מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא נוסעת לחו"ללי07/10/2011
שלום, הילדה שלי בת שנה וחודשיים, וכעת לאחר חודש של הסתגלות לא פשוטה לגן חדש (היא אומנם אכלה וישנה בגן כמו שצריך, אך היתה בוכה הרבה. רק בשבוע האחרון החלה להירגע מס' דקות אחרי שאנחנו עוזבים)...
בקרוב אני נאלצת לנסוע לחו"ל לתשעה ימים, במהלכם היא תהיה עם אבא וסבתא - שמטפלים בה על בסיס יומיומי והיא מאוד קשורה אליהם (אני עובדת פעמיים בשבוע עד שעות מאוחרות ואמי מטפלת בה), אך אני מרגישה כמובן שזה לא מספיק וחוששת שתתפתח אצלה חרדת נטישה.
דרך אגב - במהלך חודש ההסתגלות לגן - היא התחילה לבכות גם כשאדם זר יצא מהחדר וסגר את הדלת אחריו, או כשהורים אחרים הגיעו לגן בצהריים ולא אספו אותה... זה עכשיו נרגע מעט אבל אני חוששת שהיא חרדה קצת יותר מהרגיל.
האם תוכלו לייעץ כיצד ניתן להעביר את התקופה שבה אשהה בחו"ל בצורה הטובה ביותר לילדה? האם כדאי לדבר איתה משם במצלמת וידיאו / בטלפון לעיתים תכופות?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא נוסעת לחו"ל - תגובה
טובי פלד09/10/2011שלום לי
דברי עם הילדה רק כשהיא מבקשת , אם היא לא מבקשת אל תדברי אתה. אפשר גם בווידאו אבל לא צריך.
שימי לך מטרה לטווח ארוך להפחית את חרדותיה . זה יעשה לה ולך רק טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשייםרעות07/10/2011
בני בקרוב יהיה בן שלוש, ילד חכם ורגיש מאוד. הוא סובל מקשיים בויסות החושי. חלק מההתנהגויות שלו נראות לי נורמאליות לגילו אבל חלק מהן נראות משונות. למשל הוא מאוד אוהב לשחק עם ילדים אחרים, נןותן להם יד ואומר "בוא נלך לנדנדה" אבל אם ילד ייקח לו חפץ או יעשה משהו שלא מוצא חן בעיניו יאיר יתחיל לבכות (ממש מתיישב על הרצפה ומיילל) וזה יכול לקרות חמש פעמים תוך עשר דקות(הבכי). מה אפשר לעשות? האם נורמאלי? האם חלק מהקושי החושי?
בנוסף- הוא מאוד רגיש לרעשים, ברגע ששומע רעש לא מוכר הוא שואל מה זה ולפעמים ממש מטפס עליי מפחד. האם רגישות כזו חולפת בהמשך? נראה שזה ממש מטריד אותו. איך אפשר לעזור לו? האם זה נפוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים - תגובה
טובי פלד09/10/2011שלום אור
זה הכל חלק מהקושי המולד בוויסות רגשי .לדעתי כדאי לך לקבל ייעוץ מקצועי מעמיק אייך להתנהג אתו בהמשך הדרך.
זה יחסוך לך הבה דאגות מיותרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנגדויות בת שנה ועשרה חודשים.אור06/10/2011
שלום,
יישמתי בהצלחה את תשובתו של טובי פלד לבעיה של ההשכבה בערב של הבת במיטתה. כיום כמעט ואין מחאה מצידה סביב נושא השינה אבל לצערי צצו "מרידות" חדשות.
בתי לא מוכנה להתיישב בטיולון, היא נלחמת ונאבקת ורוצה ללכת ברגל או שישאו אותה על הידיים. כמו כן לעיתים קרובות נלחמת בזמן החתלה סירוק והלבשה ועוד.
אתמול למשל היא התנגדה נמרצות לסירוק והלבשה לפני הגן, אז חיבקתי אותה והחזקתי לה את הידיים (באסרטיביות) ואמרתי לה בקול שקט שצריך להסתרק ולהתלבש.
אחרי בכי קצר היא "נסוגה מעט" ונתנה לי לסרקה ולהלבישה.
האם דרך זו משפילה וכוחנית מדי?
האם הדבר ההתנגדויות מביעות מצוקה אצלה ?
מה הדרך הנכונה לטפל בהתנגדויות האלו?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנגדויות בת שנה ועשרה חודשים. - תגובה
טובי פלד09/10/2011שלום אור
הדרך שלך היא נכונה ביותר . היא לא משפילה ולא מזיקה.
כך תעשי בכל דבר. תחזיקי אותה ותגידי בכל שקט עכשיו מסתרקים או עכשיו אוכלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העפת ידיים ללא שליטה בלילהליאת05/10/2011
שלום,
יש לי תינוקת מדהימה בת כמעט 3 חודשים. עדיין לא שולטת על הידיים או מחזיקה דברים או מושיטה ידיים לכיוון חפצים.
אבל מה שבעיקר מטריד אותי זה חוסר השליטה בידיים שלה לפני שהיא נרדמת וכשהיא מתחילה את שלב ההתעוררות בבוקר (לפני שהיא פוקחת סופית את העיניים).
נראה כאילו לידיים יש חיים משלהן :), היא ממש לא שולטת בהן והידיים מתעופפות לכל כיוון והיא מטיחה אותן במזרן הרבה.
זה סביר בשלב הזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר06/10/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שמסרבת לאכולרויתי04/10/2011
שלום רב,
אני אמא לתינוקת בת 9 חוד' . בשבוע האחרון היא לא מרגישה כ"כ טוב. זה התחיל בנזלת , עבר לחוסר תאבון ועכשיו היא גם משתעלת. שיעול שגורם לה להתעורר בלילה .היינו אצל הרופאה מס' פעמים והיא טוענת שזה וירוס שיחלוף, לא כדאי לתת לה תרופות, אך לדאוג שתשתה הרבה.
אני מנסה לדחוף לה מים בכל הזדמנות והיא שותה.
הבעיה שלי היא עם האוכל: כבר למעלה משבוע שהילדה לא אוכלת טוב. בגן היא לא רוצה לאכול ירקות ולא סלט פירות, ובבית היא ממש עושה טובה שהיא אוכלת . אני ממש מודאגת, כי עד לפני שבוע היא הייתה אוכלת מצויין, עכשיו אין לה תאבון בכלל.
אני שומעתמסביב שזה בגלל המחלה, אבל הילדה לא אוכלת.
מטרנה היא מסכימה לאכול.
מה עושים ?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת שמסרבת לאכול - תגובה
ד``ר אורה רבר04/10/2011שלום לך אימא מודאגת
אם התינוקת בדרך כלל בריאה ואין לה בעיה של תת משקל. חכי בסבלנות עד שהמחלה תעבור. אל תכריחי לאכול מה שהיא לא רוצה, יתכן שהאוכל גורם לכאב בגרון. אם תכריחי את עלולה לפתח בעיות אכילה. הוירוס יעבור תוך מספר ימים ואם לא תעשי "עניין" סביב האוכל התיאבון הטבעי שלה יחזור. בינתיים תני שתיה ומטרנה.
בהצלחה ובהרבה סבלנות אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומות בנות שנתיים וחודשייםשרית03/10/2011
נכדותי החמודות בנות שנתיים וחודשיים. ילדות פעילות ומפותחות בהתאם לגילן. כצוות לפעמים משתוללות בצורה שמקשה על ביתי לדוגמא מפזרות ערימת כביסה בכל הבית
או מוציאות חפצים מהארונות ומפזרות בבית. אתמול ביתי ספרה לי שהיא הענישה אחת מהן לשבת בכיסא בחדר אחר למשך כ-דקה (ביתי עמדה לידה) האם זה בסדר? האם טוב או מותר להעניש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות בנות שנתיים וחודשיים - תגובה
טובי פלד03/10/2011שלום שרית
אין שום בעיה להעניש. יש בעיה אם לא מענישים.חבל להעניש על שטות כזאת של סדר רבל זה לא מזיק ובדרך כלל גם לא מועיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שנושךאמא02/10/2011
בני בן השנתיים החל בזמן האחרון לנשוך ילדים,
אנו דיי מתוסכלים מהמצב מכיוון שבגן כל הזמן אומרים שהוא נושך ילדים,
אך מתמודדים עם זה אנחנו מסברים לו שזה לא נעים לחברים שפוגעים בהם,
מה עוד אפשר לעשות ?...
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שנושך - תגובה
ד``ר אורה רבר03/10/2011שלום לך אימא יקרה
הרבה ילדים נושכים בגיל שנתיים מכמה סיבות, אמנה אחדות מהן: פעוטות בגיל זה מתקשיים עדיין לבטא עצמם בדיבור, מתוסכלים מכך ומוצאים את זעמם בנשיכות.
הם עדיין לא מצליחים לגלות אמפטיה לזולת ולא "חשים" את כאבו הם אגוצנטריים, (מרוכזים בעצמם), וכאשר הם רוצים משהו, כמו צעצוע שנמצא אצל האחר הם משתמשים בכול אמצעי להשגת מטרתם כולל מכות ונשיכות.
אז מה עושים?
אוסרים על הנשיכות בתקיפות ולא בתוקפנות: במילים- לא אסור אני לא מרשה.....
במעשים-עוצרים את הנשיכה /המכה לפני התרחשותה, (כאשר אתם מצליחם לחזות אותה מראש). מפנים את תשומת ליבו ומעסיקים אותו במשהו אחר, עוזבים את המקום אם הוא ממשיך לנשוך/להכות.
מרבים במתן תשומת לב חיובית, אהבה, חיבה בחיי היום יום בבית
כול העצות הללו מתאימות לכם ההורים . בגן על הגננת להתמודד עם הבעיה בכוחות עצמה, עליה לדווח לכם אם הילד נושך אך לא לצפות מכם שתפתרו את בעיות הנשיכות בגן כאשר אתם לא נוכחים.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד באמבטיהשלי02/10/2011
הקטנה שלי בת שנה וחודשיים מיום לידתה אמבטיה הייתה פשוט חויה עם הרבה הנאה וצחוק, משבוע שעבר הילדה "התהפכה" ביום אחד פשוט כך הכנסתי אותה לאמבטיה והיא החלה לצרוח מאותו יום האמבטיה נהייתה פשוט סיוט בשבילה ובשבילי , ניסתי להכניס לה כל מיני משחקים אך כולם לא מעניין אותה, היא מרוכזת רק בבכי , לא ברור לי מה גורם להתנהגות הזו, ואיך ייתכן שכך נהפך המצב ביום אחד? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד באמבטיה - תגובה
טובי פלד03/10/2011שלום שלי
הפחד נובע אולי שמוני פיזיולוגי בתחושה או ממהשהוא שקרה בזמן שלא ראית .
זה יעבור לה ואת יכולה לא לעשות לה אמבטיה . לא יקרה לה כלום. נסי שיטת ניקוי אחרת אולי בצבע אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות בלילהחן30/09/2011
שלום,
ביתי בת השנתיים ו10 חודשים ישנה לילה שלם כבר זמן קצר לאחר שנולדה.
בגן היא ישנה צהריים, כך שקשה לה להרדם בשעות הערב המוקדמות אך למרות זאת אנחנו הרגלנו אותה שאנחנו שמים אותה במיטה בשמונה וחצי והיא רואה טלוויזיה עד שנרדמת, כל יום היא זו שבוחרת מה רוצה לראות (כל פעם גיבור ילדים אחר בדי.וי.די)
וכך זה עובד כבר הרבה זמן, לאחרונה קורה שהיא מתעוררת לפנות בוקר בערך ב3 או ב4 בבוקר ומבקשת בבכי שנשים לה בטלוויזיה בדר"כ את מה שהיא ראתה לפני שנרדמה, נניח קמה ובבכי אומרת דורה, דורה ולא נרגעת עד שאנחנו לא שמים לה.
ברגע שאנחנו שמים לה היא רואה מס' דקות ונרדמת. אנחנו מנסים להסביר בכל דרך שאמצע הלילה ועכשיו ישנים ולא רואים טלוויזיה, אבל זה לא עוזר אלא להיפך זה מגביר את הבכי והוא הופך לצרחות, ניסינו להרדים אותה בלי טלוויזיה ללא הצלחה, היא מסרבת בתוקף להרדם בלי טלוויזיה ואז גם טקס ההשכבה הופך לסיוט. ניסינו להתעלם ולתת לה לבכות אבל הבכי והצעקות היו מוגזמים והיא בכתה קרוב לשעה ולא נרדמה.
לפני 4 חודשים נולד לה אח. וכרגע אנחנו גרים בבית זמני ויוצא לצערי שכולנו ישנים באותו חדר, לכן אני לא יכולה לאפשר לה לצרוח כי אז היא מעירה לי את הקטן ואז זה באמת החגיגה מתחילה.
אנחנו כבר אובדי עצות, חסרי שעות שינה, עייפים תמידית...מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררות בלילה - תגובה
ד``ר אורה רבר30/09/2011שלום לך אימא יקרה
אכן קשה לא לישון בלילות ולטפל בשני קטנטנים.
הרגלתם אותה להירדם מול הטלוויזיה מול תוכנית שהיא בוחרת, והיא למדה כי זו הדרך להירדם. היא לא מכירה דרך אחרת להירדמות. לא קל לשנות הרגלים ובמצב שתיארת זה בוודאי קשה הרבה יותר. כולם באותו החדר היא תעיר את התינוק, לא נעים מהצעקות והבכי שהיא מקימה.
אז מה עושים?
עוברים לטקס שינה חדש. בשלב הראשון מסבירים משהו כמו: "את כבר ילדה גדולה ויכולה להירדם לבד בלי עזרת הטלוויזיה. אחרי הגן תוכלי לראות את תוכנית הטלוויזיה שאת אוהבת ואחר כך נכבה את הטלוויזיה ולא נראה טלוויזיה עד מחר אחרי הגן. היום בערב אחרי שנשים אותך במיטה נספר לך סיפור ונשאר לידך עד שתירדמי" לאט לאט היא תתרגל לטקס השינה החדש.
מה עושים עם התינוק?
מוצאים אותן לטייל בעגלה...מעבירים למקום אחר....או כול רעיון יצירתי אחר. אני מאמינה כי אם הטקס החדש יהיה רגוע תשבו לידה ותספרו לה סיפור היא תתרגל ולא תזדקק לטלוויזיה
בהצלחה אורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה חוזרת לתינוקת בת 3 חודשיםעדי30/09/2011
שלום
ביתי בת השלושה חודשים וחצי בעלת אופי רגוע , חייכנית ועם סדר יום קבוע ונעים
קמה כל בוקר עם דם מאחורי האוזן אחרי שהיא "נמתחת" ושורטת את עצמה.
אני לא יודעת אם זו בעיית עור כי אני שמה לה קרם של קלנדולה וזה עובר למשך היום ואז חוזר בבוקר שאחרי.
מה עושים?
חג שמח ושנה טובה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר30/09/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שבוע וחצישגית28/09/2011
שלום
יש לי תינוק בן 10 ימים, בעלי רוצה להוציא אותו לארוחה משפחתית "על האש" בבית של המשפחה שלו, שהיא מאוד קולנית וולגרית למשך כמה שעות.
האם זה נהוג להוציא תינוק בגיל הזה למקום כזה ולאוירה כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שבוע וחצי - תגובה
ד``ר אורה רבר28/09/2011ברור שלא
חג שמח
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!!!!גלית27/09/2011
שלום .. יש לי ילדה בת שנתייים ו4 חודשים מפונקת מאוד, הדבר שהכי משגע אותי ממש מטריף אותי ואת בעלי, זה שבחודשים האחרונים היא כאילו שכחה איך לדבר רגיל, הכווונה היא שהטון של הדיבור שלה הוא רק בפינוקי , וכמו התבכיניות ויללות מרגיזות בטירוף , ואם משהו לא מתבצע כמו שצריך אז היא מתחילה לצרוח , איך עוצרים את הדיבור המפונק עם הבכי הזה, אנחנו כבר מוטרפים מזה..???..
זה נורא קל להגיד שתמשיך לצרוח , בסוף היא תפסיק !אבל כבר לא נעים לי גם מהשכנים , (אחותי נתנה לילדה שלה לצרוח ,זה היה בלילה ומישהו הזמין לה משטרה)
והיא יכולה לצרוח גם שעה אין לה בעיה עם זה, מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה!!!! - תגובה
ד``ר אורה רבר27/09/2011שלום לך אימא יקרה
לדאבוני אין קיצורי דרך. אין כפור שניתן ללחוץ עליו והצרחות מפסיקות
אז מה עושים?
קודם כול מסבירים, אפשר משהו כמו: "את כבר ילדה גדולה את יודעת לדבר כמו בוגרת אין טעם לדבר בפינוקי כי אנחנו לא נשמע מה שאת אומרת בהתבכיינות" את הנאום הזה או הדומה לו יש לעשות לא בשעה של התבכיינות אלא בזמן רגוע. עודדו אותה בכול פעם שהיא מדברת כמו בוגרת, מבקשת דברים כמו גדולה.
אחר כך: כאשר היא מבקשת משהו בפינוקי לא שומעים- לא מתייחסים פשוט לא שמעתם. היא ככול הנראה תצרח, אך כאשר תבין שהצרחות לא מסייעות בידה היא תפסיק. אולי אחרי שעה אולי אחרי שעתיים, אולי אחרי יומיים.
אחד העקרונות הבסיסיים בהורות הוא עקביות- אם בעקביות לא תתייחסו לצרחות ולהתבכיינות התנהגות זו תעבור. ילדים לא ממשיכים לעשות מה שלא משרת את מטרתם. אם היא לא תשיג כלום בהתבכיינות וצריחות היא תפסיק.
בהצלחה ובהרבה סבלנות אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה...אלין27/09/2011
שלום,
יש לי ילדה בת שנה ועשרה חודשים שבתקופה האחרונה משהו כמו 7חודשים היא התהפכה לי לגמרי. היא מאוד מאוד חרדה שאני ובעלי נעזוב אותה, היא לא מוכנה להישאר אצל אף אחד גם לא אצל ההורים שלי שלפני כן היא הייתה רוצה להיות רק אצלם.אנחנו לא יכולים לצאת לשום מקום תמיד קוראים לנו בחזרה כי היא בוכה וצורחת שהיא רוצה את אמא ואבא. זה ממש מגיע למצב שההורים שלי או של בעלי לא מסוגלים להתמודד איתה.
היא הפכה להיות בנאדם אחר לגמרי! היא כל הזמן בוכה ללא הפסקה במשך כמה שעות. היא מתעצבנת מכל דבר, הדברים הכי קטנים יכולים להציק לה אני ממש מרגישה שהיא ממורמרת וזה מתסכל אותי, זה מעציב אותי.
אני חייבת לציין כמה דברים, בעלי עובד המון שעות ביום והיא לא רואה אותו יותר מדי ואני גם עובדת וגם לומדת אז היו ימים שגם אותי היאלא ראתה. כרגע אני בחופשת סמסטר אז אני איתה כל הזמן.
אני ממש מתסוכלת לא יודעת כבר מה לעשות. שאני וגם בעלי איתה היא פורחת..היא ממש מקסימה ומאושרת ומתנהגת הפוך לגמרי.
ייאוש!
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה... - תגובה
ד``ר אורה רבר27/09/2011שלום לך אימא יקרה
הילדה זקוקה להורים. כפי שאת מציינת כאשר היא איתכם היא "ממש פורחת ומקסימה".
אני יודעת שזה קשה אך נסו למצוא זמן שבו תהיו עם הילדה ותקדישו לה את הזמן המגיע לה.
הקפידו בכול רגע שאתם יכולים להיות איתה, לשחק איתה ולהקדיש לה תשומת לב. נסו כמה שפחות להשאיר אותה עם אחרים- רק במידת הנדרש.האם הילדה נמצאת באיזושהי מסגרת בשעות הבוקר? לדעתי רצוי מאוד להכניסה למסגרת שבה תכיר אנשים, חברים ותכנים חדשים.
יחד עם זאת כאשר אתם מחליטים להשאיר אותה, אל תחזרו. הילדה תלמד שאתם לא חוזרים "הבכי לא עובד " ולאט לאט תתרגל.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות ברגליםמעין25/09/2011
לביתי בת השנתיים יש אצבע מעל אצבע ברגלים האגודל והאצבע.וכשאני סמת לה נעלי אצבע זה לא מורגש.ואוטוטו אנחנו מתקרבים לחורף ואני לא יודעת מה אפשר לעשות?
האם יש מצב שהיא תיגדל בצורה כזאת שהאצבעות אחת מעל השניה או שיש נעלים מיוחדות שיעזרו לעתיד הרחוק?
מקווה שהשאלה מובנת וברורה
תודה ושבוע-טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבעות ברגלים - תגובה
טובי פלד25/09/2011שלום הודיה
פני לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ובכיאורטל22/09/2011
שלום רב ביתי בת שנה וחודשיים בשבוע האחרון נראה שהיא פתאום השתנתה היא כל הזמן בוכה מכל כך שטות והיא הפכה להיות כל כך לא נוחה עד היום היא היתה מדהימה שקטה ושמחה אין לי מושג מה קרה בשבוע האחרון
לגבי שינה היא קמה כל חצי שעה עד השעה 3 בלילה ואז ישנה עד 6 כשהיא קמה היא רוצה או מים או חיבוק או מוצץ אני בחודש 8 ואני יוצאת מדעתי אשמח לקבל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה ובכי - תגובה
טובי פלד22/09/2011שלום אורטל
תבדקי אם יש משהו שמלחיץ אותה,אולי הלידה המתקרבת.
.לא לתת לה להיות לבד. זוהי כנראה תגובה לשינווים שעומדים לקרות בבית. היא חשה את זה.
אני מציע לישון עם הילדה ולהיות אתה כמה שיותר, את או בעלך.
זה יעבור במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)