מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קליטה בגן לתאומיםדנה06/09/2011
שלום רב,
בניי התאומים בני שנה ו9חוד' , ונכנסו לראשונה לגן עד היום היו עם מטפלת בבית.
אחרי יומיים של קליטה עם ההורים שעה וחצי כל פעם. אחד מהתאומים חלה עם וירוס ולמעשה כבר 3 ימים בבית. ניסיתי ללכת עם אחיו ביום ראשון לגן, והוא לא הפסיק לבכות וחיפש את אחיו שבבית ואותי ואחרי חצי שעה הגננת קראה לי לקחת אותו הביתה.
יום למחרת השארתי אותו בבית עם המטפלת ואחיו החולה.כי הרגשתי שזו הייתה חויה קשה עבורו.
אני חייבת לציין שהם תמיד מחפשים אחד את השניוממש קשורים ולא עלה על דעתי שאצטרך לעשות קליטה בנפרד.....
השאלה שלי היא האם לחכות שהאח השני יבריא ולהתחיל מחדש יחד?
או האם לשלוח את הבריא עם המטפלת לקליטה אולי יהיה לו יותר קל מאשר איתי?
אני ממש לא יודעת מה לעשות כשאני אומרת לו שמחר הולכים לגן בלי אחיו הוא ממש משתולל ....
מה נכון לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטה בגן לתאומים - תגובה
טובי פלד06/09/2011חכי עד שהשני יבריא ואז תשלחי לגן
כיגדלו מעט יהי הקל יותר להפריד ביניהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בגמילה מחיתוליםענת05/09/2011
שלום
התחלתי גמילה עם בתי בת השנתיים. אפשר להגיד שזה הולך די בסדר אך היא לא מוכנה לעשות יציאה גדולה בסיר\ישבנון ועושה רק בתחתונים. היא אומרת לי "אמא,פיפי" אני מיד מזהה שהיא מתכוונת לקקי, אני לוקחת אותה לשירותים היא יושבת ולא עושה כלום ורק אחרי כמה דקות שאני מרימה אותה היא הולכת לחדר ועושה בתחתונים ואז באה ואומרת "אוי" (איזה חמודה).
אני לא יודעת איך מתגברים על זה. הסברתי לה הראתי לה ואפילו לאחרונה קראתי את הספר של דפנה תייר וניסיתי ליישם גם את מה שהיא טוענת אבל עדיין זה לא כל כך עוזר.
אשמח לעזרתכם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בגמילה מחיתולים - תגובה
טובי פלד06/09/2011שלום ענת
כשהיא אומרת פיפי , אל תיקחי אותה לשרותים, תשאלי אותה לאן את רוצה ללכת ותני לה ללכת לאן שהיא רוצה. ולעשות מה שהיא רוצה.
כך זה יבור לה באופן טבעי , בלי הלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת לעזור לילד שליחסוי05/09/2011
שלום, אני בת 28ולא מזמן התגרשתי , יש לי ילד מקסים בן 4.5 שבהתחלה היה נראה כאילו לא הבין מה קרה, אך עם הזמן אני רואה כמה הפרידה ומעבר לעיר אחרת ושינוי גן משפיעים עליו. הוא חסר בטחון, נקשר לגברים ( אבות של ילדים אחרים) בקלות, נפגע במהירות, מתייאש ובוכה המון ומכל סיבה. אינני יודעת איך להתנהג, ניסיתי כבר מספר שיטות אך אף אחד לא הצליחה. צד אחד אני ממש רוצה לחזק אותו ולהראות לו שהוא הכי טוב, אזהוא מתחיל להתפנק ומנצל את זה לרעה ואם אני קשוחה איתו ואסרטיבית נוצר מצב שאפילו אנשים מהצד אמרו לי שזה מאוד פוגע בו והוא מאבד את שאריות הבטחון העצמי שיש לו. אני רוצה שהוא ידע שהוא הכי טוב בעולם בשבלי אבל יחד עם זאת שהוא יתמודד וינסה לעשות דברים בעצמו והתמודד עם הבעיות הקטנות שלו לבד...וכרגע זה ממש לא מוצלח. תעזרו בבקשה.
חשוב לציין שאת אבא הוא רואה כל שישי שבת, ויש להם יחסים טובים, אך אבא לא ממש משתף פעולה בחינוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת לעזור לילד שלי - תגובה
טובי פלד05/09/2011שלום רב
יש הרבה מאד שאלות בבת אחת . לדעתי עדיףלך ללכת לייעוץ אישי. בדרך כלל בגן עירוני יש פסיכולוג איתו אפשר להייעץ.
את נשמעת מאד מבולבלת וכדאי לך לעשות סדר בחשיבה ובהתנהגות . זהיועיל לך ולילדך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימים ראשונים בגןאני04/09/2011
שלום,
הבת שלי (בת שנה ושמונה חודשים) התחילה ללכת לגן אחרי שהייתה איתי בבית עד עכשיו.... מכיוון שזאת הפעם הראשונה שהיא נכנסת למסגרת כלשהי, הייתי בטוחה שיהיו לה המון קשיים בהסתגלות אבל זה ממש לא המצב. כשאנחנו מגיעות בבוקר ואני רוצה להיפרד ממנה, היא כל כך מתלהבת מכל המשחקים, שהיא אפילו לא מתייחסת לזה שאני הולכת. גם כשאני חוזרת, היא אמנם רצה אליי ומחבקת חזק, אבל לא פורצת בבכי או משהו כזה. כמו כן, הגננת מספרת שהיא משתלבת מצויין, משחקת, אוכלת רוקדת וכו'.
הכל נשמע מצויין אבל בגלל שאני אמא דאגנית, רציתי לשאול אם זה תקין ונורמלי שההסתגלות שלה היא מהירה וקלה עד כדי כך? האם יכול להיות שעדיין לא "נפל לה האסימון" שאני באמת לא שם?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימים ראשונים בגן - תגובה
טובי פלד06/09/2011יש לך ילדה נהדרת , חזקה ועצמאית.
שחררי אותה , זה שאת דאגנית לא אומר שהילדה שלך גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת מצפוןנ.ל04/09/2011
שלום,
אמא לבת 4 חודשים ולבת 3 וחצי.
מרגישה שלא יוצרת קשר עם בת ה-4חודשים כמו שהייתי רוצה, כי היא אצל מטפלת בביתה (המטפלת דתיה ולא תעבוד מביתנו כל עוד בעלי בבית ויש חשש לייחוד אם יצאתי לפגישהאו משהו), וכשהיא באה מהמטפלת, אני עם הגדולהוהגדולה גוזלת המון צומי. הגדולה שלימאוד אוהבת את הקטנה, ומשחקת איתה הרבה וזה סבבה, אבל יוצא שבין הגדולה לבעלי, לא יוצא לי לשחק איתה הרבה, והיא ערה בבית עם כל בני המשפחה רק שלוש וחצי שעות, המתחלקות בין בעלי והגדולה שגם רוצים "נתח" ממנה. אז אני רק "אמא ציצי" או כשהילדה בוכה ופחות יוצא לה לחייך אלי ולצחוק איתי. אני גם, כמו כל אם, צריכה לעשות מיליון ואחד דברים-כלים, כביסה, ארוחת ערב, מקלחות וממש ממש לא תמיד יכולה לקחת אותה איתי. אז נכון, שהיא הכי נרגעת עלי, אבל לצחוק היא צוחקת לגדולה שלי, שהרבה משחקת וצוחקת אליה, ותכל'ס שתיהן ילדות ובאותו טווח גילאים פחות או יותר, המבוגרת מהן בעשורים יכולה להבין?
יוצא שמקנאה ממש בקרובים אלי ביותר-בבעלי ובבת שלי. שומרת את זה בלב כמובן, אבל שואלת איך והאם נוצר הקשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת מצפון - תגובה
טובי פלד06/09/2011נ.ל שלום רב
את עושה את הדבר הטוב לילדה שלך ולביתך ביכלל. הילדה נקשרת תמיד לגדולה ממנה, זה הכי טבעי בעולם . גם אלייך היא קשורה ותיקשר יותר בהמשך.
המשיכי בדרכך הטובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי כניסה לגןמיטל04/09/2011
שלום רב,
ביתי בת השנה וחודש נכנסה לגן של נעמת.
אציין כי עד כה היא שהתה במסגרת ביתי עם מטפלת, איתי או עם סבתה.
היא ילדה מאוד חברותית ועצמאית, שמתרגלת די בקלות לאנשים חדשים ולכן בחרתי לשלוח אותה למסגרת של גן ואף לכיתת הגמולים ולא לכיתת התינוקות.
בגן כשלושים ילדים ( כולם גדולים ממנה) והיא ועוד ילד היחידים שאינם הולכים.
ביום הראשון שהו כל ההורים עם הילדים יחד במך שעתיים והיא השתלבה היטב.
ביום השני ביקשו מההורים לעזוב לאחר חצי שעה ולמעשה השארתי אותה שם כמעט שלוש שעות לבד. עזבנו אותה מבלי להגיד שלום שהייתה עסוקה במשהו אחר ( טעות חמורה ) ומידי פעם הצצתי לראות מה שלומה. היא לא הייתה בהסטריית בכי כמו ילדים רבים אולם הייתה די המומה וישבה במקום אחד והתבוננה שלא כהרגלה לנוע ללא הרף ממקום למקום.
שהגענו לקחת אותה היא ישנה כך שלא ה יה לי מדד להרגיש מה הייתה החוויה שלה.
הרגשתי רע מאוד עם הסיטואציה והחלטתי שהיום אני רוצה להשאר איתה כדי שהחוויה תהיה הדרגתית ולא אכזרית כל כך. להפתעתי היא לא זזה ממני לשנייה ( מה שמאוד לא אופייני לה), לא הסכימה שאתרחק ממנה אפילו במילימטר ( ניסתי להתרחק כדי לתת לה להשתלב עם שאר הילדיםן) ואפילו בכתה שהחזקתי ילד או שנייה שהיו לידנו ובכו.
בגן השיטה היא מאוד מתעלמת ויהיה בסדר, מן הסתם אין יחס אישי כלל כיוון שישי 30 ילדים ו- 4 גננות, הגישה היא שהם ישרדו ותוך כמה ימים יפסיקו לבכות (כאילו שבכי הוא המדד היחיד למצוקה וכאילו שהמטרה היא שהם ישרדו). בעיני כניסה לגן צריכה להיות מדורגת ואיטית יותר ואני רוצה לדעת שכשאני עוזבת אותה, עם כל הקושי, תהיה שם דמות כלשהי שהיא תוכל להעזר בה. מה שאני ראיתי זה המון ילדים בוכים ובמרבית המקרים אף אחד לא ניגש, כי אין מספיק צוות, ולא הייתי רוצה שהיא תהיה במצב כזה.
אני בהתלבטות רצינית כעת האם להשאירה בכיתת הגדולים ולתת לה להתחשל בצורה די קשה בעיני, או להכניסה לכיתת התינוקות ששם הגישה היא מכילה יותר. מה שמפריע לי זה שבכיתת התינוקות היא תהיה הגדולה ביותר ואין שם כמעט פעילות מפתחת.
אגב- האם זה תקין שלא היו פעילויות של קבצות בגן כלל בימים הראשונים? האם לא רצוי שהורים יישארו ימים רבים יותר כדי שהילדים יחושו בטחון לאט לאט?
בבקשה עצתכם המהירה ! תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי כניסה לגן - תגובה
טובי פלד05/09/2011שלום מיטל
יש לך חרדות יתר והן משפיעות לרעה על הילדה שלך
כשלא היית שם היא תפקדה הייטב, כשהיית על ידה היא בכתה ולא עזבה אותך.
שמעי לעצת הגננות, עזבי אותה ולכי לעבודתך . רק כך היא תיתחזק.
השאירי אותה עם הגדולים , זה עדיף מאשר עם הקטנים.
ככה זה בכל הגנים. רובם בוכים ו כולם ניגמלים מהבכי.
עזיבה הדרגתית נכונה רק לחרדים ביותר . לרובם עדיף לעזוב מיד. זה לא מזיקלמרות הבכי.
אם תמשיכי לבוא בטענות אל המערכת החינוכית ילדתך רק תחלש.
בהצלחה ביישום העצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה לאחר גמילהמור04/09/2011
שלום רב,
בתי בת שנתיים ו-3 חודשים. גמולה מטיטולים מגיל שנתיים.
הגמילה הלכה לנו ממש בסדר, הבינה מהר מאוד את העניין ובקושי היו פספוסים.
בשבוע-שבועיים האחרונים היא מפספסת פיפי כל הזמן ונראה כי היא בכלל לא מתייחסת לזה. כלומר, זה בכלל לא מפריע לה היא ממשיכה כרגיל במעשיה ולא מייחסת חשיבות לכך שהיא רטובה ולא אומרת לנו כלום, עד שאנחנו שמים לב לכך. ואם אנחנו שואלים אותה אם יש לה היא אומרת שלא וממש מתנגדת ללכת לשירותים ואחרי כמה דקות היא יכולה לעשות במכנסיים.
קקי היא לא מפספסת בכלל.
חשוב לציין כי אני בהריון מתקדם, שבוע 35 ואמרו לי שאולי זה קשור לזה, למרות שאני לא מבינה איך. אם כבר חשבתי שזה ישפיע אחרי הלידה.
רציתי לשאול איך אני צריכה להתייחס לזה, אני לא כועסת עליה בכלל כשהיא עושה ובעלי חושב שאולי זו הדרך.
אני שואלת אותה למה היא לא אומרת לנו לפני והיא פשוט לא מגיבה (היא כבר ממבינה הכל ומדברת שוטף), או שלפעמים היא פשוט צוחקת על זה שהיא עשתה פיפי ולא שמה לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה לאחר גמילה - תגובה
ד``ר אורה רבר04/09/2011אימא יקרה שלום רב
אכן הפספוסים שיכים ללידה הקרובה. פעוטות נמצאים בחרדה לקראת הלידה מכוון שהם לא מצליחים להבין מה בדיוק עומד להתרחש, הם מבינים שזה כנראה לא ממש לטובתם.
אז מה עושים?
מדברים על הלידה הקרובה, אומרים מה יהיה ומה לא יהיה, ובמיוחד מאפשרים לה לדבר מקשיבים לכול מה שיש לה לומר בנושא.
כתבתי מאמר נרחב בנושא את מוזמנת להיכנס לאתר שלי ומשם להגיע למאמר שכותרתו "אני שוב בהריון"
בנוגע לגמילה- לא מענישים, לא כועסים, לא מעירים, לא מציעים ללכת לשירותים, היא יודעת בדיוק מה עושים היא לא זקוקה לתזכורות.
כאשר היא מרטיבה מחליפים תחתונים וזהו- אפשר לבקש ממנה לסייע בניגוב, בהבאת התחתונים החדשים מהמגרה אך לא לכפות, לא לעזור לה לקבל תשומת לב לא חיובית ולא שלילית על ההרטבה
בהצלחה ולידה קלה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבה לאחר גמילה- גיל 5.5
נוגה12/08/2012שלום, ביתי נגמלה לקראת גיל שנתיים וכעת בת חמש וחצי. בשנה האחרונה החלה ללכת לגן חדש (מועצה) ולאחר כחודשיים הבחנו שיש לה פספוסי פיפי (בלבד) כמעט כל יום (גם חזרה מהגן עם בגדים רטובים וגם בבית פספסה). בהתייעצות עם הגננת בנושא, הציעה לנהל טבלה של ימים ולקבוע סימון לכל מצב- קרי: סימון שמש, ליום בו היא נשארת יבשה, סימון גשם ליום בו מרטיבה וכו', ולהציע פרס סמלי על כל פעם שתשאר יבשה(סיכת ראש, מדבקה וכו'). כך נוכל לעקוב ולראות (גם הילדה) את השיפור. כמו כן טענה הגננת כי ייתכן וזה קשור להיותי בהריון (אז הייתי ממש בתחילתו) ושייתכן וזה ישתפר אחרי הלידה כשיתברר לה הסדר המשפחתי מחדש (תהפוך להיות אחות אמצעית). ניסינו את השיטה, שלא הוכיחה עצמה לאורך זמן. ניסינו את שיטת הפרס הקטן ללא הטבלה וגם זה לא האריך ימים. ניסינו לאיים בכך שנשלח אותה לגן עם חיתול שינה (כמו זה שהיא הולכת לישון איתו- עוד לא ניסינו להוריד לה אותו) וזה עזר גם כן למספר ימים בלבד, וחוזר חלילה. בינתיים ילדתי (בסוף מאי) ואנחנו בחופש בבית ביחד, שגרת היומיום כבר קיבלה צורה חדשה עם האחות הקטנה (שהיא דואגת לה ומתייחסת אליה יפה, אגב) ועדיין ההרטבות נמשכות. אנחנו מנהלים איתה שיחות (בערך אחת לשבועיים) ומסבירים לה שהיא צריכה לקחת אחריות כי מדובר בגוף שלה, ושזה יהיה לה מאוד לא נעים להסתובב רטובה ומסריחה מפיפי ליד ילדים אחרים וכו'- אבל זה תמיד עוזר לטווח קצר והיא חוזרת לסורה. ניסינו גם לתת לה סנקציה לפיה בכל פעם שיברח לה פיפי- ניקח לה מטבע מהקופה שלה (שאותו אנחנו כמובן מחזירים לה אחר כך בלי שתראה...) והיא אכן מוציאה מטבע כשזה קורה, אבל שוב- האפקט לא מחזיק מעמד יותר מדי. אציין כי זו ילדה מאוד אינטיליגנטית, שנגמלה ממציצת אצבע בבת אחת בגיל שנה ועשרה חודשים (בעקבות פטריה שהייתה לה בפה) ונגמלה מיניקה בגיל שלוש- לאחר הסברים מאיתנו שהיא כבר גדולה- ללא בעיה כלל. אנחנו כבר מיואשים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להכין תינוק למספר שינוייםעדן01/09/2011
שלום רב,
הבן שלנו כרגע בן עשרה חודשים, כרגע בן יחיד. בעוד כחודשיים בעלי נוסע לחודשיים לאפריקה ונצטרף אליו לאחר מכן. חוץ מהמעבר הזה אני צריכה ללדת בעוד חצי שנה.
זה נראה לי הרבה מאוד שינויים בפרק זמן קצר ואנחנו לא רוצים שזה יפגע באופי החזק של בועז ובבטחון העצמי שלו.
איך ניתן להתמודד הכי טוב אם המצב שאבא לא יהיה בבית?
איך לעשות את המעבר הזה ליבשת חדשה ושונה כ"כ?
עכשיו, כי אנחנו בדירה קטנה, הוא ישן איתנו בחדר. האם להמשיך עם זה שנעבור לאפריקה?
אנחנו מרגישים טוב עם השינויים האלה ושמחים לעשוץ את הצד הזה. אם אפשר להגיד, אנחנו אנשים ש"זורמים", שזה כמובן משפיע לטובה.
אשמח לדעתך. אשמח גם לקרוא מאמרים על הנושא (גם באנגלית)
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להכין תינוק למספר שינויים - תגובה
טובי פלד02/09/2011עדן היקרה
ראשית לגבי השינה המשיכו לישון איתו באותה צורה . זו טוב בשבילו.
שנית הילד נולד עם תכונות של ביטחון עצמי עליכם רק לא להרוס את ביטחון.
שלישית לגבי הנסיעה את לא צריכה לומר הרבה. . תני לו לדבר עם האבא בטלפון או באינטרנט ותגידי לו עוד מעט ניתראה.
כל השינויים הם שינויים טבעיים והוא יסתגל אליהם יפה.השתדלי להקרין רוגע ,אל תבכי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפות זעם- גיל שנתייםשרון30/08/2011
שלום,
הבת שלי בת שנתיים. אנו חווים איתה את שלב ה"לא לא" ומתמודדים עם כל ה"שגעונות" של הגיל הזה. הבעיה שלי היא איך להתמודד עם התפרצויות הזעם שלה. בד"כ הן נובעות מעייפות יתר (אנחנו כמעט ולא מצליחים לגרום לה לישון בצהרים, למרות שהיא עדיין זקוקה לזה ולא מצליחה להחזיק מעמד יום שלם). במצב כזה של עייפות, היא לא מוכנה לישון ואז עקב כל דבר (גם המטומטם ביותר כמו לשתות מכוס או להחזיק ביד סינר) היא מתחילה לצרוח. הצרחות מלוות במשיכת שערות (שלה), בצווחות
ובבעיטות. כל נסיון להוריד אותה מהעץ עולה בתוהו, לפעמים היא מצליחה להרגע על הידיים שלי ואז נרדמת.גם אז צריך ממש להתפלל כדי להצליח להעביר אותה למיטה. ניסינו להסביר לה ששנת הצהרים חשובה , ניסוינו לשמש לה דוגמא ולישון לידה, אבל כלום לא עוזר....ההתפרצויות נמשכות ונמשכות ולדעתי רק מחמירות.
יצויין שבגן היא הייתה הולכת לישון בצהרים בלי שום בעיה, כמו כן לפני 5 חודשים נולדה לי בת נוספת. נראה שהיא מקבלת את אחותה באהבה רבה אבל אולי יש דברים מתחת לפני השטח...
מה עושים? איךלהתמודד עם ההתפרצויות?
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפות זעם- גיל שנתיים - תגובה
טובי פלד31/08/2011שלום שרון
הבת שלך קולטת שאתם חלשים וותרנים ולכן אינה הולכת לישון בצהריים,ולאחר מכן היא מאבדת שליטה. עובדה שבגן היא הולכת לישון בלי בעיות.
אל תוותרו לה על שנת צהריים . עמדו על כך מספר פעמים והיא תקבל זאת ותירדם.
במקרה שזה לא עובד.
יש שתי אפשרויות אחת לתת לה לצרוח עד שתרגע ולא להיתייחס אליה, אבל גם לא להעניש ולא לצעוק עליה.
הדרך השניה היא לחבק אותה לומר משהו חוזר על עצמו ,זה טוב לישון בצהריים.
או כשתתעוררי נשחק ביחד.
בכל מקרה התנהגות זו תחלוף והיא תלמד לווסת את שנתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוייםחסוי30/08/2011
שלום,
לאחרונה קרה לי כל מה שלא רציתי שיקרה לי עם הילדים:
נפרדתי מבעלי, עברנו לגור בעיר אחרת והילדים יכנסו בימים הקרובים לגן אחרי שבילו איתי זמן ממושך מאוד
הילדים בני שנה ושנתיים, יתכן ששינויים אלו יוסיפו להם קושי על קושי
מה נכון לעשות ? לעדכן את הגננות מראש או רק בהתאם לצורך ?
מה נכון להגיד לבן הגדול לגבי השינויים - האם בכלל לדבר איתו על זה או רק כדרך אגב ?
טיפים נוספים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים - תגובה
טובי פלד31/08/2011כדאי לך לדבר עם הילד הגדול יחד עם בעלך ולהסביר לו מה יקרה תוך הרגעה מכסימלית
גם כדאי שתידעי את הגננת.
יכול להיות שבגן לא יהיו שום בעיות.
כדאי לך גם לקבל ייעוץ לגבי הילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי31/08/2011תודה על תשובתך
לאיזה ייעוץ אתה מתכוון ?
יש ייעוץ טלפוני אותו אוכל לקבל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטולים בלילהליזי30/08/2011
היי,
בני בן שנתיים ועשרה חודשים. לאחר כארבעה חודשים מתישים הצלחנו להיגמל מהרטבת יום כמעט לגמרי, כבר שבועיים וחצי שהוא גמול גמילת יום.
הגיע הרגע לגמילת לילה..הבעיה היא שתמיד בורח לו, ואפילו בחלק מהמקרים הוא כועס ולא מוכן להחליף מצעים+בגדים- ממש רוטן וכועס וטוען ש"לא ברח לו"...
מהי באופן כללי השיטה הנכונה ביותר לגמילת לילה? האם להעיר אותו מס' פעמים בלילה להתפנות?, האם להתעלם?
בנוסף, רוצה לציין כי חשוב לי לסיים את הגמילה בחודשים הקרובים שכן אני בחודש החמישי להריוני.
תודה רבה
ליזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטולים בלילה - תגובה
טובי פלד30/08/2011שלום ליזי
תתעלמי , אל תילחצי ,זה יבוא בקצב שלו.
את מלחיצה אותו יותר מדי בדברים שהם טבעיים ובאים בקצב שלהם.
שום דבר טוב לא יצא מזה.אם את עושה את זה גם בתחומים אחרים , מנסי לשנות גישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למיטת נוער והירידות ממנה..מאי29/08/2011
ביתי בת שנתיים וחודשיים, לפני כחודש עברנו אותה למיטת נוער. היא מאוד מרוצה מהמעבר (כי יש לה עכשיו מיטה כמו אחותה הגדולה...) אבל כל ערב תהליך ההירדמות לוקח כשעתיים (!!!). היא יורדת מהמיטה ובאה לסלון, רוצה עוד חיבוק ונשיקה ועוד כל מיני תירוצים כאלה ואחרים. אנו לוקחים אותה למיטה, מסבירים שעכשיו הולכים לישון וכו'....וההצגה חוזרת חלילה...ניסינו גם את שיטת "בלי דיבורים" וגם זה לא עבד.
מה עושים??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למיטת נוער והירידות ממנה.. - תגובה
ד``ר אורה רבר29/08/2011שלום לך אימא יקרה
במקום להחזיר אותה בכול פעם למיטה, הישארי בכיסא/כורסא או מזרון לידה עד שתירדם. לאחר סיום "טקס השינה" הימנעי ממגע, שיחה או קשר עין. את רשאית לתפוס תנומה קלה. כול זאת עד שביתך תלמד שזו מיטתה ועליה לישון בה.
ליל מנוחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מאי30/08/2011תודה רבה,
אקח את עצתך בחום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרגל לישון עם ההוריםהדס28/08/2011
שלום,
יש לי ילד בן שנה שהתרגל לישון איתנו ההורים. הוא לא מוכן בשום פנים לישון במיטתו ומתעורר וצורח כאשר אנו מעבירים אותו למיטתו.
כיצד מחזירים אותו להתרגל למיטה שלו???
ההרגל לישון איתנו ההורים רק בחודש האחרון, לפני זה הוא היה ישן במיטה שלו.
דבר נוסף, בימים האחרונים כאשר הוא בחופשה מן הגן הוא רואה הרבה מאוד טלויזיה, אך רק ערוץ בייבי המיועד לילדים בגילו. האם הדבר מזיק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרגל לישון עם ההורים - תגובה
טובי פלד28/08/2011שלום הדס
שימשיך לישון אתכם . הוא זקוק לכך. זה מעניק לו ביטחון.
לגבי הטלביזיה ,זהלא מזיק אולם אם ברצונכם אתםיכולים להפסיקלו את הצפייה ולתתלו משהו אחר להתעסק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךבת שבע28/08/2011
אני מעוניינת ללכת לסדנאות להורים לגיל 2 ומעלה אני תושבת אשדוד
תמליצו לי בבקשה לפי אפשר לפנות באזור המרכז + שפלה + אזור אשדוד והסביבה הקרובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
בת שבע28/08/2011הכוונה ללמוד בסדנאות על התפתחותו של הילד ואיך לנהוג איתו במצבים שונים ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון - תגובה
טובי פלד28/08/2011שלום בת שבע
אני לא מכיר דברים כאלה באשדוד . נסי להתעניין בעיריה אצלכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהבת שבע28/08/2011
שלום לכם,
אני אם לבן שנה ו11 חד' כמעט עוד מעט שנתיים
רציתי לשאול מה עושים כאשר ילד עושה דווקא ולא מקשיב לך ואת רוצה להעניש אותו או ללמד אותו שיבין שזו לא התנהגות נאותה איך להגיב אליו
לפעמים אני מובילה אותו לחדר כלשהו ואומרת לו שהוא לא התנהג יפה ולכן יעמוד בעונש , שאלה אם זה בסדר ?
וכאשר ילד נורא מעצבן אותך ומביא אותך לאיבוד שליטה , מה עושים , איך מתנהגים ?
אני לא רוצה שהתנהגותי תשפיע עליו לרעה בשום אופן אני סך הכל רוצה להשתפר
מחכה לתשובתכם
ואיך למנוע ממנו לחזור שוב ושוב מהתנהגותו הלא נאותה מבלי להתעצבן ?
ואם יש להעביר אותו לגן כבר כי הוא נמצא במין משפחתון למרות שבמשפחתון הזה ישנם פעוטות ולילדים מעל גיל שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
טובי פלד28/08/2011שלום בת שבע
השאלות שלך כלליות מאד וקשה לענות עליהם.
עדיף מאד לא לאבד שליטה ולהעניש כך ללא תוצאות.
לגבי הגן את יכולה להשאיר אותו אם יש ילדים בגילו.
כדאי לך להגיע לייעוץ אפילו חד פעמי כדי לקבל הדרכה במיגוון של נושאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)