מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סתירה בהתנהגות?שואלת03/07/2012
ביתי סיימה השנה את לימודיה בתיכון. מחנך הכיתה השקיע מאד בביתי, מאד העריך אותה, העריץ והיה נוהג לפטפט איתי עליה בכל הזדמנות שרק יש. לעומת זאת בהפסקו היה ניגש לביתי והיה מפרגן ומחמיא לה עלי.שלחתי עם ביתי מתנה עם עוד כמה הורים, כתבתי מכתב תודה, והוא החזיר לי חזרה מכתב מסר לביתי וכתב: שהיה מרוצה ממנה ושתמשיך להצליח בהמשך..והוא הרי סיים איתה ולא ילמד אותה יותר אז הופתעתי שכתב לי: אשמח אם תשמרי על קשר. הרי מדוע רוצה בקשר אם ביתי כבר לא תלמד בבית הספר הזה, סיימה ללמוד, ולעומת זאת ביתי אמרה לו (אולי בצחוק) אתה יכול מאמי להיות חבר פייסבוק שלה והיא תאשר לך , והוא לא ענה וגם לא ביקש. מה הסיבה ואם רוצה להיות בקשר מדוע לא מבקש להיות חבר פייסבוק ומצד שני כותב שישמח אם אשמור איתו על קשר.. אין לי בעייה לאשר חברות אם היה מבקש, אבל בעצם לשם מה? מה אני כבר יכולה לדבר איתו כשהבת שלי כבר לא תלמד אצלו? ומדוע כתב לי "אשמח אם תשמרי על קשר"?? מוזר..מה דעתך ותודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתירה בהתנהגות? - תגובה
מנשה כהן03/07/2012שלום. אפשר למצוא הרבה סתירות בהתנהגות של בני אדם בכלל. אולי גם אצלו, לכאורה. אבל מהי "סתירה" בעצם? המורה מאחל לבתך הצלחה בהמשך - אז מה הבעיה? ואולי מצאת חן בעיניו והוא מעביר מסרים שונים דרך בתך? אלה הם החיים.הם מורכבים. אנשים מתקשרים בכל מיני רמות ולא הכל במישור של התקשורת המודעת. תגבשי עמדה: לא להתייחס אם אינך מעוניינת בקשר אתו, וכן להגיב אם מרגיש לך נוח ובטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
השואלת03/07/2012רציתי להבהיר: איך הוא כותב (פעמיים) שהוא ישמח אם אשמור איתו על קשר (למרות שביתי כבר סיימה ללמוד אצלו ולא תלמד יותר אצלו) ולעומת זאת אינו מוכן להיות פעיל בפייסבוק? לא ברור לי..הרי בהודעה האישית אף אחד לא רואה מה הוא כותב זה הרי לא חשוף לכולם.אז איך אפשר לשמור על קשר? קשר יכול להיות דרך התכתבות או דרך דיבור בטלפון, כך שלא ברור לי. לכן כתבתי שיש פה סתירה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
מנשה כהן03/07/2012שלום. הדברים שלך הם הגיוניים אבל מי אומר שכל מה שעושים ואומרים הוא "הגיוני"? יש גם רגשות, ויש עניין ויש משיכה, ויש חיזור..את בטח יודעת שזה קיים. האם יש משהו "הגיוני" במשיכה או באהבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה עדיין לא ענית לשאלתי..
השואלת03/07/2012אם יש משיכה, חיזור וכד' אז מדוע מסרב להיות חבר פייסבוק,? בשבילי הוא לא מעוניין בקשר, אז מדוע מציין פעמיים במכתבו: "אשמח אם תהיי בקשר"-??עבורי אם לא מעוניין להתכתב איתי (נאמר) בהודעה האישית, אז לא מעוניין בקשר, אולי סתם כתב מתוך נימוס בלבד.?? . קשר כזה אני מוותרת לחלוטין. אני פשוט לא מבינה מדוע היה צריך לכתוב לי: "אשמח אם תהיי בקשר" אחרי שכבר ביתי סיימה ללמוד ולא תלמד. מוכן להסביר לי?? הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה עדיין לא ענית לשאלתי.. - תגובה
מנשה כהן04/07/2012שלום. לצערי לא יכול "להסביר" למה הוא אומר ככה ולא אחרת. תצטרכי לשאול אותו בעצמך. את מעדיפה בפייסבוק והוא מעדיף אחרת..אי אפשר להסביר דברים כאלה מהצד. תצטרכי להיכנס למים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פעילויות אחרי הצהריים נגד דיכאון
חולת סכרת עם חוסר אנרגיה תשישות ודכדוך
בחור צעיר קצת תקוע לאחר צבא
התמכרות להרצאות באינטרנט על אורח חיים ועשייתם
תסכול ורגשי נחיתות בן 40
דיכאון בשעות הערב המוקדמות בת 45
קושי ומתח במשפחה על רקע דמנציה של האב
כיצד מתמודדים עם קיבעון מחשבתי ומחשבות טורדניות?
דכדוך וריקנות עקב בדידות בסופי שבוע
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?