פורום סרטן העין (אונקולוגיה של העין) - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתלת ארובת עין
    נארימאן
    17/10/2008

לאחר נתוח עקירת עין בעקבות גידול אצל ילדה , מה האפשרות להשתלת ארובת עין , הכוונה תחליף לעין תותבת אבל באופן קבוע ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השתלת ארובת עין

הוספת תגובה

• תותב לאחר עקירת עין

פרופסור שחר פרנקל
    17/10/2008

נארימאן שלום רב,

ישנם כיום תותבים מצויינים שקשה ביותר לזהות אותם למי שלא יודע.
    כאשר מדובר בילדים, זהו לא תחליף קבוע שכן הם גדלים וצורת הארובה משתנה.

נא לפנות לרופא/ה שביצעו את העקירה בקשר להתאמת תותב.
    ניתן גם לפנות למרפאת גידלוי העיניים שלנו להמלצות על תותבים.

אנו מתכננים אתר למרפאה בו יופיעו גם תמונות של ילדים ומבוגרים לאחר התאמת התותב.
    אתם מוזמנים להיות איתנו בקשר, אולי תרצו לחלוק מנסיונכם עם אחרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דגנית
    15/10/2008

שלום רב, בשבוע האחרון עין שמאל שלי אדומה מאוד. עדיין לא הלכתי לרופא כי חשבתי שזה יעבור. שמתי טיפות עיניים לדלקת עיניים שהיו לי בבית וזה לא עוזר, אז זה כנראה לא דלקת. האם יכול להיות שזה סרטן ??? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דלקת עיניים

פרופסור שחר פרנקל
    16/10/2008

דגנית שלום,
    דלקת עיניים ויראלית יכולה להמשך עד 3 שבועות.
    מומלץ שתלכי לרופא עיניים להבדק.
    חג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוית
    12/10/2008

האם יש סיכוי קטן שבקטנים שהרכבת עדשות במשך שנים רבות יכולה להגביר את הסיכוי לסרטן העין? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עדשות מגע וגידולי עיניים

פרופ' יעקב פאר
    12/10/2008

רוית שלום,

אין מחקרים שהצביעו על קשר בין שימוש בעדשות מגע להתפתחות גידולים תוך עיניים.
    אין בזה כדי להתעלם מבעיות עייניות אחרות הקשורות לשימוש ממושך בעדשות מגע, במיוחד כאשר אין משתמשים בהן בזהירות.
    לשאלות נוספות בנושא עדשות מגע נא לפנות לפורום המתאים.

חג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיבות הבדיקות
    שולמית
    04/10/2008

שלום רב, חברי בן 39, עבר ניתוח להסרת גידול מארובת העין בגיל 19. מאז לא היה במעקב. לאחרונה הוא מעלה חשש, שהגידול חזר, אולם הוא חושש ללכת ולהיבדק. הוא מתאר תחושה כזו בעיניו: כאילו ששתיהן נשאבות אחורנית. דבר זה מפריע לשנתו ומציק כל היממה. ברור לי שהתיאור הזה שיטחי ושאין תחליף לבדיקות מקצועיות, אך רק זאת אשאל: על סמך מה שתיאר, מה עלי לומר לו על מנת שישתכנע להיבדק כעת ולא בשלב מאוחר יותר (אז אולי יהיה מאוחר מדי)? בכבוד רב, ותודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חשיבות הבדיקות

הוספת תגובה

• גידול בארובה

פרופסור שחר פרנקל
    05/10/2008

שולמית שלום רב,
    ראשית, יש לחבר שלך מזל שיש לו חברה שדואגת לו כשזה באמת חשוב.
    שנית, השאלה האם חשוב לבוא ולהיבדק תלוייה בפילוסופית החיים שלו. אם הוא לא ירצה לעשות עם המידע דבר, אין גם טעם ללכת ולהבדק.
    אם הוא כן מעוניין לשפר את איכות חייו, ולהפטר מהבעיה שמציקה לו, שלא לדבר על מתן טיפולים מצילי חיים אם המדובר בגידול ממאיר, חובה ללכת ולהבדק, ויפה שעה אחת קודם.
    יש לזכור שאפילו גידולים שפירים בארובה יכולים, כשהם גדלים, ללחוץ על עצב הראיה ולגרום לעיוורון באותו הצד.
    התיאור שלך של תחושות החבר שמציק לו בשתי העיניים מדאיג.
    את מוזמנת להזכיר לו את הסכנה להתעוור בעין, ואת הסכנה לחייו (אם זהו גידול ממאיר).
    באשר לטיפול, קל יותר לטפל בגידול קטן יותר.
    מומלץ לבצע הדמיית ראש (בשלב ראשון CT בחתכים דקים של ארובות העיניים עם שיחזורים קורונלים וסגיטלים) ובמקביל לקבוע תור לבדיקת מומחה אוקולופלסטיקה (מומחי העיניים העוסקים במחלות הארובה). ניתן גם לקבוע תור למרפאת גידולי העיניים שלנו. רצוי להגיע לבדיקת הרופא/ה עם הדיסק של תוצאות ה-CT ומכתב הפיענוח, כמו גם עם כל המידע הקיים על הגידול שנותח לפני 20 שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך מקרב לב

שולמית
    05/10/2008

תודה על גישתך התומכת והרצינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OPTIC GLIOMA)
    חסוי
    21/09/2008

יש לי NEUROFIBROMTOSIS וכתוצאה מכך יש לי גם עצב ראיה פגוע (OPTIC GLIOMA) - האם נתן לנתח את נעין הפגועה ובכך לשפר את הראייה? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    OPTIC GLIOMA)

הוספת תגובה

• Optic nerve glioma

פרופסור שחר פרנקל
    23/09/2008

למרבה הצער התשובה היא לא. ניתוח לא ישפר ראיה.
    מטרת ניתוח, אם מחליטים עליו היא אחת משתיים: או למנוע מהגידול להתפשט לכיאזמה וממנה לעצב הראיה השני, או להקל על לחץ בארובה הדוחק את העין החוצה.
    הטיפול מותאם במחלה זו באופן אישי לכל חולה וחולה.
    חלופות לניתוח הן טיפול כימותרפי והקרנות.
    יש לדון בכך עם הרופא המטפל שלך. לתשובה מקיפה יותר מאיתנו מומלץ לפנות למרפאה גידולי העיניים שלנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארובת עין
    לילי
    17/09/2008

אני בת 38. לפני כשבוע הוצא ע"י כירורג גוד מהקרקפת. לדברי הכירורג ייתכן ומדובר בקרצינומה של תאי בסיס. רק בעוד כשבועיים צפויה התוצאה גל הביופסיה. כמו כן, לפני כ-4 שנים אובחן בבדיקת סי טי וכן בבדיקת MRIוש בארובת עין ימין. 2 הבדיקות לא קבעו מהו סוג הגוש. א. האם יכול להיות קשר בין bcc לבין גוש בארובת העין? ואם כן מה המשמעות של זה מבחינת החלמה? האם זו כבר תוצאה חמורה? ב. האם כדאי לחזור על סי טי או MRI? אני חוששת שאני לא מקבלת את הבדיקות הנחוצות בשל אילוצי תקציב בקופ"ח. קיבלתי לחזור רק על שדות ראייה כמו כן הוצע לי לבצע איזושהי בדיקה שבה מזריקים חומר רדיואקטיבי (לא זוכרת את שם הבדיקה). אני מאוד לחוצה ואודה מאוד על תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ארובת עין

הוספת תגובה

• BCC ונגע בארובה

פרופסור שחר פרנקל
    17/09/2008

לילי שלום,

אני מבין את הלחץ, אבל זה בטוח לא יעזור לך להחלים, להבדיל מחיוך למשל...
    הסיכון לקשר בין BCC בקרקפת לנגע בארובה קלוש ביותר.
    BCC הוא בד"כ נגע שהטיפול בו מסתיים לאחר כריתה כרורגית מלאה.

צריך לברר את מהות הנגע בארובה.
    לא ניתן ליעץ לך כאן באשר לארובה בהעדר מידע מדוייק ומבלי לסקור את הבדיקות שכבר ביצעת.
    יעוץ כזה ניתן לתת רק במרפאה.
    מקווה שזה לפחות קצת מרגיה אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. שאלה נוספת אם אפשר...

לילי
    18/09/2008

אני מודה לך מאוד על התשובה המהירה. אני רוצה רק להוסיף שהנגע בקרקפת קיים בערך 13 שנה. תחילה היה לו גלד שהוצאתי. מאז במשך השנים הגרד כבר לא חזר, אך הגוש גדל. בשל השנים הרבות שעברו אני חוששת שמא נגרם נזק גדול. לגביי העין- אני מבינה שאין אפשרות לייעץ בנוגע לטיב הגוש וטיפול בו, מבלי לראות את תוצאות הבדיקות. אך האם יש בדיקות אותן כדאי לבקש לפניי שבאים לייעוץ, על מנת שאפשר לדעת במה מדובר? לדברי רופא העיניים, אם אין בלט עין והפרעות בראייה, אין צורך לחזור על mri . אבל כבר עברו 4 שנים.... יש לי ילד בן 4 בבבית ואני רוצה הריון נוסף אבל כ"כ פוחדת. אני כבר שבוע שלא נרדמת. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגע בארובה

פרופסור שחר פרנקל
    19/09/2008

1. אם את באה ליעוץ מומלץ להביא את כל הבדיקות הקודמות, מקור ופיענוח:
    CD של ה-MRI, ומכתב הפיענוח שלו
    זכוכיות של ביופסיה, אם נלקחה (tissue slides)
    תמונות ישנות של קרקעית העין
    וכל בדיקה אחרת ומכתב סיכום שנמצא ברשותך

לא בטוח שהכל נחוץ, אך עדיף שכל המידע יהיה זמין, אם תתעורר שאלה.

2. באשר לנגע בקרקפת, אם אכן עברת הסרה כירורגית מלאה, והאבחנה הפתולוגית היתה BCC ללא שארית בשולי הדגימה, אין לך מה לחשוש יותר מהנגע. (basal cell carcinoma)

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוני
    17/09/2008

שלום רב, באיזה גיל הסיכויים לחלות בסרטן העין יותר גדולים? האם לילדים יש יותר סיכוי? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גיל לסרטן העין

פרופסור שחר פרנקל
    17/09/2008

רוני שלום,

בתשובות לשאלות קודמות הסברתי שיש מספר רב של "סרטנים" באיזור העין.
    הגידול התוך עייני השכיח ביותר הוא מלנומה של הענביה Uveal melanoma והגיל הממוצע לחלות בו הוא 60. יש ילדים בודדים שחלו במחלה, הצעירה ביותר בגיל 5.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נבוס ברשתית העין - בן 7 חודשים
    ליאורה
    14/09/2008

שלום, יש לי תאומים זהים בני 7 חודשים. בבדיקת עיניים שגרתית נמצא אצל אחד מהם עודף פיגמנטים בעין שמאל. הרופא שלח אותנו לבדיקה (עוד באותו יום) בבי"ח ע"מ לבדוק מה יש שם. נקבע כי יש נבוס על הרשתית באזור המקולה (אני מקווה שאני אומרת את זה נכון - נאמר לנו שזה האזור שפוגע בחדות הראייה). קבעו לנו גם US לעיניים ובדיקת רפרקציה. האם יכול להיות שמדובר במלנומה? האם זה מצביע על בעיות ראייה שלו בעין שמאל? מה הסיכונים? האם זה הגיוני שבתאומים זהים זה מופיע רק אצל אחד או שעליי לדאוג לבני השני ולהביא גם אותו לבדיקה?

הוספת תגובה

• נבוס בדמית העין

פרופסור שחר פרנקל
    14/09/2008

שלום ליאורה,
    נבוס (שומה, נקודת חן) בקרקעית העין מופיע בכ-10% מהאוכלוסיה.
    הנבוס מופיע בשכבת הדמית (Choroid) של העין ולא ברשתית.
    נבוס יכול להפוך למלנומה ולכן לאחר שנקבעה אבחנה ודאית שהנגע אינו ממאיר, חשוב מעקב אחת לשנה ע"י רופא עיניים.
    נדיר ביותר למצוא מלנומה בקרקעית העין של ילדים. הילדים הצעירים ביותר שטופלו במרפאתינו היו בני 5 שנים. עם זאת ברפואה "הכל יכול להיות" לכן מומלץ להשלים את הברור כולל בדיקת ה-US.
    אני מניח שהרופא/ה שבדק/ה את הילדים היו מקצועיים ולכן אם אמרו שיש בעיה רק בעין אחת של אחד מהתאומים, ניתן לסמוך עליהם. את מוזמנת תמיד לפנות גם למרפאת גידולי העיניים שלנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלון
    10/09/2008

שלום רב, אני אדם שמעשן גראס באופן קבוע ועל כן שם טיפות עיניים סטילה אחת ליום באופן קבוע. 1. האם הטיפות יכולות להעלות הסיכוי לסרטן העין? 2. מהו הנזק שנגרם לי כתוצאה מהשימוש התדיר בטיפות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שימוש קבוע בטיפות עיניים וסרטן

פרופסור שחר פרנקל
    11/09/2008

שלום אלון,
    אין עבודות מדעיות הקושרות שימוש קבוע בטיפות עיניים עם סרטן בעיניים.
    לגבי נזק שנגרם לך באופן אישי, עליך לפנות לבדיקה אצל רופא עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון מוקדם
    גלית
    07/09/2008

אני מבינה שאבחון מוקדם קריטי בגילויי הסרטן. מהם הסימנים לסרטן העין שבגינם הגיע הזמן ללכת להיבדק אצל רופא? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון מוקדם

הוספת תגובה

• אבחון מוקדם של סרטן

פרופסור שחר פרנקל
    09/09/2008

שלום גלית,
    אבחון מוקדם אכן חשוב כדי שהטיפול יהיה קל ויעיל יותר, וכן כדי להפחית את הסיכון למחלה גרורתית.
    תחת הכותרת "סרטן העין" ישנן מספר קבוצות של גידולים: בעפעפיים, בתוך העין ובארובת העין.
    לכל אחת מקבוצות אלה סימנים מוקדמים שונים. הסימנים הבאים הם הבולטים שבסימנים.
    כמובן שבכל מקרה של חשש או ספק עדיף לפנות לבדיקת רופא עיניים.
    בעפעפיים:
    נגע בצבע העור, או בצבע חום, או אדום מחייב בדיקה (אם כי זה לא יהיה בהכרח גידול). חשוב מאוד לבדוק כיב, או פצע שאינו מתרפא. כלזיון חוזר מחייב בדיקת החומר המוצא על ידי פתולוג עיניים.
    בתוך העין:
    הפרעה לראיה, צל החוסם חלק משדה הראיה, עיוות התמונה (סימנים של שפע מחלות תוך עיניות שכולן מחייבות בדיקת רופא עיניים).
    נגע על קשתית העין ("החלק של הצבע") שמשנה גודלו או ציבעו - חשוד כנגע ממאיר
    בארובה:
    בלט עין (בד"כ נגרם מהפרעה בבלוטת התריס, אך יכול להיות סימן של גידול בארובה), הפרעה לראיה (מלחץ על עצב הראיה)

ושוב, לא ניתן לפרט כאן את כל הסימנים, וחלק מאלה שפורטו יכולים לכוון למספר בעיות שונות, לא בהכרח לגידול. עם זאת, כל אחד מהסימנם שפורטו מחייב בדיקת רופא עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגעים
    הדסה
    03/09/2008

אני בת 59 עם מספר נגעים נקודתיים בעפעפיים העליונות בצבע העור. בעברי הלא רחוק מלנומה אינסיטו וסרטן שד האם הנגעים יכוליים להיות ממאירים.? קבעתי תור לרופא עיניים האם אני בדרגת סיכון בגלל המלנומנ? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    נגעים

הוספת תגובה

• נגעים נקודתיים בעפעפיים

פרופסור שחר פרנקל
    09/09/2008

הדסה שלום,
    לא ציינת היכן היתה המלנומה ממנה סבלת.
    מלנומה יכולה להופיע גם כנגעים בצבע תקין ללא פיגמנטציה.
    סרטן השד יכול לשלוח גרורות לעיניים ולארובת העין, אך הסבירות שנגע עורי בעפעף יהיה גרורה של סרטן שד נמוכה ביותר.
    אכן נגעים עוריים בעפעפיים יכולים להיות ממאירים, וטיבם המדוייק יכול להקבע רק בבדיקת רופא עיניים, ולעיתים רק לאחר הסרת הנגעים ובדיקתם ע"י פתולוג עיניים.
    לפיכך עלייך להגיע לבדיקה.
    את מוזמנת לפנות למרפאת גידולי העיניים שלנו.
    אם פנית למקום אחר ויש לך עדיין שאלות, את מוזמנת לפנות לכאן שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמו קרצינומה עם גרורה בעין, שהוסרה
    אילנית
    02/09/2008

שלום רב ותודה רבה, לאבא של חברה שלי (בן 70 בערך) יש אדמו קרצינומה (בראש, אני חושבת). הוא מקבל טיפול כבר כשנה. היתה לו גרורה בעין, שהוסרה, וכעת העין "נקיה", אבל הוא סובל מעיניים צורבות מאד. האפשרויות שהרופאים נתנו בעניין הצריבה, לא עוזרות לו. האם הוא יכול להשתמש בדיקור סיני לצורך הקלה על הצריבה בעין? תודה רבה, וכל הכבוד לכם על העזרה! אילנית

הוספת תגובה

• צריבה בעין לאחר טיפול

פרופ' יעקב פאר
    03/09/2008

אילנית שלום רב,
    לא פרטת היכן היתה הגרורה לעין מהאדנו-קרצינומה.
    לפי השאלה אני יכול רק לנחש שמדובר על גרורה בעפעפיים.
    ללא בדיקה לא ניתן לקבוע מהו המקור לצריבה, אם מדובר ביובש בעיניים או בבעיה אחרת.

דיקור סיני (אחד מטיפולי הרפואה המשלימה), הניתן ע"י מטפל מוסמך, יכול להועיל בבעיות גופניות שונות. כדי לקבוע אם טיפול זה יכול להועיל כאן יש לאבחן את הבעיה.

כדי לתת תשובה מפורטת יותר הוא מוזמן לקבוע תור למרפאת גידולי העיניים שלנו בהדסה ע"כ.
    זימון תורים 02-5842111 או 677* מניידים, או דרך האתר של הדסה באינטרנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה לך!!

אילנית
    03/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד המחלה בסירופוניה שבריאה ולא

אילנית
    03/09/2008

ניתן לנתח. נשלחו 2 גרורות: האחת לראש והשניה לעין. הוא סיים את ההקרנות ונמצא נקי. נתנו לו הקרנות כלליות לראש ומקומיות לעין במשך חודש. במקביל הוא מקבל טיפול כימותרפי לריאה פעם בחודש, ממושך. בתחילה העין דמעה מיובש, והיום היא שורפת. האם אתה מכיר את הסוג הזה? האם אפשר לשרוד הרבה שנים עם הסרטן הזה? והאם דיקור סיני יכול לעזור נגד תחושת ה"שריפה" בעין? תודה רבה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בעין לאחר הקרנה חיצונית

פרופסור שחר פרנקל
    14/09/2008

אילנית שלום,
    שוב לא ציינת את המיקום המדוייק של הגרורה בעין (בעפעפיים או בתוך העין).
    אחת מתוצאות הלוואי של הקרנות חיצוניות (כפי שמשתמע משאלתך) היא פגיעה בבלוטות הדמעות שבעפעפיים, ובבלוטת הדמעות הראשית. כתוצאה מכך העין סובלת מיובש תמידי ויש צורך בשימוש קבוע בדמעות מלאכותיות, או בג'ל.
    דיקור סיני לא יוכל "להקים לתחיה" בלוטות דמעות שנפגעו בהקרנה. איננו מומחים לרפואה סינית לדעת אם הדיקור יכול להפחית מתחושת הצריבה. בכל אופן ללא בלוטות דמעות שמתפקדות היטב, העין תהיה יבשה וצורבת.
    ללא פרטים מלאים לא ניתן לאמר דבר על סיכויי ההשרדות מהמחלה הבסיסית.
    את מוזמנת לקבוע תור למרפאה לשיחה מקיפה בנושא. מומלץ להביא תעוד מלא של האבחנות, הבירורים והטיפולים הקודמים כדי לקבל תשובה מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול בעין?
    חסוי
    31/08/2008

בביקור שגרתי אצל רופא עינים נמצאה אצליאיסמטריה בדיסקיות עצבי העינים. נשלחתי לנוירולוג; בדיקת שדה ראייה; דופלר צוואר. שתי הבדיקות תקינות לחלוטין. נוירולוג : פגישה רק בשבוע הבא. אני אדם מאוד לחוץ. מאז הביקור אצל רופא העינים העין השמאלית מציקה לי מאוד: דקירות בעין, כאב פנימי; עין קופצת. [לפני כן היו דקירות מעטות מידי פעם, שלא הפריעו לי.] כל הזמן רק חושבת מה יש לי, וכמובן חושבת רק על גידול. האם יש קשר בין התחושות לבין האיסמטריה?? תודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    גידול בעין?

הוספת תגובה

• אסימטריה של הדיסקות

פרופסור שחר פרנקל
    01/09/2008

שלום,
    אסימטריה של הדיסקות יכולה להיות תקינה, עד מידה מסויימת, אך יכולה להיות קשורה למגוון מחלות בעיניים ותוך גולגלתיות, ואף לגידולים.
    לגבי העיניים חשוב לדעת גם מהו הלחץ התוך עייני.
    חשוב להשלים את הברור אליו נשלחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה באיבחון הבעיה
    סופי
    20/08/2008

אני בת 57 ופונה בצורה נואשת למי שיכול לעזור לי. מזה כשנה יש לי נפיחות בעפעפיים, בשתי העיניים. למרות הבירורים והבדיקות המקיפות שעשיתי, עדיין אין תשובה לרופאים ממה זה יכול לנבוע. הבירורים שנעשו הם- * בירור קרדיאלי. * בירור תפקודי בלוטת התריס. * בירור עיניים וכן בדיקות של תפקודי כליה, אך עדיין הרופאים לא הצליחו לעלות על הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה באיבחון הבעיה

הוספת תגובה

• איבחון מדוייק

פרופסור שחר פרנקל
    20/08/2008

סופי שלום,
    למרבה הצער לא ניתן לעזור לך דרך האינטרנט.
    את מוזמנת לפנות למרפאה שלנו דרך זימון תורים של הדסה בטלפון 02-5842111
    חיוג מקוצר (מספר שקל לזכור) 6777* מטלפון רגיל, 677* מטלפון נייד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אבי
    17/08/2008

שלום רב, הבנתי שחשיפה לשמש עלולה לגרום לסרטן העין. אני מרכיב עדשות מגע, רציתי לדעת האם עדשות מגע מגבירות את הסיכון או מקטינות אותו.? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עדשות מגע

פרופסור שחר פרנקל
    17/08/2008

שלום אבי,
    אכן חשיפה לשמש יכולה לגרום לסרטן בעור העפעפיים, אך אין קשר לשימוש בעדשות מגע.
    אם אתה מרכיב עדשות מגע, רק דאג לטפל בהן כנדרש למען בריאות העין באופן כללי, ללא קשר לגידולים:
    נטילת ידיים לפני כל מגע בעדשות או בעין.
    להוציא את העדשה מהעין לפני השינה כל יום (לא משנה מה כתוב על העדשה - פרט לעדשות Orto-K).
    לנקות את העדשות על פי הוראות היצרן.
    להחליף את נוזל ניקוי עדשות ואת הקופסא בה שוטפים/ שומרים את העדשות כל 28 יום לכל היותר, גם אם נשאר נוזל בבקבוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה