חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה
    רעות
    14/06/2012

יש לי בעיה בהקשר לבחילות,
    קרתה אצלי טארומה אצל חברה בבית,ששם התחילה לי הבחילה מאז אני לא מצליחה להכניס לפה אצלה בבית כלום ,ולא אוכל ואני מרגישה שאני לא יכולה לאכול וששם יש לי בחילה ואני חושבת כל הזמן על הבחילה וזה מכניס אותי ללחץ נוראי,מה אני יכולה לעשות בקשר לזה?

ובבית אני גם לפעמים אוכלת ויש לי בחילה שאני חושבת על הבחילה כל הזמן, ובעיקר זה קורה לי במקומות ציבוריים שאני מפחדת לאכול בגלל המחשבה של הבחילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

מנשה כהן
    14/06/2012

שלום. לפי התאור שלך, את חווה סוג של טראומה. משהו קרה שם אצל החברה - האוכל, היחסים, הבית - משהו שנפתח אצלך ואת חווה את הבעיה הלאה.

להבנתי יש צורך בקבלת עזרה מקצועית של פסיכולוג - לברר ולשחזר את התמונות והאירועים במפגש עם החברה. אולי תזהי את הרגע או הגירוי או הנסיבות בהן הופיעה הבחילה. אולי יש חוויות בעברך הקשורות לבחילה. חשוב לזכור של"בחילה" יכולה להיות משמעות סמלית: לפעמים בא לנו "להקיא" משהו או ממשהו. הגוף מגיב לרגש מסוים שלא הצלחנו לבטא במילים

אפשר לטפל בזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רעות
    14/06/2012

הבעיה אצלי היא שאני הולכת לפסיכולוגית והיא מנסה לתת לי כלים ולפעמים זה מצליח
    אבל הבעיה אצלי שאני פתאום באה לאותה החברה הבחילה ישר שוב מתעוררת אצלי ובמיוחד כשאני אוכלת אצלה אני לא מסוגלת להכניס כלום לפה מהמחשבה על הבחילה
    ואני ממש רוצה שזה יעבור לי ושאני אוכל לאכול אצלה כרגיל בלי פחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

מנשה כהן
    14/06/2012

שלום. זה לא עניין של "כלים". צריך להיכנס ליחסים שלך אתה. מה שאת לא רוצה לחשוב או לדעת, הגוף יודע ואומר את דברו. מה הדברים שהגוף אומר - יש לברר בטיפול. או שזהו עניין ביחסים שלך אתה, או שהיא מעוררת אצלך חוויה לא מודעת, ביחסים, אולי עם אמא, אולי בענייני אוכל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רעות
    14/06/2012

אני חושבת שאני צריכה להחליף פסיכולוגית כי אני מרגישה שאולי זה פחות עוזר
    או שאולי זה עוזר ואני לא שמה לב
    הבעיה אצלי שמאז שאני חוויתי את הטראומה תמיד שאני באה לאותה חברה שאני מאוד קרובה אליה אז יש לי בחילה והתרגשות אצלה בבית, ולחץ ולפני האוכל במיוחד.
    אני הבנתי מהפסיכולוגית שלי שאני צריכה לשלוט ברגשות שלי ושמה שיש לי זה פסיכוסומטי הבעיה אצלי מאוד קשה ובגלל זה היא באה לידי ביטוי אצלי באוכל במיוחד אצל אותה חברה ואז שאני בבית זה קורה לי לפעמים גם אבל אצלה זה במיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

מנשה כהן
    15/06/2012

שלום. לצערי לא נראה לי שהעניין הוא "לשלוט ברגשות" מול החברה. צריך לשחרר פלונתר ביחסים ביניכן, או משהו שהיחסים ביניכן מעורר אצלך מעניינים רגשיים לא סגורים בעברך.
    וגם "פסיכוסומטי" בהקשר שלך אומר שהגוף מדבר וצריך להקשיב לו ולתרגם את הדברים לשפת המילים והרגשות כדי לשחרר..ולא לתת לזה שם ולהרגיש לא נוח עם זה שזה "פסיכוסומטי"..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו