פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה מכה אמא
    א.א
    27/08/2011

ביתי התגרשה לפני כמה חודשים היא גרה עם הילדה שלה 3.5 אצלי .היא בקשר עם בחור גרוש ואבא לילדה בת 6 הבנות נפגשות אחת לשבוע בערך. נכדתי מתנהגת לא יפה ומכה את הילדה הגדולה. נכדתי מתנהגת לא יפה עם אמה ומכה אותה ולא שומעת בקולה. אשמח אם תתנו לי תשובה מה יכולה להיות הסיבה של הילדה להתנהגות כזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מכה אמא

הוספת תגובה

• ילדה מכה אמא - תגובה

טובי פלד
    28/08/2011

הסיבה היא שהילדה מתוסכלת ,מפונקת ויש בה נטייה אלימה כלשהיא.
    אסור לאפשר לה התנהגות כזאת
    נראה לי שהאמא תוכל להפיק תועלת מייעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה עם הילדה
    לינוי
    27/08/2011

שלום
    שמי לינוי יש לי ילדה בת שנה ו 9 חודש בשם רז ויש לי עוד ילדה בת 9 חודשים בשם טוהר הבעיה שלי היא הבת הגדולה רז מיום שהיא נולדה הרגלתי אותה להרגלי שינה קבועים ב 7 ארוחת ערב שמונה מקלחת אני מקיראה לה סיפור ומניחה אותה במיטה בשמונה וחצי כך זה תמיד היה לא היו בעיות הילדה ב שמונה וחצי תמיד היתה במיטה לא שינינו את זה אף פעם כנל גם התינוקת (טוהר) בשבוע האחרון הילדה הגדולה רז לא מוכנה לישון במיטה היא צורחת צרחות היסטריות שאני מניחה אותה במיטה היא נאחזת בי חזק עם אני מניחה אותה עם כרית בסלון היא גם צורחת היא רוצה לישון רק על ידים או שלי או של בעלי אבל ברגע שהיא נירדמת אני מניחה אותה במיטה לא עובר 10 שניות היא ישר מתעוררת וצורחת צרחות היסטריות מרוב שהיא בוכה היא מקיאה היא ממש מתפסת מהמיטה ונופלת כל הזמן וזה לא מעניין אותה היא רצה ישר אלי וניתפסת בי חזק מאוד ולא מוכנה לשחרר ניסיתי לצאת מהחדר אבל הילדה צרחה שעתיים הקיאה את הנשמה ונפלה מהמיטה (המיטה זה מיטת תינוק לול) ברגע שהרמתי אותה היא ישר נירדמה אני כבר לא יודעת מה לעשות אני מיואשת וקשה לי לראות שהילדה שלי כך זה פעם ראשונה אף פעם זה לא קרא מה לעשות ???

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה עם הילדה

הוספת תגובה

• בעיות שינה עם הילדה - תגובה

טובי פלד
    28/08/2011

שלום לינוי
    לילדה שלך יש כנראה התקף חרדה.הסיבה לכך היא לא רורה כרגע אבל נראה שזה התפתחות טבעית אצלה ולא כתוצאה מאיזה גירוי מאיים חיצוני.
    אפשר לטפל בזה בשני דרכים.
    אחת לא לוותר לה ולהמשיך בשיגרה הקודמת לא משנה כמה תבכה.
    השניהה היא להרדים אותה בדרך שהיא רוצה לתקופה קצרה ואז להחזיר אותה לשיגרה הקודמת.
    בשתי הדרכים לא יגרם לה נזק . הדרך השנייה תהייה יותר קלה לה מבחינה רגשית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה במעבר לשינה נפרדת מההורים
    דניאלה
    24/08/2011

אני אמא לתאומים (בן ובת) בני שנתיים וחצי. עד היום ישנו הילדים איתנו במיטה,
    מטעמי נוחות ולא מסיבות אידיאולוגיות.
    אנו עוברים לגור בבית חדש שבו יש להם חדר משותף עם שתי מיטות נוער.
    אני זקוקה להכוונה וייעוץ לגבי איך לעשות את המעבר לחדר משלהם,האם מייד עם המעבר או בצורה הדרגתית? האם לישון איתם בחדר בהתחלה?איךהכי נכון לבצע את השינוי.?
    אני נחושה בגעתי להעביר אותם לחדר שלהם, אשמח לעזרה.דניאלה

הוספת תגובה

• עזרה במעבר לשינה נפרדת מההורים - תגובה

טובי פלד
    24/08/2011

שלום דניאלה
    הכי טוב בהתחלה תשני איתם באותו חדר ולאחר שירדמו תעזבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חודשים מסרב לאכול
    שרון
    24/08/2011

שלום רב,
    בני בן 10 חודשים,מתחילת מתן המוצקים לפני 4 חודשים הוא לא היה אכלן גדול בבית אבל אצל המטפלת שלו לטענתה אכל הכל ובכמויות יפות. לאור העובדה שעלה במשקל לא ייחסתי לכך חשיבות. לפני כחודש שמתי לב שבבית לא רוצה לאכול שום דבר חוץ מבקבוק גם מאכלים שאכל בתיאבון רב בעבר, אולם שוב אצל המטפלת הכל היה לטענתה רגיל.
    בשבועיים האחרונים הוא בבית,סיימנו עם המטפלת וב1 בספטמבר מתחיל גן. מאז שהוא בבית הוא לא מוכן לאכול שום מוצק - רק בקבוקים. ניסיתי כל מאכל אפשרי שהוא אוהב,ניסינו שאביו,סבו,סבתו דודה יאכילו אותו ולא אני, והוא לא מוכן. מידי פעם מסכים לפתוח את הפה ולקחת ביס אבל מיד מתפרץ בבכי ומסרב לאכול. לעיתים רק כשמתקרבים עם צלחת או מעדן הוא מתחיל כבר לבכות
    חוץ מזה הילד שמח,עירני אין לו חום לא נראה חולה, בקבוק הוא אוכל בכיף רב (אם כי לוקח לו הרבה זמן לגמור אותו - כאילו הוא מנשנש אותו) יש לו יציאות, נותן שתן ונראה סה"כ בסדר. רוצה לציין כי טרם יצאו לו שיניים,חשבתי שאולי חוסר התיאבון הוא על רקע זה אבל המצב נמשך כבר שבועיים-אין שיניים והוא לא אוכל.
    יש עצות?

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    24/08/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_תינוקות' id=link]תזונת תינוקות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר למיט תנוער
    אפרת
    23/08/2011

בתי בת שנה ועשרה חדשים. לפני כמעט שלוש חודשים נוספה למשפחה תינוקת חמודה. אמנם הקטנה ישנה איתנו בעריסה, אך מאחר שהיא אמורה בעוד חודשים ספורים לעבור למיטת תינוק, קנינו מיטת נוער בשבילך הגדולה. קנינו מצעים חמודים, דיברנו איתה על כך שזו המיטה שלה, שישנים בה, נתנו לה אפילו לקפוץ עליה כדי לחבב אותה. אפילו ערב אחד ניסיתי לישון שם ביחד איתה, אך היא לא רוצה לישון עליה. זה מובן לי שהיא קשורה למיטה שלה ושם יש לה ביטחון, אולם בעוד כחודשיים אאלץ להחזיר את העריסה ולהעביר את התינוקת למיטת התינוק. כיצד אוכל לשכנע את הגדולה לעבור למיטת הנוער? אגב, בעיה נוספת - היא רגילה לעמוד במיטה ואני מתה מפחד שתעשה זאת גם במיטה השניה וחלילה תיפול.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר למיט תנוער

הוספת תגובה

• מעבר למיט תנוער - תגובה

ד``ר אורה רבר
    24/08/2011

שלום לך אימא יקרה
    מכוון שהצטרפה למשפחה תינוקת שעומדת לרשת את מיטת התינוק בקרוב עליכם להעביר את הפעוטה מיד ל"מיטה של גדולים".
    מה עושים?
    ראשית משוחחים- מסבירים לפעוטה כי המיטה שהיא ישנה בה היא מיטה של תינוקות מכוון שהיא כבר גדולה קניתם לה מיטה של גדולים והיא תישן בה החל מהלילה.
    כאשר הבת הבכורה לא בבית מקפלים את מיטת התינוק ומעלימים אותה מטווח הראיה שלה. כאשר מתקרבת שעת השינה מזכירים כי היא גדולה ומהלילה היא ישנה ב"מיטה של גדולים". זה לא יהיה פשוט אך לאט לאט היא תתרגל שזאת המיטה שלה- ואין מיטה אחרת.
    שבו לידה על פי הצורך, עודדו אותה, הרעיפו עליה אהבה אך אל תוותרו. נסו לשמור על מרווח זמן רב ככול שניתן לפני שתעבירו את התינוקת למיטת התינוק על מנת שהבכורה לא תרגיש שגזלו ממנה את המיטה
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ לבן 3
    מיכל
    23/08/2011

שלום רב,
    בני בן ה- 3 מחובר למוצץ שלו בצורה נוראית, הוא כל הזמן בפה שלו מהבוקר עד הערב.
    הוא מדבר איתנו "דרכו", הוא מוציא אותו רק כדי לאכול ולשתות.
    בשנה האחרונה בגן (מגיל שנתיים עד 3) היה לנו מנהג קבוע של בוקר כשהיינו מגיעים לגן הוא היה בפתח נותן לי את המוצץ ואת הצעצוע שליווה אותו בדרך לגן. והיה נאמר לי מהסייעות והגננת שהוא כל היום בגן בלי המוצץ למעט שנת הצהריים. אבל איך שהייתי מגיעה לאסוף אותו הוא היה שם מוצץ וכך זה נמשך עד הערב. היו גבולות שיכולתי לשים - כמו "כשנכנסים לגימבורי אתה שם את המוצץ בפה", כשמדבר דרך המוצץ תמיד אנחנו אומרים לו "אנחנו לא משוחחים עם המוצץ" הוא היה מוציא ומדבר ומיישם בכל פעם שביקשנו.
    כעת בשבועיים האחרונים הילד הולך לקייטנה בגן בו הוא שוהה כל השנה, אך עם חברים אחרים יש איתו אולי 3 חברים מהכיתה שלו והם לא ה"חביבים" עליו במיוחד.
    הוא די לא מוצא את עצמו שם בלי החברים הכי טובים שלו, למרות שאני דואגת להפגיש בינהם אחרי הצהרים. בשבועיים אלו יש החמרה קשה מאוד בנושא המוצץ, הילד לא מוציא אותו מהפה בכלל!!!! למעט אוכל ושתיה. הוא הפך לילד עצוב ושקט, למרות שאנחנו מבלים איתו המון ומסבירים לו שהקייטנה תיכף תיגמר והוא יחזור לחברים שלו.
    אני צריכה ללדת בדצמבר ומאוד רוצה לגמול אותו מהמוצץ. אני אובדת עצות וחוששת מהתגובה שלו, הוא פשוט לא מוכן להוציא את המוצץ מהפה בכלל אז איך מתחילים בגמילה?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ לבן 3

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ לבן 3 - תגובה

ד``ר אורה רבר
    23/08/2011

שלום לך אימא יקרה
    ילד בן שלוש לא אמור להיות עם מוצץ בפה ובוודאי לא לאורך כול היום. חשוב לגמול אותו עכשיו לפני הצטרפות תינוק חדש למשפחה. מה עושים? התחילו בתהליך רק עם סיום הקייטנה.
    שוחחו עמו שיחת הכנה: אפשר לומר משהו כמו "אתה כבר ילד בוגר, ואתה לא צריך מוצץ, אתה זוכר שבגן הצלחת להיות בלי המוצץ כול היום והשתמשת בו רק לשינה?
    "עכשיו כאשר הקייטנה כבר נגמרה, ונהייה יחד בבית אתה תשאיר את המוצץ "בבית שלו", (ניתן להקים בית מיוחד למוצץ), ותקבל אותו רק כאשר תכנס למיטה לקראת השינה" חכו לתגובה. עודדו את בגרותו ואת המסוגלות שלו. קרוב לוודאי שהוא יבכה גלו אמפטיה אך אל תחזירו את המוצץ במהלך היום. ילדכם ילמד לאט לאט להתגבר על רגעים קשיים בדרכים "בוגרות" יותר.
    בזמן בכי רצוי מאוד להיות לידו ולגלות אמפטיה למצבו: לחבק/ללטף בעדינות, אפשר להציע כוס מים, לדבר ברוגע... כול אלו הן דרכים בוגרות להירגע.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ לבן 3

מיכל
    24/08/2011

ניסיתי את זה הילד פשוט צורח - מוצץ, מוצץ, מוצץ ...
    ניסיתי לתת מסטיק, סוכריה, והוא פשוט דורש מוצץ...
    מאוד קשה לנו עם המצב הזה ואנחנו מודעים לכך שזה לא יעבור מעצמו.
    אבל האם באמת שווה להשקיע מאמץ עכשיו ולא לעשות את זה אחרי ההתרגלות שלו לתינוק החדש. כך לפחות המליצה לי הגננת. היא חוששת שתהיה לו רגרסייה בעיניין הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ לבן 3 - תגובה

ד``ר אורה רבר
    24/08/2011

למיכל שלום
    קשה לשנות הרגלים וקשה לשמוע ילד צורח
    יחד עם זאת כאשר תהיו עקביים ולא תוותרו תצליחו
    הילד גם יקבל את המסר החשוב כי אתם מתכוונים למה שאתם אומרים ולא נכנעים. ה"חוזק שלכם" הביטחון שלכם בדרך, והעיקביות בדרישות ירגיעו אותו וילמדו אותו כי יש לו על מי לסמוך
    אם אתם זקוקים לייעוץ נוסף בנושא אתם מוזמנים לקבוע מפגש
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות לתינוקות
    אלון
    21/08/2011

היי,
    רציתי לדעת אילו מזונות כדאי להתחיל בטעימות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טעימות לתינוקות

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    21/08/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_משפחה' id=link]רפואת משפחה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת אוכל על הריצפה
    אור
    21/08/2011

בת שנה ושני חודשים זורקת אוכל על הריצפה כיצד הדרך הטובה ביותר להתמודד עם התופעה.

לקביעת תור
    סגירה
    זריקת אוכל על הריצפה

הוספת תגובה

• זריקת אוכל על הריצפה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    21/08/2011

לאור היקרה שלום
    מרבית הילדים המתנסים באכילה עצמאית זורקים אוכל על הרצפה. זה מספק את הסקרנות שלהם, את הצורך שלהם בעצמאות ומלמד אותם חוקים פיזיקאלים ראשוניים.
    אם זה כול כך טוב מה עושים?
    קודם כול הניחי כמות מאוד מאוד מאוד קטנה על שולחן האכילה שלה או בצלחת. ורק לאחר שתסיים את הכמות, לא על הרצפה הוסיפי שוב כמות אוכל ממש קטנה. לאחר שהפעוטה זורקת בפעם הראשונה את האוכל על הרצפה אמרי - "אסור לזרוק אוכל על הרצפה". בפעם הבאה הזהירי: "אם עוד פעם תזרקי על הרצפה אני אקח את הצלחת, או "לא תוכלי להמשיך לאכול". בפעם השלישית קחי את הצלחת ואל תשיבי אותה לפחות לחמש דקות. לאחר זמן זה הזהירי שוב: "אם תזרקי אוכל על הרצפה אני אקח לך את הצלחת ולא אחזיר יותר" ואכן כך תעשי.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה מסרבת לשבת בעגלה
    shirany
    20/08/2011

שלום רב,
    ביתי לא הרגישה טוב בשבוע האחרון, היה לה חום גבוה ועכשיו הבריאה.
    מיום חמישי היא מסרבת בתוקף לשבת בעגלה או בכסא בטיחות ברכב
    היא צורחת ואינה מוכנה לשבת למרות ניסיונות להסחת דעת ללא הצלחה.בכסא בטיחות כשמתחילים לנסוע היא נרגע, בעגלה ממש לא, עד שאני לא מרימה אותה על הידיים היא בוכה בהיסטריה.
    חשוב לציין, מדובר בתינוקת נוחה בסה"כ , בעלת יכולת הרגעה עצמית גבוהה.
    במקרה הנ"ל כאמור לא נרגעת.
    האם קשור למחלה?

אודה לעזרה בהתמודדות, על מנת לא ננציח את המצב....

תודה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה מסרבת לשבת בעגלה - תגובה

טובי פלד
    20/08/2011

שלום רב
    לפעמים אחרי מחלה ילדים מפתחים חרדות ורגישות .כל הבכי של הילדה נובע מחרדות חדשות יחסית..אין לה מצוקה אמיתית.
    עלייך ליקשור אותה בעגלה כפי שצריך. היא רגילה לכך ואין בזה הצקה מיותרת.
    אם תוותרי לה יהיה הרבה יותר קשה אחר כך.תהיי חזקה ותנהלי אותה לפי כללי הבטיחות .היא תירגע ותחזור להיות נוחה כפי שהייתה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

שירן
    24/08/2011

תודה על התשובה.
    מאז היו מקרים שהסכימה לשבת בעגלה ומקרים שלא.
    זה ממש תלוי בחשק שלה באותו רגע.
    השאלה - אם אינה מעוניינת לשבת בעגלה ורוצה ידיים מדי פעם , כדאי להילחם איתה? כואב לי הלב שהיא בוכה ומשתוללת ככה.
    בנוסף יש פעמים שהיא צועקת ממש , שוב, אם עושים משהו שאינו מוצא חן בעיניה.
    במקרה של צעקות אני אומרת לה שלא נעים לי שהיא צועקת , וכשהיא מברברת ומשחקת יפה אני מעודדת אותה ומפרגנת לה.
    איך ניתן להתמודד עם הצעקות האלה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

טובי פלד
    24/08/2011

שירן היקרה
    לפי מה שאת מתארת הבת שלך למדה יפה מאד לצעוק ולבכות ועך להשיג את מטרותיה.
    השיטה הזאת יכולה לעבוד עם הורים עד גבול מסוים אולם רוב העולם לא יקבל אותה . בסופו של דבר היא תישאר עם הרגשת תיסכול ותחושה של " מגיע לי"
    העצמאות והיכולת של לתפקד כאדם עצמאי הממש את יכולותיו יפגעו.
    אני מציע לך ללמוד להיות יותר חזקה לא לרחם עליה יותר מדי בגלל בכי או חוחסר נחות
    זמני.
    כך שהתשובה היא לא לוותר לה בנושאים אלה להשאיר אותה בעגלה . ולא לוותר לה בנושאים שאת חושבת שהם חשובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנה וחצי שלא עוזב אותי!!!!!!
    קונצי
    19/08/2011

שלום לכולם,

אני אב לשני ילדים מקסימים: הגדול בן שנה וחצי וקטן בן 3 חודשים.
    אני חייב לציין כי שניהם מקסימים ואני פשוט מאוהב בהם!!!!
    לגדול ולי יש קשר מאוד טוב אלא שבתקופה האחרונה מהרגע שאני חוזר מהעבודה עד שהוא הולך לישון הוא לא זז ממני ולא נותן לי לעשות כלום מבלי שהוא יהיה מעורב בו. לדוגמה : אני חוזר רעב מהעבודה ורוצה לאכול הוא כמובן רוצה גם אלא ששעה אחרי זה הוא אמור לאכול ארוחת ערב והדבר משנה את סדר. בנוסף הוא קורא לי כל דקה גם כשאני לידו/משחק איתו. חשוב לי לציין כי במהלך היום הוא ואחיו הקטן נמצאים אם אישתי ואיתה אין את התנהגות הזו.
    אני ואישתי ניסינו כשנינו בבית שהיא תתן לו את מלוא תשומת הלב ואני אהיה עם הקט יותר , הוא משחק איתה כמה דק' ואז נזכר שגם אני בבית ורץ אליי ולא עוזב אותי!!!

הנושא מאוד מתסכל בעיקר כי באופי שלו הוא מאוד נוח חוץ מהנושא הנ"ל הוא ממושמע ונבון.

מודה מראש למגיבים.

הוספת תגובה

• ילד בן שנה וחצי שלא עוזב אותי!!!!!! - תגובה

ד``ר אורה רבר
    20/08/2011

שלום לך אב יקר,
    מצוין שאתה לוקח חלק פעיל בחינוך הילדים אהבה ותמיכה הן בסיסים מרכזיים וחשובים בהורות.
    ולשאלתך
    אשתך נמצאת עם שני הילדים שעות רבות ומן הסתם הבכור מעדיף את חברתך לאחר שהה עם אימו. אני לא מוצאת פסול בכך שכאשר אתה חוזר הביתה ומתיישב לאכול והבכור רוצה להצטרף אליך לארוחה. בארוחה משותפת ניתן לרכוש הרגלי אכילה נכונים, וכן גם לשוחח על מה שעבר עליכם במהלך היום.
    עם סדר האכילה אני בטוחה שתצליחו להסתדר.
    כאשר אתה מגיע הביתה הקדש זמן לבינך, הוא כאמור זקוק לך לאחר שכבר שהה שעות רבות עם אימו. לאחר שתקדיש לו כשעה, אתה יכול לבחור להקדיש לתינוק. אפשר שאשתך תצא לטייל עם הבכור ואתה תישאר עם התינוק או להפך. חשוב שהילד הבכור ישהה גם בחוץ אם הוא לא שהה בחוץ עם אימו בשעות הבוקר.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    עדי
    17/08/2011

ביתי בת שנה ושלושה חודשיים היא ממש עקשנית וכל מה שהיא רואה היא רוה לקבל ואם לא מקבלת ממש בוכה זאת ילדתי ה1אני ממש לא רוה שההתנהגות הזאת תמשיך שתגדל ורוצה לעצור את המצבים האלה עכשיו .
    באיזה גיל מתחילים בחינוך יש לי הרבה סבלנות להסביר לה מה מותר ומה אסור יש ליין שהיא לא במסגרת ורוב היום אני נותנת לה לחקור את הסביבה ולא להגיד אסור לכל דבר
    איך מחנכים ומאיזה גיל כדי שהיא תבין ולא תהיה נגד

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר אורה רבר
    18/08/2011

לליהי היקרה
    הבת שלך בגיל המתאים להצבת גבולות. יחד עם זאת חשוב לדעת כי גבולות מציבים מתוך אהבה- הצבת הגבולות היא "הקומה השנייה", שניתן לבנותה רק לאחר שניבנו יחסי אהבה, קבלה ואמפטיה בין הילד להוריו. החליטי מראש מה את מתכוונת לאפשר/לתת ותני רק זאת. אל תשני את דעתך בעקבות הבכי. על מנת שהילדה לא תלמד כי באמצעות הבכי תתמלאנה כול דרישותיה. פרוט נוסף ניתן למצוא באתר שלי במאמר העוסק בגבולות. כתובת האתר מופיעה בחתימה על המכתב
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק ישנוני
    טלי
    17/08/2011

שלום רב!
    יש לי תינוק מקסים ובריא, בן שבועיים, ניזון מהנקה בלבד ושוקל כ3200 קג בערך (עולה יפה מאז השחרור).
    במהלך היום (והלילה) אם לא אעיר אותו, הוא מסוגל לישון 5-6 שעות ויותר ולא להתעורר לבד. האם עלי להעיר אותו או לאפשר לו לישון עד שיתעורר מעצמו?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק ישנוני

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    18/08/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_תינוקות' id=link]תזונת תינוקות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה שמסרב לשבת בעגלה
    ליהי
    17/08/2011

רציתי להתייעץ בקשר לבני בן השנה וחודשיים

הוא החל ללכת לגן לפני חודשיים, ונראה כי כבר הסתגל די יפה, הוא מחייך לגננת והולך אליה בשמחה וגם כשאוספים אותו הוא נראה מאד שמח.

יחד עם זאת, לפני כשבועיים, בבקרים אחרי ארוחת הבוקר וההתארגנות כשצריך לשבת בעגלה הוא ממש נלחם, בוכה וצורח וזה הפך למאבק, כשיוצאים לרחוב, הוא נרגע דעתו מוסחת והוא אף ממלמל בשמחה בדרך. בעלי ואני ממש מתוסכלים מהעניין, ולא רוצים לגרום לו למצוקה.
    בנוסף, לאחרונה, גם החלפת החיתול הפכה למשימה בלתי אפשרית, הוא אינו מוכן לשכב על שידת ההחתלה, מה שבעבר היה נהנה לעשות. בגן אומרים שלא נתקלו בבעיה דומה.
    מה עושים? אנחנו זקוקים לעזרה
    האם לדעתכם הנושא מצריך התייעצות יותר רצינית?

אני מרגישה כי יש קשר כלשהו בכל זאת לגן.

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה שמסרב לשבת בעגלה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    18/08/2011

לליהי היקרה שלום רב
    ראשית נראה שהילד באמת הסתגל יפה לגן, מכוון שכפי שאת כותבת "הוא מחייך בבוקר לגננת ונראה שמח כאשר אוספים אותו".
    האם רק בבוקר הוא "נלחם כאשר צריך לשבת בעגלה"? ומה בהמשך היום?
    בכול מקרה יש להושיבו העגלה לקשור אותו, על מנת למנוע סכנה במקרה וירצה לקום וכמה שניתן מהר יותר להסיח דעתו למשהו אחר. כאשר אתם מושיבים אותו בעגלה אמרו לו כי צריך לשבת על מנת שתוכלו להגיע מהר לגן, מיותר לחזור על אמירה זו יותר מפעם אחת.
    באותו אופן יש לנהוג בהחלפת חיתול- להשכיב אותו על משטח ההחתלה ולומר חייבים להחליף חיתול שכב בשקט ואז נוכל לסיים מהר את ההחלפה. גם זאת לא יותר מפעם אחת בכול החלפה. לאט לאט הילד יבין שאתם לא מתכוונים להיכנע והוא ישתף פעולה.
    אם אתם זקוקים לייעוץ נוסף אתם מוזמנים לפנות לשיחת ייעוץ
    בברכה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד הפך לאגרסיבי עם הולדת אחותו
    מורן
    16/08/2011

שלום רב-
    אני זועקת לעזרה!
    יש לי ילד בן 3 ו- 3 חודשים ולפני 3 שבועות ילדתי בת.
    מאז שחזרתי הביתה הוא הפך לילד אחר! הוא מאוד אגרסיבי ואלים, בעיקר כלפינו- הוריו, אך גם כלפי המשפחה הקרובה הבאה לבקר וילדים עמם הוא משחק. חשוב לי לציין שהוא היה רחוק מלהיות ילד אגרסיבי.
    האלימות אינה מופנית אל התינוקת. להיפך. הוא מאוד אוהב אותה ומעוניין לנשק אותה ולחבק אותה. באחת הפעמים שלא היה מרוצה מאיסור שהטלתי עליו (לא זכור לי בדיוק על מה שעשה, אך לא היה קשור לתינוקת) הוא איים: "אני אפגע בה", אך זה היה חד פעמי ולא קרה כלום.
    מיותר לציין שהתזמון ללידתי היה "מצוין".. הבן שלי בחופש ואני נמצאת עם שניהם בבית. ברור לי שגם זה משפיע עלינו, השהות הארוכה בבית במשך היום.
    בכל אופן, כשהוא מכה אותי ובועט בי אני אומרת לו שיפסיק, שזה לא נעים לי, שאני לא מרשה להכות. באחת הפעמים איימתי עליו שאם לא יפסיק הוא לא יראה טלוויזיה וכך במשך יום שלם הוא אכן לא צפה בטלוויזיה. מה שהכי נורא בשבילי הוא שאני מגיעה למצבים שאני מתפוצצת וצורחת עליו (ברמה שלא ידעתי שאני יכולה) ואף מחזיקה לו את הידיים ואת הרגליים חזק באומרי- "אני יותר חזקה ממך, תפסיק" והוא מגיב בבכי וצועק "תפסיקי זה לא נעים לי".
    אני מבינה שזה טבעי לאחר הגעת אחות חדשה, אבל אני מרגישה שאני "מאבדת את זה" וגם מאבדת את הילד שהיה לי. אני לא רוצה להגיב לו באופן שיחמיר את הבעיה/ את ההתנהגות האלימה או יקבע אותה.
    נוסף על כל אלה בני יעבור בתחילת השנה הבאה לגן חדש, גן עירייה, ללא אף ילד שהוא מכיר. אני חוששת שההתנהגות האגרסיבית תתבטא שם ושהוא יתויג כאלים ויידחה.
    מעבר לאלימות הוא גם התחיל לחרוק שיניים לעיתים.
    אני מבקשת את עזרתכם- כיצד עליי לנהוג באופן שיבהיר לו את הגבולות שאין להכות, ועם זאת באופן שיכיל את כעסו? ובכלל...
    תודה מראש
    מורן

הוספת תגובה

• הילד הפך לאגרסיבי עם הולדת אחותו - תגובה

ד``ר אורה רבר
    16/08/2011

למורן היקרה
    מזל טוב על הצטרפות התינוקת למשפחה, לחזור הביתה אחרי לידה ולטפל מיד בשני פעוטות זה מאוד לא פשוט.
    מה עושים?
    1. מגייסים כול מי שמוכן לעזור- בעל, דודים/דודות סבים סבתות וכן גם עזרה בתשלום בשעת הדחק.
    2. מקפידים שבכול יום לפחות שעה את תהיי לבד עם בנך- בלו זמן איכות יחד: עשו יחד כול מה ששניכם אוהבים ורגילים לעשות. כך בנך שהפך בין לילה לבכור, יבין וירגיש כי לא "נגזל ממנו הכתר" הוא ממשיך להיות הנסיך הקטן והאהוב של אימא.
    3. חשוב שיבלה גם זמן איכות נפרד עם אדם נוסף שיקדיש רק לו שעה ביום- בלי דודים חברים ומבקרים אחרים.
    4. דאגי שבכול יום את או מישהו אחר יצא עמו מהבית לפחות לשעה של הוצאת מרץ.
    5. הימנעי מעונשים- לא לראות טלוויזיה זה עונש, צעקות הם עונש. במקום זאת שבחי כול התנהגות "בכיוון הנכון"- אצה משחק כול כך יפה עם....אתה מצליח לבד לאכול, להתלבש לבנות בקוביות ועוד.....
    6. כאשר יקבל יותר תשומת לב ושבחים הוא יזדקק פחות להתנהגות אגרסיבית שמטרתה העיקרית הינה קבלת תשומת לב, והענשה שלכם על כי "גזלתם ממנו את הכתר".
    7. אם בכול זאת יכה אמרי בתקיפות/ אך לא בתוקפנות- " אסור להכות" או אני לא מרשה להכות", אל תוסיפי אימא או אבא או חבר כי אסור להכות אף אחד.
    עם הרבה סבלנות, קבלה, הפגנת אהבה, בלי עונשים וצעקות תצליחו לעבור גם את המשוכה הזאת
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק עוד הבהרה קטנה אם אפשר..

מורן
    17/08/2011

תודה ד"ר רבר על תשובתך המפורטת,
    אך שאלה נוספת לגבי עונשים- כתבת לא לתת עונשים, אך למשל אם אני נמצאת עם בני בגינה עם חבר והוא מציק לו ומרביץ לו, האם לא כדאי בכל זאת לאיים בסנקציה שאם לא יפסיק התנהגות זו, נצטרך לחזור הביתה?... האם הצבת הגבול מתבטאת רק באמירה- "אסור להכות"? האם ההמלצה שלך (ובכלל) לא להפעיל סנקציות נכונה רק כעת בגלל המצב הרגיש לאור התינוקת החדשה או בכל מקרה?

אודה על תשובתך הנוספת.
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק עוד הבהרה קטנה אם אפשר.. - תגובה

ד``ר אורה רבר
    18/08/2011

למורן היקרה שלום
    עונשים, שבח, עידוד ופרסים- נושא מרכזי בחינוך ילדים. בדרך כלל יש ללמוד אותו יותר ביסודיות ולא כתשובה באתר. בכול מקרה אנסה להיות ספציפית ללא פרוט התיאוריות שעומדות בבסיסן.
    כאשר ילדך מציק לילד אחר אחר בגינה, בשלב הראשון חזרי על המשפט "לא מרביצים". בשלב הבא הסבירי כי אם יכה שוב תאלצו לחזור הביתה, כי הוא לא מצליח עכשיו לשחק עם ילדים. בפעם הבאה, לפני שאתם מתכוונים ללכת לגינה אמרי בצורה ברורה כי אם יכה ילדים, תאלצו לחזור הביתה. זוהי "תגובה טבעית" להתנהגות ולא עונש. כאמור לא ניתן לתת הסבר מפורט יותר כולל הרציונאל העומד מאחוריו בתשובה באתר. ההמלצה לא להפעיל סנקציות נכונה כדרך עקרונית לגידול ילדים. אך עליה להיעשות כאמור לא בנפרד אלא יחד עם הרבה חום ואהבה, קבלה ואמפטיה לילד, הסבר הרציונאל העומד בבסיס כול דרישה
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ
    שרון
    15/08/2011

הי,
    הבת שלי בת שנתיים. עד לפני כשלושה שבועות השתמשה במוצץ באופן קבוע וללא הפסקה, המוצץ היה בפה שלה לאורך כל שעות היום למעט בגן, שם לא הרשו לה להיות עם מוצץ (פרט לשנת הצהרים).
    כל הנסיונות שלנו להפחית את השימוש במוצץ עלו בתוהו (וניסינו כמעט הכל...).
    לפני כשלושה שבועות חלתה בוירוס שהתבטא בפצעים (אפטות) בפה ועל כן לא יכלה להכניס מוצץ לפה בכלל.
    כשהוירוס עבר (אחרי 4 ימים) החלטנו לרכב על הגל ולא לתת לה את המוצץ, אלא אם תבקש אותו לשינה בלבד.
    מה שקרה הוא שהיא לא ביקשה מוצץ ואיכשהו הסתדרה בלעדיו,
    כששאלה איפה המוצץ הסברתי לה שהמוצץ הוא לתינוקות בלבד והיא כבר גדולה לכן המוצץ הלך לעזור לילדים אחרים והשאיר לה מתנה של גדולים וכך היה....
    מאז- אני מרגישה שיש לה קושי רב בללכת לישון בצהרים והיא אולי אפילו נמנעת מלישון בגלל המחסור במוצץ. בנוסף, מפעם לפעם (בעיקר ברגעי משבר קשים, בכיות וכו') מבקשת את המוצץ ואני בדילמה-
    האם לוותר לה ולתת תה את המוצץ "מחמד נפשה" שכל כך עזר לה להרגע ברגעים קשים, או להמשיך בדרך בה התחלתי ולגמול אותה סופית ממוצץ.
    חשוב לציין שהילדים סביבה (בגן, בבית- יש לה אחות קטנה בת 4 חודשים) משתמשים במוצץ והיא רואה אותם ישנים עם מוצץ בלילה ובצהרים, אני ממש מתלבטת ולא בטוחה שגמילה מוחלטת היא הדבר הנכון. מצד שני, ברור לי שיש קושי בגמילה ממוצץ ואולי זה הזמן...
    אשמח לשמוע את דעתכם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ - תגובה

ד``ר אורה רבר
    16/08/2011

לאימא המתלבטת שלום רב
    מכוון שהילדה נגמלה ממוצץ בבת אחת, בשל בעיה רפואית, לא הייתי מחזירה אותו. היא תלמד לאט לאט להתגבר על רגעים קשיים בדרכים "בוגרות" יותר.
    בזמן בכי רצוי מאוד להיות לידה ולגלות אמפטיה למצבה: לחבק/ללטף בעדינות, אפשר להציע כוס מים, לדבר אליה ברוגע... כול אלו הן דרכים בוגרות להירגע. במיוחד כאשר יש לה אחות תינוקות רצוי להפריד- מה שייך לתינוקות ומה ל"ילדים בוגרים" .
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה