פסיכולוגיה הוליסטית מול רגילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכולוגיה הוליסטית מול רגילה
    ששי
    31/08/2011

אהלן
    אני ששי
    בן 29. אני חושב ללכת ללמוד פסיכולוגיה ולפתח את עצמי בנושא וחשבתי גם על כיוון של רפואה משלימה. בעבר למדתי נטורופתיה וטיפול באיורוודה. רציתי לדעת מהו בדיוק ההבדל בין פסיכולוגיה 'רגילה', נקרא לזה, ופסיכולוגיה הוליסטית. באיזה מקרים ממלץ להשתמש בכל סוג, ומה ההבדלים בתוכנית הלימודים?
    אשמח אם תייעצו לי - תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פסיכולוגיה הוליסטית מול רגילה - תגובה

חנה הללי
    01/09/2011

שלום ששי
    המונח- הוליסטי- מתייחס לאדם כשלם.
    טיפול הוליסטי מכיל טכניקות טיפול שונות שנוצרו בעקבות הבנה ומידע חדשים שהצטברו בשנים האחרונות, על המתאם הקיים בין הגוף לנפש, ההנחה/הבנה שלחץ נפשי מצטבר במערכות שונות בגוף והקשר בין הגוף לנפש. זאת מאחר שלא ניתן לעשות חלוקה ברורה היכן נאגר הלחץ הנפשי. או בשפה אחרת: הלחץ מתורגם לאנרגיה שנמצאת בגוף-נפש.
    הידע שיש לך בתחום הרפואה המשלימה אינו מספיק על מנת לעבד את התכנים שעולים על ידי המטופל .
    מסלול של פסיכולוגיה הוא כמובן ארוך ומצריך תואר ראשון ושני וגם הכשרה מעשית.
    יש אפשרות גם ללמוד טיפול באמנויות או עבודה סוציאלית ואז להשלים מסלולים של פסיכותרפיה.
    מסלול נוסף שיכול להיות מעשי ומיקצועי הוא מסלול של פסיכותרפיה גופנית במכללות לרפואה משלימה.
    בהצלחה!!!
    חנה הללי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו