מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות למטרנהעינב19/05/2010
שלום
בני בן ה-7 חודשים החל לאכול קצת מטרנה, כל פעם כאשר נשפכת לו מטרנה מסביב לפה העור שלו מאדים, אדמומיות שלאחר 10 דקות עוברת.
במה מדובר? האם ניתן להמשיך להאכיל אותו למרות הרגישות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות למטרנה
נורית קליפר19/05/2010הי עינב,
זה בהחלט מחייב התייעצות עם רופא
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן 8 חודשיםעידית18/05/2010
שלום
מצטערת מראש על האורך...
בני בן 8 חודשים, שוקל בסביבות 7.5 ק"ג.
רציתי לשאול מספר שאלות לגבי התפריט שלו:
ב-6:00 אוכל 200-240 מ"ל תמ"ל. בסביבות 8:30-9:00 פירות (אגס תפוח ובננה בד"כ)
12:00 - 11:30 מרק עוף עם ירקות
15:00-15:30 - בסביבות 200 מ"ל תמ"ל
מכיוון שהוא במשפחתון אין הרבה מקום לגיוון, אך אני רוצה להגיש לו ארוחה מוצקה מגוונת נוספת אחה"צ. ניסיתי להגיש לו אבוקדו וביצה / עגבנייה.
כרגע הוא אוכל דייסה (דגנים/סולת) בסביבות 18:00 ולא מוכן לאכול שום דבר לאחר מכן.
בסביבות 19:00-19:30 הוא כבר הולך לישון.
יש לי מספר שאלות:
1. מה אפשר לתת לו לאכול בשעות אחר הצהריים, כך שאוכל לתת לו בכל זאת דייסה
קצת לפני שהוא הולך לישון. (למזלי הוא ישן רצוף עד 5:30 - 6:00 בבוקר ולא מתעורר לאכול).
יש לציין שעדיין לא צמחו לו שיניים, וכשאני נותנת לו לאכול אוכל מרוסק במרקם גס יותר, הוא מגיב בצורה שהוא רוצה להקיא.
2. מה אפשר לתת לו לאכול במקרים שבהם אנחנו בחוץ בשעות אחה"צ? אם אני מחליפה את הסדר ונותנת לו דייסה ואז אוכל מוצק בבית, הוא לו מוכן לאכול יותר מ-5 כפיות.
3. מה אפשר לעשות עם שקדייה ועם וויטביקס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה עדיין לתשובה
עידית25/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
עידית26/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה או אוכל12318/05/2010
הבת שלי בת 11 חודשים, אוכלת מגוון ויונקת בוקר, אח"צ ולפני השינה. לאחרונה אני מרגישה שההנקות כבר לא מספקות אותה והיא רעבה יותר ויונקת ממש 2-3 דקות.
חשבתי לתת לה בקבוק עם חלב עיזים, או חלב אחר (אורז), אפשר ?
או שתמ"ל עדיף ואם כן, עד איזה גיל ?
או עוד ארוחה במקום ההנקות ?
אני ממש מעדיפה לא להגיע לתמ"ל באופן כללי בשום גיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב ניגר
נורית קליפר19/05/2010אפשר להגיש חלב ניגר החל מגיל שנה. תינוק שאוכל תפריט מגוון ומזין אינו צריך תמ"ל לאחר גיל שנה ואפשר להגיש חלב פרה או עזים במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה בבקשה
12319/05/2010השאלה איך אני יודעת שהתפריט מגוון ? היהא אוכלת מעט כל פעם
איך אני יכולה להיות שקטה שאני יכולה לא לתת לה תוספות של תמ"ל ? אמרו לי לתת לה במקום זה מולטי ויטמין....זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
12324/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת 7.5 חודשיםסיון17/05/2010
שלום,
בתי בת 7.5 חודשים. אוכלת 2 ארוחות ביום בגן: פירות וירקות עם עוף. שאר הארוחות הן תמ"ל.
היא מאוד נהנית מהמזון המוצק כבר מהרגע שטעמה אותו (בגיל 4.5 חודשים) ואוכלת בהנאה.
האם הגיע הזמן לשלב מזונות נוספים(כגון לחם) או להוסיף ארוחת מוצקים נוספת (בערב למשל)? איך ממשיכים מכאן....?
תודה רבה,
סיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות
נורית קליפר19/05/2010הי סיוון,
את בהחלט יכולה להוסיף ארוחה נוספת. בהתאם ליכולת הלעיסה, בליעה שלה את יכולה להגיש גם פסטה ברוטב עגבניות, ביצה עם אבוקדו (טחון או מעוך עם מזלג בהתאם ליכולות של בתך), פיסות דקות של לחם רך עם טחינה, קוסקוס, לביבות של ירקות, ועוד
חשוב להגיש כל מזון חדש בהדרגה
בהצלחה ובתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכל לתינוק בן חודשייםרינה17/05/2010
שלום
התינוק שלי אוכל מטרנה מזה כחודש (לאחר הפסקת הנקה).
בהתחלה אכל 120 כל 3 שעות. בשבועיים האחרונים מבקש 180 כאשר מספר הארוחות הוא 6-7 (1080-1260 ליממה). לפעמים אני מנסה להגביל אותו ל150 ואז או שבוכה קלות ומפסיק או שבוכה ללר הפסקה ואני משלימה לו.
אחות טיפת חלב אמרה שזו כמות ענקית בשבילו. האם נכון להגביל אותו? אם כן, כיצד? הוא לא מפסיק לצרוח....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף
רינה17/05/2010בגיל חודשיים שקל 5150
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגבלת כמויות
בת-חן כהן18/05/2010שלום רינה
אני לא הייתי מגבילה לו את הכמות, שהרי אם היה יונק- הוא היה מחליט כמה טוב לו ומתי להפסיק.
ישנן תקופות בהן הם דורשים יותר, אבל אל תיבהלי אם אח"כ הוא לא יגמור כזו כמות, הוא יכול גם לרדת בכמות.
אל תילחצי, ותקשיבי למה שאת מבינה שהוא אומר לך- זה תמיד הכי נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למטרנהלונה17/05/2010
שלום רב
הסיפור שלנו קצת מורכב...
בני החמוד בן 10 חודשים, יונק 3 פעמים ביום ואוכל 4 ארוחות טובות ומסודרות ביום, בדכ עם תיאבון בריא.
כבר 4 חודשים שכמעט ואינו עולה במשקל ובגובה. ירד בעקומות מאחוזון 90 בגובה ל50 ובמשקל מ75 לקצת מתחת ל50. בבדיקות דם התברר שחסר לו ברזל ובשבועיים האחרונים העלתי מינון טיפות ברזל ל10 טיפות.
בנוסף כבר כמה חודשים רוב הזמן היציאות מאד רכות, לעיתים מימיות, 5 פעמים ביום, כמעט אחרי כל ארוחה יש מיד יציאה. עשינו בדיקות דם וצואה ולא נתגלתה בעיה. זה החל עוד לפני שהתחיל לאכול מוצרי חלב וגם אני עשיתי הפסקה של אכילת חלב כשבועיים, בהם עדיין שלשל.
הרופא טוען שזה קשור ביציאת השיניים, ובהתרגלות הקיבה, אך אני מודאגת מכיוון שנעצרה הצמיחה ומכיוון שזה כבר כמה חודשים.
שאלתי היא האם זה נורמלי יציאות כאלו רכות ובכזו תדירות?
בנוסף רציתי לדעת אם כדאי להפסיק הנקה לפני שינה (מרגישה שכבר אין לי הרבה חלב) ולתת מטרנה במקום (אולי זה ייתן לו יותר ברזל?).
כיום אוכל בערב דייסה שאני מכינה משיבולת שועל, סולט או קמח תירס על בסיס מים בתוספת שקדייה. האם עדיף תחליף חלב במקום זה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר עלייה במשקל
נורית קליפר20/05/2010הי לונה,
מכיוון שציינת שבנך לא עלה במשקל כבר 4 חודשים, מאד חשוב שתגשי לייעוץ אצל דיאטנית קלינית בקופ"ח אשר תוכל לבחון לעומק את המצב, ולהרכיב תפריט אישי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מבולבלתדנה17/05/2010
שלום,
אני אשמח אם תוכלו לעשות לי קצת סדר בדברים כיוון שאני מבולבלת קצת
בתי בת 7 חודשים נמצאת באחוזון 25 שוקלת 6.5
ועקב כך אני שמה לה כף אחת של טחינה בפירות וכף אחת של טחינה בירקות
כיוון שרק עם טחינה היא מסכימה לאכול את הירקות
באחת ההודעות האחרונות בת חן רשמה שאסור לתת טחינה עד גיל שנה !
ובהודעה אחרת נורית המליצה על טחינה לתינוק מתחת לגיל שנה
בטיפת חלב כן אמרו לי לתת לה
אז אני קצת מבולבלת
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לתשובה
דנה19/05/2010...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחינה
נורית קליפר19/05/2010הי דנה,
לפי ההוראות החדשות של משרד הבריאות 5/2009, אפשר להגיש טחינה כבר מתקופת הטעימות, החל מגיל 17 שבועות
הבלבול נוצר מכיוון שלפני הנחיות אלו, שומשום לא היה מומלץ לפני גיל שנה, אך לפי ההנחיות החדשות......אפשר......
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלונות
דנה19/05/2010יש לך מושג אולי מדוע לפני ההנחיות החדשות היה אסור לתת שומשום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנחיות משרד הבריאות
נורית קליפר20/05/2010הי דנה,
ההנחיות הקודמות התבססו על הנחיות ארגון רופאי הילדים האמריקאי, אשר ממליץ לחכות עם מזונות אלרגניים למניעת אלרגיות בעתיד. אך מחקרים חדשים מצדדים כי חשיפה מוקדמת של מזונות דווקא יכולה למנוע אלרגיה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרת לי המון
דנה20/05/2010תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירותרונית17/05/2010
שלום
ביתי בת 6.5. אוכלת מרק כבר שלושה שבועות ומאוד נהנית! השבוע התחילה לאכול פרות. נתתי לה רבע בננה והיא מאוד אהבה. תפוח ואגס לא הסכימה בשום פנים ואופן לאכול. מה אפשר לעשות, אני מניחה שאי אפשר לתת כל יום בננה. איזה שילובים אתן ממליצות ? ומה לעשות כדי לעודד אותה לאכול פירות אחרים? היום הכנתי לה תפוח ובטטה והיא גם לא פתחה את הפה. ועוד שאלה לגבי הבננה . מהי הכמות המומלצת? ביומיים שנתתי לה בננה לא היו לה יציאות. האם יש קשר? היא דיי התנהגה כרגיל והיום היתה לה יציאה בבוקר. האם בננה עושה עצירות?
אני מניקה אותה .
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב.
רונית17/05/2010היא באחוזון 50
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקדמות בפירות
בת-חן כהן18/05/2010שלום רונית,
לגבי התפוח והאגס- אולי היא תעדיף שתשימי אותם דקה במיקרו להתרככות ואז תיטחני. כמו כן את יכולה להוסיף גם מים ואז המרקם יותר ימצא חן בעיניה
אם היא ממש לא רוצה- פשוט תערבבי ביחד עם הבננה.
ידוע שבננה גורמת קצת לעצירות אבל התינוקות מצליחים להתמודד עם זה ובסוף כשהם מתרגלים היציאות יהיו רגילות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקיםאמא16/05/2010
שלום,
ברצוני לדעת האם בשלב שנותנים מוצקים (אחרי שלב הטעימות) צריך כל דבר נוסף וחדש שמכניסים לתפריט לבדוק שהוא לא עושה אלרגיה? (לתת אותו בנפרד יומיים שלושה)? או שניתן פשוט לשלב ?
למשל אני נותנת בצהריים ירקות ורוצה להוסיף עוף, האם אני צריכה לתת את העוף בנפרד ולבדוק האם הוא עושה אלרגיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים ואלרגיה
נורית קליפר20/05/2010הי טל,
במידה וכל הירקות במרק כבר נאכלו פעם אחת והתקבלו בטוב, אז אין שום בעיה להוסיף עוף ולהגיש ביחד. הרעיון הוא לא להגיש ביחד 2 מזונות חדשים שעדיין לא נאכלו, מכיוון שאם אכן נוצרת תגובה כלשהי, חשוב שיהיה קל לאתר את הגורם.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי תינוק בן ארבעה חודשיםבטי16/05/2010
שלום רב,
1. ילדי בן ארבעה חודשים, שוקל 6.4 אוכל ארבע ארוחות ביום של 180. האם זה תקין? או מעט מידי? יש לציין כי אכל בעבר חמש ארוחות (אחת היתה בלילה), אך היום הוא ישן שינה רציפה משמונה עד שש/חמש בערך. הוא אוכל כל 4 שעות בממוצע. משחק, רגוע וחייכן. האם יש צורך להעיר בגיל זה את הילד (בערך ב11-12) כדי שיאכל מנה נוספת. לעיתים הילד אינו אוכל במשך 10-11 שעות וזה קצת מדאיג אותי.....
2. האם ניתן לפרט מעט על נושא הטעימות בגיל זה? האם להתחיל מירק אחד ספציפי או לתת לו לטעום מהאוכל המובשל שאנו מכינים לעצמנו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
בת-חן כהן18/05/2010שלום
אין להעיר תינוק שמשקלו תקין בכדי לאכול בלחלה ובסה"כ בנך אוכל יפה מאוד ואין צורך להוסיף
לגבי עניין הטעימות
מתחילים כל פעם עם ירק אחר מס' כפיות למשך יומיים שלושה את אותו הירק ואז מחליפים
לאחר שטעם את כל הירקות התחילי באותה דרך עם הפירות. על המזון להיון טחון למחית חלקה ללא גושים.
לאחר שעברת את השלב הזה בהצלחה תוכלי לתת לו מרק שמורכב ממס' ירקות- כל פעם כמה שהוא יסכים, עד שתגיעו לכמות של 150 מ"ל ומעלה וזה כבר יכול להחליף מנה
לגבי הפירות- 2 פירות יכולים להחליף ארוחה.
בהצלחה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד כמה שאלות
בטי19/05/2010קודם כל תודה על התשובה המפורטת והברורה.
אני עדיין לא רגועה...ולכן אשאל
1. הילד ישן 10-12 שעות בלילה ללא אוכל. האם במצב כזה ישנו חשש לאיבוד נוזלים, בעיקר בקיץ? לעיתים רחוקות הצואה שלו קשה יותר מהרגיל ולכן היו לי החשדות שאולי הוא לא מקבל מספיק נוזלים.
2. האם ניתן להגדיר כמה צריך תינוק לאכול בגיל ובמשקל שלו: ארבעה חודשים, 6.4 ק"ג, גובה 63 ס"מ? (כי לפי הנוסחה של 150 כפול משקל גופו, הרי שהוא מקבל פחות מזה בהרבה. הוא מקבל 180 כפול 4= 720). דרך אגב, הוא באחוזון 25-50
בטיפת חלב אמרו לי שעל פי משרד הבריאות תינוק צריך לאכול 5 ארוחות ולכן ההמלצה להעיר את התינוק, מה שלא נשמע לי הגיוני!!!
בכל מקרה 5 ארוחות בזמן ערות אני לא מצליחה להכניס... זה יוצא הפרשים של פחות מארבע שעות והתינוק לא נראה רעב בכלל!!! יש לך עצה מה לעשות בנידון??????
תודה רבה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקיםאמא16/05/2010
שלום רב,
יש לי תאומים בני 5.5 חודשיםאוכלים כ210 CC סימילאק, לאחרונה התחלתי להוסיף פירות ומרק ירקות. השאלה שלי אחרי כמה זמן ניתן לוותר על ארוחה אחד של סימילאק ולשלב במקום פירות/ירקות ובאיזה כמות ממולץ? בנוסף יש לי עוד שאלה התינוקות שלי אוכלים בסביות 6.3 אחרי מקלחת ובקבוק והולכים לישון בערך ב22.3 מקבלים בקבוק נוסף. איך אני יכולה להשאיר אותם ערים עד 20.00 בערב לפחות ומתי ניתן לוותר על ארוחה של 22.3
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים לתאומים
בת-חן כהן18/05/2010שלום רב
את יכולה להחליף את ארוחת הפורמולה כאשר בנייך יאכלו 2 פירות שלמים ומעלה. זה אמור להחזיק אותם 3 שעות לפחות. אני ממליצה גם להוסיף אבוקדו לפעמים לפירות.
לדבי הירקות- כאשר הכמות היא בסביבות 150 מ"ל מרק או 2-3 ירקות את יכולה גם להחליף ארוחה.
לגבי למשוך אותם- אני מאמינה בשיטה של לא לנסות לשנות את השעון הביולוגי הטבעי של התינוקות, וגם מנסיון כל פעם שניסיתי לעשות זאת זה התנקם בי בלילה מלא התעוררויות.
אני מאחלת לך שהדברים יסתדרו במהרה.
בברכת חג שמח לך ולמשפחתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחצי לא נוגע בבשר/עוף, ירקותכרמית16/05/2010
שלום.בני בן השנה וחצי מסרב בתוקף לאכול,קציצות,עוף,שניצל,אפילו מהמוכנים של עוף טוב...כלום.הוא דוקא אכל לא רע ופתאום סרב. הוא מסכים לאכול אך ורק ספגטי,פתיתים,לחם מקמח מלא עם גבינה או ממרח שוקולד, גרבר פירות, מילקי, ובמבה,קרקר אורז,סימילק עם כפית שוקולית וציצי . זהו!!!!! מזה מורכבת כל תזונתו. אני ממשיכה לשים לו בצלחת מהכל...אפונה גזר תפוח"א קציצה שניצל ומכל מה שאנחנו אוכלים, אך במהרה הוא זורק על הריצפה.
המשקל שלו ממוצע ,12 ק"ג .אך אני דואגת שזה אינו מספיק ועלול לגרום לחוסרים. ...איך לשכנע? מלבד להציע וליזרוק אין לי עוד מה לעשות... מתסכל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להתייאש
בת-חן כהן18/05/2010שלום כרמית
לא רשמת כמה זמן זה כבר מתרחש
אבל ממחקרים נמצא שאם נמשיך להציג לילד את המזונות מעל 15 פעם (לכל מזון) הוא ישתכנע לאכול אותו.
בנוסף עלייך לנסות לתת לו לאכול "בתחבולות" לדוגמא- ברוטב של הפסטה לשים בשר טחון או לעשות אורז עם חתיכות עוף מפוררות בפנים.
עלייך להיות חזקה ולא להתייאש.
אם התופעה ממשיכה אנא הוסיפי לו ברזל באופן חיצוני
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עדיין ממתינה לתשובה
אולגה20/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםאפרת15/05/2010
בני בן שנה וחודשיים. אף פעם לא ממש אהב לשתות ואני מנסה להרגיל אותו כמעט כל הזמן רק למים. יש ימים בהם שותה מעט אך ישנם ימים שלא מוכן לשתות כמעט כלום! הוא אוהב לשתות מכוס של גדולים או מבקבוק רגיל אבל גם זה לא תמיד ובכמויות מאד קטנות. חשבתי שבגיל כזה כבר יתרגל וישתה אבל לא ממש. האם זה לא בעייתי שכמעט ולא שותה במשך היום?? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים
נורית קליפר16/05/2010הי אפרת,
בנך עדיין מקבל תמ"ל/חלב אם? לא ציינת איזה דברים אחרים אוכל או שותה, אבל בעיקרון סביר שמקבל נוזלים ממגוון מזונות ומאכלים - פירות וירקות, מרקים, חלב ועוד. המשיכי להציע לו מים במשך היום, ייתכן ושותה מספיק אפילו אם מבחינתך זה נראה מעט. עקבי אחרי כמות חיתולים רטובים, רק כדי לוודא שאכן אינו מיובש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומשום טבעיגליה15/05/2010
קניתי טחינה משומשום טבעי של חברת תלמה.צריך רק להוסיף מים בכמות הראוייה והטחינה מוכנה. בני בן ה 1.4 שנים מאוד אוהב זאת מרוח על פרוסה עם רסק עגבניות. רציתי לדעת מה זה שומשום טבעי? האם נכון מבחינה תזונתית להאכיל את בני במוצר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה למענה
גליה17/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחינה
בת-חן כהן18/05/2010הי מירב
נשמע שמה שרשום על הטחינה אמור לשכנע אותך לרכוש אותה - ואכן גם הצליח...
אבל בעיקרון שומשום הוא תמיד טבעי והארוחה שאת מספרת שבנך כ"כ אוהב היא מצויינת ואת יכולה להמשיך איתה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשיםקטיה15/05/2010
שלום,
יש לי מס' שאלות:
1. כמה זמן ניתן לשמור מרק טחון במקפיא (כולל גם בשר במרק)?
2. האם ניתן לתת לביתי בת ה-7 חודשים ביצה אם כן איך אפשר לשלבה באוכל? (דוגמאות למנה)
3. האם ניתן כבר לעבור ל-3 ארוחות מוצקים ליום? אם כן מתי הארוחה הנוספת ומה (כיום אוכלת ארוחת ביניים בבוקר פירות עם עוגיות מטרנה ובצהריים מרק עם איטריות ובשר)?
4. מאיזה גיל אפשר לתת מעדני גבינה כגון גמדים?
תוה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי
קטיה16/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
בת-חן כהן18/05/2010שלום קטיה
מוצרי חלב ניתן לתת רק מגיל שנה ועדיף לא להקדים את המועד.
ביצים נהוג לתת מגיל 10 חודשים
לגבי הקפאת האוכל הטחון בעיקרון מרק נשמר טרי 3 ימים במקרר
אחרי היום השלישי הוא מתחיל להחמיץ ולא מומלץ לתת.
יש כאלו שמקפיאים מרק במנות ואז נשמר לאורך זמן. הויטמינים לא נהרסים אבל המרקם של המרק משתנה.
לגבי הארוחה השלישית את יכולה בהחלט להתחיל לתת דייסה או עגבניה+ אבוקדו+ טחינה וכו'.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצים
קטיה18/05/2010עד כמה שידוע לי מותר לתת ביצים כבר מההתחלה ולא כמו שהיה פעם? האם אני טועה?
לדעתי גם מוצרי חלב מגיל 9 חודשים ולא מגיל שנה - האם נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)