פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 שאלות
    אמא מוטרדת
    27/10/2011

שלום, יש לי 2 שאלות. הבת שלי בת שנתיים וחצי, היא מאוד נבונה, מביעה את עצמה יפה ועצמאית.

1. לאחרונה היא מרחיקה אותי ממנה ואני לא מבינה למה. מבחינת היחסים ביננו כלום לא השתנה. לדוגמא: כשאני מנשקת אותה היא אומרת "אמא אל תתני לי יותר נשיקה". ו/או כשהיא מתלבשת או בשירותים היא אומרת "אמא לכי מפה" או "לכי, אני לא צריכה אותך". אתמול אמרתי לה שאני לא מרשה לה לשחק קרוב מידי לשוחלן כי היא כמעט קבלה מכה והיא הגיבה באלימות מילולית "את אל תגידי לי, אני אשבור לך את הראש".
    מאיפה היא בכלל הביאה משפט כזה? בבית היא ממש לא רואה ושומעת דברים כאלו.
    מה קרה? יש לנו יחס מאוד חם ואוהב בבית. איך להתמודד עם זה?

2. אני לא יודעת אם יש קשר לשאלה הראשונה, אך חל שינוי התנהגותי בשני נושאים יחד: בתקופה האחרונה היא אינה מוכנה שאכבה את האור כשהיא הולכת לישון. ניסיתי לברר מדוע ולא זכיתי לתשובה. כמו כן, ניסינו להציב לה גבולות בנוגע למוצץ כך שתיקח אותו רק בזמן השינה וזה רק גרם לה להידבק אליו יותר. מה לעשות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• 2 שאלות - תגובה

טובי פלד
    27/10/2011

שלום לאמא וטרדת
    בתכם מנסה לפתח עצמאות, אולי כתגובה להקפדת יתר שלכם וגם אולי למדה דברים בגן.
    אני מציע בזמן הקרוב לא להתנגש אתה לחינם ולא להגיב את הערותת האלה.,להרפות קצת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריכה בבקשה הכוונה
    זקוקה לעזרה
    26/10/2011

שלום,
    אני זקוקה לעזרה והכוונה...
    יש לי בן בגיל שנתיים, ילד פעיל,אנרגטי,דעתן ועקשן שאני מאוד אוהבת.
    אך הבעיה היא אצלי, לעיתים, בעיקר לאחר התפרצות זעם שלו או כשהוא מסרב לשבת בכיסא בטיחות באוטו או בכלל במצבים שאני נישברת.
    אני מוצאת את עצמי מפעילה עליו כוח רב ( תופסת אותו חזק ביד וכו) אני מאוד משתדלת לא לעשות כך אבל לפעמים אני נישברת.

בעלי עובד לילות כך שאני תמיד עם הבן שלנו לבד בהכל.

אני יודעת שזה כמו כדור שלג, והכוח שאני מפעילה עליו גורם לו להפעיל כוח על אחרים.
    אך עדיין אני לא מצליחה תמיד לרסן את עצמי .

לאן אני פונה???

לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה בבקשה הכוונה

הוספת תגובה

• אני צריכה בבקשה הכוונה - תגובה

טובי פלד
    27/10/2011

שלום לזקוקה לעזרה
    אל תרגישי לא טוב מהעובדה שאת צריכה להפעיל כוח על ילדך האהוב.
    בעולם שלנו חייבים להפעיל כוח. יש ילדים במיוחד בנים שהם יותר עצמאיים לא מקבלים מרות ולטובתם חייבים לשמור עליהם. הפעילי עליו את כל הכוח שצריך , לא יותר מדי .את לא חייבת להתרגז . לאחר מספר בעפמים בהם תגלי נחישות הוא יקבל את מרותך ויעשה את הדברים הנחוצים ללא הפעלת כוח.
    כל זה כמובן לאחר שהסברת לו את נחיצות הנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי מתוך שינה
    שיר
    25/10/2011

שלום
    תינוקת בת שבועיים - לפעמים מתוך שינה בוכה ומפסיקה. זה בסדר?
    שאלה נוספת - לבעלי יש הקאות והרגשה כללית לא טובה בימים האחרונים - אין חום - האם יש סכנה שיהיה ליד התינוקת.?

לקביעת תור
    סגירה
    בכי מתוך שינה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    25/10/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_משפחה' id=link]רפואת משפחה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פינוק
    אור
    25/10/2011

ביתי בת שנה וארבע, בת יחידה. עד כה היתה איתי בבית. הילדה מקבלת גבולות לעניות דעתי, לפעמים ניראה לי שהיא מפונקת. כיצד לדעת עם ילד מפונק,כיצד למנוע פינוק יתר,ומה לעשות במידה
    שכבר יש פינוק יתר.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פינוק

הוספת תגובה

• פינוק - תגובה

טובי פלד
    25/10/2011

שלוםאור
    זה עניין מאד אישי .
    למנוע פינוק יתר ולגדל ילד חזק ומצליח יש עיקרון
    כל מה שהילד יכול לעשות בעצמו לא לעשות בשבילו ולתת לו אחריות הולכת וגדלה ככל שהוא גדל.
    לא להגזים גם בכמות האהבה שנותנים ובכמות המחמאות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה לא ינום ולא ישן..
    לינור
    23/10/2011

שלום דוקטור,

אני אמא לתינוק בן חודש, הניזון ממטרנה.
    הבעיה היא, שהוא פשוט לא ישן רוב שעות היממה.
    לעיתים, הוא ער ברציפות מהשעה 6 בבוקר ועד 21:00 !!
    במהלך היום הוא מראה סימני עייפות, מפהק וכדו', אך פשוט לא נרדם.

מעבר לכך, גם במקרים בהם הוא "מנמנם" קלות, הוא מתעורר מכל תזוזה בסביבתו, ולו הקל הביותר.

שאלתי;
    האם זהו מצב נורמטיבי?
    אם לא, על איזו בעיה זה יכול להעיד?

אודה מאוד לתשובתך....

לקביעת תור
    סגירה
    הנה לא ינום ולא ישן..

הוספת תגובה

• הנה לא ינום ולא ישן.. - תגובה

טובי פלד
    24/10/2011

אמא נואשת שלום
    זה דורש בדיקת רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נרדם לבד..
    מיכל
    23/10/2011

אני אמא טריה,יש לי בן מקסים בן חודשיים וקצת שלא מצליח להרדם לבד.בנוסף הוא גם לא ישן כ"כ במשך היום בצורה קבועה וגם כשכן, לרוב זה למעט זמן.מתי נכון להפסיק להרדימו וללמדו להרדם לבד?האם הוא לא קטן מידי כעת?
    אשמח לעזרה..

לקביעת תור
    סגירה
    לא נרדם לבד..

הוספת תגובה

• לא נרדם לבד.. - תגובה

ד``ר אורה רבר
    23/10/2011

שלום לך אימא טרייה ומזל טוב
    אכן התינוק קטנטן, תני לו זמן הסתגלות
    הבהירי בבקשה למה הכוונה לא נרדם לבד, מה את בדיוק עושה על מנת להרדימו?
    אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נרדם לבד..

מיכל
    25/10/2011

בהמשך להודעתי הקודמת..אני מרדימה אותו על הידיים עם מוצץ עם הפנים לכיון החזה או כשהוא הפוך-הגב אליי והבטן על היד שלי ואני מסתובבת בבית או מתנוענעת.
    במקריםרבים כאשר אני מניחה אותו מהר במיטה הוא מתעורר מיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נרדם לבד.. - תגובה

ד``ר אורה רבר
    26/10/2011

שלום לך מיכל היקרה
    התינוק עדיין קטן מאוד, יתכן שקשה לו להירדם בשל כאבי בטן האופיניים לגיל זה.
    נכון לרגע זה מה שאת עושה מתאים מאוד. לאט לאט נסי לצמצם את הזמן שבו את מנענעת אותו כחלק מתהליך ההירדמות שלו.נסי להשכיבו במיטה/בעגלה כאשר עדיין הוא לא ממש ישן, ולהמשיך לנענע אותו קלות.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים ומשפחתון
    מירי
    23/10/2011

שלום,

ביתי בת שנה ושבעה חודשים ולמרות גילה הצעיר הרגשנו שהיא מוכנה לגמילה. בחופשה האחרונה ניסינו, הורדנו חיתולים, ותוך יומיים היא הפסיקה בכלל לפספס, מודיעה כשצריכה, ואנחנו לוקחים אותה לסיר ומסייעים לה להוריד מכנסיים ולהתיישב על הסיר. כאמור, היא בכלל לא פיספסה כבר כמה ימים. לצערי, בגן, מסרבים שתהיה בלי חיתולים כל עוד היא לא יודעת לגשת לגמרי לבד לסיר, להוריד מכנסיים בעצמה ולהתיישב ללא סיוע. היום הלכה לגן עם חיתול לפי דרישתם. שאלתי- האם זה עשוי לפגוע בתהליך הגמילה ולבלבל אותה? מה עלי לעשות? עד כמה זה יפגע בה אם נפסיק את התהליך לאחר שהחל מסיבה זו?
    תודה,

מירי

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים ומשפחתון

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים ומשפחתון - תגובה

טובי פלד
    23/10/2011

שלום מירי
    לפי דעתי זה לא יפריע לגמילה של הילדה. במדה ובגן יתנהגו אליה בעדינות זה לא יפריע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חודש עם חוסר מנוחה
    רונה
    23/10/2011

היי
    יש לי הרגשה שהילד שלי לא רגוע, הוא לא ישן ברציפות, הוא אוכל כמות יפה של אוכל וניתן לומר שיש לו גזים וכאבי בטן.
    כייצד להקל עליו?
    האם זה נורמאלי?

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    23/10/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_התפתחות_תינוקות' id=link]התפתחות תינוקות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר אדים קרים
    רונה
    23/10/2011

היי יש לי שתי תינוקות אחד בן חודש והשני בן שנה ושלוש.
    שנהם מחרחרים בשנתם... המךיצו לי לשים להם אדים קרים או חמים.
    השאלה היא: האם זה עוזר? כמה זמן אפשר לשים את זה לידם ומתי?
    בברכה רונה

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר אדים קרים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    23/10/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסיון אישי ביותר....

קונצי
    24/10/2011

היי רונה,
    יש לי שני ילדים עם כמעט אותו הפרש גיל. הגדול בן שנה ושמונה חודשים והקטן בן חמישה חודשים ושניהם מחרחרים להפליא ממש כמעט מיום לידתם.
    מכשיר אדים קרים לא ממש מועיל, אבל גם לא מזיק. מבחינתי, עצם הידיעה שהוא דולק עוזר לי.
    לאחר התייעצות עם מספר רופאים, הגעתי למסקנה מושכלת שהכי עוזר להשתמש בתרסיסי מי ים (ולא אוטריוויני או תרסיסי מי מלח אחרים), השפריץ יוצא יותר טוב והתוצאות הרבה יותר טובות (ושוב, מניסיון).
    העניין הוא, שחייבים להשתמש לפחות ארבע בימים ביום (עד שש פעמים ביום).
    בכל מקרה, זה יעבר עד שיגדלו קצת ודרכי הנשימה יתרחבו מעט יותר. אצל הילד הבכור שלי זה בהחלט השתפר (עד שנכנס לגן והתחיל שוב עם הנזלות ו"החגיגות").
    מקווה שעזרתי אפילו במעט...
    שיהיו בריאים ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר אורה - התנהגות לאח קטן...
    קונצי
    22/10/2011

שלום,
    בני הבכור בן שנה ושמונה חודשים והקטן בן חמישה חודשים.
    בשבועיים האחרונים הבכור התחיל בהתנהגות קצת אגרסיבית כלפי הקטן שמתבטאת במכות קטנות בראש, ברגליים (כשהקטן יושב על הטרמפולינה), מושך לו צעצועים ואת חיתול הבד שלו, וכשהקטן נרדם לעתים בלול או על הטרמפולינה, הבכור עומד לידו ומנסה לגעת בו וצועק צעקות שנדמה שמטרתן הן להעיר את הקטן. (ולצערי, הוא לרוב מצליח, והקטן מתעורר בבהלה).
    במקביל, הוא כאילו פתאום התחיל לבדוק גבולות איתנו (וזה ממש התחיל תוך ימים ספורים ובפתאומיות יחסית). זורק צעצועים, צועק, מתעצבן על כל דבר ומתבכיין המון.
    אנו מוצאים עצמנו אומרים לו רוב היום "לא", ו"אל תעשה את זה", ו"אם תמשיך... ניקח לך את הצעצוע"... וכדומה. הוא בטוח מבין הכל אבל מנסה שוב ושוב ושוב...
    איך נכון להתנהג? אנו עקביים בהתנהגותנו, אך מפריע לי שרוב היום הוא שומע "לא!".
    אודה לחוות דעתך.
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר אורה - התנהגות לאח קטן... - תגובה

ד``ר אורה רבר
    22/10/2011

שלום לכם הורים יקרים
    תודה על התיאור המפורט, הוא מסייע להבין את הנושא ולענות בהתאם.
    האגרסיביות של בנכם הבכור כלפי התינוק מגיעה ממקום טבעי של קינאה ותחרות על תשומת לב ההורים. כאשר ילדים צעירים לא מקבלים את הכמות הנדרשת של תשומת לב הורית, (לטעמם), הם עלולים להגיב בתוקפנות.
    למרות שהמקור לתוקפנות הינו טבעי וברור יש להכחידה במהירות וביעילות.
    אז מה עושים?
    •אמרו לילד מה אתם מוכנים, ומה אינכם מוכנים לקבל בהתנהגותו. מה מותר ומה אסור: "אסור להרביץ", "אסור לנשוך", "אסור לצעוק" ....
    •התגובה שלכם לתוקפנות שלו כלפי התינוק צריכה להיות תקיפה, יחד עם זאת היזהרו מלהגיב בצעקות, או מתוך סערת רגשות גבוהה. הילד עלול לחזור על התנהגותו השלילית על מנת לקבל את תשומת הלב השלילית העזה.
    •העניקו לילד תשומת לב חיובית, בזמנים שהוא מתנהג על פי הנורמות שקבעתם. שבחו אותו על התנהגות נאותה ומקובלת מבחינה חברתית. הרעיפו עליו חום ואהבה.
    •אל תנאמו נאומים ארוכים ואל תטיפו מוסר. היו קצרים, מובנים וחיוביים ככל האפשר.
    •אל תהיו שיפוטיים לגבי הבעת רגשות הנתפסים כ"שליליים". חשוב שהכול יבוא לידי ביטוי. התכחשות לרגשות או הסתרתם רק מחריפה את הצורך להשתמש בהם, ואינה מכחידה אותם.
    •תנו לילד אמצעי ביטוי לגיטימיים: ציור, משחק, תנועה, המאפשרים לבטא טווח רחב של רגשות.
    •אם אתם רוצים לקרוא עוד בנושא חפשו מאמרים בנושאים דומים באתר שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ה-מ-ו-ן תודה!!! את תמיד עוזרת!!!

קונצי
    22/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    אלה
    20/10/2011

שלום
    בני בן שנתיים ועשרה חודשים, לפני כחודש וחצי התחלתי תהליך גמילה, שעובר קשה מאוד.
    את השתן הוא מטיל בשירותים אך את הצואה הוא עושה בתחתונים, וזה כלל לא מפריע לו.
    אבקש את עזרתכם בהכוונה כיצד עליי לפעול.................
    תודה רבה
    אלה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    21/10/2011

שלום לך אימא יקרה
    ישנם ילדים שמצליחים בקלות יחסית לעשות פיפי באסלה/בסיר, בעוד שמתקשים יותר בעשיית קקי במקום המתאים. אין זה המקום לפרט את הסיבות הפסיכולוגיות העומדות מאחורי הפרדה זו.
    מה עושים?
    חשוב להישאר רגועים כאשר יש "פספוסים". אל תאפשרו לילד לקלוט כי הנושא מטריד אתכם, מכוון שככול שתקדישו לכך יותר תשומת לב, הילד ילמד להשתמש ב"פספוסים" ככלי להשגת תשומת לבכם.
    עודדו את הילד בכול פעם שהוא עושה את צרכיו במקום המתאים. אפשר לומר: "הצלחת, רואים שאתה כבר בוגר, אתה מצליח לעשות פיפי/קקי בסיר" אפשר להוסיף "אתה מצליח לקחת אחריות על הגוף שלך".
    כאשר הילד "מפספס" חשוב לא לכעוס, לא להבטיח פרסים, להיות עקביים ולגלות הרבה סבלנות. אפשר לומר משהו כמו: "אני סומכת עליך שבפעם הבאה תעשה בסיר או באסלה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה לא אוכלת
    אדלה
    20/10/2011

שלום רב,
    בתי בת שנתיים ו-10 חודשים שוקלת 10 קילו גובה 86 ס"מ, מרגע הלידה שלה היתה קטנטונת ומתחת לאחוזון, פעילה מאד ומתפתחת באופן תקין אך היא כמעט ולא אוכלת כלום...
    בבוקר שותה בקבוק שוקו (בדר"כ חרובים) עם מעט דייסת דגנים (של מטרנה).בגן אומרים שהיא אוכלת יפה (בעיקר מרק הם לא נותנים עוף ובשר בגן),עוף ובשרים היא לא אוכלת כלל ,אני מנסה לפורר לה את העוף במזלג כדי שלא תראה אותו אבל היא אוכלת ממש כפיות בודדות וזהו מבחינתה היא סיימה לאכול,אם היא חשה מרקם של עוף היא תזרוק אותו.
    ארוחת ערב בבית, בדר"כ אוכלת חצי חביתה או מקושקשת מביצה אחת (כי הרב משאירה בצלחת), גבינה לבנה ומלפפון ולפני השינה מבקשת בקבוק מטרנה (אוכלת בסביבות 210). במהלך היום במיוחד בחופשות מבקשת מס' פעמים ביום מטרנה, כמובן שאני נמנעת מלתת לה לאכול.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הילדה לא אוכלת

הוספת תגובה

• הילדה לא אוכלת - תגובה

ד``ר אורה רבר
    20/10/2011

לאדלה שלום רב
    בדקי בטיפת חלב או אצל רופא הילדים האם משקלה תקין.
    אם כן חשוב שלא תדאגי. הקפידי לתת לביתך מזון מגוון בארוחות שהיא אוכלת בבית.הכוונה לארוחות המורכבות מכול אבות המזון- פחממות, חלבונים, ירקות פרות ושומנים. לגבי כמויות בררי בטיפת חלב או אצל רופא הילדים שיתאימו את הכמויות למשקל ולגובה הילדה.
    חשוב לא להכריח לאכול, לא לתת מזון תינוקות, ביתך כבר גדולה לסוג מזון זה. גווני בסוגי המזון שאת מגישה, הגישי אותם בצורה אסטתית ומעניינת. השתדלי לאכול יחד עם הילדה לפחות ארוחה אחת ביום
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה לא אוכלת - תגובה

ד``ר אורה רבר
    20/10/2011

תוספת לתשובה
    באתר שלי תוכלי למצוא כתבה מפורטת בנושא. כתובת האתר מופיעה בחתימה על המכתב, תוכלי למצוא את האתר גם בהקלדת המילים "כישורי הורות" ד"ר אורה רבר
    בברכה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חודשיים
    אחת
    19/10/2011

שלום, בני בן חודשיים, מסרב לשחק או לישון לבד, הכוונה שהוא כל הזמן רוצה להשאר איתי ועל ידיי, מה לעשות? זה מעייף, אפילו אם נרדם הוא מתעורר אחרי כ 10-15 דקות בוכה ונרגע וישן שוב רק אם הרמתי אותו וחיבקתי...
    אשמח לתשובה ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בן חודשיים

הוספת תגובה

• בן חודשיים - תגובה

טובי פלד
    20/10/2011

שלום אמא
    בנך מרגיש חרדת נטישה . עדיף לך ולו בעיקר לו להיות אתו רוב הזמן , לישון אתו.
    את לא צריכה לשעשע אתו אבל כן להיות אתו. את יכולה למצוא גם מסיחים כמו מוזיקה
    או תמונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לסדר יום
    מירב
    18/10/2011

שלום
    אני אמא חדשה וביתי בת 3 חודשים
    יש לה סדר יום קבוע רק שאינני בטוחה שהוא בסדר כי אני חוששת שאולי היא ישנה קצת יותר מדיי..
    סדר היום הוא כזה - בדרכ מתעוררת בבוקר בין 6 ל-7 ואוכלת כעשרים דק'. לאחר מכן החלפת חיתול והחזרה לישון מיד. היא ממשיכה לישון עד בערך 10. אז יש האכלה ופעילות. אך בסביבות 11 כבר מראה סימני עייפות..וחוזרת לישון עוד כשעה וחצי.בסביבות 13 שוב האכלה ופעילות ושוב לאחר כשעה מרגע היקיצה, כלומר בסביבות 14 שוב הולכת לישון עוד כשעתיים. קמה בסביבות 16,אוכל פעילות ושינה בסביבות 17 ורבע..לאחר מכן יקיצה בשבע,
    אוכל, מקלחת , פעילות ושינה שוב כשעה ורבע לאחר מכן..אם לא מתעוררת לארוחה בסביבות 22 אני נותנת האכלת חלום בסביבות 11 ושינה עד הבוקר..
    האם יש פה יותר מדיי שינה? מה לא בסדר בתבנית הזו?מה עליי לשנות?
    תודה רבה
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לסדר יום

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לסדר יום - תגובה

ד``ר אורה רבר
    18/10/2011

מזל טוב לך אם חדשה
    סדר היום נראה בסדר גמור.
    אני מצרפת הנחיות כלליות בקשר לשינה של תינוקות:
    יילוד ישן כ-16 שעות בממוצע, במחזורים של כ-3 שעות כאשר ההתעוררויות הן קצרות וקשורות באי-נוחות פיזית (רעב, קור, חיתול רטוב).
    בגיל 6 חודשים התינוק מבלה כ-12 שעות בשינה, 5 מתוכן בשעות הלילה, ועוד שתי תקופות שינה מרוכזות במשך היום.
    חשוב לזכור כי תינוקות זקוקים לשינה רבה. הם גדלים ומתפתחים תוך כדי שנתם
    בשעה טובה והשתדלי להיות רגועה ולא מודאגת יתר על המידה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה בן שנה ועשרה חודשים
    אביבית
    17/10/2011

שלום רב בני ילד חייכן ומתוק למד שאם בוכה וצועק ומתעקש אז ברוב המקרים אנחנו מוותרים לו ואני לא יודעת איך להציב לו גבולות בלי שיתעקש ויצעק .דבר שני עד עכשיו ישן לבד במיטה שלו , בזמן האחרון אני שמה אותו במיטה והוא קורא לי איזה 50 פעם כל פעם בטענה אחרת " המוצץ נפל " " רוצה שוקו " אמא בואי "... איך לנהוג כדי שיבין שהולכים לישון ויפסיק לקרוא לי ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה בן שנה ועשרה חודשים

הוספת תגובה

• שינה בן שנה ועשרה חודשים - תגובה

טובי פלד
    18/10/2011

שלום אביבית
    ילד קטן ללא מגע גופני עם הוריו מרגיש חרדה במיוחד בלילה בחושך.
    המגע הגופני .מפחית את הפרשת הקורטיזול שהוא הורמון הסטרס.
    לכן עדיף לתינוקות כמה שיותר קרבה גופנית עם ההורה..אין משמעות למילים "מטה שלו" .
    יש משמעות למילה מגע וקשר קרוב.
    המגע הקרוב בגיל הצעיר ,מעניק לו חיסון מסטרס גם לשנים הבאות.
    הכוונה רק למגע גופני ומילולי ,אין כוונה לפינוק ומילוי כל דרישותיו.
    עדיף לכל ילד מגע גופני ומילולי במיוחד בלילה בחושך..
    זה טוב זה בריא ,זה מחסן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה