פורום נוירולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן חודשיים שלא מחייך
    רונה
    27/12/2015

תינוק בן חודשיים, נולד בשבוע 38 בניתוח קיסרי במשקל תקין (3.100) אוכל יפה, מתפתח היטב (אורך, משקל והיקף ראש באחוזון 50)
    בוכה כשרעב, נרגע כשלוקחים אותו על הידיים, יוצר קשר עין ממושך, עוקב במבט, מאד מתעניין בסביבה, כשבוכה ושומע את הקול שלי מדבר אליו מרחוק, נרגע, התפתחות מוטורית טובה.
    הבעיה: לא מחייך חיוך סוציאלי (כן מחייך בשינה)
    בגיל חודש הגיב לחיוך שלי וחייך אליי חזרה, אבל מאז, החיוכים הסוציאליים פוחתים...
    אני כל הזמן מחייכת אליו ושרה לו אבל הוא כמעט ולא מחייך חזרה (אולי פעם ביומיים אני זוכה לחיוך חזרה...
    כמו שאמרתי, חוץ מנושא החיוך, נראה שמתפתח תקין.
    האם יש לי מה לדאוג?...(אוטיזם?...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• תינוק בן חודשיים שלא מחייך - תגובה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    27/12/2015

מכיוון שכל היתר נשמע תקין הייתי מחכה עוד חודש נוסף לפני דאגה צ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• רעידות בידים וברגלים
    גלית
    21/12/2015

בני בן ה13 מקבל אוספלוט מכיוון שאיבחנו אצלו אפילפסיה במשך שמונה שנים מאוזנת עם התרופות לפני חודש הוא החל לקבל פריזמה 20 מג קודם 10 ואחכ 20 לפני שבוע התחילו לו רעידות ידעם הרגלים רעידות חזקות עד הנפות ידים באיר לפני ארבע ימים התחלתי להטריד פריזמה ובעצת הנרולוג להוסיף אוספלוט הילדים ורגלים עדין רועדות רציתי לדעת כמה זמן לוקח לתרופה לרדת בגוף כרגע לא רואים שיפור

לקביעת תור
    סגירה
    רעידות בידים וברגלים

הוספת תגובה

תמונה

• רעידות בידים וברגלים - תגובה

24/12/2015

כשהפרעת התנועה נובעת מתרופה היא צריכה להעלם יומיים שלושה אחרי הפסקתה אם הפרעה נמשכת מציעה שתראי נוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• eeg לילד בן שנה ועשרה חודשים
    יערה
    10/12/2015

שלום,
    עשיתי לבני בדיקת eeg בשינה
    והיה כתוב -"רקע לא סדיר,סימטרי,מורכב מפעילות טיטא ומעט דלתא."
    יש זמן עד שאגיע לנוירולוג רציתי לשאול מה זה אומר?
    תודה מראש

הוספת תגובה

תמונה

• eeg לילד בן שנה ועשרה חודשים - תגובה

24/12/2015

נראה לי די חסר משמעות ואולי הפענוח נובע מכך שנעש ע ל ידי נוירולוג מבוגרים שמכיר פחות תבניות איאיגי של ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מבקשת עזרה
    אירית
    28/11/2015

שלום. בתי בת 8 וחצי מתלוננת בחודש האחרון כמעט כל יום על כאבים לוחצים לכמה שניות באזור כל הראש כולל הפנים. עברנו כבר טיפול אנטיביוטי כי הרופא חשב אולי זה סינוסיטיס אבל הכאבים נמשכים. היתה הפוגה כשבוע אך כשכאבים חזרו הם היו יממה שלמה (לא רצוף).בדיקת עיניים היתה תקינה פרט לזה שהרופא רשם tilted דיסקה. בעקבות זה עשינו סונר עצב הראיה שיצא תקין. ד"ר מה זה הכאבים האלו? האם להתעקש על mri. רוצה לציין שלפני שנתיים וחצי בתי עברה כבר mri היה חשש להתפתחות מוקדמת נבדיקה יצא תקינה. אני מאוד מודאגת ולא יודעת איך לעזור לבת שלי. הכאבים נמשכים כמה שניות לאורך כל היום.

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה

הוספת תגובה

תמונה

• מבקשת עזרה - תגובה

02/12/2015

כאבים של מספר שניות בדכ אינם קשורים בשינוי במרי אבל צריכה להבדק על ידי נוירולוג והוא צריך להתרשם אם יש משהו מעבר שמצריך הדמיה חוזרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה

אירית
    03/12/2015

דר תודה על התשובה. בתי נבדקה כי נוירולוג פרטי ואמר שהבדיקה תקינה. למרות זאת לא עובר יום בלי כאבים. הם יכולים להיות שניות או דקות. לפעמים הכאב יותר חזק או פחות חזק. מה זה יכול להיות? האם חס וחלילה לגידול יש סימפטומים כאלו? איך אפשר לעזור לה?תכווני אותי בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• רדום
    ורד
    11/11/2015

היי...יש לי ילד בן 12..אובחן לפני כשנתיים עם בעית קשב וריכוז..
    לא מטופל בכדורים אבל יש משהו שמאד מפריע..הילד כל היום נראה רדום..כלומר מנותק מהעולם..אני יכולה לקרוא לו או לדבר אליו ואין שומע ואין מקשיב..
    הוא אפילו לא מראה התלהבות לפני שיוצא לבילוי או אירוע(שבקש כמובן) ורק נמרך על הספה או מתעסק בדברים אחרים וטפלים במקום להתעסק בעיקר...
    יש לו התפרצויות זעם שמתאפיינות בבכי ובצעקות..
    אינני יודעת איך לטפל ומה לבדוק..
    אמרו לי ויסות חושי..אוטיזם..פסיכולוג .פסיכיאטר..ועוד(אנשים ולא מישהו מוסמך)
    בבקשה..מה לעשות..מה לבדוק..לאן לפנות..תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רדום

הוספת תגובה

תמונה

• רדום - תגובה

02/12/2015

פסיכיאטר ילדים הוא הכתובת הטובה ביותר עבורכם כדי להחליט מה הבסיס להתנהגותו של בנך עדיף במקרה זה מנוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בדיקה
    אמא
    10/11/2015

שלום
    בני בן 4 חודשים וקצת. מלא מתח בגוף ובשרירים. רועד כשמצמיד ידיים ובוהה בהן זמן רב כך כשהן מול עיניו.
    מה שמדאיג אותי זה שהוא מקשת את ראשו לאחור ואת ידיו לצדדים בתנועת ערסות ובעמידה (כשאני עומדת ונושאת אותו איתי). עד כדי כך שצריך ממש לתמוך בראשו שלא יישמט.

חברה העירה את תשומת לבי שזה נראה כמו רפלקס מורו.
    הוא אכל נבהל מאוד מקלות מדברים אבל ההקשתה והראש הנזרק לאחור - מתרחשת תמיד בעמיד הובערסל בלי קשר לרעש וכו'.
    קראתי שאם הרפלקס לא עובר עד הגיל הזה ייתכן ומדובר במחלה נוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

תמונה

• בדיקה - תגובה

02/12/2015

יכול להיות שמדובר סתם בתינוק קצת היפרטוני אבל אם התופעות ממשיכות כדאי שתראי לרופא הילדים והוא יחליט אם להפנות לנוירולוג לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• EMG
    מ
    09/11/2015

שלום,
    ביתי בת 9 צריכה לעבור בדיקת EMG בשל חשד למיאסטניה אוקולרית.
    הבנתי שמדובר בבדיקה לא קלה .
    אשמח לקבל הסבר אודות הבדיקה : היכן דוקרים והאם יש סיכון.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    EMG

הוספת תגובה

תמונה

• EMG - תגובה

02/12/2015

הבידקה היא הכנסת מחט עדינה מאוד בזוית העין למדוד פעילות שריר
    אם יש סימני מייסטניה נוספים ניתן לבצע זאת בשרירים אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרכוס
    דנה
    29/11/2015

הבן שלי בן 9 פרכס, התעלף והובהל לבית החולים.
    בבדיקת סיטי ראש נמצא:
    הבדיקה בוצעה לפני ואחריי הזרקת ח.נ. תוך ורידי.
    סריקת עצמות בסיס הגוגולת נצפו תאי המסטרואידים, המערה הספנואידלית ותאי האטמואידים ללא סטיות.
    אוכף טורקי הגרמי במימדים תקינים.
    בגומה האחורית הודגם החדר הרביעי בקוטר תקין ובקו האמצע.
    ציסטרנות הבזאליות, תעלות השמע הפנימיות והמרווחים התת עכבישיים ללא סטיות.
    חתכים העל נטנוריאליים הןדגמו הגרעינים הבזאליים, הקופסית הפנימית והטלמוס ללא סטיות.
    החדר השלישי וחדרי המוח הצדדיים בגודל יחסי ומיקום תקינים.
    קו האמצע שמור ואין עדות לתהליך מוקדי או אפקט מסה.
    אין עדות לדמם תוך או חוץ מוחי.
    לאחר הזרקת ניגודי תוך ורידי אין עדות להעשרה פתולוגית.
    בחתכים הגבוהים הודגמו מבנים אנטומים תקינים , כולל החומר האפור והלבן , עם חריצי וקפלי מוח שמורים.
    סיכום- ללא ממצא פתולוגי.
    אני גרה באילת ונוירולוג ילדים לא ממש זמין בעבורי.
    אני היסטרית וכולם אומרים לי שצריך לשעות mri/
    האם לאחר סיטי ראש וממצאים אלו, יש לי ממה לחשוש לגידול בראש?
    אודה לתשובתך.
    הילד ביצע גם eeg בדיקת:
    פעילות רקע- תרשים בעירות ונמנום, הרקע במנוחה עם עיניים עצומות מורכב מפעילות אלפא אוקספיטלית, סימטרית, בעלת תדירות 9 הרץ ואמפליטודה תקינה.
    גירויים- גירוי אור מלווה בהולכה פוטית תקינה. נישום יתר אינו גורם לשינויים מהותיים ברקע.
    פעילות אמפילפטיפורמית- לא נצפית.
    סיכום- תרשים תקין.

לקביעת תור
    סגירה
    פרכוס

הוספת תגובה

תמונה

• פרכוס - תגובה

02/12/2015

גם הסיטי וגם האיאיגי נשמעים תקינים ואיני רואה צורך במרי אחרי ארוע בודד
    צריך כן לעשות אקג ושרופא הילדים יסכם לך את הארוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בדיקת MRI לילדה
    אמא
    17/11/2015

שלום רב,
    השאלה שלי היא עבור הבת שלי היא בגיל 10 וחצי, היא נמצאת על הספקטרום האוטיסטי, ויש אלרגיה חריפה לחלב ולחלבון החלב. מוזנת, ע"י פורמולה מיוחדת.. (ע"י גסטרוסטום).
    נעשתה בדיקת MRI לפני ארבע שנים ב2011,הבדיקה הראתה נגע סגלגל בחלקו המרכזי של התלמוס בצורתו בגודל של כ 1.5 : 6.5 X מ"מ המודגם בעצמת אות מעט יותר גבוהה מסביבתן בסדרות הFLAIR -T2 GRE T2-
    הוא אינן מזוהה היטב בסדרת T1 ואינו עובר הגברת גדוליניום. יתר החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים הדיפוזיה תקינה.
    אין הגברה פתולוגית תוך-מוחית לאחר הזרקת גדוליניום.
    סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך -גולגולתיים.

הבדיקה שנעשתה כיום 2015: סיבת הבדיקה מעקב נגע בתלמוס.
    הממצאים: בדומה לבדיקה הקודמת נראה נגע עוגל היפראיניטנסי המודגם בסדרת FLAIR כ9 מ"מ, ללא שינוי מהותי בממדיו או במאפייניו בהשוואה לבדיקה קודמת.
    הופיע נגע חדש בעל אות גבהו ב-T2 בפולבינר של התלמוס מימין, קוטרו 0.5 ס"מ ועם האדרה נודולרית במרכזו.
    חדרי המח,הציסטרנות,הפיסורות והחריצים-בגדר הנורמה.
    שאר החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים.
    אין עדות למוקדי דיפוזיה מעוכבת.
    אין עדות למוקדי דמם חריפים או כרונים.
    מודגמים סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך-גולגולתיים.

סיכום: נגע בתלמוס משמאל, ללא שינוי מהותי בממדיו או במאפייניו בהשוואה לבדיקה קודמת. הופיע נגע חדש בתלמוס מימין.טיב הממצאים אינו ברור, יתכנו על רקע NF-1 .
    לאור האדרה בנגע החדש מומלצת בדיקת ביקורת באינטרוול קצר ויעוץ נוירוכירורג.

השאלה שלי היא מה זה נגע? ומהו התלמוס וכיצד זה משפיע על התפקוד המוחי, והאם הנגע יעבור והאם יש צורך בטיפול פולשני, או שישנו טיפול תרופתי?? מה זה אומר מודגמים סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך-גולגולתיים? בקשר לנע החדש נראה בקוטר של 0.5 ס"מ האם זה לא גודל גדול? ונראה כי גם הנגע הישן גדל מה זה אומר? האם הבדיקה מראה על סיכון ,או שמראה על מח של ילד שנמצא על הספקטרום האוטיסטי?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת MRI לילדה

הוספת תגובה

תמונה

• בדיקת MRI לילדה - תגובה

02/12/2015

אמא יקרה
    כשיש ילדה מורכבת הנמצאת במעקב גם בגלל ההפרעה היסודית שלה וגם בגלל ממצאי MRI כל הדיון צריך להעשות מול נוירולוג שמכיר אותך ואת הילדה היטב ואין מקום לתשאול אינטרנטי בשאלה זו. אם הנוירולוג שעוקב אחריה לא נותן לך הספר ברור את צריכה לחפש מישהו אחר שיתן זאת או לבקש ממנו הסבר ברור יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בן חמש וחצי, רטוב כל הזמן
    רותי
    01/11/2015

שלום,

בני בן חמש וחצי, היה גמול מגיל 3 בצורה חלקה, גם בלילה, בחצי שנה אחרונה כל הזמן רטוב. הולך כל חצי שעה (על השעון, בתזכורת שלנו) לשרותים, נותן שתן, ובכל זאת התחתון רטוב כל הזמן, למרות שמנגב היטב. אין בעיה במתן צואה. הינו אצל אורולוג, US שלפוחית תקין. שלח לנוירולוג. אציין שגם בלילה קם כ3-4 פעמים לשרותים, אבל תמיד גם רטוב. לא הסדין אבל התחתון והמכנס כן.

מה יכולה להיות הבעיה? מה הקשר לנוירולוג? ומה הדחיפות? (נוירולוג בקופה זמין עוד כ3 חודשים בערך....)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בן חמש וחצי, רטוב כל הזמן

הוספת תגובה

תמונה

• בן חמש וחצי, רטוב כל הזמן - תגובה

06/11/2015

אם לא נמצאה בעיה אורולוגית צריך בירור נוירולוגי כולל הדמיית עמוד שדרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התפתחות
    ורד
    26/10/2015

היי..בני בן ה 12 מאובחן מזה כ 3 שנים בהפרעת קשב וריכוז.
    בשנה האחרונה שמתי לב כי הוא מדבר המון שטויות..דברים בלי קשר ולא הגיוניים או רלוונטים לשאלה או לשיחה..מדבר בשפה נמוכה לגילו וכל הזמן כשנשאל משהו הוא מנסה לענות ואומר : אוי שכחתי איך קוראים לזה ושכחתי איך אומרים את זה ..ועוד..
    יש לו גם את העניין שרוב שעות היום הוא כאילו חולם או רדום..אתה מבקש ממנו משהו אז הוא חולף על פניך כאילו לא שמע כלום.
    לפני התארגנות ליציאה שהיא בשבילו הוא לא מגלה סימני התלהבות ...הוא לא עוזר בהתארגנות..הוא יושב ופשוט לא איתנו..
    לעומת זאת יש לו התפרצויות זעם קשות והוא צועק ופשוט נכנס לחדר ..טורק את הדלת ובוכה..
    אציין שהוא לא מטופל בשום טיפול תרופתי.
    העניין מתחיל להפחיד אותי שאולי יש בעיה אחרת או לקות למידה ואינני יודעת איך להתחיל לבדוק ולאיזה רופא לפנות כדי להתחיל לטפל...
    נא עזרתך והכוונתך..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

תמונה

• התפתחות - תגובה

06/11/2015

נשמע לי שאתם צריכים לראות פסיכיאטר ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קשב וריכוז
    ורד
    21/10/2015

היי..בני בן ה 12 מאובחן כבר 3 שנים עם בעיית קשב וריכוז..לאחרונה עבר בדיקת eeg לבקשתי והתשובה אומרת : תרשים ערנות פעילות רקע אחורית כ 8 לשנייה סימטרית בטה קדמית רקעים של פעילות כ 6 לשנייה בפיזור כללי גירוי אור ואוורור יתר ללא שינוי . לסיכום.. איטיות כללית קלה לא קבועה הממצא אינו ספציפי -דרוש תיאום קליני לא ניתן לשלול שמדובר בנמנום. אשמח לתרגום הממצאים ? האם תקין ? ואם לא תקין ..מה עליי לעשות בהמשך ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז

הוספת תגובה

תמונה

• קשב וריכוז - תגובה

06/11/2015

תיאור בEEG נשמע תקין לחלוטין ואינו דורש התייחסות מיוחדת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קו אמצע
    ליאת
    15/10/2015

שלום
    יש לי תינוק בן 3.5 חודשים
    חייכן ודברן (אמנם התחיל קצת יותר מאוחר לתקשר והדאיג אותנו רק לקראת גיל חודשיים התחיל ממש לתקשר לחייך הרבה ו"לדבר", לפני כן היה קושי בקשר עין יציב).

מרים את הראש יפה על הבטן אבל יש משהו שאנחנו מאוד מודאגים ממנו- נראה שקשה לו להגיע לקו האמצע, כשהוא מעורסל הוא יחסית מצליח אבל גם זה נראה שזה פשוט לא נוח לו..
    הוא לא משלב ידיים ולא שם ידיים בפה, הוא כן מצליח להחזיק צעצועים ולקרב אותם לפה..
    נראה שהפעולה הזו של הבאת יד לקו האמצע מאוד קשה ולא נוחה לו..
    האם יכול להיות קשור לרפלוקס החמור ממנו הוא סובל? כשאני מנסה להביא לו את הידיים לקו האמצע הוא ממש מתנגד, מקשית גב, לפעמים אני שומעת שהאוכל עולה לו או מתחיל לגהק..

תודה רבה על העזרה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    קו אמצע

הוספת תגובה

תמונה

• קו אמצע - תגובה

06/11/2015

לא נראה לי קשור לרפלוקס בקשי מרופא הילדים שיבדוק אותו ויתרשם אם ישנו קושי נוירולוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חיסון מחומש ורפלקס מורו
    JANIS10
    28/10/2015

שלום
    בן חודשיים עבר היום חיסון מחומש. שמתי לב בשעה האחרונה שלפחות 5 פעמים כשהוא שכב על מזרן הוא פתאום מאבד תחושה של יציבות ונכנס להיסטריה כאילו הוא נופל, מבט מבוהל וידיים פרוסות לצדדים כאילו תחזיקו אותי (נראה לי רפלקס מורו אבל בתדירות גבוהה) . זה יכול להיות קשור לחיסון?? מה עושים? (בחודשיים האחרונים אולי היה לו פעמיים רפלקס מורו זה הכל ורק בשעה האחרונה 5 פעמים).
    התפתחותו תקינה ובריא לגמרי (עם G6PD)
    אשמח לעצתך. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון מחומש ורפלקס מורו

הוספת תגובה

תמונה

• חיסון מחומש ורפלקס מורו - תגובה

06/11/2015

ממש לא הגיוני לכתוב שאלה כזו באינטרנט ולצפות שתשובה תגיע (זה לא שרות רפואי דחוף ) כשאת מודאגת ממצב חריף של בנך את צריכה לפנות לרופא המטפל ואם לא זמין לחדר מיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קשב וריכוז
    דנה
    25/10/2015

שלום,

ילד בן 11 שיש לו בעיה של קשב וריכוז.
    יש תנועתיות רבה, חוסר תשומת לב לפרטים, אימפולסיביות בתגובות ועוד.
    הומלץ לעשות ניסיון עם ריטלין.
    היות ואני חוששת מהריטלין אני רוצה לעשות ניסיון עם נוירופידבק.
    מחיפוש באינטרנט נתקלתי ב-2 שיטות: אטנגו או טיפול נוירופידבק אצל מטפל (מחובר למכשיר EEG, QEEG).
    האם תוכלו לומר איזו שיטה עשויה לעזור יותר.
    ריטלין תמיד אפשר להתחיל, אך למען השק הנפשי שלי אני רוצה לנסות משהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז

הוספת תגובה

תמונה

• קשב וריכוז - תגובה

06/11/2015

מכיוון שאיני עוסקת בנושא של נוירופידבק איני יכולה לענות על שאלה זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה