מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדידי29/12/2008
שלום רב, יש לי שאלה על סרטן בכללותו. מהו הסרטן ששולח הכי הרבה גרורות ומה הסרטן ששולח הכי מעט? האם סרטן העין שולח גרורות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן וגרורות
פרופ' יעקב פאר30/12/2008מספר סוגי סרטן הקשורים לעיניים (ראה כותרת הפורום) שולחים גרורות, ובהם: מלנומה של העינביה, רטינובלסטומה, מלנומה של הלחמית, basal cell carcinoma בעפעף, squamous cell carcinoma בעפעף, וכן Sebaceous carcinoma.
ישנם גידולים בארובת העיניים שעל אף העובדה שאינם שולחים גרורות, הם יכולים לצמוח לתוך חלל הגלגלת ולהתפשט לכיוון המח.
בשאלות לגבי סוגי סרטן אחרים וכללים אתה מוזמן לחפש פורום אונקולוגיה כללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזל טוב לדורוןפרופ' יעקב פאר10/12/2008
שחגג השבוע 10 שנים מהטיפול במלנומה בעינו
מזל טוב,
כן ירבו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
דורון14/12/2008תודה רבה לך. שרדתי 10 שנים עם המחלה הזו ואני מקווה שימשיך כך.למרות המחלה,אפשר להמשיך לנהל אורח חיים רגיל לכל דבר,ללא מגבלות. כן ירבו ,ושיהיו עוד הרבה חגיגות כאלו. דורון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי07/12/2008
שלום רב, אולי תדעו לענות לי במקרה: אמא שלי בת 68 ,חלתה לפני שנתיים בסרטן השד ועברה כריתה.מטופלת בכדור הורמונלי.לפני כשלושה שבועות ,נתגלה סרטן במעי הגס ,בעקבות תופעות של שילשולים.בבדיקת סי טי שאת תוצאותיה קיבלנו לפני כיומיים ,נתגלו גרורות בעצמות: עצם הכסל ,חוליות גביות נמוכות ומותניות ,שבריפ פתולוגיים במספר צלעות תחתונות ונגעים באיסכיום.ברצוני להעלות מספר שאלות : מה המקור של גרורות בעצמות - שד או מעי גס? מהו נגע אוסטיוליטי? מהו איסכיום? מהי דרך הטיפול? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולים שלא קשורים לעין
פרופסור שחר פרנקל07/12/2008אבי שלום,
נגע אוסטאוליטי הוא נגע ש"אוכל" עצם.
"איסכיום" היא אחת מעצמות האגן.
באשר למקור הגרורות ולדרך הטיפול בהן, יש לפנות לאונקולוג כללי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדירונן02/12/2008
שלום רב, לאבי הייתה מלנומה בעין ובשל כך נכרתה עינו,לאחר מס' חודשים נמצאו גרורות בכבד , אבי עובר טיפולים כימותרפים ועד עכשיו מבדיקה לבדיקה השתפר מצב תפקודי הכבד, אך בבדיקה האחרונה חלה הרעה משמעותית בתוך חודש בלבד, שאלתי היא האם יכול להיות שזוהי לא באמת הרעה בתפקודי הכבד אלא מצב זמני שנוצר מהטיפול הכימותרפי שנעשה שבועיים לפני? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופסור שחר פרנקל02/12/2008היכן טופל אביך בגידול הראשוני?
היכן הוא מטופל בגרורות ובאיזה כמותרפיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגורמים לרטינובלסטומהאני30/11/2008
שלום, ע"פ מקורות שקראתי הבנתי שרטינובלסטומה נגרמת עקב מוטציה כרומוזומלית בתקופה העוברית (כרומוזום 13?). עם זאת, במהלך לימודי וירולוגיה באונ' קראתי בין היתר כי חושדים/משערים (טרם הצליחו להוכיח עד כה) שרטינובלסטומה הוא אחד הגידולים הממאירים הנגרמים ע"י נגיפים מסרטנים. רציתי לשמוע את דעתכם המלומדת בנושא. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורמי רטינובלסטומה
פרופסור שחר פרנקל01/12/2008היריעה קצרה מלתת הרצאה שלמה בנושא, אך אשתדל לענות באופן ישיר.
עד כמה שיודעים מוטציה בגנים ממשפחת הגן רטינובלסטומה (באדם הגן Rb1 נמצא על כרומוזום 13 במיקום 13q14), כאשר דרושה פגיעה ביותר מעותק אחד של הגן כדי לגרום למחלה.
עדיין אין עדויות מחקריות המצביעות על זיהום נגיפי כגורם למוטציות אלה.
יתר על כן, במיעוט המקרים המוטציה מורשת מהורה נשא/חולה לצאצא (במרבית המקרים מוטציה חדשה מופיעה בעובר, ואין מדובר בהורשה מההורים).
אישית, אינני סבור שמדובר בהדבקה נגיפית, אך אם יופיע מחקרים משכנעים בנושא, אשמח לשמוע עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי30/11/2008
זה כנראה לא הפורום המתאים בדיוק, אבל אשאל בכל מקרה: האם שימוש קבוע במשקפיים עם עדשות שרוטות עושה נזק לעיניים? אם כן, איזה נזק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אכן לא הפורום המתאים
פרופסור שחר פרנקל30/11/2008לא מזיק יותר מסינוור וראיה מטושטשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימה26/11/2008
שלום רב, אני בת 49. סובלת מיובש בעיניים למעלה מ-15 שנים ומשתמשת בויסקוטירס הרבה מאד שנים בהצלחה רבה. פעם אחת לפני השינה בלבד. אם אני שוכחת למרוח לפני שינה ארוכה, מצב העיניים ממש גרוע. למרות שאני נבדקת פעם בשנה אצל רופא עיניים למעקב כללי, מעולם לא נבדקה הסיבה ליובש. האם יש טעם לבקש עכשיו בירור? כמו כן, האם יובש בעיניים מגביר הסיכון לסרטן העין? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים וסרטן
פרופסור שחר פרנקל26/11/2008סימה שלום,
ראשית, ברור שאם הבעיה מציקה לך זו סיבה לברור.
שנית, יובש כפי שתארת לא גורם לסרטן בעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הציפי19/11/2008
האם ניתן לטפל בסרטן העין על ידי כימותרפיה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על טיפול כמותרפי בסרטן העין
פרופסור שחר פרנקל19/11/2008ציפי שלום,
מבין הסרטנים התוך עיניים הסרטן שמגיב לטיפולי כמותרפיה הוא רטינובלסטומה, גידול המופיע בילדים.
הגידול התוך עייני השכיח במבוגרים, מלנומה של הענביה, אינו מגיב לכמותרפיות הקימות היום, אך הוא רגיש מאוד לקרינה.
מלנומה של לחמית העין, וגידולי פני שטח העין אחרים, גם כן מגיבים לטיפול כמותרפי, הניתן לרוב בטיפות עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני בדיקה - לחוצהח.16/11/2008
בדיקת הרחבת אישונים שעברתי העלתה נקודה ,נשלחתי לרופאה מומחית ואני לחוצה. מה מחפשים בבדיקת הרחבת האישונים?ומהזה יכול להיות? הרופאה שבדקה אמרה שייתכן שיש לי את זה שנים רבות ואולי משהו שהתפתח - האם עלי לחשוש מגידול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה
פרופ' יעקב פאר16/11/2008ח. שלום
אני מניח שאת מתכוונת לנקודת חן.
לכ-10% מהאוכלוסיה יש נקודת חן בתוך העין (בדמית - choroid).
מומלץ להשלים את בדיקת קרקעית העין בהרחבה, ואם אכן יש נגע פיגמנטי בקרקעית העין - להשלים את הבדיקה ע"י ביצוע בדיקה על-קולית (אולטראסאונד) של העין.
אם בסופו של דבר מדובר בנקודת חן, יש צורך במעקב רופא עיניים (בהרחבת אישונים) פעם בשנה.
את תמיד מוזמנת לבוא ולהבדק גם במרפאת גידולי העיניים שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח?א.13/11/2008
יש לי NEUROFIBROMTOSIS וכתוצאה מכך יש לי גם עצב ראיה פגוע (OPTIC GLIOMA האם נתן לנתח את נעין הפגועה ובכך לשפר את הראייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OPTIC GLIOMA
פרופסור שחר פרנקל13/11/2008א. שלום.
אני חוזר על תשובתי מה-21.9.08 (ראה/י למטה בפורום זה):
למרבה הצער התשובה היא לא. ניתוח לא ישפר ראיה.
מטרת ניתוח, אם מחליטים עליו היא אחת משתיים: או למנוע מהגידול להתפשט לכיאזמה וממנה לעצב הראיה השני, או להקל על לחץ בארובה הדוחק את העין החוצה.
הטיפול מותאם במחלה זו באופן אישי לכל חולה וחולה.
חלופות לניתוח הן טיפול כימותרפי והקרנות.
יש לדון בכך עם הרופא המטפל שלך. לתשובה מקיפה יותר מאיתנו מומלץ לפנות למרפאה גידולי העיניים שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בארובת העיןעודד04/11/2008
מבקש לדעת מה משמעות טיפול בהקרנות בגידול סרטני הורס עצם המערב את הסינוס ארובת העין הלחי ומערב את עצם הגולגולת ובסיס הגומה האמצעית.. מדובר באדם בגיל 86 מתפקד אבל ירוד לאחר הביאופסיה. המלצת רופא כימותרפיה להקטנה, נתוח להוצאת הגידול עם אפשרות לפגיעה או הוצאת העין! בהנחה שהמטופל לא מעוניין בכימותרפיה וניתוח: האם הקרנות באזור הגידול יהיה להן אפקט חיובי או שלילי, ומהי מטרת ההקרנות במקרה כזה אם בכלל יש להן מקום?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לגידול בהקרנה
פרופסור שחר פרנקל04/11/2008עודד שלום,
גידולים שונים מגיבים יותר, מגיבים פחות, או לא כלל לטיפולים שונים.
יש המגיבים למספר סוגי טיפולים ויש המגיבים לסוג אחד בלבד.
השאיפה היא תמיד להרוג את הגידול ולסלקו מהגוף (בניתוח). זה לא תמיד אפשרי.
לעיתים ניתן להקטין את הגידול עם כמותרפיה או עם הקרנה ואז יהיה קל יותר להוציאו בניתוח.
לעיתים הגידול מערב רקמות באופן המונע את סילוקו וניתן רק לטפל בו בהקרנות או בכמותרפיה, או בשילוב שלהם.
באשר לחולה שבשאלתך, לא פרטת מהו הגידול ממנו הוא סובל. על פי הסוג שנתגלה בביופסיה, ניתן פעמים רבות (אך לא ב-100% מהמקרים) לדעת לאיזה טיפול יגיב הגידול.
לעיתים אין ברירה ויש להקריב את העין כדי להציל את חיי החולה במקרים של גידולים בארובה, גם אם העין עצמה אינה מעורבת בגידול.
ההחלטה האם לטפל וכיצד, שמורה כיום ביד החולה. אינני יכול להמליץ לכם באיזה טיפול לבחור ללא עיון במלוא התיק הרפואי, ולא ניתן לעשות זאת מעל האיטרנט, אלא רק במרפאה.
בתקווה שהתשובה עוזרת לך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיזהר02/11/2008
שלום רב, אני עובד בגינון כל הזים תחת השמש. כעת אני כמובן עדיין שם משקפי שמש כדי להגן על העיניים. שאלתי היא האם גם בחורף אני אמור לשים את משקפי השמש בעבודה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש
פרופסור שחר פרנקל02/11/2008יזהר שלום,
השימוש במשקפי שמש חשוב להגנה על רשתית העין מנזק מצטבר מקרינת השמש.
לא נמצא עדיין קשר לסרטן העין.
עם זאת, חשיפה מרובה לשמש נמצאה כגורם סיכון לסרטן בעור העפעפיים.
בחורף, כדור הארץ קרוב יותר לשמש (בישראל), דבר המגביר את עוצמת קרינת השמש, ועל כן חשוב להשתמש במשקפי שמש גם בחורף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה29/10/2008
אני בן 55 ולאחרונה הופיעה לי נפיחות בעפעף התחתון של עין שמאל. רופא עיניים שבדק אותי אמר לי שצריך לקחת ביופסיה ולראות אם זה סרטני . הוא מסר לי שאתה מומחה בתחום. (אני בקופת חולים מכבי). אני די מודאג מהסיפור. אודה לך אם תסביר לי יותר מה האפשרויות ומה כדאי לעשות. בברכה, שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע בעפעף
פרופ' יעקב פאר30/10/2008שלמה שלום,
ההתיחסות לנגע בעפעף החשוד כסרטני היא כמו שהסביר הרופא שבדק אותך: לקיחת דגימה לבדיקה פתולוגית שתקבע סופית אם הנגע ממאיר או לא.
אם יש חשש שהנגע סרטני, וגודלו מאפשר זאת, מעדיפים לרוב להסיר את כל הנגע ולא רק לקחת ממנו ביופסיה. ברוב המקרים בכך מסתיימת הבעיה של החולה.
להמלצות אישיות בהתאם לנגע הפרטי שלך, אתה מוזמן לפנות לבדיקה במרפאת גידולי העיניים שלנו בהדסה עין-כרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעלה26/10/2008
שלום רב, מהו הגיל הנפוץ שבו מתפתח סרטן העין? האם זה דווקא בילדות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הופעת סרטן העין
פרופסור שחר פרנקל26/10/2008יעלה שלום,
בפורום זה אנו עוסקים בסוגים שונים של סרטן: בעפעפיים, על פני שטח העין, בתוך העין ובארובה.
הסוגים השכיחים יותר של "סרטן עין" ראשוני הם מלנומה של הענביה (Uveal melanoma) המופיע בממוצע בגיל 60, ורטינובלסטומה - שהוא הגידול השכיח ביותר בילדים ומופיע בד"כ בשנה הראשונה לחיים.
בספרות הרפואית מופיע שהגידול השכיח ביותר בתוך העין הוא גרורה מסרטן אחר (בנשים - מסרטן השד, בגברים - מסרטן ריאות ופרוסטטה). גיל ההופעה על פי הגיל של סרטנים אלה - לא בילדות.
אם יש לך שאלה ספציפית יותר, את מוזמנת לשאול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנית22/10/2008
שלום רב, האם צפיה מרובה בטלווזיה מקרוב מגבירה הסיכוי לסרטן העין? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיה בטלביזיה וסרטן העין
פרופסור שחר פרנקל22/10/2008בקצרה - לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)