פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביצים
    גל
    24/05/2010

שלום,
    בני בן שנה ושלוש. אביו סובל מאסטמה ובעבר סבל שנים רבות מאסטמה של העור (לא כתינוק). קראתי שמאחר וביצים הן מאוד אלרגניות, יש מדינות בהן חושפים את התינוקות לביצים רק מגיל שנתיים, ובמקרה של פוטנציאל גנטי לאסטמה, כדאי לדחות. במקומות אחרים ממליצים על ביצה ביום החל מגיל שנה. אני מתלבטת מה לעשות, בינתיים בני "טועם" ביצה קשה בכמויות קטנות מאוד עם האבוקדו... הוא אוכל מנת עוף/בשר ביום ומוצרי חלב.
    שאלותיי:
    1. מה המשמעות של דחיית מתן הביצים מבחינת ערכים תזונתיים?
    2. האם ניתן לתת ביצי שלו? האם הן מתאימות למי שאלרגי לביצי תרנגולת?

תודה למשיבים/ות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביצים

הוספת תגובה

• ביצים

נורית קליפר
    25/05/2010

הי טלי,
    בשל היסטוריה של אסטמה של העור במשפחה, ממליצה להתיעץ עם רופא ילדים או רופא אלרגיות. בעקרון, אם כבר טעם ביצים אז הוא נחשף, וכל עוד לא נוצרה תגובה כלשהי, אז נראה שעבר בשלום, אך בשל הספק תמיד כדאי לקבל חוו"ד רפואי

לגבי ערכים תזונתיים, ביצים מאד מזינות! ביצה נחשבת לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה בנוסף תורמת ערכים תזונתיים כמו: ויטמינים B2, B5, B12,A, חומצה פולית, ברזל, סלניום וכולין. אגב רוב הויטמינים ומינרלים נמצאים בחלמון שנחשב פחות אלרגני ובמדינות מסוימות מרשים חשיפה לחלמון (הצהוב של הביצה) בשלב מוקדם יותר לפני החלבון (הלבן) שנחשב יותר לאלרגני

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוכה לפני האוכל
    יולי
    24/05/2010

שלום רב
    התינוק שלנו בן חמישה חודשים עד לפני שבוע לא הייתה בעיה עם האוכל,הוא אוכל נוטרמיגן.בשבוע האחרון במשך היום יש האכלות שעוברות חלק ויש האכלות שהוא בוכה כי הוא רעב אבל ברגע שיש טיפת אוכל על הלשון הוא מתחיל לבכות ואם ממשיכים לנסות להאכיל אותו הוא בוכה עןד יותר חזק
    לא משנה באיזה מצב מנסים להאכיל אותו הוא רק בוכה יותר חזק,רק לאחר עשר דק של בכי בערך הוא מסכים לאכול ומסיים את הבקבוק.מה אפשר לעשות והאם יש הסבר לתופעה הזאת?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בוכה לפני האוכל

הוספת תגובה

• בכי עם האכלה

נורית קליפר
    25/05/2010

הי יולי,
    הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו לפי התיאור שכתבת, שאולי צריך להחליף את מהירות הפיטמה? ייתכן והוא בוכה כי הוא רוצה לאכול בקצב מהיר יותר. נסי להחליף את הפיטמה לשלב הבא אם לא עשית זאת עד כה.

הכי חשוב, לא להמשיך את ההאכלה במצב של בכי שלא יווצר קשר שלילי עם אוכל או בקבוק, חשוב לחכות שיהיה רגוע

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלח לתינוקות
    יעל
    24/05/2010

האם מותר להוסיף מלח וכורוכום למרק של תינוק בן 9 חודשים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מלח לתינוקות

הוספת תגובה

• מלח

נורית קליפר
    25/05/2010

עדיף בלי מלח......אבל אפשר להוסיף מעט, לגבי תבלינים, אין שום בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי שעת ארוחת ערב
    קרן
    24/05/2010

היי,
    יש לי תינוק בן 9 חודשים.
    בצהריים - אוכל מנה עיקרית
    בשעה 16:30-17.00 - יוגורט + פרי
    ולפני השינה (19:30-20.00 ) - תמ"ל

שאלתי היא: באיזה שעה אוכל לתת לו ארוחת ערב של מוצקים, ככה שלא יהיה צמוד לתמ"ל של לפני השינה,
    כי חשוב לי שישתה את התמ"ל של לפני השינה..
    תודה, קרן

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי שעת ארוחת ערב

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי..

קרן
    27/05/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מחכה הרבה זמן לתשובה..

קרן
    31/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת ארוחת הערב

נורית קליפר
    01/06/2010

הי קרן,
    מתנצלת על האיחור במתן התשובה.
    את יכולה להגיש את ארוחת היוגורט + פרי בבוקר, ואז בסביבות 5 להגיש את ארוחת הערב. בגיל 9 חודשים כבר אפשר להגיש 3 ארוחות מוצקים

מקווה שזה עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לנורית

קרן
    07/06/2010

תודה על תשובתך. אבל עדיין יש לי שאלה בנושא:

אם אני כן רוצה לתת לו את המעדן ב-16.00
    זה בסדר לתת ארוחת ערב ב-18.00? ואח"כ ב-20.00 לפני השינה תמ"ל??
    מבחינת השעות זה בסדר?? לא צמוד מידי??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרווחי זמן בין ארוחות

נורית קליפר
    08/06/2010

חשוב לבדוק אם הוא רעב במרווחי ארוחה קצרים אלה, אם כן, לא צריכה להיות בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורית היקרה, קצת הסתבכתי...

קרן
    08/06/2010

רשמת לי שהמרווחים קצרים אם אני נותנת ב-16.00 מעדן, ב-18.00 ארוחת ערב, ובשעה
    20.00 לפני השינה תמ"ל.
    למה לדעתך הם קצרים?? הרי בהרבה תשובות שלך ראיתי שרשמת לתת ארוחת ערב ב-18.00 ואחרי כן בקבוק כהשלמה...וגם בהרבה תפריטים שאת והאחרות נתתן, רשמתן שזה אמור להיות סדר היום, אפילו השעות הללו רשומות..וחוץ מזה, כולן כמעט נותנות ב-16.00 ארוחת ארבע מעדן או פרי או פרוסה...אז מדוע דווקא לי רשמת שהמרווחים קצרים?? יש אפילו אימהות שנותנות ארוחת ערב ואחרי שעה נותנות תמ"ל כהשלמה...
    מצטערת אם שאלתי יותר מידי...אך כפי שאת רואה הסתבכתי..
    המון המון תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

נורית קליפר
    09/06/2010

קרן,
    השורה התחתונה לא הייתה הגדרת הזמנים, אלא נכונות בנך לאכול במרווחים אלו (ולא נגדיר אם זה קצר או ארוך......:)) אם אוכל בתאבון במרווחים אלה......נפלא! אם לא, חשוב כן לרווח את הארוחות או לשנות את הסדר שלהם כדי שיגיע לארוחה רעב. לגבי ארוחת הערב והבקבוק שאחריו, כשמו כן הוא - השלמה, אפשר לתת אותו בסמוך לארוחת הערב.

מקווה שזה עוזר, והפחית מהבלבול, אשמח לענות על שאלות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורית, תודה, עוד שאלה קטנה:

קרן
    09/06/2010

צירפתי פה דוגמא לתפריט לגיל 9 חודשים שרשמת למישהי..
    דוגמה לתפריט בגיל 9 חודשים:
    התעוררות: הנקה/בקבוק
    בוקר: מנת פירות, אפשר להוסיף טחינה/שקדיה / אבוקדו
    צהריים: מרק ירקות + בשר/הודו/עוף + פחמימה(תפו"א/פסטה/אורז/בורגול/קוסקוס)
    בינייםיוגורט/פרי או גם וגם/כריך עם גבינה/אבוקדו/טחינה וכו')
    ערב: חביתה +ירקות + גבינה/פסטה רוטב עגבניות/לביבות של ירקות + קוטג' וכו'
    ערב +/לילה: הנקה/בקבוק

אז אם אני נותנת ליובל שלי צהריים ב-13.00 וביניים ב-16.00 (נגיד יוגורט), מתי היית נותנת את ארוחת הערב? ומתי את התמ"ל אח"כ? כי הוא הולך לישון ב-20.00
    איך היית מבחינת שעות מסדרת את הארוחות כך שכן יגיע יחסית רעב??

המון תודה , וסליחה אם שיגעתי אותך....:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמני ארוחות

נורית קליפר
    10/06/2010

הי קרן,

תאמרי לי איך היה התאבון שלו במרווחים הקודמים ואוכל להתייחס לשאלתך בצורה טובה יותר, אם אכל ארוחת ביניים ב 16:00, כמה אכל בארוחת ערב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנורית היקרה,

קרן
    13/06/2010

כשאכל ב-16.00 מעדן, נתתי לו ארוחת ערב ב-18.00 - אז אכל יחסית יפה, אך הייתי כן רוצה שיאכל יותר. אולי כדאי לתת לו את ארוחת הערב ב-19.00 וכך יהיה רעב יותר??

יש לי עוד שאלה:
    רשמת לי שאין בעיה לתת את הבקבוק של התמ"ל בסמוך לארוחת הערב...כהשלמה.
    אז למה היתה כוונתך שהמרווחים קצרים? שיש לבדוק אם הוא רעב במרווחים אלה? האם התכוונת למרווח שבין המעדן לארוחת הערב??

ושאלה אחרונה:
    כשאת רושמת מבנה כללי של ארוחות, הרי רשמת לתת ארוחת ביניים, אח"כ ארוחת ערב, ולפני השינה תמ"ל.. אז מה מרווח השעות שהיית מציעה בין הביניים לערב?

בבקשה תעני לי על כל השאלות, כך שאפסיק להסתבך..
    תודה!! קרן (את מקסימה על כל הסבלנות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת ארוחת ערב

בת-חן כהן
    13/06/2010

שלום
    אני הייתי נותנת ב12-13 את המנה העיקרית החמה, ב-16:00 משהו קטן כמו יוגורט או פרי ובשש וחצי את ארוחת הערב

מקווה שתסתדרי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, רק עוד שאלה לגבי הבקבוק

קרן
    14/06/2010

אם אני נותנת ארוחת ערב בשעה 18:30, אין בעיה לתת בקבוק תמ"ל ב-20.00?
    כי זאת השעה שהולך לישון..זה לא צמוד מידי??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקבוק לפני השינה

נורית קליפר
    14/06/2010

זה בסדר:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התינוק שלי לא אוכל!!!
    רויטל
    24/05/2010

שלום,

התינוק שלי בן 8 חד', בשבועיים האחרונים הוא לא אוכל טוב בכלללללל בקושי 180CC שלא לדבר על פירות וירקות. הייתי בטיפת חלב הפנו אותי לרופא שיבדוק אותו כי הוא ירד באחוזונים, הייתי אתמול אצל הרופא תודה לאל הכל בסדר.

מה לעשות??? אני ממש מתוסכלת!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    התינוק שלי לא אוכל!!!

הוספת תגובה

• רויטל

שרית עטיה-שמואלי
    25/05/2010

הי
    האם אוכל 180 מ"ל ליום? מה עוד הוא כן אוכל?
    אנא פרטי תפריט כדי שנוכל לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסת שיבולת שועל
    שלי
    24/05/2010

שלום,
    קראתי בפורום שניתן להכין דייסת שיבולת שועל, רציתי לדעת איך מכינים - מבשלים את השיבולת שועל עם מים או חלב והאם יש להוסיף עוד משהו לפני שטוחנים?
    תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    דייסת שיבולת שועל

הוספת תגובה

• הכנת שיבולת שועל

אורלי
    24/05/2010

אני מכינה כך: 2 כפות שיבולת שועל וחצי כוס מים. מכניסה לדקה וחצי במיקרוגל. מערבבת ואז לעוד 30 שניות. אח"כ טוחנת ומוסיפה תמ"ל.( אין לי כמות מדויקת אני שמה כל פעם בערל 30-40 מ"ל) בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שגית

שרית עטיה-שמואלי
    25/05/2010

תלוי באיזה גיל
    על בסיס חלב מגיל שנה
    לפני כן עדיף על בסיס תמל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובין שיבולת שועל

מירי
    26/05/2010

אני נותנת מדי פעם סובין שיבולת שועל והקטנה (בת 8 חוד' ) מאד אוהבת. לא מצאתי בשום מקום מה ההבדל בין הסובין שיבולת שועל ולשיבולת שועל. אשמח להסבר והאם אפשר להמשיך לתת לה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים מים
    דנה
    23/05/2010

שלוםםםם
    איך גורמים לילד בן שנה וחצי לשתות מיים?????... לא יודעת כבר מה לעשות בימים חמים כאלה שהוא לא שותה, אשמח לרעיונות מהורים עם ניסיון דומה...

לקביעת תור
    סגירה
    מים מים

הוספת תגובה

• מים

נורית קליפר
    23/05/2010

הי דנה,
    איך את מגישה את המים? בבקבוק או כוס? נסי אולי לקנות כוס מים אטרקטיבית ולהסביר לו שזה כוס של גדולים......הציעי לו מים כל הזמן, לאט לאט זה מסתדר מעצמו.....

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה....

דנה
    24/05/2010

תודה על תגובתך
    קניתי כוס של טומי טיפי, אבל הוא לועס את הפיטמה, הוא לא מצליח לשתות
    כרגע אני נותנת לו בבקבוק של מאמם, הוא שותה ממש לגימה ועוזב את זה
    אשמח אם תמליצי לי על כוס מיוחדת או בקבוק מסוים שיכוללגרות אותו לשתות יותר...
    אני אעשה הכל שרק יתחיל לשתות.
    ד.א- יש לי אחיינים שגדולים ממנו בחצי שנה, ואוהבים מאוד לשתות מים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוסות מים

נורית קליפר
    25/05/2010

הי דנה,
    לא אוכל להמליץ על כוס ספציפית כי כל תינוק "מתחבר" לסוג שונה..........עצתי הטובה ביותר, היא להמשיך להציע כל הזמן, לשנות סוגים של כוסות אם יש צורך, ואפילו שזה נראה כאילו זה לא יקרה......הוא יתחיל לשתות מים:)

סבלנות וזה יקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלה של טעימות
    בלהה
    23/05/2010

שלום
    בתי עוד מעט בת 4 חודשים אני רוצה להתחיל לתת לה טעימות- אם מה מתחילים אם ירקות או פירות ?
    איזה פרי או ירק ממולץ להתחיל ?

מהי התדירות של הטעימות והאם שנותנים טעימה זה בא על חשבון ארוחה ?

מחכה לתשובה
    בלהה

לקביעת תור
    סגירה
    התחלה של טעימות

הוספת תגובה

• טעימות

נורית קליפר
    23/05/2010

הי בלהה!

את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס), מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בתך, כאשר יתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק את הוספת המים. הכמות המומלצת לפי ההוראות של משרד הבריאות, 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום בין שבוע 17 לשבוע 26. נותנים את הטעימות לאחר הנקה/תמ"ל שכן מטרת הטעימות היא חשיפה למזונות שונים אך לא תחליף לחלב אם או תמ"ל. מומלץ להגיש כל ירק או פרי במשך 2 - 3 ימים בכדי לראות שאין איזהשהי תגובה. לאחר חשיפה הדרגתית ואטית לירקות או פירות שונים, ניתן לערבב.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה להאכיל תינוק בן 7 חודשים
    אורלי
    23/05/2010

שלום, אני מתגוררת בחו"ל ומבקשת את עזרתכם בעשיית סדר באיך ומתי להאכיל את תינוקי בן ה-7 וחצי חודשים.
    יש לי בן במשקל של 7.2 גובהו 71 ס"מ . עד לפני כחודשיים הוא היה יונק מאוד מסודר כל שלוש שעות. ההנקה הייתה מהירה מאוד בערך 5 דקות ומצד אחד בלבד. לא היה מעוניין בצד השני. כמו כן, היה לו ריפלוקס ולאחר כל ארוחה היה פולט. בערך בגיל 4-5 חודשים התחלתי עם טעימות ע"פ הנחיות משרד הבריאות בארץ שדומות להנחיות כאן.כיום אני גם מניקה וגם נותנת מרק, דייסה של שיבולת שועל. פירות אני מנסה והוא לא מעוניין.מאז שהתחלתי עם המוצקים אין כבר סדר בשעות ההאכלה ויש לי בלבלול גדול לגבי מתי להאכיל מה ולגבי הזמן שצריך לעבור בין הארוחות בעיקר אני חוששת כי כאמור הוא יונק מהר מאוד ויש לי הרגשה שזה לא מספיק.
    הרופא כאן אמר לי להאכיל 3 פעמים ביום מזון מוצק אבל לא הבנתי מה קורה עם ההנקה. כמו כן, אני מנסה להעביר אותו לבקבוק והוא מסרב בתוקף גם לשתות מים מבקבוק וגם חלב ולכן אני נותנת לו בכפית.
    יש לי כמה שאלות שמפונות לדיאטניות של הפורום:
    1. מהו הסדר הנכון של האכלה? כל כמה שעות? איך לחלק את זה בין מזון מוצק והנקה. (אני רוצה להפסיק עם ההנקה בחודש הקרוב )
    2. הילד לא מעוניין בפירות. מה עושים?
    3. האם להוסיף לדייסה שלו חמאה? הבנתי ששומן חשוב מאוד להתפתחות תקינה של המוח. אני לא נותנת לו דייסת תינוקות. אלא מבשלת לו שיבולת שועל וטוחנת.
    4. האם אני עושה נכון או שמא עדיף בגלל הויטמנים דווקא לקנות דייסת תינוקות?
    5. בצהריים הוא אוכל מרק שאני טוחנת לו עם כרעיים של עוף, תפו"א, גזר וקישוא- התחלתי לאחרונה להוסיף גם כפית שמן זית למרק. האם אני עושה נכון? והאם להוסיף או לשנות משהו?
    6. מה אני עושה כדי להעביר אותו לבקבוק? ניסיתי כל סוגי הבקבוקים ולא עזר. למישהו יש פתרון?

מתנצלת שיש לי כ"כ הרבה שאלות. זה מדאיג אותי מאוד לאחרונה כי הוא ילד די רזה. (למרות שלפי הרופא אין מקום לדאגה כי הוא על עקומה 25 במשקל )
    תודה מראש על התשובות

הוספת תגובה

• תזונה לגיל 7 חודשים

נורית קליפר
    23/05/2010

הי אורלי,
    אנסה לעשות קצת סדר בתשובות.......

1. דוגמה לסדר אכילה בגיל 7 חודשים:
    בוקר (התעוררות) - בקבוק/הנקה
    ארוחת בוקר (1-2 שעות אחרי בקבוק)
    צהריים - ארוחת צהריים
    אחה"צ - בקבוק/הנקה (אפשר לפני שנת צהריים או אחרי)
    ארוחת ערב
    לפני השינה - בקבוק/הנקה

2. המשיכי להציע - את יכולה להוסיף טחינה גולמית או אבוקדו, ייתכן שזה יעזור
    3. אין צורך להוסיף חמאה. אכן שומן חשוב להתפתחות אך השומנים הבלתי רווים עדיפים על השומנים הרווים כך ששמן זית קנולה, אבוקדו, טחינה, שקדיה הם שומנים עדיפים.
    4. אין צורך בדייסות לתינוקות, לתינוק שגדל ומתפתח כיאות. כל עוד הוא יונק ואוכל באופן מגוון ומזין, דייסת דגנים שאת מכינה מצוינת.
    5. את יכולה לגוון בבשר - בשר בקר והודו נקבה מכילים יותר ברזל בהשוואה לעוף. את יכולה גם להוסיף פחמימה למרק.
    6. העברה לבקבוק - המון סבלנות......והתעקשות........זוהי מלחמה לא קלה אבל כל עוד תמשיכי להתעקש, בדר"כ מסתדר תוך שבוע שבועים. אם את יכולה תגישי חלב אם בבקבוק תחילה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• wow ממש תודה על התשובה המפורטת!

אורלי
    24/05/2010

תודה! תודה! עזרת לי מאוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעדנים לבן תשעה חודשים
    שלי
    23/05/2010

שלום,
    רציתי לשאול עם אילו מעדנים אני יכולה להתחיל לתת לבני בן התשעה חודשים, האם מעדני יוגורט או מעדנים מתוקים כגון גמדים?

לקביעת תור
    סגירה
    מעדנים לבן תשעה חודשים

הוספת תגובה

• מוצרי חלב

נורית קליפר
    23/05/2010

הי שגית,
    עדיף להציע יוגורט לבן לא ממותק, אפשר להמתיק עם פרי טחון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוכל מספיק
    יפית
    23/05/2010

היי,

יש לי תינוק בן חודש ו- 10 ימים, הוא נולד במשקל של 4,400 (היתה לי סכרת הריונית), לאחר שיצאנו הביתה הוא ירד למשקל של 4,100

הוא ניזון מסימילאק ללא לקטוז, לאחר שעם סימילאק רגיל, הוא פשוט היה מתפתל מכאבי בטן והמליצו לי להעבירו לללא לקטוז.

כל האכלה הוא אוכל כ- 30 ומפסיק ואח"כ עוד 30 ומפסיק, ככה עד שהוא מסיים 80 או 100 במקרה הטוב, נדיר שהוא סיים בקבוק שלם (120)

הוא אכול מבקבוק של MAM, אולי פה הבעיה?
    האם יש משהו שאוכל לעשות בכדי שהוא יאכל יותר? האם זה תקין?

בבדיקה בטיפת חלב אחרי חודש ראינו כי הוא עולה במשקל והוא היום שוקל 5 ק"ג

אשמח לעזרה, אני ממש לחוצה מזה.

לקביעת תור
    סגירה
    לא אוכל מספיק

הוספת תגובה

• כמויות מזון

נורית קליפר
    23/05/2010

הי יפית,
    אין סיבה להילחץ! תינוקות שונים גדלים ומתפתחים מכמויות מזון שונות. הכי חשוב לבדוק שעולה במשקל ומתפתח כמצופה, המשיכי לעקוב אחר משקלו, במידה וגדל באופן עקבי, ממש אין סיבה לדאוג לכמויות המזון.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירות יבשים , דייסות
    רונית
    23/05/2010

שלום,
    יש לי מספר שאלות.
    1. ביתי לא ממש מתלהבת מפירות כמו אגס ותפוח - אהבה בננה אך עשתה לה עצירות אז הפסקתי לה לעת עתה את הבננה. האם אפשר לשלב עם התפוח והאגס פירות יבשים ואם כן אלי פירות יבשים? שזיפים משמשים תמרים ותאנים ( זה יכול להמתיק את החמיצות)
    2. בספר בריאות מן הטבע יש המלצה מגיל 7 חודשים לתת דייסה לפי הסדר הבא: אורז, דוחן ושיבולת שועל האם אכן רצוי? או אפשר לשלב אם הירקות והפרות?
    3. מהו התפריט לגיל 7 חודשים ( מרק + מנת פרי ??? )

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פירות יבשים , דייסות

הוספת תגובה

• פירות יבשים, דייסות

נורית קליפר
    23/05/2010

הי רונית,
    1. אפשר להוסיף פירות יבשים, אך במידה (לא יותר מ 1-2 במנה) הן בשל כמות הסוכר הרבה שבהם והן בשל כמות הסיבים התזונתיים הרבה שבהן.
    2. את מדברת על דייסות המיועדות לתינוקות? או דיסות שמכינים מדגנים?דייסות לתינוקות שמוסיפים לתמ"ל או מכינים לבד אינן נחוצות לתינוקות שגדלים ומתפתחים כמצופה. דיסות שמכינים מדגנים בהחלט אפשר לשלב בתפריט.
    3. דוגמה לתפריט לגיל 7 חודשים:
    בוקר (התעוררות) - בקבוק/הנקה
    בוקר (1-2 שעות אחרי בקבוק) - ארוחת בוקר שיכולה לכלול פירות ו/או דגנים אפשר להוסיף אבוקדו/טחינה/שקדיה
    צהריים - - יכולה לכלול מרק עם ירקות, בשר/עוף/הודו טחון, פחמימה (אורז/קוסקוס/בורגול/פסטה/תפו"א)
    אחה"צ - בקבוק/הנקה (אפשר לפני שנת צהריים או אחרי)
    ערב - ארוחה כדוגמת פיסות לחם דקות ורכות עם טחינה/אבוקדו, פסטה עם רסק עגבניות, ביצה עם אבוקדו

חשוב כמובן להגיש כל מזון חדש בהדרגה ולהגיש את כל המזונות במרקם המתאים.

בהצלחה!
    לפני השינה - בקבוק/הנקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרתחת מים
    מירה
    23/05/2010

שלום,
    יש לי תינוק בן 4 חודשים שעד עכשיו הרתחתי לו מים מתמי 4 לצורך הכנת סימילאק. נודע לי שהמים של אקווה נובה הם מזוככים ומכילים פחות מינרלים ממים מינרליים רגילים ושהם גם יותר סטיריליים.. האם הם אכן עדיפים על מי ברז רגילים שעברו סינון בתמי 4??? אם כן, האם גם בהם חובה להרתיח או שמספיק רק לחמם לטמפ' הרצויה??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרתחת מים

הוספת תגובה

• מים

נורית קליפר
    23/05/2010

הי ערין,
    לפי הנחיות משרד הבריאות, יש להרתיח מים מכל מקור (ברז, מינרלים) עד גיל שנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות!!!
    שרון
    23/05/2010

הקטנה שלי בת ארבעה חודשים ושלושה שבועות. יונקת כל היום והלילה, ומקבלת מטרנה פעם ביום (לפני השינה). התחלנו טעימות בגיל ארבעה חודשים.
    הבעייה היא שכבר חמישה שבועות (מגיל 3 חודשים וחצי) היא סובלת מעצירות, שמתבטאת ביציאות גושיות ומשחתיות אחת לארבעה ימים. כשהיא עושה קקי היא מתאמצת מאוד וגם כשהיא מסיימת היא ממשיכה להתאמץ כדי לעשות פיפי - למרות שלא נראה שקשה לה לעשות פיפי, נראה לי שזה נובע מהמאמץ לעשות קקי...
    הרופא המליץ לתת חצי כוס רסק עגבניות פעם ביום, ואני שמה בה גם כפית שמן זית, אבל לצערי, אין שיפור - אולי אפילו הדרדרות (נדמה לי שבכל פעם הקקי שלה נהייה קשה יותר ולה עצמה קשה יותר לעשות). קראתי באינטרנט שהגרעינים של העגניות גורמים גם כן לעצירות - האם זה נכון? כי אני נותנת לה עגבניות שרי והיא אוכלת עם הגרעינים...

אודה לעצתכן!

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות!!!

הוספת תגובה

• עצירות

נורית קליפר
    23/05/2010

הי שרון,
    בכדי להקל על העצירות, את יכולה להציע לה מעט מים, מכיוון שהתחלתם טעימות אפשר גם להוסיף מעט מים לתפריט. בנוסף, את יכולה להשרות שזיפים מיובשים במים רותחים ולהציע לה עד כ 30 מ"ל מהמים הפושרים האלו. אם את מרגישה שהעגבנייה רק מחמירה את המצב את יכולה להפסיק, בעקרון יש לא אפקט משלשל.......
    במידה ואין שיפור ביציאות, כדאי להתייעץ שוב עם רופא ילדים

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8 חודשיים פסטה ????
    טל
    23/05/2010

שלום
    ביתי אוכלת בבוקר סימילאק
    אחר"פירות בצהריים מרק טחון בתוספת הודו .
    מה ניתן לתת לה לארוחת ביניים ניסיתי אבוקדו לא אוהבת ניסיתי טחינה לא אוהבת
    האם ניתן לתת לה בגיל הזה פסטה של מטרנה ???
    יש לציין שלפני השינה אוכלת סימילאק

לתשובתך אודה.
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    בת 8 חודשיים פסטה ????

הוספת תגובה

• עם טחינה גולמית חיכיתי לגיל שנה

רות
    24/05/2010

למרות שחברות שלי נתנו והכל היה בסדר. פסטה נקודות נתתי מגיל 7 חודשים והיא להיט אצלנו עד היום. יכולה לגרד עגבניה ולהוסיף כפית שמן זית, להכניס למרק, או אפילו לתת סתם בלי כלום. הכי כיף להם למעוך אותה בידיים ולהכניס לפה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה