מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילהאור15/08/2011
ביתי בת שנה וחודשיים...אני נוהגת לתת לה שלוש ארוחות מסודרות ביום בשעות פחות או יותר קבועות בישיבה בכיסא אוכל, גם אם קצת בוכה.
אבל -אני מניחה את האוכל על שולחנית האוכל ולא בצלחת ונותנת לה באופן עצמאי לאכול בידיים.לא מכריחה ,לא מתעקשת ,בלי אוירונים וכאלה.לא מעירה כשהאכל ניזרק מהשולחן לפעמים. כשמסיימת ומודיעה לי שסיימה מורידה אותה ומשלימה במטרנה+דייסה.
בין הארוחות במיוחד אחר הצהריים נינושים -פרי -במבה-לחם. אני מרגישה נכון עם זה
ניראה לי שמאבקים בחויה ראשונית של אכילה מיותרים. אך קיבלתי קצת הערות
חמותי וחמי שאני נותנת לה לעשות מה שהיא רוצה ושהיא לא אוכלת מספיק.
לכן אשמח לחוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה - תגובה
ד``ר אורה רבר16/08/2011לאימא היקרה שלום
באופן עקרוני אני מאוד אוהבת את הגישה שלך בנושא האוכל. בהתחלה קשה לביתך להסתדר עם ההאכלה העצמית, אך לאט לאט היא תצליח להכניס יותר לפה. אם הילדה עולה במשקל על פי המדדים של טיפת חלב, (על פי האחוזון בו היא נמצאת), לא הייתי מודאגת.
יחד עם זאת לא הייתי משלימה את הארוחות במטרנה, מכוון שהילדה עלולה לא ללמוד לאכול אוכל מגוון אלא רק "לשחק" באוכל, ואחר כך לקבל את האוכל אליו היא רגילה.
אז מה עושים: החליטי מראש איזו ארוחה- אחת או שתיים ביום את נותנת מראש מטרנה/דייסה- בוקר או ערב או גם וגם- עדיף בכוס/קערה ולא בבקבוק- עזרי לה רק במידת הצורך.
בשאר הארוחות אל תשלימי במטרנה/דייסה.
המשיכי בדרכך להקניית הרגלי תזונה בריאים ונכונים.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות בבכיעדי15/08/2011
בוקר טוב, אני אמא לשני ילדים שחר בת 3 ואריאל בן 1.9 , שני ילדים עקשניים מאוד!!!עד לפני כשבועיים הכל התנהל על מי מנוחות (שינה, אוכל וכו'). בשבועיים האחרונים אריאל קם ללא סיבה בלילה בבכי (זה לא שיניים והוא מרגיש מצויין וזה גם לא חלומות). בהתחלה אני לא נגשת אבל אם הבכי מתחזק אני נגשת ומציעה מים, מוצץ, חיבוק ועל כל דבר הוא אומר לא. כאשר אני מתכוונת לצאת מהחדר מתחילות צרחות אימים, כשאני חוזרת ושוב מציעה מים וכו' הוא שוב מסרב. בדר"כ אני יוצאת ונותנת לו לצרוח את נשמתו דקות ארוכות עד שהוא קורא לי ואז הוא שותה מים נרגע וחוזר לישון, אבל אני לא חושבת שזה פתרון לפעמים הוא קם פעם אחת ולפעמים פעמיים. הוא ישן עם אחותו בחדר ומיותר לציין שהסצנות הליליות מפריעות לה מאוד. אני ממש אובדת עצות. בבקשה עזרה!!
תודה מאמא עייפה ומיואשת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררות בבכי - תגובה
ד``ר אורה רבר16/08/2011לאימא מותשת שלום
ההתשה שלך ברורה, קשה לתפקד ביום כאשר חסרות לך שעות שינה.קודם כול מהיכן הביטחון ש"זה לא שיניים ולא חלומות"? , כול כאב מתעצם בלילה גם אם ביום מצליחים לתפקד.
אז מה עושים?
נגשים כאשר הבכי מתחיל, מציעים פעם אחת בלבד, מים/מוצץ . אומרים לילה טוב, אפשר להוסיף ליטוף בראש, ואז נשארים לשבת לידו, ללא מגע פיזי , ללא מילים וללא קשר עין. לא נותנים יותר כלום רק נשארים לשבת. עד שהילד נרדם, (בטוח), חוזרים על כך כמה פעמים שנדרש. לאט לאט הילד יירגע וימשיך לישון שינה רצופה.
בהצלחה ושינה מתוקה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן 11 חודשיםנחמה14/08/2011
יש לי ילד בן 11 חודשים. לפני כחודש הפחתתי את כמויות ההנקה משמעותית, והילד אוכל בעיקר אוכל רגיל.
רציתי לשאול, אם אני אפסיק את ההנקה עכשיו, האם לתת במקום זה מטרנה? ומהם החסרונות של המטרנה מבחינה בריאותית.
בנוסף, האם תינוק בגיל זה אמור לישון לילה שלם בלי להתעורר? ואם הוא מתעורר האם זה סימן שהוא לא אוכל מספיק?
יום אחד הוא קיבל לפני השינה מטרנה צמחית והוא ישן לילה שלם, אבל אני מרגישה שזה לא בריא בשבילו ושעדיף ארוחה מזינה בתוספת הנקה. האם אני צודקת?
דבר נוסף, נאמר לי כי בגילו הוא לא זקוק לעוף ודג, ויותר טוב לו לקבל חלב שקדים. האם זה נכון? (הייתי איתו פשוט אצל מישי שבודקת אלרגיות עקב כאבי בטן חזקים לאורך זמן, והיא מצאה רגישות למוצרים רבים בינהם עוף וחלב).
תודה מראש
נחמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר16/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_תינוקות' id=link]תזונת תינוקות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 חודשים במעון ומחלותגילה14/08/2011
שלום רב
ביתי בת 8 חודשים ורק בחודש יולי נכנסה לגן .
מאז שנכנסה לגן (מיד לאחר יומיים) התחילה לפתח חום ומאז 4 ימים בגן ו 3 בבית בממוצע.
בעקבות בדיקות רפואיות לא נמצא שום ממצא חריג פרט לוירוס.
האם מחלות אלו עלולות להגרם על בסיס רגשיבגיל כהצעירבמידה ולא נמצא ממצא קליני?
מה עליי לעשות כדי לדעת על איזה רקע הבעייה ואיך להתמודד עימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר16/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- את חברה שלי?חן14/08/2011
שלום, בתי עוד מעט בת 3. היא ילדתנו השניה שנולדה בעקבות תרומת ביצית.
יש לנו ילד בן 7 כמעט, שנולד ללא בעיות והוא של שנינו ביולוגית.
מזה מספר חודשים, הילדה לא מפסיקה לשאול אותי: "אמא את חברה שלי?" ושואלת את אבא שלה "אבא אתה חבר שלי?". כמו כן, הסבתות מספרות שגם אותן היא שואלת.
שאלה זו חוזרת המון במשך היום ובכל יום.
חשוב לי לציין כי אני אוהבת אותה כמו את בני הבכור ללא כל הבדל. אני נותנת לה, לפי עניות דעתי, את אותו היחס. אותן נשיקות, אותם חיבוקים וגם את אותן מגבלות ודרישות שדרשתי מבני שהיה בגילה. היא ילדה מאד חכמה ורגישה, מאד פגיעה וחשה בכל ניואנס קטן. אנו אובדי עיצות. למה היא כל הזמן שואלת זו? אולי היא מרגישה אחרת מאחיה?
יכול להיות שמבלי לשים לב, אני יוצרת איזו הפליה? אני מאד מקווה שלא, כי אני אוהבת אותה בכל נשמתי ואהבה זו הולכת וגדלה מיום ליום. לא אשקר שהיו לי חששות לפני הלידה שהדברים יהיו שונים מהדרך הרגילה, אבל לא כך היה הדבר.
אנא ענו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את חברה שלי? - תגובה
ד``ר אורה רבר16/08/2011לאימא יקרה שלום
המשיכי לאהוב את ילדך כפי שאת עושה, השאלה היא שאלה טבעית אך הפרשנות שלך שונה מכוון שאת חוששת. כאשר היא תשאל תעני: אני אימא שלך ואני אוהבת אותך מאוד
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
חן16/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצצים, שתיית מים וצחצוח שינייםורד12/08/2011
שלום
בני בן 11 חודשים ויש לי מס' שאלות לגביו:
1) האם נכון לתת בגיל זה מוצך שמתאים לגיל 3-6 חודשים על מנת שלא יפגע בשיניים? כרגע הוא עם מוצץ כזה ומסתדר איתו מצויין. אני רוצה לחדש את המוצצים ולא בטוחה לגבי המידה.
2) הוא מסרב לשתות מים ולעומת זאת מיצים הוא אוהב. האם עלי להמשיך ולהתעקש שישתה מים (ניסיתי בצורות שונות: כוס, בקבוק, מים קרים, חמימים, אך ללא הועיל)? או לעבור למיצים ואם כן יש שתיה המומלצת יותר מהאחרות?
3) האם יש לצחצח שיניים בגיל זה? ואם כן איך עושים זאת?
בברכה,
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת תשובה, תודה.
ורד15/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד יקירה
עדי15/08/2011הי ורד
אני יכולה לענות מנסיוני: בקשר למוצצים, מה שנוח לילד זה מה שחשוב וגודל המוצץ בכלל לא קשור לשיניים (נאמר לי מראפת שיניים). בתי הבכורה בת 3 ועדיין עם מוצץ קטן 0-3 כי זה מה שנוח לה.
בקשר למים, כמובן שעדיף לשתות רק מים. המיצים מפוצצים בסוכר מה שלא בריא גם לשיניים. חברה שלי היתה מוהלת את המיץ עם מים ובהדרגה מפחיתה מהמיץ ושמה יותר מים. אפשר גם לעבור לויטמינצ'יק (זה תרכיז ענבים) ולהמתיק טיפה את המים.
בקשר לשיניים, תני לו מברשת קטנה שישחק איתה בפה ואת יכולה לשים אותו לידך כשאת מצחצחת, הם אוהבים לחקות אותנו וזה יבוא ממנו.
מקוה שעזרתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד יקירה - תגובה
ד``ר אורה רבר16/08/2011לורד תשובתה של עדי טובה בעיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר אורה רבר16/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_שיניים_לילדים' id=link]רפואת שיניים לילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בלילהג'ני12/08/2011
שלום,
יש לי תינוקת בת חודש וחצי, שבמשך היום היא כמעט ולא ישנה אולי חצי שעה או 10 דקות אחרי ארוחות(כל 3 שעות) אבל, בלילה היא ישנה כמעט כל הלילה בלי להתעורר, לפעמים 5 שעות ולפעמים אפילו 7 שעות. האם זה נורמאלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בלילה - תגובה
טובי פלד14/08/2011שלום ג'ני
זה הכי נורמלי שיש. השינה נשלטת על ידי הורמונים היא טבעית ושנה אצל כולנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שבעה חודשים- בעיות שינה קשות!סהר11/08/2011
שלום! ביתי בת השבעה חודשים תינוקת מאוד נוחה, יש לה סדר יום כבר מגיל חודש, כל ארבע שעות ארוחה מסודרת, ישנה במהלך היום בין 40 דק לשעה ורבע.בשעה שמונה היא במיטה כל יום- והחל מהשעה עשר וחצי ועד השעה 1 היא מתעוררת ללא הפסקה. בנוסף, היא מתעוררת בין 4-5 כל יום. אנחנו אובדי עצות ולא יודעים מה לעשות!
נשמח לכל עצה אפשרית!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שבעה חודשים- בעיות שינה קשות! - תגובה
טובי פלד14/08/2011סהר שלום
מה ניסיתם לעשות עד עכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות או שלב נורמלי?יעלי09/08/2011
שלום! ביתי בת שנה וכמעט 5 חודשים. מזה שנה הולכת למשפחתון עם עוד 6 ילדים. לאורך חלק גדול מהשנה הייתה הקטנה ביותר והבת היחידה.
כיום כשאנחנו בסביבת ילדים/ פעוטות אחרים היא נוטה ל"הגן" על המרחב הפיזי שלה, בדרך כלל על ידי דחיפה קלה של ילד אחר או מכה קלה. חשוב לציין שהיא לא מבחינה בין קטנים לגדולים בהתנהגות הזאת ואם אנחנו בקהל צפוף היא יכולה להכות את גב המבוגר ש"חוסם" לה את המרחב.
אני מוצאת את עצמי אומרת לה הרבה "לא, אנחנו לא מכים" אבל שנייה אחר כך אותו ילד יכול לדחוף אותה/ לחטוף לה צעצוע וכו'.
מצד אחד חשוב לי שהיא תדע אלימות היא בלתי לגיטימית. מצד שני אני מרגישה שאני מונעת ממנה מלעמוד על זכויותיה/ להגן על עצמה. המטפלת במשפחתון טוענת שזה שלב נורמלי ושעליי לאפשר לה ללמוד התנהגויות חברתיות והתמודדויות שונות, כל עוד זה לא מסכן אותה או מסכן ילד אחר.
האמנם? האם עליי לא להתערב עד רמה מסויימת? ואם להתערב אז איך? חשוב לי מאוד לאפשר לה לפתח אישיות עצמאית וביטחון עצמי ביכולתה להגן על עצמה ולהתמודד, אך מנגד אני חוששת שהיא תהפוך לילדה אלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה
יעלי09/08/2011בכל מובן אחר היא ילדה מאוד חברותית ופתוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות או שלב נורמלי? - תגובה
טובי פלד10/08/2011שלום יעלי.
המטפלת שלך צודקת לגמרי. הקשיבי לב ותחסכי לעצמך התלבתויות מיותרות.חובתך המוסרית היא ללמד את ילדך להגן על עצמו.מי שלא לומד להגן על עצמו יעשה קורבן. זה מה שאת רוצה.
ילדות בדרך כלל איננן אלימות הן לומדות מהר מאד שזה לא כדאי. החברה תלמד אותן . ההתערבות שלך היא לא אפקטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד ביישןיעל09/08/2011
היי
בני בן השלוש ושמונה חודשים חסר ביטחון. עד לא מזמן היינו בטוחים שהסיבה היא היותו נמוך (מתחת לאחוזון 3) הבדל משמעותי בין ילדי הגן הוא לא הפסיק לדבר על הנושא בבית.
לאחר בדיקה מעמיקה באינטרנט הבנתי שבני ביישן (ע"פ כל המאפיינים) החלטתי לקחת אותו לפסיכולוגית ילדים דרך קופת חולים (טרם נפגשתי עימה).
איך פסיכולוגית יכולה לעזור לילד ביישן?
פסיכולוג באופן פרטי עולה המון ואין לי אפשרות אני עם 2 קטנים ואי מאוד רוצה לעזור לבני כי זה ממש פוגע בו,אני קצת חוששת ללכת דרך הקופה וזה לא יפגע בו בנושא בעתיד.
אשמח לשמוע את תגובתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד ביישן - תגובה
טובי פלד10/08/2011שלום יעל.
לפי דעתי פסיכולוג בגיל הזה לא יכול לעזור לביישנות לא יכול להזיק גם. מה שהפסיכולוג
בדרך כלל עושה זה לשחק עם הילד וזה לא תורם דבר לבעיית הבישנות.
אין לה מה לדאוג גם מהעניין הרישומי זה לא יכול להזיק בכלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביישן
יעל10/08/2011תודה על התגובה.
אשמח שתאמר לי היכן אני יכולה לטפל בבעיה של הילד?
אם לא פסיכולוג אז מה כן? בני חייב עזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביישן - תגובה
טובי פלד10/08/2011שלום
אני חושב שכדאי שאתם ההורים תלכו לברורו יותר מעמיק של הנושא ותקבלו הדרכה. זה כן התפקיד והיכולת של הפסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול התנהגותי יכול לעזור
רונית13/08/2011טיפול התנהגותי (aba) בקבוצות קטנות אשר עובד על מיומנויות חברתיות יכול לעזור.
רונית שני -מנתחת התנהגות
חניוך מיחוד (m.a)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול התנהגותי יכול לעזור - תגובה
טובי פלד14/08/2011אני מסכים שהוא יכול לעזור . אבל במקרהזה זה בעייה של ההורים יותר מאשר של הילדים.לדעתי זהו גיל צעיר מדי לטפל בבישנות שהיא תכונת אופי בעיקרה .ואינה מפריעה להגיע להישגים בכל התחומים בגילאים צעירים. כדאי להורי לקבל את התכונה ולא לילחץ ממנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בלילהאמא08/08/2011
שלום,
יש לי ילד בן שנתיים מדהים חייכן מתוק אמיתי
לא מזמן עבר למיטת ילדים ובהתחלה הכל היה טוב נכנס למיטה לבדו אני\ בעלי מקראים לו סיפור והיה נרדם בלי בעיה.
בימים האחרונים אנחנו שמים אותו במיטה יוצאים אומרים לילה טוב והוא פשוט בא אחרינו
הוא קם מהמיטה איזה 7 8 פעמים עד שנרדם איך מתמודדים אם זה שכל פעם הוא קם וחוזר ??...
זה ממש מתיש כל פעם להחזיר לחדר הוא יוצא והכל חוזר חלילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בלילה - תגובה
טובי פלד10/08/2011שלום לך
לילדך יש כנראה עלייה ברמת החרדה .יש לך שתי דרכים אחת לאסור עליו בתקיפות לקום מהמטה . שנייה להמשיך כך להחזיר אותו מטה מספר פעמים. בלי לכעוס ובלי הרבה רגשות. .הוא יתרגל שזו התוצאה ויקבל את זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםסיון08/08/2011
ביתי בת שנה ועשרה חודשיים חכמה מאוד מדברת ,שרה ילדה מאוד אהובה בגן וביכלל אך לאחרונה החלה לומר המון את המילה "מפחדת" מכל מיני דברים שלא תמיד ברורים לי ,לדוגמא יש לנו כלב שהיא מאוד אוהבת וקשורה אליו מנשקת ומחבקת אותו וכאשר הוא נובח (בד"כ כשמישהו בדלת) היא רצה בבהלה פעורת עיניים מבט חרדתי אמיתי בוכה ומפוחדת ,היא רגילה לנביחות שלו בד"כ אך לעיתים התגובות הן כאלה,בנוסף היא לא ישנה טוב בלילה מתעוררת מ"ס פעמיים בבכי ומבקשת בקבוק לפעמיים גם פעמיים בלילה (העברנו אותה חדר לפני כחודשיים בערך).אני דואגת לה ומאוד רוצה לדעת כיצד להגיב ולהתייחס למצבים מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים - תגובה
טובי פלד10/08/2011שלום סיון
הפחדים הם די רגילים לילדים שהם רגישים יותר והבת שלך היא כנראה כזאת.זה יעבור מעצמו ילדים לפעמים מפתחים פחדים מכל מיני רעשים..
אני מציע להתיייחס לפחדים בצורה מתונה לדבר בצור מתונה להגיד זה בסדר לא יקרה לך שום דבר רע. להמשיך הלאה רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סיון11/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וחצי- תרגילי "השטחות"עדי08/08/2011
שלום,
ביתי בת שנה וחצי- בת בכורה ויחידה.לאחרונה מרבה בתרגילי השטחות על הריצפה כאשר אינה מרוצה ממשהו, אינה מקבלת מה שהיא רוצה. האם נכון להתעלם כאשר היא עושה זאת? במידה וכן, עד איזה גבול? היום לדוגמא: היא הישטחה על הרצפה, בכתה מאוד, לא התייחסתי והסברתי לה כי אין סיבה לבכי שלה. יחד עם זאת, היא לא הפסיקה לבכות- התרוממה וחיבקה אותי ברגליים. באיזשהו שלב, הרמתי אותה כי היא לא הפסיקה לבכות.
האם פעלתי נכון? מה עליי לעשות במקרים אלו. אודה לתשובתכם. עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וחצי- תרגילי "השטחות" - תגובה
ד``ר אורה רבר08/08/2011לעדי היקרה שלום רב
ביתך התחילה את "גיל המרד" הראשון המתאפיין גם ב"התקפי זעם" – מה שאת מכנה בשם "השתטחויות על הרצפה". קודם חשוב שתדעי שזה נורמטיבי לגילה ומראה על התפתחות, היא למדה שהיא יכולה ל"שלוט בהוריה".
מה עושים?
כאשר היא נתקפת בהתקף זעם, חשוב להיות לידה אך לא לתת לה את מבוקשה, (אם לא התכוונת קודם לכן לתת לה). אל תתני לה את מבוקשה בעקבות התקף הזעם והבכי כי היא תלמד שזו הדרך להשיג דברים. תמיד יש לה סיבה לבכי, לכן אין טעם לומר לה כי "אין סיבה לבכי שלה" הבכי משרת מטרה- "שליטה בהוריה". בזמן ההתקף היי נוכחת, אך המשיכי בהצבת הגבולות שהיו לפני הבכי.
נסי ל"תפוס" אותה רגע לפני "התקף הזעם"- אם למשל היא רוצה גלידה ואת לא מתכוונת לתת לה, הציעי לה משהו אחר, בריא יותר, שהיא אוהבת. אם היא עייפה נסי למלא את צרכים האמיתיים שלה, לפני שתאבד את סבלנותה. הפגיני כלפיה יחס אוהב ומקבל כאשר היא מתנהגת כראוי, והמשיכי בהתעלמות מבכי שאת לא מוצאת לו סיבה סבירה, בכול מקרה אל תשני את החלטתך בעקבות הבכי.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהייה מחוץ לביתעדי08/08/2011
שלום רב,
בני בן 3 חודשים. הוא נולד בתחילת מאי כך שבזכות מזג האוויר הטוב וגם מפני שאני הרגשתי טוב יחסית מהר מאד אחרי הלידה אנחנו מבלים הרבה מחוץ לבית, אם זה בקניונים, מבקרים בבתים של אחרים או בחוץ אם לא חם מדי. אני כמובן לא מדלגת על ארוחות, מקלחות וכו'. השאלה שלי היא האם זה מסוכן/לא מומלץ לשהות עם תינוק הרבה מחוץ לבית? יש לי המון ויכוחים עם אמא שלי על הנושא, שטוענת שזה לא בריא, שלילד לא תהיה תחושה של בטחון וכו' וכו'. אני חייבת לציין שהוא ילד מאד חייכן וחברותי, בד"כ מאד רגוע למרות שבימים האחרונים קצת פחות אבל נראה לי שזה מפני שהוא מוציא שיניים.
לתשובתכם אודה מאד
בברכה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שהייה מחוץ לבית - תגובה
ד``ר אורה רבר08/08/2011לעדי היקרה שלום
מצוין שאת מקדישה לתינוקך, מגוונת את ימיו וחושפת אותו לגירויים ואנשים חדשים.
יחד עם זאת נסי להקפיד על סדר יום קבוע- זמני ארוחות ושינה במקום קבוע.
צאי עם תינוקך לכול המקומות החביבים עליך, את מצב הרוח הטוב שלך את מקרינה על תינוקך המשיכי להנות ולהפיק את המיטב מ"חופשת הלידה"
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמות אב בחייו של תינוק בן שנה וחציליאור07/08/2011
שלום רב לכולם
מקווה מאוד שהגעתי לפורום הנכון ....
בעקבות משבר אישי שקרה לי ולבן זוגי בהריון נאצלנו לחיות בנפרד מתקופת ההריון ועד היום שכול אחד מאיתנו חי במדינה אחרת , היום הילד שלי בן שנה וחצי ואביו חוזר לתמונה
רקע כללי : בכול התקופה הזאת גרתי בבית הוריי הילד מכיר את סבא סבתא ואת האחים שלי שהם הדמויות המרכזיות בחייו (הוא קורא לסבא - אבא בגלל שהוא שומע אותי קוראת לו אבא ) אני לא יודעת אם זה נכון אבל דאגתי תמיד להסביר לילד שזה סבא וציינתי גם את שמו - ברקע תמיד דאגתי לטפטף לילד שיש את אבא כמובן עם תמונות וסקייפ הנחתי תמונה שלנו ליד המיטה וככול שגדל מידי פעם הראתי לו את התמונה וסיפרתי לו שזה אבא .
עכשיו הוא חוזר לחיינו ואני רוצה לעשות את זה נכון ולמזער כמה שיותר את הנזקים שיכולים להגרם לילד שדמות כ"כ חשובה ומרכזית נכנסת לחייו
השאלה איך עושים את זה נכון ?????
אני מאמינה שגם הרצון של בן זוגי להתקרב כמה שיותר מהר לילד יגרום ללחץ מסויים
אשמח מאוד להדרכה הנכונה
בתודה ושבוע טוב לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמות אב בחייו של תינוק בן שנה וחצי - תגובה
ד``ר אורה רבר08/08/2011לליאור היקרה שלום
הקשר עם האב חשוב ביותר לכול ילד, וטוב שהאב "חוזר לתמונה" ואתם שבים לחיים משותפים. תני לאב להיות שותף מלא בחיי הבן שלכם. אפשרי לשניהם "תקופת הסתגלות" אל תשאירי אותם לבד, כול עוד הילד לא מוכן לכך. נסו להיות כמה שאפשר יותר יחד כמשפחה. אם יש אפשרות צאו לחיים משותפים בדירה משלכם, וכך הילד ייחיה ב"משפחה רגילה" - אימא, אבא ילד, ולא יחליף בין דמות האב לדמות הסב.
הקפידי שילדך יקרא לסבא- סבא ולא אבא.
בהצלחה בחיים המשותפים אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אורה שלום ותודה על תגובתך
ליאור08/08/2011אכן לאחר תקופת הסתגלות של בן זוגי - נעבור לדירה משותפת ונחיה כמשפחה לכול דבר
שאלה נוספת לי אליך מיכוון שכמו שציינתי אני נורא חוששת מהלחץ של בן זוגי להתחבר לילד מהר ככול שאפשר -
רציתי לדעת מאלו דברים צריך ממש להמנע ?
ואיך להתמודד גם במצב שהילד עובר לסביבה חדשה - אנחנו נעבור גם לעיר אחרת ויהיו סביבו אנשים חדשים (המשפחה של בן זוגי ) ??.
אני ממש מפחדת להתנהג ולעשות דברים שיכולים לגרום לילד שלי תחושה לא נעימה ואו חלילה לפגוע בבטחון שלו .
אני רוצה לציין שהבן שלי ילד שבסביבה שחדשה לו הוא מאוד בוחן ורק אז נפתח לאט לאט לסביבה .
מודה לך מאוד
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אורה שלום ותודה על תגובתך - תגובה
ד``ר אורה רבר08/08/2011לליאור היקרה שלום
מתוך השאלות החדשות שלך נראה לי שעדיף שתגשי לייעוץ אישי ולא תסתפקי בתשובות באמצעות האתר.
שאלות שעולות בי בעקבות המידע החדש:
לא ברור ממה את חוששת ומדוע?
מדוע אתם עוברים לעיר אחרת ומתרחקים ממשפחתך, שאליה הילד רגיל וכנראה גם מאוד קשור?
האם היו קשרים קודמים בין הילד למשפחה המורחבת החדשה אליה הוא מצטרף?
האם בעיר החדשה תחיו בדירה משלכם
מה היה היחס של הילד למשפחת האב
ועוד...עוד... שאלות רבות המצריכות התייחסות רחבה
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)