מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצותגלי02/02/2010
שלום, לאחרונה יש לי כאבים חזקים בעיניים. פעם אם הייתי סוגרת את העיניים לכמה דקות זה היה עוזר, ולאחר שינה טובה בכלל היה עובר לי. אבל בכמה שבועות האחרונים זה ממש מלווה אותי כל היום. רציתי לדעת לאיזה סוג של רופא פונים במקרה הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא עיניים כללי
פרופ' יעקב פאר02/02/2010ככל הנראה, על פי הסיפור בלבד, שמדובר ביובש.
פני לבדיקה, ונראה שתוכלי לקבל מענה מהיר וטוב אצל כל רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ מסרטןאסתי27/01/2010
המליצו, ממש בגדר, הכריחו את חברתי להספיק לעשן בעקבות לחץ תוך עייני.
מה הקשר?
האם החשש לסרטן בעין קשור לעישון? מעבר לסכנות שבעישון...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר שאלת וכבר ענינו
פרופ' יעקב פאר27/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת נוספתאורית25/01/2010
גידול על הקשתית בעין ימין
כנראה מדובר ב squamous cell ca
הומלץ לי טיפול כימותרפי באמצעות טיפות mitoimfcin
האם כדאי לבקש מקופ"ח חוות דעת נוספת או שזהו הטיפול המקובל?
כמו כן הייתי רוצהלדעת מה הן תופעות הלוואי של הטיפול
תודה רבה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת נוספת
פרופסור שחר פרנקל25/01/2010אורית שלום,
ראשית, כמו כל תושב בארץ, את יכולה לקבל התחייבות לבוא ולתייעץ איתנו במרפאה.
כל קופות החולים מחוייבות לתת התחייבות לבדיקה וטיפול במרפאתינו מאז שהוכרה באופן רשמי ע"י משרד הבריאות כמרכז הארצי לגידולי עיניים. עוד מלפני ההכרה הרשתית אנו מטפלים בחולים מקרית שמונה ועד אילת.
שנית, אם אכן הבנתי אותך נכון, הרופא שלך הציע לך טיפול מצויין.
מיטומיצין בטיפות הוא טיפול כמותרפי מקובל וחשוב לשארית שלאחר כריתת squamous cell carcinoma מהלחמית או מהקרנית, ולאחר אבחנה היסטופתולוגית ע"י פתולוג עיניים.
היתכן שרשמת "קשתית" במקום "קרנית" או "לחמית" ?
אם לא, לא ברור לי מה האבחנה וודאי שאין לתת טיפות כמותרפיה אלה אל תוך העין (שם נמצאת הקשתית - iris - החלק שקובע את צבע העין). זוהי כמותרפיה שיש לתת באופן חיצוני בלבד בטפטוף טיפות.
חשוב לדעת באיזה מינון רשמו לך את הטיפות.
תופעות הלוואי של הטיפול הן צריבה, אדמומיות, ותחושת יובש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהראובן19/01/2010
שלום רב,
אני מבקש לדעת מהו סוג הסרטן "רטנילבלסקומה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטינובלסטומה
פרופסור שחר פרנקל19/01/2010שלום ראובן,
רטינובלסטומה הוא גידול שמתחיל באחד מתאי הרשתית.
זהו הגידול הראשוני התוך עייני השכיח ביותר בילדים.
הגידול נגרם ממוטציה בשני האללים של הגן של רטינובלסטומה.
רוב המקרים הם ראשוניים (נוצרו בעובר) ומיעוטם מורשים מההורים.
חלקם הגדול של המקרים הראשוניים הם חד מוקדיים בעין אחת, ולא יועברו בתורשה לצאצאי הילד החולה. מיעוטם יהיו רב מוקדיים, ו/או דו צדדיים (בשתי העיניים). ילדים אלה עשויים להעביר את הגן הפגוע לצאצאים שלהם.
כיום 90-95% מהילדים הסובלים מרטינובלסטומה שורדים, בהנתן שיגיעו בזמן לאיבחון ולטיפול.
הסימנים השכיחים ביותר המובילים לאיבחון הם בעת צילום פני התינוק/ת אישון אחד אדום (כרגיל) והשני לבן (!); הסימן השני - פזילה. אם אחד מסימנים אלה מופיע יש לפנות בהקדם לבדיקת רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות ראשונית לעניין כאבים בעיןאיתי13/01/2010
שלום לצוות המומחים,
יש לי בחודש האחרון כאבים בעין שמאל - בעיקר בארובה, קצת במצח ולעיתים עובר לעין השניה או ביחד, אך כאמור, עיקר הכאב בארובה של עין שמאל, כאב קל עד בינוני, לעיתים עמום לעיתים פועם, קצת לוחץ. יותר מציק מאשר בלתי נסבל. לא כלשעות היום.
בדיקת עיניים כולל הרחבהת אישונים ולחץ תוך עיני - תקינה.
בדיקת נירולוגית - תקינה. - לטענת בנירלוג, אני סובל ממגרנות/כאב ראש אם סימפטומים בעין.
בדיקת א.א.ג של הסינוסים - תקינה.
יש לציין, שאני עובד המון מול המחשב והיה לי איזה שבועיים של עבודה מצטברת של 14 שעות ואולי 16 - שז החלו הכאבים, לפני חודש וקצת כאמור, ללא הטבה משמעותית מאז, וגם הפסקה לגמרי של עבודה על המחשב לא ממש הטיבו עם הכאב.
אומנם, הכאב לא החמיר, אך גם לא השתפר.
יש לציין, שנראה, לפי בדיקה של אופטמיטריסטית, שאני גם סובל מיובש בעיניים והן נוטות להיות אדומות.
מחר - יום ה' - אני אמור לעשות בדיקת שדה ראייה, שאני מניח שתצא גם תקינה כי אני לא מרגיש החמרה בראייה.
שכחתי לציין שאני מרכיב משקפיים וגם סטודנט.
מאחר ואני קצת מודאג וחרד, שאלותיי:
1. האם מהבדיקות שעשיתי שיצאו תקינות לחלוטין עד כה ובהנחה וגם הבדיקה של מחר - שדה ראייה תצא תקינה, אפשר לשלול סרטן בעין-ארובות העין?.
2. האם הכאבים שאני מתאר אופייניים, אם בכלל, לסרטן בארובות או בעין או במוח?
3. האם ליתר בטחון כדאי לבקש הפנייה להדמיה סי טי (MRI לא ייתנו כי זה עולה הרבה לקופה וגם צריך לחכות חודש וחצי מינימום) או שמצבי, למרות שאני כבר סובל מחודש פלוס כאבים, אינו מראה דגל אדום שמחייב זאת בשלב זה?
4. דבר אחרון - בהנחה ותשובתכם תהיה חיובית לגבי הצורך לבצע הדמיה, האם אני יכול לחכות חודש ולקוות שהכאבים ייעלמו או שאני לוקח סיכון מיותר ולא מחושב מול קרינה של סי-טי שאני כל כך חושש ממנה???
תודה לכם על התשובות,
דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעין
פרופסור שחר פרנקל13/01/2010דניאל שלום,
1. ניסית כבר דמעות מלאכותיות נגד היובש ממנו אתה סובל?
2. האם לימדו אותך לעצום עיניים ל-30 שניות, פעם ב-15 דקות בעבודה ממושכת מול המחשב כדי להקל על היובש בעין?
3. האם נבדקת לסינוסיטיס?
4. לא נראה שלבעייתך יש קשר כלשהו לגידולי עיניים, לאחר שנבדקת על ידי רופא עיניים, כולל בהרחבת אישונים, ולא נמצא ממצא הקשור לגידול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב Choroidal Melanomaאנה07/01/2010
שלום! לקרוב משפחה שלי שגר ברוסיה יש Choroidal Melanoma אם מאטאסטאזות בכבד, קטגוריה 4 . הוא עבר 4 פעמים הימיהטראפיה. למי אפשר לפנות בארץ שמתמחה בזה ועם יש סיכוי להציל אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגרורות בכבד ממלנומה של הדמית
פרופ' יעקב פאר07/01/2010אנה שלום,
את מוזמנת לשלוח לנו את המידע הרפואי של קרוב המשפחה שלך, כולל פירוט כל הטיפולים שעבר (לעין ולכבד), והדמיה עדכנית, כך שנוכל לענות לך אם ניתן לעזור לו.
אנא צרי איתנו קשר למרפאה בהדסה ביום ראשון לקראת הצהריים לאחר שנסיים עם הניתוחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן העיןמירי06/01/2010
רציתי לבדוק האם יש קשר בין סוגי סרטן אחרין לסרטן העין? לכמה מבני משפחתי היה סרטן ריאות, סרטן השד ולוקמיה. רציתי לבדוק האם זה אומר שאני נמצאת בקבוצת סכון גם לסרטן העין? אם כן, ראיזה בדיקות כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטנים שונים וסרטן בעין
פרופ' יעקב פאר07/01/2010מירי שלום,
אמנם אנו מטפלים במספר חולים שלהם גם גידולים אחרים, אך אין סטטיסטיקות על קשר בין סוגי הסרטן שציינת וסרטן בעין.
לפיכך ככל הנראה אינך בקבוצת סיכון מוגברת משאר האוכלוסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנותלאה04/01/2010
אישה בת 73 מאובחנת בסרטן, הומלץ על כימותרפיה והקרנות. רציתי לדעת מה כולל טיפול בהקרנות בגידול סרטני הורס עצם המערב את הסינוס, ארובת העין, הלחי, עצם הגולגולת ובסיס הגומה האמצעית?
מה הסכנות מבחינת איבוד הראיה? ו/או העין כולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנות לאיזור הראש והפגיעה בעין
פרופ' יעקב פאר07/01/2010לאה שלום,
לא ציינת את סוג הגידול ואין תמונות הדמיה של מיקומו המדוייק, אז אענה באופן כללי:
אם שדה ההקרנה כולל את העין, יש סכנה לפגיעה במקטע הקדמי של העין באופן שיגרום ליובש קשה ולהחמרת ירוד (קטרקט), ולפגיעה במקטע האחורי של העין באופן שיגרום לרטינופתיה (מחלת רשתית) מקרינה.
הקטרקט קל לטיפול. היובש - בדמעות מלאכותיות, אך זה לא תמיד מספיק, אם הפגיעה חמורה.
באשר לרטינופתיה - זו יכולה להוביל לפגיעה חמורה בראיה בהקרנה במינון גבוה של איזור הארובה.
יש לכך היום פתרונות במרכזים המתמחים ברדיותרפיה, וניתן לכוון את שדה הקרינה כך שהפגיעה בעין תהיה מועטה בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באורובות העיניים לסירוגין...איתי02/01/2010
יש לי בעיה חמורה מזה חודש ואשמח לכל עזרה:
בשני משפטים - אני סובל מכאבים בארובות העיניים, בעיניים שורפות ובחוסר יכולת לחזור לעירנות מלאה מחד ולחזור לשינה עמוקה מאידך. אני רדום כל הזמן ושאני ישן, השינה שלי לא עמוקה, גם בזמן השינה כואבות לי העיניים וארובות העיניים בעיקר.
הבעיה החלה לפני כחודש, אולי מיתר עבודה על המחשב (אני סטודנט למשפטים) של 16 שעות ברצף ו/או שימוש במסך מחשב לא מתאים (LCD 22 אינץ) כאשר התהפכו לי שעות השינה (ער בבקרים וישן בלילות) אז החלו לי כאבים עזים מסביב לעין שמאל, בארובת העין, במצח ובעין עצמה.
אמרתי לעצמי שאלך לישון יומיים ברצף, בגלל חוזר שעות שינה, והבעיה תחלוף לי, אך לא חלפה.
הלכתי תרופא עיניים דחוף מחשש שאני מפתח גלוקומה ואחרי שעשה לי בדיקת עיניים כולל בדיקה עם הרחבת אישונים, אמר שאין לי לחץ מוגבר ושהעיניים בסר ושלח אותי לרופא אאג לעשות צילום ולבדוק חשש מסינוסיטיס וכן לרופא נירולוג
הספקתי ללכת לרופא אאג ששלח אותי לצילום מערות הפנים, שנראה שלא יצא הכי מוצלח ולכן המליץ לי לקחת 10 ימים אנטיביוטיקה ולא לקחתי, שהרי אין לי נזלת, חום או תסמינים אחרים שמעידים על סינוסיטיס אפשרי.
חלפו מספר ימים והכאבים התמעטו בעין דמאל וכמעט חלפו לחלוטין.
והנה שוב - לפני 4 חמישה ימים - חזרו לי הכאבים והפעם לסירגין, בשתי העיניים - בעיקר בארובות העיניים ואזור המצח מסביב.
הלכתי שוב לאותו רופא עינייים שלח אותי לעשות בדיקת שדה ראייה שאני ממתין לה בעוד שבועיים, בדיקת עיניים רגילה עשה שוב ושוב יצאה תקינה.
הלכתי גם לבדיקת רופא נירולוד - והבדיקה שלו יצאה תקינה לגמרי.
ניסיתי לישון יומיים שלשוה ברצף בתקווה שהעיניים יירגעו והכאבים יחלפו - אך לא דובים ולא יער.
נהפכו - לא מצליח להשאר ער עכשיו, כל הזמן מנומנם, אבל שישן לא ישן עמוק.
אני מאוד מוטרד - יום שבת היום - שעה 1 בלילה - שוב התעוררתי, לא מצליח להרדם שוב - וביום ראשון צריך להתחיל עבודה חדשה בהייטק.
שאלותיי:
1.מה עושים, איך מחזירים את השינה למצב רגיל?
2. איך פותרים את בעיית הכאבים בארובות העיניים ובעיניים עצמן כי זה ממש מפחד אותי - זה אף פעם לא קרה לי?
3. האם יש צורך לעשות סי טי מוח כדי למנוע מצב שחס ושלום אני מתחיל לפתח סרטן באזור שנותן רק עכשיו את אותותיו (עשיתי בעבר כבר שלוש סיטי באזור - פעמיים לפני 13 שנה בראש ופעם לפני שנה וחצי באזור הצוואר)?
4. האם יש כדורים שאני אשר ער?
5. דבר נוסף ואחרון - האם, בהמלצת רופא אאג שאמר לי לקחת מאוגמנטין או מוקסיפן - ובניגוד להמלצתו של נירולוג - אוכל לנסות לקחת כדור זינת 500 מ"ג פעמיים ביום לחמישה ימים, או פעם ביום ל - 10 ימים, כחלופה למוקסיפן או אוגמנטים - כחלק מניסוי וטעיה לטיפול אפשרי בסינוסיטוס שאולי הוא הגורם לכאבים שפרטתי - חרף העובדה שלא נמצא ממצא חד משמעי בצילום מערות הפנים?
אנא - עזרו לי בכל טיפ בבקשה...
תודה מראש,
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא פנה לפורום העוסק בבעיות אא"ג
פרופ' יעקב פאר07/01/2010איתי,
בעיית העיניים שממנה אתה ככל הנראה סובל עם שעות מסך כה רבות היא יובש.
הפתרון הפשוט ביותר הוא עצימת העיניים ל-30 שניות לאחר כל 15 דקות עבודה מול המסך.
מעבר לכך, ממכתבך עולה כי בדיקת העיניים שלך היתה תקינה, ועל כן עליך לפנות שוב לרופא אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה פרופסור יקר...
איתי09/01/2010חלף עבר לו חודש מאז החלו הכאבים באזור הארובות והמצח...
חזרתי לרופא א.א.ג שלאחר מבחן ההתכופפות שאינו הגביר את החשש לסנטוסיטיס..טוען שלא כדאי לקחת אנטיביוטיקה.
מאידך - רופא עיניים שלח אותי לעשות סי טי בארובות העיניים.
האם זה הכרחי לאחר תלונות של כאבים עמומים במשך חודש????
בהנחה ומדובר על דרך לשלולל סרטן בעיניים, האם בדיקת עיניים תקינה כמו גם בדיקה נירולוגית תקינה לא מספיקים כדי לשלול זאת?
יש לי לעשות בעוד כשבוע בדיקת שדה ראייה - בהנחה וגם היא תצא תקינה - האם אני יכול לוותר לעת עתה על הסי-טי?
אני מאוד חושש מהקרינה.
אודה לך על כל צפירת הרגעה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCT לארובות העיניים
פרופ' יעקב פאר09/01/2010איתי שלום,
אין לך מה לחשוש מבדיקת ה-CT.
אם היה מדובר בבדיקות מרובות, היה מקום לדבר על מינון קרניה מצטבר, אך זה אינו מצבך.
בדיקת CT תוכיח בוודאות האם הסינוסים שלך מלאים או לא, וגם יכולה להדגים סיבה אחרת לכאבים שלך, אם יש סיבה כזו.
זוהי דרך טובה להגיע לתשובה מה הבעיה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זהו פרופ' יקר..שכבר עברתי 5 סיטי
איתי10/01/2010פרופ' יקר,
אולי שכחתי לציין קודם ממה נובעים חששותיי אז הנה הפירוט:
עם שחרורי מצהל לאחר כאבי גב עשיתי סי-טי ונמצא לי פריצת דיסק.
לצערי, עקב תאונה מלפני 15 שנה, בה גם איבדתי את הכרתי, עברתי פעמיים סי-טי מוח.
ורק בשנתיים האחרונות:
פעם אחת עברתי סי-טי צוואר לאחר שבלעתי עצם של דג.
פעם נוספת לפני כשנה חזה -בטן -אגן מכאבים לא פוסקים בבטן שתודה לאל חלפו להם.
ולכן אני כל כך בדילמה כי אני כן חושב שאני נופל בקטגוריה של קרינה מיננת מצטברת חרף העובדה שלא כל בדיקות הסי-טי שעשו לי היו בראש.
היום אני בן 39 וחצי עם רקורד של חמישה ואולי אפילו שישה בדיקות סי-טי.
האמת, אני גם חושש שאפילו הבדיקות הרבות שעשו לי גרמו לי כבר לנזק - אבל מקווה שלא.
לכן אני בספק אם לעשות עוד סי-טי מוח/ארובות עיניים או להמתין ולקוות שכאבי הראש יחלפו מאיליהם, שהרי זו תלונה דיי שכיחה של פציינטים ונכון שאצלי זה כבר חודש ועדיין...אולי עוד חודש זה יעבור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינוני CT מצטברים
פרופ' יעקב פאר11/01/2010איתי שלום,
אינני מומחה לקרינה. מידיעותי אתה יכול לעבור את בדיקת CT הראש אליה הופנית.
אם אתה עדיין חושש, אנא פנה בשאלתך לפורום העוסק ברנטגן, או ברפואה תעסוקתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ תוך עייניצאלה27/12/2009
לחברה שלי גילו בבדיקה שגרתית לחץ תוך עייני,
אסרו עליה לעשן בתואנה שבמקרה הזה מדובר בקשר ישיר וכעת מנסים לפסול סרטן.
היא אינה סובלת מכאבים אלא מסינוור ולעיתים כמו גוש שחור שממלא את העין ועובר כעבור כמה זמן.
האם יש חשש לסרטן? היא טרם הגיעה לבדיקות וכרגע מתמוטטת נפשית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ תוך עייני
פרופסור שחר פרנקל27/12/2009צאלה שלום,
ראשית, עישון הוא הרגל מגונה ובעיקר מסריח.
לא התפרסמו עד כה עבודות שבדקו קשר ישיר בין עישון לבין גידולים תוך עיניים, אך יש קשר ידוע עם שפע גידולים אחרים.
לחץ תוך עייני יכול להיות סממן של גידול תוך עיני, אך זה נדיר כממצא שמוביל לגילוי ואבחון גידול.
לכן הסיכון שהיא אכן סובלת מגידול נמוך, אך יש לשלול זאת בבדיקת רופא עיניים.
סנוורים וגוש שחור נשמעים כמו תלונות של הפרדות זגוגית, שיכולה להוביל להפרדות רשתית, ועל כן יש לפנות לבדיקה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ תוך עייני וסרטן העין
פרופ' יעקב פאר07/01/2010צאלה שלום,
לחץ תוך עייני יכול להיות סממן של גידול תוך עייני, אך זה אינו סממן שכיח לכך.
יש צורך שהיא תגיע לבדיקת רופא עיניים כדי לטפל בבעית הלחץ, ובמקביל לבדוק את החשש שלה בנושא גידולי עיניים.
באשר לעישון, זוהי פעילות החושפת את העוסק בה ואת הסובבים אותו לסירחן ולחומרים מסרטנים שונים. בשאלה על קשר ישיר בין עישון ללחץ תוך עייני אתן מוזמנות לפנות לפורום העוסק בגלאוקומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעינייםמיקה27/12/2009
לאחרונה אני חשה כאבים בשתי העיניים, הן ממש כואבות. קצת מוזר להגיד את זה כילא חשבתי שעיניים יכולות לכאוב. האם זה סימן לסוג של סרטן עיניים? ממה זה יכול לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעיניים
פרופסור שחר פרנקל27/12/2009מיקה שלום,
כאב יכול להיות סימן של גידול, אך בד"כ הוא סימן של מחלת עיניים דחופה אחרת.
אנא פני לבדיקת רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטיסטיקה לגבי הוצאת מלנומה מהעיןאלה18/12/2009
ד"ר שלום רב,
ברצוני לשאול לגבי מלנומה של הענבית, מה הסטטיסטיקה הידועה היום בארץ ובעולם לגבי הצלחת הניתוח ושאלה נוספת - מה מוגדר הצלחה בניתוח - האם רמיסיה של 5 שנים מבחינת סטטיסטית עשויה להחשב כהצלחה?
ברור לי שיש תלות בגודל ובמיקום הגידול אך עם זאת במידת האפשר- איזו שיטה תיתן את התוצאות הטובות ביותר? ומתי היית ממליץ על עקירה מיידית לאור העקורונות המנחים שלך שבראשם קדושת החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטיסטיקה
פרופסור שחר פרנקל19/12/2009אלה שלום,
לא ברור לי מה כוונתך באמירה "הוצאת מלנומה מהעין"
אם כוונתך לניתוח בו כורתים את המלנומה מתוך העין, ישנם 3 סוגי ניתוחים לכך עם תוצאות שונות:
גידולים בקשתית, או אירידו-ציליארים (קשתית +גוף העטרה): ניתוח יחסית פשוט, עם תוצאות טובות מאוד.
גידולים בדמית (כורואיד):
א. כריתת הגידול מתוך העין בניתוח vitrectomy או בהקשר הזה tumorectomy
ב. כריתת הגידול מבחוץ דרך קיר העין.
שתי האפשרויות הללו מורכבות, ולא מבוצעות ברוב המרכזים. אפשרות א' מבוצעת בחלק מהמקומות רק לאחר טיפול בבראכיתרפיה של גידולים גדולים מאוד להקטין סיבוכים העלולים להופיע לאחר ניתוח כזה. אפשרות ב' מבוצעת במרכזים בודדים בעולם (למשל בליברפול, אנגליה), במקרים המתאימים לכך בלבד, ודורשת מיומנות כירורגית גבוהה ביותר עם צוות מיומן היטב. גם במקומות המבצעים זאת, זהו לא טיפול הבחירה, אלא במקרים מיוחדים.
אם התכוונת לטיפול במלנומה של הענביה (uveal melanoma) (לא כריתה), הטיפול בהקרנות חיצוניות יעיל ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה של העיןענת16/12/2009
שלום לכם רופאים יקרים.
שמי ענת ואני מתגוררת בניו יורק. לפני חצי שנה אובחנה אצלי מלנומה של העין. נותחתי אצל דוקטור תיאודור פינגר. אני נמצאת במעקב תחת השגחתו של ד"ר פינגר. מודה לאל שהכל בסדר. הגידול הצטמק לגודל שבין 2-3 ס"מ. וכמו שהרופא אומר הגידול מת. אני אמורה לעבור בקיץ לייזר לתחום את איזור הגידול . רציתי לשאול את דעתכם על הטיפול הזה בלייזר. והאם הוא נעשה בארץ?
אודה אם תענו לי על שאלתי.
בהוקרה
ענת שושן .
ניו יורק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בלייזר לאחר טיפול בבראכיתרפיה
פרופ' יעקב פאר16/12/2009שלום ענת,
אנו שמחים לשמוע שטופלת ושאת מרוצה.
לא פרטת מאיזה גודל ראשוני הצטמק הגידול ל-2-3 מ"מ. לא פרטת אם זה גובה או קוטר בסיס, וגם לא את הסיבה לביצוע הלייזר המתוכנן.
ככל, אין אנו מטפלים במלנומות בלייזר, אלא בלוחיות ראדיואקטיביות של רוטניום (לוחיות שמסיבות בירוקרטיות לא נמכרות בארה"ב לבתי החולים - הם משתמשים בלוחיות עם יוד ראדיואקטיבי).
יש מקומות בהם בנוסף להקרנה המקומית מחוץ לעין פנימה, מוסיפים טיפול בלייזר אל פסגת הגידול בתוך העין. אין הוכחה ברורה שטיפול משולב זה יעיל יותר או נחוץ, ואם הוא מבוצע, הוא מבוצע בד"כ בסמוך לטיפול בהקרנה.
לפעמים אם מופיעה רטינופתיה מההקרנה מטפלים בלייזר. זה טיפול שמחליטים עליו רק אם מופיעה הרטינופתיה ומטפלים תוך זמן קצר - ימים.
אנא שתפי אותנו בסיבה לטיפול לייזר מתוכנן חודשים רבים מראש.
חג אורים שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לתשובתך
ענת17/12/2009לכבוד פרופסור יעקב תאר.
תודה רבה על תגובתך המהירה.
ובכן. כמו שציינתי קודם שמי ענת אני בת 45 ואני מתגוררת בניו יורק.אובחן בעין ימין שלי גידול שנקרא CHOROIDAL TUMOR . הגידול היה בגובה של 4.7 מ"מ. נותחתי ע"י דוקטור פול תיאודור פינגר. הושתל לי מתחת לגידול כובעון מזהב שנקרא PLAQUE . הכובעון הכיל זרעים רדיואקטיבים שטופטפו במשך השבוע לתוך הגידול וזרעים אלו המתו את הגידול. הכובעון היה בקוטר הגידול. לאחר שבוע הוצא הכובעון בניתוח. אציין ששני הניתוחים היו בהרדמה מליאה.
מאז שנותחתי ועד עכשיו עברה חצי שנה. תודה לאל אני מרגישה טוב וכן לפי הרופא הניתוח הצליח בכך שתאי הגידול הומתו לחלוטין.
אני נמצאית במעקב של כל שלושה חודשים אצל דוקטור פינגר המעקב יהיה במשך חמש שנים הבאות. לפי התרשמות הרופא לאחר הצילומים שעשה לי לפני כשבוע הגידול הצטמק לכדי גודל של 2-3 מ"מ .ובכן הרופא הציע לי לעבור לייזר לתחום את הגידול שהצטמק . הלייזר נועד למנוע ממני שלא אאבד ראיה בעין הפגועה כתוצאה מהקרינה שקיבלתי במשך שבוע. לפי טענתו של הרופא שלאחר חמש שנים מהניתוח יש אפשרות שהראיה שלי תחלש וגם חלילהאולי אאבד את הראיה. אם מצב זה קורא מזריקים חומר לעין אחת לחודשיים.או פעם אחת לתחום את העין בלייזר. אציין שהראיה שלי לא נפגעה בכלל לאחר הניתוח.שאלתי האם אתם ממליצים לחולים בארץ טיפול לייזר לאחר הניתוח.? תודה רבה ענת שושן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בליזר לאחר בראכיתרפיה
פרופ' יעקב פאר17/12/2009ענת שלום,
כפי שכבר רשמתי, אנו מטפלים בלייזר רק לאחר הופעת רטינופתיה מהקרינה.
עם זאת, פול פינגר הוא אונקולוג עיניים מנוסה ואת יכולה לסמוך על שיקול דעתו.
חג אורים שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקטדניאלה09/12/2009
שלום, אני כותבת את השאלה בשמה של סבתי. היא בת 71, לאחרונה עברה ניתוח להסרת קטרקט בשתי העיניים. היא מאווד מודאגת מכך שזה יכול לדעתה לגרום לסרטן. הייתי רוצה להרגיעה ולכן הייתי רוצה לוודא שאין קשר בין קטרקט לבין סרטן העין.
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הסרת קטרקט
פרופ' יעקב פאר09/12/2009דניאלה שלום,
ניתוח להסרת ירוד (קטרקט) אינו ידוע כגורם להופעת סרטן בעין.
סוף שבוע נעים ורגוע,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה בעיןדוד04/12/2009
פרופסור פאר שלום,
לאחרונה אבחנתה אצלי מלנומה בעין ונקבע ניתוח באמצעות לוחית רדיואקטיבית.
מספר שאלות לקראת הטיפול:
האם ישנם טיפולים יעילים אחרים חוץ מהקרנה?
מה גרם לשומה לגדול פתאום: חשיפה לשמש? חשיפה לחומרים כימיים? חבלה פיסית בגולגולת?
האם מלנומה בקוטר 8 מ"מ יכולה להסביר כאבים כרוניים והאם אפשר היה לגלות את המלנומה עקב התגברות הכאב?
מה קורה במהלך ואחרי הניתוחים, מה זמן ההחלמה המקובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לקראת טיפול
פרופ' יעקב פאר05/12/2009שלום דוד,
כשמדובר בטיפול במלנומה של הענביה אנו מדרגים את מטרות הטיפול:
1. הצלת החיים
2. שמירה על העין
3. שמירה על ראיה.
כשניתן אנו שואפים להשיג את כל שלוש המטרות, אבל הן מופיעות כאן לפי סדר החשיבות, כשהחיים החשובים ביותר. לפיכך, כשאין ברירה, עוקרים את העין עם הגידול, אך השאיפה שלנו היא לבחור בטיפולים שישמרו על העין.
הטיפול בקרינה יעיל ביותר. ניתן להקרין חיצונית תוך שימוש ב-proton beam או ב-stereotactic radiosurgery או gamma knife, אך טיפולים אלה קשורים בסיבוכים מקומיים כיובש העין, קטרקט, ופגיעה בראיה.
טיפול בהקרנה מקומית (בראכיתרפיה) ע"י הצמדת לוחית ראדיואקטיבית לקיר העין יעיל כנגד הגידול, ומלווה בפחות סיבוכים מקומיים. בבחירת הלוחית יש לדעת שהטיפול בלוחיות רוטניום (Ru-106) שומר יותר על הראיה מאשר לוחיות יוד (I-125), כאשר יש סיכוי לשמור על הראיה.
מה גורם לשומה (נבוס) לגדול ולהפוך למלנומה היא שאלה מצויינת, שאין עליה עדיין תשובה.
מלנומה בקוטר 8 מ"מ אינה בהכרח גורם לכאבים תוך עיניים. הדרך לגלות את המלנומה היא בדיקת קרקעית העין ע"י רופא עיניים.
מהלך הניתוח: תקבל הרדמה מקומית בזריקה ליד העין, נפתח את הלחמית (הכיסוי השקוף המצפה את העין - "העור" של העין) ונתפוס את שרירי העין כדי שניתן יהיה להזיז אותה. נאתר את מיקום הגידול ע"י הארה לתוך העין ומציאת הצל של הגידול מחוץ לעין, ונסמן את שוליו. נצמיד למקום הגידול לוחית דמה מחוץ לעין לסימון מקום הלוחית ומיקום נקודות הקשירה שלה לקיר העין. נכניס את הלוחית הרדיואקטיבית, ונקשור אותה לקיר העין. נשחרר את השרירים ונסגור את הלחמית.
משך הזמן בו הלוחית מוצמדת לקיר העין נקבע ע"פ גודל הגידול ומאפייני הלוחית.
בחלוף הזמן הנדרש, תוכנס לניתוח דומה, בו תפתח הלחמית, ישוחררו הקשרים של הלוחית, והיא תוצא. הלחמית תסגר חזרה.
משך ההחלמה לאחר הוצאת הלוחית הוא אינדיווידואלי, מימים בודדים עד שבוע-שבועיים.
אולי אחד המטופלים הצופים בפורום או אחת המטופלות ירצו לשתף מנסיונם האישי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)