מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלנומה בעיןשוש20/04/2009
לאחותי (בת 46)גילו בשבוע שעבר מלנומה בעין, היא נבדקה אצל פרופסור בארצות הברית ומיד הוא קבע לה תור לניתוח ל-29.4 בשבוע הבא,, ובניתוח יושתל לה בעין לוחית רדיואקטיבית כדי להסיר את הסרטן. הפרופסור אומר שהמלנומה היא קטנה, ומחר אחותי עוברת c,t כדי לבדוק אם זה התפשט בגוף.
אחותי הגדולה נוסעת בתחילת שבוע הבא כדי להיות איתה ולאחותי הגדולה הוסרו גרורות מהפנים בניתוח לפני חודש. שאלתי היא האם הקירבה של אחותי הגדולה עם מצבה בפנים לקירבה עם אחותי המנותחת בעין עם הלוחית הרדיואקטיבית במהלך מספר ימים יכול להשפיע על הפנים/ או להזיק.
חשובה לי דעתך ותגובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה של העין
שוש20/04/2009מצטערת שלא ניגשתי נכון,
לדוקטור פרנקל שלום ותודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות בזמן טיפול בלוחית רדיואקטיב
פרופסור שחר פרנקל21/04/2009שוש שלום,
ראשית אני מאחל החלמה מהירה לשתי אחיותייך.
שנית, אין מניעה להיות בקרבת חולה בזמן שהלוחית מוצמדת לעין, וודאי שאין בעיה לאחר שהלוחית תוסר, ללא קשר לסוג המחלה ממנה סובלת אחותך הגדולה (שלא פרטת).
לפי התאור אחותך (הקטנה) מקבלת טיפול מהיר ונכון. היכן היא עוברת את הטיפול?
אם אחותך תשוב ארצה בעתיד, נשמח לראותה במרפאתינו, ונבקש שיהיה בידה מכתב סיכום של האיבחון שעברה והטיפול שהיא עומדת לקבל, כולל מינוני הקרינה לפסגת (Tumor apex)ובסיס הגידול (Tumor base). כמו כן, אם יהיה באפשרותה לקבל העתק של צילומי קרקעית העין לשם השוואה בעתיד.
החלמה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור מלנומה.
שוש21/04/2009שלום דוקטור פרנקל. ותודה על תגובתך.
אחותי הגדולה (מרים) סובלת משומות בפנים אשר מידי פעם הן משנות את גדלם וצורתם וצריך להסיר ולגדר אותן בניתוח, לפני חודש היא עברה את הניתוח פעם שניה, ולפני כמה שנים פעם ראשונה באותו מקום.
אחותי הקטנה ענת, עוברת את הניתוח בארצות הברית.
כוונתי היא, בזמן שמרים נמצאת בקירבה של אחותי הקטנה ענת לאחר השתלת הלוחית הרדיואקטיבית והבנתי שלוחית זו תמצא מספר ימים בעי של אחותי ענת, אם זה לא מסוכן לפצע בפנים שעדיין לא התאחה, או האם חומר זה לא מסוכן למי שנמצא בקירבתו במיוחד לחולת סרטן. (למרים).
רב תודות על התייחסותך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופסור שחר פרנקל20/05/2009שלום שוש,
כפי שכתבתי בתשובתי הראשונה, אין קשר בין הטיפולים שעוברת מרים לאלה שעוברת ענת.
בתקווה שהכל נסתיים בשלום,
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך..הילה16/04/2009
לד"ר פרנקל שלום,
בדיקת השדה ראיה שעשיתי יצאה תקינה ב"ה. הגעתי עם התוצאות לרופא עיניים והוא אמר לי ללכת עם זה לנוירולוג.
הייתי אצל נוירולוג לפיו: בדיקה נוירולוגית תקינה ודסטורציה של צבע אדום גם תקין. בנוסף, גם הוא אמר לי שבדיקת השדה ראיה שעשיתי תקינה, אם זה משנה..
הוא שלח אותי לבדיקת VEP כדי לשלול פתולוגיה דמיאלינטיבית...
הוא אמר שהוא לא רואה בעיה ושאם הבדיקה הזאת תהיה תקינה אין לי מה לדאוג.
יש לי הרבה שאלות, סליחה מראש.
מה זאת המחלה הזאת שהוא רוצה לשלול..?
ובעיה נוספת היא שלפעמים אני מרגישה שאני רואה בעין אחת יותר מואר מבעין השניה, כאילו הצבעים קצת שונים, כשהוא בדק את זה אצלי הכל היה נראה לי אותו צבע לכן מן הסתם הוא כתב שזה תקין. זה אומר משהו?
יש מצב שיש לי בעיה בעצב הראיה שרופא העיניים לא יכל לראות?
יש בדיקות מסויימות שכדאי לי לבקש..? אמרו לי שהדמיה..
כדאי לי ללכת למומחה לרפואת עיניים? אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות...
תודה רבה רבה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הבדיקות
פרופסור שחר פרנקל16/04/2009הילה שלום,
כאשר אומרים "מחלה דה-מיילינטיבית" מתכוונים בד"כ ל-MS) Multiple Sclerosis).
בדיקתה VEP בודקת את מסלולי הראיה שבמח.
בסיכום, אם אני עוקב נכון, רופא העיניים לא מצא בעיה בתוך העין (היית אצל מומחה, נכון?)
הנוירולוג (עדיין) לא מצא בעיה, ושלח לבדיקות נוספות.
הדמיה (MRI) היא הדרך שנותרה לאבחנה של MS. זוהי אבחנה מורכבת שמגיעים אליה משילוב של מספר נתונים רב, ואני בטוח שהנוירולוג שלך יוכל להסביר לך מה מתלונותיך מתאים לאבחנה ומה לא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
הילה17/04/2009שלום,
כן, הייתי אצל מומחה, טעות שלי..
בכל אופן, אני רוצה להגיד לך תודה רבה על הכל!!!! עזרת לי המון!
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובההילה08/03/2009
שלום רב, במשך שנה קורה לי פעם בחודש -חודשיים שאני לא רואה כמעט כלום בעין שמאל. אני מרגישה שאני לא רואה טוב ואז אני עוצמת את עין ימין ובעין שמאל אני רואה כמו מסך אפור-שחור ואני רואה אנשים כמו צללים, (קצת קשה להסביר). בד"כ כשזה קורה אני מרגישה שיש נקודה אחת שאני רואה בה טוב ומסביבה הכל אפור.. עד עכשיו דיי הדחקתי את זה כי זה קרה כל פעם לחצי דקה בערך לאחר מכן לא כאבה לי העין והכל היה כרגיל, פשוט חיכיתי שזה יעבור.. שבוע שעבר קמתי בוקר אחד עם כאבים מטורפים בעין. הרגשתי שכואב לי מאחורי העין, כמו לחץ כזה. באותו יום בערב זה קרה לי שוב ולא ראיתי בערך 2 דקות, שזה הרבה יחסית וממש נלחצתי כי חשבתי שאני הולכת לאבד את הראייה לגמרי. יש לי תור השבוע ביום חמישי לרופא עיניים ואני מתה מפחד!!! עד עכשיו לא הלכתי כי פחדתי שהוא יגיד לי שיש לי סרטן בעין, אני ממש מפחדת שאני לא אראה יותר בעין או שיצטרכו להוציא לי אותה. עוברות לי מחשבות מפחידות בראש, אני לא ישנה בגלל זה בלילה ואני לא יודעת איך אני אחזיק מעמד עד יום חמישי למרות שחיכיתי שנה שלמה! רציתי לשאול אם לדעתך לפי מה שאמרתי יכול להיות שזה סרטן או משהו חמור אחר..? אמרו לי שזה יכול להיות חסימה של כלי דם במוח ושאני צריכה ללכת לנוירולוג.. אודה מאוד לתשובך, הילה (17.5)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו ששכחתי\=
הילה08/03/2009שכחתי לציין שאני מרכיבה משקפיים. עין ימין: -2.50 ועין שמאל: -2.00 ובנוסף אני שמה עדשות. רוב הזמן אני בלי משקפיים למרות שקשה לי לראות, ועדשות אני מרכיבה בערך שלוש פעמים בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארועי אבדן ראיה
פרופסור שחר פרנקל08/03/2009הילה שלום,
אני שמח שהחלטת ללכת לבדיקה. מה שתארת אכן נשמע כבעיה אמיתית ורצינית.
ישנה אבחנה מבדלת ולא ניתן על סמך הסיפור שלך בלבד להגיע לאבחנה ללא בדיקה.
אין לשלול שמדובר בגידול, אם כי לא הייתי שם גידול במקום ראשון ברשימה.
את מוזמנת לפנות שוב לאחר הבדיקה אם ישארו לך שאלות.
בנתיים תשתדלי להנות מפורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הילה08/03/2009שלום, קודם כל תודה רבה על תגובתך! אני דיי לא האמנתי למה שקראתי, קשה לי לנשום עכשיו. מה היית שם במקום הראשון?? אתה רוצה להגיד לי שאני באמת יכולה לאבד את הראיה בעין אחת? ואין דרך לעצור את הארועים האלו? נראה לי שאני צריכה להתפלל לנס לפי דבריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבדן ראיה פתאומי
פרופסור שחר פרנקל09/03/2009הילה שלום,
בבקשה לחזור לנשום.
בלי בדיקה לא ניתן לקבוע מה האבחנה.
אני יכול להרגיעך חלקית בלבד ולאמר שהסיכוי שגידול תוך עייני גרם לתסמינים שלך הוא נמוך.
עם זאת, אירועים חוזרים של אבדן ראיה בעין אחת מחייבים ברור מלא.
אני ממתין לשמוע מה עלה בתוצאות הבדיקה.
כמו כן, תקבעי תור גם לנוירולוג. אם רופא העיניים יאמר שזו לא בעיה נוירולוגית - תוכלי לבטל את התור לנוירולוג.
פורים שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקה
הילה12/03/2009ד"ר פרנקל שלום, קודם כל אני רוצה להביע תודה ענקית על התייחסותך ועל האכפתיות, למרות שאתה כלל לא מכיר אותי. בקשר לבדיקה, הלכתי לרופא עיניים והוא עשה לי בדיקה עם הרחבת אישונים. בסופו של דבר, הוא אמר שעל פניו נראה שהכל בסדר והוא לא יודע להצביע על מה שגורם לזה. הוא שלח אותי לבדיקת שדה ראיה 24-2 ובנוסף לבדיקה של נוירולוג כפי שאמרת.. תוצאות הבדיקה: בשתי העיניים ראיה 6\6. קרנית- בשתי העיניים, קרנית שקטה וזכה ללא ירוד אין גושן. אישון עגול שווה, מגיב NO PARD FULL OM לחץ- עין שמאל: 14 mm-Hg עין ימין: 12 הרחבת אישונים- בשתי העיניים כן רשתית- עין ימין: גבון חד 0.2 דסקה מעט קטנה, מקולה חופשית צמוד סביב היצרות עורקים קלה מקולה חופשית. עין שמאל: 0.3, כנ"ל. רציתי לשאול האם בדיקת השדה ראיה שהוא שלח אותי אליה, היא שונה מבדיקת שדה ראיה שעושים כשהולכים לעשות משקפיים? ואם היה לי גידול הוא יכל לדעת איכשהו? תודה רבה רבה!! הילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הבדיקה
פרופסור שחר פרנקל12/03/2009הילה שלום,
אני שמח שהצלחתי להרגיע אותך.
תוצאות בדיקת רופא העיניים שבדק אותך, על פי התאור שרשמת מעידות כי אין בעיה בתוך העין הגורמת לתסמינים מהם את סובלת. כמו כן הוא לא מצא גידול בתוך העין.
לשאלתך על שדה הראיה: זוהי בדיקה שונה מזו הנערכת למשקפיים.
בדיקת שדה ראיה יכולה להעיד על נזק לרשתית (שככל הנראה אין לך), על נזק לעצב הראיה, או על נזק במסלול הראיה מאחורי העין ועד למח בחלקו האחורי של הראש שם נמצא קורטקס הראיה.
מבצעים בדיקה זו באיתור סימנים לנזק לעצב הראיה במחלת הגלאוקומה, בבעיות נוירו-אופטלמולוגיות, ובמחלות נוספות.
יתכן שלא ימצא נזק כלשהו.
עם זאת יתכן שיימצא ממצא שיכוון לגורם לתסמינים מהם את סובלת.
פני לבצע את הבדיקה בהקדם. יש לפנות לרופא עיניים עם דפי הבדיקה כדי לקבל פיענוח. עם פיענוח זה יש לפנות לנוירולוג, אם כי לא הייתי דוחה את התור אליו, אם כבר יש לך תור מוקדם יותר.
את מוזמנת לפנות שוב כשיהיו לך פרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסך בעין
אסף12/09/2009שלום הילה
האם יש חדש בקשר לבדיקות שלך?
נראה לי יש לנואת האותה הבעיה, יש לי את זה שנים ואניעדין לא יודע מה הגורם לכך.
ביצעתי מספר בדיקות אצל רופאי עיניים, נירולוגים וקרדיאולוגים ומספר בדיקות וכל היה תקין.
בדיקות: אקו, הולטר, CT אנגיו, EEG, שדה ראיה ועוד כמה שאני לא זוכר את שמם. כל הבדיקות היו בסדר גמור.
אצלי המסך בעין יכול להיות 3 פעמים בשבוע אחד או פעם ב3 חודשים.
עד עכשיו שחשבתי שאני היחיד שסובל מזה
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין סרטן העין לתורשהיולי04/03/2009
שלום רציתי לדעת האם יש קשר תורשתי או גנטי בכל הנוגע לסרטן העין? ז:א אם לסבתי היה סרטן העין, מה הסיכויים שאמי או אני נחלה באותה מחלה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובה לרונן מיד מתחת להודעה שלך
פרופ' יעקב פאר04/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקהרונן16/02/2009
שלום, לאבי הייתה לפני מס' שנים מלנומה בעין, רציתי לדעת האם סוג סרטן זה הוא גנטי והאם כדאי לי לעשות מעקבים בשל כך. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה של מלנומה של הענביה
פרופ' יעקב פאר16/02/2009רונן שלום,
אין כיום עדויות להורשה של מלנומה של הענביה.
כדי להסיר כל חשש, ניתן לפנות לבדיקת רופא עיניים, שהיא בדיקה מהירה ולא כואבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוץ מאוד ומפחדגיא07/02/2009
שלום רב, אני בן 28 בריא רוב הזמן. לפני כמה שנים התחלתי לחוש שיש לי בלט בעין ימין. הבלט הלך וגבר מעט ונעצר. הלכתי לעשות בדיקות דם מגוונות יצאו תקינות. עשיתי גם בדיקות עיניים לפחות 4 פעמים יצאו תקינות לפי הרופאים עצב הראיה נקי אין לי הפרעות בראיה או בשדה הראיה. יש לי תחושה כאילו משהו דוחף לי את העין. אני מת מפחד ללכת להיבדק אני היסטרי לגמרי כי עברו כמה שנים מאז שהתחיל אני משותק ממש מהמחשבה שיוציאו לי את העין אם חס ושלום יש שם גידול. מה דעתך?יש סיכוי אפילו קטן שלא יוציאו את העין גם אם עברו כמה שנים למרות שאין שינוי במצב? תודה וסליחה על הלחץ... גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט עין
פרופ' יעקב פאר08/02/2009גיא שלום,
ראשית ניתן להרגע. האם עשית הדמיית ראש (CT או MRI של ארובות העיניים)?
האם נבדקת ע"י אוקולופלסטיקאי/ת, שמדד/ה את מידת בלט העין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוץ
גיא08/02/2009שלום פרו"פ פאר, לא, זו המצוקה שלי שאני קצת קפאתי והדחקתי את זה מפחד נפשי. מדדה לי הרופאת עיניים את העיניים ואמרה שיש אי סימטריה קלה בינהם.הם אמרו לי לך תבדוק ואם תצטרך להוציא אז תוציא כי הם שללו דברים כמו הגבלה בתנועה, הפרעות בראיה וכו. הבלט עין הוא לא חמור כמו ההרגשה שלא נעים לי בתחושה. פשוט אני אמרתי לעצמי שאם חס ושלום כבר אני אצטרך לאבד את העין אז אני מעדיף להנות ולראות טוב עד שיקרה משהו קיצוני יותר.אני יודע שזו התנהגות של אדם לא בוגר פשוט אני באמת מפחד. והאם ניתן להשיג הפניה לMRI ולא לCT? מה דעתך על הכל? תודה שוב גיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלט עין - המשך
פרופ' יעקב פאר15/02/2009שוב שלום גיא,
הצעתי היא שתלך ותיבדק, ואח"כ תוכל להחליט מה לעשות עם התשובות.
אם תמתין עד בוש, אתה רק יכול להפסיד.
אולי יש בעיה אמיתית שבשלב זה הטיפול בה יהיה פשוט וכלל לא מפחיד, ואולי אם תמתין הטיפול יהיה קשה...
פנה לרופא/ת המשפחה או לרופאת העיניים שלך לקבלת ההפניה להדמיה (MRI ראש וארובות עיניים), ותחזור אליהם לדיון על התשובות.
אתה מוזמן גם לבוא למרפאתינו עם התשובות של ההדמיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבת שלי יש בעיהדני06/02/2009
לבת שלי יש בעיה בעין השמאלית מין בזילה כזאת הלכתי איתה לרופא והרופא אמר ללכת למומחה עיינים ואני דואגת האם יכול להיות שיש לה גידול או משהו מסוכן אגב היא בת (שנה וחצי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה בגיל שנה וחצי
פרופ' יעקב פאר07/02/2009דני שלום,
זה חשוב מאוד ששמת לב לפזילה. רוב הסיכויים שמדובר בפזילה בלבד שחשוב מאוד לטפל בה ע"י רופא/ת עיניים ילדים, כדי לוודא התפתחות תקינה של מערכת הראיה.
ישנו סיכון קטן שמדובר בגידול תוך עייני.
מומלץ לפנות בהקדם לרופא/ת עיניים ילדים לבדיקה. אם האבחנה לא תהיה פזילה, את מוזמנת לפנות למרפאת גידולי העיניים שלנו לאיבחון וטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מן תחושת שיתוק טיפה מתחת לעין שמאלתמר05/02/2009
שלום! קוראים לי שירי ואני בת 18 התחלתי לחוש מן "טיקים" קטנים בעין שמאל שלי במשך כמעט יום שלם עם הפסקות יום למחרת הרגשתי פתאום כאילו מסביב לעין שלי "נרדם" אנלא מרגישה טשטוש בראיה קשה לי להבחין בכך כיוון שיש לי משקפיים אך לפי איך שאני מרגישה כרגע אין טשטוש מלמד זאת מזום מה אני מרגישה גם קצת כאילו הפה שלי נרדם.. יכול להיות שזה מלחץ ויכול להיות שזה קשור... מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא הפורום המתאים
פרופסור שחר פרנקל05/02/2009אנא פני לפורום מחלות עיניים כללי.
מומלץ כי תפני לבדיקת רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה22/01/2009
שלום רב, אחותה של אימי חלתה ברטינובלסטומה. שאלתי היא האם רטינובלסטומה היא גנטית? האם הסיכוי שלי כעת גבוה יותר לחלות? כמו כן, כשמדובר בקרבה ראשונה, למשל אם אימי הייתה חולה בזה, פי כמה היו גדלים הסיכויים שלי לחלות, אם בכלל? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה של רטינובלסטומה
פרופסור שחר פרנקל22/01/2009שלום שרה,
כפי שכבר דננו כאן בעבר, רובם הגדול של החולים ברטינובלסטומה מפתחים את המוטציה ואינם יורשים אותה. חלקם יורישו אותה לילדיהם, וחלקם לא. הכי חשוב לדעת האם לסבא וסבתא שלך היתה רטינובלסטומה.
לשאלתך, האם המחלה גנטית התשובה חיובית, במובן שהיא נובעת מגן מסויים שאירעה בו מוטציה.
זה לא אומר שבהכרח המחלה תהיה תורשתית. ההסתברות משתנה כאשר מדובר במחלה חד-עיינית ומחלה דו-עיינית.
אז נעשה סדר, על פי הסטטיסטיקה:
קבוצה א'- מחלה תורשתית
להורה עם מחלה דו עיינית יהיו 55% צאצאים לא נגועים, ו-45% צאצאים נגועים, שמתוכם ל-15% תהיה מחלה חד-צדדית, ול-85% תהיה מחלה דו-צדדית.
לכל אחד מצאצאי ההורה עם המחלה הדו-עיינית, בין אם אינם חולים, ובין אם יש להם מחלה חד- או דו-צדדית, יש סיכון של 45% להוריש המחלה לצאצאיו.
קבוצה ב'- מחלה לא תורשתית
להורה עם מחלה חד-צדדית יהיו 85-93% צאצאים לא נגועים שלהם סיכון של 15% להוריש את המחלה הלאה; ו-7-15% צאצאים חולים ברטינובלסטומה חד- (15%) או דו-צדדית (85%). לצאצאים אלו, שהינם חולים בעצמם (וירשו את המחלה), יש 45% סיכון להוריש את המחלה לצאציהם, בדיוק כמו להורה עם המחלה הדו-עיינית מהקבוצה הקודמת, שכן גם להם יש מחלה תורשתית !
ובחזרה אליך - אם אף אחד מהדורות הקודמים לא היה חולה עד לדודתך, אזי הסיכון שלך לחלות, או להוליד ילד חולה זהה לסיכון של כל אדם אחר באוכלוסיה.
משום שהמחלה מתגלה בד"כ בשנתיים הראשונות לחיים, ובמקרים נדירים במהלך העשור הראשון לחיים, אם עברת את גיל 10, סיכוייך לחלות נמוכים ביותר.
בכל מקרה של חשש את מוזמנת לפנות לבדיקת רופא עיניים, או אלינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית18/01/2009
שלום רב, אימי בת 50. בחודש האחרון צמח לה נגע קטן על העפעפף בצבע העור. מה זה יכול להיות, והאם יש סיבה לגשת לבדיקה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע עורי בצבע העור
פרופסור שחר פרנקל18/01/2009שלום רוית,
נגע עורי חדש יכול להיות שפיר או ממאיר.
מעצם היותו חדש, יש סיבה לגשת לבדיקה.
משום שמדובר בנגע בעפעף יש לגשת לרופא עיניים, עם עדיפות למומחה לאוקולופלסטיקה.
ניתן גם לקבוע תור למרפאת גידולי העיניים שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי15/01/2009
שלום, אני בת 19 והגעתי אתמול לחדר מיון לאחר 4-5 ימים של כאבי ראש חזקים ממוקדים בצד ימין. בין יתר הבדיקות, נשלחתי לבדיקת עיניים בה נבדקתי לאחר הרחבת אישונים. הרופא טען כי אין ממצא המעיד על סיבה לכאבי הראש, אך הסביר לי כי יש ממצא אחר שהוא לחץ על עצבי הראיה. הוא הסביר שהסיבה לכך יכולה להיות משקעים מולדים על עצבי הראיה, ובנוסף בדק גם את אבא שלי כדי לבדוק אם גם לו יש את המשקעים האלה (שלילי). הרופא הפנה אותי לאולטרסאונד בעוד שבועיים כדי לבדוק את הענין, ואמר שאם אלו אכן משקעים אז אין סיבה לדאגה, אך אם זה לא משקעים יש לבצע בירור ממה נובע הלחץ על עצבי הראיה. האם תוכל להסביר לי מה משמעות הדבר והאם יש קשר לכאבי הראש? יש לציין כי לאחר מכן באותו יום ביצעתי סי-טי מוח ללא ממצא. תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ONH Drusen
פרופסור שחר פרנקל15/01/2009מירי שלום,
לא תארת מה האבחנה שרשם הרופא שבדק אותך, אך אני מנחש מסיפורך שאת מיועדת לעבור בדיקה על קולית (אולטראסאונד), שמדובר בדרוזן בראש עצב הראיה. אין מדובר בלחץ על העצב. אם מדובר בלחץ על העצב זוהי אבחנה אחרת.
כך או כך, לא נראה שמדובר בגידול תוך עייני, או ארובתי.
אם אכן זוהי האבחנה בה חשד הרופא שבדק אותך (דרוזן בראש עצב הראיה), אזי מדובר במשקעים שהם בד"כ חסרי משמעות, אך יכולים גם לגרום בחלק מהאנשים לשינויים בראיה - בעיה שלא הופיע בתאור הבעיה שלך.
דרוזן אינם גורמים לכאב ראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת12/01/2009
יש לי שאלה על סרטן: לידיד שלי (בן 47) התגלה גידול ממאיר בכליה וכן גרורה בכליה השניה ובריאה. הוא עבר כריתת כליה מלאה ואנדרנל בכליה השניה, ובקרוב גם הסרה כירורגית של הגידול בריאה. בתקווה שה- CT יראה תוצאות נקיות לאחר הסרה כירורגית של הגידול בריאה, האם ניתן לקוות שסרטן הכליה נעצר ? האם רצוי (צריך) לקחת סוטנט ? האם יש תרופה חליפית זולה יותר ? סטטיסטית - מהם סיכווי ההישרדות של RCC (לאחר 5 שנים ? לאחר 10 שנים?) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK12/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=67 id=link]סרטן (אונקולוגיה) [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיה07/01/2009
שלום רב, שתי שאלות: 1. האם סרטן העין נפוץ יותר בילדים? 2. האם במרבית המקרים ניתן לרפא אותו, או ההפך - במרבית המקרים אי אפשר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן העין בילדים
פרופסור שחר פרנקל07/01/2009שלום מאיה,
למען האמת סרטן באיזור העין והארובה פחות שכיח בילדים לעומת מבוגרים.
אלה גם סרטנים פחות שכיחים מקרב סוגי הסטן בהם חולים ילדים.
הגידול הראשוני התוך עייני השכיח ביותר בילדים הוא רטינובלסטומה. הטיפול בגידול זה בד"כ יעיל ביותר, אם כי לעיתים יש צורך להוציא את העין הנגועה, או במקרים דו-צדדיים לתת טיפול כמותרפי סיסטמי (לכל הגוף, דרך הוריד).
גידולים נוספים הקשורים לעיניים המופיעים בילדים כוללים בין השאר לימפומה בלחמית ובארובה (טיפול יעיל), גליומה של עצב הראיה (גידול לא ממאיר אך בעייתי לטיפול) ורבדומיוסרקומה.
לסיכום, יש פחות גידולי עין וארובה בילדים מאשר במבוגרים, ובמרבית המקרים ניתן לטפל בגידול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה לחמיתיתאלי01/01/2009
שלום מזה 3 חודשים יש לי דלקת כרונית בעין ימין . תכשירים שונים לא עזרו . הופניתי ע"י הרופא עיניים לעשות ביופסיה לחמיתית . שאלות : 1. מה הדחיפות של ביצוע הבדיקה ? בבי"ח אמרו לי שהתור יכול לקחת כ שבועים . 2. מה האפשריות השונות של תוצאת בדיקה כזו ? בכבוד רב אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה לחמיתית
פרופ' יעקב פאר01/01/2009אלי שלום,
אני סומך על רופאיך שאם הבדיקה היתה דחופה היית כבר עובר את הניתוח.
דלקת כרונית הנמשכת חודשיים, בדרך כלל יכולה להמתין שבועים נוספים.
חשוב שדגימת הביופסיה תגיע לפתולוג עיניים, ולא לפתולוג כללי שאינו מיומן בקריאת דגימות מהעיניים.
באשר לאפשרויות הממצאים, הם יכולים לנוע ממחלות דלקתיות כרוניות ועד לגידולי פני שטח העין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעין שמאלגלי01/01/2009
שלום רב, אני בת 30 ולפני כ-3 שנים החל להופיע לי כאב בעין השמאלית זה מעין לחץ חזק כזה על העין שגורם לכאב. כשאני מסתכלת הצידה או מתכופפת להרים משהו מהרצפה אני מרגישה כאב בעין . פעם אפילו היה לי התקף כזה של כאבים שנמשך 3 ימים רצוף עד אשר נתנו לי זריקת וולטרן וזה עבר . חשוב לי לציין שהכאב יכול להופיע פעם או פעמיים בחודש או בכלל לא להופיע למשך חודשיים . היום למשל היה לי כאב ראשון לאחר חודש וחצי שבו לא כאב לי. בנוסף , לפני 3 שנים במקביל לתחושת הכאב בעין שמאל גיליתי גם שאיני רואה טוב מרחוק , כלומר כתוביות בסרט בטלויזיה נראו לי "מרוחות" ניגשתי לרופאת עיניים סיפרתי לה על הבעיה של הכאב והיא הפנתה אותי לבדיקת שדה ראייה וכן לנוירולוג במקביל לאחר בדיקה אצל אופטימטריסט נקבע שיש לי צילינד ב-2 העיינים , הצילינדר יותר גבוה בעין שמאל. כיום אני מרכיבה משקפיים , לא באופן קבוע אלא רק כשאני רואה טלויזיה . הנוירולוג שבפניתי אליו עפ"י הפניה מרופאת העיניים סבר שמדובר במיגרנה עקב שימוש בגלולות שאני נוטלת אבל אני מעולם לא סבלתי ממגרנות ואת הגלולות שנטלתי נטלתי שנה או שנתיים לפני שהחלו הכאבים . המצב היום הוא כזה , אני כבר לא נוטלת גלולות, תדירות הכאבים בעין פחתה משמעותית... אם בעבר היה לי כאבים פעמיים בשבוע היום זה רק פעם בחודש ולעיתים גם זה לא . מה שכן לעיתים כאשר אני מסתכלת על משהו בהיר אני רואה מעין נקודה שחורה בעין שמאל בעיקר אם אני מסתכלת למעלה , נקודה שזזה כמו זבוב כזה.. אני מאוד חוששת , חוששת שיש איזו בעיה בעין שלא עלו עליה. אני מאוד מפחדת שזה איזשהו גידול סרטני בעין . מאחר והכאבים לא נעלמו לגמרי אלא רק התדירות שלהם ירדה . האם יתכן שזה איזשהו גידול סרטני ? האם לאחר 3 שנים שאני במצב הזה יש ממה לחשוש ? או שמא אם זה היה גידול הוא היה יוצר בזמן הזה סיפטומים אחרים שלא ניתן להתעלם מהם . לדעתי זו לא מיגרנה מאחר והראש לא כואב לי בכלל רק העין . מה זה יכול להיות ? ומה אתם מציעים לי לעשות ? אשמח אם תוכלו להרגיע אותי במעט ולייעץ לי , אני מפחדת מסרטן . תודה גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלי
פרופ' יעקב פאר01/01/2009גלי שלום,
על פניו מדבריך לא נשמע שיש חשש לגידול בעין, אך לא ניתן לאבחן בעיות דרך האינטרנט, וכדי לקבל תשובה חד משמעית עליך להגיע לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מגיעים לבדיקה?
גלי01/01/2009שלום ד"ר, תודה לך על תגובתך המהירה . רציתי לדעת איך ניתן להתקבל אצלך לבדיקה ? האם יש דרך להגיע באופן לא פרטי אלא ציבורי . לתשובתך אודה, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקביעת תור למרפאה לגידולי עיניים
פרופסור שחר פרנקל04/01/2009גלי שלום,
את מוזמנת לפנות לזימון תורים של ביה"ח הדסה:
בטלפון 02-5842111
בדואר אלקטרוני: [email protected]
להזמנת תור לשר"פ
בטלפון: 02-6778899* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)