מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קבוצת סיכוןמירב29/11/2009
האם יש איזו שהיא אוכלוסייה שנמצאת בקבוצת סיכון לחלות במלומה? אם כן, מה הבדיקה שניתן לעשות כדי לעקוב אחרי העניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצות סיכון למלנומה של הענביה
פרופ' יעקב פאר29/11/2009שלום מירב,
ע"פ נתונים סטטיסטיים מארה"ב ללבנים הסיכון הגבוה ביותר למלנומה של הענביה כשאחריהם ילידי איים (הוואי, פיליפינים) ואחרונים - השחורים (עם סיכון של כמעט פי 10 פחות מהלבנים).
בעבודה שערכנו עם המרכז לרישום סרטן בארץ לפני כ-20 שנה, נמצא כי ליהודים סיכון גבוה יותר מלערבים, ולאשכנזים סיכון מעט גבוה יותר מליוצאי עדות המזרח.
הבדיקה היחידה שניתן לערוך היא בדיקת עין מלאה בהרחבת אישונים ע"י רופא עיניים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בעין שגורמת לתחושה עצביתפרופסור שחר פרנקל29/11/2009
שלום,
יש לי כבר מספר חודשים נקודת חן בעין ימין שלא הייתה לפני כן
לפעמים אני מרגיש תחושה עצבית בעין ימין שנגרמת בגללה, אבל מלבד זה היא לא גורמת לבעיה בראיה או לשום דבר אחר בעייתי.
הייתי אצל רופאת עיניים, היא שמה לי טיפות ובדקה את העין עם מיקרוסקופ,
היא אמרה שהנקודת חן לא נמצאת ברשתית ולכן אין כל בעיה.
השאלה שלי - האם יכול להיות שלמרות שנקודת החן לא נמצאת ברשתית עדיין יש סיכוי שהיא יכולה לגרום לבעיה כלשהי או שלא?
הבנתי גם שניתן להסיר את הנקודת חן, הרופאה אמרה שאין צורך אבל בכל זאת מפריע לי גם מבחינה אסטטית, אם כי לא מאוד, האם זה תהליך מסובך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן בעין
פרופסור שחר פרנקל29/11/2009שלום אביב,
מסך הסיפור שלך אני מבין שמדובר בנקודת חן בתוך העין, שרק רופא עיניים יכול לראות עם מכשור להביט לתוך העין. אם כך הוא הדבר, מדובר בנקודת חן בדמית (choroid) השכבה החיצונית לרשתית העין. נקודות חן כאלה יש לכ-10% מהאוכלוסיה והן לא מהוות בעיה כלשהי, אלא אם הן מופיעות במרכז הראיה, ואז לפעמים יש מהן דלף של נוזל אל מתחת לרשתית עם טשטוש ראיה קל או חמור מזה.
עם זאת, ציינת במפורש שזוהי נקודה חדשה, שלא היתה קודם לכן. לפיכך יש לנהוג בה על פי הכלל של כבדהו וחשדהו. יש לעקוב אחריה בצילום קרקעית העין ואולטראסאונד (US) של העין למדידת הקוטר והגובה - מדידת בסיס (baseline). אם היא אכן קטנה מ-2 מ"מ בקוטר ומ-1 מ"מ בגובה, ומאפייני ההדיות הפנימיים מתאימים לנקודת חן, יש לעקוב אחריה פעם בשנה. אם יהיה שינוי כלשהו, או ממצאים חשודים בבדיקת ה-US בקש הפניה להערכה במרפאתינו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- choroid melanomaנועה18/11/2009
שלום רב!
לפני כמה ימים אימי אובחנה כסובלת ממלנומה של הדמית, כאשר גודלה הוא 6.8 מ"מ ונראה כי אין פיזור מסביב. האם הגודל הזה נחשה כגדול וכשלב מאוחר או שעדיין זה נקרא כ"גילוי מוקדם"? מה הטיפול המתאים ביותר בשלב זה?
אשמח מאוד לתגובה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגידול בגובה 6.8 מ"מ
פרופסור שחר פרנקל18/11/2009שלום נועה,
על פי חלוקות שונות, גידולים בגודל בינוני נמדדים מ-2.5 מ"מ עד 8 או אף 10 מ"מ בגובהם.
הגידול של אימך הוא בין הבינוניים הגבוהים.
זה אינו שלב של גילוי מוקדם. עם זאת, זה גידול שעדיין יכול להגיב מצויין לטיפול בהקרנה מקומית (בראכיתרפיה).
לאחרונה פרסמנו מאמר המראה כי גידולים גדולים בהרבה מזה של אימך עדיין מגיבים היטב לטיפול בבראכיתרפיה עם לוחית רוטניום (Ruthenium 106) כפי שניתן במרכז הארצי לגידולי עיניים בהדסה; כאשר בהתאם למיקום הגידול, כמעט מחצית המטופלים מצליחים לשמור על חדות ראיה טובה.
לפיכך זהו הטיפול המועדף בנתונים שהצגת.
כמובן שמבלי לבדוק את אימך אין לקבוע טיפול.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נועה19/11/2009תודה רבה על תשובתך, מקווה שאצליח בהקדם להביא את אמי אליכם לקבלת טיפול - היא מתגוררת בחו"ל. בכל אופן תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת הסיכון לחלות בסרטן העיןמירי18/11/2009
שלום רב,
במשפחתי, משני הצדדים, קיימים מקרי סרטן רבים, למשל: סרטן השד, סרטן הדם ועוד.
האם אני בקבוצת סיכון ללקות גם בסרטן העין או שאין קשר בין סוגי הסרטן השונים.
בתודה מראש,
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפחה עם גידולים שונים
פרופסור שחר פרנקל18/11/2009אילנית שלום,
אין כיום מידע בספרות הקושר בין משפחות "משופעות" בסרטנים שונים עם מלנומה של הענביה.
זה לא אומר שאין קשר. יתכן שיש לכם פגיעה באחד הגנים המדכאים סרטן, ועקב חשיפה לגורמים שונים, בני משפחתך פיתחו גידולים מגוונים.
עם זאת, ככל הנראה, על פי הנסיון בארץ ובעולם, אינך סובלת מסיכון מוגבר למלנומה של הענביה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאומהליאור07/11/2009
ברצוני לקבל מידע לגבי אוסטאומה שפתחה CNV ,מה יכול לההיות הגורם לזה שהאוסטאוה גדלה כל 3חודשים שעושים צילום היא משנה את גודלה?איזה בדיקות נתן לבצע ,או לאיזה רופא צריך לפנות ,חוץ מרופא עיניים במרפאת גידולים.שאינו יכול לתת הסבר ודאי לזה שנוצר מצב של CNV.מדובר בבחור בן19.ומטופל באווסטין במצב של CNV.תשובה מהירה בבקשה,בבקשה.תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאומה כורואידלית
פרופסור שחר פרנקל10/11/2009ליאור שלום,
כלי דם חדשים (Choroidal neovascularization = CNV) הם סיבוך ידוע של אוסטאומה כורואידלית, והם גם בד"כ הגורם לירידה בראיה.
חלק מהאוסטאומות גדלות באופן קבוע, אך בקצב איטי. אם הנגע שלך גדל מאוד, ומהר, יש להעריך מחדש את המצב.
באשר לשאלה למי לפנות, אם אתה בטוח באבחנה הראשונית, ניתן לפנות למומחה במחלות רשתית לטפל ב-CNV שנוצרו בשל האוסטאומה. אין מידע בספרות האם הטיפול שאתה מקבל באווסטין יהיה יעיל ל-CNV שלך, אך אניתן להעריך שתהיה הטבה מסויימת, אם נשליך מהידוע על CNV מגורמים אחרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטאומה
ליאור12/11/2009מה כוונתך שישצורך לעשות שוב הערכה?והאם יש עוד טיפול חוץ מאווסטין לכלי הדם האלו שנוצרים? האם נתן להאט את קצב הגדילה בצורה כל שהיא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטאומה
פרופסור שחר פרנקל12/11/2009ליאור שלום,
שאלותיך מחייבות מידע רב יותר שניתן לענות עליהן רק לאחר בדיקה.
אתה מוזמן לקבוע תור למרפאה.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- malt lymphomaאגרונוב רבקה04/11/2009
שלום רב
שמי רבקה אני בת 27 מאור עקיבא,היום הודיע לי הרופא עיניים שלי שתוצאות הבייופסיה שעשיתי הם:malt lympoma זה די הלחיץ אותי כי אני חוששת שזה סוג של סרטן שיכול ליגדול עוד ולעשות נזק גם לעין עצמה ןלעוד מקומות אחרים בגוף..אני ארשום לכם את התיאור המיקרוסקופי אולי זה יעזור לכם לענות לי על השאלות.."בקטע רואים תהליך לימפופרוליפרטיבי ממאיר,מורכב מלימפוציטים קטנים מסוגb cells אשר מיתפשטים בצורה דמוי נודולארי ונצבעו חייובית לbcl2 and cd20 ושליליים לcd5 cd3 cd10 cd23 bcl6(צביעות cd23 cd10 bcl6 מסמנים שאריות של מרכז הנבט)
ki-67מראה פרוליפרציה נמוכה עד 5%.
השינויים מתאימים לb cell low grade lymphoma ממקור marginal zone ולפי המיקום(lacrimal gland)מתאים ל maltoma
זו כל מה שרשמו לי.
ד"ר יסעור יפתח ביקש שאני אקבע תור להמטולוגיה ליבדוק שזה לא נימצא גם במקומות אחרים בגוף לפני שנתחיל בהקרנות..עכשיו שאלתי היא האם זה נורא מסוכן?האם ההקרנות יעזרו?והאם זה יכול להיתפשט לעין עצמה או ליפגוע במקומות אחרים בגוף?הרופא ניסה להרגיע אותי ולנסות להסביר לי שזה לא כל כך קריטי אבל בתור אמא לילדים זה מכניס אותי לחרדות שאני לא יכולה ליברוח מהן אודה לכם נורא אם תענו לי על השאלות כדי שאוכל להרגיע את הנפש.
אנ לא יודעת אם זה קשור אבל אני לוקחת תרופה קבועה בשם טריטייס כי יש לי חלבון נורא גבוה בשתן כבר המון זמן,אולי יש קשר בין הדברים?
תודה רבה אגרונוב רבקה.0545-364790
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול ב-MALT lymphoma
פרופ' יעקב פאר06/11/2009רבקה שלום,
הממצא בביופסיה שעברת הוא אכן מחלה גידולית (סרטן), אך זהו סרטן מדרגת ממאירות נמוכה.
את מטופלת בידי רופא מצויין. את אכן צריכה לעבור הערכה כוללת לשלול מעורבות הגידול במקומות נוספים - בעיקר הדמית ראש (CT) לבדוק מעורבות ארובות העיניים. סוג זה של סרטן יכול להופיע בשני הצדדים בו זמנית.
באשר לטיפול, הטיפול שהוצע לך (כריתה של הנגע במידת האפשר בתוספת הקרנות מקומיות) יעיל לטיפול במחלה, אך מלווה בסיבוכים מקומיים מההקרנות.
כיום אנו מציעים לטפל בעזרת טיפול המכוון ישירות כנגד תאי הגידול (Rituximab) במקום בהקרנות. טיפול זה ניתן בעירוי תוך-ורידי, כשאחד הפרוטוקולים המקובלים כולל מנה פעם בחודש למשך 4 חודשים. את יכולה לשאול את הרופא שלך (דר' יסעור) ואת ההמטולוג אליו הופנית על אפשרויות טיפול נוספות, משום שמתאימים את הטיפול לכל חולה על פי מאפייניו האישיים.
יתכן שיש קשר בין החלבון הגבוה בשתן לבין הלימפומה, אך התשובה אם כן או לא תתקבל בברור המעורבות הכלל גופית, שיערוך לך ההמטולוג.
את מוזמנת לשאול שאלות נוספות אם לא ענינו על כל שאלותיך,
החלמה מהירה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' יעקב פאר
אגרונוב רבקה06/11/2009תודה רבה על ההיענות ואני שמחה שהצעת לי אפשריות טיפול נוספות
אני אתייעץ לגבי זה עם הרופא שלי.
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההלנה04/11/2009
שלום רב,
כמה אחוז מנשאי המוטציות לגן רטינובלסטומה אכן מפתחים גידול זה.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטציות בגן לרטינובלסטומה
פרופסור שחר פרנקל05/11/2009שלום הלנה,
ברטינובלסטומה אנו מדברים על שני סוגי מוטציות:
1. מוטציה סומטית: באיבר ספציפי, במקרה שלנו - בעין
2. מוטציה גרמינלית (germinal): התרחשה בשלב עוברי מוקדם ביותר וכל תאי הגוף נושאים את המוטציה.
בין שני מצבים אלה יש מצב נדיר יותר שנקרא מוזאיקה. במצב זה חלק מתאי הגוף נושאים את המוטציה וחלקם לא.
כאשר יש מוטציה סומטית, דרושות שתי מוטציות באותו התא כדי לגרום לגידול. אם לא הופיע רק מוטציה באחד משני האללים לגם של רטינובלסטומה באותו התא, בד"כ לא נדע על כך, כי לא יתפתח גידול.
כאשר יש מוטצית גרמינלית יש הסתברות של 95% לפיתוח רטינובלסטומה.
חלק מחולים אלה גם מצויים בסיכון מוגבר לפיתוח גידולים נוספים מאוחר יותר בחיים כולל סרטן ריאות, סרטן עור (מלנומה עורית), גידולי עצם ורקמות רכות, ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה של העין- תהליך החלמהשירלי26/10/2009
שלום וברכה,
אבי אובחן לפני כחודשיים במלנומה- CHORORDAL MELANOMA (מקווה שרשמתי נכון),
ולפני חודש וחצי הוא עבר את הניתוח להשתלת לוחית רדיואקטיבית לעין.
בין הניתוח הראשון לניתוח השני,התפתחה לה בצקת בעין המנותחת.
ועכשיו קצת יותר מחודש אחרי הניתוח השני הבצקת עדיין קיימת וגורמת לאי נעימות והפרעות בעין ובנוסף העין המנותחת עדיין אדומה ולא נעימה למראה.
האם זה מסוכן? יכול להיות שהלוחית לא "הרגה" את הגידול?
יכול להיות שהגידול עדיין קיים וגדל?? או שהוא חזר?
אשמח לתשובתכם ובתקווה לבשורות טובות....
שירלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך ההחלמה מבראכיתרפיה
פרופסור שחר פרנקל26/10/2009שלום שירלי,
בראכיתרפיה - הקרנה בעזרת לוחית ראדיואקטיבית הממוקמת בצמוד לגידול (במקרה שלנו - בצמוד לקיר העין מחוץ לגידול) מתבצעת בשני שלבים: בניתוח הראשון משתילים את הלוחית, ובניתוח השני - מוציאים את הלוחית, וסוגרים חזרה את הלחמית, "העור" שמצפה את העין מבחוץ.
תמיד כתגובה לניתוח יש בצקת, אך מידת הבצקת וקצב ההחלמה ממנה משתנה בין מטופל למטופל.
אין קשר בין הבצקת לבין התגובה של הגידול לטיפול.
אנו בודקים את מידת התגובה של הגידול לטיפול בד"כ בביקורת של 3 חודשים לאחר הטיפול.
חשוב לזכור שגידולים שהיו גדולים יותר בעת האבחנה יראו בד"כ קצב שינוי מהיר יותר מגידולים שהחלו כקטנים יותר. השינוי בגודל הגידול בד"כ נמשך עד שנה וחצי לאחר הטיפול.
אז לסיכום: 1. הבצקת תעלם עם הזמן. 2. אין קשר בין הבצקת לתגובת הגידול לטיפול.
מתי אביך חוזר לביקורת?
מקווה שקיבלת את זה כבשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העינות המהירה.
שירלי27/10/2009קודם כל ברצוני להודות לך על המענה המהיר היות ואני לחוצה קצת בנושא,אבי אמור להגיע לביקורת בהדסה ב- 24/11/09. יכול להיות שבביקורת הזו כבר יידעו האם הטיפול עזר?
בנוסף כרגע הטיפול להחלמה עד הביקורת הוא: פעם ביום טיפות ופעם ביום משחה.
אני רוצה לציין שכבר היינו בביקורת לאחר הניתוח .
בברכת יום טוב,
שירלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיפות הוצאת נגע ?קולומבוס22/10/2009
שלום ותודה למומחים
לפני כחודשים הבחנתי בגידול קטן בחלק העליון של העפעף .השבוע ביקרתי מומחה בתחום (מנהל יחידה לרפואה אוקולופלסטיקה) באזור מגורי שקבע שהגידול בגבול ממאירות ויש להוציא אותו .
הוא נמסר לי כי תוך שבועיים אקבל זימון לניתוח. אני מניח כי מועד הניתוח יהיה עוד יותר מאוחר . .
לפנייתי אליו האם לא רצוי להקדים את הניתוח באמצעות הביטוח הפרטי הוא ענה בהגינות כי הזמן סביר ואם היה מדובר בדחייה של שנה אזי הוא היה ממליץ לי על ניתוח פרטי.
השאלה- מספרים לנו על חשיבות האבחון המוקדם והטיפול המהיר.מה דעתכם האם בנסיבות כפי שתארתי עלי לחפש טיפול מיידי או מדובר בפרק זמן סביר.
תודה
קולומבוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת נגעים מהעפעף
פרופסור שחר פרנקל23/10/2009שלום לקולומבוס,
כמובן שאין לתת תשובה מוחלטת על שאלתך מבלי לבדוק אותך, שכן כל נגע עומד בפני עצמו.
עם זאת, באופן כללי, נגעים בעפעפים צומחים לאט, והמתנה של שבועיים אינה מחייבת ריצה לרופא אחר.
קיבלת תשובה הוגנת מהרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בעיןרועי16/10/2009
שלום וברכה
אימי נבדקה אתמוךל בCT עין ימין , לאחר שמתלוננת מס' חודשים על טשטוש וירידה או הפרעה של גורם זר בראיה. בבדיקות אוטראסאונד נמצא שיש נוזלים או נק'חן.
בבדיקת הCT נמצאו הממצאים הבאים - רשתית צמודה בכל המבטים עכירויות עדינות בזגוגית מתאים לPVD עצב תקין
dome shaped היפואקוגני עם מוקדים היפר אקוגנים בכיפה. לנגע זנב הממשיך סופיריאורית לDOME . רושם להפרדות רשתית שטוחה בחלק האינפריאורי של העצב.
מימדים 6.05- 6.76 מ"מ עם הזנב רוחב עד 13.10 מ"מ. עובי 2.86-2.34 מ"מ
ב A MODE מתקבלת הדיות נמוכה עובי 3.2 מ"מ.
לסיכום SUSP MM
יש לה פגישה עם המומחית בביה"ח מחרתיים /
שאלותי- האם זה סרטן? אם כן אז האם זה מצב מתקדם של סרטן? איזה סוג סרטן בעין זה ? האם הוא אלים? מה סיכויי התמותה ממנו? לאימי אמרו שאולי תצתטרך לעבור ניתוח לייזר להורדת הנגע, מה זה אומר על המקרה מבחינת חומרה?
מה סיכויי ההחלמה? האם היא תאבד ראיה או את העין?
,תודה מראש ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בעין
פרופסור שחר פרנקל18/10/2009רועי שלום,
הבדיקות לאבחון גידול תוך עייני כפי שסוכם בהערכה שעברתם הן בדיקה קלינית בלווית אולטרדאונד עיניים. בסיכום שקיבלתם רשמת שעלה חשד למלנומה של הענביה. מלנומה היא גידול, ותוכל למצוא כאן בפורום תשובות רבות אודותיו.
סיכויי ההחלמה טובים מאוד.
לא ניתן לקבוע את הסיכוי לאבדן הראיה והעין ללא בדיקה גופנית.
לאחרונה זכינו בהכרה מטעם משרד הבריאות - במכון לאונקולוגיה עיניים בהדסה עין כרם - כמרכז ארצי. המשמעות היא שכל קופות החולים חייבות לתת את כל ההתחיבויות הנדרשות לחולים מכל הארץ לבוא להבדק ולקבל טיפול בשרות גידולי העיניים שלנו. שרות זה פעיל למעלה מ-20 שנה ומטפל בחולים מכל הארץ ובחולים המופנים אלינו מהעולם.
אתה מוזמן ליצור איתי קשר עוד היום לתאם פגישה (תתקשר דרך המרכזיה של הדסה 02-6777111 ותבקש להעביר השיחה אלי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחזור ארובהדליה09/10/2009
האם שיחזור עצמות פנים ארובה שנשברו כתוצאה מתאונה הוא הליך דומה כאשר יש סרטן וגרורות בארובה?אם כן מי אמון על כך? היכן יש את הניסיון הרב ביותר לניתוחים כאלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחזור עצמות הפנים
פרופ' יעקב פאר10/10/2009שי שלום,
שחזור לאחר טיפול לגידול שונה מטיפול לשחזור לאחר תאונה בעיקר בכך שממתינים תקופה ממושכת עם שחזור לאחר גידול כדי לוודא שאין הישנות של הגידול.
באשר לשחזור עצמו, הוא מתבצע על ידי שילוב של מומחים לאוקולופלסטיקה עם כירורגים של פה ולסת, ולעיתים בשילוב עם מנתחי אא"ג ונוירוכרורגים, בהתאם לכל מקרה ומקרה, ובהתאם למומחים הנמצאים במקום בו אתה מטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ
דליה11/10/2009האם יש חשיבות לביצוע שיחזור מייד לאחר התאונה ? ואם עבר זמן רב האם יש קושי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחזור פנים לאחר תאונה
פרופ' יעקב פאר11/10/2009זה לא קשור לגידולים.
פנה לפורום אוקולופלסטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ' יעקב פאר11/10/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=105 id=link]ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוואנומה ממארת בארובהח'ליל חדאד06/10/2009
לצוות הרופאים שלום
לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח להוצאת גידול בארובת העין.
לפני הניתוח עברתי שלוש בדיקות הדמיה: סי טי, אולטרה סאונד, ואיזוטופים, ובשלושתן נאמר כי ככל הנראה מדובר בהימנגיומה. נפח הגידול היה 4.68 ס"מ3.
לאחר הניתוח, התברר, לפי חוות דעת המנתח, ועוד לפני הפתולוגיה הסופית, כי אין מדובר בהמנגיומה, אלא בשוואנומה, שלפי מקרה שבו טיפל בעבר, אמר המנתח שהיא ככל הנראה ממארת. הוא הדגיש כי קרוב לוודאי הגידול הוצא בשלמותו, ובדיקת רקמות מסביב הגידול הראתה שהן נקיות.
שאלותיי הן:
1- מה הם סיכויי ההחלמה וההישרדות מסוג זה של גידולים ממאירים (שמקריאתי במאמרים מדעיים באנטרנט התברר שהם נדירים מאוד)?
2- באיזה סוגי טיפולים משתמשים בדרך כלל לאחר הניתוח? (המנתח אמר לי שסוג זה עמיד בפני טיפולי הקרנה, וכי אין מקרים מספיקים בספרות בכדי לדעת אם כימות'רפיה בכלל משפיעה עליהם).
3- אם אפשר לתת דוגמאות למקרים בספרות, שעברו ניתוחים דומים.
תודה לכם מראש
ח'ליל חדאד
נ.ב.: שלושה שבועות לאחר הניתוח, אין עדיין תוצאת פתולוגיה סופית, האם זה הגיוני בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוונומה ממאירה בארובה
פרופ' יעקב פאר10/10/2009ח'ליל שלום,
שוונומה בארובה הינה גידול נדיר, ושוונומה ממאירה, נדירה עוד יותר. הגידול עמיד להקרנה.
אתה יכול לנסות לקרוא בקישורית הבאה:
http://www.ijo.in/text.asp?1979/27/1/43/31547
אנו ממליצים כי תפנה להתייעצות עם נוירו-אונקולוג. היכן אתה מטופל?
באשר לדו"ח הפתולוגי, ייתכן שדרושות צביעות מיוחדות ואפיונים מולקולרים שלוקחים יותר זמן מהרגיל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוואנומה ממאירה בארובה
ח'ליל חדאד11/10/2009פרופ' פאר שלום
כפי שהזכרתי בהודעה הקודמת שלי, האבחון איננו סופי, והוא בעצם יותר תחושת בטן של המנתח שהוציא את הגידול.
המנתח שביצע את הניתוח הוא ד"ר דניאל בריסקו, מנהל מחלקת עיניים בבי"ח העמק בעפולה.
אני מודה על ההתייחסות לנושא, אך לא השבת על שאלתי בעניין סיכויי ההחלמה (במקרה והגידול הוצא במלואו) ואחוזי ההישרדות.
אודה להתייחסותך לנושא.
בכבוד רב,
ח'ליל חדאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוואנומה ממאירה בארובה
ח'ליל חדאד11/10/2009פרופ' פאר שלום
כפי שהזכרתי בהודעה הקודמת שלי, האבחון איננו סופי, והוא בעצם יותר תחושת בטן של המנתח שהוציא את הגידול.
המנתח שביצע את הניתוח הוא ד"ר דניאל בריסקו, מנהל מחלקת עיניים בבי"ח העמק בעפולה.
אני מודה על ההתייחסות לנושא, אך לא השבת על שאלתי בעניין סיכויי ההחלמה (במקרה והגידול הוצא במלואו) ואחוזי ההישרדות.
אודה להתייחסותך לנושא.
בכבוד רב,
ח'ליל חדאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוונומה ממאירה בארובה
פרופסור שחר פרנקל11/10/2009ח'ליל שלום,
אתה מטופל בידי רופא מצויין.
למרבה הצער אין מספיק מידע בספרות הרפואית העולמית כדי לענות על השאלה שלך.
רוב המקרים המדווחים אינו מתאר כלל את נושא הישרדות החולה, אלא רק את האבחנה והטיפול הראשוני, מבלי לדווח על תוצאות הטיפול.
זוהי מחלה נדירה, וקשה לגזור סטטיסטיקה מאוסף המקרים הבודדים המדווחים.
אפשר רק לקוות לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוואנומה ממאירה בארובה
ח'ליל חדאד11/10/2009פרופ, פאר וד"ר שחר שלום
אני מודה לשניכם על התשובות לשאלותיי, וכפי שאמר ד"ר פרנקל יש רק לקוות לטוב.
תודה לשניכם
בכבוד רב
ח'ליל חדאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירז01/10/2009
האם גם בדיקה של אופטומטריסט יכולה לגלות חשד לסרטן העין או שרק רופא עיניים יכול לגלות זאת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופטומטריסטים אינם רופאים!
פרופ' יעקב פאר01/10/2009הם אינם מוסמכים לאבחן גידולים!
ישנם אופטומטריסטים ספורים בארץ שידעו לזהות חשד לגידול עייני, אך חובתם בכל חשד שכזה להפנות הנבדק לבדיקת רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיר23/09/2009
שלום רב,
אבי מעשן קופסת סיגריות ליום. פעמים רבות אני רואה שהוא משפש את העיניים ואז הוא אומר שהעשן נכנס לו לעיניים. רציתי לדעת האם כניסת העשן לעיניים באופן קבוע יכולה להגביר את הסיכוי לפתח סרטן העין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון וסרטן
פרופסור שחר פרנקל25/09/2009שלום מאיר,
מעבר לסירחון של עשן הסיגריות, הנדבק לשיער, לבגדים ולעור כל הסובבים, שלא לדבר על המעשן עצמו, מכיל עשן הסיגריות רעלנים רבים (חלקם מהנייר העוטף את עלי הטבק) שחלקם גם נמצא כמעודד היווצרות סרטן.
עשן הסיגריות הנכנס לעיניים פוגע בפני שטח העין ומעודד יובש וזוהי אחת הסיבות לעיניים האדומות יותר של המעשנים הכבדים.
באשר לסרטן בעין עצמה, אין עדיין קשר מוכח וברור בין העשן הנכנס לעין לבין גידולי פני שטח העין, גידולים תוך-עייניים, או גידולי עפעפיים. עם זאת, הרעלנים הנכנסים לדם מהריאות יכולים לעודד היווצרות סרטן גם בעיניים.
חשוב להזכיר בהקשר זה שמחקרים תיפקודיים על המח הראו שמרכז ההנאה במח אינו מופעל ע"י פעולת העישון (בניגוד לאכילת שוקולד למשל), וכל ה"הנאה" מהעישון מקורה בפרסום יעיל ביותר של חברות הטבק במשך עשורים רבים.
אז מתי אביך מפסיק לעשן?
שנה טובה, וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות בעיןדפנה12/09/2009
דר' שלום מזה יומיים שכל כמה דקות עין שמאל קופצת ומתחילה לדמוע רציתי לדעת אם זה משהו
"נורמלי" או משהו ששוה בדיקה. תדה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא הפורום המתאים
פרופסור שחר פרנקל14/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK22/09/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=58 id=link]רפואת עיניים, מחלות עיניים, בעיות ראיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)