פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה :)
    דנה
    26/05/2010

קודם כל אני רוצה לציין שאתן מקסימות
    וכל שאלה שאני שואלת נענית במהירות ובמקצועיות
    אז אני מודה לכן ,
    ולשאלתי

הבת שלי בת 7 חודשים שוקלת 6.5 נמצאת באחוזון 25
    אני נותנת לה בבוקר הנקה
    לאחר מכן פירות עם אבוקדו או טחינה גולמית
    לאחר מכן מרק ירקות עם הודו
    הנקה חופשית מתי שהיא רוצה
    אני רוצה להוסיף לה ארוחת ערב
    השאלה האם זה מאוחר לתת לה ארחות ערב בסביבות השעה 20:00 ?
    שהיא הולכת לישון ב21:00 ?
    ורשמתן לי לתת לה אבוקדו עם ביצה או עגבנייה
    השאלה אם אני יכולה לתת לה פרי עם בייבי ביס ?או פתי בר ? כארחות ערב כמובן
    כי אני מפחדת לתת לה לחם עדיין , אני מפחדת שהיא תחנק אפילו שאלו חתיכות קטנות.

סליחה על האורך
    ושוב המון תודה . .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה :)

הוספת תגובה

• ארוחות

נורית קליפר
    26/05/2010

הי דנה!

תודה על המילים הטובות!

לגבי שעת ארוחת הערב, כדאי להקדים קצת רק בכדי להקל על העיכול. לגבי הביסקויט/בייבי ביס - לא כל כך מזין, ולא מספיק קלוריות, אבל, אם את מעוניינת להגיש תחילה לזמן קצר, רק כדי להרגיל אותה לרעיון של ארוחה שלישית ביום, אז אפשר.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצקים
    אמא
    26/05/2010

שלום
    בתי בת 8 חודשים יונקת ואוכלת מעט מוצקים. היא מתפתחת טוב ועולה במשקל.

בבוקר היא אוכלת יפה מנת פירות (חצי תפוח, חצי אגס חצי בננה ומיץ תפוז טרי) האם זו מנה סבירה? (לאחר המנה הזו היא יונקת קצת.) הייתכן שהיא עוד רעבה?

בצהריים אני מנסה לתת לה מרק ירקות אך היא לא ממש אוהבת
    (אני נותנת לה דלעת, קישוא, בטטה, תפוח אדמה, קולורבי, שומר)
    כיצד אני יכולה לגרום לה לאהוב את הירקות? (היא אוכלת כמה כפיות ולא מעוניינת ביותר)

מה נחשב למנה בגיל הזה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מוצקים

הוספת תגובה

• מוצקים

נורית קליפר
    26/05/2010

הי טל,
    את יכולה להוסיף אבוקדו, טחינה גולמית או שקדיה לפירות אשר יסיעו בתחושת שובע. לגבי המרק, נסי להוסיף בשר בקר או הודו שעשירים בברזל, ייתכן שטעם המרק עם תוספת הבשר ימצא חן בעיניה יותר.

אין מנות מוגדרות לגיל זה, שכן כל ילד גדל ומתפתח מכמויות שונות, כל עוד בתך עולה במשקל, זה הסימן הטוב ביותר שהיא אוכלת כמויות נכונות לה - כמובן שכמות המזון הנאכלת יכולה להשתנות מיום ליום.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה של תינוקת בת כמעת 8 ח'
    נטע
    26/05/2010

שלום, יש לי כמה שאלות בנושא תזונת תינוקות.
    1. נאמר לי בטיפת חלב שלא לתת מוצר חלב כולל גבינות ומעדנים עד גיל 9 ח'. ככה אני עושה אבל אני רואה הרבה אמאות שכן נותנות לתינוקת מעדנים וגבינות. אז מה נכון ואם כדאי להתאפק עד 9ח?

2.בת שלי נמצאת חצי יום אצל סבתא וזה משפיע על סדר יום שלה וארוכות.זאת אומרת למשל שארוכת ירקות היא אוכלת רק כאשר אני חוזרת מעבודה וזה לא יותר מוקדת מ16.
    היא אוכלת ככה (שעות וכמויות +-):
    5.00 תמ"ל 150
    9.00 תמ"ל עם דיסה
    11.00 פרות (לפי חשק שלה -אין ההערכה מדוייקת-אולי חצי תפוח או שליש בננה)
    13.00 תמ"ל 150
    16.00 פירה ירקות או ירקות עם בשר הודו או עוף
    18.00 קצת פרות
    20.00 תמ"ל עם דיסה 150
    23.00 עוד קצת דיסה - 30-60

כמו שאת רואה היא אוכלת בכמויות לא גדולות אבל הרבה פעמים ביום. אה אם זה בסדר? מה ניתן לשפר?

3. שאלה אחרונה.
    עד לפני חודש היא היתה הולכת לישון ב21.00-22.00 וארוכה אחרונה היתה בערך בשעות אלה. בבוקר היא הייתה מתעוררת ב6.00- אוכלת וממשיכה לשון עוד עד 8.00 בערך.
    כרגע היא כבר לא רוצה לשון אחרי צהוריים ובערב היא הולכת לשון ב20.00 עם ארוחה אחרונה בערך 20 ד לפני שינה. היא מתעוררת ב3.00 או 4.00 או 5.00 - אוכלת וממשיכה לשון ? אה אם זה בסדר שמתעוררת כל כך מוקדם ורוצה לאכול?
    תודה

הוספת תגובה

• תזונה 8 חודשים

נורית קליפר
    26/05/2010

הי נטליה,
    1. לפי הנחיות משרד הבריאות אין להגיש מוצרי חלב לפני גיל 9 חודשים, כך שכדאי לחכות עד לגיל זה.
    2. את יכולה להוסיף פחמימה לארוחת הצהריים או קטנייה, את יכולה גם להגיש ארוחת ערב: פיסות לחם דקות ורכות עם ממרח, ביצה טחונה עם אבוקדו או רסק עגבניות, פסטה וכו. כמובן שחשוב להגיש כל מזון במרקם המתאים ולהגיש כל מזון חדש בהדרגה.
    3. לגילה, זה נשמע בסדר גמור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מעט דחופה
    יעל
    26/05/2010

שלום,
    אתמול אמא שלי הכינה לתינוקת שלי בת 10 חודשים אוכל לשבועים והקפאנו אותו במנות, אבל היום שהבאתי אותו הביתה ולקח לי שעה להגיע, ראיתי שהוא כבר קצת נמס, ברד כזה. אני לא יודעת אם לזרוק הכל או שזה בסדר. זה מאוד יקר האוכל הזה... הוא מכיל עוף והודו.
    מתי זה נחשב 'אין להקפיא לאחר ההפשרה'?
    בבקשה ענו בהקדם כי אני לא יודעת אם להביא לה מחר מהאוכל או לא..
    תודה רבה
    ויום טוב
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מעט דחופה

הוספת תגובה

• הקפאה/הפשרה

נורית קליפר
    26/05/2010

הי יעל,
    בעקרון, אין להקפיא מזון בשנית לאחר הפשרתו. את יכולה להשאירו במקרר ולאכול ממנו תוך 3 ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירות ומוצקים
    כהן טובה
    26/05/2010

1. איזה פירות קיץ אפשר לתינוק בן 10 חודשים

2. לבני יש 2 שיניים למטה האם אפשר להתחיל פירות לא טחונים או לחם

לקביעת תור
    סגירה
    פירות ומוצקים

הוספת תגובה

• מקסים!

נורית קליפר
    26/05/2010

הי טובה,
    תודה על התמונה, מתוק רציני!!
    אפשר להגיש כל פרי במרקם המתאים, נסי להגיש פירות רכים בחתיכות דקות ותראי איך מתמודד, תותים/אפרסק/שזיף פרוסים מאד דק, במידה ומצליח לאכול - יופי, במידה ולא המשיכי לטחון. חשוב להגיש כל פרי חדש בנפרד במשך יומיים שלושה ולוודא שאין תגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסה
    גיתית
    26/05/2010

שלום :)
    בתי בת שלושה וחצי חודשים והרופא המליץ להסמיך לה את האוכל עם דייסה (פעמיים ביום)
    אני מתחילה להסמיך לה עם דייסת קונפלור (היא ניזונה ממטרנה)
    רציתי לשאול למה יש גם מטרנת לילה טוב אורז לגיל הזה וגם דייסת קונפלור וגם דייסת אורז? יש לתת סוג אחד פעמיים ביום? יש לשלב פעם זה ופעם זה? מה ההבדל?
    ובגיל חצי שנה נוספים סוגים נוסםים של דייסות (סולת, וניל, רימונים, דגנים) איך אפשר לדעת במה לבחור? מה עדיף? והאם ניתן לשלב? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דייסה

הוספת תגובה

• מטרנה לילה טוב

רות
    26/05/2010

מתאימה לתינוקות שלא זקוקים להעשרה קלורית. החליפו חלק מהפחמימות בפחמימות מורכבות שמתפרקות לאט ויוצרות תחושת שובע ממושכת. בדייסות יש העשרה קלורית והן מתאימות לתינוקות שזקוקים לכך. בעניין הטעמים, כל תינוק והעדפותיו. נסי ותראי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על גבינה צהובה
    לילך
    25/05/2010

שלום,

בני בן שנה וחמישה חודשים, ואוהב מאוד גבינה צהובה.
    שמעתי שגבינה צהובה מומלצת מאוד בגילאים צעירים. בכל זאת, רציתי לדעת:
    1. איזה כמות לתת ביום (פרוסה אחת או שתיים, של הגבינות המגיעות פרוסות) ?
    2. עד איזה גיל אין להגביל את צריכת השומן (מן החי) של ילדים ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על גבינה צהובה

הוספת תגובה

• דינה

שרית עטיה-שמואלי
    25/05/2010

הי
    אם בנך במשקל וגובה תקינים
    אין שום בעיה עם פרוסה שתיים ליום.
    בדרכ לא מגבילים שומן עד גיל שנתיים.
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה מסרב לבקבוק
    דניאלה
    25/05/2010

בני בן השישה חודשים, מתפתח נפלא, אוכל חודשיים מוצקים.
    אוכל בקבוק בבוקר ולעיתים אם קם בלילה.
    בימים האחרונים מסרב בתוקפנות לאכול בקבוק לפניי השינה.
    היום לא אכל משלוש עד שמונה וחצי ולא הפסיק לבכות.היה גמור מעייפות אבל התעקש לא לאכול ובטח לא לישון רעב.
    בסוף התייאשתי והוא אכל חצי גרבר וחמש כפיות מרק ירקות עם הודו,נרדם עם הכפית בפה, היה גמור מרעב ומעייפות..
    האם אפשר בערב להאכלו בדברים שונים?
    האם אפשר למשל לעשות לו דייסת קורנפלור ולהאכילו בכפית?מה עוד אפשר לתת לו לארוחת ערב?
    אשמח מאוד לעזרה.
    הוא לא מוותר בנושא
    חשוב להדגיש ניסיתי היום שתיי קופסאות מטרנה שונות, הוספתי לבקבוק אחד קורנפלור אפילו סוכר ענבים הוספתי לאחד מהנסיונות שלי והוא לא הסכים לפתוח את הפה.
    אודה מאוד מאוד לסיוע שלכם.
    .

הוספת תגובה

• חשוב! מנסיון

קרן
    05/06/2010

התינוק שלי גם סירב לבקבוקים והרגשתי תסכול רב. כעת הוא בן 6 חודשים ונראה לי שהתגברנו על זה. כשראיתי שהוא מעדיף לאכול עם כפית הלכתי איתו. חשוב לזרום איתם לעשות הכל בצורה נעימה. הם מרגישים את התסכול שלנו ומגיבים אליו. תני לו לאכול עם כפית. תסמיכי מעט או יותר לפי רצונך את התמ"ל. תני לו לקבוע כמה הוא אוכל ומתי ותחכי לטיפת חלב. לא האמנתי אבל ראיתי עלייה יפה מאוד והתינוק מאושר. מה לעשות שהוא מעדיף לאכול פירות, ירקות ואוכל כמו כולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר בין הנקה לתמ"ל
    אורית
    25/05/2010

שלום,
    ניהנית לקרוא את עצותכן.
    בני בן 5 חודשים עוד כמה ימים, שוקל 7.10 (אחוזון 75)
    עד לפני כשבועיים היה ניזון מהנקה כל היום ובקבוק מטרנה אחד בלילה (לא כל לילה) כמו כן אצל סבאסבתא אבא כשאני יוצאת ( לא קרה המון). הוא היה בעיקר מנשנש כל היום, ארוחות קטנות והרבה. ( הרבה פעמים נרדם על הציצי ואז דורש שוב אחרי זמן קצר). גם בלילה היה מתעורר פעם 1 לאחר 4 שעות ואחר מכן כל שעה. (לפעמים הארוחה הראשונה בלילה היתה בקבוק תמ"ל)
    עכשיו כשעברנו כמעט מלא לתמ"ל, אנו שמים לב שהוא לא אכול כמו שצריך- 180 מל בארוחה, כ 5 פעמים ביום. רוב הפעמים הוא בקושי מסיים 120, יש פעמים שאפילו 80-90 והיו כאלה של 150 אך בחישוב גס בממוצע אוכל כ 650 מל ביממה. כל האכלה נמשכת כשעה וגם אז אני ממש מכריחה אותו לאכול. הוא לא דורש אוכל אלא לאחר 4 שעות בערך , לעפמים אפילו 5. יש לציין שהוא התחיל לישון צהרים, דבר של-א קרה בהנקה, משינה של 20 דק ביום הוא ישן שעתיים ביום אך בבחינת רוגע הוא עדיין מאוד תזזיתי ( לא רוגע במיוחד, אולי זה בגלל שכזה הוא? מאוד סקרן וצחקן ושובב..)
    אשמח לייעוץ.
    בנוסף, אני יודעת שבגיל זה עוברים כבר לפטמה מס' 2 אך אני מרגישה שהוא ממש משתנק ונחנק איתה, וממש מסלק את הבקבוק ומתנשם בכבדות.. ואז ממשיך. לעוד שלוק גדול.. האם זה בסדר להשאר עם פטמה מס' 1 בגיל כזה?
    תודה וסליחה על אורך הסיפור..
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר בין הנקה לתמ"ל

הוספת תגובה

• יש לציין שהתחלנו טעימות לא סדירות

אורית
    25/05/2010

ורק לאחר הארוחה (שנמשכת שעה) כך שזה לא אמור להפריע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבוקדו
    דנה
    25/05/2010

שלום וברכה ,
    הבת שלי בת 7 חודשים
    נמצאת באחזון 25 ושוקלת 6.5 לכן אני מוסיפה לה אבוקדו או טחינה כל יום לפירות
    רציתי לדעת כמה אבוקדו להוסיף
    אני נותנת לה תפוח אחד אגס אחד וקצת מלון
    כמה לזה להוסיף אבוקדו ? חצי ?רבע ?

והאם זה בסדר שאתן לה אבוקדו כל יום ?

ועוד שאלה קטנה
    אתן רושמות שאפשר לתת בגיל הזה ארוחת ערב לחם עם ממרח
    קודם כל איזה ממרח מומלץ ודבר שני איך לתת לה את הלחם
    השיניים שלה רק מבצבצות ....

תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    אבוקדו

הוספת תגובה

• דנה

שרית עטיה-שמואלי
    25/05/2010

הי דנה
    אין בעיה עם אבוקדו כל יום. ואין הגבלה בכמות . אם אוכלת חצי אבוקדו - מצוין
    ארוחת הפירות יכולה להיות לעיתים רק אבוקדו
    אפשר לתת חתיכות קטנות של הרך של הלחם טבולות בטחינה או אבוקדו וביצה או עגבניה וביצה ועודד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסות
    צופקה
    25/05/2010

שלום ותודה
    בני בן 10 חודשים, יונק אך אני מרגישה שכבר אין לי הרבה חלב. בערב אוכל דייסה שאני מכינה משיבולת שועל, סולט או קמח תירס על בסיס מים, בתוספת סילן ושקדייה.

האם הדייסות המוכנות של תמ"ל יותר מזינות מהדייסות שאני מכינה?

לקביעת תור
    סגירה
    דייסות

הוספת תגובה

• דייסה

שרית עטיה-שמואלי
    25/05/2010

הי
    כדי שהדייסה תהיה מזינה יותר הכיני אותה על בסיס תמ"ל ולא מים.
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות
    מירה
    25/05/2010

התינוק שלי בן 5 חודשים והתחלתי לתת לו טעימות של ירקות לפי ההנחיות.. אבל כל פעם שאני מכניסה לו את הכפית לפה הוא מתחיל לצרוח ולא מסכים לבלוע את הירקות ואז אני נותנת לו לשתות מים כדי שהוא יבלע. אני מקפידה להגיש לו את האוכל בטמפ' ובסמיכות מתאימה.. מצד אחד אני לא רוצה לוותר ורוצה לחשוף אותו לטעמים חדשים ומצד שני לא רוצה שהוא יפתח גישה שלילית לאוכל.. האם אפשרי בהתחלה לדלל לו את האוכל עם הרבה מים מהאידוי ולתת לו בבקבוק עם פטמה רב שלבית??
    אשמח לייעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    טעימות

הוספת תגובה

• ערין

שרית עטיה-שמואלי
    25/05/2010

הי
    אוכל לא מומלץ לתת בבקבוק.
    נסי לעשות הפסקה של שבוע ואז לחזור לטעימות
    נסי לתת לו את הטעימות בעזרת האצבע שלך
    את יכולה לנסות טעמים אחרים לאו דוקא ירקות ולבדוק העדפותיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב פעם שנייה דילגתם עלי - למה ?
    ליאת
    25/05/2010

שלום רב,

בני נולד לפני כשבועיים וחצי במשקל 2750, לאחר כשבוע בטיפת חלב שקל 3240, בהתחלה שבוע הוא ינק ושילבנו גם תחליף חלב, לאחר כשבוע ומשלא היה לי מספיק חלב התחלנו לתת בקבוק בלבד, בהתחלה 60 אבל זה לא הספיק, לאחר כשבוע וחצי עד עכשיו 90 וגם פה אנחנו שמים לב שהוא לא תמיד רגוע ואם נותנים לו עוד 30 הוא ב - 98 אחוז מהמקרים אוכל גם את זה, שאלתי היא מה הכמות הנורמלית לתינוק בגיל זה והאם זה לא יותר מידי בין 90 ל - 120, אני לא רוצה שהוא ישמין מעבר למה שצריך ואני שמה לב שזה הולך לכיוון הזה.
    אשמח לקבל עצות לגבי תזונה נכונה כעת ולזמן הקרוב.

* עדכון ביומיים האחרונים (אחרי שלא עניתם לי) הוא כבר אוכל 120 בקביעות כל 3 וחצי - 4 שעות.

תודה רבה.

הוספת תגובה

• ליאת

שרית עטיה-שמואלי
    25/05/2010

הי ליאת
    תני לו קצת זמן
    אחרי הזנה תמידית ברחם שאין שום צורך התאמץ בשבילה פתאום יש הפסקות ויש בקבוק
    צריך לתת להם זמן להתרגל ולסגל סדר ארוחות וכמות שתתאים
    תני לו בנתיים כמה שמבקש
    חשוב במקביל לעקוב אחרי המשקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אידוי פירות וירקות
    בלהה
    24/05/2010

שלום ,
    מה הכוונה לאדות ירקות ? להרתיח אותם במים חמים ?
    איך אפשר לאדות פירות ?

מחכה לתשובה,
    בלהה

לקביעת תור
    סגירה
    אידוי פירות וירקות

הוספת תגובה

• אידוי

נורית קליפר
    25/05/2010

הי בלהה,
    לא, הרתחה של ירקות/פירות במים יכולה לגרום לאיבוד הוטימינים המסיסים במים לתוך המים הרותחים, כך שהפרי/ירק מאבדים ערכים תזונתיים. בכל חנות כלי בית יש כלי אידוי, שאותו שמים בתוך סיר, מוסיפים רק מעט מים לתחתית הסיר, כך שהפרי/ירק לא יגעו במים הרותחים. מכסים את הסיר,בזמן האידוי ולאחר שהפרי/ירק מתרככך, חשוב להוציא מן הסיר. בכדי לקצר זמן אידוי, את יכולה לחתוך את הפירות/ירקות לחתיכות דקות יותר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 7 חודשים
    אמא
    24/05/2010

כותבת את השאלה שוב כי דילגתם עליי...
    בני בן 7 חודשים, גובה 73 משקל כמעט 9 קילו.
    מגיל 6 חודשים אוכל ביום 3 ארוחות תמ"ל (210), ארוחת פירות(לפעמים עם מעט טחינה) וארוחת ירקות+עוף/הודו/בשר.
    שאלתי היא האם בשלב זה יש לשנות/לגוון לו את התפריט.
    אשמח לקבל תפריט מומלץ.
    האם יש להמיר ארוחת תמ"ל בארוחת מוצקים נוספת?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    7 חודשים

הוספת תגובה

• תפריט 7 חודשים

נורית קליפר
    25/05/2010

הי הדר,
    דוגמה לתפריט לגיל 7 חודשים:
    בוקר (התעוררות) - בקבוק/הנקה
    בוקר (1-2 שעות אחרי בקבוק) - ארוחת בוקר שיכולה לכלול פירות ו/או דגנים, אפשר להוסיף טחינה/שקדיה/אבוקדו
    צהריים - ארוחת צהריים - יכולה לכלול ירקות, בשר/עוף/הודו טחון, ופחמימה
    אחה"צ - בקבוק/הנקה (אפשר לפני שנת צהריים או אחרי)
    ערב - ארוחה כדוגמת פסטה עם רסק עגבניות, ביצה טחונה עם אבוקדו, פיסות דקות ורכות של לחם עם ממרח, לביבות של ירקות
    לפני השינה - בקבוק/הנקה
    כמובן שיש להגיש כל מזון חדש בהדרגה ולהגיש את המזונות במרקם המתאים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

אמא
    25/05/2010

נורית תודה!
    שאלת הבהרה- כרגע הילד של אוכל 5 ארוחות ביום (ביניהן 2 ארוחות מוצקים).
    האם בהתאם לתפריט ששלחת עליי פשוט להוסיף ארוחה שישית של מוצקים?
    אני חשבתי להמיר ארוחת תמ"ל אחת בארוחת מוצקים אחת ולא להוסיף.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר ארוחות

נורית קליפר
    26/05/2010

הי אביטל,
    לקראת גיל 8 חודשים כדאי להגיש 3 ארוחות מוצקים. עניין מספר הארוחות הוא בגדר המלצה והסיבה שמציעים כל כך הרבה ארוחות קטנות היא שמדובר בתינוקות עם קיבה מאד קטנה ולכן מנצלים יותר הזדמנויות לארוחות. במידה ובנך מסתפק ממספר הארוחות שאת מגישה וממשיך לעלות במשקל באופן עקבי, אין בעיה, במידה ולא - הוסיפי עוד ארוחה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להדר - מספר ארוחות

נורית קליפר
    26/05/2010

הי הדר, לקראת גיל 8 חודשים כדאי להגיש 3 ארוחות מוצקים. עניין מספר הארוחות הוא בגדר המלצה והסיבה שמציעים כל כך הרבה ארוחות קטנות היא שמדובר בתינוקות עם קיבה מאד קטנה ולכן מנצלים יותר הזדמנויות לארוחות. במידה ובנך מסתפק ממספר הארוחות שאת מגישה וממשיך לעלות במשקל באופן עקבי, אין בעיה, במידה ולא - הוסיפי עוד ארוחה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים

רינה
    25/05/2010

בני בן 7 חודשים הוא יונק בעיקר בלילה והוא לא מקבל בקבוק וזה קשה מאד הבעיה היא שהוא גם לא אוכל אוכל ביתי כמו אורז לא אוכל נסיתי כמה פעמים לתת לו אבל הוא מקיא הכל ואני נותנת לו עם תוספת של מרק עגבניות וגם ביצה הוא מסרב לאכול ונסיתי לתת לו את הביצה עם שמן זית ופעם עם אבוקאדו ואפילו עם שמנת גם מסרב ומקיא הכל אפילו לפעמים אני נותנת לו מרק ירקות גם מסרב מה אני יכולה לעשות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים

רינה
    25/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונה

נורית קליפר
    26/05/2010

הי אביטל,
    מאד ממליצה לפנות לרופא ילדים בכדי לבדוק את הסיבה שבנך מקיא לאחר כל ארוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה