מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מחיתוליםעדי05/05/2012
שלום ביתי בת שנתיים מעוניינת לגמול אותה איך עושים זאת???יש לציין שבימים אלה נכנסה לגן אף פעם לא הייתה במסגרת איך אפשר לגמול שהיא בגן מי ירוץ אחרייה לשאול אם יש לה פיפי קקי והאם לא תיבהל שכל הילדים יראו אותה במצבי ם אלו בגן??האם זה הזמן היא מראה סימנים מוציאה חיתול אומרת פיפי קקי מתנגדת לשים טיטול....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
טובי פלד06/05/2012עדי שלום
הגמילה צריכה לבוא באופן טבעי ובהדרגה בלי לחץ.
נסי על הסיר ואם זה הולך בסדר אם לא תמשיכי בחיתול .
לגבי הגן תני לגננת לנהל את העניין ואל תתערבי . ילדים לומדים אחד מהשני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי שינהשירה העייפה03/05/2012
לשאלתך,
הקטנה נרדמת בהנקה ונדנוד הלול ואילו הגדולה עם סיפורים בספה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה - תגובה
טובי פלד06/05/2012שירה העיפה
שלום רב
הרגלת את הבנות שלך ש
לתהליך שינה ארוך המונע מהם להרגיש את חרדת הפרידה.. לא הצבת גבול ברור לכמה אפשר למשוך את הלילה.. יש לך כמה אפשרויות. אחת לתת להן להרדם ולישון ביחד.אז הן יפחדו פחות. שניה לתת להן להירדם באופן טבעי לא משנה באיזה שעה . אבל שיהיו במקום המיועד לשינה.. והשלישית לתת להן לבכות עד שירדמו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהשירה העייפה02/05/2012
הי שתי שאלות,
בנותיי המקסימות עושות לי שמות בלילות,
הגדולה בת השלוש וחצי נרדמת רק עם סיפורים
ולאחרונה החלה להירדם רק בשעות המאוחרות
( היום בעשר וחצי בלילה ללא שנת צהריים) מה שמורט לי את העצבים,
וגורם לי להתפרץ עלייה באופן מוגזם.
הקטנה קמה לינוק ואז מסרבת לחזור למיטה ובוכה הרבה.
מה עושים? איך עובדים על הרגלי שינה עם הגדולה?
שאלה נוספת, הגדולה המתוקה מסרבת להיות לבד וגם בשעות היום,
אם אני שנייה יוצאת היא מיד בוכה שהיא לא רוצה להישאר לבדה,
אציין כי היא ילדה שמקבלת המון חום ואהבה ומסתדרת יפה בגן.
תודה רבה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה - תגובה
טובי פלד03/05/2012שלום שירה
איך הרגלת אותן לישון עד עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עונים חבל,צליל30/04/2012
שלום השארתי הודעה ב26לחודש, יש סיבה שלא עונים או שלא הגעתי לפורום הנכון, ? למרות שזה הפורום הכי מתאים למצב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עונים חבל, - תגובה
ד``ר אורה רבר01/05/2012מתנצלת לפעמים גם אני לא יכולה לענות מיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםאורית29/04/2012
שלום. הבת שלי בת שנתיים ו 9 חודשים עדיין לא גמולה. בפסח (לפני למעלה משבועיים) התחלנו תהליך גמילה אולם בינתיים ההצלחה לא גדולה. פעמים ספורות היא הצליחה לעשות בסיר וכמובן שיבחנו אותה על כך מאוד, אולם רוב הפעמים היא מפספסת. היא קצת נלחצת מהפיספוסים, ולפעמים בוכה. אנחנו משתדלים להרגיע אותה אבל ברור שהפספוס מלחיץ אותה. בפעוטון ביקשו לא להתחיל גמילה גם שם עד שבבית הדברים לא מסתדרים קצת יותר טוב כך שמדובר רק בשעות אחר הצהרים. בימים האחרונים היא התחילה להתנגד לשבת על הסיר. אנחנו משתדלים לא להיכנס לעימות או למשא ומתן סביב זה אבל כרגע אנחנו אובדי עצות. התחלנו לחשוב שאולי אנחנו טועים ואולי צריך להפסיק את התהליך ולנסות שוב עוד כמה שבועות. אודה על עצתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
ד``ר אורה רבר01/05/2012שלום לך אימא יקרה
טוב עשיתם שהתחלתם את התהליך הגמילה בפסח אכן נראה שהגיל מתאים. ישנם ילדים שהגמילה קלה להם ולאחרים היא קשה יותר. מה שחשוב הוא לשתף פעולה עם הילד. מכוון שעכשיו, (אם הבנתי נכון), רוב שעות הערות הילדה נמצאת בגן אין טעם להמשיך בתהליך רק בכמה שעות בבית. הייתי מציעה להחזיר את החיתול ולא לעסוק בנושא לפחות עד חג שבועות.
מה עושים?
סמנו ביומן לפחות יומיים רצופים שבהם תוכלו לשהות לאורך כול שעות היום, עם הפעוט- אם אני לא טועה בחג שבועות ניתן ליצור רצף של ארבעה ימים ביחד עם שישי שבת שבהם היא יחד איתכם, (צרפו את יום שישי אם אתם בבית וגם אם יש גן), ללא גן.
לפני תחילת התהליך בפועל שוחחו עם הילדה : אפשר לומר משהו כמו "את כבר ילדה בוגרת, את יכולה כבר, (הביאו מספר דוגמאות למה שהילד כבר יכול לעשות לבד). בבוקר כשתקומי נוריד את החיתול, ותעשי פיפי וקקי בסיר/בשירותים, כמו גדולה. אני בטוח/ה שלאט לאט תצליחי. אם תהי רטובה נחליף לך תחתונים, עד שתתרגלי, קנינו המון תחתונים עם ציור של...
חכו בסבלנות לתגובתה הקשיבו היטב למה שיש לו לומר- התבוננו גם בשפת הגוף האם היא משדרת חשש, או שהיא שמחה שאתם בוטחים בה ויודעים שהיא כבר גדולה? גלו אמפטיה לכול קושי שיעלה, אל תזלזלו בכבודה, עודדו אותה להאמין בכוחותיה.
סבלנות: אל תשאלו כול כמה דקות: "יש לך פיפי"? היא תלמד מהר מאוד להתעלם מהשאלה המרגיזה. אפשר כול מחצית השעה להושיבה על האסלה/הסיר, לשבת לידה ולעודדה. לאחר כמה דקות להורידו גם "ללא תוצרת", ללא נזיפות איומים או פרצוף חמוץ.
אחרי כמה דקות יגיע הפספוס". אם תכעסו היא תלמד את הדרך לשלוט בכם- זוהי למידה בעיתית במיוחד בגיל שבו השליטה, העצמאות והשחרור עומדים במרכז חיי הרגש שלה.
עידוד: עודדו על כול הגעה בזמן לשירותים. ניתן לומר: "כול הכבוד, את ממש בוגרת, אני שמח/ה שהצלחת להגיע בזמן". לפחות בהתחלה היא לא עושה "דווקא", היא עוברת תהליך לא קל. על מנת שתצליח היא זקוקה להרבה עידוד, ואינה זקוקה אפילו לטיפה אחת של הטפת מוסר או כעס על כישלון.
פספוסים: כאשר היא רטובה החליפו את התחתון הרטוב/המלוכלך. אפשר לומר: "בואי מתוקה של אימא/אבא נחליף תחתונים". אל תוסיפו דברי ביקורת, כמו: "לא נורא פספסת/ברח לך. אל תהפכו את נושא הגמילה למלחמה וגם לא לשיח המרכזי בבית.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה
אורית01/05/2012ננסה לעשות הפסקה ונתארגן שוב לניסיון נוסף בעוד כמה שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגות- ילדה בת שנה ו-5 ח'טלטוש29/04/2012
הי, אני מקוה שהגעתי לפורום הנכון.
הילדה שלי בת שנה ו-5 ח' כמעט. ילדה פעילה וחייכנית. בשבועיים האחרונים חלה כאילו נסיגה בהתנהגות: היא רוצה שירימו אותה על הידיים כל הזמן, התחילה להרביץ לילדים אחרים (גם ללא סיבה), רכושנית לדברים (גם לא ספציפית לדברים שלה) ובגדול יותר פינוקי. כשלא מקבלת מה שהיא רוצה היא מתחילה לבכות ולשכב על הרצפה. בנוגע לאלימות, כל פעם שהיא מכה, אני תופסת לה את היד ואומרת לה שאסור להכות ושאני כועסת על ההתנהגות שלה. הבעיה שהיא עוד יותר מתעצבנת ורוצה להכות גם אותי.. לפני כשבוע וחצי גיליתי שאני בהריון שני. האם יש קשר בין הדברים?
אשמח לתשובה כיצד עלי להתנהג איתה. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה לקבל תשובה?? די דחוף...
טלטוש02/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות התנהגות- ילדה בת שנה ו-5 ; - תגובה
ד``ר אורה רבר02/05/2012שלום לך אימא יקרה
יתכן שיש קשר להריון ויתכן שלא, קשה לדעת בשלב כול כך מוקדם של ההיריון שלך, האם הילדה מרגישה? נסי לחשוב האם יש איזשהו שינוי בהתנהגות שלך בתקופה האחרונה בעקבות ההיריון.?
בכול מקרה מטרתי לנסות ולכוון אותך למה עושים?
קום כול הילדה מאוד צעירה, די תינוקת בעצמה והיא זקוקה לפעמים "על הידיים" ולמה שא מכנה "פינוקי". יחד עם זאת יש לשים גבולות ולהיות ברורים לגבי מה שאתם מרשים ומה לא.
בחרי מתי להרים על הידיים: אני לא יודעת אם היא נמצאת איתך כול היום או שהיא במסגרת פעוטון, מטפלת? בכול מקרה אם את נפרדת ממנה בבוקר ואוספת אותה בשעות אחר הצהרים זה הזמן לחיבוק נשיקה ו"על הידיים" לכמה דקות בלבד.
כאשר מרביצה לילדים – יש לומר בכול פעם מחדש בתקיפות: "אסור להרביץ", אין טעם להוסיף שאת כועסת. כאשר היא מנסה להכות אותך חזרי על האמירה "אסור להרביץ" ונסי לתפוס לה את היד לפני שתכה.
כאשר לא מקבלת את מבוקשה ונשכבת על הרצפה- זוהי התנהגות מאוד נורמטיבית לגילה- הטיפול בתופעה היא לא להיענות לבקשה בעקבות "התקף הזעם" אלא להיות במצב שאת רואה אותה אך לא מתייחסת להתנהגות זו.
בכול מקרה נסי להיות חמה ואמפאטית כלפיה עודדי התנהגותיות חיוביות עצמאות.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח גדול שחוטף צעצועים לאח קטןדידי29/04/2012
שלום,
בתחילה ברצוני להודות שוב על המענה בפורום שלכם. אני נעזרת בו רבות.
ולעניין:
בכורי בן שנתיים וחודשיים והקטן אוטוטו בן שנה.
לאחרונה, כל פעם שהקטן מחזיק חפץ/צעצוע כלשהו, הגדול בא וחוטף לו מהיד. הקטן אוחז חזק אך הבכור ממש בכוח מושך ומצליח להוציא מידו, והקטן בוכה בתסכול ונעלב.
לעיתים הבכור פשוט רוצה להביא לקטן צעצוע אחר, כך שהכוונה לאו דווקא זדונית בכל מקרי ה"חטיפה".
אנו, בתגובה, מגיבים בתקיפות ואומרים לבכור שאסור לחטוף, מוציאים מידי הבכור את הצעצוע שחטף ומחזירים לקטן. האם זה נכון לנהוג כך?
מיותר לציין שברגע שאנו לוקחים לו את הצעצוע שחטף הוא מתעצבן מאוד ולעתים בוכה, ואנו מסבירים לו בסבלנות ש"כשהקטן או כל ילד אחר מחזיק או משחק במשהו - אסור לחטוף לו. צריך לחכות בסבלנות עד שיסיים לשחק ויניח את הצעצוע, ואז אפשר לקחת...".
מכיוון שהמקרים חוזרים ונשנים שוב ושוב, אנו תוהים אם אנו פועלים נכון.
אודה לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח גדול שחוטף צעצועים לאח קטן - תגובה
אכן אתם פועלים נכון. אנו, "מגיבים בתקיפות ואומרים לבכור שאסור לחטוף, מוציאים מידי הבכור את הצעצוע שחטף ומחזירים לקטן".
היו החלטיים ונהגו בעקביות. בכול פעם שה"גדול" חוטף צעצוע ל"קטן" חזרו על האמירה "אסור לחטוף" הוציאו את הצעצוע מידו , הפעילו כוח רק במידת הנדרש להוצאת הצעצוע. והחזירו את הצעצוע ל"קטן". אל תוסיפו "נאומים" או "הטפות מוסר". כאשר תגובתכם תהיה עקבית ותקיפה ילדכם הבכור יבין את המסר ולאט לאט הוא יחדל מהתנהגות זו
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים,צליל26/04/2012
בוקר טוב לכם, נעזרתי בכם ואבקש שוב עזרה, אני אמא לבן שנתיים, ילד טוב ששובב לגילו, ואני מנסה כמה שיותר להעמיד גבולות, כשמביאה אותו מהגן ב4, (חורף ישבנו בבית)עכשיו יוצאת לגינה ואז מתחילה החגיגה אחרי 4דקות יוצא מהעגלה, ולא מוכן ללכת יד ביד, אולי 2,3,דקות לאחר מכן רוצה על היד לפעמים זה די זמן ואין לי כח, קושרת אותו בעגלה לא יודעת איך יוצא, משם,אולי אני לא בסדר, אבל מנסה לשחד, בפרי, במבה, מים, רק שישב, עד לגן אני בלחץ עם העגלה טסה מהר שלא יצא, , מה עושים כבר אי אפשר לטייל בהנאה,(שלא נדבר על סופר או כל מקום אחר שנמנעת לחלוטין לצאת איתו)דבר שני משחקים לגילו, קנו לו ליום ההולדת, יושב דקה וקם, ואז רק משתולל בבית, אבל צפיה בטלויזיה כן רואה, ודבר שלישי כשאוכל פתאום נזכר שיש איזה משהו בחדר קם והולך, (אני בתחילת ההריון ודי עייפה, וקשה לי על היד), אנא עיזרו לי,באמת שדי קשה לי, סליחה על המגילה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים, - תגובה
אכן בנך בודק גבולות ועליך ללמוד להציב אותם. ראשית חשוב שתביני בשביל מה צריך גבולות?
צריך להציב גבולות על מנת ליצור אצל הילד ציפיות ברורות- ידע מה מותר ומה אסור. שהילד ילמד לדחות סיפוקים, ירגיש יציב ובטוח. על מנת שהחברה האנושית תוכל להתקיים. על מנת שהילד יוכל להשתלב בה.
לאחר שהשתכנעת בחשיבות הצבת הגבולות מה רצוי שתעשי?
כאשר הילד עושה דברים מסוכנים, על פי תפיסתך, אל תאפשרי לו. ראשית הסבירו לו במילים שיבין מדוע אסור, ואחר כך מנעי ממנו את עשיית הדבר המסוכן. זכותו להביע את מורת רוחו, את יכולה להתעלם מהצעקות, בכול מקרה לא לאפשר לו לעשות את מה שמסוכן.
ולשאלותיך הספציפיות: הושיבי אותו בעגלה רק כאשר את חייבת. כאשר מגיעים לגינה שחררי אותו מהעגלה. בגינה עליו לרוץ להשתולל לעלות על המתקנים המתאימים לגילו ולא לשבת בעגלה. אם קשה לך בשלב זה של ההיריון, מצאי מישהו אחר שייקח את הילד לגינה ויאפשר לו את כול הפעילויות המתאימות לגינה.
בדרך לגינה קשרי אותו בעגלה, התייעצי במומחים, אולי בחנויות המוכרות עגלות, כיצד ניתן לקשור את הילד כך שלא יוכל לצאת מהעגלה בכוחות עצמו.
אל תשחדי בוודאי לא באוכל זוהי למידה לא טובה לעתיד. חשוב לזכור כי יוצאים לגינה על מנת לעשות את הפעילויות המתאימות לגינה ולא על מנת לשבת בעגלה. בשלב זה אל תלכי איתו לסופר או לכול מקום שבו עליו לשבת קשור לעגלה.
בנוגע למשחקים להרבה ילדים קשה לשבת על משחק יותר מכמה דקות, אל תכריחי , שבי דקה או שתיים, ותני לו להוציא מרץ. הטלוויזיה היא פיתרון קל- אך חשוב לא להצמיד את הילד לטלוויזיה לזמן ארוך. צפייה של כמה דקות פעם עד פעמים ביום היא המינון הנכון.
אוכל- כאשר את מגישה אוכל אמרי לו שיושבים לאכול ולא קמים. הוסיפי כי אם יקום תביני שהוא סיים את האוכל ותפני את הצלחת שלו מהשולחן.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה שנתת לי,
צליל02/05/2012תודה אשתדל לעשות זאת, לגבי טלויזיה כשבא מ4עד שנרדם מה עושים איתו? משחקים לא באים בחשבון מבחינתו עכשיו מזג אוויר טוב אפשר לגינה בחורף? מה עושים? אם לא משחק במשחקים והטלויזיה כבויה אם איך מתנהגים עימו?זה שאלתי, אין לו מה לעשות מ4עד 9שנרדם אז מדליקה מכבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדר אורה, לגבי צפייה בטלויזיה
צליל10/05/2012שלום אורה רבר ציינת שלא בריא טלויזיה אבל בחורף הקר שהיה לא יכולתי לקחת את בני לגן השעשועים וכל מה שרצה זה לסדר את הבית אם את מבינה לא ישב בקושי 5דקות על משחק על משהו , על ספר שאקקרא לו, אז איך הייתי אמורה להעביר את אחהצ ללא טלויזיה כלל?אשמח לייעוץ,בלי נדר לגבי לעתיד (כשיהיה לי עוד ילד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדר אורה, לגבי צפייה בטלויזיה - תגובה
ד``ר אורה רבר14/05/2012שלום לך אימא יקרה
כפי שאמרתי טלוויזיה הוא פיתרון קל אך צריך להיות במינון הנכון. כלומר לא יותר ממחצית השעה ביום, ביום קשה במיוחד היתי מתפשרת על שעה אך בשום פנים לא ברצף.
את והסובבים את הילד צריכים ללמוד להעסיק את הילד.
בקיץ גן השעשועים הוא פיתרון מצוין. אך כפי שאמרתי יש לרוץ אחריו ולשמור עליו, לא להושיבו בעגלה. אם קשה לך היעזרי במישהו שיכול לצאת איתו על מנת שיוציא מרץ בחוץ.
כאשר אתם יחד בבית נסי לשלב אותו בפעיליות של הבית. הוא יכול לסייע לשים כביסה במכונה, להוציא אותה לגיגית מתאימה, לסדר את הצעצועים יחד איתך, או מישהו אחר, לעזור לערוך את השולחן, להניח כפות וצלחות. פעוטות מאוד אוהבים להרגיש שהם נחוצים ומשמעותיים בבית, עודדי אותו על כול עזרה מצידו.
אפשר לקרוא ספר, להתבונן בציורים ולספר מה רואים, לשחק במשחקים גם אם בהתחלה זה כמה דקות בלבד
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם בן חמשלאה22/04/2012
שלום רב,
הבן שלי נושק לגיל חמש. יש לו אחות בת שנתיים וחצי. אני מבקשת עזרה בהתמודדות איתו מולה. הוא ללא הפסקה כל הזמן מציק/מרביץ גם כשאין סיבה. הוא יכול לעבור לידה ולתת לה מכה על הראש, או לדחוף אותה. או להציק לה בכל מיני דרכים. מצד אחד הוא נהנה לשחק איתה וגם היא איתו, ומצד שני כל הזמן מסכן אותה ומרביץ. הוא יכול לקפוץ איתה על הספה ופתאום לדחוף אותה למטה והיא נחבלת בראש. היא מצידה מגיעה אלינו בבכי - כל עוד הוא לא מסכן אותה, אנו משתדלים לא להתערב ומחזירים אותה בחזרה אליו שתאמר לו "לא נעים לי, לא מציקים וכו'". אבל כשזה אלימות, הוא נענש. העונשים יכולים להיות: לסגור אותו בחדר למספר דקות, למנוע ממנו תוכנית טלויזיה, סיפור או משחק שהוא אוהב. שום עונש לא עוזר!!! הוא גם אומר שזה לא יעזור לנו. אנו מרגישים שאנו ממש במלחמה ראש בראש איתו וזה לא טוב. אנו אובדי עצות מה לעשות. כמובן שעשינו איתו הרבה שיחות וביקשנו שישתדל לשפר את ההתנהגות שלו וגם זה לא פועל. יתכן והוא פורק עול מכיוון שהיא הקטנה והוא מרגיש "גיבור" לידה, כי בגן הוא בין הקטנים גם בגיל וגם במימדים. אבל, גם כשהיה בגן פרטי ולא היו פערים בינו לבין ילדים אחרים, והוא היה בן שלוש וחצי והיא בת שנה - גם אז התנהג כך. ההתנהגות שלו כלפיה תמיד היתה כך מאז ומתמיד. העניין הזה הפך להיות נושא מרכזי בבית שמאוד מפריע לנו. מה לעשות וכיצד לנהוג עמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה עם בן חמש - תגובה
טובי פלד23/04/2012שלום עינת
הבן שלך מתנהד כמו זכר טיפוסי השואף להיות דומיננטי .הוא משתמש בכוחו על חלשים ועל ידי כך הוא מפגין את כוחו ומבסס את מעמדו . כל פעם שאחותו בוכה הוא מריש חזק.
רמת המוסריות שלו עדיין לא התפתחה והוא לא מרגיש שעשה למישהו עוול.זה יבוא במשך הזמן.
יש לכם שתי אפשרויות הראשונה בפעם הבא שזה קורה להעניש אותה בחומרה עזה כך שיכאב לו והאו יפחד לעשות זאת שוב.
אפשרות שניה להמשיך את מה שאתם עושים ולקוות שהאיכפתיות תגיע במהרה.
ויש גם אפשריות ביניים בין שתי הדרכים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי בצבע משונהאמא118/04/2012
שלום,
יש לי ילדה בת 2.10. בריאה, אנרגטית, עם תיאבון בריא.
במהלך חול המועד פסח היה כמה פעמים קקי בצבע בהיר מאוד. אחר כך חזר לצבע החום הרגיל, ולפני כמה ימים שוב הופיע הצבע הבהיר. הטקסטורה רגילה לגמרי, גם המהלך נורמלי לחלוטין (הילדה גמולה מחיתולים).
מה זה יכול להיות? חוץ מזה, הכל רגיל, היא אוכלת טוב, כולל בשר/עוף/ ירקות.
הדבר היחיד שהשתנה לאחרונה - הורדנו לה את כמות הממתקים, אבל זה בטח לא יכול להיות קשור.
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר18/04/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא118/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע פתאום בגיל 4כלנית18/04/2012
אני אתחיל מהתחלה כדי שהכל יהיה ברור- יש לי ילדה בת 4 וילדה בת שנה. הבת 4 נגמלה מחיתולים לפני שנה וחצי בערך וממוצץ נגמלה לפני כחצי שנה.
פתאום כנראה נפל לה האסימון שיש תינוקת בבית (שדרך אגב התינוקת בלי אצבע ובלי מוצץ)והתחילה למצוץ אצבע, ניסיתי להתעלם וניסיתי להסביר זה לא בריא לשיניים - אבל אני יודעת שלרוב התגובות הישירות לזה שאני רואה את האצבע הם שאני מתעצבנת עליה ולא מסכימה- פשוט אינסטינקט-לא בא לי שתתחיל למצוץ אצבע - יש לה חברה טובה בגן שמוצצת אצבע וגם דודה בת 21 שמוצצת אצבע ובכל פעם כשאני מנסה להסביר היא נותנת לי את הדוגמאות של הבנות האחרות. כמו כן בזמן האחרון התחיל לברוח לה פיפי בתחתונים כל הזמן אבל ממש ב90% מהפעמים שיש לה פיפי הוא בורח לפני כן.
מה עושים? איך אני מתמודדת עם זה ?
אשמח לכל עצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע פתאום בגיל 4 - תגובה
ד``ר אורה רבר18/04/2012שלום לך אימא יקרה
נראה לי שביתך מפגינה את הצורך שלה בתשומת לב באמצעות מציצת האצבע ובריחת הפיפי.
מה עושים?
נותנים תשומת לב - הקדישי לביתך הבכורה כמחצית השעה ביום לבד ללא אחותה הקטנה- אפשר לשחק יחד להשתעשע, לצאת לרכב על אופניים, ללכת לאכול גלידה. רק שתיכן. רצוי שגם בן זוגך יקדיש לבכורה בנפרד לפחות פעמים בשבוע.
עודדי אותה על כול התנהגות בוגרת. התעניני בה והקשיבי לה.
בנוגע למהאצבע- הסברת הרבה פעמים היא מבינה וממשיכה, אין טעם להמשיך ולהסביר. נסי כמה שניתן להתעלם מהתופעה החדשה בתקווה שתיכחד עם הזמן כאשר תרגיש אהובה ומשמעותית במשפחה.
בנוגע לבריחת הפיפי - ברור שהיא מסוגלת לשלוט וזוהי התנהגות של דווקא- כלומר התעלמי, אל תתיחסי, כאשר היא רטובה הצעי לה ללכת לקחת תחתונים ומכנסיים נקיים מהארון. אל תכעסי אל תטיפי מוסר. אם מסרבת להחליף בעצמה החליפי לה את.
כאשר תרגיש בטוחה יותר באהבתכם ותשומת הלב שלכם אליה קרוב לודאי ששתי ההתנהגויות החדשות תעבורנה מאילהן, עם הרבה סבלנות עיקביות וללא כעסים ועונשים.
בהצלחה אורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת גןאלינה17/04/2012
בני בן עשרה וחצי חודשים נמצא בגן מ7 חודשים. אנו לא כל כך מרוצים מהגן (מאוד לא מפתח, הוא נמצא עם תינוקות בני 4 חודשים באותה קב' ומקבל יחס דומה).אנחנו רוצים להעביר אותו לגן אחר. כמו גם בסביבות אוקטובר אנו צפויים לעזוב את האיזור מה שיגרור שינוי נוסף. האם זה בעייתי עבורו השינויים האלה? האם זה יכול לפגוע בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת גן - תגובה
טובי פלד18/04/2012אלינה שלום
אין בעיה בגל הזה.
יש לך טעות אם את חושבת שהגו מפתח.הגן חושף לילד אפשרויות להתנסות וכל הגנים דומים בעניין הזה.
בגיל הזה לומדים דברים בסיסיים ומומנויות חברתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך פעוטה שנה ושלושה חודשיםמיה17/04/2012
שלום, הבת שלי בת שנה ושלושה חודשים, נוחה וחייכנית באופן כללי, אם כי רגישה ועדינה (למשל ההסתגלות לגן בספטמבר השנה היתה מאוד קשה וכך גם חזרה מחופשות ומחלות). עדיין לא הולכת ללא תמיכה, ממש עכשיו החלה להגיד מילים ראשונות.
בחודשים האחרונים בעלי ואני מתחבטים בנושא החינוך שלה.
היא הרבה פעמים צורחת כשעושים דברים בניגוד לרצונה או כשהיא לא באה על סיפוקה באופן מיידי. למשל:
- כשהיא נתקעת עם ההליכון בקיר או במחסום
- כשמשאירים אותה לבד על מזרן הפעילות
- כשמלבישים לה חולצה והיד לא נכנסת באופן חלק לשרוולים
- כשנגמר בקבוק החלב ואני הולכת להכין עוד
- כשלוקחים לה חפץ שהיא הבחינה בו ואנחנו לא מעוניינים שתשחק בו
- לפעמים כששמים אותה בעגלה והיא רוצה על היידים
- כשמחלפים לה חיתול
בחלק מהסיטואציות, כמו כשלוקחים לה חפץ אנחנו מנסים להסיח את דעתה ולעניין אותה בחפץ אחר וזה בדר"כ עובד. בחלק אחר, כמו כשנתקעת עם ההליכון אנחנו בדר"כ נענים לדרישותיה ועוזרים לה. ובחלק אנחנו מנסים להגיד בקול נחוש ותקיף שלא צורחים, אבל אנחנו לא מרגישים שיש איזשהוא שיפור.
אני מרגישה שהיא קטנה מידי ופשוט לא מבינה ושאי אפשר באמת לחנך אותה להפסיק לצעוק כשמשהו מפריע לה (אני לא מרגישה שהיא עושה מניפולציות, אלא צורחת מתוך תסכול) ולכן אני חושבת שהגישה שלנו צריכה להיות להמשיך להגיד בטון נחוש ורגוע שככה לא מתנהגים אבל להשלים עם זה שלא נראה תוצאות בעתיד הקרוב. בעלי, לעומת זאת, חושב שצריך לגרום לה להבין שלא צורחים והוא חושב גם שאנחנו צריכים להרים את הקול (כי בינתיים הטון הרגוע לא הראה תוצאות).
1. מה עושים? האם באמת אפשר לגרום לה להפסיק לצרוח כמשהו לא לרוחה?
2. כמו כן, איך מלמדים אותה לדחות סיפוקים - למשל, כשנגמר הבקבוק והיא רוצה עוד, אני מסבירה לה ומראה לה תוך כדי שאני מכינה, אבל עד שהבקבוק לא מונח בין ידיה היא לא נרגעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך פעוטה שנה ושלושה חודשים - תגובה
טובי פלד18/04/2012שלום ציה
הדרך שלך היא הנכונה.תמשיכו כך בסבלנות .מערכת העצבים שלה עוד לא בשלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענישה לפעוטותאור14/04/2012
שלום,
יש לי שני ילדים - הגדולה בת שנתיים ו-5 חודשים ותינוק בן 8 חודשים.
לרוב הגדולה מנסה לשחק עם הקטן, להרגיע אותו כשהוא בוכה וסה"כ גישתה אליו חיובית.
לעיתים (כנראה כשהיא משועממת או כועסת עלינו ההורים) היא קצת מציקה לו.
כשהיא עושה משהו חמור כמו הכאה, אני כועסת עליה ומדברת בטון תקיף ואז מושיבה אותה בכסא בפינת החדר ומונעת ממנה לשחק מספר דקות.
האם כדאי להפסיק עם ענישה זו? כי מצד אחד נראה שזה עובד ומבהיר לה שעשתה משהו אסור אך מצד שני כל רעיון הענישה נראה לי לפעמים סתם משפיל וכוחני.
מה דעתכם?
בתודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענישה לפעוטות - תגובה
ד``ר אורה רבר14/04/2012שלום לך אימא יקרה
אכן , כדבריך, כול נושא הענישה הוא משפיל וכוחני.
כאשר ביתך הגדולה מכה/מציקה לתינוק, אמרי בקול סמכותי שאת לא מרשה להרביץ.....הזיזי אותה מהתינוק. ועברי לסדר היום.
עשי כך בכול פעם שהיא מציקה לאחיה הקטן, ומצד שני עודדי אותה כאשר היא משחקת/משעשעת אותו בנועם. עודדי אותה על כול מעשה המורה על עצמאות, יכולת התאפקות וכו'.
לאט לאט היא תפסיק להציק
בברכת חג שמח אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח גדול שמציק לאח הקטן...דידי11/04/2012
שלום,
בני בן שנתיים וחודש ולו אח קטן בן עשרה חודשים.
ממש לאחרונה, בסביבות החודש האחרון, האח הבכור התחיל להציק לקטן: למשוך לו בשיער, מכות מכוונות בראש, שם עליו רגליים, חוטף לו את הצעצוע בו משחק באותו הרגע וכדומה.
אנו מעירים לו מיד בתקיפות ש"אסור לחטוף", "אסור למשוך בשיער", "לא לחטוף לו את הצעצוע" וכדומה.
אך נדמה שהוא "לא מפנים", כלומר, ממשיך לעשות זאת שוב ושוב ושוב...
בנוסף, הבכור נהיה יותר אגרסיבי בבית, משליך וזורק את הצעצועים שלו, צועק, מתבכיין. כשהוא זורק את הצעצועים שלו, אנו מעירים לו ואומרים שאם ימשיך לזרוק ניקח לו את הצעצוע, ואכן לוקחים...
יוצא שאנו כל היום מעירים לו "אל תעשה" ו"לא!"... לעתים, כשהוא רוצה, הוא יכול להיות ילד מקסים ביותר, בטבעו הוא עדין למדי, אנו רואים זאת בהשוואה לילדים בגן או לילדים אחרים בגילו בגינה או במשפחה.
איך נכון להתנהג במצבים אלו? על מנת שנהיה חיובים יותר לגביו וגם בשביל האח הקטן שסופג גם הוא את ההתנהגויות האלו?
נודה לתגובה, חג שמייח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח גדול שמציק לאח הקטן... - תגובה
טובי פלד11/04/2012קונצי שלום
אחים רבים ומרביצים במטרה לשמור על המעמד שלהם ,לא במטרה לזכות באהבת ההורים את זה יש להם . הבן הבכור שהוא ילד עדין ורגיש מטבעו ,לא אלים לילדים אחרים כי מהם הוא פוחד . מהקטן אינו פוחד וממכם אינו פוחד. אני מעריך שהוא מרגיש חלש ומנסה להרגיש חזק ובעל יכולת על ידי אלימות כלפי הקטן.
כשאתם מענישים אותו זה כאילו שאתם אומרים לו תמשיך להרגיש חלש
.תנו לו אפשרות להרגיש חזק והוא יפסיק להציק לאחיו הקטן.בשלב זה אני מציע לכם לא להעניש אותו על אלימות כלפי אחיו אלה רק להפריד בינהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,
דידי11/04/2012זה בדיוק מה שאנו עושים. אנו מגיבים בתקיפות רק אם זה באמת עלול לפצוע או להכאיב מאוד....
האם לדעתך זה קשור לגיל שנתיים הנורא?
אפשר, באופטימיות זהירה, לצפות שזה יעבור מתישהו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)