נרדם גם כשהיה בן כמה ימים. היה כל הזמן בוכה מעייפות.
מה דעתך?
אני מבינה שעדיין מוקדם לדבר על היפראקטיביות אך אולי אפשר לעשות משהו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שקט תינוק בן 8 חודשים - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/01/2016בוודאי שאין מקום לדבר על היפראקטיביות ולדעתי הדרך לעשות משהו היא "חינוכית" פחות גרייה ,יותר החזקה ,מחד לתת להויא רץ מאידך במהלך משחק יזום לא להציף בגרויים
לגבי השינה קשה לתת עצות שעובדות
בוודאי לא תרופות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירדמות ידיים בשינהליאת28/12/2015
ערב טוב,
לפני מס חודשים הבת שלי בת 5 התלוננה כשהיא נרדמת על הצד היד נרדמת לה. כששינתה תנוחה זה היה עובר מיד. הייתי אצל רופאת ילדים שביצעה לה בדיקה נוירולוגית יחסית שיצאה תקינה ואמרה לי שכנראה שזה משהו תנוחתי. עברו להם מס חודשים בלי תלונות וכעת בשלושה ימים האחרונים היא מתלוננת שוב שבתנוחות שונות הידיים נרדמות. ( על הבטן, על הצד..). רופאת הילדים אמרה לי שכל עוד אין שינוי טמפרטורה או צבע אז הכל בסדר וזה יכול לקרות בדיוק כמו מבוגרים.
קבעתי תור לאורטופד ונוירולוג, אבל עד אז אשמח לחוות דעתך: ממה זה יכול לקרות? האם תקין? זה לא קורה במהלך היום ולא בשינה על הגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הירדמות ידיים בשינה - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב02/01/2016תלונה לא שכיחה מילדים ואולי דורש הדמיית עמוד שדרה צווארי
אני הייתי קובעת תור לנוירולוג בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההירדמות ידיים בשינה
ליאת02/01/2016תודה על התשובה.
כשאת אומרת הדמיית עמוד שדרה צווארי, מה לדעתך יכולה להיות האבחנה?
אני מאוד לחוצה. ביום זה לא קורה אלא רק בלילה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההירדמות ידיים בשינה - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב02/01/2016מתכוונת שצריכה להבדק על יידי נוירולוג ילדים ואם ימצא לנכון תופנה לMRI צווארי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההירדמות ידיים בשינה
ליאת02/01/2016נניח ושולחים לMRI צווארי.
מה יכולה להיות האבחנה?
משהו שהוא בר טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההירדמות ידיים בשינה - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/01/2016בוודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותיעל30/12/2015
1. האם זה נכון שמשרד הבריאות לא מרשה לתת לאדם אחד גם סטרטרה וגם תרופה ממשפחת הריטלין (כלומר לשלב בין שתי התרופות)?
2. בני (בן 8 אוטיסט בתפקוד גבוה עם ADHD) לוקח פוקלין, אבל בתקופה האחרונה הוא מציק לילדים בבית הספר וגם לנו בני המשפחה (קללות או דיבור לא נעים אחר, חטיפת חפצים מהידיים, חוצפה), כפי שהיה נוהג לעשות כשלא היה עם הפוקלין.
אני חושבת שהמינון של הפוקלין מתאים כי רק העלינו מינון לפני 3 חודשים, וגם אין לו תיאבון והריכוז בסדר.
בעבר ניסינו להוסיף ריספונד (חצי כדור, גרם לו לאי שקט) וזיפרקסיה (שלא נראה שהשפיעה במשהו). האם יש עוד טיפול תרופתי שלא ניסינו שנראה שיכול להתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב02/01/2016אני חושבת שלא נכןון לשלב סטרטרה עם תכשיר ממשפחת הריטלין כי השפעתם דומה וניתו להשתמש באותו תכשור במינון גבוה יותר.
לגבבי הטיפול ההתנהגתוי רצוי שתפני לפסיכיאטר ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?