מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט נכון לגיל שנה וחציעינת15/05/2010
שלום רב .
ברצוני לדעת מהו התפריט הכי טוב לגיל שנה וחצי-
מה בדיוק אוכלים בבוקר, צהריים וכו....
וגם איך לתת פירות בגיל זה? ( מרוסקים או חתיכות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי
עינת16/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט
בת-חן כהן18/05/2010שלום ענת
ראשית- בגיל זה כבר ישנן שיניים וניתן להגיש את המזון בצורתו האמיתית- חתוך לחתיכות קטנות. כבר מותר להם לארול הכל- את האוכל שיש לנו בבית ואנו אוכלים בעצמינו. לא סיפרת האם בנך/ביתך שותים חלב או לא.
התפריט הוא בד"כ
התעוררות- חלב אם/פורמולה
ארוחת בוקר- פרוסת לחם עם גבינה
ארוחת צהריים- בשר/עוף/דג/הודו ותוספת מבושלת כגון- פסטה/אורז/תפו"א/ פתיתים וירקות למיניהם.
ניתן גן לעשות תבשילים כמו ממולאים, חמין ועוד.
ארוחת 4- פרי
ארוחת ערב- חביתה, גבינהת לחם אבוקדו, ירקות, טונה
לילה- חלב
בברכה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנוריתמיכל14/05/2010
האם ניתן להוסיף ש. שועל טחונה או סולת אורגנית טחונה לאותו חלב אם שאוב שינתן בלילה לקראת שינה ? תודה על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
נורית קליפר16/05/2010הי מיכל,
בעקרון, לתינוק בריא שגדל ומתפתח באופן עקבי, אין סיבה להוסיף דיסה. מה הסיבה שבגללה את מעוניינית בתוספת דייסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימותיעל14/05/2010
שלום,
עומר בן 5.5 חודשים אוכל פירות ב-10:00- תפוח, אגס, בננה וקצת מיץ תפוזים סחוט לתוך הפירות
ב-13:00 מרק: בשר, תפו"א, בטטה, גזר, קישוא
מה להוסיף לו עוד ? כל אחד אומר משהו אחר לגבי מה מותר מה אסור
ביצה ? טחינה ? עוף ? אבוקדו ? פחמימות (אורז) ? .....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות
בת-חן כהן15/05/2010הי הילה
לפי משרד הבריאות
אין לתת חלב פרה, דבש, חלבון ביצה, סויה, חמאת בוטנים, דגים ושומשום (כולל טחינה וחלבה)
לפני גיל 12 חודש.
יש אמהות שמקדימות את מתן חלבון הביצה והטחינה אך כאן תפקידך להחליט.
לגבי אבוקדו, עוף, בשר ופחמימות- את יכולה בהחלט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
רביד28/05/2010לפי תדריך משרד הבריאות החדש, מותר לתת ביצה וטחינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן אכילה לחלוטין!!נעמה14/05/2010
שלום...
בני בן 8 חודשים ושבוע והוא ממש מש לא רוצה להכניס כלום לפה בשו אופן הוא לא נותן לי להאכיל אותו אין שאני באה לתת לו אני אפילו לא מתקרבת הוא מסובב לי את הראש ולא נותן לי להכניס תכפית מה אני עושה??? חוץ מסימילאק ודייסה בלילה הוא לא נותן לי לתת לו כלום אני נותנת לו אוכל ביד כמו לחם עגבנייה מלון וכו' אבל הוא לא מבין מה אני רוצה ממנו חוץ מבמבה והביסקיוויט שלו שזה ישר הוא מכניס לפה מה אני עושה ???? אני אובדת עיצות ניסיתי הכל הכנתי לו כל דבר שאפשר שום דבר לא עוזררר
אני מקווה שתעזרו לי פה תודה מראש
המיואשת :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן אכילה
נורית קליפר16/05/2010את לא ציינת את התפתחותו מבחינת משקל, אך בכל מקרה, נשמע שצריך להתייעץ עם דיאטנית קופ"ח. ייתכן וגם מרפאת אכילה תוכל לסייע
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בבקשה12314/05/2010
שלום ותודה על העזרה, קצת ארוך אבל מאוד חשוב
הבת שלי בת 10 חודשים וקצת. יונקת, אוכלת הכל מהכל, יושבת איתנו לשולחן, יש לה 2 שיניים, אחוזון 10, רזה ועולה לאט ומעט במשקל.
אוכלת 3 ארוחות מסודרות + 3 הנקות (השכמה, ארבע ולפני השינה) ועוד כמה נישנושים...
ניסיתי לא לתת נישנושים כדי שתגיע רעבה לאוכל אבל זה לא משנה, בארוחה היא אוכלת מעט יחסית.
הבעיה שהיא כל הזמן רעבה, אני מרגישה שההנקה לא מספיקה לה והיא מיד אח"כ וגם בין הארוחות מאוד רעבה.
דוגמא:
קמה ב 06:15 - יונקת ובשעה 07:00 - הולכת לכיסא אוכל ומבקשת לאכול (אי מקום לטעות בזיהוי...)
אח"כ ארוחת בוקר, ב 12:00 רעבה לצהרים, יונקת בארבע ומיד אח"כ רעבה שוב ושוב ושוב
יוצא שיש לה נוסף על 3 הנקות ו-3 ארוחות, עוד 3 ארוחות ביניים... אני מאוד לא רוצה לתת תמ"ל בשום גיל..
1. זה קשור לגיל ? רוצים לנסות מהכל ? כל מי שרואים עם אוכל ישר לוקחים לו ביס...?
2. יש סיכוי שבגלל זה היא קמה הרבה בלילה ? רעב ?
3. היא לא אוכלת מרוסק , לא דייסות, ולא יוגורטים, מה עוד אפשר לתת כארוחת ביניים חוץ מסנדוויצים ?
4. האם באמת יכול להיות שההנקה לא מספיקה והיא רעבה ? אני יודעת שיש לי חלב והיא יונקת 5-10 דקות כל הנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
12317/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתגובה
12320/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
12323/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחות
נורית קליפר23/05/20101. לפי התיאור שלך, היא בסה"כ אוכלת 3 ארוחות, ואחרי כל הנקה מבקשת מזון מוצק. נסי פשוט להגיש לה מזון מוצק מיד לאחר ההנקה, כך שתוכלי לתחום את ההנקה כארוחה אחת ולא תרגישי שהיא אוכלת באופן מתמשך. גם לה עדיף שיהיה סדר ארוחות.
2. לא בהכרח קשור ללילה
3. פירות רכים, חתוכים דק, דגני בוקר רכים לא ממותקים, חתיכות גבינה דקות ורכות, פיסות אבוקדו, פסטה
4. ייתכן, פשוט הציעי לה מזון מוצק מיד לאחר ההנקה. כך תדעי הכי טוב אם היא עדיין רעבה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוקת בת 4 חודשים רזהאתי13/05/2010
שלום וברכה!
יש לי תינוקת בת 4 חודשים נולדה במשקל 2.950 בשבוע 37 אני נותנת לה הנקה מלאה.
בחודש האחרון אני שמתי לב שהיא גדלה בגובה אבל היא מאוד מאוד רזה היום פגשתי חברה שילדה יחד איתי וראיתי את התינוק שלה וממש נבהלתי, שלי מאוד קטנה שקלתי אותה וראיתי שהיא שוקלת 4.600 האם זה תקין? ילדי הקודמים לה היו בגיל הזה כבר ממש מלאים שמנמנים והיא רזה במיוחד כאילו שרק נולדה.
יש לציין שהיא אוכל כל 3-4 שעות והיא ערנית ושמחה ומחייכת וישנה בלילה כך שהיא לא רעבה.
מה יכול להיות ? אולי כדאי לתת לה תוספות? ואם כן איזה? מה עלי לעשות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השוואות
בת-חן כהן14/05/2010הי אתי
הדבר הכי גרוע שאנו עושות עם ילדינו זה להשוות אותן לילדים אחרים
אולי ליד חברתה היא רזה
אך בדברים אחרים עולה עליה בהרבה
אם הילדה בסדר מבחינה התפתחותית וגם בטיפת חלב הכל היה תקין את יכולה להיותרגועה
כמו כן ידוע שילדי הנקה הם רזים יותר כי הם אוכלים בדיוק עד ששובעים ולא יותר
כל הכבוד על ההנקה את נותנת לביתך את הטוב ביותר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה מסרב לאכול - אחוזון 3אילנה13/05/2010
הי
עכשיו אני מבנה שטעיתי איתו ואני מעוניינת לתקן את הטעות.
בני בן השנה נולד 3.4 ק"ג.
מאז ומתמיד לא היה אכלן גדול סיים כמויות גדולות של המטרנה- עד גיל 7 חודשים לערך, עדיין לא היה מסיים 120 מ"ל בארוחה. אבל עלה במשקל.
כשעברנו למוצקים, יחסית אכל יפה ומגיל ארבעה חודשים אצל מטפלת .
אך, השינוי החל כשלקחתי אותו לטיפת חלב ושם גיליתי לתדהמתי שהילד באחוזון 3 ולא עלה במשקל תקופה ארוכה.
ממש נלחצתי ואז התחלתי "להשקיע" יותר בכל ארוחה ולנסות להאכיל אותו בכח ובהיסח הדעת.
אך המצב הלך והחמיר וכעט בהדרגה בני הפסיק כמעט לאכול
כעט המצב הוא שהוא נרתע מהאכלה עוד כשאני מושיבה אותו לאכול ומסרב לאכול בכפית כמעט הכל.
עיזרי לי כיצד אוכל להשיב המצב לקדמותו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן אכילה
נורית קליפר13/05/2010הי אילנה,
מאד ממליצה לפנות לדיאטנית קופ"ח, ייתכן אף שתוכלו להעזר במרפאת אכילה שם יש אנשי מקצוע רבים שבודקים סיבות שונות לסרבנות אכילה ומציעים פתרונות בהתאם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין
אילנה13/05/2010תודה רבה על תשובתך המהירה.
שכחתי לציין שהתייעצתי עם רופאת המשפחה שהמליצה על תוספת ויטמינים וכן על אבקה שנקראת CANDISHAKE .
האם את מכירה וממליצה?
כמו שכבר ציינתי, אני באמת מאמינה שהבעיה היא התנהגותית ופה שורש הבעיה.
האם יש לך המלצה ראשונית מה לשנות בדרך ההתנהגותית שלי בזמן האכילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין
שכחתי לציין שהתייעצתי עם רופאת המשפחה שהמליצה על תוספת ויטמינים וכן על אבקה שנקראת CANDISHAKE .
האם את מכירה וממליצה?
האם יש לך המלצה ראשונית מה לשנות בדרך ההתנהגותית שלי בזמן האכילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין
האם את מכירה וממליצה?
האם יש לך המלצה ראשונית מה לשנות בדרך ההתנהגותית שלי בזמן האכילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה מאמא שחווה את אותה סיטואציה
לינור15/05/2010היי,
לפי מה שקראתי לי יש אותה בעייה עם בני בן השנה שוקל רק 7.800 וכל האכלה זה ממש סיוט , לגבי הסקנדי שייק לפי מה שהרופא ילדים שלו ודיאטנית קופ"ח הם לא המליצו מפני שזה מומלץ מגיל שלוש עקב כמות חלבון גדולה שנמצאת בתוסף.
לנו המליצו על הוספה של חמאה, שמן, תוסף פוליקוז, וכל דבר אחר שמשמין .
שיהיה בהצלחה אם בכל זאת ישנם איזה טיפים אשמח לשמוע
לינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בן 7 חודשים וחצימיכל13/05/2010
שלום, ברצוני לברר מתי (גיל) ניתן לתת מוצרי גבינה.
האם ניתן לתת יוגורט סויה, במידה וכן ממתי?
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב
בת-חן כהן14/05/2010שלום מיכל
ההמלצה ניא לתת מוצרי חלב החל מגיל שנה
מעדני הסויה הם מוצר מאד מעובד (עבר הרבה תהליכים), עם חומרים משמרים והרבה סוכר.
סויה לא מומלצת לפני גיל שנה.
כמו כן, לאחרונה יצאה ההמלצה להגביל את כמות הסויה הניתנת לילדים בכל גיל, למרות שההמלצה הזאת שנויה במחלוקת.
אני הייתי מחכה עם זה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות גדולות לעומת קטנותשירה12/05/2010
הי
יש לי תינוקת בת שנה שנמצאת באחוזון 15%, היא אוכלת סך הכל יפה אך מסתפקת בארוחות קטנות יחסית. אני יודעת שכיום ההמלצה היא לתת 6 ארוחות יותר קטנות לעומת ה3 ארוחות הגדולות שבעבר המליצו, אך התחושה שלי כרגע היא שבצורה הזו יוצא שאני נותנת לה ארוחות מבלי שהיא מגיעה לתחושת רעב גדולה ואז היא אוכלת פחות טוב ונראה שיורקת חלק גדול מהאוכל (היא נהנית להכניס אותו לפה, אך בסוף אני מגלה שרובו על הסינר ועל הרצפה). במקרים שמשום מה יצא לי לדלג על ארוחת ביניים והיא הגיעה רעבה יותר לארוחה הבאה נהניתי לראות אותה אוכלת כמות גדולה יותר ובתיאבון רב.
מה עדיף?
ועוד שאלה - היא מאד אוהבת לשתות מים ויכולה לשתות יחסית הרבה במשך היום. בהתחלה די התלהבתי מזה מאחר שזה בריא ומומלץ, אך מכיוון שהיא סך הכל תינוקת קטנה שלא עולה הרבה במשקל (למרות שהיא די יציבה באחוזונים) התחלתי לתהות אם אני אמורה להגביל את כמות המים כדי שזה לא יבוא על חשבון אוכל...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות
נורית קליפר13/05/2010הי שירה,
לא ציינת כל כמה שעות את מגישה ארוחות, כל עוד זה כל 3-4 שעות זה בסדר, אם את מגישה כל שעתיים ייתכן שהיא עדיין לא מספיק רעבה. לגבי המים, את צודקת, הם יכולים להשביע אותה, נסי להגיש מים אחרי האוכל ובין הארוחות, אבל לא לפני או תוך כדי הארוחה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרבת למוצקים 9.5 חודשיםסטלה12/05/2010
שלום,
בתי בת 9.5 חודשים. שוקלת 9.300 ק"ג. לאחרונה הפסיקה לאכול פירות שהייתה אוכלת יפה ובכלל התחילה לאכול פחות. יש לציין כי אני עדיין מניקה.
נכון לכעת, זה הסדר יום שלנו:
6:00 - הנקה
עד לפני שבוע, ב 10 הייתה אוכלת מנת מרק עם בשר וירקות בכמות של כ 100 מ"ל, כעת מסרבת לאכול בכל תוקף, אלא אם כן מדובר בהנקה
14:00 - מרק שלא אכלה ב 10. (אגב בכמות של פחות מ 100 מ"ל)
16:00- חצי מעדן (דניאלה) כ 75 מ"ל.
18:30 - דייסה על בסיס חלב אם (דגנים מעורבים/כוסמת/סולת) 120 מ"ל + כפית שקדיה
00:00 - הנקה
03:00 - הנקה
הנקות לילה, משתנות בהתאם להתעורריות שלה בלילה.
נוצר לי הרושם שאינה אוכלת מספיק, בחודשיים האחרונים לא עלתה במשקל, וכי ארוחות המוצקים אינן מסודרות או לא מתאימות...מה דעתך?
נ.ב לאחרונה לא מוכנה לאכול מוצקים (רק 2-3 כפיות). רוצה רק הנקה....מה עושים????????.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנית אכילה
נורית קליפר13/05/2010הי סטלה,
את ציינת שבתך לא עלתה במשקל בחודשיים האחרונים לכן העצה הטובה ביותר היא לפנות לרופא ילדים/דיאטנית קופ"ח. יש המון דרכים להעשיר את התפריט וחשוב מאד לעשות זאת בשלב זה
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להוסיף שקדיה לירקות?אורית12/05/2010
בני בן 4 חודשים והתחלנו ארוחת טעימות. הייתי רוצה להוסיף שקדיה גם לירקות.. האם אפשרי בגיל זה? הוא מסרב בכל תוקף לקחת את הברזל.. מקווה שהשקדיה תפתור לי את הבעיה.
אשמח להמלצות נוספות..
תודה!!!
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
נורית קליפר13/05/2010הי אורית,
בגיל 4 חודשים, המזון עדיין מוגש רק כטעימות. רוב תזונת בנך כרגע הוא הנקה/תמ"ל אשר עשירים בברזל. מגיל 6 חודשים, המזון נחשב כמזון משלים, וכמות הברזל בחלב אם לדוגמה כבר לא מספיקה. מקורות הברזל הטובים ביותר הם מן החי במיוחד בשר בקר והודו נקבה אשר אפשר להציג בתפריט כבר משלב הטעימות במרקם המתאים כמובן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
אורית13/05/2010בטיפת חלב נתנו לי "הוראה" לתת מגיל 4 חודשים עד גיל חצי שנה 3 טיפות ברזל ביום. לכן השאלה..
אני לא מצליחה לתת לו, הוא מקיא ישר המסכן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תאבון - בן 7 חודשיםאורלי12/05/2010
שלום,
בני בן 7 חודשים, עולה יפה במשקל. הוא ניזון ממטרנה, מרק ופירות. בארבעה ימים האחרונים הוא לא מסיים את המטרנה (עד עכשיו הוא אכל בכיף כל 3 שעות 180 ואפילו לעיתים 240). עכשיו הוא עושה טובה שהוא אוכל 100.
את המרק והפירות הוא בד"כ אוכל בסדר.
אני מעט דואגת, מה הסיבות שיכולות לגרום לזה?
האם נמאס לו מהמטרנה? האם השיניים שמבצבצות לו הורסות לו את התאבון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תאבון
נורית קליפר13/05/2010הי אורלי,
אל דאגה, שינויים בצריכת כמויות המזון יכולים לנבוע מסיבות שונות הכוללות האטה נורמלית של הגדילה, פעילות מופחתת, צמיחת שיניים ועוד. סביר שכמו שזה התחיל כך זה יעבור. במידה ואין שינוי בזמן הקרוב, ואת דואגת.....את תמיד יכולה להתייעץ עם רופא ילדים/דיאטנית במסגרת הקופה
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות או ירקותבלהה12/05/2010
שלום
בתי בת 4 חודשים ואוכלת מטרנה במשך היום - אני רוצה להתחיל לתת לה טעימות .
ממה אני מתחילה פירות או ירקות או שניהם ? איזה כמות צריך לתת ?
מה ממולץ לתת ראשון איזה פרי איזה ירק ? איך עושים את זה ?
אשמח לקבל תשובה .
בלהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות
נורית קליפר13/05/2010הי בלהה,
אמנם הרבה מאמינים כי אין לחשוף תינוקות קודם לפירות כדי שלא יתרגלו לטעם מתוק, אך בפועל מבחינה מחקרית זה לא הוכח נכון, מה גם שחלב אם הוא מתקתק ותינוקות יונקים......אוכלים ירקות.....
את יכולה להתחיל עם פירות כמו תפוח, אגס, בננה, ירקות - בטטה, גזר, קישוא, תפו"א. חשוב להגיש כל פרי/ ירק בנפרד במשך יומיים שלושה ולוודא שאין שום תגובה. את יכולה לאדות את הירקות/פירות להוסיף מעט מים (ממי האידוי) למרקם דליל תחילה, אח"כ אפשר להתקדם למרקם סמיך יותר. יש להגיש 1-2 כפיות כפעמיים ביום.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ושינהטלי12/05/2010
שלום לכולן/ם,
בתי בת 8 חודשים, שוקלת 7,900 וגובהה 70 ס"מ,תזונתה הינה:
7:00 בבוקר 160 CC - מטרנה+תוספת דייסה
10:00AM - גרבר ירקות/ פירות או מעדן גמדים
12:00PM - מרק או דייסת גם וגם
15:00PM - דייסת גם וגם של מטרנה
16:45PM - חוזרת מורעבת מהגן - מאכילה אותה במעדן או גרבר או דייסה מטרנה + תוסף
20:00PM - מעדן או מטרנה ולישון.
עד לפני כחודש וחצי היתה ישנה כל הלילה מבלי להתעורר, לאחרונה לאחר מחלה, מתעוררת רעבה - אוכלת דייסה וחוזרת לישון.
שאלתי הינה כזו: נאמר לי כי התעוררות לילית שלה אינה דבר שבנורמל!!!! האם הדבר נכון?? לא נראה לי הגיוני שזה לא דבר נורמלי, היא עדיין קטנה מכדי לא להתעורר כל הלילה, האם זה נכון??
אודה לתשובה.
תודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ושינה
נורית קליפר13/05/2010הי טלי,
נשמע נורמלי לחלוטין, עד גיל שנה ואפילו אחרי........ממליצה לפנות לדיאטנית להרכבת תפריט מזין לגילה מכיוון שכרגע לא מספיק מגוון. כדאי להוסיף מקורות ברזל: בשר בקר, הודו נקבה, אפשר להוסיף טחינה/אבוקדו/ביצה/שקדיה/דגנים-אורז, פסטה, בורגול,קוסקוס, ועוד. כמובן שכל אלה צריכים להיות מוגשים במרקם המתאים ובהדרגה.
אגב, מוצרי חלב מומלץ להוסיף רק מגיל 9 חודשים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל ותזונהלילי12/05/2010
שלום בני בן 8 חודשיים עוד שבוע שוקל 9.300 יונק אם מעט מוצקים אך אוכך יפה בשר קטניות ירקוטת פירות גבוה לגילו 74 האם המשקל בסדר לאחרונה עלייה של 200 גרם בחודש זה נורמלי ואיך לסדר לן את הארוחות ולהפחית הנקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
נורית קליפר13/05/2010הי לילי,
ממליצה לפנות לדיאטנית קופ"ח שתוכל לעזור בהרכבת תפריט אישי לבנך וארוחות מסודרות. חסרים יותר מדי נתונים כדי שאוכל להגיב במסגרת זו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)