מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תבליניםאורלי09/05/2010
שלום,
באיזה גיל אפשר להתחיל לתבלן את המרק? ובמה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיבול
בת-חן כהן09/05/2010הי אורלי
אני ממליצה כבר מהתחלה ברגע שנותנים מרק טחון להוסיץ בצל, שום (מבושלים) ועשבי תיבול כמו פטרוזיליה, סלרי, כוסברה, בזיליקום ועוד.
כמובן לפי הכלל שכל דבר חדש נותנים לחוד קודם כל.
לא, לא צריך לתת רק בצל אבל תעשי מרק מכל הירקות שהוא מכיר+ בצל לכמה ימים, ובמרק הבא תוסיפי שום וכו'.
זה נותן טעם רב למרק והעיקר- בריא מאוד!!!
לגבי תבלינים אמיתיים- רק כאשר הוא מתחיל לאכול את האוכל של המבוגרים הייתי חושפת אותו לזה. לא לפני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שבוע ותזונתוליאת09/05/2010
הי,
לפני שבוע ילדתי את בני השני והחלטתי שאנסה הפעם יותר מפעם ראשונה להניק, אכן בינתיים זה מה שאני מנסה לעשות אבל אחרי משהו כמו 20 דק' מכל צד הוא לא רגוע ועדיין רעב, אני שומעת שהוא בולע אבל לא יודעת כמה, כהשלמה אנחנו נותנים לי תחליף חלב עוד 60 מ"ל לכל ארוחה כל 3 שעות לערך.
שתי שאלות לי, האם יש לכן המלצה לגבי הנקה נכונה יותר, טיפים ושיטות שיגרמו לי להמשיך ולא להתייאש (זה מאוד חשוב לי).
שאלה שנייה, האם השלמה של 60 מ"ל בגיל הזה נכונה ומתי עלי להגדיל את הכמות.
לציין שהילד נולד 2700.
תודה רבה,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
בת-חן כהן09/05/2010שלום ליאת
מה שאת מתארת חווה כל אם מניקה- לא ידועות הכמויות ולעיתים הם יותר רעים לעיתים תכופות יותר.
אבל- החוכמה היא לסמוך על הטבע ועל מנגנון הרעב/שובע של התינוק.
מה שאת כרגע עושה הוא לא מומלץ- כשאת נותנת לבנך השלמה גופך מתרגל לייצר מעט חלב ממה שבנך זקוק לו ואז הוא לא שבע. זה מן מעגל שיכול להרוס את ההנקה.
אני מממליצה לחזור להנקה בלעדית. אם בנך לא שבע מכמויות החלב שלך גופך יגדיל את הכמות בעצמו.
בברכה של אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה שיורד באחוזוניםנועה08/05/2010
בתחילה היה סביב אחוזון ה- 25 ועכשין נוטה לכיוון אחוזון העשר. בדיקת צואה לא העלתה דבר. האם הוא אוכל מספיק? - להלן התפריט שלו.
בבוקר 210 מ"ל תמ"ל
בעשר- שני פירות בדרך כלל בננה ותפוח
בצהריים - 210 מ"ל תמ"ל
בסביביות שלוש - כ-220 מ"ל של מרק טחון עשיר בקטניות וירקות. מרק בשרי אוכל כפעמים בשבוע.
בסביבות חמש- חצי פרוסה של לחם או פרוסת גבינה צהובה או דייסה ( לא כמות גדולה) מעכשיו אני אתחיל לתת גם מוצרי חלב.
בשבע בערב- 210 מ"ל תמ"ל לפני השינה. ישן רצוף עד הבוקר.
כרגע שוקל תשעה קילו. עושה מספר פעמים קקי ביום, לפעמים אפילו חמש פעמים.
האם התפריט נכון? מה יש להוסיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העשרה קלורית
בת-חן כהן09/05/2010הי נועה
ההמלצה שלי היא להעשיר לו את המזון- לכל מה שניתן להוסיף
שנן זית
אבוקדו
טחינה
ממרח שקדיה
חלבה
דייסה לתמ"ל
אם חודש כזה לא מעלה אותו באחוזונים תעזרי ברופא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מתחילים מוצקים לתינוקת בת3 חודשאורית08/05/2010
שלום יש לי תינוקת בת שלושה חודשים אני רוצה להתחילה לה טעימות של ירקות ופירות
1. אם מה אני מתחילה אם ירק או פרי אם זה ירק אז איזה ירק כדאי להתחיל או אם איזה פרי כדאי להתחיל
2.איך אני מכינה את הירק או הפרי שאכן הילדה תוכל לטעום ממנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדם מדי
תמרית08/05/2010אמא יקרה,
לא נותנים טעימות בגיל כזה עדיין.
ההנחיות של משרד הבריאות הן לא לפני 4 חודשים וגם אז מדובר רק על טעימה קטנטונת של פחות מכפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית
שרית עטיה-שמואלי10/05/2010חכי מעט
ההנחיות התזונתיות ממליצות על טעימות מגיל 4 חודשים וגם אז רק טעימות כדי להרגילו למגוון של טעמים. חד גיל חצי שנה המזון העיקרי צריך להיות חלב אם / תמ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה של 16:0012306/05/2010
בגיל 10 חודשים עם 3 ארוחות ו-3 הנקות
אפשר במקום ההנקה של 16:00 לתת בקבוק עם חלב עיזים או שעדיף לתת אוכל (סנדוויץ או משהו כזה) או להשאיר את ההנקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
12309/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת ארבע
שרית עטיה-שמואלי10/05/2010הי
תלוי מה אוכל עוד במשך היום
חלב בבקבוק החל מגיל שנה . עדיף ארוחה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי משהו
12310/05/2010הבנתי שבמקום ארוחת 16:00 לא לתת חלב אלא ארוחה או הנקה, לא הבנתי מה עדיף ? להמשיך להניק (אני יכולה טכנית) או לתת ארוחה (כחלק מתהליך גמילה מהנקה...להשאאיר רק את הנקת בוקר וערב)
במשך היום אוכל הכל (פירות, דייסות, בשר, ירקות, ביצה, לחם, פסטה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
12312/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה/גמילה
נורית קליפר13/05/2010לשיקולך, לקראת גיל שנה כדאי לעבור ל 2 הנקות בוקר ולילה אז את בהחלט יכולה להמיר הנקת אחה"צ במזון מוצק ומזין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפמיל ועצירות-דחוףףףףףאמא06/05/2010
שלום
ביתי בת 8 שבועות ניראה כי סובלת מריפלוקס. בהתייעצות עם רופא הילדים התחלתי היום לתת לה אינפמיל.
האם אמור לעזור כבר מהמנה הראשונה? אכלה 120 מ"ל ועדיין עלה לה. האם יש צורך להתרגל לפורמולה לפני שמתחילה לעזור?
בנוסף היא סובלת מקושי ביציאות אומנם יש לה כל יום יציאה אך לאחר מאמצים אדירים במהלך כל היום (רופא הילדים טוען שאין דבר כזה עצירות בגיל כ"כ קטן האם נכון?)
האם האינפמיל יכול עוד להחמיר לה הקושי ביציאות? אם כן מה לעשות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבת שלי גם ניזונה מאינפמיל
יעל09/05/2010וזה בהחלט גרם לה לדעתי לעצירות, כל יום היא מתאמת מאוד עד ליציאה. ולדעתי יש קשר כי בסימילאק זה לא היה ממש ככה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנפמיל
אנפמיל אמור לעזור כבר מהמנה הראשונה. זהו תחליף שאמור להפוף לסמיך יותר בקיבה ולהקל על הרפלוקס.
לגבי היציאות- נסי להתיעץ עם דיאטנית דרך קופת החולים או רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא שלך טועה בגדול
יסמין10/05/2010הבת שלי בת חצי שנה וגם אוכלת אינפמיל מאז גיל 4 שבועות,לאחר שסבלה מפליטות מרובות(ריפלוקס).
גם לה זה גרם עצירות קשה,אבל אל דאגה,הגוףמתרגל ממש מהר וזה עובר.
כדי להקל עד ש..אני נתתי עגבניה,גירדתי טוב טוב במגרדת הכי קטנה ונתתי לה כפית או שתיים של עגבניה מגורדת (בלי הגרעינים !!!).
לאט לאט,כי זה גם טעם חדש ,אבל היא אכלה ובאותו יום עשתה קקי בלי שום קושי.
אפשר גם למרוח שמן על הבטן ולעסות בכיוון השעון,פשוט עיגולים,זה גם נעים להם וגם מסדיר את מערכת העיקול.
תנסי לעזור כמה שאפשר,יש מה לעשות ובהחלט יש כזה דבר עצירות בגיל כזה.
בהצלחה,מקווה שעזרתי ולו במעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות קטנות וחשובות :)מלי06/05/2010
שלום,
בתי בת 9 חודשים וחצי.
יונקת, עולה יפה במשקל, אחוזון 95. מתפתחת יפה.
היא יונקת ביום ובלילה.
בשעה 12:00 אוכלת ארוחת פירות.
בסביבות שעה 16:00 או 17:00 אוכלת ארוחת ירקות עם עוף או הודו.
לפעמים אני נותנת לה "לנשנש" מלפפון, עגבניה, אבטיח, מלון. (יש לי רשת של SASSY אני שמה בתוכה פירות/ ירקות).
לפני יומיים התחלתי לתת לה ביסקוויט של מטרנה- אחד ביום.
היא שותה מים.
1. אני רוצה להתחיל לתת לה ביצה- מאיזה חלק של ביצה מתחילים? איך לתת לה אותה?
2. איזה לחם מומלץ לתת לתינוקות?
3. אני רוצה לתת לה גבינה ויוגורוט? איזה סוג לתת, כמה ומתי?
4. טחינה- איזה סוג לתת וכמה?
4. איך אמור להראות תפריט?
תודה רבה רבה,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלי
ביצה - אפשר לתת גם חלמון וגם חלבון
אפשר מרוסקת עם עגבניה/גבינה/אבוקדו
מוצרי חלב - עדיף לא ממותקים כבו גבינה לבנה ויוגורט. לא משנה באיזו ארוחה
טחינה - אין בעיה. אפשר לשלב עם פירות/אבוקדו או מרוחה על לחם
תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצהאימא טובה05/05/2010
בכל מקום אני קוראת דיעה אחרת בעניין הביצים לגיל 8 חודשים? תי באמת אפשר לתת ביצה האם באמת קודם חלמון ואחרי זה חלבון אשמח לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצה
בת-חן כהן09/05/2010ההמלצה של משרד הבריאות היא גיל שנה לגבי הביצה כולה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסה בן 8 חודשיםשלי05/05/2010
שלום,
בני בן 8 חודשים עדיין יונק, שוקל 9 ק"ג ומתפתח יפה מכל הבחינות.בבוקר אוכל מנת פירות ובצהריים מנת ירקות עם בשר/עוף,
רצינו להוסיף לו דייסה לחלב שאוב בערב לפני השינה כדי שיישן טוב יותר (הוא הולך לישון אחרי מקלחת והנקה בסביבות 08:30 ומתעורר אחרי שעה!!! ואז קשה להרדים אותו ואם נרדם אז שוב מתעורר אחרי שעה..). האם רצוי? יש לי קצת יסורי מצפון בעניין כי אני יודעת שדייסה מכבידה על המערכות (כך לפחות יועצות ההנקה אומרות), האם אתן ממליצות לתת לו דייסה? ואם כן איזו (ראיתי שיש בטעם תפוח ובננה של מטרנה),
אודה עיל תשובה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - לא עניתם לי
שלי08/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסה
בת-חן כהן09/05/2010הי שגית
אין בעיה עם הרעיון אבל מומלצת דייסה ללא טעם מתוק- קוואקר יכולה להועיל מאוד לעיכול והייתי בוחרת בה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת לילהשמרית05/05/2010
שלום לכולם
בתי בת 5 חודשים שוקלת 6.100 וגובה 63 ס"מ
אוכלת 5 ארוחות ביום (סימילאק) בערך 650 CC
היא נרדמת בשעה 20:00 בערך עד 6:00 בבוקר כאשר הארוחה האחרונה היא בסביבות 19:00
האם יש צורך להעיר אותה להאכלת לילה ב- 22:00 או שהמינון מספיק בינתיים?
יש לציין ששינתה עמוקה ועריבה ולעיתים אני זו שמעירה אותה בבוקר בשביל לאכול
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה מתבקשת
אמא07/05/2010מצטערת אבל חייבת להגיב...
לזה קוראים צרות של עשירים... : - )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאכלת לילה
בת-חן כהן09/05/2010שלום שמרית
אין צורך להעיר תינוק משנתו כדי לאכול.
מה שכן- היא אמורה להתחיל לטעום מזון מוצק בגיל זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלנו טעימות
שמרית09/05/2010לפני כחודש וביומיים האחרונים אף דורשת יותר מטעימה.
אני לא אעיר אותה לאכול- תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל אצבעותנעמי05/05/2010
שלום רב,
ביתי בת שבע וחצי חודשים (התחילה טעימות בגיל חמישה וחצי חודשים) , אוכלת פירות , ירקות עוף טחונים לגמרי (בבלנדר) ואוהבת את זה מאד.
ניסיתי לתת לה אוכל מרוסק במקרם שונה פחות טחון אך ללא הצלחה , היא אינה מרוצה מזה ולא אוכלת
בנוסף נתתי לה לחם (הקשה של הלחם וחתיכות גדולות - ה"נשיקה" של הלחם) היא נהנת מזה מאד ולועסת היטב ובולעת ללא קושי.
האם אפשרי / כדאי לעבור ישר לאוכל אצבעות ? לוותר על השלב המרוסק? או שזה בעיה?
תודה מראש.
נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל אצבעות
בת-חן כהן09/05/2010הי נעמי
אין עם זה כל בעיה
נשמע שהילדה מקסימה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאלונה05/05/2010
בני בן חודש וחצי.בתחילה ניזון מהנקה מלאה וכעת רוב ההזנה מסימילאק (הציצי התרוקן כליל) אבל...
הוא שותה ממש מעט..מסתפק ב-20 ובמקרה הטוב 60 כך שבסה"כ מגיע לכמות מקסימלית של 400עפי הנוסחא אמור לשתות כמעט פי 2 ולא ניכנס ל"כל תינוק ניזון מכמות אחרת.." זה פשוט לא נראה הגיוני לאכול כ"כ מעט ולא לדרוש כלל !!
בלילה שותה במרווחים סבירים אולם שוב בכמות קטנה (אולי פעם אחת שתה כמות של 120 ) כאשר ביום ממש לא מסודר כך שמראה סימני רעב נותנת בקבוק שותה כמות קטנה ושוב חוזר חלילה
מה שכן אני שמה לב שהוא לא רגוע בגלל כאבי בטן כנראה גזים רוב שעות היום ובעיקר לפנות בוקר
למזלי ולמזלו הוא נותן צואה אחת ליום אולם האם הגיוני שתינוק לא יאכל בגלל גזים? הבעיה מוכרת? האם ברוב שעות היום תיתכן בעיית גזים?
אני בחרדה אמיתית כי כך ביתי הבכורה היתה ואנחנו ממש אובדי עיצות מאחר ועד היום היא סרבנית אוכל באופן מוחלט ויש לנו ממש קושי איתה עם ההזנה - גם היא היתה תינוקת חסרת תיאבון מאז שנולדה.היא מאוד רזה ובאחוזון יחסית נמוך במשקל.
איני רוצה לחזור על אותו תקליט גם עם הקטן ורוצה בכל מחיר להבין מדוע זה קורה ומה עליי לעשות
האם התינוק אכן לא רעב...? האם כאבי הבטן מפריעים לו - אני שמה לב שבמהלך הארוחה הוא מתפתל והרבה פעמים מפסיק לאכול וכן בשעות ערות התנוחה הכי נוחה לו זה על הזרוע כאשר היד מונחת על ביטנו מה שמחזק את ההשערה כי סובל מכאבי בטן
כיצד יודעים האם הסימילאק לא טוב לו אולי לעבור למטרנה או לסוג אחר של סימילאק
נא עזרתך הדחופה בבקשה
מה לעשות על מנת לשפר המצב ? האם לעבור לפטמה 2 או שמא מוקדם ?
הוא נולד במשקל 3.210 ובגיל חודש 4.200
יש לנו תור ב-17.5 לחיסון ושקילה אולם עד אז חבל לי שירד במשקל וניכנס ללופ הזה של חוסר תיאבון וכו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
בת-חן כהן09/05/2010הי אלונה
מה שנראה הוא שבנך אכן סובל מגזים וזו הבעיה העיקרית כאן
ראשית מומלץ לנסות פורמולה אחרת כי יש כל מיני ילדים שמעדיפים סוג אחר של מזון.
יש את המטרנה ואת האופטימיל ששמעתי עליה דברים מעולים.
את יכולה לנסות גם תרופה שנקראת טיפטיפות סימיקול להקלה על כאב בטן הנגרם מגזים במערכת העיכול בתינוקות ופעוטות, ששמעתי גם עליהן דברים טובים.
אם גם זה לא מצליח הייתי הולכת לרופא בודקת רגישו לחלב פרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה לך בחום
רות10/05/2010על מנשא, מנשא ושוב מנשא!
והמלצה חמה נוספת, לנסות את המטרנה החדשה. אצלנו היא חוללה פלאים ליציאות ולגזים.
אצל הבכור שלי, בתקופת הקוליק הקשה, עברנו למטרנה ללא לקטוז שמאוד הקלה עליו.
לצערי, שוב תרופה לגזים לא עבדה אצלנו. מה שבטוח, זה עובר!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד על הנקה מלאה 7 חודשים :)
אורלי10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצעה לארוחת אחר הצהריים בת 7 חודשייטל05/05/2010
שלום.
אשמח לקבל הצעה לארוחת אחר הצהריים לביתי בת ה-7 חודשיים ידוע לי שניתן לתת טחינה /אבוקדו וכו'
ברצוני לתת לה ארוחה אשר תשביע אותה עד השעה 20:00 שהיא אוכלת את הסימילאק וישנה עד הבוקר.
אשמח לקבל תפריט אחר אשר ישביע אותה ויהיה כביכול לארוחה מלאה.
תודה ואמשך יום נפלא
לירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
בת-חן כהן09/05/2010הי לירן
לא רשמת לי מה הארוחות האחרות בתפריט מכילות , האם ארוחת אחר הצהריים זאת ארוחת הערב?
אם כן תוכלי לתת ירקות טריים או מבושלים/אפויים עם טחינה גולמית או אבוקדו.
כמו כן תוכלי לתת לה פרי לקינוח וכך הארוחה תהיה גדולה יותר.
זהו גיל בעייתי כי לחם ביצים ומוצרי חלב אינם מתאימים לגיל זה ולכן ארוחת הערב נרא5ית מעט דלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 חודשיםמיכל05/05/2010
שלום,
התייעצתי עמכן בעבר בענין הפסקת בקבוק בשעות הלילה. התהליך לקח כמה ימים (ממש מעטים, הופתעתי מהמהירות), והמתוק שלי כבר לא אוכל בין 00 ל 6 בבוקר. הבעיה שהוא עדיין מתעורר ב4:30 השעה בה קם לאכול. כיצד אוכל לשנות הרגל זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת התעורררות
בת-חן כהן09/05/2010הי מיכל
לדעתי הוא קם כי הוא רעב
עם הזמן הפערים ייפתחו
אין משהו שאני יכולה להמליץ לך...
חכי בסבלנו וזה יקרה הוא עוד קטנצ'יק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימילאק לבת שנה וחודשח.05/05/2010
שלום רב,
לקראת המעבר לסימילאק אדוונס שלב 3 עברתי על רשימת הרכיבים וראיתי שחסר המינרל סלניום. בשיחה עם מוקד השירות אמרו שאין צורך בזה מעל גיל שנה, אך בשאר התמ'לים ראיתי שכן מוסיפים.
האם זה קריטי בגילה שיהיה המינרל הזה, או שבשלב זה שאוכלת כבר הכל יכולה לקבלו גם מהמזון?
אילו מזונות יש לתת לה שיש בהם סלניום?
לציין שאוכלת יפה, שוקלת כ-11.5 ק'ג וגובהה 79.
האם עדיף לעבור לתמ'ל שמכיל את המינרל הנ'ל?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלניום
בת-חן כהן09/05/2010שלום ח'
הסלניום מצוי בעיקר בבשר בקר, עוף וחלקים פנימיים וכן באגוזים ודגנים מלאים.
אם ביתך אוכלת מוצרי בשר באופן יומיומי אין כל מקום לדאגה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)