פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומות
    מיטל
    17/10/2011

שלום,
    יש לי תאומות מקסימות בנות 3.5 . הן אוהבות וקשורות אחת לשנייה. שתיהן ישנות באותו חדר במיטות נפרדות. ישנם מצבים מסוימים שהן מפריעות אחת לשנייה כגון: מעירות אחת את השנייה, צועקות ומדברות לפני השינה, רבות, מתווכחות אם הדלת תשאר סגורה או פתוחה וכו'. לנו נמאס מיזה וחשבנו להפריד אותן בחדרים למנוע את הברדק. ( כל אחת בחדר לבד ).

האםם נכון לעשות זאת לתאומים בגיל הזה? אשמח להדרכתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאומות

הוספת תגובה

• תאומות - תגובה

טובי פלד
    18/10/2011

שלום מיטלי
    לא זה לא מומלץ . עזהי אותן לנהל את חייהן לבד.
    אתיכולה להציע להן לישון בנפרד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תסביר לי...

מיטל
    18/10/2011

אני אשמח לדעת למה להפריד אותן זה לא מומלץ. אנא תן לי הסבר קצר לתשובתך.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תסביר לי... - תגובה

טובי פלד
    20/10/2011

שלום מיטל
    לתאומות יש קשר טוב ,הקשר הזה הוא תמיכה הדדית לשניהן אין סיבה להחליש את התמיכה ואת הקשר .
    זה לא אסון גדול להפריד . אבל אין בזה הרבה תועלת. בהמשך אפשר לתעל את הפעילויות בהתאם לנטיות שלהן ואז הן יהיו גם עם אחרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    אפרת
    17/10/2011

שלום ותודה

שאלה לגבי גמילה
    בתי בת שנתיים + 3 חודשים. חכמה, מדברת חופשי ומתוקה כמובן
    לא ממש בעניין גמילה, אומרת שיש לה תחתונים..., יש לה סיר שהיא מבקשת לשבת עליו ולעשות בלי חיתול או לשבת בשירותים אבל לא ממש יוצא לה והיא לא מקשרת שהיא צריכה ללכת לשירותים ובין מה שהיא מבקשת.
    השאלה שלי כיצד לנהוג, האם כאשר היא מבקשת כן להוריד את הטיטול ולהושיב אותה ? להגיד משהו ? לנסות כן לקדם את העניין ?

דבר חשוב נוסף הוא שאני אמורה ללדת עוד 3 חודשים...
    אני לא לחוצה עם הגמילה, מאוד בעניין של לתת לה את הקצב שלה, לעודד ולחזק אותה באופן כללי בעצמאות שלה ללא קשר לגמילה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

טובי פלד
    18/10/2011

שלום אפרת
    הדרך שלךנכונה ,בלי לחץ , בלי מהירות היא תגיע לגמילהגם בלי שתגידי לה כלום..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה בין אחים
    מירי ליבוביץ
    16/10/2011

שלום, שמי מירי ואני אמא לעילי בן חמש ואיתי בן השלוש.
    אני נמצאת בחודש השביעי להריוני.
    בני הבכור מקנא בצורה יוצאת דופן ומעוררת חשש לאחיו הקטן.
    כמו כן הוא "נדבק" אליי , מרים לי את החולצה , בכל הזדמנות לא משנה היכן אנחנו נמצאים.
    ניסיתי להסביר לו שלא נעים לי שהוא עושה את הדברים הללו אך זה רק הגביר את היצר שלו.
    לגבי אחיו הקטן- לעילי יש כל מיני אימרות שאנחנו לא אוהבים אותו, שרק איתי (אחיו הקטן) מקבל יחס, שהוא היה מעדיף שאחיו לא היה נולד וכו.... הכל מלווה כמובן בדרמות ובבכי קורע לב.
    ניסינו הכל- שיחות עם הילד, זמן איכות אך ללא הועיל.
    אשמח לקבל תשובה בהקדם מה עליי לעשות וכיצד אפשר לעבור את המשבר הזה לפני הולדת אחותו.

תודה-
    אמא מיואשת.

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה בין אחים

הוספת תגובה

• קנאה בין אחים - תגובה

טובי פלד
    16/10/2011

שלום לאמא מיואשת.
    הבן הכור שלך כנראה נולד עם רמה גבוהה של טוסטסטרון ולכן הוא תוקפן .
    יחד עם זאת יש לו גם חרדות מאובדן מקומו במשפחה.
    אל תוותרו לו בשום נקודה שנובגעת לבטחונם של הילדים האחרים. אולם כל פעןם שהוא בוכה ומתלונן תענו לו שזה לא נכון . אל תצדקו ואל תסבירו. ותתנהגו כרגיל. אני מקווה שזה יעבור עם הזמן. יכול מאד להיות שהלידה השלישית תיטיב את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלת תינוקת בת 7 וחצי חודשים בלילה
    ירון דותן
    16/10/2011

יש לנו תינוקת כמעט בת 8 חודשים
    סדר היום שלה בערב הוא מקלחת בשעה שבע וחצי
    ארוחת ערב קבוק בשעה שמונה שמונה וחצי והשכבה לישוון במיטה .
    בדרך כלל היא נרדמת עם הבקבוק בפה .
    בדרך כלל היא ישנה עד סביבות השעה שש שש וחצי בבוקר
    ישנם לילות שהיא בוכה מתוך שנה או מתעוררת בוכה
    בדרך כלל אנחנו משאירים אותה במיטה מלטפים אותה כמה דקות והיא נרדמת חזרה .
    אולם ישנם לילות שבהם היא מתעוררת בבכי חזק ולא מצליחה לחזור לישון יכול להיות מכמה סיבות כאבי בטן, שיניים או אולי רעב.
    וכאן מתעורר ויכוח ביני ובן אישתי אני מציע לתת לה בקבוק
    ואישתי טוענת שלא צריך לתת לזה בקבוק כי זה ירגיל אותה לאכול בלילה ויפריע לה לישון לילה שלם.
    בדרך כלל אחרי הבקבוק שאותו היא אוכלת בשקיקה היא נרדמת
    הנושא הזה גורם להרבה ויכוחים ביני לבין אישתי האםם לתת בקבוק בלילה או לא?
    ורצתי לשמוע מה דעתכם בנושא

הוספת תגובה

• האכלת תינוקת בת 7 וחצי חודשים בלילה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    18/10/2011

לירון שלום רב
    אם התינוקת במשקל תקין אין סיבה להאכלת לילה בגיל זה.
    אפשר לתת מים.
    חשוב להרגיע בכך שתשבו לידה עד שתירדם.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכן לישון במיטה שלו....
    רונה
    16/10/2011

היי
    יש לי תינוק בן שנה ושלושה חודשים שלא מוכן לישון בשום פנים ואופן במיטה שלו רק במיטה שלנו...
    כאשר הוא נכנס לשינה עמוקה אנחנו מעבירים אותו, ולאחר כשעה הוא מתעורר ובוכה וצורח ורוצה לישון במיטה שלנו...
    מה לעשות? איך אפשר לגרום לו לישון במיטתו?
    תודה רונה

לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכן לישון במיטה שלו....

הוספת תגובה

• לא מוכן לישון במיטה שלו.... - תגובה

טובי פלד
    16/10/2011

שלום רונה
    תני לו לישון במטה שלכם .זה טוב בשבילו .אם זה אפשרי תני לו לישון על ידכם במרחק מגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לישון במיטה שלו, תגובה לפלד

רונה
    17/10/2011

טובי שלום,
    לא מובן לי למה לתת לו לישון איתנו? האם זה הרגל טוב?
    הוא בקושי ישן במיטה שלו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לישון במיטה שלו, תגובה לפלד - תגובה

טובי פלד
    18/10/2011

שלום רונה
    ילד קטן ללא מגע גופני עם הוריו מרגיש חרדה במיוחד בלילה בחושך.
    המגע הגופני עם הוריו מפחית את הפרשת הקורטיזול שהוא הורמון הסטרס.
    לכן עדיף לתינוקות כמה שיותר קרבה גופנית עם ההורה..אין משמעות למילים מטה שלו .
    יש משמעות למילה מגע וקשר קרוב.
    המגע הקרוב בגיל הצעיר ,מעניק לו חיסון מסטרס גם לשנים הבאות.
    הכוונה רק למגע גופני ומילולי ,אין כוונה לפינוק ומילוי כל דרישותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם-בן 2.7
    הילה
    15/10/2011

שלום רב,
    בני היחיד בן 2.7,ילד חכם,רגיש וחברותי מתנהג מזה 3 חודשים(לסירוגין)בצורה לא יפה.כאשר אומרים לו "לא" על משהו(או כאשר הוא נעלב ממשהו) הוא כועס וצורח "די" ו"שקט",זורק דברים.לאחרונה לעיתים גם מתעורר בלילה כנראה מתוך חלום וקם מהמיטה שלו וצועק.אני ובעלי ראינו כי במידה ומנסים להתקרב אליו באותם רגעים הוא רק מגביר את ההתנהגות הזו ולא נרגע ולכן בחרנו להתעלם מזה.זה אכן עובר ולאחר מס' דקות שלא מתייחסים הוא עובר מצרחות לבכי ומחפש קירבה ואז ניתן להרגיעו.אנו מנסים לשמור על עקביות,כמובן שאחרי זה אנו מסבירים לו שלא צועקים,הוא מבקש סליחה ואוסף את כל מה שזרק.ההתנהגות הזו יכולה לקרות כמה פעמים ביום ולעיתים בכלל לא.
    בגן הוא ילד טוב,משחק עם כולם רק לאחרונה נאמר לי שהוא קצת בודק גבולות גם שם
    אני יודת שזה גיל שמתאפיין בכעסים אך בכל זאת אשמח לדעת האם אנו פועלים נכון וממה זה נובע.
    (אציין כי אני בהריון בחודש שישי והוא יודע על כך)
    תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות זעם-בן 2.7

הוספת תגובה

• רציתי גם להוסיף

הילה
    15/10/2011

שכאשר הצרחות מוגזמות יתר על המידה אנו כן מתערבים ומבקשים ממנו בתקיפות שיפסיק לצעוק ואם זה לא עוזר מכניסים לחדר שירגע לכמה דקות.בנוסף לעיתים כל ההתנהגות הזו היא ללא סיבה שניתן לזהותה כמו לדוגמא שהוא קם משינה בצהריים או בבוקר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי גם להוסיף - תגובה

טובי פלד
    16/10/2011

שלום רונן
    התפרצויות הזעם שאתם מתארים הן תוצאה של תיסכול וחרדות שמתעוררים בין היתר גם בשינה.דווקא בשינה עולות הרבה חרדות.
    אתם פועלים בסדר. הדבר הטוב ביותר הוא לא להגיב ולדבר אתו רק לאחר שהפסיק לצעוק. אני מציע לא לעשות כלום ולא לדבר ולא להכניס לחדר ולא לדבר בתקיפות. להיות אתו , אפשר לחבק אותו אם הוא רוצה אבל לשתוק.
    אתם לא צריכים להגיד לו שזה לא בסדר לצעוק הוא יודע את זה..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטה שנצמדת להורים אחרים
    קרן
    11/10/2011

שלום,
    בתי בת שנתיים וחמישה חודשים,כשאנחנו יוצאים איתה למקומות בהם יש ילדים נוספים עם הוריהם כמו גינות ציבוריות או הפעלות לילדים יש לה נטייה להצמד להורים אחרים גם אם לא מדובר בהורים של חברים שלה מהגן אלא באנשים זרים ואפילו ללכת להתיישב על אמהות אחרות , בנוסף אם היא רואה הורים שמחלקים לילדיהם חטיפים היא נגשת בלי להתבייש ודורשת שיתנו גם לה או אפילו מסוגלת לגשת לתיק ולקחת בעצמה.
    אני ובעלי נותנים לה הרבה חום ואהבה ,היא מקבלת מאיתנו הרבה מגע,חיבוקים וליטופים וגם מעולם לא מנענו ממנה חטיפים וממתקים ,כשיוצאים איתה מהבית היא תמיד מצויידת בשקית משלה עם חטיף או בסקוויטים .
    אנחנו לא יודעים מה מקור ההיתנהגות הזו והרבה פעמים היא מאוד מביכה אותנו.מצד אחד אנחנו שמחים שהיא פתוחה ומרגישה בנוח גם אנשים אחרים ומצד שני זה מרגיש לנו מוגזם.ממה זה נובע לדעתך? וכיצד ניתן לגרום לה להבין שזה לא מתאים?
    תודה.

הוספת תגובה

• פעוטה שנצמדת להורים אחרים - תגובה

טובי פלד
    12/10/2011

שלום קרו
    לדעתי התנהגות זו נובעת מרמה גבוהה של ביטחון עצמי ,חוסר חרדות,ואיזה שהיא רגישות נמוכה לצרכים של אחרים.
    אני מציע לכם לתת לה ללמוד בעצמה כיצד להתנהג.אתם יכולים לדבר אתה על זה ולשאול איך מרגישים הורים של ילדים אחרים ? אבל תנו לה לענות ולהתנסות בתוצאות של התנגותה. צפו בה מרחוק ודברו אתה אחרי זה ,בל עונשים ובלי הטפות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי
    דנה
    10/10/2011

שלום,

שאלתי היא מה ילד בן שנתיים וחצי צריך לדעת ומה צריך ללמדו?
    הוא יודע לספור עד 10 ויודע צבעים, אך אינו יודע לזהות מספרים, מבין מזה אותיות, אוהב ספרים, לוטו, פאזלים, מוזיקה. אנחנו מלדים אותו המון וקוראים לו ועושים יצירה, משתמשים בהמון כלים. האם יש עוד משהו חשוב שעלינו לדעת או לעושת עם ילד בגיל זה?

תודה,

אמא.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי - תגובה

טובי פלד
    11/10/2011

שלום דנה
    אתם עושים המון . לא צריך יותר.
    את כל הדברים האלה הוא ילמד בין כה וכה.
    תנו לולשחק עם עצמו ולהעסיק את עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוף...
    רונה
    10/10/2011

היי ילדתי לפני כחודש,ובנוסף יש לי עוד תינוק בן שנה ושלושה חודשים.

הגדול שלי לא ישן בלילות באופן רצוף, הוא בוכה לנו המון, ויש לציין שהוא אוכל דייסת שיבולת שועל.
    אנחנו משתדלים לתת לו את מרוב תשומת הלב, אך הוא לא רגוע בכלל!!!!!!
    מה לעשות בלילה????????
    מה לעשות בכלל..............

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה דחוף...

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוף... - תגובה

טובי פלד
    11/10/2011

שלום רונה
    תהיו רגועים אתו תהיו אתו הרבה זמן גם בלילה . אם אפשר באותו חדר ובאותו מטה.
    יכול להיות שהוא בלחץ מהתינוק החדש. זה יעבור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לטובי פלד

רונה
    11/10/2011

העניין הוא שהוא מוכן לישון אך ורק במיטה שלנו. הוא לא נרדם במיטה שלו ולא מוכן להיות בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי נושך ומרביץ לאמא
    שגית
    10/10/2011

שלום, בני בן השנה וחצי ילד מקסים וחייכן רוב הזמן, חוץ ממצבים שבהם הוא נושך וצובט,או נותן סטירות. מצבים אלו קורים ללא שום התראה מוקדמת אפילו בשעת משחק או חיבוק, כשהוא ממש ממש שמח וצוחק הוא מסוגל תוך כדי לשלוח את ידיו לכיוון הפרצוף שלי או של אביו ולתפוס בכל הכוח, אם לא מצליח לו אז הוא נושך אותי בכתף. יש אפילו רגעים בנינו שהכל רגוע וחיבוקים וליטופים, הוא רוצה לנשק אותי בבטן (אני לא בהריון) אז יש נשיקה ראשונית ואחריה מגיעה נשיכה.אם הוא לא מצליח לנשוך אותי אז הוא מושך את השיער שלו בכעס. קראתי את כל התגובות על איך צריך להגיב כאשר הוא נושך ו/או מכה אותי, לפעמים זה עובד ולפעמים לא. התגובה היחידה שזוכה להתייחסות ממנו היא כאילו "בכי" שלי ובעלי יגיד לו שהוא הכאיב לאמא , ואמא עצובה , אז יש מן חשש בקול שלו וחיבוק אבל לאחר שניות ספורות הוא יכול לנשוך שוב.
    מה עושים ??????

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי נושך ומרביץ לאמא - תגובה

טובי פלד
    11/10/2011

שלום שגית
    התגובה שלכם צריכה להיותת חזקה ומידית.תצעקו עליו חזק ותרחיקו אותו ממכם ברגע שהוא נושך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק תינוקת ודוחפת אצבעות לצורך הקאה
    עדן
    10/10/2011

לא ברור לי מאיפה הילדה יודעת לבצע את המעשה
    לא היה מי שביצע מעשה כזה בקרב המשפחה. אבל
    בכל פעם שמשכיבים את הילדה לישון היא מכניסה לעצמה
    אצבעות לגרון ומקיאה, בידיעה שיצטרכו להוציא אותה
    מהמיטה ולנקות את המיטה שלה וכך היא מרוויחה עוד
    זמן בקרב ההורים. במהלך היום היא לא עושה זאת.
    ההתנהגות הזו מדאיגה אותי. אם מישהו יודע להגיד לי
    למה, איך, מה ניתן לעשות? האם זה מבשר רעות לעתיד?

אשמח לתשובה
    עדן

הוספת תגובה

• רק תינוקת ודוחפת אצבעות לצורך הקאה - תגובה

טובי פלד
    11/10/2011

שלום עדן
    הקאה היא תגובת חרדה. הילדה שלך פוחדת מהפרידה ממכם ולכן היא מקיאה .
    אל תיתנו לה להקיא. במשך הזמן היא תפסיק . אפשר גם לתת לה לישון בחדר שלכם ולהיות איתכם עד שהיא נרדמת.
    זה מראה שיש לה חרדת פרידה . זה טבעי ונורמלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הירדמות, שינה, צעקות ומה שבינהם
    יויו
    09/10/2011

הבן שלי בן שנה וחצי תמיד היה נרדם עצמאית במיטה שלו אבל בחודשיים האחרונים לא מוכן להירדם במיטה ובעצם לא מוכן ללכת לישון בכלל, כשהוא כבר כן רוצה לישון הוא מוכן לישון רק על הריצפה(אפילו לא על מיזרון) אם אני מעבירה אותו למיטה הוא באמצע הלילה יורד ממנה וממשיך לישון על הרצפה איך מחזירים אותו למיטה?
    ועוד שאלה יכול להיות שהגענו ל"גיל שנתיים האיום" מוקדם? מילד רגוע וחייכני הוא הפך לבכיין וצעקן כל פעולה מלווה בצעקות רמות מצידו שמתחלפות לצחוק ושוב לצעקות וחוזר חלילה ומחוץ לבית הוא מתנהג ממש שונה ממה שהוא לא מדבר ולא משחק עם אנשים וילדים אחרים פשוט יושב לידי בשקט ממש אפטי לסביבה

הוספת תגובה

• הירדמות, שינה, צעקות ומה שבינהם - תגובה

טובי פלד
    10/10/2011

שלום יו יו
    תני לו לישון על הרצפה . זה צורך חושי שלו עצמו.קחי אותו לבדיקה יותר יסודית במרפאה להתפתחות הילד. יתכן שיש פה חסך חושי מסוים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים מבקשת סליחה...
    טל
    09/10/2011

בתי הגדולה, בת שנתיים ושלושה חודשים. כנראה שבגן לימדו אותם שאם הם פוגעים\ מכאיבים למישהו הם צריכים לבוא, לבקש ממנו סליחה ולחבק. כך היא עושה גם עם אחותה הקטנה, בת החצי שנה. היא יכולה להרביץ\ להציק וכד' וכשאנחנו כועסיםאו כשהיא מתחילה לבכות היא "רוצה לבקש מרוני סליחה", נותנת נשיקה וחיבוק. נראה כאילו היא לא באמת מבינה את בקשת הסליחה ורק יודעת שאחריה אנחנו כבר לא כועסים.
    כיצד עלינו להגיב?? אולי אנחנו צריכים לא לאפשר לה לבקש סליחה כדי שלא תחשוב שהיא יכולה לעשות מה שהיא רוצה וסליחה תפתור הכל ונעבור לסדר היום?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים מבקשת סליחה...

הוספת תגובה

• בת שנתיים מבקשת סליחה... - תגובה

טובי פלד
    09/10/2011

שלום טל
    אל תתערבו תנו לה להתנהג כפי שהיא רוצה . ללא נזקים בלתי הפיכים כמובן לקטנה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה לטובי פלד בנושא שינה
    אור
    08/10/2011

קראתי הרבה הצעות שלך לשינה צמודה לאמא עד גיל שנה
    ביתי בת שנה וארבע ישנה בלול ליד המיטה שלי וניראה לי שכך גם ישאר האם זה טוב?

הוספת תגובה

• הודעה לטובי פלד בנושא שינה - תגובה

טובי פלד
    09/10/2011

אור שלום
    כשהתינוק יכול להרגיש בלילה את הוריו באחד מחושיו זה הדבר הכי טוב.
    כך שאם התינוק יכול להרגיש אותך מיד זה מרגיע אותו ומחזק אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזמן המתאים לגן
    אור
    08/10/2011

ביתי בת שנה וארבע-הולכת,רצה מתחילה במילים.היא אנרגטית כול היום אני רודפת אחריה. היא בת יחידה.אין לנו באזור ילדים אחרים חוץ מבגינה.
    כך שהיא ניראית לי לפעמים קצת משועממת.
    חשבתי שעכשיו אולי גן מתאים עד אחת
    אבל יש לי מחשבות שניות שאולי אני צריכה למשוך עוד קצת.יש גישות שאומרות צמוד לאמא עד גיל שנתיים לפחות.
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    הזמן המתאים לגן

הוספת תגובה

• הזמן המתאים לגן - תגובה

טובי פלד
    09/10/2011

שלום או5ר
    גן , גן גן חברה חברה חברה כמה שיותר מהר ולכמה שיותר זמן.
    זה יפתח אותה וילמד אותה מיומנויות חברתיות . מאמא לא לומדים מיומנויות חברתיות. אצל אמא ואבא לומדים להתפנק ולבקש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה