מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיבוש הסיראלנה27/07/2011
צהריים טובים!
בני הראשון בן השנתיים מאוד אוהב תהסתובב בלי חיטול, לרוב מצליח להוריד לבדו. אני איתו בבית ואני מלבישה אותו בתחתונים או מכנסיים ורצה מהר לנגב את הפיפי:-)
הוא מתעניין מעוד בעשיית הצרכים וכל הזמן מסתכל תוך כדי, הבגדים שנרטבים מפריעים לו והוא מיד מנסה להוריד.כבר זמן מה הוא קם יבש משנת הצהריים ומשתין לאחר מכן.
קנינו לו סיר כחול וחביב, הוא ישב עליו באגביות כמה פעמים וזהו.
ברצוני לקבל טיפים להמשך הדרך, איך לגרום לו להבין שצריך לעשות את הצרכים בסיר.
אציין שאני לא לחוצה לגמול אותו אז אשמח לכל עצה בכיוון הגמילה וגם לא:-)
בתודה מראש והמשך יום מקסים!
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיבוש הסיר - תגובה
ד``ר אורה רבר27/07/2011לאלנה צהרים טובים
גמילה מחיתול, האם זה הזמן המתאים? על פי התיאור שלך עושה רושם שכן- מגלה התעניינות, מצליח להוריד לבד את בגדיו התחתונים, קם יבש משנת הצהרים, החיתול הרטוב/המלוכלך מפריע לו והוא מנסה להורידו בכוחות עצמו.
אז מה עושים?
סמני ביומן לפחות יומיים רצופים שבהם תוכלי לשהות לאורך כול שעות היום, עם בנך. אל תכנני תוכניות שיאלצו אתכם לחתל את הפעוט. בחרי מה את מעדיפה סיר או אסלה, (אני מעדיפה להתחיל בסיר יותר זמין ונגיש). התחילי בשיחת הכנה, ניתן לומר:"אתה כבר ילד בוגר, אתה יכול כבר, (הביאו מספר דוגמאות למה שהילד כבר יכול לעשות לבד). בבוקר כשתקום נוריד את החיתול, ותעשה פיפי וקקי בסיר/בשירותים, כמו גדול. אני בטוח/ה שלאט לאט תצליח. אם תהיה רטוב נחליף לך תחתונים, עד שתתרגל, קנינו המון תחתונים עם ציור של... חכי בסבלנות לתגובת הילד. אל תשאלי כול כמה דקות: "יש לך פיפי"? ילדך ילמד מהר מאוד להתעלם מהשאלה המרגיזה. ניתן כול מחצית השעה להושיבו על האסלה/הסיר, לשבת לידו ולעודד אותו. לאחר כמה דקות להורידו גם "ללא תוצרת", ללא נזיפות איומים או פרצוף חמוץ. עודדי על כול הגעה בזמן לשירותים. כאשר הוא רטוב החליפי את התחתון הרטוב/המלוכלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת גןיעלי26/07/2011
שלום! קראתי מאמרים, בדקתי בפורומים, ביקרתי בגנים ועדיין מתקשה לקבל החלטה... אשמח לחוות דעת שונות:
בתי בת שנה ו 4. מגיל 5 חודשים במשפחתון שאני מאוד מרוצה ממנו, אבל בשנה הבאה תיפתח רק קבוצה של תינוקות והמטפלת המליצה לרשום אותה למסגרת גדולה יותר כי היא סקרנית וחברותית ותצא נשכרת מעוד גירויים.
נרשמנו כבר לגן פרטי ושילמנו הון כמקדמה, והשבוע הודיעו לנו שהתקבלנו למעון של ויצו. בשני המקומות "נציגות" הצוות שאיתן שוחחתי בכמה ביקורים שונים עשו רושם חיובי ביותר. אמהות בשני המקומות המליצו. בשניהם יש יחס מטפלות-ילדים די דומה (לרעת ויצו כמובן), בפרטי אוכל בשרי ובויצו חלבי (כולל כריך עם שוקולד דבר שאני פחות אוהבת). המעון של ויצו יותר קרוב אבל בזה הפרטי יש המון חוגי העשרה שנראים לי כיפיים מאוד. בויצו הרבה יותר מרווח אבל בפרטי יותר מושקע ומאובזר... וכל זה לפני שדיברנו על ההפרש העצום במחיר (לטובת ויצו כמובן).
בקיצור, אני ממש מתקשה לקבל החלטה, בדברים החשובים לי באמת (חום ואהבה) אין דרך לדעת אלא בדיעבד - אם הילדה שמחה להגיע לגן ונראית טוב כשאוספים אותה ממנו (כמו היום).
יש למישהי עצה איך להכריע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבחירת גן - תגובה
ד``ר אורה רבר27/07/2011אימא יקרה
אכן התלבטות לא פשוטה גן פרטי או ויצו. עושה רושם ששתי המסגרות טובות ומתאימות. כפי שאמרת היכן תקבל יותר חום ואהבה תוכלי לדעת רק בדיעבד. סדרי את כול יתר הקריטריונים בסדר עדיפויות וכך תוכלי לקבל הכרעה נבונה. אם למשל נושא האוכל חשוב לך יותר- שאלי את עצמך מתי הילדה תוכל לאכול בשר אם לא בשעות הצהרים? אם המחיר חשוב מאוד- שאלי את עצמך מה היא תקבל יותר בגן הפרטי שיצדיק את ההוצאה הנוספת?.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מיטה וחדרדנה25/07/2011
שלום,
הבן שלי בן 4 חודשים. ישן עד עכשיו בעריסה בחדר השינה שלנו. אני מעוניינת כבר להעביר אותו לחדרו למיטה הגדולה. איך כדאי לעשות זאת? האם בהדרגה - למשל רק בשעות היום בתור התחלה? או שעדיף בבת אחת? אולי כדאי קודם לעביר אותו עם העריסה לחדר ורק אחר כך למיטה? אולי בכלל אני טועה ולא אמורה להיות לכך כל השפעה עליו? אם זה רלוונטי, אציין שהשינה שלו ממש לא רגועה והוא מתעורר המון פעמים בלילה..
שאלה נוספת -
עדיין לא הספקתי לעצב את חדרו - רציתי לדעת איך באופן כללי כדאי לעשות זאת? - האם לדאוג שהחדר יהיה מאוד צבעוני ועתיר חפצים? או שדווקא ללכת לכיוון יותר מינימליסטי ויותר מרגיע? יש משהו חשוב שכדאי לדעת כאשר אני מתחילה לסדר את חדרו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מיטה וחדר - תגובה
טובי פלד27/07/2011שלום דנה
אני ממליץ להשאיר אותו בחדר שלכם עוד שנה .להעביר אותו חדר יגרום לו לחרדות שעלולות להשפיע עליו כל החיים.
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורי אוכל ושינהנועה25/07/2011
בתי בת 4 חודשים - עברה בשבועיים האחרונים ממחזור של 3 שעות (אוכל-משחק-שינה) למחזור של 4 שעות. היא עדיין יונקת ומקבלת 2 בקבוקים של מטרנה 180 מ"ל.
בשבוע האחרון התחילה טעימות של ירקות.
ב-3 ימים האחרונים הכול דיי השתבש, ורוב ההפסקות בין האכלה אחת לשניה הן של 2.5 שעות מקסימום במהלך היום. גם מחזורי השינה שלה במהלך היום לא סדירים.
מעוניינת בהמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK27/07/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_תינוקות' id=link]תזונת תינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגות אצל בת שנתייםשירי25/07/2011
שלום,
לאחרונה (שבועיים אחרונים) הבחנתי בשינוי בהתנהגותה של בתי בת השנתיים (עוד חודש בת שנתיים):
1. החלה לפתח פחדים בצורה קיצונית (תמיד פחדה מרעשים מסויימם אבל בינתיים המצב החריף), היא מפחדת מכל רעש הכי קטן, אפילו מהמקרר או מזגן. בחוץ היא מוכנה רק על הידיים כי כל דבר מפחיד אותה... אומרת שהיא מפחדת מהרוח, שמש, מכונית, איש וכו...
2. אלימות - היו לה התקפי אלימות פתאום בגן, החלה לשרוט ילד שהוא גם חבר שלה מחוץ לשעות הגן... וגם ילדים אחרים, בד"כ סביב מריבות על צעצועים מסויימים שהיא טוענת שהם שלה...
3. בימים האחרונים יש לה חבר דמיוני (אומרת את שמו ושהוא חבר שלה ושואלת כל הזמן איפה הוא...)
4. בתקופה האחרונה יותר עצבנית/בכיינית, לרב היא משחקת וצוחקת אבל בין לבין יש לה יותר התקפי עצבים ובוכה יותר מדברים קטנים...
יש לציין שבחודשיים האחרונים עברה גמילה גם מהנקה וגם מחיתולים + אני הרגשתי לא טוב לכן היה לה פחות זמן איכות איתי...
האם זו התנהגות נורמלית לגילה ולאור הגמילות הנ"ל? האם יתכן שיש פה משהו מעבר שאני מפספסת? חס וחלילה מישהו פגע בה או משהו כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות אצל בת שנתיים - תגובה
טובי פלד27/07/2011שלום שירי
הפחדים הם די רגילים לילדים שהם רגישים יותר והבת שלך היא כנראה כזאת.זה יעבור מעצמו,וזה לא קשור לגמילה.
אני מציע להתיייחס לפחדים בצורה מתונה לדבר בצור מתונה להגיד זה בסדר לא יקרה לך שום דבר רע. להמשיך הלאה רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתאום התחילה להתעורר בלילהאסטריק25/07/2011
הילדה שלי בת 10 חודשים החלה לישון לילה רצוץ מאז היותה בת חודש.
פתאום בשבועיים האחרונים היא מתעוררת לאכול בלילה כל שעתיים - שלוש.
אז מחזירים אותה למצב הקודם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתאום התחילה להתעורר בלילה - תגובה
טובי פלד27/07/2011שלום אסטריק
לא עושים כלום ולא יכולים להחזיר אותה למצב הקודם.
היא מתפתחת וגדלה תני לה אוכל מתי שהיא רוצה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתאום התחילה להתעורר בלילה - תגובה
טובי פלד27/07/2011שלום אסטריק
לא עושם כלום את לא יכולה להחזיר אותה למצב הקודם.
היא מתפתחת וגדלה ומחזור השינה והרעב משתנה.האכילי אותה מתי שהיא רעבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק עצבניחיובית24/07/2011
שלום לכם
בני בן 9 חודשים ,ילד טוב ומקסים .
אך יש לי בעיה בנושא שהוא עצבני כאשר לוקחים לו דבר מה שהוא אוהב .
כמו למשל אם הוא אוכל ארטיק ו(הוא מאוד אוהב את זה) ואז אני לוקחת לו את הארטיק הוא מגיב בעצבים ובבכי ושאני מחזירה לו את הארטיק הוא כבר כועס ולא רוצה לקבל זאת שוב .
האם זה אופייני לגילו ? נראה לי צעיר מידי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק עצבני - תגובה
ד``ר אורה רבר24/07/2011אימא יקרה
פעוט בגיל זה הוא אגוצנטרי, לא יודע להתחלק עם אחרים וממוקד בעצמו ובצרכיו. אם לוקחים לו משהו שהוא אוהב הוא מגיב בשפה מוכרת לו בכי וכעס.
לא ברור לי למה לקחת אם את מתכוונת ממילא להחזיר?
החליטי מראש אם את רוצה לתת לו ארטיק אם כן תני לו לסיים אותו ברגע שיבחר. כך תמנעי ממנו כעס ובכי מיותר
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסגרת לקטנהתהל23/07/2011
שלום רב
ביתי בת חמישה חודשים ואני צפויה לחזור לעבוד בספטמבר הקרוב.
עד עכשיו חשבתי להשאיר את הקטנה אצל הסבתא לתקופה של חודשיים ואז לחפש מסגרת אבל פתאום נראה לי יותר נכון לא להחליף לה מסגרות כל פעם ולהכניס אותה ישר למסגרת חינוכית.
חשוב לציין שאני מודאגת בעיקר מהנושא הבטיחות.
אני עובדת איתה הרבה בבית והיא מאוד סקרנית ותקשורתית למרות שהיא מאוד קשורה אלי ואני מאמינה ש "הפרידה" תהייה קשה לשנינו.
אני לא יודעת איזה מסגרת לבחור.
אני גרה בעיר וקיבוצניקית לשעבר ולכן מכירה גם את המסגרת שם.
אני מתלבטת בין גן פרטי, ציבורי וגן בקיבוץ.
מה ההבדלים?
האם שווה בגיל הזה להשקיעה בחינוך קיבוצי?
אשמח לקבל חוות דעת.
תודה מראש
תהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרת לקטנה - תגובה
ד``ר אורה רבר24/07/2011שלום לך אימא יקרה
אכן לא קל לעזוב פעוטה ולחזור לעבודה, אך זהו קצב החיים המודרני ואלו הנורמות המקובלות בחברתנו. ראשית חשוב לי לציין כי עד גיל שנה עדיף קשר של אחד לאחד. כלומר אם יש באפשרותך להעסיק מטפלת שאת סומכת עליה או לגייס סבתא זה יהיה הפתרון המוצלח ביותר להתפתחות הילדה.
אלטרנטיבה נוספת היא משפחתון/פעוטון שבו יש עד חמישה פעוטות באווירה חמה תומכת. הפתרון הבא בסדר העדיפויות הוא פעוטון שבו יש יותר תינוקות ויותר מטפלות.
חשוב ביותר שתמצאי מסגרת שאת סומכת עליה, מסגרת המשדרת חום ואהבה. בחני את האפשרויות השונות בסביבה שלך, בקרי באחדות מהן. רק כאלו שקיבלת המלצות מאימהות שכבר התנסו במסגרת זו, וממליצים עליה בחום. אינפורמציה ניתן לקבל מאימהות של פעוטות בסביבה אותן ניתן לפגוש בעיקר בגינות הציבוריות או משכנות שיש להן פעוטות
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת חפציםעינת22/07/2011
בני בן השנה ושמונה חודשים נוטה כל דבר שלוקח לידיים לזרוק. הוא משליך את החפצים בחוזקה. אני אומרת לו שאסור לעשות זאת ואף מרימה מעט את הקול, אך ללא הועיל הוא מחייך ויש שחוזר בחזרה עוד באותו רגע להמשיך לזרוק את החפץ. איך אני מצליחה בצורה יעילה להניע אותו מלזרוק חפצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת חפצים - תגובה
ד``ר אורה רבר24/07/2011בני בן השנה ושמונה חודשים נוטה כל דבר שלוקח לידיים לזרוק. הוא משליך את החפצים בחוזקה. אני אומרת לו שאסור לעשות זאת ואף מרימה מעט את הקול, אך ללא הועיל הוא מחייך ויש שחוזר בחזרה עוד באותו רגע להמשיך לזרוק את החפץ. איך אני מצליחה בצורה יעילה להניע אותו מלזרוק חפצים?
אימא יקרה
אחת הפעולות שפעוטות לומדים לעשות היא זריקת חפצים. בתחילה הם עושים זאת במקרה אחר כך נהנים מיכולת השליטה שלהם. הם שמחים על יכולתם לעשות משהו, (בעולם שבו הם מרגישים קטנים וחסרי ישע)- לשמוט את החפץ מידם ולגרום לו ליפול ו"לתפעל את ההורה" המרים להם את החפץ.
אז מה עושים?
מרימים פעמים, בפעם השנייה אומרים. "אני לא מרשה לזרוק, אם תזרוק שוב לא אחזיר לך את הדובי/הבובה ועוד". יש להקפיד על כך – בפעם השלישית לא להחזיר, הפעוט יבכה יכעס, אך לבסוף יבין כי הוא לא יקבל את החפץ בחזרה ולכן לא כדאי לו לשמוט אותו שוב מידו.
אין טעם להרים את הקול מכוון שאז הפעוט לומד שהוא אכן מצליח "לתפעל אותך". חשוב להיות עקביים בתגובה - בפעם השנייה להזהיר בקול רגוע אך סמכותי, ובפעם השלישית לא להחזיר. לאט לאט הפעוט ילמד לא להשליך חפצים.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר וערבעדי21/07/2011
שלום רב !
ביתי בת השנה וחצי אכלה עד היום כל יום בבוקר פירות (תחונים בבלנדר), כבר תקופה שנמאס לה מהפירות, אבל שום דבר אחר היא לא רוצה במקום. ניסיתי לחם עם גבינה, טחינה ועוד, היא אוכלת רק לחם יבש בלי כלום, ניסיתי ביצה, חביתה, ירקות, שום כלום... בצהריים היא אוכלת מנה חמה ומזינה ובערב מעדן גבינה כלשהו וגם זה נמאס עליה בזמן האחרון, היא תיכנס לגן רק בספטמבר ואני מקווה שאז זה ישתנה, מה אפשר לעשות עד אז או בכלל ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר וערב - תגובה
ד``ר אורה רבר24/07/2011אימא יקרה
לא ציינת האם ביתך עדיין יונקת או אוכלת תחליפי חלב, כמה פעמים ביום?
אם כן קרוב לוודאי שהיא שבעה ולכן לא מעוניינת באוכל אחר. על מנת שביתך תלמד לאכול אוכל מגוון עליך להוריד את המינון של ההנקה/תחליפי החלב. חשוב שילדתך תיחשף למגוון אבות המזון – חלבונים, פחממות,שומנים ירקות, ופרות.
כיצד תעשי זאת?
על מנת שביתך תאכל אוכל מגוון יש להרגילה לאט לאט ובסבלנות רבה.
בחרי בכול בוקר שנים מאבות המזון הבאים: פריט אחד של חלבונים ואחד של פחממות. ניתן לשלב דגני בוקר המתאימים לפעוטות יחד עם חלב או יוגורט, בחרי בכאלו שכמות הסוכר שבהם קטנה ככול שניתן. או פרוסת לחם חתוכה בצורה מעניינת עם גבינה/טחינה/אבוקדו.
לקראת השעה עשר הציעי פרי אחד- חתוך לחתיכות קטנות כך שביתך תוכל להחזיק ביד. גווני בפרות העונה. בצהרים הציעי ארוחה המורכבת מחלבונים, פחממות וירקות מבושלים.
בשעה ארבע הציעי שוב פרי אפשר להוסיף מעדן או פרוסת לחם או עוגייה.
לארוחת הערב הציעי מנת חלבון ירק ופחממה, רצוי ביצה – מצאי מה ביתך מעדיפה- חביתה מקושקשת, אומלט, ביצה עין, או ביצה קשה. הוסיפי ירק מלפפון חתוך בצורה מעניינת, עגבנייה חתוכה לקוביות, או לפרוסות, לחם חתוך לקוביות, או פרוסה חתוכה לשניים.
הקפידי לאכול יחד עימה את הארוחות, ארוחה בחברה משפרת את התיאבון ומלמדת אכילת מזונות חדשים. "אימא אוכלת עגבנייה- כמה טעים" .
אם ניתן רצוי לצרף ילד נוסף לארוחה- חברים, בני משפחה קרובים ורחוקים יותר.
זכרי כי על מנת שילדתך תהנה מהאוכל ותלמד לגוון הציעי מגוון מאכלים, אל תכריחי עם הרבה סבלנות הילדה תתרגל לאט לאט למאכלים החדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת בוקר וערב
עדי24/07/2011המון המון תודה : )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר עצמאותלורית21/07/2011
שלום רב, בני בן שנתיים וחצי סובל מבעיות בויסות החושי,( שמיעתית וויזואלית בעיקר). הוא מאוד עקשן ורוצה לשלוט ולהיות במרכז הענינים כל הזמן. אנחנו מטופלים אצל מרפאה בעיסוק פעם בשבוע למשך שעה. בבית הילד לא מעסיק את עצמו לרגע לבד, אנחנו משחקים איתו הרבה ולרוב נותנים לו הכוונה במה לשחק (תקרא ספר, תרכיב לגו וכו) אבל ללא הועיל, הוא רוצה שנשב ונהיה לידו כל הזמן ,שממש נשב לידו כשהוא משחק. בבית אין סיכוי לעשות כלום, הוא ממש צמוד אלינו ורוצה "בידור" כל הזמן ושנהיה לידו 90 אחוז מהזמן. מה עושים? יש רעיון איך להרגיל אותו לשחק יותר לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר עצמאות - תגובה
טובי פלד21/07/2011שלום לורית
להערכתי הבן שלך זקוק לקרבה כל הזמן ולא לבידור. בגלל קשייו האוביקטיביים הוא בחרדה ומתקשה לתפקד לבדו. אתם לא חייבים לשחק אתו ולבדר אותו .אתם יכולים לעשות מה שאתם צריכים ולאפשר לו להיות לצדכם. למה שלא תשלחו אותו לפעוטון ?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון נוסףשלומית20/07/2011
אני צריכה ללדת בעוד מס' חודשים כשביתי הגדולה תיהייה בת שנתיים וחצי.
השאלה שלי
מתי לספר ?
מה לספר ?
ואיך לספר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון נוסף - תגובה
ד``ר אורה רבר20/07/2011שלום לך אמא יקרה
קודם כול שיהיה בשעה טובה.
מתי לספר?
בדרך כלל הפעוט מבין ויודע מכוון שהוא שומע מהסביבה את המילים תינוק לידה בן או בת וכו' .
הטוב ביותר הוא שכאשר כבר רואים את הבטן תמצאי הזדמנות שבה הוא שואל או מגיב על משהו שנאמר בסביבה. אם לא מצאי הזדמנות שבה שניכם רגועים וספרי לו כי עומד להיוולד לכם תינוק. שיהיה אחיו הקטן. הסבירי לו כי בתחילה התינוק יהיה קטן מאוד וכול מה שיוכל לעשות זה לאכול-לינוק לישון ולבכות, ורק לאחר הרבה זמן הוא יגדל ויוכל לעשות דברים נוספים. אל תבטיחי לו שהתינוק יהיה החבר שלו, מכוון שיעבור עוד הרבה זמן עד שכך יהיה.
פרטים נוספים תוכלי למצוא באתר שלי, (שכתובתו מופיעה בחתימה על מכתב זה), במאמר שכתבתי "אמא שוב בהריון".
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתייםרינת19/07/2011
שלום ביתי עוד חודש בת שנתיים ובדר"כ ישנה כל הלילה בלי הפרעות מלבד מוצץ שנופל, אין איתה בעייה בדר"כ בלילה, שבוע שעבר חזרנו מחופשה באילת של 5 ימים שהיא ישנה איתנו באותו החדר אך לא באותה מיטה אלה במיטת תינוק, אבל לידינו
ומשחזרנו הביתה כל הסדר יום השתבש לה היא לא מוכנה לישון במיטה שלה בהתחלה היא נרדמת בסלון אני מעבירה אותה לחדר שלה ואחרי שהיא קמה פעם 1 ורואה שהיא לא לידינו היא מתחילה לבכות בלי להפסיק ולא מוכנה לקחת מוצץ אלה רק שנרים אותה וניקח אותה לידינו , אני מפחדת שלא תתרגל מה עליי לעשות? והתחיל להיות לה גם בכי אם מלמולים של מילים כמו לאא לא אני דואגת קצת כי זה משהו שלא היה בעבר היא הייתה ישנה לילה שלם ועכשיו זה קורה כבר 4 לילות רצופים
אשמח לתשובה למייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים - תגובה
טובי פלד20/07/2011שלום רינת
אני בטוח שהדבר הכי בריא לתינוק זה לישון עם הוריו או ליד הוריו בשנים הראשונות.
במקרה שלך שהילדה התרגלה כבר לישון לבדה המצב שונה. לאחר שהתנסתה בלישון אתכם בחדר היא מרגישה כמה זה טוב ומסרב לוותר על זה. בעצם כיום שינה בחדר שלה לבדה ובעיקר הירדמות והיתעוררות לבדה גורמים לה לחרדה.
אם תחזירו אותה לישון לבדה היא תתירגל. יהיה לה קשה אבל היא תעבור את זה.
אם תשאירו אותה לישון אצלכם בחדר היא תהיה יותר בטוחה בעצמה ופחות חרדה בעתיד.
אני מציע לכם לתת לה לישון אצלכם בחדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה מכורה לטלוויזיה.... מה עושים?מיטל17/07/2011
הילדה שלי עוד מעט בת שנתיים ( סוף אוגוסט) , רואה טלוויזיה לפני שהולכת לגן ובערב רואה תוכנית אחת. אני מקציבה לה !!!!
בזמן האחרון היא כל הזמן צועקת טלוויזיה וכאשני לא מראה לה היא מתחילה לזרוק את עצמה על הרצפה ולצווח , גם שעה היא מסוגלת לבכות !!!! מה עושים ??? לתת לה להמשיך לבכות ? או לשים לה טלוויזיה? איך אני מסבירה לה שאני לא מרשה הרבה טלוויזיה ביום .
אני מנסה להוציא לה משחקים אחרים אבל זה לא עוזר!!!!
צריכה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה מכורה לטלוויזיה.... מה עושים? - תגובה
טובי פלד17/07/2011שלום מיטל
המשיכי בדרכך ואל תרשי לה יותר מאשר שעה. היא תלמד להינות גם מדברים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקדם הגנה לפעוטותאמא ס17/07/2011
שלום רב,
ברצוני לדעת האם יש מקדם הגנה לתינוקות, בגיל 3 חודשים + ומהו?
האם ממולץ בכלל למרוח אותם לפני גיל חצי שנה במקדם הגנה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר25/07/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)