מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד שאינו מצליח לכוון את הכף לפהאסתר14/09/2011
אני עובדת במעון, ויש ילד בן שנתיים שאינו מצליח לאכול בכף. הוא מנסה ומתסכון מתחיל לאכוןל ביד. יש לציין שלילד כנראה יש בעיית שמיעה והנושא בבדיקה. אך אופן האכילה מאד מלוכלך (באופן חריג) הוא אסף כמויות של אוכל לפיו ובולע כמעט מבלי ללעוס.
הייתי שמחה לדעת איך לטפל בעניין? האם זהו חלק התפתחותי? האם קשור לבעיית השמיעה? ואם ישנה אפשרות לשקול בעיית תחושה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שאינו מצליח לכוון את הכף לפה - תגובה
טובי פלד16/09/2011זה דורש בדיקה רפואית.לי זה נראה בעייה התפתחותית. אין מה להאיץ בו.אפשר ללמד אותו לאט לאט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הימים הראשונים גןיעל13/09/2011
בני כבן השנתיים היה מגיל שנה במסגרת משפחתון קטן (התחיל לבד ואח"כ נוספו 4 ילדים נוספים) ומעולם לא בכה בעת פרידה ושמח כל בוקר ללכת לגן. השנה ,בשל גילם הצעיר של הילדים במשפחתון, החלטתי להעבירו לגן גדול יותר (25 ילדים). גם עכשיו הפרידה היא קלה (חיבוק ונשיקה וישר רץ למשחקים) אך לאחר כמה זמן מתחיל לבכות במיוחד בזמן שינויים ( כמו יציאה מהגן לחצר למשל - דבר שבדר"כ אוהב) ולא מוכן לאכול בגן, מה שלא קרה במשפחתון. יש לציין שזה היום השלישי שלו בגן וממחר כבר אמור להיות יום שלם ואני מאוד חוששת.
האם עלי לדאוג בשל השינוי בהתנהגותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימים ראשונים בגן
יעל14/09/2011עדכון, היום גם לא הסכים להפרד ובכה כשעזבנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההימים הראשונים גן - תגובה
טובי פלד16/09/2011שלום יעל
הסירי דאגה הוא יסתגל במהרה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטוליםרויטל13/09/2011
היי
בני בן השנתיים ואחד עשר חודשים גמול ביום כבר שלושה חודשים
הדבר הראשון שממנו הוא נגמל מעשייה בטיטול הוא קקי
לפני כחודש הוא היה חולה עם חום והייתי צריכה להשתמש בנרות עקב זה הייתי שמה לו טיטול והוא היה בוחר לעשות את הקקי בטיטול (אני חושבת שבעקבות הנר היה קשה לו לשלוט) מאז נוצרה בעיה שהוא בקושי מוכן להתפנות בשירותים.
ב1/9 נכנסנו לגן חדש ומאז הוא פשוט מתאפק לקקי דבר שגורם לו לקום באמצע הלילה בצרחות איומות מכתוצאה מכאבי בטן אני מנסה להעיר אותו ולומר לו שהוא יכול לעשות קקי בטיטול אך ללא הצלחה.
יש לציין כי הוא רגיל לשבת בישבנון ובגן ישנה אסלה רגילה ולא קיים ישבנון. חשבתי לקנות ישבנון גם לגן כדי שהוא ירגיש בטוח להתפנות שם.
מה אפשר לעשות?
תודה
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטולים - תגובה
טובי פלד13/09/2011תני לו ישבנון לגן אולי זה יעזור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להרים תינוק כהראש כלפי מטהעופר12/09/2011
בני בן 4 חודשים,
הוא מאוד פעיל וערני ואני מאוד שמח לשחק עמו. כמשחק הרמתי אותו כאשר ראשו כלפי מטה, למספר שניות בודדות. חשוב לציין שההרמה הייתה איטית והילד לא בכה להפך חייך. אישתי חושבת שהדבר אסור..........?
בתודה מראש, עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר להרים תינוק כהראש כלפי מטה - תגובה
טובי פלד13/09/2011לא נראה לי בעייתי כפי שאת מתארת,ליתר ביטחון תשאלי רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגת מאוווודדקרן12/09/2011
שלום בתי בת 11 חודש ונכנסה למעון השבוע , יחסית ההסתגלות עברה בסדר אך ביום ראשון שהגעתי למעון לאחר שבוע החלה לצרוח ולא רצתה לשחרר אותי וגם לא רצתה לגשת לגננת , וגם שהגעתי היום היא לא רצתה ללכת לגננת האם זה אמור להדליק לי נורה אדומה? או שמפאת הזמן הקצר במעון היא עדיין חוששת? ומתי עליי להבין כי היא אוהבת או מחבבת את הגננת שלה?....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת מאוווודד - תגובה
טובי פלד13/09/2011קרן שלום
לדעתי זו תגובת הסתגלות למעון והיא תעבור . כל זאת בהנחה שבמעון הכל בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים אב ובןיי12/09/2011
שלום רב
אני אמא לילד בן שלוש הבעיה היא שמהיום שהבן שלנו נולד הוא ואבא שלו לא מתקשרים .
להתקלח רק עם אמא להדליק את האור בשירותים זה אמא
אפילו לתת יד כשהולכים לטייל זה אמא .
בבילוי משותף בחוף הים אני צריכה לשכנע אותו שעה להכנס לים עם אבא שלו .
אני חושבת שבעלי מאוד מקנא לבן שלנו ויש לו דעות פרימטיביות בקשר לחינוך וגידול ילדים.
אני צריכה עזרה אבקש שם של מטפל/ת באיזור חיפה /קריות
כדי לחזק את הקשר ביניהם כי אני חושבת שככל שהזמן יעבור הבעיות רק ילכו ויגדלו
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים אב ובן - תגובה
טובי פלד13/09/2011שלום רב
את צריכה לדבר עם האב ולא עם הילד. היחסים של ילד והוריו הם באחריות ההורה. את , תשתדלי להתערב פחות.
אל תעשי דבר כדי לקלקל את היחסים אולם את לא צריכה להתערב יותק מדי.
הדבר הטוב ביותר יהי האם תלכי לייעוץ פרטי . אפשר גם דרך העירייה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים להסתגלות לגן עירוניטלי11/09/2011
הבת שלי נכנסה עכשיו לגן עירוני בגבעתיים והיא בת 3 וחצי.
היא לא מכירה אף ילד בגן.
היא חווה קושי גדול: לא אוכלת, בוכה כל הזמן, נתקפת בזעם ועצבים בבית.
מתקשרים אלינו מהצהרון מדי יום כדי שנבוא מוקדם לקחת אותה.
היא מתעוררת מסיוטים בלילה וממש מתחננת לא ללכת לגן.
היא ילדה רגישה שזקוקה לחום ואהבה.
אני ממש בדילמה האם להחזיר אותה לגן הפרטי אם ילדים שרובם צעירים ממנה או להשאיר אותה בגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים להסתגלות לגן עירוני - תגובה
טובי פלד13/09/2011טלי היקרה
בשני המקרים יש יתרונות וחסרונות. אם תחזירי אותה לגן הפרטי יהיה לה יותר קל .
אם תשאירי אותה בגן העירווני היא היא תסתגל לבסוף אבל עלול להיגרם לה נזק. במדה והיא מאד רגישה עלול להיגרם לה נזק , אם את רוצה להיות בטוחה תחזירי אותה לגן הפרטי אם את מוכנה לקחת סיכון מסויים ומאמינה שהיא תסתגל תשאירי אותה בגן העירוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי בבוקרמיה11/09/2011
בתי בת שנה וחצי, מגיל 9 חוד' במשפחתון אינטימי בו עד 4 ילדים. מהיום הראשון כל בוקר קשה לה להפרד ממני והיא בוכה, כל פעם בעוצמה שונה.. שנה שעברה היא היתה שם חצי שנה, והשנה התחלנו שוב, והבכי נשמך ומעיק עליי מאוד. המטפלת אומרת לי שהיא נרגעת אחרי 5 דקות. וכשאני באה לקחת אותה היא נראית רגועה. אני סומכת מאוד על המטפלת אבל הבכי בבוקר משגע אותי.
אני חושבת שאולי היא לא אוהבת/מתחברת למטפלת. ההתלבטות שלי היא האם כדאי לשנות לה מסגרת? אולי במקום אחר יהיה לה קל יותר? ואם לא? אני אקשה עליה עם הסתגלות חדשה?
אודה לכם מאוד על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי בבוקר - תגובה
טובי פלד13/09/2011שלום מיה
השאירי אותה איפה שהיא . לילדה שלך יש קשיי פרידה ממך זה לא קשור למטפלת.
תעבדי קצת על עצמך והתיי את פחות רגישה לבכי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיה13/09/2011חיזקת אותי במה שחשבתי. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיקוי אחות גדולהשירה10/09/2011
שלום רב,
יש לי שני ילדים- הגדולה בת 6.5 והקטן , שי ,בן 2.5.
שי עבר השנה לקבוצה בוגרת יותר והשינוי עבר חלק. מאוד עצמאי ובוגר. בתהליך גמילה מיטול.
שי- מעריץ מאוד את אחותו הגדולה ועושה כל מה שהיא עושה- כולל לבישת השמלות שלה. ומזה אני קצת מודאגת... (גם אני לובשת שמלות לעיתים)
הוא החל "באובססיה" שלו לשמלות כבר ממרץ שנה שעברה- התקופה בה אחותו התחילה ללכת עם שמלות. אז בהתחלה לא ייחסנו לכך משמעות גדולה, אך לאט לאט ראינו שהוא לא מוכן ללבוש שום דבר מלבש שמלה/חצאית/סטרפלס. אפילו בפורים אשתקד, צרח עד לב השמיים שנלביש לו את תחפושת הפיות של אחותו.
היו פעמים שלא היה מוכן לוותר על שמלה אז שמנו את השמלה בשקית, לבש חליפת בנים,והלך עם השקית לגן. עכשיו הוא הולך לגן ללא שמלה אך ברגע שמגיע הביתה הולך לארון של אחותו ולובש לבד שמלה. ניסיתי לעלות את השמלות למדף העליון- אך השובב עלה על כסא והצליח להגיע למדף. ומכיוון שנבהלתי הורדתי שוב את השמלות למקום בטיחותי יותר.
כשלובש שמלה נראה מאושר מאוד- מאוד אוהב לרקוד ולראות איך השמלה מסתובבת.לפעמים נועל את נעלי העקב שלי.
נראה לי שזה כבר מוגזם מידי. האם להעלים את השמלות? שאלתי את אחותו ואמרה שמצדה אין בעיה כי היא כבר לא כ"כ הולכת איתן.
האם עלי לאפשר לו ללבוש שמלות כל זמן שהוא רוצה?
האם יש כבר זהות מינית בגיל כזה צעיר?
לעצה אודה.
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר13/09/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכולוגיה_פעוטות' id=link]פסיכולוגיה פעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיקוי אחות גדולה - תגובה
טובי פלד13/09/2011שירה שלום
יש נטייה מינית כבר מגיל צעיר . נולדים עם נטייה מינית. אם יש לבן שלך נטייה מינית היא תבוא לידי ביטוי מאוחר . את בהחלט יכולה לאסור עליו ללבוש בגדי נשים ,לא יגרם לו שום נזק מכל סוג שהוא . את יכולה גם לאפשר לו ללבוש בגדי נשים בבית ומחוץ לביית . מירב הסיכויים שהוא יתקל בדחייה חברתית שתכאיב לו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהקרקפתליאת09/09/2011
שלום,
יש לי תינוקת מתוקה בת חודשיים.
לפני יומיים התחיל לה ריח ממש רע מהקרקפת (נשמע רע, אבל זה ממש מזכיר ריח של גרביים שהזיעו בהן).
עד לפני שבוע היו לה קשקשים, אבל זה כבר עבר ורק כמה ימים אחרי התחיל הריחץ
אין לה הפרשות/קליפה/מוגלה/ כל דבר אחר חיצוני.
היא שותה רק חלב אם...
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר13/09/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד לא מפסיק לצעוק-מקפיצה את השאלההדס09/09/2011
שלום רב,
הבן שלי בן שנתיים וחצי ורק לאחרונה התחיל לדבר. הדיבור עדיין אינו ברור ואנחנו במעקב אצל אף אוזן גרון. אני מקדימה ואומרת את הדברים, כי אולי זה שייך לבעיה המרכזית שהילד לא מוכן לשמוע לא, וכל "לא" כזה הופך לצרחות איומות עד כדי כך שאני מפחדת להיות איתו בפומפי. אם לדוגמה אני קונה לו גלידה ומשהו לא מוצא חן בעיניו הוא יהפוך את המקום בצרחות עד שנאלץ ללכת משם, אני שמה אותו במתקנים המנגנים וכשנגמר הכסף, הוא לא מוכן לרדת וצורח שוב. אני מנסה להיות סבלנית ולא להתרגש, אך כבר אני ממש חוששת להיות איתו לבד.
אנא עזרו לי, מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד לא מפסיק לצעוק-מקפיצה את השאלה - תגובה
טובי פלד09/09/2011אורית היקרה
זה לא שייך לבעיית השמיעה שלו .זה הכל בגלל שאתם לא מספיק חזקים אתו.
פעם ופעמיים שלא תוותרו לו וזה ישתנה.
אולי כדאי לך ללכת לייעות יותר מקצועי , אם את לא מצליחה לעשות זאת לבדך עם בעלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות והתפתחות אישיות שמחהמלי09/09/2011
האם יש מידע מחקרי לגבי איחור בגיל שבו פעוטות מתחילים לחקור את גופם (לאונן) לבין פיגור שכלי בעתיד. האם כשבתי הפעוטה מאוננת אוכל להגיד לעצמי שזה סימן שלא יהיו לה קשיים כלשהם כשתהיה בוגרת ?
חשוב לי לקבל קישורים למחקרים מדעיים שבדקו את הקשר בין גיל אוננות אצל פעוטות לבין פיגור שכלי בעתיד/בעיות נפשיות בעתיד. למשל, האם כשרואים אדם בוגר שלא מתפקד (פיגור/בעיה נפשית) ולא עצמאי, יכול להיות שיש לזה קשר עם העובדה שהוא התחיל לאונן רק בגיל 5 ולא כשהיה פעוט ? אלה הן השאלות שאני מחפשת עליהן תשובות והשערות במחקרים מדעיים ורציתי קישורים באינטרנט אליהם (גם באנגלית כי אני קוראת אנגלית). אם לא קישור למחקרים, אז לפחות מילות חיפוש לזה.
בתודה מראש,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות והתפתחות אישיות שמחה - תגובה
טובי פלד09/09/2011שני היקרה
אני לא מכיר את המחקרים האלה.
אבל אני בטוח במיליון אחוז שאין קשר בין אוננות אצל פעוטות לפיגור שיכלי.
זו תופעה טבעית ,כמו להכניס דברים לפה.
כל הגישה שלך לסקס נובעת מחוסר ידע.את מלחיצה את עצמך ללא סיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרחות עצבנות ותיסכול בבת שנה וחציאורי ה.07/09/2011
שלום ותודה מראש
הבת שלי בת שנה וחצי באופן פיתאומי התחילה להסתובב ולצרוח בקולי קולות, היא מראה עצבנות ונושכת מאוד חזק את המוצץ. היא ממש לא מתנהגת ככה בדרך כלל והופעת התופעה היא פיתאומית.
היא התחילה פעוטון לפני שלושה ימים וגם יוצאת בדיוק מג'ט לג. ההסתגלות לגן בסדר גמור, היא נפרדת בקצת דמעות אבל אחר כך מחייכת ונהנת שם.
תודה אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרחות עצבנות ותיסכול בבת שנה וחצי - תגובה
ד``ר אורה רבר08/09/2011לאורי שלום
על פי דבריך נראה כי אתה מודאג במיוחד מפתאומיות התופעות שאתה מתאר, אך מתוך דבריך מתברר שהתופעה אינה פתאומית. שתי הסיבות שהבאת יחד תרמו לבעיה: "היא התחילה פעוטון לפני שלושה ימים וגם יוצאת בדיוק מג'ט לג.". שתי התופעות דורשות הסתגלות בכול התחומים: גופנית, רגשית חברתית וקוגניטיבית והן לא קלות לה.
אז מה עושים
קודם כול מגלים אמפטיה- מבינים שהשינויים קשים לה והיא צריכה זמן להסתגל.
מקדישים לה הרבה חום ואהבה בשעה שהיא בבית. מאפשרים לה לנוח יותר. מתעלמים מהצרחות, השילוב בין קבלת חום ואהבה והתעלמות מהצרחות יעשו לאט לאט את העבודה
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר 4 חוד' חופשת לידהדין07/09/2011
שלום וברכה,
לפני כ-4 חודשים ילדתי את ביתי.
אני מניקה אותה הנקה מלאה ומרגישה חיבור מדהים
במקור הארכתי את חופשת הלידה לחצי שנה אך לפני כמה ימים הוצע לי קידום משמעותי בתפקיד הן מבחינת שכר והן מבחינת תוכן.
אני שרויה בחשש בלחץ ובחוסר וודאות מאז ההצעה:
*חשבתי שכשאחזור לעבודה אשלב גם תחליפי חלב אך לא חשבתי שיהיה עליי לעשות זאת בזמן יחסית קצר(במקום העבודה מעוניינים שאגיע כמה שיותר מהר)
*מקום העבודה הוא - מודיעין ואני גרה בת"א ושעות העבודה הן לפחות 8-17
*המאמץ לחפש מסגרת מתאימה לביתי בזמן כל כך קצר מלחיצה אותי -כיוון שאני יודעת שזהו תהליך
*האם כדאי לשקול אופציה לעבודה בעיר מגוריי בעבודה אחרת אך בזאת אני מאפשרת הגעה מוקדמת יותר הביתה וקירבה מרובה יותר לביתי הקטנה?
אני אובדת עצות ....
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה לאחר 4 חוד' חופשת לידה - תגובה
ד``ר אורה רבר08/09/2011לאימא יקרה שלום
אכן את מתארת את אחת הדילמות הקשות העומדות בפני האישה בימינו. הורות מול קריירה וקידום מקצועי. שניהם חשובים ללא ספק אך כדאי שתחשבי מה חשוב לך עכשיו יותר?
לא יעונה לביתך התינוקת כול רע אם תמצאי דמות חמה שתעניק לילדתך כול מה שאת היית מעניקה לה. אך קשה למצוא דמות כזו ובוודאי בהתרעה כול כך קצרה.
דעתי המקצועית: יש תחליפים לא רעים.
דעתי האישית: הישארי עוד עם ילדתך במיוחד כול עוד שתיכן מתענגות על כך
בהצלחה אורה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה על שולחן במטבחרונית07/09/2011
שלום למומחים,
בתי בת שנתיים החלה למשוך תשומת לב בזה שהיא עולה על שולחן המטבח וללכת עליו בהתחלה התייחסנו וגם נבהלנו ניסנו גם להסביר אבל זה דרבן אותה יותר החלטנו להתעלם אך כל פעם שהיא עולה אנחנו חוששים.
מה לעשות וכיצד לנהוג במקרים כאלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה על שולחן במטבח - תגובה
ד``ר אורה רבר08/09/2011בכול פעם שהיא עולה על השולחן- תורידו אותה משם. אכן זה מסוכן. ללא הסברים, ללא כעס, ללא חיבוק או נשיקה- היא כבר קיבלה הסבר ועושה זאת רק על מנת לקבל תשומת לב.
העקביות משתלמת
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)