מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריטיוליה04/05/2010
אשמח לקבל תפריט לילד בן שנה ו7 חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט של גדול
בת-חן כהן09/05/2010שלום יוליה
התפריט צריך להיות דומה מאוד למה שאנו, המבוגרים אוכלים, רק שבבוקר ולפני השינה ניתן לתת תחליף חלב אם. מלבד זה הילד כבר יכול לאכול הכל ובכל מירקם, מלבד אגוזים למיניהם.
ארוחת בוקר- כריך או קורנפלקס עם חלב או יוגורט
ארוחת 10 פרי
ארוחת צהריים בשר, תוספת וירקות
ארוחת 4 פרי או עוגיות
ארוחת ערב- ביצה לחם גבינות ירקות אבוקדו טחינה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עשו סדר בבלאגןבלה04/05/2010
האם אתן יכולות לכתוב או להפנות אותי לתפריטים לתינוק בן שמונה חודשים נטול שיניים(בינתיים)
אני כבר מבולבלת מכל מה שכותבים.
אודה לכן מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלה
שרית עטיה-שמואלי04/05/2010הי
התשובה תלויה בהמון דברים
כמו סדר יום , העדפות, התפתחות , אילו מרקמים מסוגל לאכול ואילו לא,מצב בריאות,משקל ,גובה
אין תפריט אחד שמתאים לכל התינוקות
לכן תוכלי לכתוב לנו את התפריט של בתך ואנו נעבור עליו ,כתבי גם גובה ומשקל
תפריט כללי ביותר לגיל שנתיים:
:
ארוחת בוקר : לחם עם גבינה וירקות
בניים: יוגורט עם פרי
צהרים:
פחממה כמו אורז/פסטה/תפוח אדמה
מנת בשר
ירקות
אחה"צ פרי/מעדן
ערב:
לחם
ביצה/גבינה/טונה/טחינה/אבוקדו/
ירקות
במשך היום שתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לנו סדר יום קבוע
בלה05/05/2010הי ,בני תיכף יהיה בן 8 חודשים ( התפריט ששלחת מתאים לבן שנתיים) הוא שוקל בסביבות 9.5 קילו והוא מאוד גבוה 78 סמ , אין לו שינה סדירה והוא גם יונק כשבא לו ומקבל 240 סימילאק אחד בתוספת כף דייסה לפני השינה , במשך היום הוא יונק לא בסדר שעות מסוים, לקראת הצהריים הוא מקבל 2 פירות עם כפית טחינה גולמית או, לפעמים הוא מקבל במקום פרי מרק טחון עם המון ירקות והודו אדום ועדשים,,או לעיתים הוא מקבל גרבר פרי. הוא עדין ללא שיניים ואוהב לטעום ולאכול. אין לנו סדר יום קבוע גם לא בשינה. מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלה
שרית עטיה-שמואלי10/05/2010הי
מצטערת. כנראה התבלבלתי עם שאלה אחרת.
הקניית הרגלי אכילה וסדר באוכל הם חשובים מאוד
נסי להציע לו אוכל בשעות פחוטת או יותר קבועות. עשי זו בהדרגה.
התחילי מארוחה אחת ותתקדמי לאט
לגבי תפריט שמתאים לגיל:
תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בלה22/05/2010לא ידעתי שמותר לאכול כל כך הרבה דברים. מוצרי חלב? יוגורט הכוונה לגמדים? ודומיהם?
עשית לי סדר בבלאגן, עכשיו רק נותר רק למצוא זמן להכין את ארוחות הבריאות האלו בנוסף לארוחות הטפלות של הילד הגדול, הארוחות הדיאטתיות שלי וארוחות הערב המאוחרות של בעלי.
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלה
שרית עטיה-שמואלי25/05/2010הי
מוצרי חלב - מגיל 9 חודשים.
עדיף הלבנים ללא תוספת סוכר
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנהאמא04/05/2010
שלום,
בני בן 6.5 חודשים, שוקל יותר מ-8.5 קילו. נמצא אצל מטפלת.
כרגע אוכל באופן הבא:
6:00 אוכל תמ"ל 210-240
9:00 מנת פירות
12:00 תמ"ל 210-240
15:00 ירקות+עוף/הודו/בשר
ואז אני מנסה למשוך אותו 4 שעות עד לארוחה האחרונה ב-19:00 (תמ"ל 210-240).
לפעמים הוא רעב לפני אך אני משתדלת לא לתת לו לפני כדי שיאכל את הארוחה האחרונה לפני השינה ושלא יזדקק לעוד אחת...
האם התפריט בסדר או שניתן לאפשר לו עוד ארוחה (נראה לי מוגזם...)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אמא04/05/2010האם דייסה היא חובה בתפריט בשלב הזה? האם היא אמורה להחליף ארוחת תמ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדר
הדייסה - ממש לא חובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדר
שרית עטיה-שמואלי10/05/2010הי התפריט נראה מצוין
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בגיל שנה וחודשקרן04/05/2010
ביקרתי בטיפת חלב, שם נאמר לי להפסיק עם האכלת תמ"ל במהלך היום, ולהמשיך רק בקבוק בבוקר ואחד בערב! בתי אוהבת לטעום מהכל, אך לא אוכל כמות שמספיקה לארוחה (נמצאת בגן ואין לי שליטה כמה אוכלת בארוחת בוקר וצהריים ועל כן ביקשתי מהגננת לתת לה בקבוק לאחר כל ארוחה, כך היא לוגמת את מה שחסר לה מהבקבוק). אודה על קבלת מידע מה הנכון והאם באופן חד משמעי, כדאי לגמול מבקבוק (תמ"ל). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שפסחו עליה. אודה על תשובה
קרן06/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לביבות12303/05/2010
האם בלביבות מגבינה (שמטגנים) יש את הסידן והויטמנים של הגבינה או שהטיגון הורס את כל הויטמינים ואותו דבר לגבי פירות שטובלים בתערובת הלביבות וא מטגנים, הפרי שומר על הויטמינים ?
טיגון (לא בשמן עמוק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
זה תלוי
הטיגון לא פוגע במינרלים כמו סידן שבגבינה
לגבי פירות - ויטמין סי לדוגמא נהרס בחום ובחשיפה לאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק טחון ופירות טחוניםori03/05/2010
שלום,
בתי בת 5 חודשים. התחלתי לתת לה טעימות של ירקות ופירות כפית- שתי כפיות ליום.
שאלותי הן:
1) מתי להתחיל לתת טעימות של בשר הודו והאם כדאי לבשל או לאדות?
2) מהי הכמות של מנת פרי ומהי הכמות של מנת ירקות+בשר שיכולה להחליף ארוחת חלב/תמ"ל?
3) האם ניתן לתת אוכל טחון בבקבוק ואם כן, אילו בקבוקים מיועדים לאוכל טחון?
האם משמעותי לתת בכפיתך (הרגלי אכילה נכונים וכו')?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
1. אפשר כבר לתת טעימות של בשר . נראה לי שעדיף לבשל כך הבשר יהיה רך יותר
2. כמות שמחליפה ארוחה - מעל 100 מ"ל
3. אוכל טחון ממש לא מומלץ בבקבוק. בשביל ההתפתחות / האכילה וההרגל
בבקבוק רק תמ"ל /מים/חלב אם
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט12303/05/2010
שלום לדיאטניות המקסימות
תוכלו לכתוב תפריט לגיל 10 חודשים ?
וכמויות בערך כמה הוא אמור לאכול ולשתות, רק שאני אדע שאפשר לתת לו לאכול לבד בלי לנסות להאכיל עוד קצת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
12305/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
12309/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט 10 חודשים
מצרפת תפריט כללי לגיל זה
לגבי כמויות - זה מאוד מאוד משתנה וחבל להלחיץ .
ילד בריא שגדל היטב ומתפתח - בדרכ אוכל כמה שצריך
הקשיבי לאיתותי הרעב והשובע שלו
תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר הודו נקבהאורלי03/05/2010
שלום,
קניתי לבני בן ה-7 חודשים הודו נקבה שברצוני לשלב לו במרק.
עד עכשיו אכל מרק של ירקות לבד או עם עוף.
רציתי לשאול, איך אני מכינה את ההודו ? ואיך אני משלבת אותו במרק?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי הודו אדום טרי וטחון
בלה04/05/2010אני מכינה קציצות מהודו :קצת ביצה ומעט פירורי לחם טיפונת מלח דל ,ייוצרת כדורים לתוך המרק ואחכ טוחנת קציצה עד שתיים עם הירקות.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורלי
המתכון שקבלת פה לקציצות נשמע מעולה.
אפשר גם לנסות לבשל את הנתחים במרק ואחכ לטחון
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אורלי05/05/2010תודה רבה... נשמע באמת טוב.
רציתי לשאול בנוסף, מתי אפשר לשלב קצת תבלינים כמו מלח, מרק עוף וכדומה...??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורלי
מומלץ להוסיף כמה שפחות מלח ואבקות מרק. זו סתם תוספת מיותר . נסי להרגיל אותו לטעמים של המזון עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לגיל חצי שנהאביטל02/05/2010
שלום רב
הבן שלי שוקל 9 וחצי קילו על 70 ס"מ. עושה רושם שיאכל כמה שניתן לו...
התפריט היומי שלו כולל:
בקבוק 180 מיל כשקם
כשלוש שעות אח"כ בננה ותפוח שלמים מרוסקים.
בצהרים שלוש שעות אח"כ מרק ירקות טחון (קישואים, תפו"א,בטטה, סלרי) עם עוף ובקר - הוא יאכל כמה שניתן לו... גם 300_400 מיל...
האם יכולה להיות עודף מנה? לעצור אותו או פשוט לתת לו לאכול ולאכול??
אני נותנת לו גם מים אבל הוא שותה יחסית מעט.
בדר"כ כלל שעתיים אח"כ הוא כבר מתחיל לקטר ורוצה בקבוק..- בדר"כ מסיים גם 180 מי"ל ואז הבקבוק הנוסף ניתן לו לפני השינה- ושוב הוא יסיים 180 אם ניתן לו אבל אם נעצור אותו באמצע לא ידרוש- האם כדאי לעצור??
רציתי גם לדעת מה התפריט המומלץ היומי לגיל הזה ומתי עוברים ל3 ארוחות מוצקים ביום.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
התפריט שלו נראה בסדר גמור
המרק בצהרים נראה לי כי מנה של 250-300 מספיקה לא יותר
לגבי הארוחה השלישית- תלוי בהתפתחות שלו ויכולת האכילה
לא אפשר להוסיף אחרי הצהרים לחם מרוח במשהו/ פשטידת ירקות/פרי ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה- לא שותה מיםהילי02/05/2010
היי,
בני בן שנה וחודש והוא כמעט ולא שותה מים- אולי כמה שלוקים ביום אם אני דוחפת לו..
בגלל סיבה זו נתתי לו מטרנה גם באמצע ביום (חוץ מבוקר וערב),
נכנס היום למשפחתון והגננת אמרה לי לא לתת לו את המטרנה של אמצע היום.. הוא באמת שתה קצת יותר אבל לא יותר מ50 CC .. האם לא יכול להתייבש? (שאר האוכל הוא מוצק-אפילו לא מרקי..) האם כדאי להמשיך לתת לו מטרנה גם באמצע היום אם רוצה ? כמה כמות מים נחשב מספיק לילד בן שנה
אני חוששת מאחר ובמשפחתון לא ירוצו אחריו על היום שישתה מים כמו שאני עושה וגם אז הוא לא שותה הרבה..
אשמח לתשובה,
הילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת- אוכל במשפחתון..תודה!
הילי02/05/2010דבר נוסף, הוא לא אכלן גדול- ושוקל 9.5 קילו.
עד עכשיו נתתי לו בצהרים מרק עוף טחון בכפית וקצת אוכל ידיים (פסטה, פתיתים, חתיכות עוף וכו') אבל זה יותר בגדר התנסות הוא לא ממש אוכל מלא בידיים אלא בעיקר את המרק עוף שאני נותנת לו..
במשפחתון אוכלים אוכל מוצק לכל דבר בידיים.. הוא לא רגיל ואין לו סבלנות לאכול לבד..
היום הוא לא אכל את הפירות שנתנו בבוקר וכמעט ולא ארוחת צהריים..
נתתי לו ב-18:00 את המרק עוף והוא אכל 150 CC וגם עגבניה שלמה מגורדת שהוא רגיל לאכול בבוקר
האם כדאי להשלים לו בערך ב-17:00 את המרק עוף על בסיס קבוע כי בדרכ בשעה הזו (18:00) הייתי נותנת לו דברים קלים- יוגורט , פירות /דייסה.
אני קצת מיואשת ומפוחדת מזה שהוא רגיל שאני מאכילה אותו בכפית..
אשמח לחוות דעת ועצה,
המון תודה,
הילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עניתם לי-אשמח לקבל חוות דעת
הילי05/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק קפואקטיה02/05/2010
שלום, כמה זמן ניתן לשמור במקפיא מרק טחון (כולל בשר, ירקות ואיטריות)?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת תשובה
קטיה07/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מיואשת חייבת עזרה!שיר02/05/2010
שלום רב!
בני בן שנה מתפתח יפה מכל הבחינות .
הבעייה שלנו היא עם האוכל,אינו מוכן לאכול לבד לדוגמא:אינו מחזיק את הבקבוק לבד בין אם זה מטרנה,מים או דייסה ,בדרך קבע אני/בעלי מאכילים אותו. אם מנסים לשים לו את הידיים על הידיות של הבקבוק הוא מתנגד.עד היום אולי 3 פעמים הוא אכל לבדו(ז"א שהוא יכול).
במבה או ביסקוויט אני מאכילה אותו שמה לו בפה והוא נוגס. אם אני שמה לו את זה ביד הוא מועך ולא שם בפיו.
למשל אתמול הבאתי לו וופל והאכלתי אותו בשלב כלשהו הנחתי את הוופל על השולחן כדי שיקח אז הוא התכופף לשולחן ופתח את פיוכדי להכניסו לפה מבלי להושיט יד ולקחת אותו.
הבעייה השנייה היא שהוא אוכל רק מזונות שממש טחונים ומרוסקים. לדוגמה גבינות מעדנים גרבר אין איתם כל בעייה אבל כשמביאים לו מזונות שהמרקם שלהם שונה וגס יותר לדוגמא ביצה שלא ממש מרוסקת, אורז, חתיכות קטנות של עוף ועוד דברים שלא מרוסקים הוא לא בולע ומשאיר בפיו או שמוציא החוצה .
שמתי לב שהוא גם מראה סימני עצבנות מקמץ אגרופים ומחכך את החניכיים אחת בשניה ברגע שנותנים לו מאכל לא מרוסק.
אני ממש אובדת עיצות .
ברצוני לציין שאינו במעון והוא איתי בבית האם יש לבני הפרעת אכילה או שזו רק תלות ואיזושהי בעיית התנהגות?
תודה רבה על המענה ויום טוב :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
שמרית02/05/2010שיש לו בעיה בידיים? כי ברגע ששמת לו אוכל על השולחן והוא נאלץ לכופף את ראשו בשביל להגיע אליו זה מדליק נורה אדומה מבחינה מוטורית, לפני שאת ניגשת לבעיות התנהגות תשללי בעיות גופניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתגובתך
שיר02/05/2010האמת שאני לא חושבת שזה קשור לבעייה מוטורית מכיוון שכשאני אומרת לו תביא לאמא אז הוא לוקח ומושיט לי לפה.
תודה בכל מקרה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אשת מקצוע..
ענת02/05/2010אבל לי נשמע שהבעייה לא קשורה לתזונה, אלא לפורומים של התפתחות תינוקות. שם עונים לא רק מבחינה מוטורית - אלא גם בשאלות שקשורות להתנהגות ולרגישויות שונות, כגון רגישות חושית למרקמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
שיר02/05/2010תודה לך על כל מקרה העתקתי את ההודעה גם לפורום השני,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר
לא כל כל ברור לי.
וופל הוא כן אוכל וחתיכות אחרות לא?
בכל אופן ממש קש/ה לענות לשאלתך בלי לראותו אוכל
מציעה לך לגשת דרך קופת החולים למרפאה בעיסוק המתמחה באכילה.
היא תצפה בו אוכל ותדריך אותכם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט 8 חודשיםרחלי02/05/2010
שלום. בני כמעט בן 8 ח'. אחוזון 90 גובה, 70 משקל. עד היום התפריט נראה כך-
6:00 בקבוק (בערך 200), 9:30-10:00 פירות (2-3 פירות + שני ביסקוויטים), 13:00 ירקות+ עוף (טחונים ביחד 140-150 סמ"ק). 16:00 בקבוק, 19:00 בקבוק לפני השינה.
האם צריך להתחיל ארוחת ערב במקום הבקבוק של 16:00? או בנוסף? אם כן- מה להציע?
כמו כן- האם מנת הצהריים מספיקה מבחינת כמות? (אני טוחנת את כל המרק ביחד (בלי המים)).
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי רחלי, התפריט שלך ממש זהה לשלי
קרן03/05/2010גם אני אמא ליובל בן 8 חודשים..
אותה כמות הוא אוכל בצהריים.
בעיקרון ניתן להתחיל ארוחת ערב מוצקים בגיל שלהם, בנוסף לבקבוק של 16:00.
נגיד הוא שותה בקבוק ב- 16:00, אז ב-18:00 ניתן להביא לו טעימות..כמו עגבנייה עם ביצה (מרוסק), חתיכות לחם עם ממרח כלשהוא כמו טחינה, אבוקדו...תלוי אם הילד שלך אוכל כבר חתיכות.. אצלי הוא עדיין אוכל ממש טחון..אז אני בינתיים לא מביאה לו ארוחת ערב...אולי עוד חודש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רחלי03/05/2010את האמת שלא ניסיתי לתת לו חתיכות, אבל ביסקוויט של מטרנה הוא אוכל לבד (בהשגחה שלי כמובן). תודה על ההמלצה, אני אנסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק מתוק בן 10 חודשיםתמר02/05/2010
שלום,
איזה כיף שיש פורום נחמד שכזה להתייעץ איתו :) אז תודה מראש :)
יש לי תינוק מתוק ומקסים בן 10 חודשים. רציתי להתייעץ לגבי תפריט להזנתו. הוא יונק. מעולם לא טעם תמ"ל או דייסה. יש לי מחלוקת עם בעלי לגבי הצורך בדייסה טרם השינה. לטענתו כך יישן לילה שלם ולא יקום. כיום הוא יונק וקם בלילה לאכול (לעיתים כמה פעמים). אני חושבת שלאו דווקא תמיד כדי לאכול אבל אני מציעה לו כדי להרגיע אותו (בעיקר שיצאו לו שיניים) ואז ברור שיאכל. בעלי טוען שהוא רעב... להלן פחות או יותר האוכל שמקבל:
בערך 7-8 : קם בבוקר יונק. בערך ב-10 מקבל פירות טחונים או גבינה עם פרי או גבינה לבד עד שנראה לי ששובע. נותנת לו מים. לעיתים אחרי שעה שעתיים משלימה לו קצת הנקה ואז בד"כ הולך לישון לאיזה שעה- שעה וחצי. לאחר מכן קם - לפעמים נותנת לו לינוק ולפעמים לא. ואז בערך ב13:00 -14:00 ארוחת צהריים אמשביעה - מרק ועוף, אורז טחון ומנת עוף/בשר. מה שיש. מה שנותנת לילדה הגדולה בת שלוש אבל מעוך או טחון. כמובן מים לשתות לאחר מכן. יכולה לאחר שעתיים שלוש להציע לו לינוק שוב. בערך ב: 18:00 -19:00 ארוחת ערב. אבוקדו עם חלמון, או פירות או ירקות או גבינה ושתיה עד שמראה שכבר לא רוצה. לאחר מכן, נח קצת ומקלחת . ואז בערך ב- 20:00 לפעמים יונק קצת ואז הולך לישון ולפעמים לא רוצה לינוק והולך לישון. יכול לקום בין 23:00 - 24:00 ואז יונק שוב וחוזר לישון וכאמור לעיתים קם שוב ואני נונתת לו לאכול. לדעת בעלי צריך לתת לו לפני השינה דייסה. מהי דעתך? איך התפריט שלו כיום? האם צריך להוסיף? אני לא מעוניינת לתת תמ"ל. למה לתת תחליף שיש את הדבר האמיתי? האם לא מספיק בשילוב עם אוכל? אולי לתת יותר לאכול בערב? חשבתי גם לנסות להכין דייסת סולת כארוחת ערב. מצטערת מראש על האורך ותודה שקראת עד פה. אשמח לשמוע דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק להוסיף -
תמר02/05/2010שמבחינת משקל - בלי עין הרע. הוא ממש בסדר. תינוק מתוק ובריא ברוך ה'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה... :)
תמר05/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט למתוק
בת-חן כהן09/05/2010הי תמר
נראה שהתפריט מצויין ומגוון
מה שכן אפשר לנסות לעשות כדי שהילד יישן טוב יותר זה לתת דייסה.
את הדייסה ניתן להכין על בסיס פורמולה או על בסיס חלב אם שאוב כך שאת עדיין יכולה לתת לא את הדבר האמיתי שהוא כמובן הכי הכי טוב ואין שני לו.
את הדייסה מוסיפים לחלב עד לקבלת המרקם הרצוי ויש סיכוי שזה יעזור. מניסיון- יש סיכוי שזה גם לא יעזור...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי בן בן 10חודשים
דיקלה מועלם10/05/2010התזונה שלו דומה לתזונה שלכם,
לאחרונה הוספתי לו דייסה לפניי השינה והוא מתעורר בלילה. אבל להבדיל מקודם הוא מתעורר רק פעם אחת. שעם זה אני מתמודדת...
בהצלחה(לשתינו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסה
ילי04/07/2010שלום גם לי יש תינוק י ונק ומעדיף הנקה בלילה אני מניקה אותו לא נותנת כלום לפני השינה כמה צריםך לאכול דייסה שבאמת יישבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת חור פטמת הבקבוקשרית02/05/2010
התינוק שלי בן שנה וחצי, אני מגדילה לו כל הזמן את החור של פטמת הבקבוק כי הדייסה די סמיכה ולא מצאתי שום פטמת בקבוק מהירה מספיק. גם הפטמות המוצלבות לא מספיק מהירות בשבילו.
אבל יש אחיות טיפת חלב שאומרות שזה בסדר, ויש אחיות שאומרות שאסור להגדיל את הפטמה כי יש חומר רעיל. מה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית
אני לא שמעתי על החומר הרעיל אך יכולה לחשוב על סיבות אחרות למה לא לחתוך את הפטמה.
אולי תעשי את הדייסה פחות סמיכה ואז היא תעבור בפטמות צלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)