פורום סרטן העין (אונקולוגיה של העין) - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי זו ביטה ישמעאלי?
    טובה רוזנצויי
    14/04/2010

שלום לכם.
    לי יש פוליקולר לימפומה גרייד 1 שכנראה החלה בגוף אך התבטאה כהרגשת גוף זר /חול בעיניים.ההתחלה היתה במזנטריום. משם לוקחים לי ביופסיה כדי לודא שזה סרטני וסוג הסרטן.

היום נאמר לי שיש מומחית בעולם בתחום זה ששמה ביטה ישמעלי .
    האם אתם שמעתם עליה? מכירים אותה?
    היכן ניתן לקרוא מאמרים ומחקרים שעשתה?
    מחכה לתשובתכם המהירה והודעה למייל שלי שישנה תשובה.
    טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מי זו ביטה ישמעאלי?

הוספת תגובה

• Bita Esmaeli - Radio-immunotherapy

פרופסור שחר פרנקל
    15/04/2010

שוב שלום לך טובה,
    את וודאי מתייחסת למאמר הזה:
    Esmaeli B, McLaughlin P, Pro B, Samaniego F, Gayed I, Hagemeister F, Romaguerra J, Cabanillas F, Neelapu SS, Banay R, Fayad L, Saville MW, Kwak LW. Prospective Trial of Targeted Radioimmunotherapy with Y-90 Ibritumomab Tiuxetan (Zevalin) for Front-line Treatment of Early-stage Extranodal Indolent Ocular Adnexal Lymphoma. Annals of Oncology 20(4):709-14, 2009

השם של הרופאה הוא: Bita Esmaeli ואפשר לקרוא עליה עוד פרטים באתר בית החולים שלה:
    http://faculty.mdanderson.org/Bita_Esmaeli/

אנו מכירים את דר' איסמאלי מזה שנים. דר' איסמאלי היתה אורחת איגוד רופאי העיניים הישראלי בכינוס בנושאי אוקולופלסטיקה וארובה שהתקיים לפני שבוע בדיוק בת"א. במהלך הכינוס הציגה תוצאות ראשוניות מהחקר שבדיוק הסתיים בו מטפלים בלימפומה ע"י שימוש בנוגדנים כנגד תאי הלימפומה. נוגדנים אלה קשורים לחומר ראדיואקטיבי. השילוב נקרא ראדיו-אימונו-תרפיה.

החלמה מהירה ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 'גולה' בסמוך לעין
    דיאן
    10/04/2010

שלום רב,

נא התייחסותך למייל מ - 6/4, בשעה 09:25
    תודה
    חנית

לקביעת תור
    סגירה
    'גולה' בסמוך לעין

הוספת תגובה

• שימי לב לתשובתי מיום 4/4

פרופסור שחר פרנקל
    10/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יכולה להיות טעות באבחנה?
    טובה רוזנצויי
    08/04/2010

שלום לכם פרופ' פאר ודר' פרנקל.
    כתבתי לכם שחשתי כאילו חול בעינייים , עשו לי ביופבסיות בעפעפיים מבפנים/בלחמיות.המימצא דיבר על פוליקולר לימפומה גרייד 1.
    מאז ניתוח הביפסיות אין לי יותר תחושה של חול בעיניים- כאילו הורידו את זה .
    יכול להיות שזיהו לימפומה פולקולרית בטעות ובעצם זה משהו שתאי לימפה תקפו אותו וזה נראה בהיסטופתולוגיה כלימפומה פולקולרית? יכול להיות שבצביעות של החומר שעל הפרפרטים טועים באבחנה?

יכול להיות שטעו למרות שהיה + cd 20
    אני גם מרגישה פיזית מצוין ללא חולשה ואיבוד משקל.
    האם יש מחלות בעיניים הנראות כמעט כמו לימפומה פולקולרית אך הן לא סרטן?
    מחכה לתשובה שלכם.
    תודה.
    טובה

הוספת תגובה

• איבחון של לימפומה סביב העין

פרופסור שחר פרנקל
    08/04/2010

שלום טובה,
    בהנחה שהביופסיה שלך נבדקה ע"י פתולוג/ית עם מומחיות בפתולוגיות המטולוגיות, אזי הסיכוי לטעות באיבחון נמוכה. אנו מומחית לפתולוגיה של העין. עם זאת, בביופסיות מחוץ לעין בהן עולה חשד ללימפומה אנו מתייעצים עם המומחית שלנו ללימפומות, שכן זהו נושא מורכב ביותר, אשר יש בו צביעות חדשות ושיטות סיווג המתעדכנות לעיתים יחסית קרובות. כמו כן יש מצבי דלקת בהם הביופסיה יכולה להראות כמו לימפומה לעין לא מיומנת בלימפומות.
    בכל מצב ברפואה בימינו, אם אינך בטוחה את יכולה להתייעץ עם מומחה נוסף, כאן - בפתולוג/ית נוספ/ת.
    לא הייתי מצפה לירידה במשקל אם הלימפומה בשלב התחלתי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה נכון שמסאז' אסור לחולה סרטן
    מוריס
    05/04/2010

זה מה שנאמר לי ע"' מסאז'יסת.כיוון שזה יכול לשלוח גרורות.האם זה נכון?ואם זה כולל את חולה מלנומה בעין?
    בתודה מראש
    בברכה

הוספת תגובה

• רפואה משלימה מול רפואה קונבנציונלית

פרופסור שחר פרנקל
    05/04/2010

דניאל שלום,
    הרפואה המערבית המודרנית נסמכת על מידע שנבדק בניסוי והוכח כנכון.
    מעלים השערה, בודקים אותה בניסוי ויודעים אם ההשערה נכונה או לא.
    לעיתים חושבים שמשהו נכון, ולאחר שנים רבות נערך ניסוי שמפריך את מה שעד עתה נחשב כנכון, ומתחילים לעבוד על פי המידע החדש ביותר.
    הרפואה המשלימה אינה פועלת על פי שיטה זו. לכאורה אין כל בסיס שנבדק והוכח לאשר את הטענות המועלות (כמו זו של המאסז'יסטית בה פגשת).
    אפשר כמובן לתכנן ניסוי בו ניקח שתי קבוצות של חולים בעלי מאפיינים דומים (בין החולים, ובין הגידולים שלהם), לעשות עיסוי לקבוצה אחת בלבד, ולראות מי יפתחו יותר גרורות.
    זה ניסוי שקשה מאוד לבצע: ראשית הקושי לאתר שתי קבוצות שכאלה, ושנית הבעיה האתית - שאם ההשערה היא שעיסוי מפזר גרורות אז אנו גורמים נזק לנבדקים.

באשר לשאלתך, אין כל מידע מוכח הקושר עיסוי עם פיזור גרורות, באף גידול !

באשר למלנומה של הענביה: הדעה המקובלת היא שלאחר הטיפול אין עוד פיזור של גרורות.
    בערך ב-10% מהחולים לאחר הטיפול הראשוני נותרים בגידול תאים פעילים והגידול חוזר לגדול - אך לא נמצא שיש להם יותר גרורות!!!
    אם כך, כיצד יש גרורות? על פי הדעה המקובלת תאי גידול התפזרו דרך הדם עוד לפני הטיפול הראשוני בגידול העייני, ונותרים "רדומים" בכבד במשך זמן רב (לעיתים למעלה מ-20 שנה).
    אתה יכול לשאול האם העיסוי "מעיר" את התאים "הרדומים" בכבד להפוך להיות גרורות, ואין לי על כך תשובה, כי לא ידוע מה מפעיל את התאים בכבד להפוך למחלה גרורתית פעילה.

יש סיכוי מסויים (קטן מאוד ככל הנראה) שהמסאג'יסטית שלך צודקת בדרך זו או אחרת.
    אך לסיכום: אתה יכול ללכת ולקבל עיסוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה וחג שמח!

מוריס
    05/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 'גולה' סמוך לעין
    דיאן
    03/04/2010

שלום רב,

סמוך לעין שמאל, ממש בקרבת סוף האף יש לי מעין 'גולה', לא רואים אותה בעין, אלא חשים בה במישוש. רופא אף אוזן גרון הפנה אותי להתייעצות עם רופא עיניים. הבחנתי ב'גולה' לראשונה לפני כארבעה חודשים. מה יכולות להיות הסיבות להופעת ה'גולה'?

בתודה מראש
    דיאן

לקביעת תור
    סגירה
    'גולה' סמוך לעין

הוספת תגובה

• "גולה" בסמוך לעין

פרופסור שחר פרנקל
    03/04/2010

שלום דיאן,
    אשמח מאוד לעזור לך, אך אני צריך קצת יותר פרטים: היכן בדיוק הגולה? על הלחי? על העפעף? על האף? האם רופא האא"ג הזכיר את שק הדמעות?
    מקווה שאולי התמונה תעזור לנו בשפה משותפת. מקרא:
    A- Medial Commissure- Inner corner where eyelids join
    B- Lateral Commissure- Outer corner where eyelids join
    C - Medial canthus - Tissues just beyond medial commissure
    D - Lateral canthus - Tissues just beyond lateral commissure
    F - Lower eyelid margin - Edge of eyelid
    G - Nasojugal Fold - Indentation extending from lid down along nose

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 'גולה'

דיאן
    04/04/2010

שלום ד"ר פרנקל,

תודה רבה על התמונה המסייעת. ה'גולה' היא באזור C. רופא א.א.ג. לא הזכיר את שק הדמעות.
    רופא המשפחה העלה השערה שמדובר במשהו שאולי נוצר מהמשקפיים ואמר שלדעתו תוך שבוע זה ייעלם (אני מרכיבה משקפיים) אולם זה לא עבר ואני מאוד מודאגת. זה לא כואב.
    דיאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות באיזור שק הדמעות

פרופסור שחר פרנקל
    04/04/2010

שוב שלום דיאנה,
    משום שרוב הסיכויים שאין מדובר בגידול (נדיר מאוד במיקום זה), אני ממליץ שתפני לבדיקת רופא עיניים המתמחה בעפעפיים. יש מספר מומחים מצויינים בתחום ברחבי הארץ ואת יכולה לבחור על פי מקום מגורייך. אנחנו עובדים במחלקתינו עם דר' יעל דקל, כך שאם את ירושלמית או מהסביבה, את מוזמנת לקבוע אליה תור.
    חג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטאומה כורואידלית עם CNV עיקש
    קובי
    25/03/2010

שלום,

אני בן 33. מזה כ 3 שנים אני מאובחן עם אוסטאומה כורואידלית. למעשה פרופסור יעקב ביחד עם פרופסור מוסייב איבחנו אותי.
    הטיפול הראשון שקיבלתי היה PDT וזה היה משהו שתוך מספר שבועות הביא לשיפור אדיר בראייה והחזיק מעמד מספר חודשים.
    מספר חודשים אחרי ה PDT הנוזל חזר וגם הגידול המשיך לגדול ולהיות פעיל מאוד עם ה CNV.
    במשך כשנתיים קיבלתי כ 14 זריקות Avastin והן לא עזרו כלל.
    היה פה ושם שיפור מינימאלי שנסוג חזרה תוך זמן קצר.
    בכל פעם מגלים CNV חדש ומדמם וחוזר חלילה.
    נאמר לי שבמצבי העכשוי לא כדאי לעשות שוב PDT כי הגידול קרוב מידי למרכז הראייה. ממש בגבול שלו ולכן הסיכון גדול.
    אני מטופל קבוע אצל ד"ר דאי בתל השומר.
    Lucentis קופת החולים לא אישרה לי ונאמר לי גם שלא כדאי להוציא את הסכום הזה מאחר והסיכוי שזה יעזור יותר מאשר Avastin הוא קלוש. פשוט חבל על ההוצאה הכספית אם היא מכיסי.

השאלה שלי היא האם אתם מכירים דרכי התמודדות נוספים מלבד להמשיך עם הזרקות ה Avastin ואם יש משהו שונה שלדעתכם עלי לעשות?

בתודה מראש,
    קובי.

הוספת תגובה

• טיפולים באוסטאומה כורואידלית

פרופסור שחר פרנקל
    25/03/2010

קובי שלום,
    לאחר הטיפולים שכבר עברת הטיפול הבא שיש לשקול הוא הקרנה מקומית - בראכיתרפיה.
    נשמח להסביר לך את המשמעויות בביקור במרפאה.
    חשוב לזכור בהקשר זה שיש לנו נסיון רב בהנחת לוחיות רוטניום באופן המשמר ראיה טוב יותר מאשר ניתן לבצע עם לוחיות יוד ראדיואקטיבי. עובדה זו חשובה מאוד בנגעים הקרובים למרכז הראיה.
    בברכת חג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכל טיפה לפרט יותר על ההקרנות הללו

קובי
    26/03/2010

שמעתי על ילדה בגרמניה שלאחרונה טיפלו בה בהקרנות הללו.
    בתל השומר בינתיים לא המליצו לי על זה.
    מבחינתי רק לשמוע את המילה "הקרנות" מעביר בי פחד
    אבל אני בטוח שזה בעיקר מבורות בנושא.
    סה"כ אני חי סביר עם המגבלה שה CNV עושה לי בעין שמאל. התפקוד לי הוא כשל רואה 6/6 בזכות העין הטובה ואין לי שום מגבלות.
    השאלה היא אם יש סיכון כל שהוא בהקרנות הללו ומה בדיוק הוא אמור לעשות?
    כי אם הוא רק ייבש את הנוזל, מי אומר שמחר לא יהיה לי CNV חדש עם נוזל חדש כמו שיש לי כל הזמן... ואז אולי לא כדאי... אבל אם זה מטפל בגידול עצמו והורג תאים של הגידול.. זה כבר סיפור אחר.
    תודה!!!!
    קובי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקרנות לאוסטאומה כורואידלית

פרופסור שחר פרנקל
    27/03/2010

קובי שלום,
    דווח על מספר מקרים בהם טיפול בהקרנה מקומית היה יעיל כטיפול בדלף חוזר ונשנה מהאוסטאומה.
    כמו בכל טיפול אחר, כולל כאלה שכבר עברת, יש לצד היתרונות גם סכנות.
    כדי לקבוע אילו סכנות רלוונטיות למצבך הספציפי, יש צורך לבדוק אותך.
    אתה מוזמן לפנות למרפאה שלנו לבדיקה כדי שנוכל לדון באפשרויות הטיפוליות ביתר פרוט.
    חג חרות שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנסה לוסנטיס בביטוחים פרטיים

אילן
    28/03/2010

שלום קובי.
    אבי מאובחן כחולה AMD (לא חושב שזה קשור לאבחנה שלך), זו מחלה של אנשים מבוגרים יותר. הדבר היחיד שאולי יכול לעזור לך מבחינת הניסיון שלנו, בכל אופן, הוא לנסות לבדוק אם אתה מבוטח בביטוח פרטי שלא דרך הקופה (כמו למשל- הפניקס, מגדל, שילוח וכו') ולנסות לקבל דרכם החזר על לוסנטיס. אבי מועסק במכון ויצמן והוא מבוטח שם לכן מקבל את לוסנטיס למחלתו. שיהיה בהצלחה
    אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסנטיס

פרופסור שחר פרנקל
    30/03/2010

אילן שלום,
    אני שמח שאתה משתף מנסיונך לנסות ולעזור.
    נשמח אם עוד קוראים ישתפו אחרים מנסיונם בפורום.

ספציפית באשר ללוסנטיס, לא בטוח שיהיה אפקט שונה ללוסנטיס מאבסטין. באופן בסיסי זהו אותו הנוגדן. עבודה גדול המשווה בינהם בטיפול ב-AMD עדיין לא נסתיימה, אך מספר עבודות קטנות לא מצאו הבדלים משמעותיים בינהם.

חג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבשושיות בחלקים הפנימיים של העיניים
    טובה רוזנצויי
    20/03/2010

שלום.
    אני בת 60. רואה מקרוב בעזרת משקפי ראייה ורחוק רק לנהיגה בעיקר בערב או לקריאת שלטים.
    לפני כ-4-5 חודשים התחלתי להרגיש כמו חול בעיניים. ועפעפיים כבדות. כאילו בא לי כל הזמן לסגור העיניים, הרגשה של עייפות בעיניים.
    התרוצצתי בין רופאים שבדקו ונתנו טיפות הן של סטירואידים והן רגילות. הרופאה האחרונה האישית שלחה אותי לאוקולוסקופית וזו אמרה שיש לי מלא גבשושיות על הלחמית, העפעפיים, והודיעה שצריך לקחת לביופסיות.
    ביום שלישי האחרון עשו לי את הניתוח לכריתה לביופסיות לקחה 2 חתיכות מעפעף שמאלי עליון, 2 חתיכות מעפעף שמאלי תחתון וחתיכה מעפעף ימני תחתון.
    התשובה תינתן רק אחרי 10 ימים.
    האוקולוסקופית בפגישה הראשונה איתי היתה רגועה כי זו תופעה " בשתי העיניים". בניתוח היא כבר דיברה על אולי לימפומה. עדיין ב-2 העיניים בבת אחת?
    יש לי נבוס מלידה בעין שמאל.
    האם אתם מכירים סימנים ותיאורי הרגשה של חול של אנשים אחרים.
    מה זה יכול להיות.
    למותר לציין , ב-1998 היתה לי נקודת חן בגב שנותחה כי השתוללה ונקראה לנטיגו מאליגנה. נותחתי פעמיים עד שהשוליים והעומק היו נקיים ללא טיפולים כימוטרפיים.
    מחכה לתשובה.
    טובה

הוספת תגובה

• חשד ללימפומה סביב העין OAL

פרופ' יעקב פאר
    22/03/2010

טובה שלום,
    התחושות שאת מתארת (חול בעיניים) ככל הנראה נובעות מיובש, בו צריך לטפל בטיפות של דמעות מלאכותיות לפחות 4 פעמים ביום. השאלה היא מדוע יש לך יובש.
    לפי הערכת האוקולופלסטיקאית שבדקה אותך, עולה חשד ללימפומה ברקמות הסובבות את העין (לחמית עם יכולת לחדור לארובה מאחורי העין). האם עברת הדמיית ראש (למשל CT)?
    ייתכן שכל שימצאו זה תגובה דלקתית תגובתית, או תגובה אלרגית, ששתיהן יכולות להיות קשורות בתחושת יובש מוגברת.
    אם יימצאו תאים החשודים ללימפומה, את מוזמנת להבדק במרפאתינו, ונדון בטיפולים אפשריים ב-
    Ocular Adnexal Lymphoma - OAL.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר
    ניבה
    14/03/2010

הייתי שמחה לדעת האם ניתוח לייזר להסרת משקפיים יכול לגרום לסרטן העין?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• ניתוחי תשבורת וסרטן העין

פרופ' יעקב פאר
    15/03/2010

ניבה שלום,
    אין כיום בספרות הרפואית מידע הקושר התפתחות של סרטן בעיניים עם ניתוחי לייזר להסרת משקפיים.
    עם זאת, כמו שידוע על מקרים בהם התגלתה הפרדות רשתית בהערכה טרום ניתוחית לניתוחי הסרת משקפיים, ייתכן שיהיו נבדקים לקראת ניתוח שיימצא בעינייהם גידול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לכאבים לאחר ניתוח.
    מוריס
    04/03/2010

שלום רב! בדיוק לפני שבוע ויום עברתי את הניתוח להוצאת לוחית רדיאוקטיבית. ב 3 ימים אחרונים מדי פעם יש לי כאבים בעין המנותחת. מין כאב או לחץ כזה שמקרין למצח.כאשר היום בבוקר אחרי שהורדתי את התחבושת מהעין (כפי שנאמר לי להוריד תחבושת בהדרגה) במשך שעתיים הכאבים התגברו והתחזקו ממש.האם זה קשור?ואם יש תרופה להרגעה?ומתי אני צריך להוריד את התחבושת לגמרי,ולהפסיק טיפות?
    בתודה מראש.

הוספת תגובה

• כאבים לאחר הניתוח

פרופסור שחר פרנקל
    04/03/2010

שלום מוריס,
    נשמע מכך שהכאבים מתגברים לאחר פתיחת התחבושת שהעין עדיין לא התאוששה לגמרי מהניתוח.
    האם כשאתה שם טיפות מוטב לך?
    אני אהיה מחר בבוקר במחלקה בסביבות 08:45, ואח"כ נכנס לחדר ניתוח.
    אם אתה מודאג, אתה מוזמן לבוא ואבדוק אותך לפני שאני נכנס לנתח.
    שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה,גם כשאני שם טיפות..

מוריס
    04/03/2010

הכאב לא חולף.אני ישתדל מאוד להגיע אליך מחר לצורך הבדיקה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ויק
    02/03/2010

שלום רב,
    האם חשיפה לשמש גורמת סרטן העין? אם כן, האם גם חשיפה לשמש החורפית בשעות הצהריים היא מסוכנת?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חשיפה לשמש וסרטן עיניים

פרופסור שחר פרנקל
    04/03/2010

שלום ויק,
    כפי שכבר ענינו כאן מספר פעמים בעבר, חשיפה לשמש קשורה באופן ישיר לגידולים בעפעפיים (כמו גם למספר מחלות עיניים אחרות שאינן גידוליות כמו פטריגיום).
    עם זאת, לא נמצא קשר ישיר בין חשיפה לשמש ולמלנומה של הענביה.
    באשר לשמש החורפית, משום שכדור הארץ דווקא קרוב יותר לשמש בחורף הישראלי, אנו חשופים ליותר קרינת UV, אך מוטב שתוודאי זאת בפורומים של אסטרונומיה למשל.
    שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כללית
    ענת
    02/03/2010

שלום, הייתי רוצה לברר האם סרטן בעין גורם בהכרח לאיבוד ראיה והאם צריך במקרים מיוחדים להסיר את העין כדי למנוע את התפשטות הסרטן?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כללית

הוספת תגובה

• ראיה עם סרטן בעין

פרופסור שחר פרנקל
    04/03/2010

שלום ענת,
    הגידול התוך עייני השכיח ביותר במבוגרים הוא מלנומה של הענביה.
    כאשר הגידול כשלעצמו לא פוגע במרכז הראיה במישרין או בעקיפין (בכך שהוא גורם להפרדות רשתית) ניתן במקרים רבים לשמר את הראיה גם לאחר טיפול.
    הטיפול במרכז שלנו נעשה עם לוחית ראדיואקטיבית מסוג רוטניום, כמו במרכזים אירופים מובילים.
    מנסיונינו, כמחצית החולים שומרים לאחר הטיפול על ראיה טובה המאפשרת נהיגה ללא משקפים, גם אם זו עינם היחידה.
    השימוש בלוחיות יוד ראדיוא'טאיבי, החומר בו משתמשים בארה"ב (בשל בעיות בירוקרטיות אין שם לוחיות רוטניום), אינו מצליח לשמר על הראיה במידה טובה שכזו.
    שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת התפשטות סרטן מהעין

פרופסור שחר פרנקל
    04/03/2010

שלום ענת,
    שוב אני עונה לך על מלנומה של העינביה.
    מטרות הטיפול הן:
    1. שמירה על החיים
    2. שמירה על העין
    3. שמירה על ראיה
    כאשר חולה מגיע עם גידול גדול מכדי להגיב לטיפול המקומי המשמר שלנו (בראכיתרפיה = הקרנה מקומית) לא נותרת ברירה, אלא לעקור את העין.
    אנו מטפלים בסרטן בעין כדי למנוע את ההתפשטות שלו.
    לעיתים עוד בטרם האבחנה, הגידול כבר שלח גרורות קטנות שלא ניתן להבחין בהם, ורק שנים אח"כ הן גדלות למחלה גרורתית של ממש. אין עדיין בנמצא טיפול כנגד מיקרו-גרורות אלה, אך אנו עורכים מחקרים במטרה למצוא טיפול שכזה.
    שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטרקט
    דפי
    18/02/2010

יש קשר בין קטרקט לבין סרטן בעין? מי שהיה לו קטרקט האם הוא בסיכון גבוה יותר לסרטן העין?

לקביעת תור
    סגירה
    קטרקט

הוספת תגובה

• קטרקט וגידולי עיניים

פרופ' יעקב פאר
    22/02/2010

דפי שלום,

יש קשר, אבל הפוך.
    גידול בעין יכול ללחוץ על העדשה ולגרום לשינויים בה.
    טיפול לגידול בעין בקרינה יכול לפגוע בעדשה ולגרום לקטרקט.
    אין סיכון מוגבר לפתח גידול בעין עקב ניתוח קטרקט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גלית
    18/02/2010

שלום רב,
    לאימי יש רטינובלסטומה. אני בת 16, ברצוני לדעת כל כמה זמן מומלץ לי לעבור בדיקות תקופתיות לגילוי רטינובלסטומה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ילדים לחולי רטינובלסטומה

פרופסור שחר פרנקל
    22/02/2010

גלית שלום,
    האם את נבדקת בעבר לשלול רטינובלסטומה? זהו גידול מולד שאינו מתפתח בגילאים מאוחרים.
    אמנם לעיתים הגידול ממוקם במקום שקשה לראות, מוסתר באיזור גוף העטרה מאחורי בסיס הקשתית, ואז הוא יכול לא להיות מאובחן עד גיל 6-11. עם זאת זהו היוצא מן הכלל המעיד על הכלל.

עם זאת, מה שעוד חשוב לך לדעת הוא האם ירשת את הגן למחלה מאימך. יש סיכון לכך אם לאימך היתה מחלה בשתי העיניים, וגם בחלק קטן מהמקרים של מחלה חד צדדית יש מחלה תורשתית שבה ניתן להוריש את הגן לצאצאים (אפילו אם לסבים ולסבתות שלך לא היתה מחלה).
    לשם כך ניתן היום לעשות ברור גנטי משפחתי. אתם מוזמנים לפנות למרפאת גידולי העיניים שלנו ונשמח לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נטעלי
    10/02/2010

שלום,

לדודה שלי גילו סרטן העין. רציתי לשאול האם שרטן העין דומה לסרטן השד, מהבחינה שצריך להוציא את האיבר הנגוע או שלפעמים ניתן להציל את העין ואת הראייה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• סרטן העין מול סרטן שד

פרופסור שחר פרנקל
    10/02/2010

נטעלי שלום,
    כיום ניתן להציל את מרבית העיניים, ובכמחצית מהעיניים שמצילים - להציל גם ראיה תיפקודית.
    את מוזמנת לעיין בפורום בתשובות הרבות שנתנו בנושא.

כמו-כן, אלה סוגי סרטן שונים לגמרי, עם סיכויי השרדות שונים (גבוהים בהרבה במלנומה של הענביה) ומיקום שונה בו מופיעות גרורות (ממלנומה של העינביה מופיע בכבד).

מרפאתינו היא המרכז הארצי לגידולי עיניים, כפי שהוכר גם ע"י משרד הבריאות.
    האם דודתך פנתה אלינו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכיתרפיה
    יעלה
    04/02/2010

מה יכולות להיות ההשלכות הקיצוניות ביותר של ברכיתרפיה, הקרנה רדיואקטיבית? האם עיוורון או רק פגיעה בעין. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ברכיתרפיה

הוספת תגובה

• השלכות בראכיתרפיה

פרופסור שחר פרנקל
    06/02/2010

שלום יעלה,

הקרנה מקומית (בראכיתרפיה) היא טיפול לגידולים במקומות שונים בגוף.
    בעין - זהו הטיפול הנפוץ ביותר כנגד מלנומה של הענביה, והוא מתבצע ע"י הצמדת לוחית דמויית מטבע של שקל אחד (אך דק הרבה יותר וקעור) לקיר העין מבחוץ. הלוחית נשארת במקומה מספר ימים עד להשגת מנת טיפול מתאימה לגידול, ואז בניתוח השני - מוצאת הלוחית.
    תופעות הלוואי כוללות:
    1. אודם וגרוי מקומי בעין - כתוצאה מכך שפותחים את הלחמית בניתוחים.
    2. זיהום מקומי - סיכון של כל ניתוח שהוא בכל מקום בגוף.
    3. הצטלקות - סיכון של כל ניתוח שהוא בכל מקום בגוף, כאן מדובר על הצטלקות הלחמית.
    4. פזילה - אם נדרש ניתוק שריר במהלך הניתוח כדי להניח את הלוחית במקום המתאים, לעיתים גם לאחר החזרת השריר למקומו לאחר הוצאת הלוחית תתכן פזילה לתקופה מסויימת, או לתמיד.
    5. ירידה בראיה - אם מהקרנת איזור מרכז הראיה, ואם כתוצאה מהתפתחות הפרדות רשתית אקזודטיבית. במקרים מסויימים הפרדות רשתית יכולה להיות ממושכת ולהוביל לצמיחת כלי דם לא תקינים על קשתית העין, לעליית לחץ תוך עייני המלווה בכאבים קשים הגורמים לאבדן העין.
    6. התנקבות דופן העין - ממחט במהלך הניתוח (תופעת לוואי קלה מאוד בד"כ אם מזוהה ומטופלת תוך כדי הניתוח), או מתמס (התמוססות) קיר העין באיזור המוקרן ממינון קרינה רב מאוד (טיפול בגידול גבוה מאוד). תמס אופייני יותר לגידולים קדמיים באיזור גוף העטרה. זוהי תופעת לוואי קשה שבגינה יש לעיתים קרובות צורך לעקור את העין.

תופעות הלוואי הקשות לא שכיחות, ולמרות הסיכון הקטן לאבד לבסוף את העין, עדיין טיפול זה מציע סיכוי רב לשמר את העין, ואף במקרים רבים גם ראיה.
    במרפאתינו למעלה ממחצית החולים שומרים על ראיה תיפקודית בעין המנותחת, המאפשרת להם לנהוג עם עין זו, גם אם זו עינם היחידה.
    תוצאה טובה זו מושגת על ידי שימוש בלוחיות רוטניום. זהו החומר הראדיואקטיבי הנפוץ בשימוש גם באירופה. בארה"ב אין כמעט בכלל שימוש ברוטניום, בעיקר בגלל בעיות בירוקרטיות, והתוצאות שלהם בשימור ראיה עם לוחיות היוד הראדיואקטיבי, נמוכות משלנו.

שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה