מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה בלילהמעין20/09/2011
ביתי בת השנתיים וחצי נימצאת איתי בבית. היא הייתה ישנה למשך הרבה זמן כל הלילה.כולל שנת צהריים.היא בגמילה מחיתול יותר מחודשים. היא ישנה רק בצהריים ובלילה עם חיתול.כל לילה היא קמה בשעה 3-4 ואז היא לא מוכנה לחזור לישון ניסינו לתת לה להרדם לבד איך היא יושבת ובוכה במיטה בקולי קולות.ואותו דבר בצהריים היא לא נירדמת מהר בוכה המון וכמובן קמה אחרי שעה ולפעמים קצת יותר.היא לא מוכנה להרדם בקלות.
אני לא מצליחה להבין מה יכולך לגרום לשינוי.היא עדיין לא מדברת.בקושי אומרת מילים היא מבינה הכל ואנחנו באמצע סגירת חוזה לקניית בית.
תוכלו לכיון אותי איפה לסיים צומת לב? ומה יכול להטריד אותה?
תודה ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בלילה - תגובה
ד``ר אורה רבר21/09/2011שלום לך אימא יקרה
נראה שבעקבות השינוים הילדה לחוצה.
נסי לחשוב מה מקור הלחץ, ובמה ניתן להקל עליה?.
האם הגמילה לוחצת? האם קניית הבית החדש?
שינוי אחר המתרחש אצלכם?
שבעקבותיו אתם מאוד עסוקים ולחוצים, דבר המשפיע על הילדה?
מה עושים?
מנסים להירגע ולתת לילדה תשומת לב חיובית בשעות שהיא נינוחה, לעשות טקס שינה רגוע. להוריד לחץ מהגמילה, (אם יש לחץ).
בהצלחה אורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצות...אמאל'ה20/09/2011
שלום,
בתי בת ה-3 שנים ו-8 חודשים, מאז שהתחילה ללכת לגן היא חוזרת הביתה ומרימה עליי את קולה, מתחצפת וגם לפעמים בועטת באחיה שקטן ממנה בשנה,
היא לא מקשיבה לי ורק אחרי שאני מרימה את קולי היא מקשיבה לי,
היא אומרת לי שהיא תיתן לי כאפות ובוקסים שאין לי מושג מאיפה זה בא לה...
אשמח לעזרה דחוף, כי אני כבר לא יודעת איך להתמודד איתה...
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות... - תגובה
טובי פלד20/09/2011אמלה
אל תתרגשי .היא לומדת את זה בחברה זו קבוצת השייכות שלה ושם היא צריכה להצליח ולשרוד.
תציבי בבית את הנורמות שלל ותעמדי עליהן.בבית היא תתנהג לפי הציפיות שלך ובחברה היא תתנהג לפי הציפיות של החברה.
מכיוון שי תחרות בינך לבין הבית את צריכה לעמוד על שלך בכל הכוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוטה בת שנה ועשרה חודשיםאור20/09/2011
שלום,
בתנו, בת השנה ו 10 חודשים החלה לאחרונה "להתמרד", בעיקר סביב נושא השינה.
היא מסרבת להירדם במיטתה ומוכנה להירדם רק במיטתנו או לידנו בסלון.
עד עכשיו ויתרנו והיא הייתה נרדמת במיטתנו ואז היינו מעבירים אותה לחדרה.
לאחרונה היא גם לא מוכנה לישון במיטתנו ורוצה להמשיך לשחק .
כאשר אנו לא מוותרים היא בוכה וצורחת זמן רב (בין חצי שעה לשעה) ובסוף נופלת לשינה במיטתה.
האם התנהגות בתנו נורמלית ומהי הדרך היעילה לטפל במצב זה.
האם יתכן שמעכשיו תמיד תתנהל מלחמה סביב השינה?
בתודה מראש
הורים מודאגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוטה בת שנה ועשרה חודשים - תגובה
טובי פלד20/09/2011אור שלום
המלחמה היא סביב הפרידה ולא סביב השינה
השינה היא תהליך טבעי ולא צריך להתאמץ סביבו
תיצרי אווירת שינה בחדר בו היא נמצאת ותהיי לידה עד שתירדם.
אם היא לא מוכנה להירדם השאירי אותה לשחק והישארי לידה אבל אל תשחקי איתה.
כך היא תלמד לישון באופן עצמאי ובקצב שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתךרונה19/09/2011
תודה על התשובה (המנחמת), כאשר היא שואלת היכן אמא מה מומלץ להגיד לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לתשובתך - תגובה
טובי פלד19/09/2011שלום רונה
תגידי לה אמא בעבודה ,עושה עבודה חשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה?עטרה19/09/2011
שלום ,
בני בן שנתיים והשנה נכנס לגן חדש, הוא הולך לגן מאז שהוא בן שנה.
בגן הקודם כמעט ולא בכה בתחילת השנה ואני מאמינה כי אז הוא היה קטן יותר....
העברתי אותו גן מהמון סיבות שהסיבה העיקרית הייתה חוסר אמון בגננת למרות שאני בטוחה שהוא היה שם מאוד אהוב. הגן הקודם היה מאוד בבלאגן ילדים מגיל שנה עד 5 וכולם ביחד!!! ובסופו של דבר החלטתי להעביר אותו גן.
ביומיים הראשונים לגן היה נותן לי חיבוק ונשיקה ואומר שלום, ומאז ועד היום כל בוקר שאנחנו הולכים לגן הוא הולך בכייף עד לרגע שבו אנחנו נכנסים והוא שואל " לאן את הולכת" ואז מתחיל בכי קורע לב.... אני יודעת שהוא נרגע אחרי בערך 5 דק' ואז הוא משתחרר ולפי דברי הגננת הוא בסדר גמור ורק הפרידה קשה לו. אני תמיד אוספת אותו קצת יותר מוקדם מהגן אבל עם יש הורים שמגיעים לפניי הוא בוכה!
בעיה נוספת שהתחילה מאז תחילת הגן החדש שכל לילה הוא קם וקורא לי "אמא בואי" בבכי, עד שאני לא נשכבת לידו הוא לא נרגע.
בני מאוד חכם , מדבר ברור ויפה ויודע כל דבר.. אני לא יודעת מה עליי לעשות, אני כל היום לא רגועה בגלל הפרידה בבוקר, מתי זה יעבור??? מקווה לתשובה במהרה, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה? - תגובה
ד``ר אורה רבר19/09/2011שלום לך אימא יקרה
אכן בנך גדל והוא למד הרבה דברים חדשים, בין היתר הוא למד גם לחשוש יותר.הילד הולך ברצון בגן ורק ממש כאשר את מתכוונת ללכת הוא בוכה. מכאן ניתן ללמוד כי אין לא בעיה בגן החדש. המשיכי בדרכך תני חיבוק ונשיקה אמרי אימא הולכת לעבודה, אבוא לקחת אותך בצהרים, אחרי שתקום מהשינה. מיד אחר כך צאי מהגן.
תוך כמה ימים בנך יתרגל לגן החדש וילמד כי את הולכת וחוזרת .
בנוגע לשינה- למה הכוונה נשכבת לידו?
כאשר הוא בוכה כנסי לחדר, תני שוב חיבוק ונשיקה אמרי לילה טוב, את יכולה לשבת לדו על כיסא/כורסא/מזרון. להעמיד פני ישנה ולצאת מהחדר כאשר ירדם.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת נטישה? - תגובה
טובי פלד19/09/2011שלום עטרה
זו חרדת נטישה טהורה.יתכן בגלל שהחלפת גן , לא בטוח.
זה יעבור עוד מעט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לשבוערונה19/09/2011
היי
אני נוסעת לשבוע לחו"ל כשבתי תהיה בת שנה ושבעה חודשים. היא נמצאת כרגע במסגרת קבועה של גן ותישאר עם אביה שיש לו חלק מאד פעיל ביומה (מבלה איתה הרבה שעות) יחד עם זאת אני דומיננטית יותר. האם זה משהו שעלול להיות טראומטי לילדה, האם מומלץ לעשות איתה וידאו צ'אט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לשבוע - תגובה
טובי פלד19/09/2011שלום רונה
טראומטי זה לא יהי כנראה. אפשר לעשות אתה ווידיאו צאט .
אבל לחכות שהיא תבקש זאת.
אל תגידי לה שאת נוסעת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה ו4חודשייםעדי18/09/2011
שלום ביתי עקשנית מאוד רוה כל דבר ואם לא משתטחת ומתנגדת זורקת את הגוף אני מבינה שהיא מנסה אותנו אבל זה מוגזם כל דבר להתעקש איתה .מסבירה לה כמובן
נותנ ת לה חופשיות ולא כל דבר אומרת אסור..
למשל אנחנו בגינה שיחקנו אני רוצה להושיב אותה בעגלה היא משתוללת רק אם אני נותנת לה משהו לפה היא נירגעת
יש לציין שזאת ילדה ראשונה מאוד חשוב לי לחנך נכון עם גבולות ולא רוה שתגדל ותהיה מהילדים שמשתטחים בקניון איך עושים את זה ???והאם זה הגיל שיש להתחיל??
אגב היא לא במסגרת היא איתי בבית ועוד מעט צריכה ללדת ובטח אז יהיה יותר מורכב
תודה אשמח לחוות דעת יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה ו4חודשיים - תגובה
טובי פלד19/09/2011שלום עדי
גבולות מגיל צעיר זה בסדר .
כל דבר שחשוב ,בנחישות .
צורת הדיבור אליה צריכה להיות אסרטיבית ולא מתחנחנת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת שנה ו4חודשיים - תגובה
ד``ר אורה רבר19/09/2011שלום לך אימא יקרה
הבת שלך בגיל המתאים להצבת גבולות. יחד עם זאת חשוב לדעת כי גבולות מציבים מתוך אהבה- הצבת הגבולות היא "הקומה השנייה", שניתן לבנותה רק לאחר שניבנו יחסי אהבה, קבלה ואמפטיה בין הילד להוריו. החליטי מראש מה את מתכוונת לאפשר/לתת ותני רק זאת. אל תשני את דעתך בעקבות הבכי. על מנת שהילדה לא תלמד כי באמצעות הבכי תתמלאנה כול דרישותיה. פרוט נוסף ניתן למצוא באתר שלי במאמר העוסק בגבולות. כתובת האתר מופיעה בחתימה על המכתב
שיהיה בשעה טובה ובהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 שקמה בלילהשירן18/09/2011
יש לי ילדה בת 3 שקמה בסביבות 2 בלילה ודורשת מטרנה בצעקות ובכי.
ניסיתי הכל אני חושבת מטוב ועד רע : להסביר לה יפה שבגיל שלה כבר לא אוכלים בלילה אפשר לשתות מים - לא התקבל ניסיתי להתעלם ממנה לכעוס עליה, לנסות להבין אותה לשאול למה התעוררה אולי חלמה חלום אולי עקץ אותה יתוש....
אבל הכל נגמר בבכי היסטרי ו.... מטרנה.
אני לא בטוחה למה היא רוצה את המטרנה בחלק מהפעמים היא טוענת שהיא באמת רעבה
אבל בחלק מהפעמים היא אוכלת חלק או ששמה את המטרנה בצד כי רוצה לפייס אותי אחרי שכעסתי
אני בכלל לא מבינה למה בין חצי לשליש מהלילות היא מתעוררת בשעה פחות או יותר קבועה מהלידה.
איך אני יכולה לשכנע אותה להגמל מההרגל? ולהסביר לה שלא אוכלים בלילה
(יש לה אחות בת 1.5 שכשמתעוררת בלילה רוצה רק חיבוק ומסתפקת במים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 שקמה בלילה - תגובה
טובי פלד19/09/2011שלום שירן
זה עניין פיזיולוגי.יש לה תחושת רעב בשעות הלילה.
תני לה את האוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לגןאמא18/09/2011
ביתי בת השנתיים ושולושה חודשים, הינה ילדה פעילה, שמחה וחברותית, היא מדברת שוטף ומשטפת אותנו בכל המתרחש בחייה.
היא החלה ללכת לגן בגיל שנה ושלושה חודשים, כאשר המעבר מהשהייה בבית עימי, אל הגן, היה מוצלח למדיי. השנה עם פתיחת שנת הלימודים, עברנו דירה ( אך נשארנו באותו בניין, אותה סביבה וכו), וביומיים הראשונים, אביה לקח אותה לגן. ניכר היה כי היא שמחה ומאושרת לחזור ולא בכתה כלל.
לאחר מכן, חזרנו למתכונת הרגילה, בה אני לוקחת אותה לגן באופן קבוע ואז החל סשן מתמשך שלא פסק עד היום, של בכי היסטרי, המלווה בסרוב פיזי מוחלט להיכנס לגן. כל מסע השכנועים החיבוקים, והליטופים לא הועיל וכל בוקר כאמור היא מודיעה מבעוד מועד, שהיא לא רוצה ללכת לגן וכשאנחנו מגיעות כאמור, היא פורצת בבכי, בורחת, ונאחזת בחוזקה במשקופי הכניסה ומסרבת להיכנס.
יש לציין שבגן חלו שינויים הן מיבניים והן מבחינת אנשי הצוות. סייעת אחת עזבה, היא עברה מקבוצת הצעירים לבוגרים, הדמות הראשית עמה היא תקשרה רוב הזמן (אשה חמה ואמהית נותרה בגן הצעירים), וכעת היא בסמכותה של הגננת שהיא דמות קשוחה, סמכותית ופחות חמה.
על אף כל השינויים שחלו, ועל אף הבנתי כי יתכן והיא מתקשה להסתגל לאותם שינויים,
אני לא יכולה להתעלם מהתחושה שמשהו מטריד אותה בגן ושיתכן וגישתה של הגננת נוקשה מדי.
מה עלי לעשות?
תודה וסליחה על אורך היריעה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לגן - תגובה
טובי פלד19/09/2011שלום אמא
תשאירי אותה בגן
היא תסתגל.היא צריכה ללמוד להסתגל .זו תגובת חרדב למצב חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חפץ מעבראפרת17/09/2011
יש לי 2 שאלות בקשר לחפץ מעבר ומוצץ
הבת שלי בת שנתיים + 3 חודשים (ילדה מסימה ונבונה !!!)
יש לי חפץ מעבר שהוא בובת סמרטוט כזו וגם מוצצים.
הבובה משמשת אותה רק לשינת לילה (לא בגן) והמוצץ היא ישנה בגן ובבית
כשחוזרים מהגן אח"צ או בזמנים אחרים בהם היא צריכה להרגע או עייפה היא מבקשת את המוצץ והבובה.
אנחנו מגבילים את המוצצים רק לבית, לא יוצאים איתם ואת הבובה רק לשינה
השאלה אם זה נכון או שצריך להניח לה להיות איתם כמה שהיא רוצה ורק בגיל מאוחר יותר לגמול. אולי נכון להגביל רק את הבובה ולא מוצצים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפץ מעבר - תגובה
טובי פלד19/09/2011אפרת שלום
אפשר לא להגביל אותה עוד כחצי שנה.
אם היא לא מתנגדת כשמגבילים אותה אפשר להגביל אותה רק מחוץ לביית.
היא תיגמל בין כה וכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך.
אורית30/09/2011אני לא יועצת ולא רוצה להטעות אותך, אך בגן בו אני עובדת (חינוך מיוחד) כמעט לכל ילד יש חפץ מעבר.
המטרה של חפץ זה היא להקל על הילד את השהות מחוץ לבית, וללא משפחתו בכך שיש לו חפץ שמזכיר אותם וגורם לו לחוש קרבה כלשהיא, וכאילו הם איתו במהלך היום.
על כן, על מנת לתת לילד להרגיש שאכן זהו חפץ מהבית, חפץ שמזכיר את הבית והוא מהווה מאין תחליף, הוא צריך אכן להיות כזה.
להיות עימו גם בבית, לחבק אותו גם בבית, לישון איתו גם בבית, אחרת אם הוא יהיה עימו רק בגן - כיצד הוא יזכיר לו את הבית? כיצד הוא יהווה עבורו 'חפץ מעבר' הרי זה יהיה חפץ ששמור רק לגן, הערך של העיקרון בדבר יורד.
לילד לא ימאס מהחפץ, זה חפץ שהוא אוהב ורוצה אותו עימו בכל מקום, הערך שלו לא ירד בעיניו. ואם כן - אז הוא כבר לא מהווה עבורו חפץ מעבר ויש להחליפו בחדש.
זו דעתי, מקווה שתקבלי גם דעה של יועצת מקצועית ותבחרי מה נכון לעשות.
בהצלחה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש סליחה!
אורית30/09/2011משום מה קודם שהגבתי לא נראתה התגובה של ד"ר טובי פלד, ועל כן ציינתי שתמתיני לתגובה של איש מקצוע.
חלילה שלא יובן לא נכון, התגובה לא הופיע קודם לכן, עימך הסליחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 לא בשל לגן...האם להוציאו?כרמית16/09/2011
שלום.בני יהיה בחודש הבא בן 3.הוא נכנס לראשונה בחייו למסגרת הגן לגילאי 3-4 .לפני כן היה איתי בבית.עוד לפני הכנסתו חשתי שהוא קטן מדי...שהוא עוד 'תינוק'...הוא גמול מטיטול כבר חודשיים וחצי אבל בגן מסרב לעשות צרכים..רק אם הוא על הסף...מסרב לעשות פיפי בעמידה!.לא משחק עם ילדים עדיין, די משחק עם עצמו...השפה שלו אינה ברורה לחלוטין...יש משפטים ברורים ויש ג'יבריש... הגננת אומרת כפי שחששתי מראש שהוא אינו בשל,ושהמסגרת הזו עם 30 ילדים שברובם מדברים שוטף,עצמאיים קצת קשה לו.הגן הוא גן דתי והוא הגן היחידי שיש לנו בישוב לגיל זה.אנו משפחה חילונית ואני חשה יחס "לא ממש חביב" כלפינו...קר משהו...
מהיום הראשון אני רק רוצה להוציאו משם ולהשאיר אותו עוד שנה איתי. האם זה נכון? האם אני עושה לו עוול? האם זה בסדר להשאיר ילד בבית עם אמא עד גיל 4? גם בעלי חש כמוני ורואה את אותם הדברים.או שעליי לתת לילד זמן הסתגלות ולמידה שם? עליי לציין שהוא הולך לגן ללא בעיה ואינו בוכה.הוא רץ אליי בסופו של יום,אך הוא עצבני ותשוש. אינו מחייך ושמח בגן.עשיתי הצצות לחצר הגן וראיתי אותו מסתובב שם די אבוד... ממש עצוב לי.אשמח לעצה טובה. תודה כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 לא בשל לגן...האם להוציאו? - תגובה
טובי פלד17/09/2011שלום כרמית
השאירי אותו עדיין בגן ,תני לו זמן להסתגל.למרות מיגבלותיו הוא לומד דברים ובעתיד יוכל להשתמש בהן.אם את רואה שמתחילים להציק לו והוא סובל ,תחשבי שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך
כרמית17/09/2011אעשה זאת...אחכה עד אחרי החגים ואז אחשוב שנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירה ושינה בלילהמעיין15/09/2011
שלום רב!
עברנו דירה לפני שבועיים ומאז בכל לילה בני בן השנה בוכה המון, זה מתחיל מהרגע שאני שמה אותו במיטה לישון, באמצע הלילה , ומוקדם בבוקר.
הוא מתעורר ומתחיל לבכות בכי צרחות, בכי שלא היה לו אף פעם קודם, ועד שלא מרימים אותו ומציאים אותו מהמיטה הוא לא נרגע.
יש לציין שגם העברתי אותו לחדר לבד, למרות שהוא עדיין ישן באותה מיטה ועם אותם צעצועים וחפצים שהיו לו, ואני ממש לא יודעת ממה נובע הבכי הזה, האם זה המהמעבר או מהחדר החדש או שמשהו מפריע לו???
אשמח לדעת מה ניתן לעשות ומה כדאי לעשות, כי עד עכשיו היו לו הרגלי שינה מצויינים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה ושינה בלילה - תגובה
טובי פלד16/09/2011שלום מעין
הבכי של הבן שלך נובע מחרדה. גם לישון לבד וגם מעבר דירה.
הפרידה בלילה וכל הלילה עוברים עליו בחרדות
אם תשאירי אותו ותתני לו זמן הוא לאט לאט יפסיק לבכות ויתרגל.
אם תחזירי אותו לישון אתך החרדה תרד והוא יפסיק לבכות וגם ירכוש יותר ביטחון עצמי להמשך החיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי פרידותליאן14/09/2011
שלום. בתי בת שנה וחצי, החלה בשבוע שעבר מעון נעמת עם עוד 30 ילדים אחרי ששנה שעברה (מגיל 5 חודשים) הייתה במשפחתון אינטימי. בעלי לא נמצא בבית (רואה אותה אולי פעם בשבועיים, שזה בטח יותר מבלבל מבלי אבא בכלל). בשל עבודתי אני יוצאת מאוד מוקדם בבוקר וגיסתי מכינה ולוקחת אותה לגן. אני חוזרת מאוחר אחה"צ אז אימי אוספת אותה ומבלה איתה עד שאני חוזרת. בקיצור, יוצא שהיא חווה לפחות 3 פרידות ביום (ממני בבוקר, אחר כך מגיסתי, ואחר כך מהגן ואחר כך מאמא שלי). הסידור הזה בתוקף מאז שהיא בת 5 חודשים והיא ילדה מאוד שמחה וחברותית באופן כללי, אבל התקופה האחרונה מאז הכניסה לגן היא קשה במיוחד - בכי גם בפרידות, גם כשהיא הולכת לישון, גם באמצע הלילה. התנהגות סרבנית ועקשנית באופן כללי. ברור לי שזה בעיקר בשל ההסתגלות לגן החדש והסתגלות מחדש לסדר יום בלי אמא אחרי החופש הגדול, אבל אני מפחדת שאני שורטת את נפשה הצעירה לנצח...
עצות? המלצות? מילות הרגעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי פרידות - תגובה
טובי פלד16/09/2011שלום ליאן
ראשית זה שהאבא מגיע פעם בשבועיים זה הרבה יותר טוב משלא היה מגיע בכלל.
שנית זה שיש לילדה דמויות קבועות זה מצויין ומחסן אותו מפני חרדות בעתיד.
שלישית לבת שלך יש משבר הסתגלות לגן . אין לה חרדות בגלל חילופי הדמויות בחיים שלה.
רביעית תהי רגועה הבת שלך תסתגל ותסתדר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 חודשים בכייןאפרת14/09/2011
הי,
התינוק שלי בן 6 חודשים, עם אופי מאוד בכייני, לא מסוגל להעסיק את עצמו לבד, ברגע שמשאירים אותו לבד במיטה, או על השטיח/אוניברסיטה הוא פורץ בבכי.
מה שיוצא זה שאם לא משחקים איתו או מרימים אותו הוא עסוק בלבכות.
בזמן האחרון הוא התחיל קצת להראות סימנים של כאבי בטן, לקחנו אותו מס' פעמים לרופא והרופא טוען שיש לו גזים, כרגע לא נראה שיש לו גזים אך הוא ממש לא רגוע, לא ביום ולא בלילה.
יעצו לנו להחליף לו חלב לחלב צמחי, בימים הראשונים זה נראה שהוא נרגע קצת, אך לאחר כמה ימים הוא חזר לבכי הרגיל שלו.
אנחנו כבר ממש מתוסכלים וחסרי אונים מולו...
רציתי לדעת אם יש איזה רעיון איך להרגיע אותו, אולי טיפול מסויים שיכול לעזור....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 6 חודשים בכיין - תגובה
טובי פלד16/09/2011שלום אפרת
הבן שלך נולד כנראה עם רמת חרדה גבוהה יחסית או רמת רגישת גבוהה בגלל זה הוא בוכה הרבה וקשה לו לא להיות לבד וקשה לו להעסיק את עצמו.
זאת בהנחה שאין שום דבר פיזיולוגי שמפריע לו.
לטיפול יסודי בנושא הזה אני מציע לך להלכת לייעוץ . שפ תקבלי הדרכה שתעזור לך בהמשך , לשנים הבאות.החרדה והרגישות לא יעלמו.
בהצחלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות על מטפלת או משפחתון בפתח תקואני14/09/2011
אשמח לקבל המלצות על מטפלת או משפחתון בפתח תקווה לאיזור אם המושבות/נווה גן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי דרך אתר הגננת... בהצלחה
קונצי16/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)