פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים בגיל 3
    הגר
    07/08/2011

שלום רב, בני בן ה-3 קטן מבין שלושה (אחות בת 10 ואח בן 7) עדין לא גמול מחיתולים, לפני כחודשיים ניסינו יחד עם הגננת (לבקשתו של הילד) להתחיל תהליך של גמילה במשך שלושה ימים הוא עשה את צרכיו בכל מקום חוץ מבשירותים וזה לא הפריעה לו כלל, אז לקחנו החלטה בשיתוף עם הגננת להחזיר את החיתול. רק לאחרונה (לפני חודשיים בערך) גמלתי אותו ממוצץ במהלך היום וזאת בגלל שהוא לא דיבר וברגע שהורדתי את המוצץ הוא התחיל לדבר, עדין לא הדביק את הקצב של בני גילו אבל הוא בהחלט בכיוון הנכון. עכשיו בתקופת הקיץ החלטנו שכדאי ורצוי לנסות שוב הוא לא כל כך משתף פעולה, הוא מתאפק הרבה ולא יכול לעשות את צרכיו בשירותים. הוא יושב על האסלה מספר פעמים אך לא עושה שום דבר ובגלל שהוא מתאפק הוא מפספס. אתמול הוא ביקש את החיתול חזרה לשם עשית הצרכים ובבוקר לא הסכים להוריד את החיתול של הלילה ולילבוש תחתונים. הוא יודע שעליו לעשות את צרכיו בשירותים אך אני מרגישה שהוא מפחד. מה עלינו לעשות כדי לעבור את התהליך נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים בגיל 3

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים בגיל 3 - תגובה

ד``ר אורה רבר
    08/08/2011

להגר היקרה שלום
    בשלב זה הילד מסרב לעשות את צרכיו בשרותים ומתעקש על חיתול, על מנת לגמול מחיתולים יש צורך בשיתןף פעולה עם הילד, לא ניתן לעשות זאת ללא שיתוף הפעולה שלו. אין טעם להיכנס עמו למאבק, יש להחזיר לו את החיתול ולחכות לבקשה שלו להוריד את החיתול. ניתן לאחר חודשים, (אמצע אוקטובר עדיין חם במדינתנו), לשוחח עימו ולהציע לו להוריד את החיתול, ולחכות לתגובתו, אני מאמינה כי בשלב זה הוא ישתף פעולה. אם לא, חכו עוד עד שיסכים לשתף פעולה. אסור שנושא עשיית הצרכים יהפך למאבק כוח בינכם לבין ילדכם. במהלך כול הזמן הזה עודדו אותו לעצמאות - אפשרו לו לעשות דברים בכוחות עצמו, וחזקו אותו על כול מה שהוא עושה כבר לבד: מתלבש, אוכל, מסדר את הצעצועים ועוד....
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    ליני
    06/08/2011

יש לי בן ,בן 3.5 גמול כבר כמעט חודשיים יום ולילה
    אבל עם קקי עדיין לא עושה בשירותים
    הוא עשה כמה פעמים באסלה אח"כ התחיל לעשות בתחתונים ולא כעסתי עליו
    אבל עכשיו המצב מחמיר הוא מתאפק ימים שלמים ומפחד לעשות גם בתחתונים
    אני מנסה לדבר איתו והוא לא מוכן להקשיב גם התחלתי לתת לו אבקה לעצירות כדי לעזור לו בעקבות זה הוא עצבני יותר לא אוכל טוב
    ואני ממש אובדת עצות איך אוכל לעזור לו?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• מקפיצה

ליני
    08/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שינה - תינוק בן שנה וחמישה
    קונצי
    06/08/2011

שלום,
    הילד המקסים שלי חווה, כנראה, איזושהי הסתגלות למצב חדש, בו התווסף עוד אח שהיום הוא בן חודשיים וחצי.
    פחות או יותר מאז הלידה, הילד הבכור קם בבכי בסביבות השעות 04:30 לבין 05:30. לעתים מתעורר בבכי גם באמצע הלילה ומאוד קשה להרדימו חזרה. אנו לא מרימים אותו והוא לא ממש תלוי במוצץ. אנו גם לא מדברים איתו, פשוט מזמזמים לו את שיר הערש שלו ועומדים לצד המיטה עד שנרדם. אם הוא לא נרדם ואנו יוצאים מהחדר הסירנות מתחילות שוב...
    אבל בבוקר זה ממש סיוט. בעלי לוקח אותו לסלון, שם יש את פינת המשחקים שלו בצורת מזרון (המשחקים נאספים כל ערב לתוך קופסאות סגורות), והם שוכבים שם עד שהילד דורש התייחסות, כלומר לשחק איתו או להדליק את הטלויזיה.
    גם ההשכבה לישון בערב הפכה לסיוט. בימים כתיקונם, היה אוכל, מתקלח, טקס השכבה ושוכב ער במיטה עד שנרדם בהצלחה תוך דקות ספורות. אך המצב ממש השתנה.
    כל ערב, אחרי הטקס משכיבה אותו לישון, וברגע שיוצאת מהחדר מתחילות הסירנות והייבובים.
    מיותר לציין שהעניין ממש (!!!) מתיש את בעלי ואותי. והתינוק החדש אינו מקבל את מלוא תשומת הלב שלי.
    אני נמצאת עם שניהם במהלך היום. הבכור אינו במסגרת וייכנס לגן בספטמבר הקרוב. חשוב לי לציין שהבכור מקבל המון תשומת לב במהלך היום, והוא מתנהג סביר (למעט קצת פוזות והתבכיינויות מעצבנות כאלה...).
    אנו כבר לא יודעים מה לעשות... אנו מותשים לגמרי ויותר מזה חושבים על הבכור שבסך הכל עדיין תינוק בעצמו.
    סליחה על האורך... נשמח לעצות.

הוספת תגובה

• מקפיצה הודעה...

קונצי
    08/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שינה - תינוק בן שנה וחמישה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    08/08/2011

אימא יקרה שלום
    לא קל להתמודד עם שני ילדים, כאשר כמובן לכול אחד צרכים אחרים, כפי שציינת גם ה"גדול" עדיין פעוט והוא זקוק למלוא תשומת הלב. טוב את עושה שאת נותנת לו הרבה תשומת לב, התינוק בשלב הזה זקוק לפחות תשומת לב, ואם יש לך מזל ומדובר בתינוק רגוע הרי הוא מבלה זמן רב בשינה. נסי בשעות שיש איתך אדם נוסף להקדיש הרבה ל"בכור" על מנת שיבין שלא גזלו לו את אימא. התינוק יוכל לבלות עם אדם אחר באותו הזמן. חשוב כמובן שגם אבא ייקח חלק בגידול שני הילדים. פעם עם התינוק ופעם עם הבכור.
    מה עושים?
    בזמן ההשכבה: המשיכו כהרגלכם בטקס השינה, אחר כך נתקו מגע הציבו כורסא, מיטה, מזרון ליד מיטתו ושכבו בה עד שיירדם, אם הוא ממשיך לבכות סימן שלא נרדם, חזרו לחדר ושבו שם ללא שירים, ללא דיבורים עד שיירדם.
    שעה 4.30 -5.30 היא שעת בוקר לפעוטות- כאשר יתחיל ללכת לגן יתעייף יותר ואם לא ישן הרבה בגן, הקפידו על כך, יהיה עייף יותר ושעות השינה בבוקר יתארכו.
    אין טעם להוציאו מהמיטה בבוקר ולהשכיבו במקום אחר, (בסלון), חשוב שהילד ילמד שישנים במיטה שלו, כאשר יוצאים מהמיטה מתחילים לעשות משהו אחר
    בהצלחה אורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה!!! תגובתך מפורטת להפליא.

קונצי
    08/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה נוספת...

קונצי
    09/08/2011

ניסינו לשבת בחדרו בהתאם להנחייתך, אך הוא זורק את חיתול הבד שלו ו/או את המוצץ שלו ודורש אותם חזרה. ברגע שמחזירים לו למיטה, זורק שוב, וחוזר חלילה, עד שהוא בעצמו מגחך קצת. איך כדאי להתנהג במצב כזה?
    ואיך לנהוג כשהוא מתעורר באמצע הלילה? באותה הדרך?
    כמה זמן אמור להערך למצב המתיש הזה?
    בספטמבר הקרוב מתחיל גן. האם עלי לצפות להחמרת המצב?
    אשמח לדעתך המקצועית.
    כל-כך מתיש...............
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה הודעה...

קונצי
    14/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה נוספת... - תגובה

ד``ר אורה רבר
    16/08/2011

לאימא מותשת עצה נוספת
    המשיכו לשבת לידו כמה שנדרש, ללא כול פעולה מצדכם, אמרו לו מראש כי אם יזרוק את החיתול/המוצץ לא תרימו לו, היו עקביים בכך. הילד ילמד כי אתם עקביים ומתכוונים ברצינות למה שאתם אומרים. למידה חשובה לכול החיים.
    התחלה של גן חדש קשה מאוד למרבית הילדים. פעלו על פי הוראת הגננת, הישארו כמה שהגננת מרשה, לכו על פי ההנחיות שלה.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה. ד"ר אורה - את נהדרת

קונצי
    16/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    מיכל
    04/08/2011

ביתנו בת שנתיים וחצי, ילדה חכמה ומבינה מאד, התחילה תהליך גמילה לפני כחודש. בנוגע לפיפי, תוך יום-יומיים היא הבינה את הענין והיא יבשה לחלוטין, יום ולילה. אך לצערנו קקי היא לא מסכימה לעשות בשרותים בשום אופן. בתחילה היתה מבקשת חיתול ולא מקבלת (עם המון עידוד לעשייה בשירותים), ואז היא היתה מתחילה לעשות בתחתונים, ומיד באה אלינו ומספרת עם המון צער שהיא עשתה בתחתונים. עם הזמן זה הפך להרגל - היא כבר עושה בתחתונים באופן קבוע בלי להתרגש כלל, וכמה שננסה למנוע את זה-ללא הצלחה. ישנם ימים שאנו מנסים להתעקש ויושבים איתה לאורך כל אחר הצהריים בשרותים, אך היא מתאפקת, ומיד כששמים תחתונים-עושה! כבר פעמיים קרה לנו שהיא עשתה בלילה (והיא בלי חיתול בלילה).
    היא מקבלת הבטחות מכל הכיוונים, וגם מניעת רווחים, ניסינו בטובות, וגם בקצת פחות. לא רואים אפילו קצה של התקדמות (חוץ מהבטחות מצידה שאין להם כל בסיס...).
    מה ניתן לעשות? אנא עזרתכם!!!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    04/08/2011

למיכל שלום
    מילת המפתח היא עקביות, ניסיתם בהרבה כיוונים והילדה לא ממש מבינה מה רוצים ממנה. וגם אתם לא ממש מבינים מדוע היא מסרבת לעשות קקי בשרותים.
    אז מה עושים עכשיו?
    פותחים בשיחה: מתחילים בעידוד על כך שהיא מצליחה לעשות פיפי בשירותים ממשיכים בברור מדוע היא רוצה חיתול לעשיית קקי?
    ופונים שנית למדור לאחר קבלת תשובה ברורה מהילדה
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים וחצי
    רבקה
    04/08/2011

שלום, בני בן שנתיים וחצי, יש לו רגישות תחושתית, ויזואלית ושמיעתית בעיקר והוא אובחן עם SPD. סך הכל הוא ילד מאוד תקשורתי ושמח שמחפש קרבה כל הזמן ואוהב לשחק עם חברים בגן. ישנה תופעה שמטרידה אותי, נראה כי אין לו יכולת אמפתיה, כשרואה ילד או דמות בוכה בטלויזיה הוא בדרך כלל מחייך ולא מביע אהדה לבכי או לעצב. גם כשאני או בעלי משחקים איתו ואומרים לו שיתן לנו משהו כי אנחנו עצובים (בצחוק) הוא כאילו נהנה מזה שמישהו לא מבסוט. בגן הוא לפעמים בוכה כשילד אחר בוכה, אבל לאחרונה זה בקושי קורה. ממה זה יכול להיות והאם יש משהו מדאיג בכך?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים וחצי - תגובה

טובי פלד
    04/08/2011

שלום דניאל
    מה שאת מתארת זה די נורמטיבי. היכולת לאמפטיה מתפתחת מאוחר יותר.
    אתם כן יכולים לחנך אותו להדדיות בכל דבר.אם הוא לא נותן הוא לא מקבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3.5 חודשים ובעיות שינה
    שירה
    02/08/2011

שלום רב,
    בני בן 3.5 חודשים ולא נרדם לבד. הוא מוכן להרדם רק על הידיים שלנו ורק בעמידה (לא מוכן להיות עלינו כשאנחנו יושבים). מה לעשות?? זה מאוד מתסכל אותנו ולא מצליחה לשנות את ההרגל הזה.. כשאני יושבת איתו הוא צורח ונרגע רק כשאני עומדת ונעה איתו..

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3.5 חודשים ובעיות שינה

הוספת תגובה

• בן 3.5 חודשים ובעיות שינה - תגובה

טובי פלד
    03/08/2011

שלום שירה
    תנועה מרגיעה תינוקות . זה עניין ביולוגי וקשור לתחושת שיווי המשקל.לפני מיליוני שנים האמא נשאה את הילד על גופה והלכה כ20 קמ ביום. תנועות האם או מי שנושא את הילד גורמות לתגובת רגיעה. העדר התנועה גורם לתינוק להיות במתח ולכן הוא בוכה..בנים זקוקים לתנועה יותר מאשר בנות.
    נסי ליצור תנאים של נענוע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה בת שנתיים ועדיין מתעוררת באמצ
    לירון
    02/08/2011

הבת שלי בת שנתיים וחצי והיא עדיין מתעוררת באמצע הלילה רוב הזמן זה בגלל שהיא רוצה בקבוק ניסיתי לגמול אותה מהבקבוק וללא הצלחה מה אפשר לעשות? עצה מישהו?

הוספת תגובה

• הילדה בת שנתיים ועדיין מתעוררת באמצ - תגובה

ד``ר אורה רבר
    02/08/2011

ללירון שלון
    על איזה בקבוק מדובר?
    אני מקווה שהכוונה לבקבוק מים ולא לבקבוק חלב.
    בגיל זה ילדתך לא זקוקה לא למים ולא למזון בשעות הלילה.
    הסבירי לה במהלך היום, כאשר היא רגועה, כי היא כבר גדולה והיא לא זקוקה למים/חלב בלילה. תאמרי לה כי החל מהיום כאשר תתעורר את תוכלי לשבת לידה אבל לא תתני לה מים/חלב.
    קרוב לוודאי שהילדה תבכה מספר ימים אך לאחר מכן, אם תהיי עקבית ולא תשברי הילדה תבין שאין טעם לבכות, מכוון שממילא היא לא תקבל בקבוק.
    צפויים לכם כמה לילות לא פשוטים, אך לבסוף הילדה תתרגל וכולכם תישנו שנת לילה רגועה ושקטה
    בהצלחה וחלומות מתוקים אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים בלילה לבן 3
    מזליקה
    01/08/2011

שלום רב,
    בני בן 3 ו - 4 חודשים גמול מחיתולים ביום מגיל שנתיים וחודשיים. בלילה עושה המון פיפי. מסרב לשים חיתול לפני שהולך לישון כי הוא כבר ילד גדול. המיטה והפיג'מה הרטובים לא מעירים אותו. הוא היה רגיל לשתות הרבה מים לפני השינה, אבל בשבועות האחרונים אני מפחיתה את הכמויות באופן משמעותי עד כדי אי שתיית מים בכלל, אם כי עדיין שותה קצת לפעמים. אציין שבפעמים הנדירות מאוד שהוא נרדם במשך היום לשעה או שעתיים לפעמים קם יבש ואני מחמיאה לו על כך. אני עצמי הרטבתי את המיטה בלילה עד גיל 7. יכול להיות שזה גנטי? עד מתי זה ימשיך? איך אפשר לגמול אותו מעשיית פיפי מתוך שינה?
    תודה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים בלילה לבן 3 - תגובה

ד``ר אורה רבר
    02/08/2011

לאימא היקרה שלום
    המשימה המרכזית היא גמילה מחיתולים ביום את המשימה הזאת עברתם על פי מה דבריך בהצלחה יתרה. בנוגע לגמילה בלילה: לפעוט קשה מאוד להתאפק לאורך הלילה, הוא לא מודע להשתנה הלילית וכפי שאת מציינת המיטה הרטובה לא מפריעה לו להמשיך לישון.
    מה עושים?
    בלילה חוזרים לחיתול- על מנת שירגיש "בוגר" את יכולה להשתמש בחיתולים מיוחדים ללילה הנראים כמו תחתונים- קראי להם תחתוני לילה, כמו שהולכים לישון עם פיז'מה, הולכים לישון עם תחתוני לילה. הקפידי על הלבשתם לקראת השינה גם אם ילדך מתנגד, הסבירי לו כי לא נעים לקום רטובים, גם הריח בחדר לא נעים, וכן החלפת המצעים בכול לילה מכבידה מאוד. ילד בגיל זה יכול להבין נימוקים אלו.
    רק לאחר שבניך יקום יבש לפחות שבוע ברציפות את יכולה לנסות להסיר את תחתוני הלילה ולעבור לתחתונים רגילים.
    בנוגע לשתיה- אל תימנעי מבניך שתייה בערב, שעה לפני השינה אפשר להפסיק לשתות, אני מקווה שמדובר בשתייה מכוס ולא מבקבוק, המשמש בעצם כתחליף למוצץ.
    אם לאחר גיל חמש עדיין בנך לא ייגמל בלילה פני לייעוץ בנושא, בקשי הפנייה דרך קופת החולים שאת חברה בה.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מזליקה
    02/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות אוכל לפי משקל
    חגית
    01/08/2011

שלום הבן שלי כמעט בן חודשים אוכל בין 120 ל140 ממוצע רציתי לדעת עם זה בסדר וכמה תינוקות בגיל הזה צריכים לאכול הבן שלי שקל לפני חודש בערך 5.220 הוא נולד גם במשקל גבוה 3775

לקביעת תור
    סגירה
    כמות אוכל לפי משקל

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    01/08/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל
    31/07/2011

ברצוני לשאול :האם צריך לומר לילד בן 4 שאם ילד אחר נותן לו מכה בגן להחזיר לו? מה המלצתכם לגבי נושא זה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    31/07/2011

למיכל שלום
    בהחלט לא.
    כאשר אנחנו מורים לילד להחזיר אנחנו פותרים את הבעיה של האלימות , (של הילד האחר), באמצעות אלימות אחרת. כלומר אנחנו מלמדים את הילד כי אלימות היא דרך ליגיטימית, ואולי אף הדרך היחידה לפתרון סיכסוכים.
    במקום זאת יש ללמד את הילד דרכים אחרות לפתרון סיכסוכים- בגיל הרך הדרכים הם לפנות לעזרת הגננת, להתרחק מילדים מכים, ובעיקר לא להציק להם. בגיל מאוחר יותר יש ללמד את הילדים לפתור סיכסוכים בשיח. בכול גן/כיתה יש ילדים המעורבים ב"מכות" ואחרים לא. למדו את ילדכם לא להיות בקבוצה המעורבת ב"מכות" בעיקר על ידי התרחקות מילדים שזו דרכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך ...אני בדילמה

מיכל
    01/08/2011

ראשית תודה רבה על המענה ! לפי תשובתך אני מודה שעשיתי טעות ובאותם הסיטואציות שבני סיפר לי על מקרים כאלה אני אמרתי לו שהוא צריך להחזיר ולספר לגננת מייד . מכיוון שלא התייעצתי קודם חשבתי שאולי כך הילד השני לא יתן לו מכה כי הוא יקבל בחזרה.אז מה עכשיו איך לשנות את התשובה שלי לנושא הזה בפניו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

טובי פלד
    01/08/2011

שלום מיכל
    קראתי את תגובתה של דר אורה ורבר ואני מתנגד לחלוטין לגישה זו .
    כשמרביצים לילד שלך כדאי ללמד אותו להגן על עצמו ולא לפנות לעזרת הגננת או המורה.
    הגנה עצמית חיונית להישרדות אישית וליצירת חברים.
    כפסיכולוג שעובד במערכת החינוך אני רואה את המקרים בהם בהם ילדים פונים לעזרת המורים כדי למנוע מילדים אחרים לפגוע בהם .זה לא נכון ולא יעיל ופוגע בילד עצמו.
    לילד שפונה לגננת יוצא שם של מלשין ילדים מתרחקים ממנו ומנסים לפגוע בו מחוץ לגן או לבית הספר.
    והכי חשוב הוא לומד שמערכת יכולה באמת להגן עליו .הוא מפתח ציפיות שווא .
    כמו שהאו"ם לא יוכל ללהגן על מדינתצ ישראל מפני אויביה כך כל ילד צריך ללמוד להגן על עצמו וליצור לעצמו חברה קרובה בה הוא ירגיש בטוח ואהוב. הגננת לא תעשה זאת בשבילו.
    תמשיכי ללמד את הילד שלך להחזיר מילולית ופיזית אם צריך ,לא לפנות לגננת .
    בספרי "הכל חרדות" אני מספר על ילדה בת 9 שהייתה קורבן לילדים בבית הספר .בעזרת טיפול והדרכה שלי שמכוונים להחזיר באלימות למי שפוגע בה.
    תוך זמן קצר הכל השתנה והיא הפסיקה להיות קרבן ונעשתה חלק מהחברה בכתה .היא מקובלת מוזמנת למסיבות , יש לה חברות והיא מצליחה לפי יכולותיה.
    תרבות המעודדת הלשנות ופניה למורים כדי שיגנו על הילדים מבחינה חברתית היא קההיא תרבות מעודדת התקרבנות והיא הרסנית לכולם,ברמה אישית ולאומית

התרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסת תינוק בן 3 חודשים למים
    מאיה
    30/07/2011

שלום,
    רציתי לדעת מאיזה גיל ניתן להכניס תינוק למים?
    בני בן שלושה חודשים ורציתי לדעת האם אני יכולה להכנס איתו לבריכה או שאולי עדיף שאקנה בריכה קטנה ואמלא אותה במים רגילים ללא כל הכלור שיש בבריכת ילדים.
    תודה וסופשבוע נעים
    מאיה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    31/07/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימילאק ל- 3 שבועות
    sara
    30/07/2011

ביתי בת החודשיים יונקת, אך בנוסף אני נותנת לה בלילה מנה של 60 מ"ל של סימילאק. יש לי את האריזה הגדולהה (900 גר') שמתי לב שכתוב שטוב לשימוש ל- 3 שבועות. אין לי מושג מתי פתחתי, אך נראה לי שזה יותר מ-3 שבועות. האם זה בסדר? ולמה רק 3 שבועות, מה קורה לתמ"ל לאחר 3 השבועות?

לקביעת תור
    סגירה
    סימילאק ל- 3 שבועות

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    31/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר חדר, כניסה לגן ולידת אח...
    אלה
    29/07/2011

שלום,
    ילדתי המקסימה בת שנה, ישנה איתנו בחדר, עדיין יונקת, עדיין מתעוררת בלילות ומבקשת לאכול או ציצי ע"מ להרדם. עד כה אני אתה בית ובספטמבר תכנס לפעוטון.
    יש לי כמה התלבטויות: בנובמבר אני צריכה ללדת-ולכן אני רוצה להעביר את ילדתי לחדר משלה כמה שיותר מהר (לפני תחילת הגן) - ואני מאוד מפחדת לגרום לה לטראומה-גם המעבר, וגם הגן ולאחר מכן הלידה של אחיה..
    השאלות שלי הן--- איך הכי כדאי לעשות את המעבר לחדר בצורה שהכי פחות תפגע בה?
    -האם כדאי להכניס אותה לגן עד אחת בצהריים בלבד ורק כשאלד להשאיר אותה גם לצהרון - או עדיף כבר מתחילת השנה להשאיר בצהרון? (הגננת הבטיחה שהיא תלמד לישון שם כמו שצריך...).
    האם בכלל עדיף שתשאר עמנו בחדר ( זה יהיה קשה מאוד וצפוף.. אבל אם ממש נתאמץ לדעתי זה יתאפשר (ביגוד חמור לדעת בעלי!)).
    תודה על העזרה,
    אלה

הוספת תגובה

• מעבר חדר, כניסה לגן ולידת אח... - תגובה

ד``ר אורה רבר
    29/07/2011

אלה
    לאלה שלום רב
    הרבה מעברים פעוטה קטנה אחת. אך זוהי המציאות ויש להסתגל אליה לאט לאט.
    שלב ראשון העבירי אותה לחדר שלה כבר עכשיו, (סוף יולי), - הרגילי אותה להירדם בחדר שלה, בהתחלה שבי לידה עד שתירדם. עשי הכול ברוגע לאחר טקס שינה הכולל שיר סיפור חיבוק ונשיקת לילה טוב. אני מקווה כי היא לא יונקת בלילה, האכילה בלילה מיותרת לחלוטין, אם ילדתך במשקל תקין, אם לא התייעצי בטיפת חלב/רופא ילדים.
    השלב הבא- גן הילדים, יש לך חודש שלם וזה המון זמן לפעוטה. בכול אחד מהגנים/פעוטונים שאני מכירה ההסתגלות לגן נעשית בשלבים, בתחילה נשארים עם ההורים, לאחר מכן שעה עד שתיים ולאט לאט מגיעים לזמן המלא. אם לאחר הלידה את מתכוונת להשאירה בפעוטון גם לשינה עדיף שתעשי זאת מלכתחילה יחד עם כול שאר הילדים. ההסתגלות לגן בכול מקרה היא מאוד קשה עבור מרבית הילדים, יש גנים המאפשרים הישארות הורים ארוכה יותר ויש נוקשים יותר, על פי רוב אין לך ברירה אלא ללכת עם המקובל בפעוטון אליו רשמת את ביתך.
    בנוגע להישארות בחדר שלכם- אני לא מוצאת לכך סיבה סבירה, התינוק שייוולד בשעה טובה, רק יעיר אותה ויגזול ממנה שעות שינה חשובות להתפתחות ולרוגע.
    שיהיה בשעה טובה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לא ברור של ילדה בת שנתיים.
    ענת
    28/07/2011

הבת שלי בת שנתיים ילדה שמחה, חייכנית ופעילה מאוד. מתפתחת יפה בכל התחומים.

יש לה פחדים שאני לא מבינה את פישרם.
    1. פחד משרפרף ההחתלה בגן. היא לא מוכנה להחליף חיתול עליו ואפילו לא לעמוד לידו. הוא בגובה ברך של מבוגר עם מזרון עליו. כשהיא נכנסת לחדר ההחתלה בגן היא הולכת לכיוון השני מהשרפרף ונצמדת עם הגב לקיר.

2. רציתי להעביר אותה ממיטת התינוק וקניתי לה מיטת נוער שהגיעה השבוע הביתה. היא לא מוכנה לעלות עליה, גם לא איתי. היא בוכה אם אני יושבת עליה איתה.
    כשאני יושבת על המיטה החדשה, היא קוראת לי מהר לרדת. כאילו זה מסוכן.
    אם אני שמה על המיטה בובות ומראה לה אותן, היא מורידה אותן משם מהר.

ממה יכולים לנבוע הפחדים האלו ומה עלי לעשות כדי להרגיל אותה למיטה החדשה?

תודה מראש
    ענת

הוספת תגובה

• פחד לא ברור של ילדה בת שנתיים. - תגובה

טובי פלד
    28/07/2011

שלום ענת
    לילדה שלך פחדים קצת מעבר למקובל ,אולם זה יעבור.אל תלחצי עליה יותר מדי תני לה עוד זמן היא תתגבר לבד. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה טובי

ענת
    28/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 3.5 חודשים
    עדי
    27/07/2011

שלום

בני בן ה-3.5 חודשים שוקל בערך 6.5 ק"ג
    אוכל בקושי 120 אני מכינה בקבוק 120 ותמיד משאיר 20-30 משלוש שעות עברתי להבאכיל אותו כל 4 וגם אז הוא לא מתלהב לאכול בכלל מבחינתו לא לאכול שעות
    הוא כל הזמן עם הידיים בפה מוציא המון רוק( האם שיניים) ?
    הוא לא מגדיל את כמות האוכל זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 3.5 חודשים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    27/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה