מידע רפואי
פורומים
- סרטן (אונקולוגיה)
- רפואת עור משלימה
- אקנה-רוזציאה
- טרשת נפוצה
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- טנטרה, מיניות
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- קטרקט - ניתוח וטיפול
- מיאלומה נפוצה, המטולוגיה, לימפומה, קרישה ואנמיה
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- שיער, עיצוב שיער, שיער יבש
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- תזונת ילדים, השמנת ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
- הקאותעדי24/07/2015
שלום , בני בן שבעה וחצי חודשים , מתהפך בטן-גב וגב-בטן , משחק , צוחק ומחייך.
טרם זוחל. בחודש האחרון שמתי לב שהוא הקיא אחת לשבועיים והשבוע הקיא פעמיים.
רופאת הילדים אמרה שהכל בסדר. אני מודאגת היות ונאמר שהמרפס שלו סגור.
יכול להיות שההקאות הן על רקע לחץ תוך גולגולתי מוגבר? במידה וכן מה צריך לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב27/07/2015לא נשמע כאילו ההקאות הן על רקע נוירולוגי אבל חשוב שרופא הילדים יעקוב אחריהן ואם ממשיך להקיא לברר את סיבת ההקאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה פריונטריקולריתג'ני13/07/2015
שלום,
אני בת 30 בשבוע 29 להריון. בסקירה מורחבת שבוצעה בשבוע 26 נמצאו שני ממצאים: מערכת מאספת כפולה בכליה שמאל וציסטה פריונוריקולרית מעל חדר שמאל בגודל 3*4מ"מ. אני מוזמנת לסקירה מורחבת נוספת וייעוץ גנטי בעוד שבוע וחצי.
רציתי לדעת האם הממצא של הציסטה לכשעצמו צריך להדאיג אותנו והאם השילוב של שני הממצאים מגדיל את הסיכון לאיזושהי תסמונת גנטית?
עלי לציין שפרט לממצאים אלו כל הבדיקות יצאו תקינות ולא ביצענו דיקור מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה פריונטריקולרית - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב20/07/2015את היעוץ תקבלי על ידי הגניקולוגים והגנטיקאים המעורבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירת נשימה בת חצי שנהמאיה14/07/2015
שלום,בתי בת החצי שנה חלתה לפני כשבוע בסטרידור וקיבלה טיפולי אנילהציה של בודיקורט וטרמבולין. במהלך המחלה ( ממש שהחל כבר שיפור) החלה לבכות , עצרה נשימתה גילגלה עיניים ואיבדה הכרה לכמה שניות. האירוע הטראומתי הזה הוביל לאשפוז בהשגחה ובו נאמר לי שככל המראה מדובר באירוע עצירת נשימה. עשו לה מעקב סטור יה ודופק במהלך הלילה והכל היה מצוין. שעה לאחר שחרורנו הילדה שוב בכתה בכי חזק ושוב קרה אותו האירוע בבית. גם רופאת המשפחה וגם רופאי המיון מכוונים לbreath hoolding . אתמול שוב עוד שני מקרי עצירת נשימה מבכי. אני ממש מבוהלת ואשמח אם תוכלו לעזור לי:
1.האם זה מקרי שחלתה בקוצר נשימה וסטרידור ואז החלו המקרים?
2 האם התדירות הגבוהה הזו לא מוזרה או מסוכנת ודורשת בירור נוסף?
היא מגביר. את הבכי ומגיעה למצב הזה כתגובה אליי או למשהו שלא מקבלת..כך נראה לי.. את זה מוזר כי היא רק בת חצי שנה..
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירת נשימה בת חצי שנה - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב20/07/2015נשמע כ breath holding spells
יכול להיות שהוחמר תוך כדי מחלה ריאתית צריך לעקוב אחר קצב הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת eegדנית20/07/2015
להלן התוצאות של בני בן ה 6 שסובל מטיקים:
תרשים ערנות
פעילות רקע אחורית כ 7 לשניה סימטרית
בטה קדמית
פעילות זיז וגל פריאטלית שמאלית ופחות ימנית תלויה
גירוי אור ללא שינוי
לסיכום: פעילות אפילפטית פריאטלית שמאלית ופחות ימנית תלויה.
מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת eeg - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב20/07/2015התפרקויות אפילפטיפורמיות שלא קשורות לטיקים אולי מרמזות על נטיה לפרכוסים בעיקר עם מאפיינים רולנדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוצים חזקים - בן 4דנה05/07/2015
שלום,
בני בן 4 ושלושה חודשים. לפני כחודשיים החלו אצלו טיקים של מצמוצים חזקים בעיניים. ממש נראה כאילו הוא מתאמץ למצמץ. לא ידוע לי על איזשהו שינוי או משהו חריג שבעקבותיו החלו הטיקים. אולי בגן היה משהו, אך אני לא מקבלת אינפורמציה..
עדיין לא פניתי לאף גורם. רציתי לדעת מה לעשות עם זה? האם זה נובע בדרך כלל מבעיה רגשית כלשהי? האם לפנות לבירור אצל רופא עיניים? נוירולוג? פסיכולוג?
בנוסף, ממה שהבנתי זו תופעה שעשויה לחלוף מעצמה, אך אם זו בעיה רגשית אז כדאי לטפל בבעיה הרגשית הזו, לא כך?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוצים חזקים - בן 4 - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/07/2015טיקים מופיעים בד"כ סביב גיל זה והשכיח ביותר ביניהם הוא מצמוצים לדעתי כרגע אם לא נראה לך שמתנתק בעת מיצמוץ חכי בסבלנות שיחלוף אבל רצוי שיראו אותו רופא הילדים כדי להבדיל בין מצמוץ להתנתקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה קלה של החלל הסובארכנואידאליאירית שפירא07/07/2015
שלום ד"ר, בני בן שנה וחצי, ועדיין לא נסגר לו המרפס. בשל היקף ראש גדול מהממוצע, ובשל העובדה שטרם נסגר המרפס (יש שקע בגולגולת), נשלחנו לבדיקת אולטרסאונד ראש. להלן הממצאים: הרחבה קלה של החלל הסובארכנואידאלי עד כ-5.3 מ"מ- מומלץ מעקב. החדרים, קו האמצע, המוח ויתר הבדיקה - ללא סטיות. חשוב לי להבין מה זה אומר, האם עלי לגשת לנוירולוג? האם יש לכך השלכות על התפתחות הילד עכשיו ובעתיד? האם יש משהו שעלי לעשות?? על תשובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה קלה של החלל הסובארכנואידאלי - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/07/2015נשמע כחסר משמעות ולא דורש מעקב נוירולוגי תמונה כיחה בילדים עם נטיה להקפי ראש גדולים יחסית ללא סיבה נוירולוגית בעייתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת מאדעליזה מלכה04/07/2015
בן 7 ןחצי חודשים עם היפוטוניה בינונית וגמישות יתר תנועות ידיים אינן מדוייקות אינו מכוון טוב כפות ידיים מאוגרפות הרבה גם שמושיט יד לחפצים הד לג משמעותי מה יכולה להיות הבעיה בדיקות גנטיות ציפ גנטינ תקין מטבולי תקים לקטט תקין אמוניה תקין mri תקיןאקו לב תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת מאד - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/07/2015ממש קשה עד בלתי אפשרי לענות על שאלתך בצורה אינטיליגנטית על פי תיאור בפורום. יכול להיות שיש תשובה חד משמעית , יכול להיות שישנה הפרעה גנטית שלא נבדקה , ויכול להיות מרכיב התפתחותי אחר אבל לא אוכל להגיב על שאלתך הפונית לפורוםרופאים ומניחה שכל אחד מאיתנו יאמר לך שצריך לבדוק א ת בנך כדי להגיב לגבי האפשרויות האבחנתיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש לילדה בת 11.5נגה25/06/2015
שלום רב !
יש לי ילדה בת 11.5 שסובלת מאד מכאבי ראש כ - 3 חודשים. כאבי הראש שלה מתמקדים במצח (מעל אזור האף, מה שנקרא "העין השלישית").
היינו איתה כבר במיון: נבדקה ע"י נורולוגית, עשו לה ראש CT וגם MRI , הייתה אצל רופא אא"ג וגם רופא עיניים לבדיקת קרקעית העין. ברוך ה', כל הבדיקות יצאו תקינות. נשללה גם מגרינה. קיבלה תרופות כמו נורופן, נורופן קוויק, אופטלגין, אפילו תרופה חזקה כמו אוקסיקונטין 5 ושום דבר לא עזר. אנחנו ממש מיואשים. הדבר היחיד שעזר לה זה דיקור סיני שנתן מנוחה של שבועיים מכאב הראש. אח"כ כאבי הראש חזרו בגדול. אשמח לעצה טובה.
תודה רבה ובשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש לילדה בת 11.5 - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב30/06/2015כראבי ראש מתמשכים ושלא מגיבים לאנלגטיקה מסודרת כמו שילדתך קבלה בנוכחות MRI וCT תקין מחייבים בדיקת קרקעית חוזרת ותמיכה פסיכולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להסבר. אני מאוד דואגתש19/06/2015
שלום , הבן שלי עשה בדיקת EEG בחסך שינה.
אודה אם יהיה ניתן להסביר לי את משמעות התשובה:
פעילות אפילפטית מוקדית דו צדדית בלתי תלויה עם מוקד פריאטו אוקסיפיטלי שמאל וצנטרו טמפורלי ימני.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה להסבר. אני מאוד דואגת - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב23/06/2015הפרעה אפילפטיפורמית המעידה על נטיה לאפילפסיה סביר על פי התיאור אפילפסית ילדות שפירה אבל את צריכה לפנות עם התשובה לנוירולוג המפנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש אצל ילדה בת 8כהן תמי21/06/2015
יש לי ילדה בת 8 שסובלת מזה כשנתיים מהתקפים של כאבי ראש מצחי מלווים בהקאה לאחר בדיקת m.r.i נמצא שיש כיארי 1 אך לדברי הנירולוגית הגורם לכאבי הראש זה נפשי והציעה טיפול מרגיע כמו רפקסולוגיה וביופידבק אך זה לא עוזר והילדה ממשיכה לקבל מיגרנות חזקות וזה קורה לה בדרך כלל בימי ראשון או כשהיא ממש עייפה .ברצוני לדעת האם הילדה יכולה לקבל טיפול תרופתי ? כי הילדה ממש סובלת אודה על תשובה בהקדם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש אצל ילדה בת 8 - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב23/06/2015לצורך החלטה על תרופות את צריכה להפגש עם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במאמץ בעקבות אסטמה ממושכתגלי21/06/2015
שלום,
בחורף האחרון, במשך כ 4 חודשים, בני בן ה 14, סבל מהתקפי קוצר נשימה תכופים וצפצופים רבים.
בתקופה הזו הוא טופל בתרופות שונות (אינהלציות\משאפים\קורטיזונים\פרדניזון, אנטיביוטיקות ובסוף סימביקורט).
כחודש מתחילת רצף הארועים, התחילו אצלו כאבים בצידי החזה (כנראה שרירי הנשימה) תוך כדי או מיד בתום מאמץ גופני. כלומר, למרות קוצר הנשימה והצפצופים, הוא ניסה להמשיך בפעילות ספורטיבית כהרגלו. שכן לפני כן עסק בתחומי ספורט שונים כ 10 שעות בשבוע ויצג את בית הספר בתחרויות ריצה\קפיצה.
רופא ראות וקרדיולוג שללו כאבים כתוצאה מבעיות רלוונטיות לתחומם ושיערו שהכאבים נובעים מהשרירים.
זה חודש שכבר אינו נוטל תרופות ואין לו התקפי קוצר נשימה אך הכאבים בזמן מאמץ (משחק כדורסל עם חברים\ריצה) או מיד כשמפסיק לשחק\לרוץ, עדיין קימים ונמשכים מספר דקות.
לפני כשבועיים רכב על אופניים בעליה ופתאום חש שמאבד את ההכרה ונפל. אולי כאב לו ולא הפסיק בזמן.
הכאבים נובעים מהמאמץ בזמן המחלה (וגם עכשיו)? מהתרופות?
למי עלי לפנות להמשך בירורים? לאיזו סוג של טיפול? רופא?
נוירולוג (רגיל או מומחה למחלות שריר)? אורתופד? רופא ספורט? פיזיותרפיסט? יוגה\שחייה\מנוחה?
תודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במאמץ בעקבות אסטמה ממושכת - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב23/06/2015קודם כל לרופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון ממולץ למיקטלחנה31/05/2015
שלום לרופא
מה המינון הממולץ של למיקטל בנוכחות דפלפט כרונו 2000 מג ביום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון ממולץ למיקטל - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב23/06/2015בנוכחות דפלפט לא עולים בלמיקטל מעבר ל5 מ"ג לק"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה - בן תשעה חודשיםשגית23/06/2015
שלום,
הבן שלי בן תשעה חודשים נפל בבית נפילה משמעותית מגובה.
בבדיקה בבית חולים התברר שיש לו שבר קווי בגולגולת.
כעת, אני חוששת מאוד מנזק מצטבר בעקבות נפילות אשר ביום יום היו נחשבות כחלק משגרת החיים בשלב זה (למשל, נפילה מישיבה או מעמידה - בתקופה זו הוא מנסה לעמוד אך אינו יציב וגם בישיבה עדיין אינו יציב).הבנתי שכעת גם נפילה כזו שאינה מסוכנת תהא מסוכנת במצבו.
כמובן שאנחנו מאוד נזהרים עם מזרונים ושמירה מאוד מקיפה אולם יש חשש שעדיין יוכל ליפול נפילות מהסוג האמור לעיל לאור השלב ההתפחותי שבו הוא נמצא.
האם ניתן לעשות דבר מה?
האם כדאי לקנות כובע מגן?
מה הסיכון של נפילה תמימה כזו במצב כיום?
הנפילה שבעטיה השבר התרחשה ביום 19.06.15. עד מתי יש לשמור עליו באופן הדוק כזה שלא יפול כלל (מישיבה או מעמידה)?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה - בן תשעה חודשים - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב23/06/2015אין סכנה בנפילות שאין בהן פגיעת ראש ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטלחנה01/06/2015
לרופא שלום
האם למיקטל "מעלה" רמת דפלפט בדם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב23/06/2015כן במידה מסוימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירבול מוטורייעל25/05/2015
קראתי שבודקים אפשרות לעזור למי שסובל מאטקסיה (בעיה של חוסר קואורדינציה או תנועות מגושמות של הגפיים שלא כתוצאה מחולשת שרירים)
יש סירבול מוטורי על רקע של אספרגר (גם חוסר קורדינציה אבל כנראה גם חולשת שרירים) - האם טיפול באטקסיה יכול לעזור גם לילדים כמוהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירבול מוטורי - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב23/06/2015הטיפול שונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?