פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 7 חודשים שלא מוכנה לאכול פירות
    שיר
    30/05/2010

שלום,
    הבת שלי, בת 7 חודשים, אוכלת מרק עוף טחון עם המון ירקות (גזר, תפוח אדמה, דלעת, בטטה, קישוא, סלרי, בצל, פטרוזיליה וכמובן עוף) ומתלקקת בכל פעם.

הבעיה היא עם פירות. ניסיתי לתת לה תפוח עץ (בהתחלה תפוח אדום שהוא טיפה חמצמץ ואח"כ מסוג "מוזהב" המתוק) שריסקתי, והיא מוכנה לטעום כמה כפיות אבל מכפית לכפית לוקח לה יותר זמן עד שהיא פותחת את הפה, ואח"כ היא מפנה את הראש הצידה, וזה גורם לה לצמרמורות עם כל כפית ולרפלקס הקאה (אם כי היא מעולם לא ממש הקיאה בזמן שניסיתי לתת לה אוכל).
    כאמור זו היתה התגובה עם התפוח הכי מתוק שאני מכירה בשוק, ואח"כ זה קרה גם עם בננה, ועם שילוב של בננה ותפוח...
    נתתי לה לטעום פעם אחת קוביות ממש ממש קטנטנות של אבטיח והיא לא התנגדה, והיא גם אוהבת קצת מיץ ענבים מהקידוש בשבת על המוצץ. ככה שאני לא חושבת שיש בעיה עם הטעם המתוק באופן כללי.
    אולי זה המרקם של התפוח והבננה המרוסקים, ואולי זה הטעם הספציפי של תפוח ובננה שלא טעים לה. ואולי משהו אחר בכלל...
    מה אני יכולה לעשות כדי להבין מה מפריע לה? ומה לעשות כדי להתגבר על הבעיה וכן לתת לה פירות?
    האם לנסות פירות אחרים? איזה פירות?
    באילו צורות/מרקמים ניתן לתת את הפירות חוץ מאשר לטחון אותם?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פירות

נורית קליפר
    30/05/2010

הי שיר,
    את יכולה לנסות ולהציע פירות אחרים, חשוב להגיש במרקם המתאים כמו כן להגיש כל פרי חדש בנפרד במשך יומיים שלושה ולוודא שאין תגובה. את יכולה להוסיף לפירות הטחונים טחינה, שקדיה או אבוקדו ייתכן וזה יעשיר את טעם הפירות ותאהב את זה יותר. לאחר שלב הטחינה אפשר להגיש פיסות דקות ורכות של פרי כמו מלון, אבטיח, אפרסק ועוד.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצקים בגיל 8 חודשים
    אמא
    30/05/2010

שלום,
    בתי בת שמונה חודשים שוקלת 8 קילו.
    היא יונקת ואוכלת 2 ארוחות מוצקים ביום.
    בבוקר היא אוכלת בננה תפוח אגס ומיץ תפוז ובצהריים ירקות מאודים עם טחינה או בשר בקר.
    לאחרונה החלה לסרב למוצקים ורוצה רק לינוק.
    את הפירות הוא אוכלת כמה כפיות ואז סוגרת את הפה ואת הירקות כמעט ולא רוצה...
    לפעמים היא בוכה וצורחת שאני מנסה לתת לה את האוכל..ואז היא פשוט יונקת במקום ומרוצה מזה.
    מדוע זה קורה ומה עליי לעשות? האם עליי לדאוג שהיא בעצם לא מקבלת את האבות מזון שהיא צריכה לקבל?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מוצקים בגיל 8 חודשים

הוספת תגובה

• סרבנית מוצקים

נורית קליפר
    30/05/2010

הי אפרת,
    בדר"כ סרבנות המוצקים עוברת תוך כמה ימים, ייתכן שמדובר בצמיחת שיניים או אפילו איזהשהו כאב בחלל הפה. אם לא עובר תוך מספר ימים את יכולה להתייעץ עם רופא הילדים

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים
    רינה
    30/05/2010

בני בן 7 חודשים שוקל 7.6 הבעיה שלו שהוא אוהב רק לאכול אוכל טחון למשל אורז או אפילו ירקות רק הכל אני עושה בבלנדר נסיתי לו כמה פעמים לתת לו אורז ואני עושה אותם במזלג ואז הוא עושה לי פרצוף שהוא רוצה להקיא ולפעמים הוא כן מקיאהאם זה תקין בגילו

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• אוכל מוצק

נורית קליפר
    30/05/2010

הי בת חן,
    כן, נורמלי. תמשיכי לטחון נסי בעוד כשבועיים שלושה לטחון באופן גס יותר ולראות אם כבר מוכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבת 7.5 חודשים
    הדר
    30/05/2010

בוקר נפלא,
    ביתי בת 7.5 חודשים, שוקלת 7.68 ק"ג, גובה 66 סמ.
    1. רציתי את דעתך על התפריט היומי שלה:
    *בקבוק סימילק 180cc בשעה 08:00 - 09:00 (כשמתעוררת)
    *אחרי 4 שעות (בין 12:30-14:00) אוכלת (כבר מספר שבועות) מרק ירקות עם הודו טחון -
    אוכלת בין 100-250 cc (תלוי במצב רוח שנפל עליה :) )
    * אחרי שעתיים - שלוש אוכלת עד 100-150cc פירות (אגס, תפוח, מלון, אבוקדו, בננה)
    * אחרי שעתיים וחצי (בדרך כלל בסביבות 18:30) בקבוק סימילאק 180cc
    * אחרי אמבטיה ולפני השינה 21:00-21:30 בקבוק כאוות נפשה (בדרך כלל 120cc אוכלת)

* אני נותנת לה בערך פעמיים בשבוע דייסת 7 דגנים של מטרנה, רק לשם החשיפה.
    כבקבוק של בוקר

2. התחלתי לפני כשבוע למעוך את הירקות במרק ולגרד בפומפיה את הפירות, על מנת להרגיל אותה לחתיכות.
    אתמול גם נתתי לה קצת חביתה מקושקשת.
    אני לא יודעת איך ומתי אני צריכה להמיר את הבקבוקים בעוד ארוחה...

3. מה עוד אני יכולה לתת לה לנשנש כביניים, והאם בכלל כדאי?
    אם כן - אז מתי לדעתך כדאי לי לשלב את זה?

4. מטעמים אחרים:
    *אני לא יודעת אם כדאי לי להוסיף פירות נוספים, כמו אפרסק או תפוזים
    *לגוון במרק אפונה עם הודו או אורז
    *אצבעות מטרנה כדאי?
    היא שוקלת יפה ולא רוצה להכביד עליה

5. שאלה אחרונה: עגבניה צריך לתת ללא גרעינים? מדוע?
    כשאני מוציאה את הגרעינים אז כלום כבר לא נשאר :)

המווון תודה על עזרתך
    הדר

3. לתת אפרסק?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבת 7.5 חודשים

הוספת תגובה

• אודה על התייחסותכן

הדר
    01/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי

הדר
    09/06/2010

מאז האימייל דברים קצת השתנו:
    רוני סרבת לאכול פירות בכל צורה שהיא (ערבוב / פרי אחד)
    היא פוסחת על הארוחה הזו, שבדרך כלל בי 16:00-17:00 (שלפני כן היא אכלה רק בשעה 12:30 מרק ירקות)
    בבקשה תתייחסו לאימייל הקודם שלי,
    אני מתלבטת לגבי התפריט שלה.
    רוני כעת בת 8 חודשים
    תודה הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד שאני אקבל תגובה אולי הפיתרון

הדר
    18/06/2010

יגיע לבד :)

התחלתי לתת לרוני (בת ה-8 חודשים) חתיכת אפרסק ומלון לאכול - בנפרד כל פרי.
    את זה היא מוכנה לאכול.

כמובן שזו לא מגיע לכמות של מנה או אפילו מנת ביניים...

בינתיים - אם עד היום הצלחתי להאכיל אותה ארוחת ערב ביניים (כמה ביסים לפני כל המקלחת ובקבוק השינה) אז עכשיו היא מסרבת בתוקף לאכול משהו ברב, מלבד בקבוק סימילאק.

לאחרונה היא החלה הרבה להתעורר בבכי בלילה, ואני לא יודעת אם לשייך את זה לשינויי האכילה..

נתתי לה שלשום בקבוק סימילאק בארבע לפנות בוקר
    (רוני בדרך כלל ישנה בשעה 21:30 וקמה בשעה 09:00).
    היא אמנם אכלה וחזרה לישון, אבל אני לא יודעת אם זה היה הדבר הנכון לעשות:
    רוני נרדמת על בקבוק מים גם במהלך היום ואני לא רוצה לפתח לה הרגל רע (במיוחד אם עד עכשיו הצלתי למנוע אכילת לילה). מצד שני לא רוצה למנוע ממנה אוכל.
    בדרך כלל, שאני לא מערבת בקבוק, אז לוקח לה בערך שעה וחצי - שעתיים להירדם שלא ברוגע.
    תעזרו לי בבקשה
    הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

בת-חן כהן
    20/06/2010

הי הדר
    לגבי התפריט נשמע בסדר גמור
    אם את רוצה את יכולה להוסיף לה ארוחה בבוקר או בערב את יכולה ביצה+ עגבניה+ אבוקדו+ טחינה
    או דייסה
    לגבי פירות אחרים- אין בעיה. את יכולה להוסיף מה שאת רוצה, אפרסק ללא קליפה. אין בעיה עם אפונה, אורז, הודו, מה שבא לך. לגבי ביסקוויטים המטרנה לא משהו יש בסופר עוגיות שנקראות בייבי ביס מעולות.
    לגבי הגרעינים של העגבניה גם אין שום בעיה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון מוצק
    דנה
    30/05/2010

שלום,
    בתי בת ארבעה חודשים ועכישו אני מתחילה לתת לה טעימות של פירות וירקות.
    רציתי לדעת בבקשה מתי ניתן להוסיף טחינה, תמר, חלווה, עדשים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מזון מוצק

הוספת תגובה

• מזון מוצק

נורית קליפר
    30/05/2010

הי דנה,
    בעקרון, לפי הנחיות משרד הבריאות אפשר להגיש את כל המזונות חוץ ממוצרי חלב (מגיל 9 חודשים) וחלב ניגר ודבש (רק מגיל שנה). חשוב מאד להגיש כל מזון חדש בנפרד למשך יומיים שלושה ולוודא שאין רגישות או אלרגיה. כמו כן, חשוב להגיש כל מזון במרקם המתאים, בשלב הטעימות כמובן שכל המזונות יהיו טחונים ודלילים. הכמות המומלצת היא 1-2 כפיות עד פעמיים ביום. הכי טוב, להתחיל עם פירות וירקות ואז את יכולה להגיש טחינה. עם עדשים כדאי שתחכי בשל תכולת הסיבים הרבה העלולה להכביד על מערכת העיכול הצעירה, כמו כן, כדאי לחכות עם חלווה בשל תכולת הסוכר הגבוהה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימילאק צימחי
    הילה
    29/05/2010

שלום רב בני בן 8 חודשים ומיום שהחלנו לשלב הנקה עם תמ"ל הוא היה מקיא חצי שעה אחרי את הכול גם מטרנה וגם סימילאק .לאחר התייעצות עם רופא הוחלט לעבור לסימילאק צימחי -איזומיל מאז הכול בסדר הוא אוכל ברוך השם בצורה מסודרת כולל מרק עם עוף בצהרים ופירות עם ביסקוויט או טחינה או אבוקדו ללא כל בעיה, לאחרונה נאמר לי לבדוק עם רופא האם כדאי לנסות ולחזור לסימלאק רגיל רופא אחד אמר לי שהוא חושב שכן ואילו רופאה אחרת אמרה שכדאי לחכות עד גיל שנה.
    החלטתי לנסות ואתמול נתתי לו ב10:00 סימלאק אדוונס שלב 2 לאחר חצי שעה של מלחמה להאכיל אותו כי אולי לא היה א טעים או אולי כבד מידי הילד הקיא את נשמתו.
    שאלתי היא האם אפשר להמשיך לתת לו סימילאק צימחי עד שיגמל לגמרי מתמ"ל למרות שבקרוב ננסה להכניס מעדני חלב לתפריט או שחשוב שילד יאכל סימילאק על בסיס חלב מתישהוא.
    חשוב לציין כי ככל שהוא גודל ומבין ומבחין במאכלים קשה יותר להחליף לו את המזון
    אודה לך על תשובתך המהירה
    תודה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    סימילאק צימחי

הוספת תגובה

• תמ"ל צמחי

נורית קליפר
    29/05/2010

הי הילה,
    חשוב להתאים את התמ"ל לתינוק על פי צרכיו, נראה שתמ"ל צמחי הוא התמ"ל המועדף כרגע מכיוון שיש לבנך רגישות/אלרגיה לתמ"ל הרגיל (חלב) ולכן חשוב להמשיך ולהגיש לו את התמ"ל הצמחי עד לגיל שנה או עד להתייעצות נוספת עם רופא. לצורך העניין מומלץ גם לחכות עם הגשת מוצרי החלב עד לגיל שנה ואף להתייעץ לפני עם רופא הילדים. דיאטנית קופ"ח תוכל להרכיב תפריט אישי לבנך המורכב ממקורות סידן שאינם מוצרי חלב.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב לילדה בת שנה ו11 חודש
    קרן
    29/05/2010

היי, ביתי בת שנה ו11 חודש, אוכלת טוב ואפילו קצת מלאה (13.5-14 קילו), בשום מקום ואצל שום רופא אני לא מקבלת תשובה חד משמעית האם זה בסדר להפסיק את המטרנה (בוקר וערב 180) בזמן האחרון בארוחת הערב מכינה לה שוקו במקום המטרנה כך שמקבלת רק בבוקר, האם ילד חייב חלב\מטרנה ועד איזה גיל?

לקביעת תור
    סגירה
    חלב לילדה בת שנה ו11 חודש

הוספת תגובה

• חלב

נורית קליפר
    30/05/2010

הי קרן,
    האמת שאין תשובה חד משמעית, כל מקרה לגופו. בעיקרון אחרי גיל שנה כל עוד התינוק אוכל תפריט מגוון ומזין, אין צורך בתמ"ל. אפשר להגיש חלב ניגר במקום, לקראת גיל שנתיים מומלץ כבר לא להגיש בקבוקים. בעקרון, לתינוק שאוכל ארוחות מגוונות ומזינות ומספיק ארוחות ביום, אין ממש צורך בתוספת הבקבוקים, אך לאלו אחרי גיל שנה שלא במשקל אופטימלי ולא "אוכלים טוב"........כן מקובל להמשיך עם מתן בקבוק תמ"ל/חלב ניגר.

מקווה שזה עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 9 חודשים ובעיות אכילה !
    שרון
    29/05/2010

שלום רב ,

ברצוני לדעת מה עושים עם תינוקת בת 9 חודשים שהתפריט היומי שלה מורכב מ:

08:00 240 תמ"ל
    12:00 פירות 3 סוגים או ו חתיכחת גבינת עזים ופירות
    14:00 180 תמ"ל
    16:00 מעדן סקי וניל או גבינת עזים
    18:00 ארוחת הערב ירקות עוף \בשר \אבוקדו פסטה אורז -עושה ממש בעיות אוכלת
    לבד אך בעמצה הארוחה מתחילה לצרוח ומפסיקה לאכול עד שיורדת מהשולחן
    21:00 240 תמ"ל

היא כרגע נמצאת בבית אז זה הסדר יום שלה ניסיתי לשנות אך ללא הצלחה ..ניסיתי לתת ארוחת ערב ב14:00 בצהריים היא מגיבה אותו הדבר אני לא יודעת מה לעשות היא לא מקבלת את כל הבשר והקטניות שהיא צריכה ואני לא יודעת אך לתת שתפסיק לצרוח .

אנא עזרו לי
    בתודה מראש
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    9 חודשים ובעיות אכילה !

הוספת תגובה

• תפריט 9 חודשים

נורית קליפר
    29/05/2010

הי שרון,
    קשה לי לענות רק מנתונים אלה, לא ציינת את משקלה וקצב עלייתה במשקל. ייתכן שאוכלת מספיק ופשוט צורחת כי מבחינתה סיימה את הארוחה. לאכול לבד זה דבר מצוין! תני לה לרכוש את עצמאותה בצורה זו. חשוב למנוע צרחות בזמן ארוחה, כדי שלא תעשה הקשר שלילי לאוכל, כך שחשוב שתשתפי איתה פעולה בנושא זה ולא תכריחי אותה להמשיך לאכול אם היא לא רוצה. כמובן, שחשוב שתעקבי אחר משקלה ותראי שהיא ממשיכה לעלות במשקל באופן עקבי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 9 חודשים ובעיות אכילה

שרון
    30/05/2010

תודה רבה על התשובה היא שוקלת כרגע 10 ק"ג ולפי הערכה של טיפת חלב תמיד היתה מעל הממוצע ..
    אני יודעת שזה ממש חשוב שהיא אוכלת לבד וזאת הסיבה שאני מעודדת אותה לעשות זאת הבעיה היא שמהר מאוד נמעס לה והיא מתחילה לצרוח היא רוצה את הכפית שלה להחזיק ביד היא רוצה לשתות מכוס לבד רק לא להמשיך לאכול הדאגה שלי היא שבגיל שלה יש תפריטים עם המון מזון 40 גרם בשר ירקות קטניות וכאלה ואני לא מצליחה להאכיל לה את הכל בתפריט שלה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שרון
    30/05/2010

רציתי לציין שכאשר יושבת לאכול פירות או עוגיה או מעדן בכיסא האוכל לא צורחת רק כאשר אוכלת
    ירקות בשר פסטה אורז וכ"ו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שרון
    30/05/2010

תעני לי בבקשה אני לא יודעת אך לפתור את זה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמויות מזון

נורית קליפר
    30/05/2010

הי שרון,
    אל דאגה! ממה שתארת עד כה, נראה שממש אין מה לדאג, הגישי לבתך תפריט מגוון ומזין ונראה שהיא יודעת בדיוק את הכמות שצריכה. יהיו ימים שתאכל יותר ויהיו ימים שתאכל פחות, כל עוד עולה במשקל באופן עקבי אין סיבה לדאגה. בשביל שתהיי רגועה, את תמיד יכולה לפנות לדיאטנית קופ"ח עם רישום של הארוחות שבתך אוכלת והיא תוכל לנתח אותם יותר לעומק.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמישה חודשים ומוצקים
    חגית
    27/05/2010

שלום,
    בני בן 5 חודשים ושבוע, ואני די אובדת עיצות לגבי המעבר למוצקים- התחלתי לו טעימות של ירקות- אבל לא ברור לי אם אפשר כבר לתת לו מנה שלמה ומה הכמות המומלצת כמנה? מתיי אפשר להוסיף עוף/בשר לארוחה- ואיזה בשר כדאי? אילו דגנים?
    מתי אפשר לשלב שתי ארוחות- גם של פירות? אחרי הטעימות אפשר כבר לעבור בהדרגה לארוחה מלאה- ואני די מעכבת את זה כי חששתי שזנ מוקדם מדי עבורו...מה גם שיש לו כאבי בטן ויציאות מרובות אחרי ארוחת ירקות.
    מתי אפשר להוסיף גם ארוחה שלישית? קראתי בפורום שהמלצתן למשל על אכילת פסטה ברוטב עגבניות- הכוונה לטחון את זה? מאיזה גיל מומלץ?
    תודה מראש,
    חגית

לקביעת תור
    סגירה
    חמישה חודשים ומוצקים

הוספת תגובה

• שלום- דילגתם עלי- אשמח לתשובה, תודה

חגית
    02/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות

נורית קליפר
    03/06/2010

הי חגית,
    עד גיל 6 חודשים מדובר בטעימות ולא ארוחות של ממש, לפי המלצות משרד הבריאות,בין גיל 17 - 26 שבועות אכן עיקר תזונת התינוקות צריכה להיות חלב אם או תמ"ל תוך כדי חשיפה לטעימות מזון בכמויות קטנות: 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום. מטרת הטעימות היא לחשוף את התינוק לסוגי המזון השונים. אכילה למטרות תזונתיות אכן מתחילה רק מגיל 6 חודשים כשאז חלב אם או תמ"ל כבר לא מספיקים מבחינה תזונתית.

מגיל 6 חודשים, את יכולה להתחיל להגיש 1-2 ארוחות ביום ולהתקדם הלאה, חשוב להגיש כל מזון חדש בהדרגה במשך יומיים שלושה ולהגיש כל מזון במרקם המתאים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל למעבר מת.מ.ל לחלב פרה
    נגה
    27/05/2010

האם ניתן לתת לילד בן שנה ושלושה חדשים חלב פרה במקום סימילאק?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גיל למעבר מת.מ.ל לחלב פרה

הוספת תגובה

• חלב פרה

נורית קליפר
    29/05/2010

בהחלט!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים- 4 חודשים, מרווח בין ארוחות
    אביב
    27/05/2010

שלום

בניי אוכלים לסירוגין תמ"ל (אחד אוכל 130 מיל והשני 80-100 מיל) והנקה לסירוגין (20-25 דקות) כל 2.5-3
    אני מניחה שהעניין תלוי בכך שהם ישנים תנומות קצרות אז הערות הממושכת מרעיבה אותם

האם לנסות למשוך אותם כדי שיתרגלו או לתת לזמן לעשות את שלו?

תודה

הוספת תגובה

• אביה

שרית עטיה-שמואלי
    04/06/2010

הי
    במידה והם עולים היטב במשקל . נסי לרווח את הארוחות לכל שלוש שעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 3 חודשים לא אוכל טוב
    אמא
    27/05/2010

בני אדם תינוק בן שלושה חודשים אוכל סימלאק אדווינס
    הוא אוכל 60 גרם כל 3 שעות (ולפעמים עובר יותר זמן)
    הוא מסרב לאכול את כל הארוחה בזמן שהוא ער לכן אני מנסה להשלים לו את הארוחה בזמן שינתו
    משקלו 6.320
    גובה 64
    הקף ראש 41.6

תעזרו לי .....מה אפשר לעשות כדי שיהיה ילד נורמלי ויוכאל את כל הארוחה בבט אחד כי לא כל הזמן מסתדר לי להשלים לו את הארוחה וידוע שבגיל זה הוא לא ישן כל הזמן
    כואב לי עליו .....לא נוח לי.......ולא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

• כמויות

נורית קליפר
    29/05/2010

אל דאגה! תינוקות שונים גדלים ומתפתחים מכמויות שונות, השורה התחתונה היא האם הוא עולה במשקל באופן עקבי, במידה וכן, נראה שבנך אוכל את הכמות הנכונה לו לגדילה. אין צורך להאכיל אותו מתוך שינה, כבר בגיל צעיר חשוב להרגיל אותם לסדר ארוחות קבוע

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי
    דנה
    26/05/2010

בגיל חצי שנה יש כל מיני סוגים של דייסות (סולת, וניל, רימונים, דגנים) איך אפשר לדעת במה לבחור? מה עדיף? והאם ניתן לשלב? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תענו לי

הוספת תגובה

• זה הכל עניין של טעם..

קרן
    27/05/2010

תנסי ותיראי מה הילד אוהב...
    אצלי אישית הוניל היה המועדף. אבל שמעתי שהרבה תינוקות מאוד אוהבים את הרימונים.
    זה תלוי רק בך ובתינוק..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה

שרית עטיה-שמואלי
    04/06/2010

הי דנה
    מבחינת התזונה לתינוקות שגדלים היטב - אין סיבה להוסיף דייסה.
    כך שממש לא משנה מה תבחרי
    זה תלוי בעיקר בהעדפות של בנך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקדיה
    נועה
    26/05/2010

נכנסתי לאחרונה לפורום ואני רואה שכותבים הרבה על שקדיה. סליחה על הבורות אבל...מה זה שקדיה? במה זה מזין? ואיפה קונים את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    שקדיה

הוספת תגובה

• נועה

שרית עטיה-שמואלי
    04/06/2010

הי
    שקדיה זה ממרח שקדים
    אפשר לקנות בכל סופר
    בדר"כ מוסיפים להעשרת מנת הפירות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוק בן 14 חודשים
    הילה
    26/05/2010

שלום רב,
    בני בן שנה וחודשיים , פעיל ומתפתח טוב ב"ה.
    ראוי לציין קודם שהוא אוכל אוכל מבושל ,מעדנים ורק בבוקר ובלילה אנחנו נותנים לו מטרנה 180מ"ל.
    לאחרונה הוא פשוט מסרב לאכול את המטרנה גם בבוקר וגם בלילה ,במיוחד בלילה! ויש לציין שהוא לא אכלן גדול בכלל גם בשאר היום.
    מה עושים? האם זה חלק מההתפתחות?
    תודה רבה מראש ,
    רונן.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינוק בן 14 חודשים

הוספת תגובה

• סרבן מטרנה

נורית קליפר
    26/05/2010

הי רונן,
    אחרי גיל שנה, כל עוד אוכלים תפריט מגוון ומזין אין ממש צורך בתמ"ל. אתם יכולים לנסות להגיש חלב פרה/עזים/כבשים במקום, ייתכן וזה ימצא חן בעיניו יותר.........אתם גם יכולים להגיש ארוחות קטנות במקום - כריך קטן, אקטימל וכו'. ייתכן שבקרוב יחזור לדרוש את הבקבוקים, אך בכל מקרה כל עוד ממשיך לגדול ולהתפתח באופן עקבי, אין סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה