פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי הקפאה והפשרה
    תמר
    06/07/2010

שלום,

בני אוטוט בן 10 חוד'. החל לאחרונה לאכול מוצקים.

כיוון שאוכל מעט, אני מכינה לו מזון ומקפיאה אך לא בטוחה לגבי טריותו:(מקווה שתדענה לענות..)

1. האם ניתן להקפיא בשר טחון , להפשירו, להכין קציצות ולהקפיאן מוכנות שוב?
    2. לכמה זמן קציצות מוקפאות יכולות להחזיק במקפיא?
    3האם ניתן להקפיא אורז? (עם פירות יבשים ובשר)?
    4. כנ"ל לגבי פתיתים?
    5. אם הפשרתי רוטב עגבניות לפסטה במקרר, האם ניתן להשתמש גם יום אחרי ההפשרה?

המון תודות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי הקפאה והפשרה

הוספת תגובה

• הקפאה והפשרה

נורית קליפר
    09/07/2010

הי תמר,
    1. בעקרון, אחרי שמפשירים, מומלץ לא להקפיא בשנית.
    2. בשר טחון יכול להיות במקפיא עד 3 חודשים.
    3. מבחינה בטיחותית, אין סיבה שלא, אך יכול להיות שזה יפגע במרקם. תנסי ותראי.......:)
    4. ראי תשובה לאורז
    5. כן

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף משקל ב 3 חודשים?!
    יעל
    06/07/2010

שלום,
    בתי בת שלושה חודשים ושבוע ובטיפת חלב האחות אמרה שמכיוון שמשקלה (5.5 קילו) באחוזון 90 אבל הגובה באחוזון 25 היא "שמנה מדי"...
    היא אוכלת כארבע פעמים ביום 180 סמ"ק תמ"ל: ב 7 בבוקר, 11-12, ארבע אחה"צ ועוד פעם ב7-8 בערב. היא ישנה 11 שעות ברצף בלילה, שנת בוקר ושנת אחה"צ של כשעתיים כל אחת, פעילה ושמחה בזמן העירות... הלו"ז הזה נקבע בדרך כלל על ידה (אני לא "מושכת" אותה בין ארוחות או דוחפת לה או כל דבר אחר אלא זורמת עם הצרכים שלה). בקיצור, נראה לי שהיא בסדר גמור ואני לא מבינה מה אני אמורה לעשות - להרעיב אותה? להחזיר אותה למחזור של 6 ארוחות קטנות יותר? מה הקטע?
    בעייה אחרת שאולי קשורה היא עניין היציאות - היא לא ממש עושה קקי...בשבועות הראשונים שלה היא משכה לפעמים גם 4 ו 5 ימים בלי לתת צואה, אחר כך התייצבה על פעם ביום ובשבועיים האחרונים שוב מושכת יומיים שלושה. למדתי לעשות לה עיסוי בבטן שלפעמים מעודד יציאת צואה ולפעמים לא. היא לא מראה סימנים מיוחדים של כאבי בטן ולפעמים עושה פרצופים וקולות של "אני עושה קקי" אבל מתעייפת במהירות ומתייאשת. האם ייתכן שהיא סובלת מעצירות? הייתכן שהיא פשוט "מתעצלת" (אני מבינה שזה מאמץ די גדול :-) או שאולי זה קשור להאכלות? אולי פשוט יש לה מטבוליזם איטי יותר שגם מעכב את הצואה וגם גורם להשמנה?
    אשמח לעזרה, עצה והרגעה :-)

לקביעת תור
    סגירה
    עודף משקל ב 3 חודשים?!

הוספת תגובה

• 3 חודשים

נורית קליפר
    08/07/2010

הי לילי,
    אל דאגה! נשמע שביתך אוכלת באופן מסודר ביותר ואין שום דבר שניתן לשנות או שצריך לשנות. זהו כנראה המשקל המתאים לבתך כרגע וככל שתגדל ותהיה פעילה יותר סביר להניח שתרד באחוזונים. הסירי דאגה מלבך וצר לי שהלחיצו אותך בטיפת חלב על דבר שלא מדאיג בכלל!

לגבי העצירות, ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים, לא נשמע שזה קשור למשקל.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספיגת ברזל
    צופקה
    06/07/2010

שלום לכולם ושוב תודה על העיצות המועילות....

בני כמעט בן שנה, השבוע נגמל מהנקה ומסכים לשתות כמה שלוקים מעטים של תמ"ל (מקווה שיתרגל ויגדיל כמות עם הזמן).

בבדיקות דם התגלה מחסור קל בברזל, לכן מיזה כחודשיים מקבל 10 טיפות ברזל.
    מכיוון שבבוקר שותה קצת תמל, אני מניחה שעדיף לתת את הברזל עם ארוחת הצהרים, האם זה בסדר להצמיד לארוחה הבשרית ובעצם ליצור כמות גדולה של ברזל בבת אחת, או שעדיף לפזר על פני היום?
    האם אפשר לתת בצהריים ירקות עם קצת חמאה, או שזה יעכב את הספיגה של הברזל מהטיפות ומהבשר עצמו?

בבוקר אוכל חביתה בדרך כלל, האם כדאי להרחיק את החביתה מהתמל של הבוקר, כדי לא לפספס את הברזל של הביצה? נורא מסובך.....

בטיפת חלב אמרו לי לתת את הברזל עם ויטמין C, לכן נותנת עם עגבנייה, האם זה באמת הכרחי?

תודה רבה לכן ושיהיה לכולם בתיאבון....

לקביעת תור
    סגירה
    ספיגת ברזל

הוספת תגובה

• ספיגת ברזל

נורית קליפר
    08/07/2010

הי צופקה,
    בעקרון, סידן וברזל מעכבים את הספיגה אחד של השני ולכן מומלץ לא לקחת תוספי ברזל בסמוך לאכילת מוצרי חלב. ויטמין C עוזר בספיגת הברזל, ולכן קבלת המלצה זו. התמ,ל מכיל גם ברזל וגם סידן ומכיל אותם בצורה כימית מסוימת שמאפשרת ספיגה של שניהם. לעתים אפילו אפשר להוסיף את טיפות הברזל לתמ"ל ( בדקי על אריזת הברזל את ההוראות). לא נשמע לי שיש בעיה עם החביתה, תמ"ל ותוספת הברזל. לגבי החמאה עם הירקות בצהריים, לא בטוחה לגבי מידת עיכוב הספיגה מכמות קטנה של חמאה, אך ליתר בטחון כדאי לוותר ולהשתמש בשמן זית במקום.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנה ושבעה חודשים
    שירי
    05/07/2010

הבנים שלי מאוד אוהבים פירות!!!
    הם אוכליםארוחות מלאות ומסודרות כל יום, במהלך היום מקבלים בגן מנת פרי, אבל אחרי ארוחת הערב לפעמים נראים עדיין רעבים, אז אני מקלפת תפוח... מחסלים... חותכת אשכול ענבים... מחסלים... מלון... פסיפלורה...

אציין כי הם רזים, נולדו בשבוע 36 במשקלים קילו חצי ושני קילו. אין כאן בעיה של זלילה מוגזמת, אבל אני פשוט לא מסוגלת לשים את הגבול - סוף סוף יש להם תיאבון.

ובכל זאת - האם יש צורך לשים גבול, להתמקד בפירות מסויימים או להעדיף פירות מסויימים על פני אחרים?

תודה וכל טוב

שירי

לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנה ושבעה חודשים

הוספת תגובה

• מקפיצה...

שירי
    12/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה... ?

שירי
    14/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירות

נורית קליפר
    15/07/2010

הי שירי,
    לא נראה לי כרגע שצריך לשים גבול, במידה וזה יימשך מעבר לשבועיים שלושה, אז אולי ..........אבל כרגע תני להם להנות משלל פירות הקיץ הטובים:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבת חצי שנה
    שירי
    05/07/2010

שלום,
    בתי בת החצי שנה אוכלת ארוחת פירות בבוקר (אגס/תפוח/מלון/אבטיח/ענבים/בננה/אבוקדו), ובצהרים מרק עוף/הודו טחון עם ירקות (קישוא, גזר, בטטה, דלעת, תפ"א, בצל, סלרי ופטרוזיליה). חוצמזה אוכלת גם עגבניה.

אילו עוד מזונות אפשר וכדאי להוסיף לה למגוון היומי בגילה?
    ואילו כמויות עליי לתת לה בכל ארוחה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לבת חצי שנה

הוספת תגובה

• שירי

שרית עטיה-שמואלי
    05/07/2010

הי שירי
    לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות ניתן בגיל חצי שנה לתת כמעט הכל למעט מוצרי חלב ודבש.
    הנה תפריט כללי לגיל חצי שנה:
    פריט לדוגמה לגיל 6 חודשים:
    התעוררות: בקבוק/הנקה
    ארוחת בוקר: מנת פרי מרוסק/טחון, אפשר להוסיף אבוקדו/שקדיה/טחינה
    ארוחת צהריים: מנת ירקות עם בשר/הודו/עוף טחון אפשר להוסיף פחמימה -קוסקוס/בורגול/פסטה
    ארוחת ביניים:בקבוק/הנקה
    ארוחת ערב: בקבוק/הנקה
    ארוחת לילה: בקבוק/הנקה
    בעקרון אפשר להגיש את כל המזונות חוץ מחלב ודבש, שאותם אפשר להוסיף לתפריט אחרי גיל שנה ומוצרי חלב שאפשר להוסיף אחרי גיל 9 חודשים. חשוב להוסיף מזונות חדשים בהדרגה, ולחכות 2-3 ימים עד שמגישים מזון חדש נוסף כדי לודא שאין איזהשהם תגובות.
    חשוב ביותר לטחון את המזון למרקם הרצוי המותאם ליכולת לעיסה/בליעה של בתך ולהתקדם בהדרגה עם המרקם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוקת בת 9 חודשים
    סיון
    05/07/2010

שלום רב,
    בתי בת התשעה חודשים התפריט שלה ביום הוא:
    5:00 210 מ"ל אינפמיל (ידועה בבעיית הריפלוקס)
    9:00 פירות טחונים (אגס תפוח ונקטרינה עם פתי בר ומעט יוגורט חלב)
    13:00 210 מ"ל אינפמיל
    16:00 מעט ירקות טחונים יש לציין כי היא מאוד לא אוהבת זה מלווה בבכי רב ואני מצליחה להכניס רק כמה כפיות
    17:00 לפעמים או מעדן או שוב 210מ"ל אינפמיל
    אחר כך כמה נשנושים כמו קרטיב, פופיס במבה
    20:00-21:00 210 מ"ל אינפמיל והולכת לישון (השינה שלה עדיין לא שינה טובה מדי פעם מתעוררת וצריכה להירדם על הידיים

האם יש עוד משהו שאוכל להכניס בתפריט היומי שלה? האם זה אמור לספק תינוקת בגיל הזה?
    תודה מראש
    סיון חליוה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינוקת בת 9 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לסיוון

ori
    05/07/2010

היי סיוון,
    אני לא מומחית, אבל נראה שאפשר לוותר על הפתי בר, המעדן, הבמבה ושאר החטיפים,
    עוד יגיע זמנה לכל אלו..
    כמן כן כדאי שתבשלי בצהרים בשר הודו ותטחני אותו עם ירקות (אולי מתקתקים יותר כמו בטטה) וכך אולי יהיה לה יותר טעים לאכול את הירקות.
    בפורום זה יש הרבה הצעות לגיוון התפריט שלה (כמו: אבוקדו, שקדיה, טחינה, ועוד).
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9.5 חוד'- תזונה
    תמר
    05/07/2010

שלום רב,
    בני בן 9.5 חוד'. עד לא מזמן סרב למוצקים ולאחרונה, מאז שהחל לשבת המצב השתפר...

תזונתו היא כדלהלן:

לאחר כ-2-3 הנקות בלילה....האחרונה ב6:00 (יניקה קצרה מאוד)

יונק לקראת 9:00

ב10:00 אוכל מעט פרי

ב11:30 יונק שוב...(הפרי לא משפיע עליו...נרדם על הציצי)

13:00+ קציצות מהודו+ירקות בתנור+פחממה (פתיתים/אורז/פסטה/ קינואה)

ואז בין 15:30 ל17:00 יניקה (לפני שינה נוספת)

ואז, עד שהולך לישון (בין 20:00ל 22:00 )לפעמים יונק קצת ולפעמים "מושך"

לטעמי יותר מדי כי אז משלים בלילה.

חשבתי להתחיל לתת לו ארוחת ערב (התחיל לאכול מוצקים רק לאחרונה) אך אני אמביוולנטית מעט לגבי השעה:
    מצד אחד- אנחנו אוכלים מאוחר- לקראת 19:30 והוא תמיד מעוניין ליטול חלק בארוחה,

מצד שני- זה כבר מתקרב ליניקה של לפני השינה שלטעמי היא חשובה (וראיתי שכשאוכל הרבה מפחית ממנה).

חשבתי גם לתת לו רק משהו קל- למשל רק עגבניה, ללא לחם או משהו מכביד אך אז אני חוששת שלא אכל מספיק....
    או שאולי ארוחת מוצקים כבדה לפני השינה עדיפה? (למשל גם דייסה?)

אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר בבלבול מבחינת השעות והן מבחינת ההרכב התזונתי והגיוון. וכן, אם תחוו דעתכן- האם מדובר במס' ארוחות רב? (למרות שמדובר בהנקה וקשה לשלוט על הכמויות)

(בנוסף, יש לציין שיש לו אסטמה של העור ולכן עם ביצה עוד לא התחלנו. מוצרי חלב- בשלב של "טעימות")
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בן 9.5 חוד'- תזונה

הוספת תגובה

• מקפיצה:-) פסחתן עלי

תמר
    05/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה פוסחים עלי?

תמר
    08/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 9 חודשים תפריט

נורית קליפר
    09/07/2010

הי תמר,
    מתנצלת שדילגנו.........
    להלן תפריט לדוגמה לגיל 9 חודשים, רק כדי שתוכלי לראות את סדר היום המומלץ
    התעוררות: הנקה/בקבוק
    בוקר: מנת פירות, אפשר להוסיף טחינה/שקדיה / אבוקדו
    צהריים: מרק ירקות + בשר/הודו/עוף + פחמימה(תפו"א/פסטה/אורז/בורגול/קוסקוס)
    ביניים: יוגורט/פרי או גם וגם כריך עם גבינה/אבוקדו/טחינה וכו'
    ערב: חביתה +ירקות + גבינה/פסטה רוטב עגבניות/לביבות של ירקות + קוטג' וכו'
    לילה: הנקה/בקבוק

במקרה שלכם - כמובן לא להגיש עדיין ביצה. הייתי ממליצה להגיש ארוחה לאחר שנת הצהריים, בין 15:30 ל 17:00, בכך תוסיפי עוד ארוחת מוצקים, ולא תפגעי בהנקה שלפני השינה.

מקווה שזה עוזר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז למעשה

תמר
    10/07/2010

בגיל 9 חוד' אמור לינוק רק פעמים ביום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר הנקות

נורית קליפר
    11/07/2010

הי תמר,
    בגדול, בין גיל חצי שנה ועד גיל שנה מציגים מזון מוצק כאשר לקראת גיל שנה, המטרה היא שרוב תזונת התינוק יהיה מזון מוצק משולחן האוכל המשפחתי. כך שבגיל 9 חודשים, אין מספר הנקות נכונות או לא, אלא מגמה לקראת..........מצאי את האיזון הנכון לך לגבי מספר ההנקות שאת רוצה להניק, שתינוקך רוצה לינוק ואת מה שנחוץ לו כהשלמה מהמזון שאוכל.

מקווה שזה עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטחון סלט ירקות
    ori
    05/07/2010

שלום,
    בתי בת 7 חודשים ואוכלת שתי ארוחות מוצקים מזה כחודשיים.
    יש לי מספר שאלות:
    1) האם ניתן לטחון לה עגבניה, מלפפון ופלפלים מתוקים (אדום, צהוב) ולתת יחד עם הבשר והירקות המאודים?
    2) כמה מים יש לתת בכל ארוחת מוצקים?
    3) כמה בקבוקים של חלב שאוב/סימילאק עליה לקבל מלבד שתי ארוחות המוצקים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לטחון סלט ירקות

הוספת תגובה

• אורי

שרית עטיה-שמואלי
    05/07/2010

1. אין בעיה
    2. תלוי ברצונה . נסו לא לתת מים בזמן האוכל אלא אחרי. לפעמים המים גורמים לקטנטנים לתחושת שובע זמנית
    3. שוב תלוי
    מצרפת פתריט כללי:
    פריט לדוגמה לגיל 6 חודשים:
    התעוררות: בקבוק/הנקה
    ארוחת בוקר: מנת פרי מרוסק/טחון, אפשר להוסיף אבוקדו/שקדיה/טחינה
    ארוחת צהריים: מנת ירקות עם בשר/הודו/עוף טחון אפשר להוסיף פחמימה -קוסקוס/בורגול/פסטה
    ארוחת ביניים:בקבוק/הנקה
    ארוחת ערב: בקבוק/הנקה
    ארוחת לילה: בקבוק/הנקה
    בעקרון אפשר להגיש את כל המזונות חוץ מחלב ודבש, שאותם אפשר להוסיף לתפריט אחרי גיל שנה ומוצרי חלב שאפשר להוסיף אחרי גיל 9 חודשים. חשוב להוסיף מזונות חדשים בהדרגה, ולחכות 2-3 ימים עד שמגישים מזון חדש נוסף כדי לודא שאין איזהשהם תגובות.
    חשוב ביותר לטחון את המזון למרקם הרצוי המותאם ליכולת לעיסה/בליעה של בתך ולהתקדם בהדרגה עם המרקם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתפריט מומלץ לגיל 9 חודשים
    אביטל
    05/07/2010

בנתיים אוכל 2 ארוחות מוצקים ביום ו3 בקבוקים של 180 מיל שוקל 10 קילו על 73 סמ

הוספת תגובה

• תפריט 9 חודשים אביטל

שרית עטיה-שמואלי
    05/07/2010

הי אביטל
    תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
    כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו

בוקר:
    תחליף חלב /הנקה

בניים -
    חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל

צהרים:
    מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
    לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור

אחה"צ
    יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה

או תחליף חלב/הנקה

ערב:
    ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה

לפני השינה:
    הנקה /תחליף חלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

אביטל
    06/07/2010

בארוחות ביינים רשמת בננה או חצי גביע יוגרט ופרי עד עכשיו אכל למשל בארוחת בוקר 2 פירות בננה ותפוח למשל הוא תינוק מאד רעבתן השאלה אם זו לא כמות קטנה מדי עבורו?
    אני שואלת מכיוון שלערב רשמת גביע שלם ולא חצי גביע.
    בנוסף כאמור אכל עד עכשיו 2 ארוחות מוצקים האם לשלב בהדרגה את ארוחת הביינים ב4 וארוחת הערב או לוותר על בקבוק ולתת את שתיהן?
    האם טווח של כ3 שעות בין כל ארוחה הוא סביר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת מוצקים בן 5.5 חודשים
    אביב
    05/07/2010

בני בן 5.5 חודשים מקיא כל ירק שאני מנסה לתת לו (גזר, בטטה, קישוא)
    אציין שאני נותנת כמות מזערית וכל ירק ניסיתי לתת מספר ימים, הוא פשוט פיתח אינסטינקט הקאה לטעם לא מוכר

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת מוצקים בן 5.5 חודשים

הוספת תגובה

• רות

שרית עטיה-שמואלי
    05/07/2010

הי רות
    מציעה לעשות שבוע הפסקה . לא להציע מזון מוצק
    אחרי שבוע נסי משהו שלא הצעת לו עד היום . אולי פרי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסה
    מירב
    05/07/2010

שלום
    איך מתבצעת הכנת דייסה מקווקר טחון דק (כמו קמח) לבת 8 ח' ? תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    דייסה

הוספת תגובה

• מירב

שרית עטיה-שמואלי
    05/07/2010

הי מירב
    אני לא כל כך מכירה את הקוואקר טחון דק .
    נסי להכין כמו שמכינים דייסת סולת.
    כלומר 2 כפות לכוס חלב/תמל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות לבן ארבעה חודשים וחצי
    גלי
    04/07/2010

בני בן 4 חודשים וחצי, התחלנו לפני כשבועיים טעימות..הוא סוגר את פיו חזק חזק ומסרב להכניס את האוכל אלא בדרכי עורמה...
    אתמול הוא תפס את הכפית והכניס את רסק הבננה לפה - אבל היום לא חזר על כך..מה עושים?

הוספת תגובה

• טעימות

נורית קליפר
    05/07/2010

הי גלי,
    את יכולה לשים את הרסק על האצבע שלך ולתת לו לטעום בצורה כזו, ייתכן וזה יהיה יותר קל בשבילו בהתחלה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי דרך מהירה ובריאה להפשרת מרק..?
    אורית
    04/07/2010

שאלה נוספת.. ביצים ועגבניה (מגורדת, נגיד) אפשר גם בגיל חצי שנה.?
    תודה!
    אורית

הוספת תגובה

• אורית

שרית עטיה-שמואלי
    05/07/2010

הי
    הדרך הטובה ביותר להפשרת מרק - במקרר . מומלץ לא להפשיר מחוץ המקרר
    אין בעיה עם עגבניה וביצה בגיל חצי שנה כל עוד הביצה מבושלת היטב והם מוגשת במרקם מתאים
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה כל 3 שעות
    חן
    04/07/2010

שלום בתי בת חודשיים וחצי ואני מניקה אותה הנקה מלאה.. אני מניקה בערך כל 3 שעות40 דק'... ובלילה היא ישנה 7 שעות רצוף..וגם בבוקר לא אוכלת כל כך הרבה וחוזרת קצת לישון... מה שיוצא מכך שהיא אוכלת ביממה 6 ארוחות ולא 8 כמו שאומרים...יש לציין שהיא עושה יציאות והרטבות כמעט כל הנקה, ועולה יפה במשקל. בכל מקרה רציתי לדעת אם זה מספיק כי תמיד שאני יציע לה בין לבין דוגמא להרגעה היא תרצה ..האם זה אומר שהיא רעבה תמיד? זה נראה לך מספיק?..
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה כל 3 שעות

הוספת תגובה

• מספר הנקות

נורית קליפר
    05/07/2010

הי חן,
    קצב העלייה במשקל הוא זה שקובע, כל עוד עולה כמצופה, סימן שאוכלת מספיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלח במזון לתינוקות ?? כן או לא
    קרן
    04/07/2010

שלום,
    אני מכינה לתינוק ירקות + עוף מרוסקים ולא מוסיפה מלח. אני טועמת את זה וזה לא ממש טעים.. השאלה האם גם לו זה לא טעים? כיצד הופכים ליותר טעים ובאיזה גיל כן מותר להוסיף קצת מלח?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• מלח

נורית קליפר
    05/07/2010

הי קרן,
    לנו זה לא טעים כי "התקלקלנו" והתרגלנו לטעמים מתוקים/מלוחים וכד' , בנך עדיין לא יודע מה מפסיד ולכן אל דאגה, הוא חווה את הטעם שונה ממך, עדיף לא להוסיף מלח ולמשוך זאת כמה שיותר זמן.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה